Najboljše brezplačno spletno gostovanje (maj 2020)

Pravkar ste začeli podjetje in želite spletno mesto, vendar denarja ne morete položiti?


Na srečo obstaja nekaj pravzaprav brezplačnih možnosti gostovanja – čeprav se morate zavedati, v kaj vstopate ali pa se boste morda bolj osovražili kot kdajkoli prej.

od doma gosti svoje spletno mesto

Nastavitev spletnega mesta je lahko zahtevna naloga in zaradi dejavnih dejavnikov dolgoročnih stroškov veliko ljudi gleda na možnosti brezplačnega gostovanja strežnikov.

Obstaja veliko prednosti in slabosti, ki gredo skupaj z brezplačnimi spletnimi stranmi za gostovanje. Če vas zanima brezplačno gostovanje strežnikov, je dobra ideja, da se pozanimate o tem, kako deluje in kakšna so nekatera izmed najboljših brezplačnih spletnih strani za gostovanje spletnih mest. Oglejmo si nekaj največjih v poslu, nato pa bomo razpravljali o tem, na kaj morate biti pozorni pri uporabi brezplačnega spletnega strežnika.

000webhosting

000webhost

Odzivni čas: 230 ms

Potek: 99,75%

Oglejte si načrte za gostovanje v 000 000

000webhosting si je pridobil ugled brezplačno spletno mesto, ki gostuje podjetje, ki ponuja stopnjo hitrosti, ki je v skladu z velikimi psi v poslu. Uporabniki imajo s svojimi brezplačnimi računi številne ugodnosti, vključno z:

 • 10 Gb pasovne širine
 • En Gb prostora na disku
 • Dostop do programske opreme foruma in klepetav Discord

Kot bi lahko pričakovali z zelo uspešnim brezplačnim spletnim strežnikom, da, obstaja nekaj pripomb. Za vsakogar, ki ustanavlja majhno podjetje, je velika naloga, da nima gostiteljev e-poštnih računov. Prav tako lahko preprosto pozabite na pridobivanje česar koli, kar spominja na podporo strankam. In tu je doozie: vašo spletno stran bodo tudi vsak dan vzeli za eno uro brez povezave.

Nastavili boste lahko bazo podatkov MySQL in na svoj račun lahko postavite dve spletni strani. Na voljo je tudi FTP dostop. Mogoče najbolj impresivno je, da na svojih strežnikih izvajajo PHP 7.3 in novejše. Uporabite lahko svoje ime domene, poddomene pa so dovoljene brezplačno. To vključuje samodejne namestitvene programe, ki lahko postavijo WordPress, Joomla in druge sisteme za bloganje in CMS.

Obstajajo tudi poročila o “oglasih o neaktivnosti” na spletnih mestih, ki objavljajo spletna mesta. Ti uporabljajo pop-up slog, in to morda ne bo dobro, če ljudje lovijo za brezplačno spletno gostovanje brez oglasov. Očitno lahko to funkcijo onemogočite v cPanelu, vendar začetniki tega ne bodo ugotovili, dokler ne bodo imeli težav.

Oglejte si celoten pregled 000webhosting

Neskončnost

neskončno glavna

Odzivni čas: 1.000+ ms

Potek: 99,9%

Oglejte si neskončne načrte

Velika prodajna uspešnost podjetja Infinityfree je, da ponujajo tako neomejeno pasovno širino kot tudi prostor na disku. Upoštevati pa morate, da število zadetkov spletnih strani na dan presega 50.000. To je več kot dovolj za vse, ki samo objavljate spletno mesto za družinske slike ali osebni projekt, vendar za podjetja ni super. V MySQL lahko gostite do 400 baz podatkov.

Ena izmed bolj impresivnih ponudb podjetja so brezplačni SSL, DNS in Cloudflare CDN. Če poskušate ustvariti promet v skladu z Googlovimi trenutnimi smernicami za SEO, je to veliko dobrih stvari. Če želite ustanoviti preprost in brezplačen račun za gostovanje domen, je to lahko zelo koristno. Prav tako lahko v svojem računu gostite neomejena imena domen. Uporabniki lahko uporabljajo tudi do 10 e-poštnih računov in vsak ima dovoljen en FTP račun. Infinityfree položnice same po sebi nimajo »prisilnih oglasov«. Malo je nejasno, kaj pomenijo s tem, vendar podjetje podporne uporabnike spodbuja, da izklopijo svoje blokatorje oglasov.

