14 bästa webbplatsövervakningstjänster (maj 2020)

Om du hanterar en webbplats vill du se till att din publik kan besöka och interagera med den utan problem eller förseningar. Dessa dagar kan fördröjningstider och serveravbrott orsaka betydande bakslag för en webbplats, vilket kan leda till en dålig slutanvändarupplevelse.


Men hur kan du vara säker på att dina besökare får de bästa resultaten? Hur kan du testa din webbplats på olika servrar för att se om det finns problem? Lyckligtvis kan du använda en webbplatsövervakningstjänst för att hålla ett öga på dina sidor för att säkerställa att ditt innehåll levereras som det ska.

bästa webbplatsövervakningstjänster

bästa webbplatsövervakningstjänster Vårt bästa försök på hur övervakning av en webbplats med ett förstoringsglas skulle se ut.

Idag kommer vi att titta på de bästa webbplatsövervakningstjänsterna och visa dig vad de gör och hur de kan hålla din webbplats på toppresultat över hela världen dygnet runt. Låt oss dyka in och se vad de har att erbjuda.

Vad är en webbplatsövervakningstjänst?

Kärnan kommer ett företag som erbjuder övervakningstjänster att interagera med din webbplats från en mängd olika servrar. Slutmålet är att fastställa eventuella problem som latens-, hopp- eller fördröjningstider. Om en server till exempel går ner i Storbritannien, vill du vara säker på att din webbplats omdirigeras så att människor i området inte får ett felmeddelande när du besöker din sida.

För det mesta kommer dessa skärmar att skicka rapporter som är fyllda med detaljerade diagram och grafer som beskriver de olika frågor som kan påverka din webbplats. Dessutom kan realtidsövervakning meddela dig om problem som uppstår så att ditt nätverksteam kan hitta en lösning snabbare. Några av de viktigaste uppgifterna som dessa tjänster samlar in kan inkludera-

 • Webbplatsprestanda: tar vissa sidor eller länkar längre tid att ladda än andra? Vilka element bromsar ner dig?
 • Nätverksprestanda: hur påverkar ditt lokala nätverk din webbplats upptid och hastighet? Att känna till dessa detaljer kan hjälpa dig att omfördela resurser för att undvika överspänningar som kan öka responstiden.
 • Serverhälsa: finns det flaskhalsar som kan orsaka problem i framtiden? Vilka servrar har problem och vilka fungerar perfekt?

I vissa fall kanske du kan kontrollera din serverkapacitet och fördela dina resurser på baksidan med en webbplatsövervakningstjänst. Om du inte har ett dedikerat IT-team till ditt förfogande, kan det vara ovärderligt att ha tillgång till dessa extra övervakningsverktyg så att du kan vidta åtgärder istället för att titta på att din webbplats går ner utan att använda.

Vad är Server Uptime Monitoring?

Uptime är den hastighet med vilken din webbplats förblir aktiv. Så länge servrar fungerar smidigt bör det inte finnas någon anledning till att människor inte kan komma åt din webbplats någonstans i världen. Men oavsett hur försiktiga människor kan vara, kommer servrar alltid att vara något ansvar.

Med servertidstidsövervakning får du ett meddelande om det är ett avbrott så att du kan komma till handling. Med tanke på att du måste lita på en mängd olika servrar för att hålla din webbplats fungerar smidigt (dvs. dataserver, e-postserver, FTP-server, etc.), är det viktigt att du kan se hur de presterar när som helst..

Många webbplatsövervakningstjänster erbjuder detta som en del av ditt standardpaket, men ibland kommer det att vara en extra tjänst eftersom det kräver feedback i realtid och anmälan. Men det tillhandahålls måste du se till att du har det, så att du inte upplever driftsstopp som kommer att kosta dig.

Hur man ställer in en webbplats för övervakning av webbplatser

Lyckligtvis har det aldrig varit lättare att använda en webbplatsövervakningstjänst. För det mesta, allt du behöver göra är att prenumerera och mata in dina webbplatsdata så att de kan kontrollera det.

När du väljer rätt tjänst för dina behov hjälper det att se till att de kan fungera bra med storleken på din webbplats. Om du till exempel har mycket trafik behöver du mer detaljerade rapporter så att du kan hålla ditt IT-team informerat om eventuella problem.

För det mesta kommer många av dessa program att ha olika nivåer av service för att tillgodose dina behov. Du kommer att vilja gå igenom och se vad varje alternativ har det du behöver så att du inte sitter kvar med subpar-tillförlitlighet.

De flesta av de program som vi ska visa dig erbjuder gratis tester. Det som är viktigt att komma ihåg är dock att det finns en skillnad mellan en gratis prenumeration och en kostnadsfri prövning. Det senare innebär att du måste betala pengar för att fortsätta använda samma tjänst, medan den förstnämnda alltid är gratis oavsett hur länge du är aktiv.

