8 Pembangun Laman Web Terbaik untuk Perniagaan Kecil (Mei 2020)

Dengarkan.

Membina laman web perniagaan kecil anda boleh menjadi sangat sukar jika anda buat sendiri buat pertama kalinya.


Anda mahukan sesuatu yang kelihatan seperti AirBnb, tetapi anda mempunyai anggaran yang sangat terhad.

Anda mesti berjalan sebelum boleh berlari.

Daripada membayar ribuan dolar syarikat tempatan, salah satu cara untuk memulakannya adalah dengan bina laman web anda sendiri.

Kami telah menggunakan semua pilihan untuk mengurangkannya hanya dengan beberapa pilihan untuk membantu anda cari pembina laman web terbaik untuk perniagaan kecil anda – dan membina laman web yang indah itu.

Ohh – dan mereka tidak memerlukan kos yang tinggi!

Pembangun Laman Web Terbaik untuk Perniagaan Kecil

 1. Aliran Web
 2. Shopify
 3. Format
 4. Ruang Squarespace
 5. Wix
 6. Weebly
 7. SiteBuilder.com
 8. Pembina Novi

Terdapat lebih daripada 8 pembangun laman web di dunia, tetapi melalui penyelidikan kami, kami mendapati bahawa ini adalah yang terbaik dari yang terbaik. Mereka terkenal, boleh dipercayai, dan berprestasi.

Sekarang masing-masing tidak sesuai untuk semua orang, kerana setiap orang mempunyai keperluan tersendiri. Oleh itu, anda perlu mencari ciri satu demi satu untuk mencari nugget tersembunyi yang sebenarnya anda perlukan.

Mari selami setiap dari mereka sekarang!

1. Aliran Web

Webflow adalah anak yang hebat di blok. Ini adalah pembangun laman web yang sangat berpusat pada reka bentuk yang dapat didekati oleh perniagaan kecil untuk segera menggunakannya.

Saya rasa ia mungkin pilihan keseluruhan terbaik untuk pemilik perniagaan yang pintar dan agak mahir teknologi. Ia mendapat kesederhanaan dan bimbingan Squarespace dengan fleksibiliti dan penyesuaian seperti WordPress. Saya yakin ia adalah keseimbangan yang sempurna antara kedua-duanya.

Ini adalah pembangun laman web visual, CMS, dan kini dalam versi beta, platform e-dagang.

gif rumah aliran web

Titik penjualan Webflow untuk perniagaan kecil seperti anda? Reka dan lancarkan tanpa kod:

ciri perniagaan kecil aliran web

Walaupun Webflow cukup baru di tempat kejadian, tetapi perniagaan kecil sudah menyukainya:

Pujian aliran web

Ciri Aliran Web Terbaik:

 • Bina laman web secara visual tanpa kod
 • Tetapi kod dihasilkan jika anda bekerja dengan pembangun
 • Mereka mengendalikan hosting – anda tidak perlu melakukan sendiri
 • Templat yang sangat menarik untuk setiap perniagaan
 • Sokongan premium
 • Pelan yang berpatutan bermula dari $ 12 / bln
 • Integrasi Zapier – laman kemas kini AKA dari hamparan!

Berikut adalah contoh laman web yang dibina di Webflow:

Cukup moden – dan itu cukup bagus untuk syarikat perakaunan!

Kelebihan Aliran Web:

 • Templat reka bentuk yang menakjubkan siap sedia – reka bentuk yang sangat kreatif
 • Mudah digunakan untuk pemula
 • Banyak kemungkinan penyesuaian untuk maju
 • Hosted CMS – alternatif untuk WordPress
 • E-commerce dalam versi beta – alternatif untuk Shopify jika anda bukan e-commerce terlebih dahulu

Kekurangan Aliran Web:

 • Oleh kerana lebih baru, tidak banyak profesional Webflow yang dapat membantu anda membina
 • Tidak banyak sokongan komuniti seperti WordPress atau platform lama

Lihat aliran Web di sini

Lihat tinjauan Aliran Web penuh.

