14 najboljših ponudnikov storitev in storitev v oblaku (maj 2020)

Iščete najboljše gostovanje v oblaku, a nimate pojma, kje začeti?


Oblak pomeni različne stvari za različne ljudi. 

V bistvu iščemo hitro, porazdeljeno in razširljivo gostovanje – z dobro podporo in po ceni, ki ustreza podjetju.

najboljše gostovanje za mala podjetja

Računalništvo v oblaku je pripeljalo do porasta možnosti gostovanja. Številne storitve gostovanja so vstopile na trg z oblačnimi strežniki, vendar to lahko pusti kupce zmede glede tega, ali bodo resnično dobili najboljše gostovanje v oblaku. Ogledali si bomo 14 najbolj impresivnih možnosti na trgu, nato pa vam razložili, kaj je strežnik v oblaku in kako bi lahko imeli koristi od prijave s ponudnikom gostovanja v oblaku.

S to raziskavo lahko izberete najboljše gostovanje v oblaku maja 2020.

1. Cloudways gostovanje v oblaku

oblačni prehodi

Izklicna cena: 10 USD na mesec

Odzivni čas: 710 ms

Potek: 99,99%

Oglejte si ceno Cloudways

Cloudways je gostiteljsko podjetje, ki je osredotočeno na zagotavljanje veliko energije po razumni ceni. Niso absolutno najcenejši v sektorju gostovanja strežnikov v oblaku, vendar njihovo ceno v oblačnem strežniku predstavlja odlično vrednost za količino moči, ki jo njihovi sistemi zagotavljajo. Podjetje ponuja možnost gostovanja vašega spletnega mesta na številnih platformah za gostovanje strežnikov v oblaku, vključno z:

 • Digitalni ocean
 • Linode
 • Vultr
 • Spletne storitve Amazon
 • Platforma Google Cloud

Najdete lahko tudi cene strežnikov v oblaku, ki ustrezajo širokemu razponu lestvic. Njihov načrt 10 USD na mesec zagotavlja primerek z enim jedrom, vendar lahko preverite možnosti, ki ponujajo od dvojedrnih do 32-jedrnih rešitev. Ko se enkrat podate v 32-jedrni svet, se seveda ukvarjate s podjetniškimi rešitvami gostovanja v oblaku, zato pričakujte, da boste plačali severno od 1000 dolarjev.

Cloudways ne dobi odličnih ocen za stranko ali tehnično podporo. V veliko primerih ste sami, če želite uporabiti kodo po meri ali manj glavnih rešitev. Verjetno ni odlična možnost za ljudi, ki imajo malo ali nič tehničnega znanja, vendar ponujajo odlične cene strežnika v oblaku za ljudi, ki bi morda želeli zmogljivosti AWS, vendar nočejo zatirati v plevel, kot to pogosto zahteva Amazonova ponudba.

Oglejte si celoten pregled oblakov

2. Tekoči internetni oblak

liquidweb

Izklicna cena: 51 USD na mesec

Odzivni čas: 150 ms

Potek: 100%

Ogled tekočih spletnih cen

Tekoči splet ponuja tisto, kar lahko preprosto označimo kot najboljše storitve v oblaku na trgu. Ko pa cene oblačnih strežnikov gredo, pa strankam v začetni ravni zelo težko priti na vrh. Tudi če ste pripravljeni plačati za najboljše gostovanje v oblaku, lahko njihova težnja po pljuvanju svojih storitev v različne “izdelke” stvari zmede..

Njihovi izdelki za spletno gostovanje v oblaku so razdeljeni na približno štiri vrste paketov gostovanja. Po obsegu od najmanj zmogljivih do najmočnejših so to:

 • Oblačna spletna mesta
 • Gostovanje v oblaku VPS
 • Namensko gostovanje strežnikov na oblaku
 • Gostovanje v oblaku

Možnost spletnih mest v oblaku je funkcionalno neomejeno gostovanje domenskih imen. Kljub temu pa lahko marsikaj naberete v račun, ki ga lahko dobite za 51 dolarjev na mesec. VPS v oblaku je v osnovi enak uporabi virtualnega zasebnega strežnika ali namenskega strežnika, le da je gostitelj v oblaku in posledično precej bolj razširljiv. Ista ideja velja za namenske rešitve gostovanja v oblaku, le da imate celoten primerek zase, ne pa da delite vire z drugimi.