Bästa gratis övervakningstjänster för webbplatser

Om din webbplats fortfarande hittar sin publik kan det vara svårt att motivera att betala en rejäl månadsavgift för prestationsövervakning, särskilt om du inte har massor av trafik. Som sådan vill vi ge dig några gratisalternativ som hjälper dig att komma igång.

Var och en av dessa tjänster erbjuder också betalda alternativ, så om du gillar vad de har att erbjuda kan du uppgradera och få bättre prestanda på nolltid.

Statuscake

När du tittar på gratis övervakningstjänster vill du vara säker på att du kan få anständiga avkastningar utan att behöva betala extra. För det mesta kommer gratisplaner att bli betydligt begränsade jämfört med premiumalternativ, vilket innebär att du bara får ett grundläggande grepp om hur din webbplats presterar utan mycket extra detaljer..

Med Statuscake inkluderar deras gratisalternativ

 • 10 tester – övervaka upp till 10 webbadresser
 • Fem minuters kontrollfrekvens – uppdateras var femte minut
 • Slumpmässiga testplatser – du kan inte välja var du testar från
 • Obegränsade e-postvarningar – bli varnade när din webbplats har problem
 • Offentlig märkesrapportering – visa upp dina resultat till din publik (rapporten har Statuscakes logotyp)
 • Kontrollera taggar – filtrera dina tester för att illustrera resultaten tydligare

Sammantaget gillar vi en gratis tjänst vad Statuscake har att erbjuda. Men om du har mer än tio sidor för din webbplats, är du lite lycklig. Lyckligtvis är de betalade planerna inte för dyra.

Betalda alternativ

 • Överlägsen: 24,49 $ / månad – perfekt för småföretag
 • Affär: 79.99 $ / månad – perfekt för de flesta medelstora / stora webbplatser

De har också en övervakningslösning för företag om du har fler sidor eller behöver mer kontroll över dina data. Affärsplanen kan kontrollera upp till 300 webbadresser och erbjuder en uppdateringsfrekvens på 30 sekunder.

Statuscake erbjuder också fler övervakningslösningar, inklusive

 • Sidhastighetsövervakning
 • SSL-övervakning
 • Virusscanner
 • Domänövervakning
 • Serverövervakning

Uptime Robot

Början år 2010 tror utvecklarna av Uptime Robot på att erbjuda gratis övervakningstjänster för alla webbplatser. Eftersom det är absolut nödvändigt för alla att hålla sina webbplatser igång, vill de ge en enkel och effektiv lösning för massorna.

Med deras gratisplan kan du få upp till 50 tester med en uppdateringsfrekvens på fem minuter. Uptime Robot kommer också att logga dina resultat i upp till två månader så att du kan se hur din webbplats förändras över tid. Den enda nackdelen är att du inte får tillgång till olika övervakningsplatser. Tjänsten är baserad i Dallas, TX, så att andra länder kan vara prickiga.

Jämfört med andra gratistjänster är detta överlägset det bästa alternativet. I vissa fall kanske du inte behöver uppgradera till deras premiumversion. Men om du gör det, är det 48 $ per månad och det erbjuder-

Flera serverplatser utanför USA

 • 1000 URL-skärmar
 • En minuts uppdateringsfrekvens
 • 12 månaders loggar
 • 80 SMS-varningar per månad

Sammantaget gillar vi Uptime Robot som en gratis tjänst, men det saknar mycket av de extra funktioner som du kan hitta hos andra företag. Till exempel ger de inte insikter om sidhastighet, så att du inte kan se hur snabbt din webbplats laddas. Således, om du ska betala för en premiumtjänst, kanske du vill välja en annan.

Montastic

Även om den här webbplatsen tekniskt erbjuder ett gratis alternativ bör du inte planera att använda den regelbundet. Det låter dig bara kontrollera upp till tre webbadresser, och uppdateringsfrekvensen är 30 minuter. Om du driver en liten blogg eller något kan det hjälpa till att få en omedelbar check, men det är inte värt att prenumerera om du inte kommer att betala.

Premium-alternativet för Montastic är $ 29 / månad, och det låter dig kontrollera upp till 200 webbadresser med en fem minuters uppdateringsfrekvens. Den erbjuder bara e-postvarningar (ingen SMS), och den kommer att meddela dig både när din webbplats går ner och när den kommer tillbaka (en trevlig bonus).

Återigen, om du hanterar en liten blogg eller liknande webbplats, kan Montastic vara tillräckligt för dig. Eftersom det saknar många detaljerade funktioner som finns i andra övervakningstjänster föreslår vi dock att du betalar premiumpriser någon annanstans.

Bästa betalda webbplatsövervakningstjänster

Som vi nämnde kommer majoriteten av dessa webbplatser att erbjuda gratis försök. Vi rekommenderar starkt att du testar dem ut innan du registrerar dig för ett kontrakt, bara så att du kan vara säker på att du inte kommer att stöta på problem.

Pingdom

Gratis rättegång: 14 dagar

Planpriser: $ 9,95 special – $ 199 / månad

Kontrollnummer: 10-250 (tillgängliga företagsalternativ)

Utvalda fördelar

 • Upptidsövervakning
 • Sidhastighetsövervakning
 • Serverövervakning
 • Aktiva varningar
 • Transaktionsövervakning
 • Besökarnas insikter

Förutom övervakning av drifttid och sidhastighet är Pingdom en besökare insikt. Här får du faktiska data från personer som besöker dina sidor för att se hur du presterar i realtid. Denna information kan hjälpa dig att göra ändringar på din webbplats baserat på hur människor använder den mest. Transaktionsövervakning är också bra om du använder en online butik. Se om några behandlingsproblem kan leda till kundnöjdhet.

LogicMonitor

Gratis rättegång: 14 dagar

Planpriser: måste begära en offert (tre planalternativ)

Kontrollnummer: 10-300

Utvalda fördelar

 • Nätverksövervakning
 • Serverövervakning
 • Webbplatsövervakning
 • Molnövervakning
 • Appövervakning
 • nätverkskonfiguration

Sammantaget är LogicMonitor designad för IT-team. Du kan anpassa din rapportering och analys för att uppfylla dina specifika kriterier och du kan fixa problem på din instrumentbräda. Även om antalet URL-kontroller är begränsat borde det räcka för de flesta företag.

Ny relik

Gratis rättegång: 14 dagar

Prissättning: 149 $ / månad

Kontrollnummer: Obegränsat

Utvalda fördelar

 • App Performance Metrics
 • Infrastrukturövervakning
 • Mobil övervakning och konfiguration
 • Insikter och analys
 • Syntetik – Kundbeteendedata och prognoser
 • Webbläsaroptimering

Det som är riktigt trevligt med New Relic är att det erbjuder många fler lösningar än de flesta webbplatsövervakningstjänster. Om du vill ha mer kontroll över dina data och hur du kan använda dem, är New Relic planen att få. Sammantaget är det byggt för stora företag som vill ha ett omfattande lösningspaket tillsammans med värdefull datainsikt om sina användare. Du måste betala extra för vissa av dessa tjänster, men de kan vara väl värda det för den typ av analys och kontroll du får.

UpTrends

Gratis rättegång: 30 dagar

Planera priser: $ 11,33 – $ 158,61 / månad

Kontrollnummer: 10-250 (tillgängliga företagslösningar)

Utvalda fördelar

 • Upptidsövervakning
 • Sidhastighetsövervakning
 • API-övervakning
 • Real User Monitoring (RUM)
 • Serverövervakning
 • Applikationsövervakning

Det som är annorlunda med UpTrends är att de erbjuder grundläggande och avancerade övervakningspaket. Med de avancerade alternativen kan du anpassa allt från antalet kontroller till hastigheten på dina intervaller. Du får också obegränsad användardata och du kan ha valfritt antal operatörer som kommer åt systemet.

RapidSpike

Gratis rättegång: 10 dagar

Planera priser: $ 36,95 – $ 106,95 / månad

Kontrollnummer: bildskärmar på 3-10 sidor (mer tillgängliga för uppgradering)

Utvalda fördelar

 • Upptid och sidhastighetsövervakning
 • SSL och Whois Monitoring
 • Säkerhetsövervakning och skydd
 • SEO-spårning och övervakning
 • ROM

Även om du bara får en handfull intelligenta sidkontroller ger RapidSpike också tester för RUM, API och säkerhetsövervakning. RapidSpike är annorlunda genom att det inte bara kontrollerar drifttid och sidhastigheter, men det får en omfattande avläsning av din webbplats prestanda så att du kan justera därefter.

Det vi dock inte gillar är att du måste betala mycket för ytterligare kontroller. Intervalltider är också vanligtvis 10-20 minuter, vilket är mycket långsammare än de flesta andra tjänster. Sammantaget erbjuder RapidSpike mycket olika data och analyser, men det är mycket dyrare än andra liknande alternativ.

Monitis (Tidigare Monitor.us)

Gratis rättegång: 14 dagar

Planera priser: Anpassad

Kontrollnummer: Anpassad

Utvalda fördelar

 • Helt anpassningsbara planer
 • Webbplatsövervakning
 • ROM
 • Serverövervakning
 • Applikationsövervakning
 • Nätverksövervakning

Monitis brukade erbjuda Monitor.us som en separat gratis tjänst (även om det fanns ett premiumalternativ också). Nu har de fusionerat de två för att ge bättre övervakningsmöjligheter. Det som är riktigt coolt med Monitis är att du kan välja allt för din plan. Ange antalet bildskärmar du vill ha per månad och få ett anpassat pris. Varje bildskärm är separerad efter klass (dvs upptid kontra säkerhet), så du betalar bara för det du behöver. Monitis erbjuder också företags- och återförsäljarlösningar vid behov.

Site24x7

Gratis rättegång: 30 dagar

Planera priser: $ 9 – $ 225 / månad

Kontrollnummer: 10-100 (mer för företagslösningar)

Utvalda fördelar

 • Webbplatsövervakning
 • Serverövervakning
 • Applikationsövervakning
 • Real User Monitoring (RUM)
 • Nätverksövervakning

Sammantaget är site24x7 både prisvärd och omfattande. Varje övervakningslösning ger dig många olika datalternativ och support så att du kan fixa eventuella problem som kan uppstå. Vi gillar det eftersom det fungerar för både låg- och högtrafiksajter, vilket gör det till ett genomförbart och prisvärt alternativ för alla.

Host-Tracker

Gratis rättegång: 30 dagar

Planera priser: $ 9,92 – $ 74,92 / månad

Kontrollnummer: 10-150 URL: er

Utvalda fördelar

 • Tillgänglighetskontroll
 • Svartlistövervakning
 • AdWords-hantering
 • Serverövervakning
 • Sidhastighetsövervakning
 • Domän- och SSL-kontroll
 • Anpassningsbar rapportering

Det som är trevligt med Host Tracker är att de är förenklade för din bekvämlighet. Det är en relativt enkel process, ge dem bara dina webbadresser så klarar de resten. Om du föredrar att ta en mindre intensiv strategi för webbplatsövervakning kan Host Tracker vara ett bra alternativ för dig. Du får också några extra tjänster som AdWords-hantering, och du kan se om du har några svarta listor.

Smartbear

Gratis rättegång: 14 dagar

Planera priser: Beror på service

Kontrollnummer: varierar

Utvalda fördelar

 • API-livscykelprogram
 • Test av programvara
 • Intern och extern webbplatsövervakning
 • Kodsamarbete och optimering
 • Mobiloptimering och testning

Jämfört med andra webbplatser på listan är SmartBear mycket mer än bara ett webbplatsövervakningsverktyg. Detta program är byggt för utvecklare och programmerare att göra nästan allt de behöver göra för deras webbplatsprestanda. SmartBear erbjuder omfattande lösningar på en mängd olika problem. Det finns så många alternativ att välja mellan att det kan vara lite överväldigande. Sammantaget är detta avsett för proffs. Om du inte vet vad du behöver ska du hålla dig till en nybörjarvänlig tjänst.

GeckoBoard

Gratis rättegång: 30 dagar

Planera priser: $ 25 – $ 599 / månad

Kontrollnummer: N / A

Utvalda fördelar

GeckoBoard är en annan typ av tjänst genom att det gör att du kan bygga instrumentpaneler för att visa dina webbplatsmätningar. Istället för att tillhandahålla övervakningstjänster integreras detta program med en annan övervakningstjänst och projicerar det på en skärm för din bekvämlighet. IT-kontor som kan dra nytta av en centraliserad instrumentpanel kommer att gilla den här tjänsten, men bara vet att den inte testar eller övervakar data. Istället samlar den bara in det och låter dig anpassa hur du visar det.

ContentKing

Gratis rättegång: 30 dagar

Planera priser: $ 11,26 – $ 342,52 / månad

Kontrollnummer: 100-1m sidor

Utvalda fördelar

 • Innehållsöversikt
 • Innehållsoptimering
 • Innehållsövervakning
 • Innehållssamarbete

Den här tjänsten är byggd för innehållsskapare. Så om du hanterar en blogg eller något liknande, gillar du vad ContentKing har att erbjuda. Det som är coolt med prisstrukturen är att du väljer antalet sidor du har och sedan får du alla tjänster som de erbjuder baserat på det numret.

Du kan optimera ditt innehåll för olika enheter, tillåta samarbete mellan plattformar och övervaka hur ditt innehåll förändras över tid.

Slutsats

Din webbplats är en avgörande del av ditt företag. Se till att du övervakar det effektivt och håll dig uppdaterad innan de uppstår. Med rätt webbplatsövervakningsverktyg kan du hålla din webbplats optimerad för toppresultat på webbplatsen hela tiden. Välkommen till framtiden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map