9 najboljših poceni gostovalnih podjetij VPS v letu 2020 – poraba proračuna

VPS je korak od skupnega gostovanja, vendar lahko najdete nekaj solidnih ponudb, s katerimi boste močno nadgradili znotraj svojega proračuna.


Če imate spletno mesto z veliko količino ali pa potrebujete le to dodatno zmogljivost, je to najbolj primerno gostovanje VPS.

najboljše gostovanje za mala podjetja

Iskanje poceni možnosti gostovanja VPS je naloga, ki je nekaj pozorna. Delovna stopnja v industriji za ponudbe VPS znaša približno 30 USD na mesec, vendar je poceni strežnik VPS lahko na voljo, če veste, kje iskati.

Prav tako je pametno razmišljati o nekaterih specifičnih zahtevah, ki jih imate za gostovanje spletnega mesta. Na primer, velja vprašati:

 • Ali potrebujete gostovanje v operacijskem sistemu Windows ali je operacijski sistem Linux dovolj dober?
 • Gostovanje je nujno potrebno ali strežnik lahko vzdržujete sami?
 • Koliko pasovne širine potrebujejo vaša spletna mesta?
 • Kakšna je vaša splošna raven usposobljenosti za delo s korenskim dostopom, nadzorno ploščo, lupino SSH in konfiguracijo odjemalca / strežnika FTP?

Na primer, možno je najti ponudnika nizkocenovnih VPS, ki vključuje tudi upravljano pomoč pri gostovanju VPS. Če niste skrbnik strežnika, boste morali pri preverjanju načrtov VPS imeti prednost. S pozornim pogledom, kaj vse nujno potrebujete in kaj ponuja ponudnik storitev gostovanja, bi morali najti VPS-ove gostovalne načrte, ki ne bodo prelomili vašega proračuna..

1. Gostovanje A2

gostovanje v2 aps vps

Najnižja cena: 5 USD na mesec za popolnoma nereguliran VPS

Odzivni čas: 279 ms

Potek: 99,66%

Oglejte si načrte gostovanja A2

Kot večina možnosti na tem seznamu je tudi najcenejša ponudba VPS ponudbe A2 neposredno namenjena ljudem, ki imajo tehnične spretnosti, potrebne za oddaljevanje v sistem in vzdrževanje brez pomoči. Na voljo so možnosti upravljanih storitev pri A2 Hostingu, vendar stanejo bistveno več, in sicer znašajo 35 dolarjev na mesec.

Nizka ponudba je glede zmogljivosti precej omejena. Dostopili boste le do enega jedra procesorja, lahko pa plačate nekoliko več, če želite pridobiti dodatne vire, kot so več jeder, prostor na disku in RAM. Ne priporočamo, da se pri A2 zažene spletno mesto z visoko zmogljivostjo na najnižjem nivoju, vendar predstavlja trdno ponudbo za vse, ki morate samo dvigniti statične strani ali uporabiti osnovno dinamično skriptnost v PHP.

To ne pomeni, da je uspešnost grozna. Dobili boste brezplačen pogon SSD s svojim načrtom. A2 ponuja tudi dostop do Cloudflare-a, da bi zagotovil dodatno stabilnost in varnost. Konfiguracija strežnika je prav tako zelo hitra in traja le nekaj minut. Številne funkcije, na primer cPanel, so tudi dodatki.

Za ceno se tudi zelo težko pritožujem nad hitrostjo. Z odzivnim časom, ki presega 300 ms, boste morali na strežnik postaviti precej obremenjeno različico WordPress-a, preden bodo vaši časi nalaganja celo povprečni. Če se prijavi za samo 5 dolarjev, si A2 upravičeno prisluži mesto na vrhu katerega koli seznama cenovno ugodnih ponudb VPS. Obstaja tudi garancija za vračilo denarja.

Oglejte si celoten pregled A2Hosting

2. iPage

gostovanje ipage vps

Najnižja cena: 19,99 USD na mesec

Odzivni čas: 708 ms

Potek: 99,75%

Oglejte si načrte gostovanja iPage

Ljudje v iPageu se ne vznemirjajo, saj ponujajo popolnoma brezskrbne načrte za gosto umazanijo. Namesto tega se podjetje osredotoča na zagotavljanje tistega, kar je mogoče najbolje opisati kot dovolj dobro opcijo, ki za VPS z dostojno maržo premaga standard panoge spletnega gostovanja v višini 30 USD na mesec..