Morda je najbolj zanimiva možnost osebno gostovanje v oblaku. To je v bistvu cel oblačni sistem, vse do sebe. Predstavljamo si, da za začetek plačate severno 1500 USD na mesec. Za podjetja, ki potrebujejo veliko ognjeno moč, pa to ponuja le nekaj drugih ponudnikov spletnih gostovanj. Svoj primer lahko celo razdelite, saj načrti nižjega cenovnega razreda omogočajo do 5 virtualnih strežnikov hkrati v istem oblaku.

Tekoči splet je še bolj zaskrbljen, saj nudijo pomoč pri reševanju številnih vprašanj spletnega gostovanja v podjetju. Na primer, pomoč lahko dobite pri:

 • Skladnost s PCI za spletna mesta za e-poslovanje
 • Skladnost HIPAA za izvajalce zdravstvenih storitev
 • Gostovanje aplikacij

Vaši primerki v oblaku se bodo izvajali na sodobnih pogonih SSD v podatkovnih centrih, ki imajo več odpuščanj tako za shranjevanje kot za energijo. Če želite absolutno najboljše podjetje v oblačnih storitvah in ste pripravljeni izplačati gotovino, da se to zgodi, je težko uskladiti s tekočim spletom. Za vse ostale pa bo verjetno to zelo drago.

Oglejte si naš celoten pregled LiquidWeb

3. A2 gostovanje v oblaku VPS

a2 gostovanje

Izklicna cena: 5,00 USD na mesec

Odzivni čas: več kot 1000 ms

Potek: 99%

Oglejte si A2 Hosting Cloud VPS

Če iščete eno najcenejših možnosti med najboljšimi ponudniki oblakov, A2 gostovanje zelo dobro opravi, da bi privlačil stranke v tej niši. Medtem ko ne boste dobili hitrosti, lahko dobite štirijedrni paket s korenskim dostopom za samo 15 dolarjev na mesec. Zlasti ponudba A2 gostovanja velja za vzporednice gostovanja v VPS, vendar obstaja omejitev, kaj lahko pričakujete v tem cenovnem razredu.

Kljub temu, da je družba enaka, družba ponuja dobro ponudbo za delo, ki zagotavlja spodbude. Obstaja garancija za vračilo denarja. Vsak račun vključuje brezplačen pogon SSD in vsaj 2 TB na mesec pasovne širine. Prav tako zagotavljajo 24/7 tehnično podporo in podporo strankam skozi vse leto, kar vključuje pomoč po telefonu.

Če iščete čim bližje možnosti brez tveganja, da začnete z gostovanjem v oblaku, vas je A2Hosting pokril. Ljudje, ki iščejo prave podjetniške podatkovne centre, ki so zelo odzivni, pa si bodo morda želeli poiskati drugje, zlasti glede na to, da njihova najvišja ponudba za sorazmerno visoke cene ni vrhunska. Vendar pa na nizkem koncu trga obstajajo dobre izbire.

Oglejte si naš celoten pregled A2 gostovanja

4. SiteGround

siteground

Izklicna cena: 80 dolarjev na mesec

Odzivni čas: 710 ms

Potek: 99,99%

Oglejte si ceno spletnega mesta

SiteGround poskuša združiti dobre in ne odlične zmogljivosti z vrsto brezplačnih ponudb, ki bodo všeč ljudem, ki niso vrhunski tehnični kul otroci. Zagotavljajo odlične obrate in odzivni časi so dovolj dobri, da bi morala vsa, razen najpočasnejših spletnih mest in spletnih aplikacij doseči razumne čase nalaganja.

Dobite lahko tudi:

 • Dostop do brezplačnega CDN-ja
 • Brezplačno SSL potrdilo
 • Brezplačna pomoč pri selitvi z enega mesta WordPress
 • Namenski naslov IP
 • SSH in SFTP dostop

Zagotavljajo tudi, da bodo vsi viri računalništva v oblaku za vaš sistem v oblaku namenjeni izključno vašemu strežniku. Če potrebujete pomoč pri IT-ju, imajo zaposleni, ki jim lahko pomagajo s popolnoma upravljanimi storitvami.

SiteGround zelo enostavno razporeja vire na podračune. Če imate tržno ali oblikovalsko agencijo, lahko to zelo enostavno prilagodi, kaj ima vsak podračun. Še posebej, ko imate opravka s strankami, lahko to funkcijo uporabite poleg razširljivosti, ki jo pričakuje gostovanje v oblaku, in ponudite vrsto paketov. Posameznim podračunom lahko dodelite tudi brezplačne storitve DNS.

Podjetje zagotavlja tudi dnevne varnostne kopije. Te takojšnje varnostne kopije se vzdržujejo zunaj in jih je mogoče obnoviti s pomočjo rešitve z enim klikom.

SiteGround dobro deluje tako, da vzpostavi ravnotežje med vrsto tehnološke moči, ki si jo zaslužite, ko se povezujete z gostiteljem v oblaku in zagotavlja uporabniku prijazno izkušnjo. Napredni uporabniki bodo navdušeni nad stopnjo dostopa, ki ga imajo, preostali svet pa bo še vedno dobil dovolj strank in tehnične podpore za obvladovanje vsega.

Oglejte si naš celoten pregled SiteGround

5. InMotion

gostovanje inmotion

Izklicna cena: 34,99 USD na mesec

Odzivni čas: 400 ms

Potek: 99,95%

Oglejte si gostovanje InMotion

Majhna težava, ki je posledica potapljanja v ponudbi InMotion-a, je, da stvari ne delajo dobro. Načrti so predstavljeni kot agencije, mala podjetja, podjetja in aplikacije. Najcenejši načrt je pod “aplikacijami” in ga lahko uporabljamo za obdelavo gostovanja, kot ga lahko uporabimo drugi.

Glavna pomanjkljivost je, da njihova ponudba temelji izključno na Linuxu. Precej veliko je tudi ekosistem s skladom LAMP. Če želite strežnik v oblaku Windows, boste zagotovo iskali drugje. Imajo tudi samo podatkovne centre, ki se nahajajo v ZDA.

Ljudje, ki so zadovoljni z ozkim izvajanjem sklopov LAMP, na primer tisti, ki izvajajo WordPress, WooCommerce ali Magento, bodo našli InMotion kot stroškovno učinkovitejšo različico SiteGround, vendar z manj brezplačnimi. Če ste zadovoljni z manj podpore in želite dati prednost cenovni učinkovitosti, zlasti na nizkem koncu trga, je InMotion težko premagati. Za manj uporabnike, ki so bolj tehnološko zanimivi in ​​množico Microsofta, bo v najboljšem primeru krivulja učenja.

Podjetje ponuja dolgo obdobje vračila denarja v višini 90 dni. Če se lahko preizkusite, je priložnost za tveganje, da spoznate novega spletnega gostitelja.

Oglejte si naš celoten pregled InMotion

6. HostGator

hostgator

Izklicna cena: 4,95 USD na mesec.

Odzivni čas: 430 ms

Potek: 99,98%

Oglejte si cene HostGator

Za neplastično poceni podjetje je HostGator nekoliko presenečenje. Pri 4,95 USD na mesec dobite:

 • Dva jedra CPU-ja
 • Dva GB RAM-a
 • Neomejena pasovna širina
 • Brezplačno SSL potrdilo

Podjetje ima tudi podjetje za registracijo domenskih imen, tako da lahko vse stvari na svojem spletnem mestu hranite skupaj v enem samem računu. Medtem ko račun z najnižjimi stroški omogoča samo eno domeno, se premaknete na samo naslednjo raven, 6,57 USD na mesec, dobite neomejeno gostovanje domen in dvakrat več jeder in dvakrat več RAM-a.

Kot je značilno za nižje stopnje gostovanja podjetij, lahko pričakujete omejen nabor programske opreme. Imeli boste dostop do okolja Linux, ki podpira aplikacije, kot so:

 • Joomla
 • Drupal
 • Magento
 • WordPress

Presenetljivo je, da boste brez svojih upravljanih storitev. Vendar lahko za poceni umazanijo naredite veliko slabše kot HostGator.