2. Shopify

Shopify telah menerajui dunia e-dagang sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Malah, ada yang melihat koleksi gabungan semua kedai Shopify sebagai pesaing hebat untuk Amazon dan sebagai alternatif kepada pegangan monopoli mereka terhadap pengguna.

Kedai e-dagang memerlukan banyak elemen berbeza daripada kebanyakan perniagaan lain. Kerana anda tidak berusaha untuk membuat orang masuk ke kedai fizikal, anda harus memastikan bahawa semua barang anda adalah mudah diakses dalam talian.

Shopify mungkin pembangun e-dagang dengan bar masuk paling rendah dan salah satu platform yang paling berkuasa. Walaupun anda dapat menambahkan ciri e-commerce untuk pembangun lain seperti Wix, Shopify disesuaikan untuk perniagaan yang hidup secara dalam talian secara eksklusif.

Anda boleh membina perpustakaan produk dan menggunakan portal pembayaran yang sangat cekap yang akan memastikan pelanggan anda berpuas hati setiap langkahnya. Satu-satunya rintangan anda akan membawa lebih banyak lalu lintas ke kedai anda, dan Shopify membantu anda dengan itu juga.

Kelebihan Shopify:

 • Perpustakaan templat e-dagang percuma dan berbayar
 • Mudah digunakan untuk pemula
 • Betul-betul adalah kaedah terbaik untuk mencari laman web e-dagang baru
 • Hosted CMS – alternatif untuk WordPress – tanpa penyelenggaraan
 • Sokongan pelanggan bertaraf dunia yang sangat baik
 • 100% tertumpu pada e-dagang

Kekurangan Shopify:

 • Tidak sesuai jika anda tidak mempunyai elemen e-commerce
 • Beberapa ciri terhad untuk SEO
 • Sangat berpatutan, tetapi dapat membeli banyak aplikasi

Lihat Shopify di sini

Lihat juga perbandingan Shopify vs Squarespace kami.

3. Format

Format adalah pembangun laman web yang dibuat untuk profesional kreatif dan ia menunjukkan.

Format pembina laman web

Ia sangat berpusatkan reka bentuk dan bagus untuk jurugambar, artis, dan banyak lagi.

Sebenarnya, Format memecahnya mengikut profesion:

Formatnya bagus jika anda perlu memasang porfolio cepat yang kelihatan cantik. Ini tidak dimaksudkan untuk blogger profesional, perniagaan berskala penuh dengan keperluan kompleks, atau laman web e-dagang.

Ia hanyalah platform portfolio yang indah dan mudah yang dibina untuk pencipta.

Ciri Format:

 • Banyak tema pra-bina
 • Keupayaan e-dagang untuk penjualan dalam talian
 • Keupayaan blogging
 • Kos bulanan yang rendah
 • Sokongan premium

Rancangan penetapan harga: format harga rancangan

Format harga rancangan sangat berpatutan, bermula dari hanya $ 6 sebulan – pastinya berharga untuk pemula artis dan pencipta.

Apa yang menarik ialah harga berdasarkan gambar – sesuatu yang tidak dilakukan oleh kebanyakan pembangun laman web – tetapi ia menunjukkan betapa berpusat pada pencipta mereka.

Kelebihan Format:

 • Dibina untuk pencipta
 • Berpusatkan gambar
 • Platform yang dihoskan
 • Sokongan terbina dalam
 • Harga berpatutan

Kekurangan Format:

 • Mungkin tidak 100% disesuaikan dengan keperluan anda
 • Tidak sesuai untuk setiap perniagaan
 • Batasan gambar dan halaman pada rancangan yang lebih kecil

 

4. Ruang Squarespace

Bagi sesetengah syarikat, tidak cukup kelihatan bersih dan profesional. Sebaliknya, anda mahu menonjol dari orang ramai. Sekiranya itu terdengar seperti anda, maka Ruang Squarespace mungkin untuk anda.

Secara fungsionaliti, ini bukan platform termudah atau paling kuat yang ada, tetapi ini adalah salah satu platform yang paling indah dan menakjubkan. Squarespace adalah dibina untuk pereka, yang bermaksud bahawa gambar dan templat terdapat di sini terletak jauh lebih tinggi dari apa sahaja yang anda dapati di tempat lain.

Secara keseluruhan, Squarespace mudah digunakan dan ditawarkan beberapa ciri (termasuk e-commerce), tetapi lebih baik jika anda tidak berencana untuk mendapatkan banyak lalu lintas. Pelayan yang mereka gunakan bukan peringkat teratas, tetapi mereka lebih dari cukup untuk kebanyakan perniagaan kecil.

5. Wix

Wix memang mempunyai banyak pengkritik, tetapi boleh menjadi kebaikan bagi banyak orang.

Ringkasnya, tidak kira jenis perniagaan yang anda jalankan yang boleh anda buat laman web berkualiti tinggi dengan Wix.

Ini adalah pembina yang hebat yang mudah digunakan dan disesuaikan sepenuhnya. Anda juga boleh memeriksanya dengan percubaan percuma untuk membasahi kaki dan melihat seberapa baik ia berfungsi sebelum melakukan.

Walaupun anda harus menggunakan rancangan berbayar untuk mendapatkan rangkaian ciri lengkap (serta mengelakkan iklan di halaman anda), harganya dapat dikendalikan. Berikut adalah sorotan dari apa yang anda boleh jangkakan dari Wix.

 • Ciri Seret dan Lepas – sama ada gambar, catatan blog, atau elemen laman web lain, anda boleh menyusunnya di halaman anda dengan mudah
 • Pengoptimuman Mudah Alih – semua orang menggunakan telefon pintar mereka untuk mencari tempat baru, jadi sangat penting laman web anda dioptimumkan untuk skrin yang lebih kecil. Wix memasukkannya sebagai sebahagian daripada rancangan berbayar
 • Domain Khusus – pilih nama domain yang sesuai dengan perniagaan anda dan menjaganya tanpa perlu membelinya di tempat lain
 • Perpustakaan Besar – templat dan gambar banyak terdapat di Wix, yang membolehkan anda melakukannya membina laman web impian anda.

Perkara hebat lain tentang Wix adalah bahawa ia sangat sesuai untuk pemula dan juga veteran. Sekiranya anda sudah biasa dengan teknologi, anda boleh menambahkan lebih banyak alat dan fungsi ke laman web anda tanpa perlu beralih ke perkhidmatan yang lebih berkuasa tinggi. Semua tahap kemahiran dapat membuat halaman yang menakjubkan dalam masa yang singkat.

Pada pendapat kami, pada akhirnya, aliran Web mungkin lebih baik.

Lihat Wix di sini

6. Weebly

Pembina laman web terakhir kami dibuat untuk mereka yang berada buta huruf dari segi teknologi. Sekiranya idea untuk melakukan lebih daripada menghantar e-mel nampaknya menakutkan anda, maka anda mungkin mahu memilihnya Weebly.

Secara keseluruhan, sistem ini mungkin paling mudah dan senang daripada semua pembina dalam senarai ini. Seorang kanak-kanak dapat membuat laman web yang kelihatan profesional dengan pengawasan minimum, jadi tidak ada alasan anda juga tidak dapat melakukannya.

Bahagian lain dari Weebly adalah bahawa ia juga tidak dibina untuk laman web dengan lalu lintas tinggi. Sekiranya anda menjalankan kedai dan anda hanya ingin mempunyai laman web agar pelanggan dapat menemui anda, maka ini adalah pilihan yang tepat.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin menambahkan lebih banyak fungsi, Weebly mempunyai had templat dan ciri, jadi sedarlah perkara itu.

7. Pembina Laman web

Seperti Wix, Pembina Laman web mudah digunakan dan hebat. Ia juga sangat menjimatkan, menjadikannya pilihan yang ideal untuk banyak perniagaan kecil.

Apa yang kami gemari mengenai perkhidmatan ini ialah seperti berterus terang mungkin. Anda memilih domain, memilih templat, seret semua elemen yang berbeza ke halaman anda, dan anda sudah bersedia.