Daleč največji napredek pri uporabi iPage je, da nudijo upravljano tehnično in podporo strankam s svojo ceno. Če vas skrbi, da bi v puščavi ostali s strežnikom, ki ga ne morete vzdrževati, je to velika stvar. Zaradi tega je iPage morda idealen za tržnike, oblikovalce in agencije, ki potrebujejo malo pomoči, ko se tehnologija začne sprožiti.

Za svojih 20 dolarjev dobite enojedrni strežnik, 40 GB prostora za shranjevanje, eno TB pasovne širine in brezplačno namestitev cPanel. Slaba stran ni nobenega strežnika Windows in celo ponudbe Linuxa so omejene na CentOS. Ukvarjali se boste tudi z nekoliko zastarelo namestitvijo sklopa LAMP, ki je osredotočena na PHP 5.

IPage najbrž ni najboljša možnost za ljudi, ki potrebujejo cenovno zmogljivost, ki ni na lestvici. Če morate za primerno ceno pridobiti osnovne zmogljivosti gostovanja in dinamičnih scenarijev, ni slabo. Vstavite podporo za brezplačne upravljane storitve in iPage je odlična izbira za stranke, ki se zavedajo cen, ki občasno potrebujejo malo pomoči..

Oglejte si celoten pregled iPage

3. Dreamhost

gostovanje dreamhost vps

Najnižja cena: 10 USD na mesec

Odzivni čas: 418 ms

Potek: 100%

Oglejte si načrte gostovanja Dreamhost

Ena največjih prednosti podjetja Dreamhost je, da so precej blizu podjetju za spletno gostovanje s polnimi storitvami. Prodajajo domenska imena in ponujajo 10 $ VPS paket gostovanja, ki vključuje popolnoma neomejeno pasovno širino. Če boste morali kupiti IP naslov v bloku IPv4, vas bodo imeli tudi vi.

Kot je vse pogostejše, lahko pričakujete tudi, da bo vaše spletno mesto delovalo na zelo odzivnih pogonih SSD. Izhodiščni načrt vključuje le 10 GB prostora na disku, zato se bodo ljudje na heftiernih mestih, ki vključujejo veliko medijev, želeli poiskati drugje.

Dreamhost je tudi popolnoma upravljan ponudnik storitev in 10 USD na mesec je daleč najcenejša cena, ki jo boste našli za to. Svoje osebje za podporo strankam je na voljo tudi za terenske klice 24 ur na dan.

Pomemben plus je brezplačna ponudba avtomatskih varnostnih kopij za WordPress spletna mesta. Vendar ne boste dobili strežnika Windows. Navzven so dodajanje RAM-a za virtualizirane primerke precej enostavno, čeprav očitno prihaja do stroškov.

Uptime je trdna. Prav tako lahko pričakujete, da bo vaš sistem zelo odziven. Če iščete srečen medij med upravljanimi storitvami, hitrostjo in ceno, Dreamhost doseže zelo lepo ravnovesje.

Oglejte si celoten pregled Dreamhost-a

4. Domači vetrovi

hostingwinds vps gostovanje

Najnižja cena: 4,59 USD na mesec za nenadzorovano gostovanje s sistemom Linux

Odzivni čas: 1,093 ms

Potek: 100%

Oglejte si Hostwinds Načrti gostovanja

Naslednji vnos na zelo nizkem koncu cenovne lestvice so Hostwinds. Podjetje ponuja 4,59 USD za neurejene storitve, obstaja pa tudi ponudba v višini 10,99 USD za upravljano spletno gostovanje. Spodnja stopnja sistemov vključuje enojedrni CPU z VPS, 30 GB SSD diskovnega pomnilnika, eno TB pasovne širine in en GB RAM-a.

Največja težava Hostwinds je, da poleg Linuxa ponujajo tudi sisteme Windows. Omogočajo 24/7 podporo strankam, vendar je podjetje raje, da uporabniki preidejo na njegov sistem za klepet v živo. Prenose lahko opravljate brezplačno in si s tem priskrbite nekaj pomoči.

Zmogljivost je na robu nesprejemljivega, začetni odzivni čas je nekaj več kot eno polno sekundo. Vsebujejo požarni zid podjetja, dinamično skriptno okolje pa je sodoben PHP 7 sistem. Varnost vas bo morda pripeljala do Hostwinds, kot bi morda potrebovali upravljane storitve gostovanja, v nasprotnem primeru pa menimo, da lahko stranke najdejo boljše ponudbe v istih cenovnih nizi.

Oglejte si celoten pregled Hostwinds

5. 1and1 IONOS

Gostovanje z 1 in 1 ionos vps

Najnižja cena: 2 USD na mesec za nenadzorovano gostovanje s sistemom Linux

Odzivni čas: 918 ms

Potek: 100%

Pogled 1&1 Gostovalni načrti IONOS

Cena je tako poceni, kot jo boste našli v poslu, zato se verjetno sprašujete, kakšen bi lahko bil ulov. Daleč največji ulov je, da imate dostop le do enega virtualnega CPU-ja in do pol giga RAM-a. Tudi prostora za shranjevanje, presenetljivo, znaša le 10 GB, je pa vsaj SSD.

Dobivate le seznam običajnih operacijskih sistemov Linux za 2 USD. Impresivno pa lahko izbirate podatkovne centre v Ameriki, Nemčiji ali Španiji.

Prikaži polno 1&1 IONOS pregled

6. AWS oblak

amazonsko svetilko

Izklicna cena: 3,50 USD na mesec

Odzivni čas: 500 ms

Potek: 99,99%

Oglejte si načrte gostovanja AWS v oblaku

V najstrožjem smislu Amazonova ponudba ni resnična rešitev gostovanja VPS. Vendar podjetje AWS Cloud z množično arhitekturo oblaka ponuja brezhibno izkušnjo, ki deluje skoraj tako kot običajni VPS.

Težko je premagati ceno 3,50 USD na mesec, čeprav je ulov, da greš v okolje, ki je stoodstotno neobvladljivo. AWS Cloud je zasnovan za hardcore techies v večjih multinacionalnih podjetjih, nastavitev pa je izredno neprizanesljiva za ljudi, ki so vsaj na napredni in srednji ravni znanja, ki delujejo z operacijskimi sistemi, oddaljenim dostopom in drugimi komponentami.

Načrt plačljivosti je lahko zelo prijeten za ljudi, ki potrebujejo prilagodljivost na poceni. To pomeni samo plačilo za procesorske cikle, in to je lahko privlačno za podjetja, ki se ukvarjajo s stvarmi, kot je na primer prodaja zimskih počitnic. Če ne želite, da vaš sistem prilagodi povpraševanju in plačilu, da bi to lestvico ohranili med zunaj sezone, potem je AWS vreden dolgega pogleda.

Glavna težava je, da lahko na svoj primerek namestite karkoli želite. Če želite namesto PHP zagnati Node.JS, se izločite. Zaradi tega je dobra možnost za visoko usposobljene strokovnjake, ki znajo na daljavo nastaviti strežnike. Za vse ostale je verjetno pametno pogledati drugam.

Oglejte si celoten pregled AWS Cloud

7. Alibaba Cloud ECS

gostovanje alibaba cloud vps

Najnižja cena: 4,50 USD na 1TB prenosa podatkov

Odzivni čas: 2.000 ms

Potek: 100%

Oglejte si Alibaba Cloud ECS Hosting načrte

Alibaba najbolje razmišlja, kot je kitajska različica Amazona, in ne preseneča, da se podjetje tudi sam ukvarja s podobno ponudbo z VPS v oblaku. Cene so umazanije poceni in so dobro izhodišče za plačilo pasovne širine na podlagi uporabe. Uporabniki za ceno dobijo en virtualiziran CPU, en GB pomnilnika in 40 GB SSD prostora. To je veliko prostora na disku za dolar. Podjetje se zavezuje tudi k uporabi procesorjev serije E5 Intel Xeon.

Odzivni časi zunaj Azije so očitno slabi. Če nastavite strežnike za ljudi v Aziji ali Avstraliji, se boste morda približali številkam, kot jih vidite pri AWS.

Če se vam AWS Cloud Cloud zdi uporabniku prijazen, bodite pripravljeni na pravi uporabniški sovražni vmesnik Alibabe. Iskanje natančne možnosti za vaše potrebe po VPS gostovanju je lahko izziv. Če iščete alternativo AWS Cloud, bo Alibaba morda vredna ogleda. Če nimate tehničnih izrezkov, s katerimi bi lahko sam razvrščal postopek nastavitve, boste želeli še naprej loviti.

Kaj je VPS in zakaj ni vedno poceni?

VPS gostovanje je v primerjavi s tistim, kar poskuša premagati, dejansko poceni. Čeprav industrijski standard 30 USD na mesec morda ne zveni zelo cenovno, še posebej v primerjavi z nekaterimi možnostmi gostovanja, kot so strežniki v oblaku in deljeno gostovanje, je to dober posel v primerjavi s tistimi, ki jih boste videli pri namenskih ponudnikih gostovanja. Popolnoma namenski strežnik lahko stane od nekaj sto do nekaj tisoč dolarjev na mesec, odvisno od vrste naprave, ki bo opravljala gostovanje.

VPS gostovanje je v marsičem izdelek, namenjen ljudem, ki želijo razliko razdeliti. Potrebujejo nekaj cenejšega od namenskega strežnika, vendar bi še vedno radi imeli nekaj, kar jim omogoča popoln korenski dostop, možnost namestitve lastne programske opreme in obsežen skrbniški nadzor.

Kaj točno je torej VPS?

Virtualizacija je postopek, ko podjetje razdeli vire fizičnega stroja na vrsto virtualnih zasebnih strežnikov. Vsak od teh virtualiziranih primerkov lahko zagotovi neodvisno in popolnoma funkcionalno različico:

 • Operacijski sistem
 • Okolje spletnega strežnika
 • Celoten datotečni sistem

Z drugimi besedami, gre za popolnoma delujoč računalnik, ki deluje znotraj particije na veliko večjem stroju. Ni redkost, da imajo gostiteljski stroji na stotine procesorskih jeder, veliko terabajtov za shranjevanje in veliko RAM-a. Z zmanjšanjem teh virov na kup virtualiziranih strežnikov lahko podjetje ponudi strežnike nekaj sto strankam, ne da bi za vsako posebej izdelal namenski stroj..

Morda se sprašujete, zakaj VPS ni vedno cenejši. Za podjetja, ki podpirajo VPS strežnike, je velika stvar, da morajo zagotoviti kar nekaj tehnične in podpore strankam. Poceni VPS gostovanje skoraj vedno ni obvladano, kar pomeni izgubiti veliko podporne strani enačbe. Podjetja pogosto obrezujejo tudi druge funkcije, da zmanjšajo stroške, vključno z zagotavljanjem:

 • Manj jeder CPU-ja
 • Manj spomina
 • Zmanjšana razširljivost
 • Licence za nadzorno ploščo z odprto kodo ali umazanijo, poceni
 • Programska oprema brez licenc, zlasti paket LAMP

Prav tako se lahko izognejo ponujanju stvari, kot so:

 • Windows VPS
 • Zaščita DDoS
 • SSD pogoni
 • Namenski viri

Nič od tega ni samo po sebi grozno. Če gostujete na enem spletnem mestu, ki ne dobi tone prometa ali potrebuje veliko procesorske moči, je odličen način za varčevanje denarja.

Kaj pričakovati od poceni ponudnika VPS

Najti cenovno ugodno podjetje za gostovanje VPS ni nemogoče, vendar boste morali narediti nekaj kompromisov. V večini primerov uporabljate Linux VPS in ne strežnike Windows. Prostor za shranjevanje je lahko tudi precej omejen, običajno med 10 in 40 GB. Za večino spletnih mest to ne bo problem, vendar lahko težave predstavljajo, ko spletno mesto raste. Verjetno boste verjetno omejeni na peščico distribucijskih sistemov Linux, kot so Ubuntu, CentOS ali Debian.

Manj upravljane pomoči pri poceni ponudnikih gostovanja VPS je lahko težava za manj tehnične in izkušene uporabnike. Upravljano gostovanje je namenjeno ljudem, ki potrebujejo nekaj pomoči pri težavah z nastavitvijo in odpravljanjem težav. V neurejenem okolju ste skoraj sami, kot bi bili z dejanskim strojem, ki bi sedel v sobi. Zlasti navidezni stroj je na dejanskem računalniku, do katerega morate dostopati oddaljeno, in lahko predstavlja svoj izziv, če funkcije, kot sta SSH in FTP, postaneta neodgovorni.

Ljudje, ki nimajo skrbništva za Linux, običajno ne priporočajo nakupa poceni strežnika VPS. Če na upravljanem strežniku ne morete dobiti uboja, je delo s tržnikom ali agencijo, ki poskuša upravljati s strežnikom, lahko nered. Najboljše ponudbe VPS ne upravičujejo, da se obesite na suho brez tehnične podpore. Če ne boste zelo udobno delali s CLI-jem in v vmesniku, kot je PuTTY, boste zagotovo želeli pridobiti popolnoma upravljan načrt gostovanja.

Po drugi strani je nizkocenovni VPS odličen način, da prihranite nekaj denarja, če imate potrebna znanja za vzdrževanje. Poceni strežniki VPS vam bodo morda pomagali uresničiti več sto dolarjev prihrankov, še posebej, če jih morate zagnati več.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map