Namecheap vs Godaddy: Kateri je najboljši registrator domene? (Maj 2020)

Če za svoj naslednji domen izberete GoDaddy ali Namecheap?


Se vam zdi zmedeno? Ne vem, kaj izbrati?

Ne obupujte.

Za vas imamo odgovor.

Objektivno mnenje o tem, katera od teh dveh priljubljenih odločitev je najboljši registrator domene, je lahko izziv. Po nakupu številnih domen obeh podjetij imamo za vas odgovor.

V soočenju Namecheap proti GoDaddyju je treba upoštevati veliko dejavnikov. Kar zadeva stroške, sta GoDaddy in Namecheap cene zelo sprejemljiva, zlasti z rednimi promocijami, sezonsko prodajo in pomembnimi popusti za velike nakupe. Obe podjetji ponujata široko paleto storitev, kot sta prodaja e-pošte in gostovanje spletnih strani, vendar se v tem članku osredotočimo večinoma na to, katero podjetje je najboljši registrator domene.

GoDaddy, ki je bil prvič ustanovljen leta 1997, je verjetno najbolj znan registrator domen v tej panogi. Njihove obsežne marketinške kampanje so potrošnikom in strokovnjakom pomagale širiti ozaveščenost o njihovi blagovni znamki, zlasti oglase, objavljene med sezonskim blicom Superbowl v ZDA, vendar so to najboljše mesto za nakup imen domen?

Namecheap, ustanovljen leta 2000, je viden konkurent GoDaddyju. Podprli so številne glasove v lobiju o zasebnosti, tako da so nasprotovali Zakonu o piratstvu na spletu (SOPA). Kot eden največjih registratorjev domen v panogi svojim strankam ponujajo različne TLD (domene najvišje ravni).

Cenitev

Morda je za stranke najpomembnejši dejavnik, koliko denarja bodo morali plačati za nakup njihove domene. Tako GoDaddy kot Namecheap imata cenovno ugodne cene z vsemi popusti, ki so na voljo skozi celo leto, vendar si oglejmo trenutne cene, da dobimo predstavo, koliko bi vas stalo nakup domene za vaše hobi mesto ali podjetje.

GoDaddy Cene

Cene GoDaddyja se razlikujejo glede na to, kakšen TLD kupujete (.com, .net. .Org, domene države itd.) In ali kupujete leto, dve leti ali več. Tudi sezonske prodajne in promocijske kupone ponavadi znižajo ceno.

Če želite kupiti ime domene poceni, boste želeli uporabiti kupon ali čakati na promocijo ali prodajo na spletnem mestu. Če kupujete prvo novo domeno s podjetjem, pogosto dobite najboljše ponudbe. GoDaddy pa vas bo močno motil pri obnovi, zato bodite previdni.

 • .com Domene: 2,99 USD (vendar 0,99 USD s to povezavo) prvo leto z dvoletnim nakupom, drugo leto pa 17,99 USD
 • .neto domene: prvo leto 13,99 USD, drugo leto pa 19,99 USD
 • .org Domene: prvo leto 11,99 USD, drugo leto pa 20,99 USD
 • .io Domene: za prvo leto 49,99 USD, za drugo leto pa 59,99 USD
 • .xyz Domene: prvo leto 0,99 USD, za drugo leto pa 14,99 USD

To je le vzorec najbolj priljubljenih TLD-ov, ki jih ponuja GoDaddy.

Na GoDaddy dobite prvo novo domeno za 0,99 USD

Cene imenskih imen

Namere, kar se tiče njihovega imena, ponavadi nekoliko ceneje kot GoDaddy. Podobno kot njihov konkurent ima tudi Namecheap številne prodajne in sezonske popuste skozi vse leto ter kupone, ki lahko pomagajo znižati stroške vašega nakupa..
Za poceni registracijo domen so zagotovo ena najboljših možnosti.

 • .com Domene: 8,88 $ na leto
 • .neto domene: 12,98 USD na leto
 • .org Domene: 12,98 $ na leto
 • .io Domene: 32,88 USD na leto
 • .xyz Domene: 1,38 USD na leto

Namecheap ponuja veliko TLD-jev poleg teh možnosti, zato si jih je vredno ogledati.

Oglejte si najnovejše popuste Namecheap (do 46% popusta)

Cene registracije zasebnih domen

Vsi, ki imajo ime domene, bi morali biti zaskrbljeni zaradi svoje zasebnosti. Registracija zasebnega imena domene je storitev, ki jo ponujata obe podjetji. Brez te zaščite lahko vsakdo stopi v javni imenik in poizvedo po vaši domeni o informacijah, ki bi lahko vsebovale vašo telefonsko številko, ime in priimek ter vse druge osebno prepoznavne podatke, ki jih posredujete registrarju.

Zlonamerni akterji, kot so hekerji, lahko te podatke uporabijo za napad na vaše podjetje, iskanje spletnih zasebnih profilov družabnih omrežij ali celo vključijo te informacije v strategije, ki se uporabljajo za napad na vaše spletno mesto. Tatovi identitete lahko tudi v vaši domeni poizvedojo za iste podatke v poskusu kraje vaše identitete. Ljudje, ki profesionalno kupujejo in prepisujejo dragocena imena domen, vas tudi ne kontaktirajo doma ali v podjetju, da vas ustrahujejo, da bodo lahko vašo domeno kupili za manj kot tisto, kar je vredno!

