Bästa SSL-certifikatleverantörer 2019 (uppdaterad maj 2020)

Bästa SSL-certifikatleverantörer 2019 (uppdaterad maj 2020)

Bästa SSL-certifikatleverantörer 2019 (uppdaterad maj 2020)

Ett SSL-certifikat är inte ett val – det är en nödvändighet.


Du håller din användares data säkra.

Du får “https” säker symbol i webbläsare.

Bättre ännu – Google kommer att belöna din webbplats med bättre sökrankning.

guide till SSL

Online-säkerhet är något som vi alla är medvetna om i dag och ålder. I gamla dagar på Internet behövde du inte oroa dig för virus och skadlig kod. Numera verkar det som att något lurar i varje hörn på webben.

Lyckligtvis, medan hackare försöker stjäla våra data, finns det många metoder som vi kan använda för att förhindra att det händer.

En av de mest effektiva och mest använda metoderna är att använda SSL-certifikat. Idag ska vi dyka djupt in i världen av online-kryptering och se hur det håller internet säkert, särskilt när känslig information överförs.

Vi kommer också att göra en SSL-certifikatjämförelse för att hjälpa dig hitta bästa SSL-certifikat och bästa SSL-certifikatleverantör för dig.

Vad är ett SSL-certifikat?

Termen SSL är en förkortning som står för säkert sockelskikt. Vad detta innebär är att dina uppgifter är uppdelade i olika delar eller uttag för att förhindra att de avlyssnas av en tredje part, till exempel en hacker.

Så det fungerar är att det är en tvåstegsprocess. Först krypteras informationen genom att anslutas, och sedan verifieras webbplatsen som du kommunicerar med som den verkliga affären.

Om du till exempel köper något från en onlinebutik är ett SSL-certifikat ett sätt att se till att webbplatsen har verifierats och att det inte är en dummy-sida som har skapats av en hacker.

Varför köpa SSL-certifikat?

Tekniskt sett behöver alla webbplatser som vill se till att det är säkert använda SSL-kryptering.

Detta kommer att säkerställa att sidorna inte smittas eller stickas av en hacker, vilket sedan kommer att sätta alla som besöker webbplatsen i riskzonen.

Det finns flera olika typer av certifikat som webbplatser kan få (som vi kommer in på lite), vilket innebär att inte alla sidor kommer att krypteras på samma sätt.

Till exempel kan någon som driver en blogg välja en förenklad version eftersom de inte har någon känslig information, men någon form av onlinebutik bör ha avancerad kryptering för att säkerställa att kunddata inte bryts.

Fördelarna med att använda SSL-certifikat

Om du är en webbplatsansvarig finns det en hel del skäl till att du bör köpa och anställa SSL-certifikat. Utöver den uppenbara fördelen med att skydda dig och dina besökare kan SSL också erbjuda dessa fördelar.

  • Håller det professionellt: en viktig skillnad mellan en amatörsida och en professionell är att det finns ett certifikat. Så om du vill tas på allvar som ett företag eller online-varumärke, måste du stiga upp.
  • Minskar studsgraden: när människor inser att din webbplats är osäker kommer de att lämna så snabbt som möjligt. Så för att hålla din publik engagerad måste du se till att de får en trevlig upplevelse.
  • Förhindrar flaggning: om din webbplats blir hackad eftersom du inte har ett SSL-certifikat, kan sökmotorer lista dig som osäkra, och antivirusprogram kan förbjuda användare att besöka din sida helt. När du försöker bygga en online-närvaro kan detta vara en enorm vägspärr för dig.
  • Erbjuder tillit: även om kunder inte känner till ditt varumärke, att se att sidan har hög krypteringsnivå visar dem att du är säker och kan lita på känslig information.
  • Förbättrar ranking: din plats på en sökmotor kan göra eller bryta din online-närvaro, och att ha högre säkerhetsnivåer hjälper dig att få högre sökresultat så att du kan överstiga tävlingen.

 

SSL-certifikatstyper

Som vi nämnde finns det flera olika sorter av SSL-certifikat, med var och en definierad av en uppsättning parametrar som du måste uppfylla.

Samtidigt som alla certifikat erbjuder ett skyddskikt på din webbplats kan bara vissa (t.ex. EV SSL) säkerställa att all data är krypterad och otillgänglig för hackare. Här är de vanligaste typerna av certifikat som du kan hitta.

Domänvalidering SSL

Om du driver en webbplats på låg nivå (som en blogg) och inte hanterar någon känslig information, kan DV SSL vara ett bra alternativ. Det är relativt billigt och lätt att hitta, men det erbjuder inte lika mycket skydd.

Anledningen till att detta certifikat är ett av de minst säkra är att det inte kräver någon validering från SSL-leverantören. Detta innebär att du som webbplatsägare inte behöver verifiera alla dina affärsuppgifter innan du får ett certifikat.

Det är också därför de är så enkla att få eftersom det är en mycket mer förenklad godkännandeprocess.

Organisationsvalidering SSL

Nästa steg ovan DV SSL är organisationsvalidering. För att få denna typ av certifikat måste du lämna verifierbara detaljer om din fysiska verksamhet, till exempel adress och telefonnummer.

Denna typ av certifikat är perfekt för organisationer som har en tegel- och murbrukplats samt en webbplats. Det rekommenderas dock fortfarande inte för att hantera känslig information som kreditkort.

Utökad validering SSL

Detta är den högsta säkerhetsnivån du kan ha, och det är nödvändigt för alla onlineföretag som hanterar transaktioner som kallas “e-handel”. Så om du driver en onlinebutik eller banksystem behöver du EV SSL. Denna typ av certifikat kräver noggrann utvärdering av myndigheten som tillhandahåller det till dig.

Endast när du klarar alla verifieringsförfaranden kan du få godkännande. Den andra bonusen för att få EV SSL-status är att din webbplats kommer att listas med en grön låssymbol i adressfältet.

Detta visar besökare att din webbplats är så säker och skyddad som möjligt. I slutändan är detta det bästa SSL-certifikatet du kan köpa.

Wildcard SSL

För det mesta har webbplatser inte samma krypteringsnivå för varje sida. Det beror på att det kan vara dyrt och tidskrävande att göra det.

Men ett enkelt sätt att ta sig till detta är att få ett Wildcard SSL-certifikat, som låter dig kryptera alla underdomäner från din bassajt.

Till exempel, om din standarddomän är www.mysite.com, kan du få ett Wildcard-certifikat för att täcka alla underdomäner, till exempel blog.mysite.com, mail.mysite.com, och så vidare. Vanligtvis måste du bara verifiera att dessa underdomäner är en del av din övergripande webbplats, men i vissa fall kan du behöva skapa separata IP-adresser för att få godkännande.

Sammantaget är de som behöver Wildcard SSL de som hanterar många underdomäner och vill hålla allt så enkelt som möjligt.

Hur kan du få ett SSL-certifikat?

Först och främst ges SSL-certifikat bara av vissa leverantörer, så du måste hitta ett innan du kan komma igång. Vi går igenom listan över de bästa leverantörerna och där du hittar dem senare

Men det är viktigt att veta att du inte kan få ett certifikat var som helst.

Typiskt kräver certifikatutfärdaren tre nivåer av information från webbplatsen som begär SSL-kryptering. Beroende på vilken typ av certifikat du får kan du dock behöva lämna mer eller mindre information för att verifieras.

IP-adress

För säkerhetsändamål kan endast ett certifikat genereras för en enda IP-adress. Återigen kan Wildcard SSL också täcka underdomäner, men du måste fortfarande ha en verifierbar IP för den primära domänen. Om du inte äger domänen kan du inte få ett certifikat för det.

Certifikat och signeringsbegäran (CSR)

Detta är en generisk term för en krypterad form som kan innehålla känslig information. CSR används för olika ändamål inklusive ansökan om ett SSL-certifikat. Hur mycket information du tillhandahåller beror på både myndigheten och vilken typ av certifikat du vill ha.

De vanligaste uppgifterna inkluderar en fysisk adress, företagsnamn, ort och ursprungsland.

I många fall har certifikatutfärdaren (CA) ett CSR-formulär som du kan fylla i, men ibland kan du behöva generera en själv. Sammantaget, så länge informationen är korrekt och verifierbar, bör du inte ha några problem med att bli godkända.