Walaupun tidak banyak ciri-ciri sebagai Wix, SiteBuilder cukup intuitif dan mudah dikuasai. Anda juga boleh membeli domain anda melalui laman web ini, dan ia menawarkan penyelesaian e-dagang dan pengoptimuman mudah alih.

8. Pembina Novi

Novi Builder adalah alat HTML drag and drop baru sebagai sebahagian daripada Keahlian Novi.

Tidak pernah mendengarnya? Kami juga tidak.

Tetapi ia menjadi pilihan yang cukup mantap untuk barisan drag and drop.

Bahagian terbaik? Ia mendapat salah satu harga terendah yang pernah kita lihat. Bayar sekali dan anda mempunyai keahlian seumur hidup.

Novi Builder merangkumi pelbagai templat HTML percuma, yang merupakan kelebihan yang sangat besar bagi mereka yang membina banyak laman web atau seperti mengubah reka bentuk yang sudah ada. Lebih-lebih lagi, dengan membina Novi Builder laman web sama sekali tidak menimbulkan tekanan, saya berani mengatakan bahawa ia agak menyeronokkan. Anda boleh mengedit kandungan laman web anda dengan mudah, hanya tarik blok dan simpan beberapa pratetap anda. Mengubah bahagian visual dan kodnya tidak pernah semudah ini!

tm1

Sekiranya anda mahukan kombo templat HTML yang telah dibuat sebelumnya dan kod sumber terbuka, pemenang Novi Builder boleh menjadi alat bawah radar yang hebat.

tm2

Ciri Pembina Novi Terbaik:

• Anda membayarnya hanya sekali, tetapi dapat menggunakannya secara harfiah selamanya
• Anda akan mendapat kemas kini fungsi secara berkala
• Penyunting ubat dan ubat
• Setiap bulan anda akan mendapat lebih banyak templat HTML percuma
• Penggunaan templat tidak terhad, yang bermaksud anda boleh menggunakan satu templat berkali-kali
• Penyunting HTML visual
• Sokongan 24/7
• Set pemalam HTML

Oleh itu, mari kita lihat bagaimana rupa laman web anda yang dibina di Novi Builder.

tm4

Kelebihan Pembangun Novi:

• Reka bentuk yang luar biasa dan pelbagai pilihan templat
• Templat HTML percuma + kemas kini biasa
• Sangat mudah digunakan walaupun untuk pemula
• Sliper Swiper
• Pemalam sosial
• Peta Google

Kekurangan Pembina Novi:

• Kadang-kadang mungkin sukar untuk dibina kerana baru
• Anda akan mendapat banyak templat yang mungkin tidak anda perlukan

Ya Anda Memerlukan Laman Web pada tahun 2019

Ada Instagram, Facebook, YouTube, dan Yelp yang dapat meletakkan perniagaan anda di depan beberapa bola mata.

Tetapi sebenarnya tidak ada pengganti untuk memiliki platform anda – itulah tujuan laman web anda.

Hartanah lain itu membantu anda mendapatkan pengedaran, tetapi pada akhirnya, mereka hanya menyewa platform.

Terdapat perniagaan yang boleh melarikan diri tanpa laman web, tetapi dengan milenium dan generasi sebelum dan selepas mereka menjadi yang pertama di internet, pemenang akan memiliki laman web, dan yang kalah akan hilang.

Sekiranya anda tidak akan membina laman web pembunuh, lima pesaing terdekat anda akan, dan akan menghimpunkan anda dari tempat tersebut

Sebagai pemilik perniagaan kecil, anda tahu bahawa anda mesti mempunyai kehadiran dalam talian untuk terus berdaya saing. Walaupun anda beroperasi secara eksklusif di gerai fizikal, laman web sangat penting jika anda ingin memasarkan diri dengan berkesan.

Masalah yang dihadapi oleh banyak pengusaha adalah bahawa walaupun mereka mempunyai semangat dan tekad untuk mewujudkannya, mereka tidak mempunyai semua sumber yang diperlukan untuk laksanakan tujuan mereka. Membina laman web memerlukan masa dan wang, betul?