Oglejte si naš celoten pregled HostGator

7. DreamHost

sanjski gost

Izklicna cena: 4,50 USD na mesec

Odzivni čas: 720 ms

Potek: 99,96%

Oglejte si DreamHost

DreamHost je še en ponudnik nizkocenovnih storitev gostovanja v oblaku, ki je tudi drugi ponudnik storitev spletnega gostovanja, ki bi lahko izkoristil jasnejše informacije o svojih ponudbah. Prva velika težava, ki vas bo prizadela kot kupca, je, da sta edina izdelka, ki ju navaja na svoji strani gostovanja, »DreamCompute« in »DreamObjects.« Namesto da bi pojasnili razliko med primerki računalništva v oblaku in storitvami gostovanja v oblaku, jih združijo pod naslovom “Izračunaj”, izraz, ki je v svetu strojnega učenja bolj pomemben kot industrija spletnega gostovanja.

Ko pa plujete mimo tega, boste našli razočaranje ponudbe za ta del trga. Na najcenejšem načrtu dobite eno jedro CPU-ja in vse temelji na odprtokodnem nizu brez drugih možnosti. Zdi se, da so stvari usmerjene na uporabnike Python, Node.JS in Ruby, ki bodo, odkrito povedano, iskali večje ponudbe za računanje podjetij, kot je Amazon.

Tudi struktura obračuna je čudna. V določenem mesecu imate 600 ur računalniškega cikla. Meseci so daljši od tega in en sam neodkrit DDoS napad bi vas zlahka spravil v presežek računa, ki vodi k zaračunavanju. Iskreno, če želite računati obračunsko strukturo, AWS obstaja in zagotavlja večjo in bolj slabo infrastrukturo.

Po drugi strani je njihova ponudba za ljudi, ki želijo gostovanje Python ali Node.JS, zelo enostavna. Če je to vaš pas, je morda zanimiv DreamHost. Vsi drugi pa lahko na tej cenovni točki najdejo boljše ponudbe in manj zmede.

Oglejte si naš celoten pregled Dreamhost

8. Bluehost

bluehost

Izklicna cena: 9,99 USD na mesec 36 mesecev

Odzivni čas: 590 ms

Potek: 100%

Oglejte si ceno Bluehosta

BlueHost ponuja račune, ki se zaračunavajo v 12, 24 ali 36 mesecih. Ljudje, ki želijo priti v najnižje stopnje spletnega gostovanja po pošteni ceni, je to lahko nekoliko impozantno. Zagotovite si lahko vračilo denarja, dokler

Podjetje ponuja odlično hitrost in nepremagljiv čas delovanja. Če vas zanimajo zanesljive zmogljivosti, BlueHost prinaša visoko zmogljiv in stabilen paket po približno tako poceni ceni, kot ga boste našli.

Kjer bo BlueHost nekatere kupce odložil, je dodatna struktura podjetja niklja in trim. Želite namenski IP? To je 5,99 USD na mesec dodatek. Želite premium SSL potrdilo? To bo 49,99 USD na leto. Hitro se sešteje.

Če želite dobiti neomejena imena domen v računu, boste morali premakniti tudi stopnjo navzgor. Osnovni paket z dvema procesorjema je dober posel. Prav tako pasovna širina ni merjena in cPanel s SSH je vključen brezplačno.

BlueHost je odlična možnost, vendar obstaja nekaj opozoril. Prepričajte se, da paket, ki ga dobivate, pokrije vse, kar potrebujete, ker vas lahko dodatki dokaj hitro zdrobijo.

Oglejte si naš celoten pregled Bluehost

9. 1&1 IONOS

1 in 1ionos

Izklicna cena: 15 USD na mesec

Odzivni čas: 330 ms

Potek: 99,8%

Oglejte si 1&1 Gostovanje IONOS

Predlog za ceno do uspešnosti z 1&1 IONOS ni odličen. Podjetje se ukvarja z zagotavljanjem upravljanih storitev. Tehnično pametni ljudje, odkrito povedano, ne bodo navdušeni z nastavitvijo, ki se začne v enem jedru CPU-ja in ima le en GB RAM-a. Kljub temu pa bodo manj veseli kupci, ki so dobro podkovani s tehnologijo, zato bodo veseli tehnične podpore in podpore strankam, ki jih bo vodila skozi številne postopke.

Kot je običajno, ko v sektorju spletnega gostovanja v oblaku zaidete pod 50 USD na mesec, ste zaklenjeni v Linux in odprtokodno programsko opremo. 1&1 vam daje nekoliko več znotraj tega omejenega okvira, ki zagotavlja strežnike Apache, Nginx in Tomcat, ki se bodo lepo igrali s Python in PHP. Odzivni časi so tudi blizu najboljšim v razredu.