WHOIS Record

Om du inte känner till den här termen hänvisar WHOIS-data till den information som är listad för ägaren av en given domän. När du köper domänen måste du lämna uppgifter som namn och kontaktinformation så att alla som försöker hitta webbplatsens ägare kan göra det snabbt och enkelt.

När du ansöker om ett SSL-certifikat kommer CA att korsa kontrollen av data på din CSR-formulär med WHOIS-posten för att se till att de matchar.

Om de av någon anledning inte stämmer överens, måste du justera WHOIS-uppgifterna för att återspegla den aktuella informationen som visas på din CSR-formulär. Annars kommer du inte att godkännas.

Vad är LetsEncrypt?

Vanligtvis när du får ett SSL-certifikat görs all korrespondens manuellt mellan dig och leverantören. LetsEncrypt är dock en automatiserad tjänst som gör allt detta åt dig utan någon mänsklig intervention.

Hela processen är lite teknisk, men fördelen med att använda den här typen av system är att det kan göra att allt går mycket smidigare, och det ger fortfarande all verifiering och autentisering utan problem.

Eftersom programmet bara fungerar om webbplatsen är verifierad, varken SSL-leverantören eller begäraren behöver oroa sig för att systemet möjliggör fel eller hål i säkerheten.

Vem tillhandahåller SSL-certifikat?

Det finns ganska många CA: er där du kan köpa ett certifikat, och vissa är mer kända än andra. Du måste se till att de är legitima myndigheter så att ditt certifikat kommer att vara giltigt och fungerande.

Två av de största myndigheterna där ute är Comodo SSL och Verisign, så känn dig fri att kolla in dem om du vill bli certifierad.

Det finns ett annat sätt att köpa SSL-certifikat, och det är att gå igenom ditt webbhotell. De flesta webbhotell erbjuder SSL som ett servicealternativ, vilket innebär att de hanterar alla pappersarbete och ser till att allt går smidigt. De är effektivt mellanhanden mellan dig och den utfärdande myndigheten.

Men varför skulle du gå igenom din webbhotell? Tja, den främsta fördelen med att göra saker på det sättet beror på att din webbhotell har all den information du behöver för att verifiera din webbplats.

WHOIS-data, IP-adress och andra uppgifter kan tillhandahållas och verifieras genom värden, vilket gör hela processen enklare. I många fall erbjuder webbhotell denna tjänst antingen gratis eller till ett litet pris, så det kan vara väl värt bekvämligheten i slutändan.

Bästa SSL-certifikatleverantörer

För att hjälpa dig komma igång med att köpa ett SSL-certifikat, här är en lista över de åtta bästa certifikatmyndigheterna online. Var och en kan ge dig den typ av SSL-skydd du behöver och alla är högt betygsatta för säkerhet.

1. Comodo SSL

Denna CA rankas som nummer ett i världen, så det är en fantastisk plats att få ditt certifikat. Det som gör detta företag så effektivt är att de erbjuder 256-bitars kryptering och de litar på alla webbläsare.

Inte bara det, men Comodo SSL erbjuder massor av teknisk support och en garanti på $ 250 000 om din webbplats är hackad. Det årliga priset för ett EV SSL-certifikat är 249 $.

2. IdenTrust

Denna myndighet är välkänd bland många bankwebbplatser, så du vet att det är ett utmärkt val. Här får du fortfarande 256-bitars kryptering och mycket stöd.

IdenTrust använder också en avancerad algoritm för att ge en extra boost av säkerhet. Det bästa av allt är att priserna är mycket rimligare, med de flesta certifikat som kostar mellan $ 100 och $ 150 för ett år.

3. Symantec

Även om prispunkterna för denna leverantör är mycket högre än något liknande IdenTrust, får du otroligt skydd, såväl som en föredömlig garanti.

De flesta EV SSL-certifikat är försäkrade för upp till 1,5 miljoner dollar, men de kan kosta över 1 000 dollar per år. Liksom med de andra erbjuder Symantec 256-bitars kryptering.

