Bluehost vs GoDaddy 2020: primerjajte cene, funkcije in več

Bluehost vs GoDaddy: dva gostitelja blagovne znamke, ki se oglašujeta široko za javnost. Ali sta oba dobra? Menimo, da je oboje lahko v redu izhodišče za začetnike ali tiste, ki želijo najcenejše gostovanje. Če imate na GoDaddyju veliko domen in delate s spletnim mestom za začetnike, se je mogoče držati njih. Če iščete začetno spletno gostovanje, je Bluehost bolj specializiran za to platformo. Kakor koli že, priporočamo SiteGround nad obema.

CENITEV  |  VREDNOSTPODPORA  |  UPTIME  |  HITROST  |  LASTNOSTI  |  ZAKLJUČEK  


Bluehost je eno izmed najbolj priljubljenih gostiteljskih podjetij na vsem svetu, vendar je pravi za vas? S prepoznavanjem imena in izboljšano podporo strankam je dobra izbira za začetnike.

4.5

Recenzent

4.6

Uporabniki (12 glasov)

VS

GoDaddy ne potrebuje predstavitve – verjetno je najbolj priznani ponudnik gostiteljev in domen na svetu. Kot rečeno, nekako je podobno kot McDonald’s gostovanje – poceni, množično tržišče, vendar ne izjemno dobro. V primerjavi s katerim koli drugim gostiteljem drugi gostitelj običajno zmaga. Če ste zvesti domnevni uporabnik GoDaddyja, se je vredno držati z njimi pri majhnih projektih in izjemni telefonski podpori.

3.4

Recenzent

4.1

Uporabniki (26 glasov)

Cenitev

Ocena: 4.5

Bluehost ima nekatere najbolj dostopne cene začetne ravni, deljeno gostovanje pa je najbolj priljubljeno po najnižjih cenah. Za določanje cen smo odšteli pol točke zaradi 3-letnega mandata, ki je potreben za najboljšo ponudbo, a na splošno je približno tako poceni:

SharedWordPressVPS
Prodajna cena2,95 USD / mesec19,95 USD / mesečno18,99 USD / mesečno
Normalna cena7,99 USD / mesečno29,99 USD / mesečno29,99 USD / mesečno
Najboljše zaZačetnikiWordPressPodjetja

Ogled cen

Ocena: 5,0

Cene GoDaddyja so zelo nizke in odlične za začetnike. Z promocijami, ki ponujajo ekonomično gostovanje za samo 1 dolar na mesec, je gostovanje praktično brezplačno. Vendar je treba paziti na obnovitvene stopnje. Po izteku prvega obdobja gospodarstvo z gostovanjem poskoči na 8,99 USD na mesec, zato bodite pozorni na zaklepanje.

EconomyDeluxeUltimate
Prodajna cena1,00 USD / mesečno7,99 USD / mesečno12,99 USD / mesečno
Normalna cena8,99 USD / mesečno11,99 USD / mesečno16,99 USD / mesečno
Najboljše zaZačetnikiMalo podjetjeSpletna mesta z visokim prometom

Ogled cen

Vrednost

Ocena: 4.5

Po našem mnenju je Bluehost ogromna vrednost. Ko se cene začnejo že pri 2,95 USD / mesečno (promocijska cena), še vedno dobite podporo zelo velikega podjetja s pričakovano podporo strankam in kakovostjo storitve. Nekatere od glavnih lastnosti, ki so vključene v cenovne cene zaganjalnika, ki dodajajo vrednost, so neomejena pasovna širina, brezplačen SSL certifikat in 50 SSD prostora za shranjevanje.

Menimo, da je skupno gostovanje Plus boljše neomejeno vključena spletna mesta, neomejeno shranjevanje in neomejeno število domen. Če se premaknete na druge načrte, boste videli splošno veliko vrednost denarja, ki ga porabite. Resnično ne boste dobili super premium funkcij, vendar bo vrednost zelo visoka. 

Ocena: 4,0

Vrednost GoDaddy je precej dobra za tisto, kar dobite. Plačujete diskontirane cene za gostitelja množičnega trga. Na primer, z ekonomskim načrtom (ki je zdaj naprodaj za 1 dolar na mesec) je 1 spletno mesto, nesmerna pasovna širina in 100 GB prostora za shranjevanje ter brezplačna domena. Tudi ko cena poskoči do polne cene 8,99 USD / mesečno, je to še vedno spodobna vrednost. Ker je rečeno, priporočamo, da se odpravite Deluxe, saj dobite neomejeno spletno mesto in shranjevanje (v okviru razloga).

Vsi načrti vključujejo podporo 24/7, kar je nujno, pa tudi varnostni nadzor in zaščito DDoS.

Dve veliki težavi s temi GoDaddy skupnimi načrti gostovanja: brez brezplačnega SSL certifikata, ki postaja industrijski standard, in omejitev 1 GB za baze podatkov. Če uporabljate WordPress in imate nekaj kakovostnih fotografij, lahko hitro omejite to omejitev baze podatkov. Zaradi teh dveh razlogov GoDaddy pripisujemo popolno točko.

Pomoč strankam

Ocena: 3.5

Podpora strankam Bluehost je mešana torba. Nekateri nedavni recenzenti nikoli niso imeli težav, drugi pa imajo zgodbe, kako dolgo čakati in dobiti subpar podporo.

S podporo 24/7 prek telefona in klepeta v živo – vedno se jih lahko zavežete. Za razliko od drugih, bolj premium, podpore, vendar morda ne boste dobili najkakovostnejše tehnologije niti najhitrejše storitve.

Več podrobnosti

Ocena: 4,0

GoDaddy se ponaša s svojo telefonsko podporo 24/7, kar je popolnoma smiselno za njihovo bazo strank. Eno izmed slabih točk je bilo dejstvo, da je bil telefon edini način, da se do njih obrnete. Odtlej so to spremenili in zdaj ponujajo podporo za klepet, ki jo imajo mnogi internetni norci najraje.

Telefonska podpora je ponavadi bolj kakovostna, saj se lahko kosajo in hitreje odgovori na vaša vprašanja. Hitro sem našel, da se podpora za klepete poveže, vendar morate preskočiti nekaj obročkov, vključno z vnosom PIN številke in čakati na njihov odziv. Kakovost podpore je ponavadi hitri odzivi, za razliko od SiteGround, kjer nudijo celovite rešitve. Na splošno dobra podpora, ni pa popolna. 

Več podrobnosti

Gostovanje Uptime

Ocena: 4.5

Poročila po spletni oddaji Bluehost uptime dokaj močna – 99,99% do 100%.

Vendar je težko najti, če ponujajo kakršno koli garancijo za čas, kot je HostGator (sestrska družba). Njihovi stran s sporazumom o uptime strežnika obljublja le nejasne obljube manj kot 15 minut odmorov, preden jih določi. 

Njihova spletna stran v skupni rabi ne vsebuje nobenega sklicevanja na določeno obljubo o uptime-ju. Tudi če imamo odlična poročila o podaljšanju na splošno z minimalnim izpadom, jih polagamo za pol točke zaradi pomanjkanja preglednosti glede tega vprašanja.

Ocena: 3.5

Podaljšanje GoDaddyja je dokaj dobro, pogosto pri 99,95% ali več. Mnenja uporabnikov po spletu so različna, vendar običajno čas nadomeščanja / izpadov ni glavni problem.

GoDaddy ima a garancija za uptime strežnika (opozorilo – pravni žargon!) – vendar zajema le 99,90% (tam manjka .09) – kar pomeni, da lahko gostovanje traja 43 minut mesečno in menijo, da je to normalno. Predstavljajte si, da vaše spletno mesto v ključnem obdobju nakupovanja ostane skoraj eno uro! Poleg tega vam GoDaddy samo daje 5% posojila nazaj – kar je lahko le peni. Menimo, da bi morali imeti višje standarde in posojati polni mesec.

Hitrost

Ocena: 3.5

V zadnjih letih je Bluehost močno napredoval. Včasih je bilo veliko pritožb uporabnikov, vendar so nadgradili svojo strojno opremo, da bi to resno vzeli.

Vendar morate le nanjo pop Twitter da bi videli veliko pritožb. Zdaj veliko težav s hitrostjo izvira iz celotne nastavitve vašega spletnega mesta in ne le z gostovanjem, zato to ne pozabite upoštevati. Tudi Bluehost ima na tone kupcev, tako da bo verjetno nekaj pritožb. 

Bluehost je častno omenil v našem najhitrejšem spletnem mestu za primerjavo. Preverite to objavo, če potrebujete največjo hitrost spletnega mesta.

Ocena: 3.5

GoDaddy pade na sredino paketa, kar zadeva testiranje hitrosti. Poskušajo vas prodati do načrta Ultimate, da bi dobili večjo zmogljivost in hitrost obdelave, kar me zmoti. Tudi gospodarski načrti potrebujejo hitrost!

Na Twitter GoDaddy resda dobiva zajeten znesek pritožb, a pošteno sem pričakoval več od gostitelja tega priljubljenega.

GoDaddy ni sestavil seznama našega najhitrejšega spletnega gostovanja. Preverite to objavo, če želite iti z zmagovalcem.

Lastnosti

Ocena: 3.5

Bluehost ima vse osnovne funkcije, ki jih potrebujete za začetek, in zelo dostopen način za začetek blogerjev. Vključujejo brezplačen SSL iz Let’s Encrypt, ki je obvezen, pa tudi neomejeno pasovno širino.

Če pa primerjate z drugimi podjetji, kot sta SiteGround in A2 gostovanje, Bluehostu primanjkuje nekaj dodatnih funkcij, ki so zelo koristne. Ena pritožba je dejstvo, da morate plačati za migracije, kar je moteče.

Prav tako morate nadgraditi nekatere dražje načrte v skupni rabi, kot sta Choice Plus in Pro, da dobite varnostne kopije spletnega mesta – ki so ključne za vsako spletno mesto.

Oglejte si vse funkcije

Ocena: 3.5

Ni velik oboževalec funkcij GoDaddyja na osnovnih načrtih. Te dni večina ljudi začenja svoja spletna mesta na WordPressu, medtem ko ima GoDaddy gostovanje v WordPressu, znova morate nadgraditi, da na primer prikažete WordPress. V GoDaddy-jevih gospodarskih načrtih ne dobite brezplačnega SSL-ja, ne varnostnih kopij in ne migracij.

Medtem ko GoDaddy ima nekaj orodij po meri, ki so jih izdelali, za tako veliko podjetje pričakujem, da bodo ponudili več funkcij kot manjši gostitelj scrappierja, kot je SiteGround -, vendar morajo zaslužiti. Na splošno so lastnosti v redu, niso odlične.

Oglejte si vse funkcije

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map