Οι καλύτεροι πάροχοι πιστοποιητικών SSL το 2019 (Ενημερώθηκε Μάιος 2020)

Το πιστοποιητικό SSL δεν είναι επιλογή – είναι αναγκαιότητα.


Διατηρείτε τα δεδομένα του χρήστη σας ασφαλή.

Θα λάβετε το ασφαλές σύμβολο “https” στα προγράμματα περιήγησης.

Καλύτερα ακόμα – Η Google θα επιβραβεύσει τον ιστότοπό σας με καλύτερες βαθμολογίες αναζήτησης.

οδηγός για SSL

Η διαδικτυακή ασφάλεια είναι κάτι για το οποίο όλοι γνωρίζουμε αυτήν την εποχή. Στις παλιές μέρες του Διαδικτύου, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πάρα πολύ για ιούς και κακόβουλα προγράμματα. Σήμερα φαίνεται ότι κάτι κρύβεται σε κάθε γωνιά του διαδικτύου.

Ευτυχώς, ενώ οι χάκερ προσπαθούν να κλέψουν τα δεδομένα μας, υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αποτρέψουμε αυτό να συμβεί.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές και ευρέως χρησιμοποιούμενες μεθόδους είναι η χρήση πιστοποιητικών SSL. Σήμερα πρόκειται να βουτήξουμε βαθιά στον κόσμο της διαδικτυακής κρυπτογράφησης και να δούμε πώς διατηρεί το Διαδίκτυο ασφαλές, ειδικά όταν μεταφέρονται ευαίσθητες πληροφορίες.

Θα κάνουμε επίσης μια σύγκριση πιστοποιητικών SSL για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το καλύτερο πιστοποιητικό SSL και ο καλύτερος πάροχος πιστοποιητικών SSL για εσάς.

Τι είναι ένα πιστοποιητικό SSL?

Ο όρος SSL είναι ένα αρκτικόλεξο που σημαίνει στρώμα ασφαλούς υποδοχής. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα σας χωρίζονται σε διάφορα κομμάτια ή υποδοχές, έτσι ώστε να αποφευχθεί η υποκλοπή από τρίτο μέρος, όπως ένας χάκερ.

Ο τρόπος που λειτουργεί είναι ότι είναι μια διαδικασία δύο βημάτων. Πρώτον, οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται από την υποδοχή και, στη συνέχεια, ο ιστότοπος με τον οποίο επικοινωνείτε επαληθεύεται ότι είναι η πραγματική συμφωνία.

Για παράδειγμα, εάν αγοράζετε κάτι από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, ένα πιστοποιητικό SSL είναι ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπος έχει επαληθευτεί και ότι δεν είναι εικονική σελίδα που έχει ρυθμιστεί από έναν χάκερ.

Γιατί να αγοράσετε πιστοποιητικό SSL?

Από τεχνικής απόψεως, κάθε ιστότοπος που θέλει να διασφαλίσει ότι είναι ασφαλές πρέπει να χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση SSL.

Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι σελίδες δεν θα μολυνθούν ή θα ακουστούν από έναν χάκερ, κάτι που στη συνέχεια θα θέσει σε κίνδυνο οποιονδήποτε επισκέπτεται τον ιστότοπο.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι πιστοποιητικών που μπορούν να λάβουν οι ιστότοποι (στα οποία θα εισέλθουμε λίγο), πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα κρυπτογραφούνται όλες οι σελίδες με τον ίδιο τρόπο.

Για παράδειγμα, κάποιος που εκτελεί ένα ιστολόγιο μπορεί να επιλέξει μια απλοποιημένη έκδοση δεδομένου ότι δεν ασχολείται με ευαίσθητες πληροφορίες, αλλά οποιοδήποτε είδος διαδικτυακού καταστήματος θα πρέπει να διαθέτει προηγμένη κρυπτογράφηση για να διασφαλίσει ότι δεν παραβιάζονται τα δεδομένα πελατών.

Οφέλη από τη χρήση πιστοποιητικών SSL

Εάν είστε διαχειριστής ιστότοπου, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να αγοράσετε και να χρησιμοποιήσετε πιστοποιητικά SSL. Πέρα από το προφανές πλεονέκτημα της διατήρησης εσάς και των επισκεπτών σας, το SSL μπορεί να προσφέρει και αυτά τα πλεονεκτήματα.