Če potrebujete najboljše razpoložljive čase nalaganja, 1&1 je morda vredno pogledati. Vsi, ki jih zanima strežnik v oblaku Windows, bodo morali nadaljevati in njihova ponudba s stališča strojne opreme ni velika.

Oglejte si našo celoto 1&1 Ionosov pregled

10. WP motor

wpengine

Izklicna cena: 35 USD na mesec

Odzivni čas: 650 ms

Potek: 100%

Poglejte cene WP motorjev

WP Engine je, kot že ime pove, ponudba, namenjena strankam WordPress. Prilagajanje lestvic je namenjeno podjetniškim strankam in hitro boste narasli na sto dolarjev. Nizki nivoji nimajo vrhunske podpore strankam in samo dva najvišja nivoja sta deležna telefonske podpore. 60-dnevna garancija za vračilo denarja bo morda raziskala vaše možnosti.

Vsak paket vključuje brezplačno podporo na več mestih, zato vam ne bo treba doplačati le, če želite dodati domeno. Če potrebujete globalne podatkovne centre, s katerimi boste lahko oskrbovali obiskovalce po vsem svetu, vas je WP Engine pokril. So podjetje, ki sebe vidi kot zgodnje uporabnike programa WordPress inženiring, in ekipa se ponaša z zagotavljanjem teh ravni tehnične podpore strankam.

Zagotovo gre za ozko usmerjeno ponudbo. Tisti, ki želite samo trdno gostovanje WordPress-a, ki se nikoli ne spusti in se lahko hitro poveča, bo cenil WP Engine.

Oglejte si naš celoten pregled WP Engine

11. Kinsta

kinsta

Izklicna cena: 30 USD na mesec

Odzivni čas: 230 ms

Potek: 99,8%

Oglejte si Kinsta gostovanje

Z uporabo Googlove platforme za oblak Kinsta želi ponuditi vrhunsko gostovanje v oblaku izključno za lastnike spletnih mest WordPress. Vse je WP in nič drugega. Podjetje ponuja vrsto brezplačnih ponudb, kot so:

 • Obzorniška mesta
 • Poenostavljene možnosti upravljanja računa
 • Podpora agencijam
 • Direct Tier 1 podpira tehnično usposobljene strokovnjake

Funkcije upravljanja računa so pomembna prodajna točka. Ideja je v bistvu, da ustvarjalne agencije lahko razvijejo spletna mesta za stranke, jih namestijo in nato kupcu vrnejo ključe. Vse teče zelo hitro, uptime pa odličen. Če imate agencijo, ki je osredotočena na platformo WordPress, se Kinsta težko primerja.

Oglejte si naš celoten pregled Kinsta

12. DigitalOcean

digitalocean

Izklicna cena: 5 USD na mesec

Odzivni čas: 360 ms

Potek: 99,99%

Oglejte si cene Digital Ocean

DigitalOcean ponuja načrt, ki je poceni za umazanijo, vendar boste morali poiskati nekaj, da ga najdete na njihovi spletni strani in ga nastavite za gostovanje spletnih strežnikov. Ponudbe podjetja so na videz zasnovane v neposrednem nasprotju s prijaznostjo do uporabnikov.

Da, mogoče je najti rešitev z enim klikom, s katero boste lahko v nekaj sekundah uporabili strežnik LAMP ali katero koli več podobnih ponudb. Vso srečo, da jo najdete. V redu, tukaj je ker je nikoli ne bi našli sami.

Obsedenost podjetja z “kapljicami” in računskimi primeri ne daje veliko zagotovila, da jim je mar za gostovanje strank. Samski boste. Še huje, nižje možnosti se začnejo pri nizkem koncu uspešnosti tega sektorja. Dobili boste en procesor in en GB pomnilnika.

Velika težava je pristop z enim klikom pri zagonu strežnikov. Dobili boste dokaj sodobno odprtokodno programsko opremo, kot sta MySQL 5.7 in PHP 5.2. Če niste hardcore techie, bi bilo pametneje iti k partnerju DigitalOceana, kot je prej omenjeni Cloudways.

13. AWS oblak

aws amazon

Izklicna cena: 3,50 USD na mesec

Odzivni čas: 500 ms

Potek: 99,99%

Oglejte si AWS Lightsail

Navidezni strežniki Lightsail so osnova vseh ponudb AWS Cloud, ki se nanašajo na spletno gostovanje. Amazon ponuja impresivno raven dostopa in lahko ustvarite rešitve z enim klikom za strežnike v oblaku Linux in Windows. Uravnavanje obremenitve je vgrajeno pravilno, prilagodljivost pa je samodejna.

