7 brezplačnih ponudnikov gostovanja VPS – z ogromnim opozorilom! (Maj 2020)

Potrebujete brezplačno VPS gostovanje, ker pravi načrti niso iz vašega proračuna?


Slišimo vas. 

Kljub temu, da je previdno, nič v življenju ni zares brezplačno. In to velja za te ponudnike VPS.

Najboljši gostitelji za lastnike spletnih mest

Uporaba navideznega zasebnega strežnika (VPS) je primer, kjer lahko pogosto dobite veliko škodo za svoj dolar.

Razumljivo je, zakaj ljudje morda iščejo brezplačno gostovanje v VPS, čeprav je večina rešitev za gostovanje v tem sektorju že precej stroškovno učinkovita.

Pogosto boste videli brezplačne možnosti gostovanja v skupni rabi in morda se boste preprosto vprašali, kako visoka podjetja so pripravljena povišati ante.

V resnici ni gostovalnih načrtov, ki bi bili kvalificirani kot 100% brezplačni VPS. To pomeni, da ni nobene različice brezplačnega strežnika VPS, kjer ne boste nikoli plačali ničesar.

Vendar lahko preprosto najdete brezplačno preskusno različico VPS, veliko pa je tudi skoraj brezplačnih gostovalnih storitev, ki se prav tako zelo približajo zagotavljanju brezplačne izkušnje. Oglejmo si nekaj možnosti, zaradi katerih se boste počutili, kot da imate brezplačen VPS. Na koncu se bomo pogovarjali tudi o nekaterih potencialnih prednostih in slabostih tega koraka.

Načrti VPS, ki so blizu brezplačnih

1. HostWinds VPS gostovanje

hostwinds vps

Najnižja cena: 5,17 USD na mesec

Odzivni čas: 640 ms

Potek: 100%

Oglejte si HostWinds Načrte gostovanja

V najstrožjem smislu načrti z najnižjimi stroški na HostWinds ne predstavljajo dejansko poceni VPS, ker je ponudba podjetja z nizkimi cenami primer v oblaku. Za veliko večino ljudi, ki jih zanimajo ponudniki gostovanja VPS, to razlikovanje sploh ne bo opazno. To je zato, ker ko so sredstva fizičnega strežnika razdeljena, da ustvarijo VPS v oblaku, ni ničesar o uporabi dobljenega virtualiziranega strežnika, ki se razlikuje od VPS, ki temelji na enem samem stroju. Edino, kar boste opazili, je, da je sistem na splošno bolj odziven kot tradicionalni načrti za gostovanje VPS.

Na koncu enačbe boste imeli dostop do:

 • Nadzorna plošča
 • Prostor na disku
 • Funkcije na ravni operacijskega sistema

Z drugimi besedami, lahko se prijavite prek spletnega vmesnika ali pa prek SSH dostopate do oddaljene lupine, tako kot do drugih nastavitev gostovanja strežnika.

HostWinds ponuja dovolj robustno izkušnjo, da bodo ljudje, ki se ukvarjajo s tehnologijo, zadovoljni. Kot boste morda pričakovali v cenovnem razponu blizu brezplačnega, ne boste dobili nobene prave stopnje podpore za HostWinds. Vseeno ponujajo zelo robustno konfiguracijo Linuxa, ki jo bodo poznali vsi, ki so že prej uporabljali VPS strežnike. Prav tako boste ugotovili, da bo podjetje z veseljem prodajalo povezane izdelke, kot je gostovanje v operacijskem sistemu Windows. Vpadljivo vključuje tudi en GB RAM-a, eno jedro CPU-ja in 30 GB prostora za shranjevanje.

Ko pa načrtujete gostovanje, se je težko pritožiti nad pridobivanjem ustrezne izkušnje VPS za skoraj brezplačno. Bodite pripravljeni opraviti nekaj tehnično varnega dela, da boste nadaljevali z njim, saj gre za nenadzorovani VPS.

Oglejte si celoten pregled gostovanja InMotion Hosting

2. InterServer.net

interserver vps

Najnižja cena: 6 USD na mesec

Odzivni čas: 684 ms

Potek: 99,96%

Oglejte si načrte gostovanja InterServer

Drugo podjetje, ki se precej približuje zagotavljanju brezplačnega gostovanja VPS, je InterServer.net. Najcenejši načrt VPS podjetja, ki gosti spletno gostovanje, vključuje:

 • Ena jedra CPU-ja
 • Dva GB pomnilnika
 • Tri GB pomnilnika SSD
 • Dva TB prenosa na mesec

To bi bil odličen nabor funkcij iz tipičnega gostiteljskega načrta VPS, ki stane približno 30 USD na mesec. Če zmogljivosti za obdelavo, shranjevanje in pomnilnik niso dovolj dobre za vaše potrebe, lahko svoj načrt VPS enostavno prilagodite na kar 16 jeder. Še vedno boste plačevali zelo uglednih 96 ameriških dolarjev na mesec za precej kakovostno ponudbo.

Standardni ulov, ki ga boste začeli opažati pri skoraj vseh teh načrtih gostovanja VPS, je, da temeljijo na primerkih v oblaku. Še enkrat, za povprečnega uporabnika ni veliko, vendar je lahko prelomno, če pomislite na sorazmerno majhno razliko med storitvami VPS gostovanje, ki se izvajajo neposredno na enem samem računalniku, in jih izvajate na več strojih, ki ponujajo primerke v oblaku.

Naslednja tema, ki jo boste zasledili, je, da mnogi od teh ponudnikov gostovanja z veseljem ponujajo rešitve, ki temeljijo na Linuxu, vendar niso vedno prvi ljudje, ki si želijo namestiti operacijski sistem, kot je Windows. Na srečo so strežniki Windows na voljo za doplačilo. Sistemi Linux pa so dokaj robustni, vključno z:

 • MySQL baze podatkov
 • Python, Ruby, Perl in druga okolja za ustvarjanje dinamične vsebine na spletnih straneh
 • Popolna namestitev cPanel za enostavno upravljanje

Na voljo so tudi brezplačno upravljane podporne možnosti. Morda ni resničen strežnik VPS, vendar je še vedno zelo dobra vrednost za nekaj dolarjev na mesec.

Oglejte si celoten pregled InterServerja

3. Hostinger

gostovanje vps gostovanje

Najnižja cena: 3,95 USD na mesec

Odzivni čas: 309 ms

Potek: 100%

Oglejte si Hostinger načrte gostovanja

Da, zdaj smo že skoraj blizu iskanja resnično brezplačnega strežnika VPS. Impresivno pri Hostingerju je, da jim uspe upravljati zelo odzivne strežnike, ki imajo neverjetno število uptime. Z njihovo najcenejšo ponudbo, le 10 Gb, ne boste dobili tono prostora za shranjevanje, lahko pa načrt nadgradite na eno od številnih možnosti. Vse temelji na SSD-ju, zato pričakujete zelo hitre odzivne čase.

Poslovni model Hostingerja je osredotočen na prodajo vseh ostalih stvari, ki jih spletno mesto potrebuje, na primer ime domene in SSL potrdilo. Vključujejo tako IPv4 kot IPv6 namenske IP naslove brezplačno z vsakim načrtom, impresivno ponudbo za načrt, ki je manjši od petih mest.

VPS načrti, ki malo popustijo od cene

4. Gostovanje inMotion

inmotion namensko gostovanje

Najnižja cena: 19,99 USD na mesec z 63% popusta v prvem mesecu

Odzivni čas: 640 ms

Potek: 100%

Oglejte si načrte gostovanja InMotion

Presenetljivo je, da je InMotion Hosting še en ponudnik s cenejšimi ponudbami, izdelanimi na oblačnih platformah. Čeprav cena življenjske dobe načrta ni tako večja kot pri drugih načrtih na tem seznamu, ima vrednost. InMotion še posebej ponuja brezplačno osnovno pomoč pri upravljanju strežnika. To pomeni, da bodo ravnali z upravljanjem popravkov in posodobitvami, da bo vaš sistem stabilen in varen.

Vsa strojna oprema InMotion deluje na SSD diskih, konfiguriranih v matrikah RAID-6. Za neuveščene to pomeni, da so verjetnosti katastrofalne odpovedi, pri katerih ni mogoče povrniti nobenih podatkov, smešno majhne. Vsaka namestitev vključuje podjetniško izdajo CentOS-a, prek strežnika cPanel pa boste lahko upravljali tudi svoj VPS strežnik. Tudi podporna infrastruktura temelji na oblaku, tako da ste lahko prepričani, da bo čas za upad soliden.

Ponujajo tudi 90-dnevno jamstvo za vračilo denarja, posel, ki je tako dober, kot boste videli v poslu. Čeprav vam ne povrne delovne sile, ki bi jo lahko vložili v postavitev strežnika, to vsaj zmanjša tveganje, če takoj ne ustvarite močne spletne prisotnosti..

Oglejte si celoten pregled gostovanja InMotion Hosting

5. AccuWebHosting

optuževati spletno gostovanje vps gostovanje

Najnižja cena: 14,97 USD na mesec z enomesečnim brezplačnim preskusom

Odzivni čas: 1.000+ ms

Potek: 100%

Oglejte si načrte AccuWebHosting

Zaradi pomanjkanja strežnikov Windows na tem seznamu je AccuWebHosting še posebej privlačna izbira za ljubitelje Microsofta in njegove .NET platforme. Medtem ko 15 dolarjev na mesec ni najcenejša izbira, je približno tako blizu, da pridete do brezplačnega strežnika VPS, ki uporablja Windows, v tem primeru Windows 2008 Server.

Izkoristite lahko tudi brezplačno preskusno različico, ne da bi morali predložiti kreditno kartico. Če niste zadovoljni z izkušnjami, lahko preprosto pustite, da se račun izteče brez podaljšanja.

Vsak sistem ima podporo za RDP in SSH. Naprave so virtualni strežniki in ne primerki v oblaku, podobni VPS. To pomeni, da boste na računalnikih uporabljali namenske vire s procesorji Intel Xeon iz serije E5 ali E7. Pomembneje je, da za trde Windows skrbnike v celoti podpira Microsoftov sistem HyperV Virtualization.

Če morate imeti Windows okolje ali .NET združljivost, je AccuWebHosting najboljša možnost. Druga ponudba Windows za dodatno ceno, vendar je AccuWebHosting vključil v začetno ceno, saj so osredotočeni na zagotavljanje vrhunskega nivoja Windows VPS po pošteni ceni.

Možnosti zgrajene na poslovnih modelih brez omejitev

6. x10Hosting

x10hosting glavni

Najnižja cena: Brezplačno, ampak . . .

Odzivni čas: 428 ms

Potek: 100%

Oglejte si načrte x10 gostovanja

Ko uporabljate x10Hosting, boste VPS v primerku v oblaku nekako dobili brezplačno, vendar je to neverjetno omejena funkcija. To pomeni, da bodo svetovni skrbniki brezupno izgubljeni brez lupin SSH, prijave cPanel in drugih funkcij. Vsak račun na x10Hosting lahko uporablja en sam naslov IP. Ni presenetljivo, da boste zagotovo namignili veliko RAM-a, le 512 MB. Operacijski sistem je samo Linux, vendar boste dobili tako neomejeno shranjevanje in pasovno širino.

Kar x10Hosting upa, da boste storili, je, da kupite prodajalca v svojem času. Pravzaprav so zelo nizkotlačno podjetje, vendar zagotovo obstaja nekaj prodajnega koraka, ko se odločite, da potrebujete nekaj, kot sta dostop do uporabnikov ali podpora strankam. Če želite hitro meriti in vam ni treba skrbeti za omejitve shranjevanja, je x10Hosting odlična izbira.

7. VPSWALA

vpswala

Najnižja cena: Brezplačno, vendar je na voljo prodaja

Odzivni čas: 800 ms

Potek: 100%

Oglejte si načrte gostovanja VPSWALA

VPSWALA je dokaj preprosta stava. Predvidevajo, da bo vaše spletno mesto v nekem trenutku raslo. V nekem trenutku boste morali gostiti drugo domeno ali uporabiti drugi naslov IP. Mogoče boste potrebovali samo več RAM-a, procesorskih jeder, pasovne širine ali prostora za shranjevanje.

Da, za začetek je brezplačno, a ko se boste morali premakniti, cena narašča na skoraj 60 dolarjev na mesec. Pomembno je, da je brezplačni načrt dokaj robusten, saj vsebuje dva jedra CPU, 30 GB pomnilnika, dva GB RAM-a in eno TB pasovne širine. V brezplačnem načrtu VPS lahko uporabite tudi en naslov IP.

Ljudje v podjetju VPSWALA so precej naklonjeni svojemu prodajnemu potencialu. Zlasti brezplačni načrti vključujejo 24-urno tehnično podporo in podporo strankam. To je impresivno, tudi če je poslovni model nekakšna past za rastoča spletna mesta. Če ste stoodstotno prepričani, da vaše spletno mesto ne bo nikoli preraslo začetnih 30 GB prostora za shranjevanje SSD, je to dober dogovor.

Nič v življenju ni zastonj, ampak to je precej blizu

Naj bo to brezplačna preizkusna različica VPS, neka oblika brezplačne z zvezdico ali le zelo poceni rešitev, obstaja veliko načinov, da se resnično, zelo blizu tega, da ne plačate. V nekaterih primerih, na primer z VPSWALA, boste morali natančno nadzorovati porabo namenskih virov. Drugi primeri, na primer pri Hostingerju, so le stroškovno učinkoviti, da so komaj opazni.

Naslednja nasvet je, da pazite na ljudi, ki ponujajo brezplačne načrte, brez očitnih izjav o ulovu. Goljufije z lažnim predstavljanjem ves čas uporabljajo ključno besedo “brezplačno gostovanje” in pametno se je vzdržati dajanja podatkov o svoji kreditni kartici nobenemu podjetju, za katerega nihče še ni slišal..

Kaj pričakovati

Tudi če imate opravka z mnogimi rešitvami, ki objemajo 30-kratni cenovni znesek, ki je pogost v panogi, lahko pričakujete, da boste imeli popolnoma neregulirano izkušnjo.

Čeprav je mogoče opraviti nekaj popravkov in posodobitev, je to samo gostovanje, ki se zaščiti pred mesi na svoji strojni opremi.

Če namestite skript PHP in uniči vaše spletno mesto, verjetno ne boste dobili brezplačne upravljane podpore, da popravite vse, kar bi morda šlo narobe.

Zaradi tega brezplačni pristop ni priporočljiv vsem, ki nimajo tehničnih napotkov.

Če se odločite za zelo poceni načrt in ne veste veliko o odstranjevanju strežnikov, se prepričajte, da ste našli takšnega, ki vključuje določeno stopnjo upravljane podpore. Tistim uporabnikom je verjetno, da bodo šli v naslednjo stopnjo, kjer načrti običajno stanejo približno 30 USD na mesec. Tudi takrat boste želeli iskati upravljano gostovanje, če niste seznanjeni s strašljivimi skrbniškimi pojmi, kot sta »dostop do korenin« in »SSH«.

Za ljudi, ki imajo dovolj dobre tehnične rešitve, je treba povedati nekaj za preizkušanje brezplačne rešitve ali rešitve, ki je skoraj brez stroškov. Tudi če se le lotevate nečesa, kot so nepredstavljivo poceni Hostingerjevi načrti, boste našli presenetljivo odziven sistem, ki vključuje zanesljivo okolje za uvajanje spletnih strani in spletnih aplikacij. Mogoče ne bo stoodstotno brezplačen, vendar tudi vsak mesec, ko bo zapadel račun za strežnik, ne boste trpeli zaradi eksistenčnega strahu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map