Sekiranya anda menggunakan salah satu daripada lima pembangun laman web ini, anda boleh menjimatkan kedua-duanya dan membolehkan perniagaan kecil anda maju dalam persaingan dengan halaman profesional yang rapi.

Pilihan terbaik untuk pemilik perniagaan kecil adalah dengan mencari hos web yang mempunyai pembangun laman web yang paling mudah digunakan. Baca lebih lanjut untuk mencari pembangun laman web terbaik untuk perniagaan kecil.

Cara Memilih Pembangun Laman Web

Anda mempunyai banyak perkara, jadi membina laman web baru dari awal kelihatan seperti tugas yang luar biasa. Walaupun anda tahu apa yang anda mahukan, bagaimana anda dapat menggunakannya dan berjalan tanpa menghabiskan minggu atau bulan di atasnya?

Nasib baik, pembangun laman web yang akan kami tunjukkan kepada anda bertujuan untuk pemilik perniagaan kecil seperti anda. Walaupun anda hanya mempunyai beberapa jam di sana-sini untuk membuat laman web anda dalam talian, itu sahaja yang anda perlukan untuk mewujudkannya.

Tetapi bagaimana anda boleh yakin bahawa anda telah memilih pembangun laman web terbaik untuk keperluan anda? Berikut adalah beberapa elemen asas yang perlu dipertimbangkan semasa membuat keputusan anda.

Pertama, Siapa Anda Mencuba? Sebelum kita dapat mengetahui asas-asas membina laman web, anda harus memahami apa yang anda ingin capai sejak awal. Bergantung pada model perniagaan anda, beberapa ciri jauh lebih diperlukan daripada yang lain.

Contohnya, jika anda seorang perancang acara, anda memerlukan borang tempahan agar pelanggan dapat memberikan maklumat mengenai acara mereka melalui laman web. Sekiranya anda menjual produk dalam talian, maka anda memerlukan ciri e-dagang.

Kedua-dua elemen ini sangat penting, tetapi tidak setiap perniagaan memerlukannya. Oleh itu, untuk memastikan bahawa anda mendapat hasil yang ideal, anda ingin bertanya jenis pelanggan anda cuba menarik, dan jenis apa pengalaman anda mahu menyediakan. Oleh itu, perhatikan komponen mana dari laman web ini yang paling penting untuk kejayaan anda.

Keramahan Pengguna

Dalam kes ini, anda mahukan pembina yang senang digunakan untuk anda dan pelanggan anda. Tidak ada yang mahu mengunjungi halaman yang rumit atau membingungkan (atau mempunyai pautan yang terputus), jadi pastikan bahawa pembangun anda membuat perkara mudah dan cekap. Untuk memastikan bahawa perkhidmatannya mudah, pertimbangkan ciri berikut:

 • Seret dan lepas templat dan foto
 • Susun atur yang boleh disesuaikan
 • Panel kawalan ringkas
 • Alat tambah bersepadu (iaitu keranjang belanja)

Secara keseluruhan, anda ingin mengelakkan pembangun yang memerlukan apa-apa seperti pengekodan atau pengaturcaraan untuk mendapatkan ciri yang anda perlukan. Anda tidak mempunyai masa atau pengalaman untuk membina item dari awal, jadi jangan buang masa untuk jenis perkhidmatan tersebut.

Ketika datang ke keramahan pengguna, anda ingin memastikan bahawa anda boleh menguji laman web anda sebelum disiarkan dan semuanya berfungsi dengan cara yang sepatutnya. Butang, pautan, dan pilihan lain (seperti video) semuanya beroperasi dengan betul.

Sokongan pengguna

Oleh kerana anda bukan pakar membuat laman web, anda mungkin akan mempunyai banyak pertanyaan ketika anda memulakan. Oleh itu, anda ingin memilih pembina yang akan memberikan semua sokongan yang anda perlukan bila-bila masa anda memerlukannya.

Sebagai contoh, jika anda hanya mempunyai masa untuk membina laman web anda di tengah malam, anda ingin menghubungi juruteknik melalui sembang langsung untuk mengetahui sebarang masalah yang mungkin anda hadapi. Sekiranya anda perlu menunggu beberapa hari untuk mendapatkan tindak balas, keseluruhan proses boleh menjadi lebih sukar dan intensif.

Media Sosial

Hari ini, setiap orang mempunyai akaun media sosial (atau lima). Untuk kekal berdaya saing, anda juga mesti ada di platform ini. Walaupun anda tidak perlu menguruskan banyak akaun media sosial, anda harus mencuba dan mengikuti perkembangan tiga teratas (Facebook, Twitter, Instagram).

Semasa memilih pembina laman web, anda ingin memastikan bahawa anda boleh satukan profil media sosial anda supaya orang yang mengunjungi laman web anda dapat melihat akaun sosial anda dan sebaliknya.

Semakin banyak hubungan mereka, semakin mudah untuk berinteraksi dengan pelanggan anda. Juga, lihat apakah anda boleh mengurus akaun sosial anda melalui laman web juga. Dengan cara itu anda tidak perlu log masuk ke pelbagai perkhidmatan dan anda boleh memuat naik siaran ke semua platform pada masa yang sama.

Imej dan Templat

Kemungkinan anda bukan pereka grafik, yang bermaksud bahawa anda tidak dapat membuat semua elemen visual yang berbeza laman web anda dari awal. Walaupun anda dapat membayar seseorang untuk melakukan ini untuk anda, lebih baik memilih pembangun laman web yang menawarkan pelbagai gambar dan templat untuk anda.

Dengan memanfaatkan gambar dan susun atur yang telah dibuat, anda dapat menjimatkan masa dan wang sambil memastikan bahawa laman web anda profesional dan bebas dari masalah undang-undang. Contohnya, jika anda memuat turun gambar dari internet, gambar tersebut mungkin dilesenkan dan dilindungi hak cipta, yang boleh menjadi masalah besar bagi anda di jalan raya.

Bagaimana dengan WordPress?

Gajah di dalam bilik – WordPress.

Ya, WordPress sangat popular. Tidak, ia tidak percuma.

Lihat, kami menggunakan WordPress untuk laman web ini dan banyak lagi yang lain. Ia sesuai untuk anda.

Tetapi jika anda membina laman web ini sendiri, WordPress boleh menjadi mimpi buruk.

WordPress tidak percuma – melainkan anda seorang pembangun. Sekiranya anda perniagaan kecil dengan $ 5 untuk dibelanjakan setiap bulan dan anda mempunyai 100+ jam untuk belajar bagaimana membuat laman WordPress, maka carilah.

Tetapi ia tidak seharusnya menjadi lalai.

Anda benar-benar mahukan rancangan langganan untuk pembangun laman web seperti salah satu perkara di atas yang mempunyai sokongan dan hosting terbina dalam. Anda tidak mahu menghadapinya.

Untuk perniagaan bersaiz sederhana dengan banyak wang tunai dan keperluan yang sangat disesuaikan, pastikan menggunakan WordPress.

Untuk perniagaan kecil yang akan datang, ikuti salah satu perkara di atas. Tolonglah.

Ringkasan

Sebagai pemilik perniagaan kecil, anda tahu bahawa anda mesti mempunyai kehadiran dalam talian untuk terus berdaya saing. Walaupun anda beroperasi secara eksklusif di kedai fizikal, laman web sangat penting jika anda ingin memasarkan diri dengan berkesan.

Masalah yang dihadapi oleh banyak pengusaha adalah bahawa walaupun mereka mempunyai semangat dan tekad untuk mewujudkannya, mereka tidak mempunyai semua sumber yang diperlukan untuk laksanakan tujuan mereka. Membina laman web memerlukan masa dan wang, betul?

Sekiranya anda menggunakan salah satu daripada lima pembangun laman web ini, anda boleh menjimatkan kedua-duanya dan membolehkan perniagaan kecil anda maju dalam persaingan dengan halaman profesional.

Pilihan terbaik untuk pemilik perniagaan kecil adalah dengan mencari hos web yang mempunyai pembangun laman web yang paling mudah digunakan. Baca lebih lanjut untuk mencari pembangun laman web terbaik untuk perniagaan kecil.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map