Obstajata dve veliki slabosti. Prvič, gostovanje v oblaku AWS je plačljiva nastavitev. Mogoče je dobiti pavšalno ceno, vendar morate biti zelo previdni, kako konfigurirate svoj račun. Prav tako se bodo vsi, razen najbolj nadarjenih tehnikov, brezupno izgubili med krmarjenjem po možnostih v Amazonovem oblaku.

Vendar boste dobili brezplačno SSL potrjevanje, in prvi mesec je na voljo brezplačno kot preizkus. Na žalost boste morali vključiti podatke za obračun. Prav tako je potrebna odpoved, sicer pa se bo obračun začel naslednji mesec.

Velike internetne družbe, kot je Netflix, delujejo v AWS Cloud. Če želite enake moči in vam je udobno vstopati v drobovje rešitve gostovanja, je odlična izbira. Za tiste, ki potrebujejo napotke, ni dobra ponudba, ne glede na to, kakšna cena je lahko dobra.

Med velikimi igralci pa je Amazon ponavadi tisti, zaradi katerega se boste najbolj počutili, kot da želijo majhno podjetje, ki deluje na njihovi oblačni strojni opremi. Vendar je to zelo nizek trak.

14. Google Cloud

google cloud

Izklicna cena: 45 USD na mesec

Odzivni čas: 300 ms

Potek: 99,99%

Oglejte si Google Cloud

Google je še eno veliko ime v panogi, ki se zdi zelo nezainteresirano za pomoč majhnim igralcem pri vzpostavljanju spletnega gostovanja na primerkih strežnika v oblaku. Googlova podpora strankam je zelo grozna, stranke, ki pa so dobro v tehnologiji, pa še posebej zaničujejo težnjo podjetja, da začne vse poizvedbe na najnižji stopnji. Tudi pri Googlu morate najpametnejše osebe na svetu vprašati: “Ali ste ga poskusili izklopiti in nato ponovno vklopiti?”

Z drugimi besedami, Google Cloud je slabši od mnogih platform, ki jih pustite sami. Obstaja še veliko drugih ponudnikov storitev, ki so temeljili na Googlovi platformi v oblaku, in bolje je, da jih uporabljate. Tudi če iščete visoko zmogljivo računalniško moč, bo AWS zagotavljal enako zmogljivost brez pokroviteljsko slabe podporne izkušnje.

Obstajata le dve skupini kupcev, ki bi morali trpeti Googlovo gnusnost. Prvič, obstajajo tista, katerih gostovana spletna mesta so odvisna od G-jevih podatkov ali platform strojnega učenja. Drugič, obstajajo tisti, ki potrebujejo visoko zmogljive podatkovne centre na vseh poseljenih celinah. V nasprotnem primeru poglejte partnerja na nižji stopnji, kot sta Kinsta ali Cloudways, da dobite dostop do strojne opreme brez težav s podporo duši.

Kaj je strežnik v oblaku?

Strežnik v oblaku je sistem, ki je zasnovan za zagotavljanje ogromnih količin virov kot dela programske opreme kot paketa SaaS. Zlasti vprašanje, kaj je strežnik v oblaku, pogreša velik del poante. Strežnik v oblaku ni noben sam stroj. Namesto tega je zbirka številnih strojev, ki so zasnovani tako, da delujejo kot en primerek.

Primere lahko na različne načine razdelimo med stranke ali opravila. Še pomembneje je, da se viri hitro dodajo na primerke, da se zagotovi stabilnost in razširljivost.

To je ena stvar, zaradi katere je računalništvo v oblaku tako privlačna možnost za podjetja in stranke. Vrhunski ponudnik oblakov lahko nadaljuje s povečevanjem povpraševanja pred širitvijo kupcev, kar mu omogoča praktično neskončno razširljivost. Ko kupec plačuje za gostovanje v oblaku, lahko samozavestno kupite storitve na spodnjem koncu lestvice in dodate moč v nekaj sekundah s klikom na možnost na nadzorni plošči gostovanja.

Kaj je gostovanje v oblaku?

Rešitve gostovanja v oblaku so le del kos pita v oblaku, poleg stvari, kot so strojno učenje, gostovanje datotek, rudarjenje podatkov, oddaljeno IT, gostovanje VPS in celo storitve nujnih storitev. Ker se v svetu računalništva v oblaku dogaja toliko drugega, se morda sprašujete: “Kaj je gostovanje v oblaku?”

Najboljši ponudniki gostovanja v oblaku imajo vire, potrebne za zagotavljanje izkušenj, ki jih ni mogoče razlikovati od uporabe namenskega strežnika ali VDS, razen v kolikor so storitve gostovanja v oblaku ponavadi bolj stabilne in na voljo. Nekateri ponudniki celo ponujajo posamezne primerke v oblaku za svoje stranke, kar jim v bistvu omogoča, da so njihovi ponudniki storitev gostovanja.

Prilagodljivost je velik plus pri gostovanju v oblaku v primerjavi s podobnimi možnostmi. Medtem ko so namenski in virtualni namenski strežniki zagotovo korak od manjših možnosti, kot je skupno gostovanje, imajo vsi svoje meje. Še posebej, ko enkrat izčrpate svoje vire, je edina rešitev, da vse premaknete na nov in zmogljivejši strežnik.

V oblaku računalništva v oblaku pa lahko več virov preprosto usmerimo v svoj primerek. V nekaj sekundah imate na voljo več jeder CPU, RAM-a in celo pomnilnika. Pri delu s fizičnim strežnikom ali navideznim strojem je v najboljšem primeru veliko bolj zapleteno.

Različne vrste storitev gostovanja v oblaku

Ko uporabljate strežnik, ki temelji na oblaku, od podjetja, ki deluje skupaj, pravzaprav kupujete boljšo različico spletnega gostovanja. Dokler izberete ustrezne načrte za gostovanje v oblaku, boste lahko v svojih sistemih zagnali vse, kar želite, na primer WordPress ali Magento.

Na ravni operacijskega sistema boste našli podjetja, ki ponujajo številne distribucije Linuxa. Številne omogočajo tudi Windows sisteme in njihovo število se bo večalo, ko se bo Microsoft še naprej agresivno premikal v prostor oblačne platforme.

Na voljo boste tudi številne programske opreme, vključno s standardnimi ponudbami, kot so Linux, Apache, MySQL in PHP. Veliko podjetij je na trg vstopilo tudi z lahkimi spletnimi strežniki Nginx, tolmači Python in celo z možnostmi gostovanja Node.JS. S popolnoma namenskim primerkom ali navideznim zasebnim strežnikom v oblaku boste imeli korenski dostop, ki bo omogočil namestitev, kar lahko zahteva vaš projekt.

Številni najboljši ponudniki gostovanja v oblaku ponujajo tudi ozko prilagojene rešitve. Na primer, veliko podjetij za gostovanje zdaj ponuja gostovanje v WordPress-u, ki vključuje neoporečno podporo. Račun preprosto nastavite na nadzorni plošči gostovanja, mu priskrbite vso potrebno programsko opremo in nato lahko na njem delate tako kot na katerem koli drugem spletnem mestu WordPress na katerem koli drugem spletnem strežniku. Če imate pomisleke, se obrnite na podporo strankam in tehnični strokovnjak vam bo pomagal rešiti stvari.

Zaključek

V svetu gostovanja v oblaku je absolutni prepad med podjetji, ki skrbijo za mala podjetja (glejte naše najljubše gostitelje malih podjetij) in tistimi, ki ne. Razliko boste opazili vsakič, ko naložite katero od njihovih strani. Če uporabljajo izraze, kot je »gostovanje« in imajo svoje cene predhodno, ste na dobrem mestu. Če uporabljajo besedo »računati« in vztrajajo pri pogovoru o vsem, od pretakanja do AI, se boste zataknili, da boste sami veliko delali.

V nasprotju s tem večina strank ne bo našla moči, ki jo ponujajo veliki igralci, kot so Google, DigitalOcean in AWS, da bi bili vredni žalosti. Na srečo je ogromno majhnih igralcev, ki želijo vaš težko zasluženi dolar. Vnaprej določite, kakšne so vaše prednostne naloge, še posebej, koliko potrebujete obsežno razširljivost v primerjavi z nizko ceno, in hitro boste prepoznali tri podjetja, ki zelo dobro ustrezajo računu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map