Hitrost je malo težava. Časi nalaganja spletnega mesta se pogosto seštevajo v več deset sekund, zlasti pri namestitvah WordPress-a. Če iščete načrt gostovanja s časom strele, boste verjetno želeli loviti med drugimi brezplačnimi storitvami spletnega gostovanja. Tudi omejitev zadetkov izniči velik del neomejenega prostora na disku in pasovne širine.

Wix

wix

Odzivni čas: 400 ms

Potek: 99,9%

Oglejte si načrte gostovanja Wix

Morda boste opazili nastanek vzorca. Vsi v prostem sektorju spletnih strežnikov imajo nišo, na kateri gradijo svoje prodajne korake. Pri Wixu ne gre za to, da bi bili najhitrejši ali absolutno najbolj zanesljiv. Namesto tega se osredotočajo na to, da je podjetje, ki ponuja najlepšega graditelja spletnih strani z vmesnikom povleci in spusti. Zlasti za ljudi, ki so novi v spletnem oblikovanju, je ponudnik gostovanja z dobrimi gradbenimi aplikacijami, integriranimi v njihove ponudbe, lahko zelo privlačen.

Wix je tudi med boljšimi podjetji tako glede produktivnosti kot tudi odzivnosti. Za pridobitev brezplačnega načrta je potrebno veliko škode. Mesečno zagotavljajo slabih 500 Mb pasovne širine in tudi ne preveč velikih 500 Mb prostora na disku. Tudi e-poštni računi niso na voljo.

Brezplačni graditelj spletnih strani, kot si lahko predstavljate, lahko traja nekaj navad. Na srečo Wix ponuja tudi podporo strankam s klepetom, e-pošto in telefonom. Graditelj lahko postavi tudi spletne trgovine. Če ne veste veliko kode in poskušate spletno mesto postaviti v nekaj minutah, obstaja zelo dober argument za sodelovanje z Wixom.

x10hosting

x10hosting glavni

Odzivni čas: 340 ms

Potek: 100%

Oglejte si načrte x10hosting

Drug udeleženec na trgu neomejenega prostora na disku in pasovne širine je x10hosting. Uporabljajo sistem v oblaku, ki uporablja SSD pogone za zagotavljanje dobre odzivnosti. Prav tako boste imeli dostop do cPanel, PHP in MySQL, zato je ponudba podjetja odlična izbira za vse, ki imajo vsaj vmesno znanje v spletnem programiranju. Vsi programski paketi v sveženju so nastavljeni na najnovejše različice. Prav tako poslujejo že več kot desetletje, njihov paket vključuje graditelja spletnih strani.

Če se poskušamo nekoliko razlikovati, si x10hosting želi biti podjetje, ki se ukvarja z enim klikom. Naložite lahko različne aplikacije, vključno z:

 • WordPress
 • Joomla
 • PHPBB
 • Magento

Ponudba Magento je lep dodatek, saj omogoča začetnikom hitro začeti z e-trgovino.

Kot je običajno pri večini podjetij, ki ponujajo brezplačno spletno gostovanje brez oglasov, lahko pričakujete, da na vašem strežniku ne bodo imeli e-pošte. Za račun je dovoljena tudi samo ena domena in spletno mesto.

Velika nadloga pri x10hostingu kot enem izmed “brezplačnih in neomejenih z zvezdicami” spletnih ponudnikov gostovanja je, da uporabljajo politiko zaustavitve računov, ki porabijo veliko sredstev. To se naredi po njihovi presoji, za odstranitev bloka pa je potreben posredovanje uporabnika. Nekateri uporabniki so celo poročali o izbrisu spletnih strani.

Odlična hitrost in čas delovanja sta mamljiva. Kljub temu pa soočanje s politiko uporabe virov pomeni reševanje situacije, ki je skoraj tako slaba kot deplatiranje. Vredno je vložiti veliko dela v gradnjo spletnega mesta na gostovalni platformi, samo da bi videli, da to deluje.

AwardSpace

nagradni prostor

Odzivni čas: 800 ms

Potek: 100%

Oglejte si načrte gostovanja AwardSpace

AwardSpace prihaja na trg kot 100-odstotno podjetje brez oglasov, ki nudi 27/7 podporo strankam. Obstajajo možnosti za namestitev Joomle in WordPress z enim klikom in zagotavljajo 99-odstotno jamstvo za uptime, čeprav večina ocen njihove ponudbe zaseda 100-odstotno uptime..

Kakšni so ulovi? Dobili boste le en Gb prostora na disku in 5 Gb pasovne širine. To ni grozno, a stvari postanejo nekoliko bolj zamerljive, ko se vkopljete v pogoje storitve podjetja. Pokrito v ToS je dovoljenje za prodajo vaših podatkov tretjim osebam.

Hitrost je prav tako težava pri AwardSpaceu. Čeprav se zdi, da testiranje kaže slab odzivni čas 800 ms, so bila poročila o primerih, ki so bližje 1500 ms.

Podjetje vas poskuša prodati tudi na njihovih plačanih stopnjah. Medtem ko so nekatere njihove cene videti poceni od dolarja za dolar, boste verjetno v našem kasnejšem razdelku našli paket gostovanja o skoraj brezplačnih ponudnikih spletnega gostovanja, ki bodo dosegli veliko boljše rezultate.

FreeHosting.com

freehosting glavni

Odzivni čas: 948 ms

Potek: 98,79%

Oglejte si načrte FreeHosting

FreeHosting.com je po značilnostih eno najboljših brezplačnih spletnih ponudnikov gostovanja. V pravilnem sprejemljivem načinu uporabe dobite 10 Gb prostora na disku in nesmerno pasovno širino. Uporabniki lahko vsak gosti tudi en e-poštni račun na spletno mesto! Nadzorna plošča je na voljo tudi v več jezikih.

V podatkovnih centrih, ki se nahajajo v Evropi, je uspešnost pri FreeHosting.com velika težava. Prosti čas je nesprejemljivo majhen, približuje se ekvivalentu, da ste brez povezave vsaj pol dneva vsak mesec. Tudi odzivnost je precej slaba. Časi nalaganja strani so slabši in pričakujete, da bodo spletna mesta, ki uporabljajo sisteme za upravljanje vsebine, ki temeljijo na PHP, trajala nekaj sekund.

FreeHosting.com je težko za vsakogar, ki vodi majhno podjetje. Resnično, tudi če bi radi vrgli nekaj družinskih fotografij na stran, bi verjetno lahko naredili bolje. Če ne potrebujete resnično neomejenega pokrova pasovne širine, poiščite brezplačno storitev drugje.

Prednosti in slabosti spletnih mest za brezplačno gostovanje

Prednosti

Dokaj varno je reči, da so največje prednosti uporabe brezplačnih ponudnikov to, da svoje stvari ponujajo brezplačno. To je veliko presenečenje. Na splošno pa je brezplačna smer, v katero se morate obrniti samo, če iščete nekaj, kot je brezplačno gostovanje domen, kjer ste samo parkirna imena za kasnejšo uporabo ali prodajo. To je lahko tudi dober način, da pridobite nekaj praks z uporabo programskih paketov, kot sta PHP in MySQL, vendar se zavedajte, da vas lahko omejitve pri upravljanju datotek in dostopu do baze podatkov še naprej preprečujejo kot oblikovalec spletnih strani ali programer. Ljudje, ki se trudijo poiskati HTML in CSS, bi morali biti v redu.

Slabosti

Ena od slabosti je precej očitna. Prosti redko pomeni resnično svoboden. Na primer, neomejeno merjenje pasovne širine je skoraj vedno podvrženo omejitvam uporabe, omejitvam virov in celo poljubnim omejitvam, koliko zadetkov dnevno lahko sprejme vaše spletno mesto..

Obstaja velika težava, ki se ne vidi, če niste natančno seznanjeni s tem, kako je konfigurirana povprečna brezplačna storitev gostovanja. Brezplačno gostovanje skoraj univerzalno pomeni skupno gostovanje. To pomeni, da vaše spletno mesto ne uporablja samo enakih virov kot druga spletna mesta na strežniku, vendar obstaja resna možnost, da bo vaše spletno mesto gostovalo tudi v istem datotečnem sistemu.

Številne spletne strani nizkega cenovnega gostovanja, tudi tiste, ki so plačane, uporabljajo ta model, da svoje stroške znižujejo, vendar je zaradi varnostnih razlogov problematičen. Ne moremo dovolj poudariti, da ne smete shranjevati občutljivih podatkov v nobenem sistemu gostovanja v skupni rabi. Če niste stoodstotno prepričani, da vaš načrt vključuje vsaj virtualni namenski strežnik, ki ima svoj particijski pomnilnik in prostor za shranjevanje, absolutno ne bi smeli shranjevati ničesar, kar zahteva varnost v datotečnem sistemu ali v bazi podatkov.

Napačna razpoložljivost funkcij je težava. Zlasti pomanjkanje brezplačne e-pošte ponavadi moti. Videli boste tudi veliko “brezplačnih” ponudb, ki v celoti ne zagotavljajo popolne stvari. Na primer, “brezplačni SSL” je ponavadi samo potrdilo, ki ga ustvari uporabnik in ni potrjeno v celoti.

Pravzaprav brezplačnega SSL certifikata ne bo imel na načelu brezplačnega gostovanja. Verjetno boste morali plačati vsaj 10 dolarjev na mesec, da boste dobili ustrezen brezplačen SSL certifikat, ki bo potekal prek priznanega varnostnega podjetja. Enako velja za pridobitev resnično brezplačnega imena domene.

Ljudje, ki so dokaj izkušeni, še posebej koderji, so prosti pogosto zelo problematični. Brezplačni gostitelji se na splošno držijo stakla LAMP. Lahko pozabite na nastavitev spletnega mesta, ki uporablja na primer Node.JS ali Ruby. Sodobnejše baze podatkov, kot je NoSQL, lahko preprosto pozabite na prosti ravni.

Kaj je alternativa, boste morda vprašali? Predpostavimo, da ne gledate brezplačnih gostiteljev, ker želite viliti več denarja. Glede na to je tu nekaj skoraj brezplačnih alternativ, ki jih je vredno razmisliti.

Bolje kot brezplačno: zelo poceni načrti za spletno gostovanje

Poceni je bolje kot brezplačno, saj boste dejansko dobili brezplačno gostovanje brez oglasov in dejansko podporo. Brezplačno gostovanje v resnici ni stvar, nekako vas bodo dobili. Mogoče bi se morali samo odrezati in loviti nekaj dolarjev na mesec.

iPage

ipage

Izklicna cena: 1,99 USD na mesec

Odzivni čas: 780 ms

Potek: 99,95%

Oglejte si načrte gostovanja iPage

Z iPageom gre večinoma za pridobivanje neomejenega prostora na disku in pasovne širine po zelo nizki ceni. Niso najbolj strela od skoraj brezplačnih ponudnikov in imajo le dva podatkovna centra v ZDA. Podjetje je tudi tesno osredotočeno na kup LAMP, tako da se ne boste umaknili najhujšim napakam brezplačnega gostovanje spletnih mest. Zagotavljajo tudi solidno podporo strankam prek sistema za klepet, vendar telefonska in e-poštna podpora nista na voljo.

Za prvo leto lahko dobite brezplačno ime domene in obstaja celo brezplačno SSL potrdilo. Cena je odlična, a hitrejše in zmogljivejše možnosti verjetno najdete drugje. Tudi delno zagotovilo o ceni je lepo in iPage ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Oglejte si celoten pregled iPage gostovanja

NameCheap

imenik glavni julij 19

Izklicna cena: 1,37 USD na mesec

Odzivni čas: 535 ms

Potek: 100%

Oglejte si Načrte gostovanja NameCheap

NameCheap je podjetje, ki posluje že več kot desetletje in se že dolgo osredotoča na prodajo domen in nizkocenovne načrte gostovanja. Veliko prodajno mesto je, da nudijo brezplačno pomoč pri migracijah na spletnem mestu. Če ste že ugotovili prisotnost na strežnikih drugega podjetja, je lepo vedeti, da bo tam na voljo tehnična podpora, ki vas bo vodila skozi postopek.

Podjetje ima med trgovci z domenskimi imeni nekoliko pozitiven ugled. Če iščete dobro možnost parkiranja, na katero lahko spustite domeno, je težko premagati NameCheap.

Kljub temu je podpora strankam pri NameCheapu nekoliko pegava. Tudi ljudje, ki so se ukvarjali s predstavniki drugega razreda, so odgovore kopirali in prilepili iz baze znanja.

Če ste začetnik, ki se boji, da boste morda potrebovali kakšno pomoč, nameCheap ni za vas. Za bolj usposobljene in izkušene ljudi pa NameCheap ponuja absolutno najbolj poceni ceno, ki jo boste našli za uporabnega spletnega gostitelja brez oglasov na vašem spletnem mestu.

Oglejte si celoten pregled NameCheap Hosting

SiteGround

glavni julij 19

Izklicna cena: 3,95 USD na mesec

Odzivni čas: 570 ms

Potek: 99,97%

Oglejte si načrte gostovanja SiteGround

Siteground je podjetje, ki je osredotočeno na zagotavljanje uspešnosti na ravni podjetja, zato se večina njegovih načrtov ustrezno ceni. Kljub temu nočejo puščati uporabnikov in začetnikov v puščavi v divjini, in tu začne igrati njihova poceni gostota. Na voljo so brezplačni prenosi spletnih strani, s pomočjo telefona, e-pošte ali klepeta pa lahko dobite 24/7 podporo strankam in tehnično podporo.

Trdna stabilnost je pomemben dejavnik, še posebej, ko začnete plačevati podjetju za vzdrževanje in delovanje spletnega mesta. Na srečo Siteground ponuja široko paleto dodatkov, ki zagotavljajo stabilnost. Tej vključujejo:

 • Brezplačen CDN
 • Brezplačne dnevne varnostne kopije
 • Podatkovni centri na več lokacijah po vsem svetu

Na strani gostovanja to ni jasno navedeno, vendar je pasovna širina brez merjenja. Dobili boste tudi 10 Gb prostora na disku. Prostor za shranjevanje MySQL je neomejen in imeli boste dostop do cPanel in SSH. Brezplačno sta vključena tudi SSL in HTTPS.

Za tiste, ki želijo nekaj podobnega uspešnosti podjetja, ne da bi predložili veliko denarja, bo SiteGround privlačna možnost. Prav tako lahko zlahka nadgradite na več prostora za shranjevanje in vire za nekaj dolarjev več. Pomoč vam bo na voljo na vsakem koraku, zato bo SiteGround ena bolj zanimivih, skoraj brezplačnih možnosti za začetnike.

Oglejte si celoten pregled SiteGround Hosting

AWS Cloud

amazonsko svetilko

Izklicna cena: 3,50 USD na mesec

Odzivni čas: 500 ms

Potek: 99,99%

Oglejte si Amazonove načrte

O uporabi Amazon Web Services za gostovanje spletnega mesta je treba navesti dve stvari. Prvič, preprosto ni za začetnike. AWS je zasnovan za organizacije, kot sta Netflix in Major League Baseball, ki morajo vsak dan pretakati ogromne količine videov in podatkov. Za malega človeka ni dovoljeno plavati.

Drugič, struktura cen je lahko zelo zmedena. Vsa uporaba na Amazonovih strežnikih se meri in obračuna na podlagi uporabljenih ciklov CPU-ja. Poskušajo narediti nekaj preprostejših struktur oblikovanja cen na voljo v poceni ravni za 3,50 dolarja na mesec, vendar je to dejansko težko postaviti.

Merjenje in obračunavanje v tej obliki je lahko dobra stvar. Še posebej, če poskušate spletno mesto vzdrževati in obratovati med nihanji med vrhunskimi in nizkimi letnimi časi. Na primer, majhno podjetje, ki ima spletno mesto za maloprodajo, ki samo med sezono prazničnih nakupov pritegne velik promet, verjetno ne želi plačati enako za gostovanje v juniju, kot to počnejo decembra.

AWS omogoča samodejno spreminjanje lestvic, hkrati pa boste želeli paziti tudi na stran za obračun, da se prepričate, da stroški ne uidejo pod nadzor. Tudi če imate majhno spletno mesto in ga gostite na AWS, ne spijte pri tej težavi. Enkratni neodkrit napad zaradi zavrnitve storitve lahko požre vire in vas stane denarja.

Glavna prednost AWS je ta, da lahko na Amazonovih strežnikih gostite karkoli za vraga. Nič ne preprečuje, da bi razdelili primerek v oblaku in nanj namestili operacijski sistem po vaši izbiri. To je nora raven nadzora tega nivoja.

Zaključek

Brezplačno gostovanje ponavadi vsebuje veliko strun. Pametno je razmisliti, kakšne so vaše prioritete, preden izberete gostitelja. Ali so oglasi na strani zaskrbljujoči? Ali morate varovati podatke? Ste začetnik ali izkušen profesionalec?

Ljudem močno svetujemo, da razmislijo o možnostih za skoraj brezplačno možnost, če je to sploh mogoče. Načrti za brezplačno gostovanje so odlični za samo pripravo projektov ali objavo nekaj informacij o osebni strasti. Če poskušate v spletu obdržati majhno podjetje ali organizacijo, boste morda želeli zbrati malo denarja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map