Namecheap vs Godaddy: Hvilken er den beste domeneregistratoren? (Mai 2020)

Skulle du velge GoDaddy eller Namecheap for ditt neste domenenavnekjøp?


Forvirret? Vet ikke hva jeg skal velge?

Fortvil ikke.

Vi har et svar for deg.

Det kan være utfordrende å få en objektiv mening om hvilke av disse to populære valgene som er den beste domeneregistratoren. Etter å ha kjøpt mange domener fra begge selskaper, har vi et svar for deg.

Det er mange faktorer som må tas i betraktning i Namecheap vs GoDaddy med ansiktet. Når det gjelder utgifter, er GoDaddy-priser og Namecheap-priser begge veldig rimelige, spesielt med regelmessige kampanjer, sesongmessige salg og betydelige rabatter for bulkkjøp. Begge selskapene tilbyr et bredt spekter av tjenester som salg av e-post og webhotell, men for denne artikkelen fokuserer vi mest på hvilket selskap som er den beste domenenavnegistratoren.

GoDaddy, som ble grunnlagt i 1997, er sannsynligvis den mest kjente domeneregistratoren i bransjen. Deres omfattende markedsføringskampanjer har bidratt til å spre bevissthet om merkevaren deres til forbrukere og profesjonelle, spesielt annonsene som ble utgitt under sesongens Superbowl-annonse-blitz i USA, men er det det beste stedet å kjøpe domenenavn?

Namecheap, grunnlagt i 2000, er en viktig konkurrent til GoDaddy. De fikk støtte fra mange stemmer i lobbyen for privatliv ved å komme ut i opposisjon til Stop Online Piracy Act (SOPA). Som en av de største domeneregistratorene i bransjen tilbyr de en rekke TLDer (toppdomener) til sine kunder.

Priser

Den viktigste faktoren for kundene er kanskje hvor mye penger de må betale for å kjøpe domenenavnet sitt. Både GoDaddy og Namecheap er konkurransedyktige priser med mange tilgjengelige rabatter året rundt, men la oss se på dagens priser for å få et inntrykk av hvor mye det vil koste deg å kjøpe et domene til din hobbyside eller virksomhet.

GoDaddy-priser

Prisene til GoDaddy varierer avhengig av hva slags TLD du kjøper (. Com, .net .org, landsdomener osv.), Og om du kjøper et år, to år eller mer. Også sesongmessige salg og salgsfremmende kuponger tar en pris ned ytterligere.

Hvis du ønsker å kjøpe et domenenavn billig, vil du bruke en kupong eller vente på et tilbud eller salg på nettstedet. Hvis du kjøper det første nye domenet ditt med ofte, vil du få de beste tilbudene. GoDaddy vil imidlertid slå deg hardt ut med fornyelser, så vær forsiktig.

 • .com Domener: $ 2,99 (men $ 0,99 med denne lenken) for det første året med et 2-års kjøp, med det andre året fakturert til $ 17,99
 • .netto domener: $ 13.99 for det første året, med det andre året fakturert til $ 19.99
 • .org Domener: $ 11.99 for det første året, med det andre året fakturert til $ 20.99
 • .io Domener: $ 49.99 for det første året, med det andre året fakturert til $ 59.99
 • .xyz Domener: $ 0,99 for det første året, med det andre året fakturert til $ 14,99

Dette er bare et utvalg av de mest populære TLD-ene som tilbys av GoDaddy.

Få første nye domene for $ 0,99 hos GoDaddy

Namecheap-priser

Tro på navnet deres, har Namecheap en tendens til å løpe litt billigere enn GoDaddy. I likhet med konkurrenten har Namecheap mange salgs- og sesongrabatter gjennom året, samt kuponger som kan bidra til å redusere kostnadene ved kjøpet.
For billig domenenavnsregistrering er de absolutt et av de beste valgene der ute.

 • .com Domener: $ 8,88 per år
 • .netto domener: $ 12,98 per år
 • .org Domener: $ 12,98 per år
 • .io-domener: $ 32,88 per år
 • .xyz Domener: $ 1,38 per år

Namecheap tilbyr mange TLDer utover disse valgene, så det er verdt å ta en titt.

Sjekk de siste rabattene på Namecheap (opptil 46% avslag)

Priser for registrering av private domenenavn

Alle som eier et domenenavn, bør være opptatt av personvernet sitt. Registrering av privat domenenavn er en tjeneste som tilbys av begge disse selskapene. Uten denne beskyttelsen kan hvem som helst gå til en offentlig katalog og spørre i domenet ditt for informasjon som kan inkludere ditt telefonnummer, fornavn og etternavn og all annen personlig identifiserbar informasjon som du gir registraren.

Ondskapsfulle aktører som hackere kan bruke denne informasjonen til å angripe bedriften din, søke etter dine private sosiale nettverksprofiler på nettet eller til og med integrere denne informasjonen i strategier som brukes til å angripe nettstedet ditt. Identitetstyver kan også spørre domenet ditt om den samme informasjonen i et forsøk på å stjele identiteten din. Folk som profesjonelt kjøper og vipper verdifulle domenenavn, er heller ikke lenger enn å kontakte deg hjemme eller på bedriften for å skremme deg slik at de kan kjøpe domenet ditt for mindre enn det det er verdt!

Namecheap tilbyr gratis registrering av private domenenavn for å skjule legitimasjon fra Whois-spørsmål mens GoDaddy legger ved en premie til prisen for domenet for den samme tjenesten. Namecheap er den klare vinneren her.

GoDaddy Discount Domain Club

Hvis du planlegger å kjøpe domener i bulk, er det verdt å vurdere GoDaddy for billig domenenavnsregistrering. For $ 120 / år får du .com-fornyelser for bare $ 8,29 / år.
Som en internettmarkedsfører som ønsker å kjøpe store domener for PBN-er eller til og med som et globalt merke som prøver å låse ned enhver permutasjon av ditt domenenavn som mulig, kan det være verdt din tid å bli medlem av klubben.

Det er ingen direkte ekvivalenter med Namecheap, selv om ryktet er at Namecheap for tiden jobber med deres versjon av den samme ideen.

Brukererfaring & Kundeservice

Pris er ikke det eneste du må ta i betraktning når du bestemmer deg for Namecheap vs GoDaddy. Brukeropplevelsen og kundesupporten er en essensiell faktor i ditt valg.
Hvis et av selskapene har et grensesnitt du ikke liker eller ikke har et API som er kompatibelt med webutviklerens programmeringsspråk du velger, kan det å gå med det ene selskapet over det andre fullstendig avbryte arbeidsflyten.

Her er noen grunner til at noen brukere foretrekker det ene selskapet fremfor det andre. Som med alle meninger på nettet, kan kjørelengden din variere.

GoDaddy brukeropplevelse

gå pappa

Når du skurer Internett, kan du finne mange meninger om GoDaddys kundeopplevelse.

GoDaddy Cons:

 • GoDaddys nåværende forretningsstrategi ser ut til å fokusere på salg, og gir kunden et bredt utvalg av forskjellige tilleggsalternativer til domenet, noe som bremser kjøpsprosessen.
 • Noen brukere synes GoDaddy-grensesnittet er forvirrende eller frustrerende å bruke generelt. En vanlig klage er at grensesnittet er rotete og fokuserer på å selge andre tjenester til klienten i stedet for å gi enkel tilgang til kritisk informasjon.
 • Support for e-post og chat er rimelig responsive, men noen brukere klager over at teknikerne og supportagentene bruker hermetiske svar og svarer bare på generiske løsninger.
 • GoDaddy har blitt kritisert for å innta anti-privacy og anti-frihet holdninger ved å komme ut til støtte for Stop Online Piracy Act (SOPA) og forby kundedomener for hosting av støtende innhold.
 • Kunder som har brukt GoDaddys domeneauksjonssystem har klaget vokalt over lyssky forretningspraksis, feil ved auksjoner og andre problemer.
 • Noen korrekturlesere mistenker at flere kritiske prosesser på GoDaddys backend er helautomatisert uten tilsyn eller menneskelige innspill, noe som har ført til problemer med auksjoner og andre funksjoner på nettstedet..

GoDaddy-fordeler:

 • GoDaddy har et omfattende og godt trent nettverk og informasjonssikkerhetsteam. Siden de har vært i virksomhet siden 1997, har de hatt relativt få brudd og sikkerhetsproblemer.
 • Nettstedet er omfattende dokumentert og har et stort lager av hjelpeartikler og klare instruksjoner for kunder.
 • GoDaddy har utmerket telefonsupport med raske responstider og oppmerksomt personale. De fleste kunder ser ut til å foretrekke den fremfor dårligere e-post og live chat support.
 • Når det gjelder TLD-er, har GoDaddy et mer omfattende utvalg av toppdomener enn noe annet selskap. De fleste TLD-er blir utgitt først på GoDaddy før de blir introdusert for andre registrarer.
 • GoDaddys hosting-pakker er noen ganger rimeligere enn Namecheaps, spesielt med tanke på at en begrenset hosting-pakke er inkludert ved hvert kjøp av et domene.
 • Du får tilgang til kundestøtte døgnet rundt via telefonen, samt chatalternativer
 • Et anstendig kunnskapsgrunnlag for vanlige spørsmål, så vel som livlige og sassy fora

Namecheap brukeropplevelse

namecheap

Generelt veldig godt vurdert av kunder, er Namecheap absolutt ikke uten noen få ulemper. På Reddit og Stackoverflow regnes det ofte som et av de beste stedene å kjøpe domenenavn billig.

Namecheap Cons:

 • Noen brukere har klaget på vanskeligheter med automatisk fornyelsessystem, selv om disse problemene har blitt utbedret fra og med i år.
 • Nettstedets minimalistiske utforming betyr at noen brukere som foretrekker et mer robust dashbord, vil sitte igjen med Namecheaps barebones-layout.
 • Namecheap rapporterer om litt lavere oppetid (99,8% ~) enn noen av konkurrentene.

Namecheap Pros:

 • Namecheap har tatt pro-personvern og pro-frihet holdninger i motsetning til GoDaddy, og kommer ut mot Stop Online Piracy Act (SOPA).
 • Den minimalistiske utformingen av Namecheaps instrumentbord er enkel å bruke, enkel å lese og veldig responsiv.
 • En robust forslagsmotor som gir gode ideer for alternative domenenavn.
 • Enkel utsjekkingsprosess uten oppblåst funksjoner eller invasive salg.
 • Imponerende nok har Namecheap’s DNS aldri blitt kompromittert av noen hackere, så vidt vi vet.
 • Ganske god kundestøtte totalt sett
 • Et anstendig kunnskapsgrunnlag for vanlige spørsmål

Tilleggsfunksjoner og oppsalg

Begge selskaper tjener ekstra på å selge andre tjenester som webhotellpakker og e-posthotell til sine kunder. Det er noen forskjeller mellom de to.

GoDaddy-tillegg

 • Eksperttjenester for CMS-styring, sikkerhetsrevisjoner, migrering, VPS-administrasjon, Apache-optimalisering og en rekke andre brukssaker med 72 timers behandlingstid.
 • Office 365 starter på $ 8,49 per måned.
 • SSL-sertifikater starter på $ 63.99 per år.
 • Webhotell starter på $ 2,99 per måned.
 • WordPress hosting fra $ 4.99 per måned.
 • WHOIS Guard Private Domain Name-registreringstjeneste mot et tilleggsgebyr basert på den valgte TLD.
 • Mange flere med tjenester som endrer seg kontinuerlig og blir mer tilgjengelige.

Namecheap-tillegg

 • Gratis levetid tilsvarer GoDaddys WHOIS-vakt <- dette er enormt! Dette betyr at du får WHOIS personvern, så ingen vet navnet og adressen din
 • Gratis videresending av e-post.
 • Gratis tilpassede navneservere.
 • Delt, forhandler, VPS og dedikerte hostingpakker.
 • WordPress hosting for $ 1 for den første måneden som starter på $ 3,88 per måned etter det.
 • SSL-sertifikater som starter på $ 7,88 per år.
 • Premium DNS for 4,88 dollar per år.
 • Mange flere tjenester.

Webhotell

En annen ting å vurdere etter å ha kjøpt et domene fra et av disse to selskapene, er deres webhotell-tilbud. Sannheten er at du kan koble et av disse domenene til hvilken som helst webhotell, det spiller ingen rolle hvor du kjøper det. Men det er en liten fordel så langt som bekvemmelighet og kundeservice når du holder domenenavnet og webhotellet i samme selskap.

GoDaddy Hosting

 • Bredt tilbud om hosting, fra veldig billig økonomi helt opp til dedikerte servere
 • E-post hosting inkludert
 • Administrert WordPress hosting som starter på bare $ 1, men kan ikke sammenlignes med noe som WP Engine
 • SSL betales, som er en ulempe. Du kan laste opp din egen gratis SSL, men de gjør det vanskelig
 • Hosting-tjenester er vanligvis brukervennlige rundt, men de bruker ikke cPanel på noen hosting-tilbud
 • Se alle GoDaddy-hosting anmeldelser her – samt GoDaddy Managed WordPress anmeldelser

Namecheap Hosting

 • Namecheap har noen latterlig billige hostingpriser (nå 50% avslag)
 • E-post hosting inkludert
 • De er nyere i spillet, så ikke som rutinert i hosting
 • Har et dedikert WordPress-hosting-tilbud, EasyWP – som har blandede anmeldelser
 • Brukervennlige adminpaneler generelt
 • Hvis du har en enkel side, er det godt å gå
 • Få 50% avslag her

Konklusjon

Avhengig av størrelsen på prosjektet og budsjettet ditt, varierer det beste stedet å kjøpe domenenavn på. Namecheap er den klare vinneren for de fleste kunder, selv om GoDaddy kan være et attraktivt valg for kunder som ønsker å kjøpe bulkdomener. Begge selskapene er mye bedre enn konkurransen, og leder industrien innen innovasjon, stabilitet, sikkerhet og priser.

Få Namecheap avtaler her ->

Få GoDaddy-avtaler her, $ 0,99 for det første domenet ->

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map