Τάσεις σχεδίασης ηλεκτρονικού εμπορίου 2018 [Infographic] – Τι είναι ο οικοδεσπότης;

Με κάθε περνώντας έτος, Το ηλεκτρονικό εμπόριο διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό εσόδων λιανικής παγκοσμίως.


Ακόμα και όταν το κοινό έρχεται όλο και περισσότερο προτιμάτε τις online αγορές οι ιστότοποι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλές μοναδικές προκλήσεις για την επιτυχία τους. Πώς πρέπει ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους και να μεγιστοποιεί τις μετατροπές του?

Η απάντηση είναι εξαιρετικός σχεδιασμός.

Ακολουθούν επτά τάσεις σχεδιασμού ηλεκτρονικού εμπορίου που δημιουργούν επωνυμίες και αυξάνουν τις μετατροπές το 2018.

Μετάβαση στην ανάλυση τάσεων

(Κάντε κλικ στο Infographic για μεγέθυνση)

E-commerce Design Trends 2018 Infographic

Μοιραστείτε αυτήν την εικόνα στον ιστότοπό σας

Συμπεριλάβετε την απόδοση στο WhatsTheHost.com με αυτό το γραφικό.

infographic τάσεις σχεδιασμού ηλεκτρονικού εμπορίου

Αναλύοντας τις τάσεις σχεδιασμού ηλεκτρονικού εμπορίου του 2018

Οι τάσεις παίρνουν λίγο κακό ραπ: τείνουμε να τα θεωρούμε ρηχά, περασμένα. Αλλά στην πραγματικότητα, οι τάσεις μπορούν να μας δώσουν μια ενδεικτική ματιά στις συνθήκες του κόσμου γύρω μας. Πράγματι, οι τάσεις του περασμένου έτους συχνά γίνονται οι κανόνες αυτού του έτους. Το είδαμε ως Τάσεις 2017 για κινητά και μείωση του χάσματος μεταξύ κοινωνικού και ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν καθιερωθεί ως βέλτιστες πρακτικές της βιομηχανίας.

Οι τάσεις του σχεδιασμού αυξάνονται επειδή επικεντρώνονται στις συνεχώς εξελισσόμενες προτιμήσεις και προσδοκίες των καταναλωτών. Αυτό ισχύει για όλους τους κλάδους του σχεδιασμού, από γραφικό σχέδιο σε σχεδιασμό UX έως εσωτερική διακόσμηση. Και όσον αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο, υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εκπλήξετε τους πελάτες σας από το να προβλέψετε τις ανάγκες τους πριν ακόμη τους πραγματοποιήσουν?

Μεταξύ εγκαταλελειμμένων καροτσιών αγορών, βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης και ανταγωνισμού για την προσοχή των πελατών σε μια σειρά παρόμοιων προϊόντων, υπάρχουν πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι λιανοπωλητές ηλεκτρονικού εμπορίου. Ο σχεδιασμός του ιστότοπού σας ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να προσελκύσει, να ευχαριστήσει και να ενημερώσει τους πελάτες σας για να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή και θετική εμπειρία αγορών. Προτού οι πελάτες σας αγοράσουν ποτέ τα προϊόντα σας, η συνολική ροή και εμφάνιση του ιστότοπού σας δημιουργεί κρίσιμη εντύπωση.

Ακολουθούν επτά τάσεις σχεδιασμού ηλεκτρονικού εμπορίου που δημιουργούν επωνυμίες και ενισχύουν τις μετατροπές το 2018:

Γρήγορη πλοήγηση

 1. Κύλιση εικόνων προϊόντος
 2. Στοιχεία τεμνόμενης
 3. Πραγματική φωτογραφία
 4. Ενσωματωμένο βίντεο
 5. Φωτογραφίες προϊόντος εκτός κουτιού
 6. Σελίδες προορισμού προϊόντων
 7. Κατηγορίες δημιουργικών

Πηγές Infographic

Κύλιση εικόνων προϊόντων στον ιστότοπο της Cuyana

Ενεργοποίηση κύλισης εικόνων προϊόντος Cuyana.com

1. Κύλιση εικόνων προϊόντος

Οι σύγχρονοι άνθρωποι περνούν αμέτρητες ώρες κάθε μέρα απλά μετακινηθείτε. Σε αντίθεση με την απότομη, παρεμβατική φύση του κλικ, η δράση του η κύλιση είναι εξαιρετικά ευχάριστη γιατί δίνει στα μάτια και στον εγκέφαλό μας μια καθαρή και συνεχή ροή περιεχομένου. Η κύλιση των φωτογραφιών των προϊόντων δεν είναι μόνο πολύ λιγότερο απαιτητική για έναν καταναλωτή από μια παρουσίαση με κλικ, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει την πιθανότητα οι επισκέπτες να δουν περισσότερες φωτογραφίες. Για βελτιωμένη εμπειρία αγορών, η κύλιση φωτογραφιών προϊόντων προσφέρει πολλά σαφή πλεονεκτήματα για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

2. Στοιχεία τεμνόμενης

Μεταξύ των φωτογραφιών προϊόντων, των περιγραφών των στοιχείων, των οδηγιών και των κριτικών, οι σελίδες προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν συχνά πολλά. Τα τεμνόμενα σχέδια μπορούν να βοηθήσουν τις σελίδες προϊόντων να επιτύχουν αρμονία μεταξύ αντικειμένων που αντιτίθενται, όπως κείμενο, φωτογραφίες και διανύσματα. Αυτές οι συνθέσεις είναι δυναμικές και εντυπωσιακές, ενώ αφήνουν πολλές ευκαιρίες για αρνητικό χώρο.

Αγαπάμε ιδιαίτερα τη χρήση αλληλεπικαλυπτόμενων σχεδιαστικών στοιχείων σε οδηγίες βήμα προς βήμα, για να αντιπαραθέσουμε κοντινές λήψεις και προβολές πλήρους μεγέθους και να επισημάνουμε τις αξιοσημείωτες προδιαγραφές του προϊόντος. Το έχουμε δει ακόμη και σε ιστότοπους που δεν προέρχονται από το ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως το WP Engine, όπου εκμεταλλεύονται παρόμοιο σχεδιασμό.

τεμνόμενα στοιχεία τάσεις σχεδιασμού ηλεκτρονικού εμπορίου

Ενεργοποίηση στοιχείων τεμνόμενης Koparibeauty.com

Πραγματική φωτογραφία για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου

Φωτογραφία πραγματικού προϊόντος όπως χρησιμοποιείται στο forhims.com

3. Πραγματική φωτογραφία

Η τέχνη της φωτογραφίας προϊόντων είναι πολύ δύσκολη. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι ελκυστικές και ενδιαφέρουσες, αλλά αρκετά απλές ώστε το προϊόν να παραμένει το επίκεντρο. Η αισθητική πρέπει να είναι συνεπής σε όλα τα προϊόντα, αλλά δεν κουράζει τους πελάτες με την ίδια εμφάνιση και στάση ξανά και ξανά.

Μπορεί να είναι δύσκολο για τους καταναλωτές να έχουν πραγματικά μια αίσθηση ενός προϊόντος όταν οι μόνες φωτογραφίες που βλέπουν το αναρτούν σε κενό, λευκό χώρο. Ευτυχώς, η εντυπωσιακή φωτογραφία στο ηλεκτρονικό εμπόριο εμφανίζεται σαν μια ανάσα καθαρού αέρα. Η φωτογραφία που δείχνει το προϊόν σε δράση, σε χρήση, στο προβλεπόμενο περιβάλλον του είναι μια έντονη και ελκυστική νέα περιστροφή.

4. Ολοκληρωμένο βίντεο

Υπάρχει κάτι τόσο ευχάριστο για το ενσωματωμένο βίντεο, όπως οι κινούμενες φωτογραφίες στον κόσμο του Χάρι Πότερ. Τα μέσα βίντεο έχουν πολλά πλεονεκτήματα που τα καθιστούν μια συναρπαστική επιλογή για σχέδια ηλεκτρονικού εμπορίου. Πρώτον, μπορούν να δείξουν ορισμένα χαρακτηριστικά του προϊόντος, όπως η συνέπεια ή οι μοναδικοί μηχανισμοί, με τρόπο που οι φωτογραφίες δεν μπορούν. Δεύτερον, η επιδέξια επεξεργασία μπορεί να το κάνει έτσι ώστε ένα βίντεο να μεταφέρει πληθώρα πληροφοριών σε γρήγορη και εύπεπτη μορφή. Τρίτον, το βίντεο είναι ελκυστικό.

Αλλά τα ενσωματωμένα βίντεο είναι λίγο διαφορετικά από τα παραδοσιακά μέσα βίντεο στον ιστό. Συνδυάζουν όλα τα καλύτερα μέρη ενός gif (μικρότερο μέγεθος αρχείου, αυτόματη εκκίνηση και βρόχους, χωρίς ήχο) με τον καθαρό ορισμό ενός αρχείου βίντεο. Το αποτέλεσμα είναι το προϊόν σας, ζωντανεύει στις οθόνες των πελατών σας.

Ενσωματωμένο βίντεο στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Ενσωματωμένα βίντεο de.lush.com

Πραγματική φωτογραφία για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου

Οι φωτογραφίες της σελίδας προϊόντος σε πλήρη οθόνη είναι ενεργοποιημένες glitty.co

5. Φωτογραφίες Σελίδας Προϊόντος εκτός κουτιού

Το σπάσιμο των ορίων των τυπικών διαστάσεων εικόνας είναι ένας ισχυρός τρόπος για να εισέλθει το προϊόν σας. Είτε οδηγεί ως ηρωική εικόνα είτε ως μέρος μιας σύνθεσης σχεδιασμού δύο σελίδων, οι γιγαντιαίες φωτογραφίες προϊόντων φέρνουν μια εντυπωσιακή γροθιά. Αντί να περιορίσετε τις φωτογραφίες σας σε έναν τυπικό αριθμό pixel, δοκιμάστε να σχεδιάσετε ολόκληρη τη σελίδα του προϊόντος γύρω από τον αρνητικό χώρο στη φωτογραφία σας.

6. Σελίδες προορισμού προϊόντων

Οι πρώτες αλληλεπιδράσεις των πελατών σας με τον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου καθορίζουν εάν θα εξερευνήσουν περαιτέρω ή θα κλείσουν το παράθυρο και θα ξεχάσουν την επωνυμία σας. Προκειμένου να προσελκύσουν την προσοχή των καταναλωτών στις πρώτες στιγμές της επίσκεψής τους, πολλοί ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου το 2018 χρησιμοποιούν σελίδες προορισμού που εστιάζουν στα προϊόντα.

Ολόκληρος ο σκοπός της σελίδας προορισμού είναι η μετατροπή δυνητικών πελατών. Περιλαμβάνουν γενικά ένα ψηφιακό «βήμα ανελκυστήρα» για το προϊόν, καθώς και μια παρότρυνση για δράση. Μια καταληκτική σελίδα προορισμού συνδυάζει έξυπνο αντίγραφο μάρκετινγκ με όμορφες φωτογραφίες, κομψά εικονίδια και εντυπωσιακούς αριθμούς, έτσι ώστε ένας δυνητικός αγοραστής να αισθάνεται ενημερωμένος και ενθουσιασμένος έχοντας δει μόνο την αρχική σελίδα του ιστότοπού σας. Σκεφτείτε μια σελίδα προορισμού προϊόντος ως την πιο περιεκτική και ελκυστική απόσταξη όλων όσων κάνουν το προϊόν σας μοναδικό.

