Pregled Bluehosta, maj 2020: Je Bluehost ravno poceni ali dober?

Pregled Bluehosta, maj 2020: Je Bluehost ravno poceni ali dober?

Pregled Bluehosta, maj 2020: Je Bluehost ravno poceni ali dober?

Kaj je Bluehost?

Večina ljudi, ki so že slišali za katero koli gostiteljsko podjetje, je verjetno slišala za Bluehost.


Podcasterji in vodje internetnega marketinga ga radi promovirajo, a je vseeno dobro?

Bluehost, ustanovljena leta 2003, je zasebno gostiteljsko podjetje v lasti skupine Endurance International. S svojimi sestrami, ki gostijo podjetja HostMonster, FastDomain in iPage, ima skupina skoraj dva milijona domen. Sedež v Provo, Utah, Bluehost VPS in namenski strežniški strežniški načrti so posebnost storitve.

Kako dober je Bluehost gostovanje?

Največje prodajno mesto Bluehosta je njihovo prodajno mesto.

Cene Bluehosta (od 2,95 dolarja) so nekatere najnižje na trgu in so standardne z vsemi osnovnimi funkcijami, ki bi si jih lahko želel ponudnik gostovanja.

Primerjati jih je treba z drugimi podobnimi gostiteljskimi proračuni, saj ponujajo široko paleto načrtov z določenimi nišnimi prednostmi. Morda boste želeli paziti na nekaj stvari, ki so jih ugotovili naši raziskovalci. Prosti časi in hitrosti so bistveno nižji od večine konkurentov (predvsem tekmecev z višjimi cenami), in storitev za stranke Bluehost ni tako koristna, kot bi si kdo upal. Glejte Uradni pregled spletnega mesta Bluehost 3.6 / 5 Preglednik {{reviewsOverall}} / 5 Uporabniki (18 glasovi) Pros

 • Nekatere najcenejše cene
 • Tone lastnosti
 • Dobro za začetnike
 • Odlične varnostne funkcije za proračun gostovanja

Slabosti

 • Hitrost je lahko težava
 • Potek ni zagotovljen
 • Nekatere težave s podporo

Povzetek Ker je Bluehost tako velik in si z viri deli družbe, lahko ponudijo najcenejše cene za gostovanje. In za neverjetno nizke cene načrti Bluehost pokrivajo večino osnov, kot so gostovanje WordPressa, VPS, trdne varnostne funkcije in na tone brezplačnih orodij za zagon. Toda na koncu dneva dobite tisto, kar plačate. Storitev za stranke strank Bluehosta primanjkuje, čas upodabljanja in njihova hitrost pušča veliko želenega. Spletni skrbniki za proračun, ki ne predvidevajo veliko prometa ali vozovnic za podporo, bodo našli vse, kar iščejo, s cenami Bluehost. Če pa je za vas pomembna večja zanesljivost, se vam splača izplačati dodatna denarna sredstva za bolj uporabniško naravnanega gostitelja, kot sta SiteGround ali WP Engine. Podpora3.5Speed2.5Features4Value4.5Transparentnost3.5

Naš uradni pregled Bluehosta

Iščete poceni, brez pretiranega gostovanja, ki bo pokrilo vse vaše osnovne potrebe? Potem je Bluehost odlična možnost za vas.

Cene Bluehosta so nekatere najnižje na trgu, vključujejo 30-dnevno garancijo za vračilo denarja in vključujejo izbor najpogosteje uporabljenih orodij za gradnjo spletnih mest in varnostna orodja. Če pa vaš spletni projekt zahteva končne strežnike, garancijo za uptime, visoke hitrosti in celovito storitev za stranke, Bluehost verjetno ni vaša najboljša stava.

Zapravite malo več denarja, da pridobite veliko več zanesljivosti.