4. GoDaddy

De flesta människor är medvetna om denna Godaddy, men vanligtvis beror det på att de vill få en domän eller vara värd för en webbplats. Men detta internetkraftverk ger också SSL-certifikat, och de är mycket billigare än konkurrensen. Priserna varierar från $ 69 till $ 300.

5. GlobalSign

Om du vill ha lite extra skydd för din webbplats utan att behöva betala orimliga priser är GlobalSign ett bra alternativ. Det erbjuder 2048-bitars framtidssäker kryptering, såväl som program som upptäcker phishing. Det bästa av allt är att du kan registrera dig för en enda domän till bara $ 249 per år.

6. Digicert

Digicert är en annan CA som erbjuder 2048-bitars kryptering, vilket innebär att det är perfekt för alla online-affärstransaktioner. Även om denna leverantör inte är så välkänd som några av de andra, är de värda att kolla in. Priserna varierar från $ 175 till $ 595 per år för Digicert-certifikat. De ger också en obegränsad serverlicens med sina certifikat.

7. Certum

Om du har en budget och inte behöver höga krypteringsnivåer, kan detta vara en bra CA att välja. Även om det bara erbjuder 128-bitars certifikat är det mer än tillräckligt för webbplatser som inte hanterar känslig information. Priserna är också mycket mer överkomliga, allt från $ 23 till $ 299 per år.

8. Förtroende

Denna CA erbjuder 2048-bitars kryptering såväl som relativt överkomliga priser. Detta gör det till ett utmärkt alternativ för alla onlineföretag som vill ha extra skydd utan att behöva betala mycket mer. Priserna sträcker sig mellan $ 180 och 575 $ per år, med EV SSL i spektrumets nedre ände.

9. Geotrust

Geotrust erbjuder båda SSL-certifikat som möjliggör 256-bitars kryptering. De erbjuder också kodsignering, vilket är metoden att använda en certifikatbaserad digital signatur för att signera körbara filer och skript för att verifiera författarens identitet och se till att koden inte har ändrats eller skadats sedan den undertecknades av författaren, som uppenbarligen erbjuder en extra säkerhetsnivå. SSL-certifikaten som erbjuds av Geotrust sträcker sig från $ 149 upp till $ 745.

10. Snabb SSL

Rapid SSL är ett dotterbolag till Geotrust och är definitivt ett mer budgetvänligt alternativ jämfört med moderbolaget. De har två alternativ med sina RapidSSL-certifikat som lovar att “Secure a enda domän med stark kryptering. ” för 59 dollar. Det andra alternativet är RapidSSL jokerteckencertifikat som “Säker obegränsade underdomäner med stark kryptering. ” för $ 249. De erbjuder en $ 10.000-garanti och erbjuder upp till 256-bitars kryptering också. En annan intressant funktion för den här webbplatsen är att den låter dig enkelt jämföra erbjudandet med några av de andra ledarna som Godaddy, Globalsign och Comodo SSL här.

11. Thawte

På liknande sätt som Geotrust erbjuder Thawte både SSL-certifikat och kodsignering. Deras alternativ sträcker sig från $ 149 – $ 299 per år men de erbjuder också alternativ för att lägga till wildcard SSL mot en extra kostnad. Deras SSL123-alternativ börjar på $ 149, men går upp till 745 $ om du väljer att lägga till jokertalternativet. Deras SSL-webbserver börjar på $ 199, och den ökar till 599 $ med jokertecken SSL lagt till. De erbjuder upp till 256-bitars kryptering och en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti. Dessutom erbjuds deras garantier från $ 500,000 – $ 1,500,000.

12. Nätverkslösningar

Nätverkslösningar är en webbplats som erbjuder stort sett allt du behöver när du skapar en webbplats, uppenbarligen inklusive SSL-certifikat. Denna leverantör har 5 alternativ som sträcker sig från $ 59.99 med en tvåårsperiod upp till $ 579 med en tvåårsperiod. De erbjuder “garantier” från $ 10.000 hela vägen upp till $ 1.000.000.

Andra överväganden avseende SSL-certifikat

Det är absolut nödvändigt att du förstår grunderna i SSL och hur det hela går samman. Detta är den “ultimata guiden”, vi måste ge dig ytterligare information som kan vara till hjälp när du tittar på SSL och hur det kan fungera för din webbplats. Så med tanke på det här är några andra saker att tänka på när du krypterar dina data.

Lågare belastningshastighet

Du kanske har lagt märke till att när du går till kassasektionen på en webbplats att det tar lite längre tid innan den laddas än resten av sidorna. Det beror på att krypteringen tar en sekund eller två för att träda i kraft. Det som väsentligen händer är att sidan med certifikatet gör en ”handskakning” med den besökande användarens dator.

Detta säkerställer att anslutningen är stabil och säker, och att tredje man inte kan hämta in och hämta känslig information.

Certifikatets utgång

Som vi nämnde i vår lista över leverantörer listas priserna för SSL-certifikat varje år. Detta innebär att varje webbplats som är certifierad måste betala varje år för att hålla allt uppdaterat och aktuellt. Vad det också betyder är att om du besöker en webbplats som har ett giltigt certifikat är det inte lika säkert.

Vanligtvis kommer din webbläsare eller antivirusprogram att berätta om detta är fallet, och det är upp till dig att bestämma om du vill fortsätta. För våra pengar skulle vi inte under några omständigheter.

Green Lock Data

Som vi nämnde ovan kommer webbplatser som har SSL-skydd ha ett grönt lås i adressfältet. Webbplatsen kommer också att listas som en https snarare än som en standard HTTP. Vad du också bör veta är att genom att klicka på det gröna låset visas all allmän information.

Denna information handlar om såväl företaget som äger webbplatsen som certifikatutfärdaren. Detta är ännu ett sätt för besökare att kontrollera säkerheten på alla sidor de besöker. Så om en webbplats inte har ett lås, bör du se upp.

Certifikatinstallation

En viktig sak att komma ihåg när du ansöker om certifikat är att du måste installera det på din webbplats. Detta är en annan anledning till att människor gillar att gå igenom sin webbhotell, eftersom värden vanligtvis erbjuder att göra detta åt dig.

Om du har en webbplats som finns på en delad webbserver har du inte heller direkt tillgång till den. Detta är viktigt att tänka på så att du av misstag inte betalar för något du inte ens kan använda.

HTTP Fas ut

Detta kan hända eller inte alls hända, men det finns en växande idé att all online-aktivitet ska säkras genom SSL. Detta innebär att webbplatser som inte har certifiering kommer att tas bort från sökmotorer eller avvecklas helt.

Tanken bakom detta är att genom att kräva certifikat för alla webbplatser kommer det att göra internet till en mycket säkrare plats totalt sett, men faktum är att det kan vara svårt att genomföra en sådan övergripande strategi, särskilt när man överväger den breda räckvidden för internet.

Som det föreskrivs anger lokala lagar och förordningar vilka typer av webbplatser som ska ha SSL-certifikat. Just nu behöver bara de som klassificeras som en listningswebbplats eller sidor som inte behandlar kundinformation inte SSL-kryptering.

En av de största problemen med att kräva sådant skydd är att det kan kosta mycket pengar. Att betala flera hundra dollar per år kan vara oöverkomligt för vissa webbplatser, särskilt om de måste hantera flera domäner eller IP-adresser.

Kanske om kostnaden sjönk skulle det vara lättare att fasa ut alla icke-säkra webbplatser, men det kommer att vara intressant att se hur det hela sammanfaller.

Slutsats

Som ni ser är det mycket att tänka på när man tittar på SSL-certifikat. Sammantaget är det allas ansvar att se till att internet är en säker plats. Detta innebär att om du är värd för en webbplats, bör du kryptera den så snart som möjligt.

Tack och lov innebär den nuvarande förekomsten av SSL-certifikat, tillsammans med den enkla metoden att upptäcka en säker webbplats, att de flesta kan vara online utan risk för att smittas med någon form av skadlig programvara.

Vanligtvis uppstår problemet när du besöker en icke-säker webbplats eller laddar ner något från en osäker källa. Som sådan finns det ingen verklig anledning att du ska känna dig osäker när du surfar på webben.

Förhoppningsvis besvarade den här guiden alla dina frågor angående SSL-certifikat, och vi hoppas att det hjälpte dig att hitta den bästa SSL-certifikatleverantören för dig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector