Sådan hostes et webstedshosting – Sammenlign priser og planer – Maj 2020

I disse dage ser det ud til, at alle og deres mor har deres egen hjemmeside. Med så mange forskellige blogs og nichesider derude, skal det være let at oprette og administrere din egen side, ikke? Det er sandt, men faktum er, at mange forskellige ting går ind i webhosting. For at hjælpe dig med at forstå denne proces vil vi gennemgå alle de grundlæggende elementer i hosting samt hvad du kan gøre for at være vært for dit eget websted. Uanset om du er på udkig efter blogging, eller du vil starte en online-forretning, er det vigtigt, at du forstår alt, hvad der er at vide om denne proces, og hvordan den fungerer.


Hvad er webhosting?

Kernen i dette system er det sted, hvor et bestemt sted eller en tjeneste gemmer dit websted på en server, så det kan fås adgang til det overalt i verden. Det betyder væsentligt, at alle dine webstedsdata gemmes på en harddisk og er forbundet til internettet, så du eller andre kan få adgang til dem, når du skriver det rigtige domæne.

Så hvordan er det anderledes end at gemme alt på din computer og springe mellemmanden? Grunden til at bruge en webhostetjeneste er, at du ikke behøver at bekymre dig om at bruge din server til at holde dit websted online hele tiden. Når du tænker over det, ønsker du, at dit publikum skal have adgang til din side når som helst på dagen, hvilket betyder, at du skal opretholde en stabil forbindelse og holde den åben 24/7. Omkostningerne ved at gøre det kan være høje, når du overvejer ting som elektriske regninger og trådløse funktioner, så det er normalt bedre at få en anden til at håndtere alt dette, så du får professionelle resultater.

Hvis du ikke har værktøjer eller software til at opbygge et websted fra bunden af ​​på din computer, kan det være svært at gøre noget uden at bruge en webhost. Det meste af tiden har programmer, du kan bruge til at oprette alle elementerne på din side, såsom baggrunde, knapper og funktionalitet (e-mail, abonnementer, e-handel osv.)

Hvad med domænenavne?

Når du ser på de fleste webhosts, vil du se, at mange af dem også tilbyder et gratis domæne eller en slags domænenavns-hosting. Hvis du er ny i hostingverdenen, kan du blive forvirret over, hvad hver enkelt af dem er, så lad os forklare.

Et domænenavn er adressen på dit websted. Dette er, hvad folk vil indtaste i deres søgefelt for at finde din side. Hvert domæne er unikt, og det skal registreres for at det skal være aktivt. Du vil bemærke, at domæner har forskellige afslutninger, som f.eks. .Com, .net, .org og så videre. For det meste er dette suffiks vigtigt, da det fortæller dig, hvilken type websted den er, og hvor den kommer fra. For eksempel, hvis du bruger .org, er du sandsynligvis en organisation, mens en .gov betyder, at det er et regeringswebsted. Suffikset kan også ændre sig afhængigt af landet, hvor mange af dem bruger deres eget suffiks for at angive stedets oprindelse. For eksempel bruger Det Forenede Kongerige co.uk, og Japan bruger co.jp.

I sidste ende er et domæne blot adressen på dit websted, og det skal være unikt. Du kan knytte flere domæner til det samme sted, hvis du vil (f.eks. Mywebsite.com, mycoolwebsite.com, mywebsite.net osv.). Årsagen hertil er, hvis du vil sikre dig, at dit publikum kan finde dig endnu lettere. For eksempel, hvis dit webstedsnavn er millerwebsite, skal du muligvis registrere miller.com, millersite.com og millerwebsite.com bare for at være sikker. På den måde finder dit publikum dig, selvom de ikke har den nøjagtige rigtige adresse. Dette er mest nyttigt for store virksomheder, der ønsker at sikre, at konkurrenter eller krænkere ikke køber domæner, der kan skade deres omdømme (f.eks. Millerwebsitesucks.com).

Domæneregistrator vs. webstedshosting

Mange webværter tilbyder domænenavnsregistrering som en tjeneste, hvilket betyder, at du enten kan oprette et nyt domæne gennem dem eller overføre et, du allerede ejer til dette websted. Så længe domænet er registreret hos Internet Corporation for Tildelte navne og numre (ICANN), er det lovligt at have det, og du er den eneste ejer af det.

Registrering af dit domæne er nødvendigt for at have et websted, men webhosting er mere end bare det. Værter gemmer også alle dine webstedsdata og -billeder, så du kan bygge den side, der svarer til dit domæne. Begge er nødvendige for at komme online, men de er to forskellige tjenester, så ikke bland dem.