Namecheap ponuja brezplačno registracijo zasebnega imena domene, da skrije vaše poverilnice pred Whois poizvedbami, medtem ko GoDaddy pri ceni iste domene pripisuje premijo. Namecheap je tukaj jasen zmagovalec.

GoDaddy Discount Domain Club

Če načrtujete nakup domen v velikem obsegu, je vredno razmisliti o GoDaddyju za poceni registracijo domenskih imen. Za 120 USD na leto dobite .com podaljšanje za samo 8,29 USD / leto.
Kot internetni tržnik, ki želi razširiti domene za nakup PBN-jev ali celo kot globalna blagovna znamka, ki poskuša zakleniti vsako možno permutacijo vašega imena domene, bi bil vreden vašega časa, da se pridružite klubu.

Ni neposrednega ekvivalenta z Namecheapom, čeprav so govorice, da Namecheap trenutno dela na njihovi različici iste ideje.

Uporabniška izkušnja & Pomoč strankam

Cena ni edina stvar, ki jo morate upoštevati, ko se odločite za Namecheap proti GoDaddy. Uporabniška izkušnja in podpora strankam je bistven dejavnik pri vaši izbiri.
Če ima katero od podjetij vmesnik, ki vam ni všeč, ali pa nimate API-ja, združljivega s programskim jezikom spletnega razvijalca, ki ga izberete, lahko preusmerjanje z enim podjetjem v drugo popolnoma prekine vaš delovni potek.

Tu je nekaj razlogov, zakaj nekateri uporabniki raje eno podjetje pred drugim. Kot pri vseh mnenjih na spletu se lahko tudi vaša kilometraža razlikuje.

Uporabniška izkušnja GoDaddy

godaddy

Če brskate po internetu, lahko najdete veliko mnenj o uporabnikovi izkušnji GoDaddyja.

Proti GoDaddyju:

 • Zdi se, da se trenutna poslovna strategija GoDaddyja osredotoča na prodajne možnosti, kar kupcu omogoča široko paleto različnih dodatkov za domeno, kar upočasni nakupni proces.
 • Nekateri uporabniki na splošno razumejo, da je vmesnik GoDaddy zmeden ali frustrirajoč. Pogosta pritožba je, da je vmesnik prepreden in osredotočen na prodajo drugih storitev stranki namesto na lažji dostop do kritičnih informacij.
 • Podpora za e-pošto in klepete je odzivna, vendar se nekateri uporabniki pritožujejo, da tehniki in podporniki uporabljajo konzervirane odgovore in odgovarjajo na vprašanja samo s splošnimi rešitvami.
 • GoDaddy je kritiziral, da zavzema stališča proti zasebnosti in prosti svobodi, saj je podprl zakon o ustavitvi piratstva v spletu (SOPA) in prepovedal domene strankam za gostovanje žaljivih vsebin.
 • Kupci, ki so uporabljali sistem dražb domen GoDaddy, so se glasno pritožili nad senčnimi poslovnimi praksami, težavami z avkcijami in drugimi težavami.
 • Nekateri recenzenti domnevajo, da je več kritičnih procesov v zaledju GoDaddyja popolnoma avtomatizirano brez kakršnega koli nadzora ali človeškega vložka, kar je povzročilo težave z avkcijami in drugimi funkcijami na spletnem mestu.

Prosim GoDaddy:

 • GoDaddy ima obsežno in dobro usposobljeno mrežo in ekipo za varnost informacij. Ker poslujejo od leta 1997, so imele razmeroma malo kršitev in varnostnih pomislekov.
 • Spletno mesto je obsežno dokumentirano in vsebuje veliko shranjevanja člankov s pomočjo in jasnih navodil za stranke.
 • GoDaddy ima odlično telefonsko podporo s hitrimi odzivnimi časi in pozornim osebjem. Zdi se, da je večina strank raje kot slabša podpora za e-pošto in klepet v živo.
 • Kar zadeva TLD, ima GoDaddy obsežnejšo paleto domen najvišjega nivoja kot katero koli drugo podjetje. Večina TLD-jev je prvič objavljena na GoDaddy, preden se predstavijo drugim registratorjem.
 • GoDaddy-jevi gostovalni paketi so včasih cenovno ugodnejši od Namecheap-ovih, še posebej če upoštevamo, da je pri vsakem nakupu domene vključen omejen paket gostovanja.
 • Do telefona dobite dostop do podpore za stranke 24/7, pa tudi do možnosti klepeta
 • Dostojna baza znanja za pogosta vprašanja, pa tudi živahne in ostre forume

Uporabniška izkušnja Namecheap

imenik

Namecheap je na splošno zelo dobro ocenjen, saj vsekakor ni nekaj pomanjkljivosti. Na Redditu in Stackoverflowu pogosto velja za eno najboljših krajev za poceni nakup domenskega imena.

Slabosti pri imenih:

 • Nekateri uporabniki so se pritožili nad težavami s sistemom samodejne obnove, čeprav so bile te težave odpravljene že od letos.
 • Minimalistična zasnova spletnega mesta pomeni, da bodo nekateri uporabniki, ki imajo raje robustnejšo nadzorno ploščo, želeli postaviti barebones postavitve Namecheapa.
 • Namecheap poroča o nekoliko nižji uvrstitvi (99,8% ~) kot nekateri njihovi konkurenci.

Pros:

 • Namecheap je v nasprotju z GoDaddy zavzel stališča glede zasebnosti in proste svobode, kar nasprotuje Zakonu o piratstvu v spletu (SOPA)..
 • Minimalistična zasnova nadzorne plošče Namecheap je preprosta za uporabo, preprosta za branje in zelo odzivna.
 • Močan mehanizem za predloge, ki daje odlične ideje za alternativna imena domen.
 • Enostaven postopek odjave brez napihnjenih funkcij ali invazivnih cen.
 • Kolikor vemo, hekerji nikoli niso ogrozili DNS-a Namecheapa.
 • Precej dobra podpora strankam na splošno
 • Dostojna baza znanja za pogosta vprašanja

Dodatne funkcije in nadgradnje

Obe podjetji ustvarita dodaten dobiček s prodajo drugih storitev, kot so paketi za spletno gostovanje in gostovanje po e-pošti svojim strankam. Med obema obstaja nekaj razlik.

Dodatki GoDaddy

 • Strokovne storitve za upravljanje CMS, varnostne presoje, migracije, upravljanje VPS, optimizacija Apache in številne druge primere uporabe z 72-urnim časom obratovanja.
 • Office 365 od 8,49 dolarja na mesec.
 • SSL certifikati, ki se začnejo pri 63,99 USD na leto.
 • Spletno gostovanje se začne pri 2,99 USD na mesec.
 • WordPress gostovanje se začne s 4,99 USD na mesec.
 • Storitev registracije WHOIS Guard Private Domain Name za doplačilo na podlagi izbranega TLD.
 • Veliko več se s storitvami neprestano spreminja in postaja več na voljo.

Dodatki za imenske kupce

 • Brezplačna življenjska doba, enakovredna varovalcu WHOIS GoDaddyja <- to je ogromno! To pomeni, da dobite WHOIS zaščito zasebnosti, tako da nihče ne ve vašega imena in naslova
 • Brezplačno posredovanje po e-pošti.
 • Brezplačni strežniki imen po meri.
 • V skupni rabi, preprodajalcu, VPS in namenskih hosting paketih.
 • WordPress gostovanje za 1 dolar za prvi mesec, začenši s 3,88 dolarja na mesec po tem.
 • SSL certifikati, ki se začnejo pri 7,88 USD na leto.
 • Premium DNS za 4,88 USD na leto.
 • Veliko več storitev.

Spletno gostovanje

Po nakupu domene enega od teh dveh podjetij je še nekaj, kar morate upoštevati, ponudba spletnega gostovanja. Resnica je, da lahko eno od teh domen povežete s katerim koli spletnim gostiteljem, ni pomembno, kje ga kupite. Vendar pa obstaja majhna prednost, kar zadeva udobje in storitve za stranke, ko hranite ime domene in spletno gostovanje v istem podjetju.

GoDaddy gostovanje

 • Široka ponudba gostovanja, od zelo poceni ekonomičnosti vse do namenskih strežnikov
 • Vključeno gostovanje po e-pošti
 • Upravljavec WordPress gostovanja se začne že pri 1 USD, vendar ga ni mogoče primerjati z nečim, kot je WP Engine
 • SSL se plačuje, kar je slaba stran. Lahko naložite svoj brezplačni SSL, vendar to oteži
 • Gostovalne storitve so na splošno prijazne uporabnikom vsepovsod, vendar ne uporabljajo cPanel v nekaterih ponudbah gostovanja
 • Tu si oglejte vse ocene gostovanja GoDaddy – kot tudi ocene pregledov GoDaddy WordPress

Gostovanje z imeni

 • Namecheap ima nekaj smešno poceni gostovanja (zdaj 50% popusta)
 • Vključeno gostovanje po e-pošti
 • V igri so novejši, zato niso tako začinjeni pri gostovanju
 • Imeti namensko ponudbo gostovanja WordPress, EasyWP – z mešanimi ocenami
 • Uporabnikom prijazne upravne plošče na splošno
 • Če imate preprosto spletno mesto, je dobro iti
 • Popustite se 50% tukaj

Zaključek

Glede na velikost vašega projekta in vaš proračun je najboljše mesto za nakup imen domen. Namecheap je jasen zmagovalec za večino kupcev, čeprav je GoDaddy morda privlačna izbira za stranke, ki želijo kupiti velike domene. Obe podjetji sta veliko boljši od konkurence, vodita industrijo v inovacijah, stabilnosti, varnosti in cenah.

Pridobite Namecheap ponudbe tukaj ->

Dobite ponudbe GoDaddy tukaj, 0,99 USD za prvo domeno ->

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map