Poudarki Bluehosta

 • Zelo ugodne cene, ki se začnejo že od 2,95 USD / mesec (s popustom)
 • Instalacija programa WordPress z enim klikom – kot nalašč za nova spletna mesta
 • 24/7 podpora – ki se je v zadnjem letu izboljšala
 • Zelo priporočajo vrhunski podcasterji, kot je Pat Flynn
 • Tako kot vsi gostitelji v skupni rabi vas lahko tudi, če imate veliko spletno mesto, upočasnite
 • Na voljo gostovanje v oblaku in druge nadgradnje
 • Shranjevanje e-poštnih sporočil je v osnovnem načrtu zelo omejeno
 • Spletna mesta so na osnovnem načrtu omejena na samo 1
 • 30-dnevno vračilo, če vam niso všeč

Prosilci Bluehost

Bluehost odlično razume, kaj povprečna stranka potrebuje kot izhodišče svojega ponudnika spletnega gostovanja. Največja moč Bluehosta je, da vse te podlage pokrivajo za neverjetno nizko ceno. In z 2 milijoni domen po vsem svetu je očitno to odlično prodajno mesto.

1. Bluehost cPanel – Ponovno definiranje demonstracije

Preden zapravite denar za spletne storitve – tudi gostovanje – ali ne bi bilo lepo vedeti, za kaj točno plačujete? Bluehost gostovanje vam daje resničen okus o tem, kako je biti ena od njihovih strank, saj vam omogoča demo dostop do popolnoma funkcionalnega cPanela. Ker bo cPanel tisto, kar boste uporabili pri upravljanju celotnega spletnega mesta, bi vam pokazalo, da vam bo odstranjena različica tega programa v škodo. Popolna predstavitev je pametna poteza, saj so funkcije v cPanelu robustne in uporabniku prijazne. Ko se odločite za nakup, natančno veste, v kaj se vklopite.

2. Vojaško šifriranje & Druga varnost

Preden kdaj podatke pošljete gostiteljskemu podjetju, ne želite vedeti, kako varna je? Bluehost hosting ima vse posodobljene pod pokrovi svojih strežnikov. Bluehost hosting s skupnimi in namenskimi certifikati SSL, vsakodnevnimi varnostnimi kopijami in varnim postopkom FTP ve, kaj pomeni varovati podatke. Če razmislite, je to lahko ena od prodajnih funkcij vašega izdelka, saj vaše stranke želijo vedeti, ali so njihove osebne in zasebne finančne informacije v dobrih rokah, preden vam dajo priložnost.

Bluehost ima nekatere najboljše varnostne funkcije med nizkocenovnimi podjetji za spletno gostovanje. Njihov konkurent HostGator je na primer nekoliko dražji, vendar v svojih nabiralnikih resno primanjkuje neželene pošte in virusov, vaše podatke pa varnostno kopirajo le enkrat na teden. Celo dražja možnost, SiteGround, ni več na njihovi varnosti pred krampami. Bluehost resnično presega varnost in ceno.

3. Končno – brezplačniki, ki jih lahko uporabite

Bluehost priznava, da večina ljudi začenja osnovna spletna mesta, da bi razširila svoja trženjska prizadevanja in prisotnost blagovne znamke. Torej, vključeni v vaš načrt Bluehost predstavljajo ogromno e-trgovine, nakupovalnega vozička, e-pošte in marketinških aplikacij. Google Apps in CloudFlare sta dva primera in vse te aplikacije se brezhibno integrirajo in so zelo uporabniku prijazne. Za raziskovanje brezplačnih aplikacij, ki bodo nedvomno uporabne za vsa mala podjetja, vam ni treba biti razvijalec.

4. Orodja za enostavno oblikovanje

Bluehost gostovanje vas postavi na voznikovo mesto, ko gre za oblikovanje vašega spletnega mesta, in omogočajo tako enostavno, da vam ni treba imeti izkušenj. V nekem trenutku je najem spletnega oblikovalca morda del vaše marketinške strategije, zdaj pa tega ne bi smelo biti. Načrti Bluehosta zagotavljajo brezplačno programsko opremo za oblikovanje spletnega mesta s tehnologijo povleci in spusti, kar vam omogoča, da spletno stran oblikujete sami z lahkoto. Tovrstna programska oprema se dobesedno imenuje WYSIWYG – tisto, kar vidite, je tisto, kar dobite. To pomeni, da vam ni treba imeti izkušenj z računalniškim programiranjem, da prilagodite svoje spletno mesto tako, kot želite.

5. Bluehost VPS je dejansko cenovno ugoden

Gostovanje v VPS je vedno dražje od načrtov za skupno gostovanje, saj so vam zagotovljena sredstva zasebnega strežnika. Kadar pa večina gostujočih podjetij zaračuna neverjetno visoke cene za VPS, se nizke cene Bluehosta razširijo na VPS. Bluehost VPS je v celoti upravljan in je bogat z funkcijami, kot so izboljšani cPanel, CentOS in zmogljiva tehnologija v oblaku. In s štirimi različnimi nivoji načrti Bluehost VPS zagotavljajo veliko prostora za merjenje z rastjo.

Bluehost Cons

Kadar so cene tako nizke, se težko preveč pritožujemo nad pomanjkljivostmi načrtov Bluehosta. Toda Bluehost ima nekaj resnih slabosti, ki jih ni mogoče spregledati, če nizke cene niso vaša glavna prioriteta.

1. Storitev za stranke Bluehost je Hit ali Miss

Vsako podjetje, ki ima stranke po vsem svetu, mora biti sposobno, da jih podpira ves dan. Bluehost se ponaša s povprečjem odzivnosti vozovnice 30 sekund, vendar to v resnici verjetno ne drži. V času največjih ur številni kupci poročajo o čakalnih dobavah v višini skoraj 45 minut. Da bi se stvari še poslabšale, številne stranke izražajo nezadovoljstvo, da je komunikacija lahko okrnjena in nekoristna. Ko imate težave s tehničnimi težavami, je nekaj stvari bolj neokusno, kot če čakate na pretirano dolgo časa, samo da prejmete odgovor, ki vam rešitve ne približa. Počasna in nekoristna storitev ni vedno primerna pri Bluehostu, vendar je to dovolj pogosto, da ne moremo reči, da je njihova storitev strankam vedno kakovostna.

Vendar ima Bluehost YouTube kanal, napolnjen s koristnimi vadnicami. Če vaše vprašanje ni nujno, je včasih najbolje, da samo zavihate rokave in se naučite, kako ga popraviti sami. Težavo lahko celo rešite, preden se zadržite na liniji za podporo.

2. Brez jamstva za čas

Preden se odločite za gostovanje, boste verjetno prebrali na stotine različnih pregledov z različnih vidikov o vsakem podjetju, ki gostuje tam. Eden od vzorcev, ki ga lahko opazite, je, da več takšnih ponudnikov gostovanja ponuja garancijo za uptime – ponavadi 99,99-odstotno upodabljanje. To obljublja, da boste prejeli nadomestilo za več kot 8 ur izpadov na leto. Pri Bluehostu to ni tako. Bluehost vam ne bo nadomestil, če njihov uptime potopite pod oglaševano povprečje. Študije kažejo, da Bluehost ponavadi ima nekoliko nižji čas uptime kot večina konkurentov z velikimi imeni. Za spletna mesta, ki zaslužijo za obiske, imajo lahko dodatne 4 ure zastoja na leto velik vpliv na vaše podjetje. Toda v primerjavi z drugimi proračunskimi mesti, kot je WebHostingPad, ima Bluehost veliko boljši čas za denar, ki ga plačujete.

3. Počasno nalaganje hitrosti

Strani Bluehost v povprečju naložijo 25% več časa kot strani, ki jih gostijo najboljši ponudniki gostovanja. Ta časovna razlika se morda ne zdi prav velika, toda ali ste vedeli, da se bo skoraj tri četrtine vašega prometa odskočilo, če se vaša stran v 5 sekundah ne bo naložila? Počasne hitrosti nalaganja škodujejo vaši uporabniški izkušnji in tako zmanjšujejo obiskovalce in dobiček. Seveda je Bluehost še vedno daleč pred številnimi manjšimi spletnimi gostitelji, a so na dnu sodi med njihovimi najboljšimi tekmeci. Kot element številka ena, ki bi ga lahko popravili, bi navedli hitrost, če bi želeli izboljšati svojo storitev. Če je hitrost vaša glavna prednost pri spletnem gostitelju, vas bo morda zanimalo plačilo dodatnih nekaj dolarjev na mesec za super hiter A2 gostovanje.

4. Pridobivanje vseh e-poštnih sporočil

Druga funkcija Bluehost gostovanja je manjkajoča, kar se imenuje “prejeta e-poštna pošta”. To pomeni, da nekdo pošlje e-poštno sporočilo neobstoječemu uporabniku v vaši domeni, to bo v e-poštnem nabiralniku. Čeprav to ni nujna funkcija, je ta, ki jo imajo druga gostovalska podjetja.

5. Najboljše cene zahtevajo daljšo pogodbo

Če se nameravate dolgo zadržati na svojem spletnem mestu, potem to res ni pomembno. Če niste prepričani, kako dolgo bo vaše spletno mesto delovalo, je lahko 36-mesečno obdobje za najboljše cene malce moteče.

Torej je odvisno od vas, ali je to negativno ali ne, vendar smo mislili, da bi to radi vedeli.

Spodnja črta:

Težko je reči ne nizki ceni z veliko vrednostjo, o tem pa priča tudi priljubljenost Bluehosta.

Vse vaše osnove so zajete v enem samem in poceni paketu, kar je tisto, kar išče vaš običajni novinec, ko pride čas za izgradnjo spletnega mesta za njihovo poslovanje. Bluehost primanjkuje zgolj z drobnimi frakcijami, vendar se te frakcije resnično seštevajo, ko imamo opravka z velikim številom. Zato Bluehost ne priporočamo za spletna mesta, ki zberejo ogromno prometa ali izgubijo veliko časa, ko se njihovo spletno mesto zmanjša. Če pa želite imeti svoj majhni kotiček interneta in sami morda ne opazite zastojev ali zaostajajočih hitrosti, je Bluehost odličen in poceni kraj za začetek.

Oglejte si ceno Bluehosta

Pogosta vprašanja o gostovanju v Bluehostu

Katere so glavne lastnosti, ki jih ponuja Bluehost?

Na voljo je več deset funkcij, ki jih ponuja Bluehost, vendar so tukaj štiri najpomembnejše za začetek.

 • PHP – Če ne želite, da je vaše spletno mesto dolgočasno in dolgočasno, boste morali uporabiti PHP. Ta storitev vam omogoča ustvarjanje dinamične vsebine za vaše spletno mesto, vključno s slikami, gumbi in besedilom, ki vas lahko ločijo od množice. Odvisno od tega, kakšno spletno mesto želite zgraditi, Bluehost ponuja različne pakete, ki vam omogočajo večji nadzor prek PHP.
 • WordPress –  Poleg gostovanja vašega spletnega mesta vam bo Bluehost omogočil dostop do WordPress-a, tako da lahko prilagodite in ustvarite videz, ki ga želite. Večina novih spletnih mest uporablja WordPress, zato ga zagotovo želite izkoristiti.
 • MySQL – Če nameravate imeti na svojem spletnem mestu veliko podatkov ali želite zbrati veliko podatkov s svojega spletnega mesta, potem boste za to potrebovali MySQL. Bluehost vam nudi potrebna orodja, da ne morete samo zbirati, temveč obdelati in upravljati vse želene podatke. Kot smo omenili, obstajajo različni paketi, ki jih lahko izberete, da boste imeli dovolj prostora za shranjevanje za vse.
 • Zagotovljeno neplačilo –  Bluehost ima 100-odstotno garancijo za čas delovanja, kar pomeni, da vaše spletno mesto ne bo nikoli zaprto za noben čas. Če se iz kakršnega koli razloga to zgodi (trkanje v les), vam bo Bluehost to nadomestil.
 • E-naslov – Bluehost ponuja brezplačne e-poštne račune z vsemi paketi.
Kakšne funkcije e-pošte ponuja Bluehost?

Bluehost ima portal Webmail za svoje uporabnike in omogoča tudi, da izberete svoj najljubši program prejetih sporočil. Za prejemanje mape »Prejeto« uporabljajo tako SpamAssassin kot SpamExperts. Imajo tudi nekaj marketinških zmogljivosti za pomoč pri rasti naročnin.

Kakšno hekersko varnost ponuja Bluehost?

Da bi vas zaščitili, Bluehost ponuja več funkcij za prijavo in zaščito, s katerimi lahko vaše spletno mesto in vse ustrezne informacije shranijo iz rok hekerjev in tatov..

 • Dvofaktorska overitev: poleg gesla boste za prijavo potrebovali tudi drugačen varnostni ključ. Tako preprečite, da bi hekerji dobili dostop
 • PIN: kot dodatno varnostno funkcijo lahko nastavite kodo PIN za preverjanje. Vendar ne morete uporabiti svoje PIN za prijavo.
 • Prilagoditve gesla za pooblaščene uporabnike: če imate druge ljudi, ki upravljajo vaše spletno mesto, morda ne želite, da imajo dostop do vsega, kar počnete. Tako lahko nastavite, katere možnosti so na voljo za uporabnike, pa tudi na daljavo spremenite gesla.
 • Geslo računa: to vam ali pooblaščenemu uporabniku omogoča dostop do spletnega mesta za spreminjanje ali posodabljanje informacij
 • Geslo za obračun: to geslo je samo za imetnika računa, saj vam omogoča, da od Bluehosta kupite dodatne storitve ali v celoti prekličete svoj račun
 • Enkratna prijava za zaupanja vredna spletna mesta: kot sta Google in WordPress.
Če sem domeno kupil drugje, jo lahko prenesem na Bluehost?

Da, Bluehost vam bo omogočil prenos vseh in vseh domen, ki ste jih lastniki, na svoj gostovalni račun. Kljub temu boste morali ponastaviti nastavitve vašega imena domene, da jih boste usmerili v Bluehost.

Ali lahko kupim ime domene prek Bluehosta?

Da, domensko ime preko Bluehosta več kot dobrodošli, pod pogojem, da ga ni prevzel kdo drug. Samo vnesite želeno ime in spletno mesto vas bo obvestilo, če je na voljo.

Ali Bluehost ponuja zasebnost domenskega imena?

Da, res so. Vsa kupljena imena domen po zakonu zahtevajo, da prikažejo podatke, kdo je lastnik domene. Če pa vas skrbi, da so vaši osebni podatki javni, vam Bluehost ponuja možnosti zasebnosti, da te informacije ostanejo zasebne. Kaj se zgodi, če te zaščitne funkcije ne uporabljate? Lahko ste tarča:

 • Nezaželena pošta
 • Telefonski klici
 • Poštna pošta
 • Kraja identitete
 • Lažni prenosi domen
Katere načine plačila sprejema Bluehost?

Bluehost sprejema večino večjih kreditnih kartic, pa tudi PayPal in več drugih spletnih finančnih storitev. Če niste prepričani, da bo plačilo potekalo, se obrnite na skupino za podporo. Ponujajo tudi podrobno zgodovino zaračunavanja, ki je dostopna na spletu.

Ali lahko nastavim samodejno obnavljanje svojega spletnega mesta?

Da, obnavljanje lahko nastavite na mesec ali na leto, odvisno od vaših potreb. Bluehost nastavi samodejno obnovo za vse nove račune, vendar lahko po potrebi preklopite na ročno plačilo. Bluehost vas bo poklical vsakič, ko je treba plačati ali se bo dvignil za vašo obnovo. Več na Bluehost.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector