Κριτικές Google Cloud Μάιος 2020 – Τιμολόγηση & πακέτα φιλοξενίας

Πόσο καλό είναι το Google Cloud Hosting?


Κριτικές Google Cloud 3.3 / 5 Κριτής {{reviewsOverall}} / 5 Χρήστες (5 ψήφοι) Πλεονεκτήματα

 1. Εξαιρετική απόδοση
 2. Χρεώσεις σε προσαυξήσεις σε επίπεδο λεπτού
 3. Εξαιρετική δικτύωση εσωτερικού κέντρου δεδομένων
 4. Εύκολη στη χρήση ανάλυση Big Data με το BigQuery

Μειονεκτήματα

 1. Μόνο τρία κέντρα δεδομένων
 2. Λιγότερες επιλογές λογισμικού από το AWS
 3. Όχι για τους αρχάριους

Υποστήριξη3Speed3Features3.5Value4Transparency3

Η επίσημη κριτική μας για το Google Cloud Hosting

Η φιλοξενία του Google Cloud είναι περισσότερο μια υπηρεσία IAAS – Υποδομή ως υπηρεσία. Η Google, ο μαζικός όμιλος Silicon Valley που όλοι αγαπήσαμε και γνωρίζουμε, παρέχει επίσης υπηρεσίες φιλοξενίας.

Σε βασικό επίπεδο, η Google καλεί αυτούς τους Ιστότοπους Google. Χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό από τους εκπαιδευτικούς και κυβερνητικούς τομείς για τη δημιουργία απλών ιστότοπων και ακόμη πιο απλών ενδοδικτύων. Προς το παρόν, δεν προσπαθούν να ανταγωνιστούν άλλες πλατφόρμες και παρόχους φιλοξενίας Ιστού. Αντ ‘αυτού, δοκιμάζουν το χέρι τους στη βιομηχανία IAAS.

Καλύτερες δυνατότητες του Google Cloud Hosting

Οι δύο βασικοί ανταγωνιστές της Google περιλαμβάνουν το Amazon Web Services (AWS) και το RackSpace hosting. Επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από το Linux – ιδιαίτερα από την παραλλαγή Linux του Google. Ναι – Η Google έχει τη δική της παραλλαγή Linux.

Εξαιρετική απόδοση

Η πλατφόρμα Google Cloud έχει εξαιρετική απόδοση. Για να το δοκιμάσουμε αυτό, έπρεπε να συγκρίνουμε τουλάχιστον δύο διαφορετικές υπηρεσίες. Χρησιμοποιήσαμε το RackSpace στη δοκιμή μας, καθώς το RackSpace τείνει να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές του όσον αφορά την απόδοση. Σε αυτήν την περίπτωση, το Google Cloud ξεπέρασε το RackSpace. Όταν δοκιμάσαμε το Google Cloud έναντι του RackSpace, καταφέραμε να επιτύχουμε τους αριθμούς αναφοράς με μία vCPU από την πλατφόρμα Google Cloud, ενώ χρειάστηκε το RackSpace δύο vCPU για να επιτύχουμε τους ίδιους αριθμούς.

Χρεώσεις σε προσαυξήσεις σε επίπεδο λεπτού

Η Google διαθέτει μια πολύ εξελιγμένη αριθμομηχανή τιμολόγησης και δημοσιοποιούν ακόμη και τους αλγορίθμους υπολογισμού τους – μέχρι τον γυμνό κώδικα JSON. Με όλο αυτό τον αλγόριθμο σε εξέλιξη, η Google θα σας χρεώσει σε οριακά επίπεδα. Ορίζουν έναν μήνα ως 720 λεπτά, και για σκοπούς συγκριτικής αξιολόγησης, εάν περάσατε ολόκληρο τον μήνα συγκριτικής αξιολόγησης, θα χρεωθείτε για 720 λεπτά.

Όταν αγοράζετε το πακέτο IAAS, οι τιμές ξεκινούν από 6092 $ ετησίως και ξεκινούν με το πακέτο εφαρμογών Ιστού οκτώ διακομιστών.

Εξαιρετική δικτύωση εσωτερικού κέντρου δεδομένων

Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, αλλά το πρότυπο δικτύωσης της Google είναι κορυφαίο. Όταν ρυθμίζετε τα VM σας, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσετε εικονικά ιδιωτικά δίκτυα. Αυτό περιλαμβάνει δημόσια και ιδιωτικά υποδίκτυα για τη διευθέτηση των VM σας. Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε τείχη προστασίας, πύλες και δρομολογητές. Θα διαπιστώσετε ότι είναι εύκολο να ρυθμιστούν – αν γνωρίζετε τη γραμμή εντολών Linux. Η περιήγησή σας στην πλατφόρμα Google Cloud δεν απαιτεί φόντο στο IT. Ωστόσο, εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την υπηρεσία, είναι πιθανό το καλύτερο στοίχημά σας να έχετε ένα.

Εύκολη στη χρήση ανάλυση Big Data με το BigQuery

Το κοινό-στόχος για την πλατφόρμα Google Cloud δεν είναι απλώς χρήστες ενέργειας. Χρησιμοποιούν τη διεπαφή γραμμής εντολών για να συμβαδίζουν με άλλους ανταγωνιστές του κλάδου IAAS. Αυτό περιλαμβάνει τα Microsoft Azure, Amazon Web Services, RackSpace Managed Cloud και IBM / SoftLayer, τα οποία στοχεύουν όλα τα άτομα με εμπειρία διαχείρισης IT – όχι μόνο χρήστες ενέργειας.

Εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, η πλατφόρμα Google Cloud διευκολύνει την εκτέλεση καθημερινών εργασιών, όπως η εκχώρηση προσωρινών διευθύνσεων IP για την κράτηση διευθύνσεων IP.

Μειονεκτήματα του Google Cloud Hosting

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που βρήκαμε ότι το Google Cloud μπορεί να κάνει καλύτερα. Εδώ βρήκαμε.

Μόνο τρία κέντρα δεδομένων

Το Google Cloud διαθέτει μόνο τρία κέντρα δεδομένων – παγκοσμίως. Έχουν ένα στην Αϊόβα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα στο Βέλγιο, τη Γερμανία και ένα στην Ταϊβάν. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά μπορεί να κάνει το Google Cloud στις δοκιμές συγκριτικής αξιολόγησης, ο ιστότοπός σας και τα δεδομένα σας θα πάνε τόσο γρήγορα όσο ο πιο αδύναμος σύνδεσμος. Αυτή είναι η βασική φυσική. Εάν έχω μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray συνδεδεμένη σε μια HDTV μέσω καλωδίου RCA, δεν πρόκειται να παραδοθώ υψηλής ευκρίνειας. Αναγκάζοντας το βίντεο μέσω του καλωδίου RCA, ένα καλώδιο που δεν μπορεί να χειριστεί υψηλή ευκρίνεια θα το κάνει έτσι ώστε το βίντεό μου να μην αναπαράγεται σε υψηλή ευκρίνεια. Ο αδύναμος σύνδεσμος θα ήταν το καλώδιο RCA. Για να λάβω HDTV από ένα Blu-ray player, πρέπει να έχω ένα Blu-ray player, ένα καλώδιο HDMI και ένα HDTV. Κάθε σύνδεσμος πρέπει να μπορεί να χειρίζεται το εύρος ζώνης.

Η ίδια αρχή ισχύει για το Διαδίκτυο. Όταν το Google Cloud διαθέτει μόνο τρία κέντρα δεδομένων, το ίδιο το δίκτυο στο οποίο βασίζεται το Διαδίκτυο ενδέχεται να επιβραδύνει τον ιστότοπό σας. Όποιος και αν είναι ο πιο αργός σύνδεσμος που βρίσκεται μεταξύ εσάς και των πόρων σας, καθορίζει την εμπειρία του χρήστη.

Θα το πω αυτό για την πλατφόρμα Google Cloud. Πρόσφατα άνοιξαν ένα κέντρο δεδομένων στη Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Λιγότερες επιλογές λογισμικού από το AWS

Εάν επρόκειτο να κάνετε μια παράλληλη σύγκριση με τις Υπηρεσίες Ιστού Amazon και την πλατφόρμα Google Cloud, θα διαπιστώσετε ότι η πλατφόρμα Google Cloud λείπει σοβαρά. Οι Υπηρεσίες Ιστού Amazon προσφέρουν πολύ περισσότερες επιλογές και πακέτα υπηρεσιών από την πλατφόρμα Google Cloud.

Όχι για τους αρχάριους

Η πλατφόρμα Google Cloud δεν είναι για τους αρχάριους. Το αναφέρω εδώ επειδή είναι πιθανό αρνητικό και θα απομακρύνει τους ανθρώπους – παρόλο που η Google το έχει κάνει σκόπιμα. Για να ανταγωνιστείτε με τους μεγαλύτερους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο IAAS, θα έχετε την καλύτερη δυνατή χρήση από την υπηρεσία εάν έχετε υπόβαθρο στη διαχείριση πληροφορικής.

Συμπέρασμα

Όταν συγκρίνετε την πλατφόρμα Google Cloud με όλους τους ανταγωνιστές της, κατατάσσεται στην ίδια θέση με το Microsoft Azure. Εάν η εικονική μηχανή της επιλογής μου βασίστηκε στον πυρήνα Linux, σίγουρα θα επέλεγα την πλατφόρμα Google Cloud για τη συμβατότητά της. Ομοίως, θα επέλεγα την πλατφόρμα Microsoft Azure εάν τα Windows ήταν η επιλογή της επιλογής μου. Και οι δύο είναι άριστες υπηρεσίες, και η πλατφόρμα Google Cloud, δίπλα-δίπλα, ξεπερνά το Microsoft Azure.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map