 • Το κρατά επαγγελματικό: βασική διάκριση μεταξύ ερασιτεχνικής σελίδας και επαγγελματίας είναι η ύπαρξη πιστοποιητικού. Επομένως, εάν θέλετε να λάβετε σοβαρά υπόψη ως επιχείρηση ή διαδικτυακή επωνυμία, τότε πρέπει να προχωρήσετε.
 • Μειώνει το ποσοστό εγκατάλειψης: Μόλις οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν ότι ο ιστότοπός σας δεν είναι ασφαλής, θα φύγουν το συντομότερο δυνατό. Έτσι, για να διατηρήσετε το κοινό σας αφοσιωμένο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχουν μια ευχάριστη εμπειρία.
 • Αποτρέπει τη σήμανση: εάν ο ιστότοπός σας παραβιαστεί επειδή δεν διαθέτετε πιστοποιητικό SSL, τότε οι μηχανές αναζήτησης ενδέχεται να σας αναφέρουν ως μη ασφαλείς και τα προγράμματα προστασίας από ιούς ενδέχεται να απαγορεύουν στους χρήστες να επισκέπτονται τη σελίδα σας εντελώς. Όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια διαδικτυακή παρουσία, αυτό μπορεί να είναι ένα τεράστιο εμπόδιο για εσάς.
 • Προσφορές εμπιστοσύνης: ακόμα και αν οι πελάτες δεν είναι εξοικειωμένοι με την επωνυμία σας, βλέποντας ότι η σελίδα έχει υψηλά επίπεδα κρυπτογράφησης τους δείχνει ότι είστε ασφαλείς και ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε ευαίσθητες πληροφορίες.
 • Βελτιώνει την κατάταξη: η θέση σας σε μια μηχανή αναζήτησης μπορεί να δημιουργήσει ή να σπάσει την παρουσία σας στο διαδίκτυο και η ύπαρξη υψηλότερων επιπέδων ασφάλειας θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης, ώστε να μπορείτε να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό.

 

Τύποι πιστοποιητικών SSL

Όπως αναφέραμε, υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες πιστοποιητικών SSL, με κάθε μία να ορίζεται από ένα σύνολο παραμέτρων που πρέπει να πληροίτε.

Ενώ όλα τα πιστοποιητικά προσφέρουν ένα επίπεδο προστασίας στον ιστότοπό σας, μόνο ορισμένα (όπως το EV SSL) μπορούν να διασφαλίσουν ότι όλα τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα και απρόσιτα για τους χάκερ. Ακολουθούν οι πιο συνηθισμένοι τύποι πιστοποιητικών που μπορείτε να βρείτε.

Επικύρωση τομέα SSL

Εάν χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο χαμηλού επιπέδου (όπως ένα ιστολόγιο) και δεν χειρίζεστε ευαίσθητες πληροφορίες, τότε το DV SSL μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είναι σχετικά φθηνό και εύκολο να βρεθεί, αλλά δεν προσφέρει τόσο μεγάλη προστασία.

Ο λόγος για τον οποίο αυτό το πιστοποιητικό είναι ένα από τα λιγότερο ασφαλή είναι ότι δεν απαιτεί επικύρωση από τον πάροχο SSL. Αυτό σημαίνει ότι, ως κάτοχος του ιστότοπου, δεν χρειάζεται να επαληθεύσετε όλα τα στοιχεία της επιχείρησής σας προτού λάβετε ένα πιστοποιητικό.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο εύκολο να ληφθούν, δεδομένου ότι είναι μια πολύ πιο απλοποιημένη διαδικασία έγκρισης.

Επικύρωση οργανισμού SSL

Το επόμενο βήμα πάνω από το DV SSL είναι η επικύρωση του οργανισμού. Για να λάβετε αυτό το είδος πιστοποιητικού, πρέπει να παρέχετε επαληθεύσιμες λεπτομέρειες σχετικά με τη φυσική σας επιχείρηση, όπως διεύθυνση και αριθμός τηλεφώνου.

Αυτός ο τύπος πιστοποιητικού είναι ιδανικός για οργανισμούς που διαθέτουν τοποθεσία από τούβλα και κονίαμα καθώς και ιστότοπο. Ωστόσο, δεν συνιστάται η αντιμετώπιση ευαίσθητων πληροφοριών, όπως πιστωτικών καρτών.

Εκτεταμένη επικύρωση SSL

Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας που μπορείτε να έχετε και είναι απαραίτητο για οποιαδήποτε διαδικτυακή επιχείρηση που ασχολείται με συναλλαγές γνωστές ως «ηλεκτρονικό εμπόριο». Επομένως, εάν εκτελείτε ηλεκτρονικό κατάστημα ή τραπεζικό σύστημα, χρειάζεστε EV SSL. Αυτός ο τύπος πιστοποιητικού απαιτεί αυστηρή αξιολόγηση από την αρχή που το παρέχει σε εσάς.

Μόνο αφού περάσετε όλες τις διαδικασίες επαλήθευσης, μπορείτε να λάβετε έγκριση. Το άλλο μπόνους για την απόκτηση της κατάστασης EV SSL είναι ότι ο ιστότοπός σας θα εμφανίζεται με ένα πράσινο σύμβολο κλειδώματος στη γραμμή διευθύνσεων.

Αυτό δείχνει στους επισκέπτες ότι ο ιστότοπός σας είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής και προστατευμένος. Στο τέλος, αυτό είναι το καλύτερο πιστοποιητικό SSL που μπορείτε να αγοράσετε.

Wildcard SSL

Ως επί το πλείστον, οι ιστότοποι δεν έχουν το ίδιο επίπεδο κρυπτογράφησης για κάθε σελίδα. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να είναι ακριβό και χρονοβόρο για να γίνει αυτό.

Ωστόσο, ένας απλός τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι να αποκτήσετε ένα πιστοποιητικό Wildcard SSL, το οποίο σας επιτρέπει να κρυπτογραφήσετε όλους τους υποτομείς από τον ιστότοπό σας.

Για παράδειγμα, εάν ο τυπικός τομέας σας είναι www.mysite.com, τότε μπορείτε να λάβετε ένα πιστοποιητικό μπαλαντέρ για κάλυψη όλων των υποτομέων, όπως blog.mysite.com, mail.mysite.com και ούτω καθεξής. Συνήθως, πρέπει μόνο να παρέχετε επαλήθευση ότι αυτοί οι υποτομείς αποτελούν μέρος του συνολικού ιστότοπού σας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε ξεχωριστές διευθύνσεις IP για να λάβετε έγκριση.

Συνολικά, αυτοί που χρειάζονται Wildcard SSL είναι αυτοί που διαχειρίζονται πολλούς υποτομείς και θέλουν να διατηρήσουν τα πάντα όσο το δυνατόν πιο απλά.

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε ένα πιστοποιητικό SSL?

Πρώτα απ ‘όλα, τα πιστοποιητικά SSL δίδονται μόνο από συγκεκριμένους παρόχους, οπότε πρέπει να βρείτε ένα προτού ξεκινήσετε. Θα ρίξουμε μια ματιά στη λίστα των κορυφαίων πωλητών και πού θα τα βρείτε αργότερα

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να λάβετε πιστοποιητικό από οπουδήποτε.

Συνήθως, η αρχή έκδοσης πιστοποιητικών απαιτεί τρία επίπεδα πληροφοριών από τον ιστότοπο που ζητά κρυπτογράφηση SSL. Ανάλογα με τον τύπο του πιστοποιητικού που λαμβάνετε, ωστόσο, ίσως χρειαστεί να παρέχετε περισσότερες ή λιγότερες πληροφορίες για επαλήθευση.

Διεύθυνση IP

Για λόγους ασφαλείας, μπορεί να δημιουργηθεί μόνο ένα πιστοποιητικό για μία διεύθυνση IP. Και πάλι, το Wildcard SSL μπορεί επίσης να καλύψει υποτομείς, αλλά πρέπει να έχετε επαληθεύσιμο IP για τον κύριο τομέα. Εάν δεν είστε ο κάτοχος του τομέα, τότε δεν μπορείτε να λάβετε πιστοποιητικό για αυτόν.

