Ψάχνετε για νέο οικοδεσπότη Ιστού; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη λίστα ελέγχου

Εάν προσπαθείτε να επιλέξετε έναν νέο οικοδεσπότη Ιστού και έχετε χάσει εντελώς, σας καταλαβαίνω.


Έχω πάει εκεί πριν.

Ουρλιάζετε τον πάροχο φιλοξενίας σας μέσω των θεμάτων υποστήριξης. Χάλια να απαντήσουν, δεν βοηθούν, δεν είναι πρόθυμοι να συμβιβαστούν.

Ή ίσως δεν έχετε δημιουργήσει ποτέ έναν ιστότοπο στο παρελθόν και δεν έχετε πουθενά να ξεκινήσετε.

Ίσως έχετε δει τις εκατοντάδες λίστες “καλύτερων οικοδεσποτών Ιστού” και δεν ξέρετε ποιος να εμπιστευτείτε.

Λοιπόν σήμερα, σε πλησιάζω λίγο. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη λίστα ελέγχου για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε ποιος θα πρέπει να είναι ο επόμενος οικοδεσπότης Ιστού σας.

Λίστα ελέγχου οικοδεσπότη Ιστού για αρχάριους

Αυτή η ενότητα καλύπτει τα βασικά. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ έναν κεντρικό υπολογιστή, ξεκινήστε εδώ. Παρακάτω στο άρθρο μιλάμε για προηγμένες δυνατότητες που μπορεί να γίνουν πολύ συγκεχυμένες. Αν λοιπόν ξεκινήσετε, ακολουθήστε αυτήν τη λίστα. Βοηθά στη δημιουργία ενός εγγράφου Excel που συγκρίνει τις εταιρείες φιλοξενίας που σκέφτεστε και πόσο καλά πληρούν τα παρακάτω κριτήρια.

 • Τι είδους υποστήριξη προσφέρει η εταιρεία φιλοξενίας? Αναζητήστε υποστήριξη 24/7 μέσω τηλεφώνου, email και συνομιλίας. Πολλές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης φιλοξενίας δεν συμβαίνουν κατά τις ώρες γραφείου.
 • Πόσο γρήγορη είναι η υποστήριξη? Ορισμένες εταιρείες μπορεί να χρειαστούν ώρες ή ημέρες για να απαντήσουν σε εισιτήρια (Rackspace). Άλλοι είναι εξαιρετικά γρήγοροι και αποκρίνονται αμέσως (SiteGround).
 • Πόσες ιστοσελίδες μπορούν να κρατήσουν το πρόγραμμα φιλοξενίας? Ορισμένα αρχικά πακέτα σε κεντρικούς υπολογιστές όπως το WP Engine επιτρέπουν μόνο έναν ιστότοπο. Ενώ άλλοι όπως το SiteGround και το HostGator επιτρέπουν απεριόριστους ιστότοπους. Αυτό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, αλλά μην βασίζετε την απόφασή σας σε αυτό μόνο.
 • Ποια είναι η εγγύηση λειτουργίας? Προσφέρει η εταιρεία φιλοξενίας εγγύηση χρόνου λειτουργίας 99,99%; Αυτό σημαίνει ότι εγγυώνται ότι ο ιστότοπός σας δεν θα πέσει σχεδόν ποτέ. Διαβάστε κριτικές φιλοξενίας σε ολόκληρο τον ιστό για να δείτε πραγματικές εμπειρίες χρήστη.
 • Προσφέρει ο οικοδεσπότης δωρεάν μετεγκατάσταση? Η μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας σε έναν νέο κεντρικό υπολογιστή είναι αποθαρρυντική. Ακόμη και έμπειροι προγραμματιστές και κάτοχοι ιστότοπων κάνουν λάθη κατά τη μεταφορά κεντρικών υπολογιστών. Εάν η εταιρεία φιλοξενίας σας το προσφέρει για εσάς, αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα.
 • Δημιουργούν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας? Συμβαίνουν λάθη. Οι καλύτεροι οικοδεσπότες δημιουργούν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας. Ορισμένοι απατηλοί οικοδεσπότες δεν το συμπεριλαμβάνουν και μπορούν να σας χρεώσουν έως και 150 $ ή περισσότερα εάν διαγράψετε κατά λάθος τον ιστότοπό σας.
 • Περιλαμβάνει ο κεντρικός υπολογιστής εύκολες εγκαταστάσεις για δημοφιλείς πλατφόρμες ιστότοπων? Είναι εξαιρετικά συνηθισμένο για τους οικοδεσπότες Ιστού να περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις με ένα κλικ για δημοφιλείς εφαρμογές όπως WordPress, Magento, Drupal κ.λπ..