Πραγματική φωτογραφία για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου

Προϊόν ως σελίδα προορισμού στο tomorrowsleep.com

Πραγματική φωτογραφία για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου

Δημιουργικές, διαδραστικές κατηγορίες προϊόντων από εξήντα-nine.us

7. Σελίδες δημιουργικής κατηγορίας

Οι σελίδες κατηγοριών δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απλή στάση μεταξύ της αρχικής σελίδας και των σελίδων προϊόντων. Μια ελκυστική σελίδα κατηγορίας προϊόντων θα μπορούσε να αναγκάσει τους πελάτες σας να εξερευνήσουν προϊόντα που διαφορετικά δεν θα βρίσκονταν στο ραντάρ τους. Το 2018, αρχίζουμε να βλέπουμε περισσότερους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου να αξιοποιούν τις δυνατότητες αυτής της αποφασιστικής σελίδας με δυναμικά σχέδια. Μέσω ενσωματωμένων βίντεο, λεπτών κινούμενων σχεδίων και έντονης φωτογραφίας, οι σελίδες κατηγοριών γίνονται πολύ περισσότερο από μια σελίδα καταλόγου. Μια καλά σχεδιασμένη σελίδα κατηγοριών προϊόντων βελτιώνει το στοιχείο της ανακάλυψης στην εμπειρία αγορών μέσω διαδικτύου του πελάτη σας.

Πηγές Infographic

(Ιανουάριος 2018)

Τα στιγμιότυπα οθόνης που χρησιμοποιούνται στο infographic βρίσκονται στους ακόλουθους συνδέσμους:

Σχεδιασμός ηλεκτρονικού εμπορίου και φιλοξενία ιστοσελίδων

Τι σχέση έχουν οι τάσεις σχεδιασμού ηλεκτρονικού εμπορίου με τη φιλοξενία ιστοσελίδων; Πολύ πραγματικά.

Η διαχείριση ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου δεν είναι εύκολο επίτευγμα, οι διαχειριστές πρέπει να διατηρήσουν το απόθεμα, να ανταγωνιστούν τους ανταγωνιστές τους, να δημιουργήσουν το εμπορικό σήμα, και αυτό είναι μόνο η τακτική, ασαφής τακτική.

Για το διαδικτυακό τμήμα, πρέπει να ασχοληθείτε με το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, το SEO, το περιεχόμενο, τα κοινωνικά μέσα, τις διαφημίσεις επί πληρωμή και πολλά άλλα. Αρκεί να κάνεις κάποιον τρελό!

Μία από τις πρώτες αρχές είναι η επιλογή ενός σταθερού οικοδεσπότη Ιστού ηλεκτρονικού εμπορίου. Τώρα, εάν η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου σας φιλοξενείται μόνοι σας, τότε μπορείτε είτε να ξεκινήσετε με έναν κεντρικό υπολογιστή εισόδου όπως Bluehost είτε Hostgator, ή κάτι πιο ανθεκτικό όπως το WP Engine ή το SiteGround. Η αυτο-φιλοξενία μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου είναι λίγο δύσκολη για αρχάριους, αλλά αν πρέπει να πάτε στο απόλυτο χαμηλότερο, θα κάνετε κάτι σαν WooCommerce ή Drupal.

Προτείνω, ωστόσο, να μην ακολουθείτε τη διαδρομή που φιλοξενείται από τον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου. Θέλετε να πάτε με κάτι που φιλοξενείται για εσάς all-in-one. Μου αρέσει είτε το Shopify είτε το Squarespace για αρχάριους. Διαφορετικά μπορείτε να πάτε με ShopifyPlus, που είναι πιο ανθεκτικό, ή το τρομακτικό αλλά ισχυρό Ματζέντο.

Σχεδιασμός, περιεχόμενο, ανάπτυξη, φιλοξενία, μάρκετινγκ – όλη μέρα στη ζωή ενός διαχειριστή ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου. Όμως όλα έρχονται σε πλήρη κύκλο, καθώς είναι όλα αλληλένδετα. Κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία αλληλεπιδρούν και εξαρτώνται το ένα από το άλλο. Κάντε το καλά και το κατάστημά σας θα ανέλθει στα ύψη.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map