Αίτημα πιστοποιητικού και υπογραφής (CSR)

Αυτός είναι ένας γενικός όρος για μια κρυπτογραφημένη φόρμα που μπορεί να περιέχει ευαίσθητες πληροφορίες. Τα CSR χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της αίτησης για πιστοποιητικό SSL. Το ποσό των πληροφοριών που παρέχετε εξαρτάται τόσο από την αρχή όσο και από τον τύπο του πιστοποιητικού που θέλετε.

Τα πιο συνηθισμένα δεδομένα περιλαμβάνουν μια φυσική διεύθυνση, ονόματα επιχειρήσεων, τοποθεσία και χώρα προέλευσης.

Σε πολλές περιπτώσεις, η αρχή έκδοσης πιστοποιητικών (CA) θα έχει μια φόρμα CSR την οποία μπορείτε να συμπληρώσετε, αλλά μερικές φορές ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε μια μόνη σας. Συνολικά, αρκεί οι πληροφορίες που αναφέρονται είναι ακριβείς και επαληθεύσιμες, τότε δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την έγκρισή σας.

Εγγραφή WHOIS

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτόν τον όρο, τα δεδομένα WHOIS αναφέρονται στις πληροφορίες που παρατίθενται για τον κάτοχο ενός συγκεκριμένου τομέα. Όταν αγοράζετε τον τομέα, πρέπει να παρέχετε δεδομένα, όπως όνομα και στοιχεία επικοινωνίας, ώστε όποιος προσπαθεί να βρει τον κάτοχο του ιστότοπου να μπορεί να το κάνει γρήγορα και εύκολα.

Κατά την υποβολή αίτησης για πιστοποιητικό SSL, η ΑΠ θα διασταυρώσει τα δεδομένα στη φόρμα CSR με την εγγραφή WHOIS για να βεβαιωθεί ότι ταιριάζουν.

Εάν για κάποιο λόγο, δεν ταιριάζουν, τότε πρέπει να προσαρμόσετε τα δεδομένα WHOIS ώστε να αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες πληροφορίες που αναφέρονται στη φόρμα CSR. Διαφορετικά, δεν θα εγκριθείτε.

Τι είναι το LetsEncrypt?

Συνήθως, όταν λαμβάνετε πιστοποιητικό SSL, όλη η αλληλογραφία γίνεται χειροκίνητα μεταξύ εσάς και του παρόχου. Ωστόσο, το LetsEncrypt είναι μια αυτοματοποιημένη υπηρεσία που κάνει όλα αυτά για εσάς χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Η όλη διαδικασία είναι λίγο τεχνική, αλλά το πλεονέκτημα της χρήσης αυτού του είδους συστήματος είναι ότι μπορεί να κάνει τα πάντα πιο ομαλά και εξακολουθεί να παρέχει όλη την επαλήθευση και τον έλεγχο ταυτότητας χωρίς προβλήματα.

Δεδομένου ότι το πρόγραμμα λειτουργεί μόνο εάν ο ιστότοπος έχει επαληθευτεί, ούτε ο πάροχος SSL ούτε ο αιτών πρέπει να ανησυχούν για το σύστημα που επιτρέπει λάθη ή τρύπες στην ασφάλεια.

Ποιος παρέχει πιστοποιητικά SSL?

Υπάρχουν αρκετές ΑΠ εκεί έξω από τις οποίες μπορείτε να αγοράσετε ένα πιστοποιητικό και ορισμένες είναι πιο γνωστές από άλλες. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι νόμιμες αρχές, ώστε το πιστοποιητικό σας να είναι έγκυρο και να λειτουργεί.

Δύο από τις μεγαλύτερες αρχές εκεί έξω είναι το Comodo SSL και το Verisign, οπότε μη διστάσετε να τα ελέγξετε αν θέλετε να λάβετε πιστοποίηση.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος με τον οποίο αγοράζετε πιστοποιητικά SSL, και αυτός πρέπει να περάσετε από την εταιρεία φιλοξενίας σας. Οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν SSL ως επιλογή υπηρεσίας, που σημαίνει ότι χειρίζονται όλα τα χαρτιά και διασφαλίζουν ότι όλα λειτουργούν ομαλά. Είναι ουσιαστικά ο μεσάζων μεταξύ εσάς και της αρχής έκδοσης.

Αλλά γιατί θα περάσατε από την υπηρεσία φιλοξενίας σας; Λοιπόν, το πρωταρχικό όφελος να κάνετε πράγματα με αυτόν τον τρόπο είναι επειδή ο οικοδεσπότης Ιστού σας διαθέτει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να επαληθεύσετε τον ιστότοπό σας.

Τα δεδομένα WHOIS, η διεύθυνση IP και άλλα στοιχεία μπορούν να παρασχεθούν και να επαληθευτούν μέσω του κεντρικού υπολογιστή, καθιστώντας την όλη διαδικασία απλούστερη. Σε πολλές περιπτώσεις, οι οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία είτε δωρεάν είτε σε μικρή τιμή, οπότε μπορεί να αξίζει την ευκολία στο τέλος.

Καλύτεροι πάροχοι πιστοποιητικών SSL

Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε να αγοράζετε ένα πιστοποιητικό SSL, ακολουθεί μια λίστα με τις οκτώ κορυφαίες αρχές έκδοσης πιστοποιητικών στο διαδίκτυο. Ο καθένας μπορεί να σας δώσει τον τύπο προστασίας SSL που χρειάζεστε και όλα έχουν υψηλή βαθμολογία για την ασφάλεια.

1. Comodo SSL

Αυτή η ΑΠ κατατάσσεται ως νούμερο ένα στον κόσμο, επομένως είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να αποκτήσετε το πιστοποιητικό σας. Αυτό που κάνει αυτήν την εταιρεία τόσο αποτελεσματική είναι ότι προσφέρουν κρυπτογράφηση 256-bit και εμπιστεύονται όλα τα προγράμματα περιήγησης.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το Comodo SSL προσφέρει άφθονη τεχνική υποστήριξη και εγγύηση 250.000 $ εάν ο ιστότοπός σας έχει παραβιαστεί. Η ετήσια τιμή για ένα πιστοποιητικό EV SSL είναι 249 $.

2. IdenTrust

Αυτή η αρχή είναι γνωστή ανάμεσα σε πολλούς τραπεζικούς ιστότοπους, οπότε γνωρίζετε ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή. Εδώ εξακολουθείτε να έχετε κρυπτογράφηση 256-bit και άφθονη υποστήριξη.

Το IdenTrust χρησιμοποιεί επίσης έναν προηγμένο αλγόριθμο για να παρέχει μια επιπλέον ώθηση ασφάλειας. Το καλύτερο από όλα, οι τιμές είναι πολύ πιο λογικές, με τα περισσότερα πιστοποιητικά να κοστίζουν περίπου 100 έως 150 $ για ένα χρόνο.

3. Symantec

Αν και τα σημεία τιμών για αυτόν τον πάροχο είναι πολύ υψηλότερα από κάτι σαν το IdenTrust, έχετε απίστευτη προστασία, καθώς και υποδειγματική εγγύηση.

Τα περισσότερα πιστοποιητικά EV SSL είναι ασφαλισμένα για έως και 1,5 εκατομμύρια δολάρια, αλλά μπορούν να κοστίσουν πάνω από 1.000 $ ετησίως. Όπως και με τους άλλους, η Symantec προσφέρει κρυπτογράφηση 256-bit.

4. GoDaddy

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν αυτό το Godaddy, αλλά συνήθως, επειδή θέλουν να αποκτήσουν έναν τομέα ή να φιλοξενήσουν έναν ιστότοπο. Ωστόσο, αυτός ο διαδικτυακός σταθμός παρέχει επίσης πιστοποιητικά SSL και είναι πολύ πιο προσιτοί από τον ανταγωνισμό. Οι τιμές κυμαίνονται από 69 $ έως 300 $.

5. GlobalSign

Εάν θέλετε κάποια επιπλέον προστασία για τον ιστότοπό σας χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε υπερβολικές τιμές, το GlobalSign είναι μια εξαιρετική επιλογή. Προσφέρει μελλοντική δοκιμαστική κρυπτογράφηση 2048-bit, καθώς και προγράμματα που εντοπίζουν ηλεκτρονικό ψάρεμα. Το καλύτερο από όλα, μπορείτε να εγγραφείτε για έναν τομέα με μόλις 249 $ ετησίως.

6. Digicert

Το Digicert είναι μια άλλη ΑΠ που προσφέρει κρυπτογράφηση 2048-bit, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδανικό για οποιεσδήποτε διαδικτυακές επιχειρηματικές συναλλαγές. Ενώ αυτός ο πάροχος δεν είναι τόσο γνωστός όσο μερικοί από τους άλλους, αξίζει να το ελέγξετε. Οι τιμές κυμαίνονται από 175 $ έως 595 $ ετησίως για τα πιστοποιητικά Digicert. Παρέχουν επίσης απεριόριστη άδεια διακομιστή με τα πιστοποιητικά τους.

7. Πιστοποιητικό

Εάν διαθέτετε προϋπολογισμό και δεν χρειάζεστε υψηλά επίπεδα κρυπτογράφησης, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική ΑΠ για να επιλέξετε. Παρόλο που προσφέρει μόνο πιστοποιητικά 128 bit, αυτό είναι αρκετό για αρκετούς ιστότοπους που δεν ασχολούνται με ευαίσθητα δεδομένα. Επίσης, οι τιμές είναι πολύ πιο προσιτές, από 23 έως 299 $ ετησίως.

8. Εμπιστευτείτε

Αυτή η ΑΠ προσφέρει κρυπτογράφηση 2048-bit καθώς και σχετικά προσιτές τιμές. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για κάθε διαδικτυακή επιχείρηση που θέλει επιπλέον προστασία χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει πολύ περισσότερα. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 180 και 575 $ ετησίως, με το EV SSL να βρίσκεται στο χαμηλότερο άκρο του φάσματος.

9. Geotrust

Η Geotrust προσφέρει και τα δύο πιστοποιητικά SSL που επιτρέπουν κρυπτογράφηση 256-bit. Προσφέρουν επίσης υπογραφή κώδικα που είναι η μέθοδος χρήσης ψηφιακής υπογραφής βάσει πιστοποιητικού για την υπογραφή εκτελέσιμων και σεναρίων προκειμένου να επαληθευτεί η ταυτότητα του συγγραφέα και να διασφαλιστεί ότι ο κώδικας δεν έχει αλλάξει ή καταστραφεί από τότε που υπογράφηκε από τον συγγραφέα, ο οποίος προφανώς προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Τα πιστοποιητικά SSL που προσφέρει η Geotrust κυμαίνονται από 149 $ έως 745 $.

10. Γρήγορο SSL

Η Rapid SSL είναι θυγατρική της Geotrust και είναι σίγουρα μια πιο φιλική προς τον προϋπολογισμό επιλογή σε σύγκριση με τη μητρική της εταιρεία. Έχουν δύο επιλογές τα πιστοποιητικά RapidSSL που υπόσχονται να «Ασφαλίσει ένα ένας τομέας με ισχυρή κρυπτογράφηση. ” για 59 $. Η άλλη επιλογή είναι τα πιστοποιητικά μπαλαντέρ RapidSSL τα οποία “Secure απεριόριστοι υποτομείς με ισχυρή κρυπτογράφηση. ” για 249 $. Προσφέρουν εγγύηση 10.000 $ και προσφέρουν επίσης κρυπτογράφηση έως 256-bit. Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό σε αυτόν τον ιστότοπο είναι ότι σας επιτρέπει να συγκρίνετε εύκολα την προσφορά του με μερικούς από τους άλλους ηγέτες όπως οι Godaddy, Globalsign και Comodo SSL εδώ.

11. Thawte

Ομοίως με το Geotrust Thawte προσφέρει και πιστοποιητικά SSL και υπογραφή κώδικα. Οι επιλογές τους κυμαίνονται από 149 $ 299 $ ετησίως, αλλά προσφέρουν επίσης επιλογές για προσθήκη μπαλαντέρ SSL με επιπλέον χρέωση. Η επιλογή SSL123 ξεκινά από 149 $, αλλά ανέρχεται σε 745 $ αν επιλέξετε να προσθέσετε την επιλογή μπαλαντέρ. Ο διακομιστής ιστού SSL ξεκινά από 199 $ και αυξάνεται στα 599 $ με την προσθήκη μπαλαντέρ SSL. Προσφέρουν κρυπτογράφηση έως 256-bit και εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Επίσης, οι προσφερόμενες εγγυήσεις κυμαίνονται από $ 500.000 έως $ 1.500.000.

12. Λύσεις δικτύου

Οι λύσεις δικτύου είναι ένας ιστότοπος που προσφέρει σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε κατά τη δημιουργία ενός ιστότοπου, προφανώς συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών SSL. Αυτός ο παροχέας έχει 5 επιλογές που κυμαίνονται από 59,99 $ με 2 χρόνια έως 579 $ με 2 χρόνια. Προσφέρουν «εγγυήσεις» που κυμαίνονται από 10.000 $ μέχρι τα 1.000.000 $.

Άλλες εκτιμήσεις σχετικά με τα πιστοποιητικά SSL

Ενώ είναι επιτακτική ανάγκη να καταλάβετε τα βασικά του SSL και πώς όλα συνδυάζονται. Αυτός είναι ο «απόλυτος οδηγός», πρέπει να σας παρέχουμε μερικές επιπλέον πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν όταν εξετάζετε το SSL και πώς μπορεί να λειτουργήσει για τον ιστότοπό σας. Με αυτό κατά νου, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε κατά την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας.

Αργότερη ταχύτητα φόρτωσης

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι όταν μεταβαίνετε στην ενότητα ολοκλήρωσης αγοράς ενός ιστότοπου, χρειάζεται λίγο περισσότερο για να φορτώσει από τις υπόλοιπες σελίδες. Αυτό συμβαίνει επειδή η κρυπτογράφηση διαρκεί ένα ή δύο δευτερόλεπτα για να τεθεί σε ισχύ. Αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει είναι ότι η σελίδα με το πιστοποιητικό κάνει “χειραψία” με τον υπολογιστή του επισκέπτη.

Αυτό διασφαλίζει ότι η σύνδεση είναι σταθερή και ασφαλής και δεν θα επιτρέπει σε τρίτους να παρακολουθούν και να ανακτούν ευαίσθητα δεδομένα.

Λήξη πιστοποιητικού

Όπως αναφέραμε στη λίστα των παρόχων μας, οι τιμές για τα πιστοποιητικά SSL αναφέρονται ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ιστότοπος που είναι πιστοποιημένος πρέπει να πληρώνει κάθε χρόνο για να διατηρεί τα πάντα ενημερωμένα και ενημερωμένα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι εάν επισκεφτείτε έναν ιστότοπο που έχει πιστοποιητικό που έχει λήξει, δεν είναι τόσο ασφαλές.

Συνήθως, το πρόγραμμα περιήγησής σας ή το λογισμικό προστασίας από ιούς θα σας ενημερώσει εάν συμβαίνει αυτό και εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε εάν θέλετε να συνεχίσετε. Για τα χρήματά μας, δεν θα είμαστε σε καμία περίπτωση.

Δεδομένα πράσινου κλειδώματος

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ιστότοποι που έχουν προστασία SSL θα έχουν ένα πράσινο κλείδωμα στη γραμμή διευθύνσεων. Ο ιστότοπος θα αναφέρεται επίσης ως https και όχι ως τυπικό HTTP. Αυτό που πρέπει επίσης να γνωρίζετε είναι ότι κάνοντας κλικ στο πράσινο κλείδωμα εμφανίζονται όλες οι δημόσιες πληροφορίες.

Αυτές οι πληροφορίες αφορούν τόσο την εταιρεία που κατέχει τον ιστότοπο όσο και την αρχή έκδοσης πιστοποιητικών. Αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος για τους επισκέπτες να επαληθεύσουν την ασφάλεια οποιασδήποτε σελίδας που επισκέπτονται. Επομένως, εάν ένας ιστότοπος δεν έχει κλειδαριά, τότε πρέπει να προσέχετε.

Εγκατάσταση πιστοποιητικού

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν υποβάλλετε αίτηση για πιστοποιητικό είναι ότι πρέπει να το εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που οι άνθρωποι θέλουν να περάσουν από τον οικοδεσπότη Ιστού τους, καθώς ο οικοδεσπότης συνήθως θα προσφέρει να το κάνει για εσάς.

Επίσης, εάν έχετε έναν ιστότοπο που βρίσκεται σε κοινόχρηστο διακομιστή ιστού, δεν θα έχετε έτσι άμεση πρόσβαση σε αυτόν. Αυτό είναι σημαντικό να έχετε κατά νου, ώστε να μην πληρώνετε κατά λάθος για κάτι που δεν μπορείτε καν να χρησιμοποιήσετε.

Εξαργύρωση HTTP

Αυτό μπορεί ή όχι να συμβεί καθόλου, αλλά υπάρχει μια αυξανόμενη ιδέα ότι όλη η διαδικτυακή δραστηριότητα πρέπει να διασφαλίζεται μέσω SSL. Αυτό σημαίνει ότι ιστότοποι που δεν διαθέτουν πιστοποίηση θα καταργηθούν από τις μηχανές αναζήτησης ή θα καταργηθούν εντελώς.

Η σκέψη πίσω από αυτό είναι ότι η απαίτηση πιστοποιητικών για όλους τους ιστότοπους θα κάνει το Διαδίκτυο πολύ ασφαλέστερο μέρος συνολικά, αλλά το γεγονός είναι ότι μπορεί να είναι δύσκολο να εφαρμοστεί μια τόσο γενική στρατηγική, ιδιαίτερα όταν εξετάζουμε το ευρύ πεδίο του Διαδικτύου.

Όπως ισχύει, οι τοπικοί νόμοι και κανονισμοί ορίζουν ποια είδη ιστότοπων απαιτείται να διαθέτουν πιστοποιητικά SSL. Αυτήν τη στιγμή, μόνο εκείνες που ταξινομούνται ως ιστότοποι καταχώρισης ή οποιεσδήποτε σελίδες δεν ασχολούνται με πληροφορίες πελατών δεν χρειάζονται κρυπτογράφηση SSL.

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που απαιτούν τέτοια προστασία είναι ότι μπορεί να κοστίσει πολλά χρήματα. Η πληρωμή αρκετών εκατοντάδων δολαρίων ετησίως μπορεί να είναι απαγορευτική για ορισμένους ιστότοπους, ειδικά εάν πρέπει να διαχειρίζονται πολλούς τομείς ή διευθύνσεις IP.

Ίσως αν μειωθεί το κόστος, θα ήταν ευκολότερο να καταργηθούν όλοι οι μη ασφαλείς ιστότοποι, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς όλα αυτά συνδυάζονται.

συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την εξέταση πιστοποιητικών SSL. Συνολικά, είναι ευθύνη όλων να διασφαλίσουμε ότι το Διαδίκτυο είναι ένα ασφαλές μέρος. Αυτό σημαίνει ότι εάν φιλοξενείτε έναν ιστότοπο, θα πρέπει να τον κρυπτογραφήσετε το συντομότερο δυνατό.

Ευτυχώς, η τρέχουσα επικράτηση των πιστοποιητικών SSL, μαζί με την εύκολη μέθοδο εντοπισμού ενός ασφαλούς ιστότοπου, σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο χωρίς κανένα κίνδυνο να μολυνθούν με κάποιο είδος κακόβουλου λογισμικού.

Συνήθως, το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν επισκέπτεστε έναν μη ασφαλή ιστότοπο ή κάνετε λήψη κάτι από μια μη ασφαλή πηγή. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει πραγματικός λόγος ότι θα πρέπει να αισθάνεστε ανασφαλείς κατά την περιήγηση στον Ιστό.

Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο οδηγός απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με τα πιστοποιητικά SSL και ελπίζουμε ότι σας βοήθησε να βρείτε τον καλύτερο παροχέα πιστοποιητικών SSL για εσάς.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map