Λίστα ελέγχου για προχωρημένους Web Host

Προχωρώντας σε μερικές πιο προηγμένες λειτουργίες, αυτά είναι πράγματα που δεν θέλετε να χάσετε εάν έχετε λίγο περισσότερη εμπειρία. Αυτά είναι πράγματα που μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και είναι πολύ απογοητευτικό να χάσετε. Ακόμα κι αν είστε αρχάριος, εάν έχετε έναν αρκετά μεγάλο ή περίπλοκο ιστότοπο, θα θελήσετε να το λάβετε υπόψη.

 • Ο οικοδεσπότης προσφέρει μια σταδιοποίηση με ένα κλικ? Η δημιουργία αντιγράφου στάσης για ανάπτυξη ιστότοπου είναι εξαιρετικά σημαντική. Μπορεί να είναι πόνος για τη δημιουργία και τη μεταφορά τομέων σταδιοποίησης. Επιλέξτε έναν οικοδεσπότη που το καθιστά εύκολο.
 • Έχετε όριο στα μεγέθη μιας βάσης δεδομένων για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο στάσης? Ακόμη και εταιρείες φιλοξενίας που προσφέρουν στάση με ένα κλικ ενδέχεται να έχουν όριο στο μέγεθος της βάσης δεδομένων. Αυτό μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό. Αυτό που συμβάλλει στο μέγεθος της βάσης δεδομένων σας είναι το μέγεθος και η ποιότητα των εικόνων, ο αριθμός των σελίδων, είτε βρίσκεστε σε πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου είτε όχι, και άλλα σημεία δεδομένων.
 • Προσφέρει ο ιστότοπος μια ενσωμάτωση Git? Το FTP είναι ο παλιός τρόπος για να ενημερώσετε τον ιστότοπό σας. Οι πραγματικοί προγραμματιστές ιστότοπων χρησιμοποιούν κάποια μορφή διαχείρισης αλλαγών, όπως το Git. Οι καλοί οικοδεσπότες προσφέρουν μια εύκολη ενσωμάτωση στον ιστότοπό σας.
 • Περιορισμένος αριθμός inodes για να λειτουργήσει το Git? Τα Inode είναι μικρά αρχεία που δημιουργούνται από τον ιστότοπό σας και μπορούν συχνά να προστεθούν εάν χρησιμοποιείτε ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου ή άλλο ιστότοπο με πολλά σημεία δεδομένων. Μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό να έχουμε «απεριόριστη» φιλοξενία και τότε συνειδητοποιείτε ότι αυτό δεν ισχύει για τα inodes.
 • Τι συμβαίνει εάν ο ιστότοπός σας παραβιαστεί? Ένας ιστότοπος πελάτη στον οποίο δούλευα παραβιάστηκε και ο οικοδεσπότης Ιστού SiteGround κατέστρεψε ολόκληρο τον ιστότοπό μας για να αποτρέψει τη μόλυνση άλλων ιστότοπων στην κοινόχρηστη φιλοξενία. Αυτό μπορεί να είναι απαραίτητο από την πλευρά τους, αλλά δεν μας φαινόταν δίκαιο. Δεν μας προειδοποίησαν σωστά και προκάλεσε τεράστιο πονοκέφαλο.
 • Προσφέρει ο οικοδεσπότης παρακολούθηση κακόβουλου λογισμικού? Ένα άλλο ωραίο να έχετε αντικείμενο, αν και θα πρέπει επίσης να λάβετε μια ειδική υπηρεσία όπως το Sucuri.net για να βεβαιωθείτε ότι είστε καλυμμένοι.

Υπάρχουν πολλά άλλα αντικείμενα που πρέπει να αναζητηθούν κατά την επιλογή ενός νέου κεντρικού υπολογιστή. Η εξέταση της τιμής είναι μόνο μία πτυχή. Εάν δημιουργείτε έναν μικρό ιστότοπο χόμπι, τότε θα είστε εντάξει με το φθηνότερο που μπορείτε να βρείτε με αξιοπρεπείς κριτικές. Αν όμως η επιχείρησή σας βασίζεται στον ιστότοπό σας υψηλής ποιότητας, θα πρέπει να αποκτήσετε έναν οικοδεσπότη στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε. Ένας οικοδεσπότης με τις δυνατότητες και την ποιότητα που χρειάζεστε.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map