Typer af hosting

Der er fire måder, du kan være vært for et websted på: delt hosting, VPS-hosting, cloud-hosting eller dedikerede servere. Lad os gennemgå hver metode, og hvordan de fungerer.

Delt hosting

Dette er langt den mest almindelige metode til at placere dit websted online, da det er den mest omkostningseffektive og nemmeste at bruge. Den måde, det fungerer, er, at alle dine data gemmes på en server sammen med et væld af andre websteder. Den “delte” del af navnet stammer fra det faktum, at der er snesevis, hundreder eller tusinder af sider alle på en server. Delt hosting betyder normalt, at du har begrænset diskplads og båndbredde, men nogle hosting-tjenester tillader ubegrænsede muligheder med den idé, at du ikke drager fordel af det for meget.

Fordelen ved at bruge delt hosting er prisen og let adgang, men ulempen er, at du er begrænset i hvor meget trafik du kan få på én gang. Hvis dit websted begynder at sprænge og blive større, har du sandsynligvis brug for din egen server til at håndtere overløbet.

Virtuel privat server (VPS) hosting

Som navnet antyder, får du i dette tilfælde din egen digitale server til dit websted, hvilket betyder, at du har større adgang og kontrol over, hvordan det fungerer. Men fordi det hele er digitalt, gemmes dine data stadig på en fysisk harddisk med andre websteder, hvilket betyder, at du stadig er lidt begrænset i, hvor meget du kan gøre. Samlet set er VPS-hosting til personer, der ønsker styringen af ​​en dedikeret server uden omkostningerne eller de ubegrænsede ressourcer, der kan være med.

Dedikerede servere

I dette tilfælde er dit websted på sin egen server, hvilket betyder, at du kan behandle så meget data, som du har råd til. Dette er nyttigt for store websteder, der får masser af trafik, da du ikke behøver at dele diskplads, RAM eller båndbredde med nogen anden. Som du kan forestille dig, kommer alt til en høj pris. Ideelt set tjener du penge på din høje trafik til at dække sådanne omkostninger.

Cloud Hosting

I disse dage bliver flere og flere ting lagret og håndteret i “skyen.” Dette udtryk henviser til et netværk af servere, der arbejder sammen om at håndtere ting som trafikspidser og båndbreddespørgsmål. Mens det før alt blev gjort gennem fysiske infrastrukturer såsom modemer og kabler, kan det nu alt foregår eksternt via internettet. Denne service koster lidt mere end delt hosting og giver dig ikke root-adgang til at ændre serverindstillinger, men den kan håndtere websteder med høj lydstyrke og giver dig bedre kontrol end delt eller VPS-hosting.

Hosting betingelser

Selvom det er bydende, at du kender og forstår de forskellige metoder til webhosting, er det lige så vigtigt, at du gør dig bekendt med alle de vilkår og lingo, der smides rundt på denne slags websteder. Hvis du ikke ved, hvad noget betyder, kan du ikke drage fordel af det, og du vil heller ikke være opmærksom på, om det kan hjælpe dig eller skade dig. Her er en oversigt over de mest almindelige hosting-vilkår, som du skal huske.

båndbredde

Dette udtryk henviser til den hastighed, hvormed du kan overføre data online. Tilbage i dagen krævede det masser af båndbredde for at sende store filer som videoer over internettet, hvilket betød, at du skulle betale ekstra for at få det til. Heldigvis bliver det i disse dage billigere at overføre data online (delvis takket være skyen), så båndbredde ikke er så stor af et problem. Normalt tilbyder de fleste webværter ubegrænset båndbredde under antagelse af, at du ikke kører en videostreamingtjeneste eller noget lignende.

Diskplads

Dette henviser til den mængde harddiskplads, du har på serveren. Med delt hosting kan du muligvis være begrænset i den mængde diskplads, du får, da du gemmes på andre sider. Nogle værter har dog ubegrænset lagerkapacitet (igen under den antagelse, at du ikke drager fordel af det). Dette rum måles i gigabyte (GB). Hvis din vært begrænser dit lager, bliver du nødt til at opgradere, hvis du har brug for at gemme flere filer på din side.

Databaser

Hver gang du bruger et tredjepartssystem til at oprette dit websted (f.eks. WordPress), skal du have en database for at hjælpe med at styre alt det, du gør. Fordi du ikke programmerer alt selv (f.eks. Knapper og sidefunktioner), fungerer databasen som hjernen på webstedet. