Преглед на Bluehost май 2020 г.: Bluehost е просто евтин или добър?

Contents

Какво е Bluehost?

Повечето хора, които са чували за някоя хостинг компания, вероятно са чували за Bluehost.


Подкастерите и лидерите в интернет маркетинга обичат да го популяризират, но дали е от полза?

Основана през 2003 г., Bluehost е частна хостинг компания, собственост на Endurance International Group. Със сестра си хостинг компании HostMonster, FastDomain и iPage, групата притежава близо два милиона домейна. Базиран в Provo, Utah, Bluehost VPS и специализирани хостинг планове за сървър са специалитетите на услугата.

Колко добър е Bluehost хостинг?

Най-голямата точка на продажба на Bluehost е тяхната търговска точка.

Цените на Bluehost (започвайки около $ 2,95) са едни от най-ниските на пазара и са стандартни с всички основни функции, които бихте могли да искате от споделен хостинг доставчик.

Струва си да се сравняват с други подобни бюджетни домакини, тъй като предлагат голямо разнообразие от планове с определени нишови предимства. Може да искате да следите няколко неща, които откриха нашите изследователи. Времето и скоростта са значително по-ниски от повечето конкуренти (особено конкурентите на по-високи цени), а обслужването на клиентите на Bluehost не е толкова полезно, колкото би се надявало. Вижте Официален преглед на Bluehost на сайта 3.6 / 5 Рецензент {{reviewsOverall}} / 5 Потребители (18 гласове) Плюсове

 • Някои от най-евтините цени
 • Тонове функции
 • Добър за начинаещи
 • Страхотни функции за сигурност за хостинг на бюджет

Против

 • Скоростта може да бъде проблем
 • Времето не е гарантирано
 • Някои проблеми с поддръжката

Резюме.Защото Bluehost е толкова голям и споделя ресурси със сестрински компании, те могат да предложат някои от най-евтините цени за хостинг. А за невероятно ниските цени плановете на Bluehost обхващат повечето основни положения, като хостинг на WordPress, VPS, солидни функции за сигурност и множество безплатни инструменти за зареждане. Но в края на деня получавате това, което плащате. Липсва обслужване на клиенти на Bluehost, продължителността на труда е трудна, а скоростта им оставя много да се желае. Уеб администратори на бюджет, които не предвиждат много трафик или билети за поддръжка, ще намерят всичко, което търсят с цените на Bluehost. Но ако по-голямата надеждност е важна за вас, струва си да отделите допълнителните пари за по-ориентиран към клиента хост като SiteGround или WP Engine. Support3.5Speed2.5Features4Value4.5Transparency3.5

Официалният ни преглед на Bluehost

Търсите евтин, без излишни хостинг опит, който ще покрие всички ваши основни нужди? Тогава Bluehost е отличен вариант за вас.

Цените на Bluehost са едни от най-ниските на пазара, идват с 30-дневна гаранция за връщане на парите и включват селекция от най-широко използваните инструменти за изграждане на уебсайт и сигурност. Но ако вашият уеб проект изисква шипове на сървъра, гаранция за продължаване на скоростта, бързи скорости и цялостно обслужване на клиентите, Bluehost вероятно не е най-добрият ви залог.

Похарчете малко повече пари, за да получите много повече надеждност.

Акценти от Bluehost

 • Много достъпни цени, започвайки от само $ 2,95 / месец (с отстъпка)
 • Инсталиране на WordPress с едно кликване – идеално за нови сайтове
 • 24/7 поддръжка – която се подобри през последната година
 • Силно се препоръчва от топ подкасти като Пат Флин
 • Като всички споделени хостове, ако имате голям сайт, може да ви забави
 • Наличен е облачен хостинг и други надстройки
 • Съхраняването на имейли е много ограничено в Основен план
 • Уебсайтове ограничени до само 1 на Основен план
 • 30-дневно възстановяване, ако не ги харесвате

Плюсове на Bluehost

Bluehost има отлично разбиране от това, което средният клиент има нужда като основна линия от техния уеб хостинг доставчик. Най-голямата сила на Bluehost е, че покриват всички тези бази за невероятно ниска цена. И с 2 милиона домейна по целия свят, очевидно това е отлична търговска точка.

1. Bluehost cPanel – Предефиниране на демонстрацията

Преди да отделите стотинка за онлайн услуги – включително хостинг – не би ли било хубаво да знаете за какво точно плащате? Bluehost хостингът ви дава истински вкус на това, какво е да бъдете един от техните клиенти, като ви предоставя демо достъп до напълно функционален cPanel. Тъй като cPanel е това, което ще използвате за управление на целия си уебсайт, показването на съкратена версия на тази програма би било да ви направи услуга. Пълната демонстрация е интелигентен ход, тъй като функциите в cPanel са здрави и лесни за използване. Докато вземете решение за покупка, вие знаете точно в какво се захващате.

2. Военно криптиране & Друга сигурност

Преди някога да изпращате данни на хостинг компания, не искате ли да знаете колко е сигурна? Bluehost хостинг има всичко актуално под капаците на сървърите си. Със споделени и специализирани SSL сертификати, ежедневно архивиране и сигурен FTP процес хостингът Bluehost знае какво означава да запази данните си в безопасност. Ако се замислите, това може да бъде една от продажбите на вашия продукт, тъй като клиентите ви искат да знаят дали тяхната лична и частна финансова информация е в добри ръце, преди да ви дадат и стотинка.

Bluehost има някои от най-добрите функции за сигурност сред нискотарифните уеб хостинг компании. Техният конкурент HostGator например е малко по-скъп, но има сериозна липса на защита от спам и вируси във входящите си кутии и те архивират данните ви само веднъж седмично. Дори по-скъпият вариант, SiteGround, не достига до сигурността им срещу хакване. Bluehost наистина надхвърля сигурността за цената.

3. И накрая – Безплатни, които можете да използвате

Bluehost признава, че повечето хора започват основни уебсайтове, за да разширят своите маркетингови усилия и присъствие на марката. Така че включеният в плана ви Bluehost представлява огромна безплатна електронна търговия, кошница за пазаруване, имейл и маркетингови приложения. Google Apps и CloudFlare са два примера и всички тези приложения се интегрират безпроблемно и са невероятно лесни за използване. Не е нужно да сте разработчик, за да разберете безплатните приложения, които несъмнено ще бъдат полезни за всеки малък бизнес.

4. Лесни инструменти за дизайн

Bluehost хостинг ви поставя на мястото на водача, когато става въпрос за дизайна на уебсайта ви, и те го правят толкова лесно, че няма нужда да имате никакъв опит. В един момент наемането на уеб дизайнер може да е част от вашата маркетингова стратегия, но сега не е необходимо. Плановете Bluehost предоставят безплатен софтуер за дизайн на уебсайтове с технология за плъзгане и пускане, което ви позволява да проектирате сайта сами с лекота. Този вид софтуер се нарича буквално WYSIWYG – това, което виждате, е това, което получавате. Това означава, че не е нужно да се занимавате с компютърно програмиране, за да персонализирате уебсайта си така, както искате.

5. Bluehost VPS е всъщност достъпен

VPS хостингът винаги е по-скъп от споделените хостинг планове, защото ви се гарантират ресурсите на частен сървър. Но там, където повечето хостинг компании таксуват невероятно високи цени за VPS, ниските цени на Bluehost се простират до VPS. Bluehost VPS се управлява напълно и е богат на функции, като подобрен cPanel, CentOS и мощна облачна технология. И с четири различни нива, Bluehost VPS плановете предоставят много място за мащабиране с растеж.

Противопоказания на Bluehost

Когато цените са толкова ниски, е трудно да се оплакваме твърде много от недостатъците на плановете на Bluehost. Но има някои сериозни минуси на Bluehost, които не могат да бъдат пренебрегнати, ако ниските цени не са вашият основен приоритет.

1. Обслужването на клиенти на Bluehost е Hit или Miss

Всяка компания, която има клиенти по целия свят, трябва да може да ги поддържа денонощно. Bluehost може да се похвали със средно време за реакция на билета от 30 секунди, но това в действителност изглежда не е така. По време на пиковите часове много клиенти отчитат време за изчакване от близо 45 минути. За да се влошат нещата, много клиенти изразяват недоволство, че комуникацията може да бъде кратка и безполезна. Малко неща са по-вбесяващи, когато изпитвате технически затруднения, отколкото да се налага да чакате прекалено много време, само за да получите отговор, който не ви доближава до решение. Бавното и безполезно обслужване не винаги се случва с Bluehost, но това е достатъчно често, че не можем да кажем, че обслужването на клиентите им е постоянно високо качество.

Въпреки това Bluehost има YouTube канал, изпълнен с полезни уроци. Ако въпросът ви не е спешен, понякога е най-добре просто да запретнете ръкави и да се научите как да го оправите сами. Можете дори да разрешите проблема, преди да слезете от линията за поддръжка.

2. Без гаранция за ненавременна работа

Преди да вземете своето решение за хостинг, вероятно ще прочетете стотици различни отзиви от няколко различни гледни точки за почти всяка хостинг компания. Един от моделите, които може да забележите е, че няколко от тези хостинг компании предлагат гаранция за продължаване – обикновено гаранция от 99,99% време за продължаване. Това обещава, че ще бъдете обезщетени за повече от 8 часа престой в годината. Това не е така при Bluehost. Bluehost няма да ви компенсира, ако техният ъптайм потъне под рекламираната средна стойност. Въпреки че техният запис за ъптайм не изостава с много, проучванията показват, че Bluehost има тенденция да има малко по-ниска честота на ъптайм от повечето им конкуренти с голямо име. За сайтове, които осигуряват приходи от посещения, тези допълнителни 4 часа престой на година могат да имат огромно влияние върху вашия бизнес. Но в сравнение с други бюджетни сайтове като WebHostingPad, Bluehost има далеч по-добър ъптайм за парите, които плащате.

3. Бавно зареждане на скоростите

Средно страниците на Bluehost отнемат 25% повече време за зареждане от страниците, хоствани от други топ хостинг доставчици. Тази разлика във времето може да не изглежда много, но знаете ли, че почти три четвърти от трафика ви ще отскочи, ако страницата ви не успее да се зареди в рамките на 5 секунди? Леките скорости на зареждане увреждат потребителското ви изживяване, като по този начин намаляват посетителите и печалбите ви. Разбира се, Bluehost все още е далеч пред много по-малки уеб хостове, но те са в дъното на цевта сред топ конкурентите си. Бихме посочили скоростта като елемент номер едно, на който биха могли да работят, ако искат да подобрят обслужването си. Ако скоростта е вашият основен приоритет в уеб хост, може да се интересувате да плащате допълнителни няколко долара месечно за супер бърз A2 хостинг.

4. Получаване на всички ваши имейли

Друга функция, на която хостингът на Bluehost липсва, е това, което се нарича „пощенска кутия за електронна поща“. Това означава, че някой изпрати имейл до несъществуващ потребител във вашия домейн, той ще се озове в тази пощенска кутия за електронна поща. Въпреки че това не е необходима функция, тя е тази, която имат други хостинг компании.

5. Най-добрата цена изисква по-дълъг договор

Ако планирате да държите на сайта си дълго време, ей това всъщност няма значение. Ако не сте сигурни колко дълго ще работи вашия сайт, тогава 36-месечният период за най-добри цени може да бъде малко разочароващ.

Така че зависи от вас дали това е отрицателно или не, но ние решихме, че ще искате да знаете.

Долния ред:

Трудно е да се каже не за ниска цена с голяма стойност, а популярността на Bluehost е свидетелство за това.

Те имат всички ваши основи, обхванати в един чист и евтин пакет, който е точно това, което типичният ви начинаещ уебмастър търси, когато дойде време за изграждане на сайт за техния бизнес. Bluehost намалява с малки части, но тези части наистина се сумират при работа с големи числа. Ето защо не бихме препоръчали Bluehost за сайтове, които събират огромно количество трафик или губят голямо време, когато сайтът им се понижи. Но ако всичко, което искате, е вашето собствено малко кътче в интернет и вие самият може да не забележите престой или забавяне на скоростта, Bluehost е чудесно и евтино място за начало.

Вижте цените на Bluehost

Често задавани въпроси за хостинг на Bluehost

Кои са основните функции, които Bluehost предлага?

Има десетки функции, които Bluehost предоставя, но тук са четирите най-важни, за да започнете.

 • PHP – Освен ако не искате уебсайтът ви да е скучен и скучен, ще трябва да използвате PHP. Тази услуга ви позволява да създавате динамично съдържание за вашия сайт, включително снимки, бутони и текст, които могат да ви отделят от тълпата. В зависимост от типа на уебсайта, който искате да изградите, Bluehost предлага различни пакети, за да ви осигури повече контрол чрез PHP.
 • WordPress –  В допълнение към хостинг на вашия сайт, Bluehost ще ви даде достъп до WordPress, така че да можете да персонализирате и създадете външния вид и усещане, които искате. Повечето нови сайтове използват WordPress, така че определено искате да се възползвате от него.
 • MySQL – Ако планирате да имате много данни на вашия сайт или искате да събирате много данни с вашия уеб сайт, тогава ще ви е необходим MySQL. Bluehost ви дава необходимите инструменти, за да можете не само да събирате, но и да обработвате и управлявате всички данни, които искате. Както споменахме, има различни пакети, които можете да изберете, за да гарантирате, че имате достатъчно място за съхранение за всичко.
 • Гаранция за ненавременна работа –  Bluehost има 100% гаранция за продължаване, което означава, че сайтът ви никога няма да бъде прекъснат за определен период от време. Ако по някаква причина това се случи (чукнете на дърво), Bluehost ще ви компенсира това.
 • Електронна поща – Bluehost предлага безплатни имейл акаунти с всички пакети.
Какви имейл функции предлага Bluehost?

Bluehost има портал за Webmail за своите потребители, а също така ви позволява да изберете любимата си програма за входящи съобщения. Те използват както SpamAssassin, така и SpamExperts, за да филтрират входящата ви поща. Те също имат някои възможности за маркетинг по имейл, за да ви помогнат да увеличите абонаментите си.

Какъв вид хакерска сигурност предлага Bluehost?

За да ви защити, Bluehost предлага множество функции за вход и сигурност, които могат да пазят вашия сайт и цялата подходяща информация извън ръцете на хакери и крадци..

 • Двуфакторна автентификация: в допълнение към паролата ви ще ви трябва различен ключ за защита, за да влезете. Това помага да се предотврати достъпът на хакерите
 • ЕГН: като добавена функция за защита можете да настроите ПИН за проверка. Не можете обаче да използвате своя ПИН код за влизане.
 • Корекции на паролата за оторизирани потребители: ако имате други хора, които управляват вашия уебсайт, може да не искате да имат достъп до всичко, което правите. По този начин можете да зададете какви опции са достъпни за потребителите, както и да промените паролите дистанционно.
 • Парола за акаунта: това позволява на вас или на оторизиран потребител достъп до уебсайта да правите каквито и да било промени или да актуализирате информация
 • Парола за фактуриране: тази парола е само за притежателя на акаунта, тъй като ви позволява да закупите допълнителни услуги от Bluehost или да анулирате акаунта си изцяло
 • Единична регистрация за надеждни сайтове: като Google и WordPress.
Ако купих домейн другаде, мога ли да го прехвърля на Bluehost?

Да, Bluehost ще ви позволи да прехвърляте всички и всички домейни, които притежавате, към вашия хостинг акаунт. Ще трябва обаче да нулирате настройките на името на вашия домейн, за да го насочите към Bluehost.

Мога ли да купя име на домейн чрез Bluehost?

Да, вие сте повече от добре дошли да закупите име на домейн чрез Bluehost, при условие че то не е взето от някой друг. Трябва само да въведете името, което искате, и сайтът ще ви уведоми дали е наличен.

Bluehost предлага ли поверителност на имена на домейни?

Да, правят го. Всички имена на домейни, които са закупени, са задължени по закон да показват информацията кой е собственик на домейна. Ако обаче се притеснявате, че личната ви информация ще бъде публична, Bluehost може да ви даде опции за поверителност, за да запазите тази информация поверителна. Какво се случва, ако не използвате тази функция за защита? Можете да бъдете цел на:

 • Спам
 • Телефонни обаждания
 • Поща
 • Кражба на самоличност
 • Измамни трансфери на домейни
Какви методи на плащане приема Bluehost?

Bluehost приема повечето основни кредитни карти, както и PayPal и няколко други онлайн финансови услуги. Ако не сте сигурни, че плащането ще премине, свържете се с екипа за поддръжка. Те също така предлагат подробна история на фактуриране, която е достъпна онлайн.

Мога ли да настроя автоматично подновяване на моя сайт?

Да, можете да настроите подновяване на месец или на година, в зависимост от вашите нужди. Bluehost настройва автоматично подновяване за всички нови акаунти, но можете да преминете към ръчно плащане, ако е необходимо. Bluehost ще се свърже с вас винаги, когато се дължи плащане или ще бъде изтеглено за подновяването ви. Повече на Bluehost.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map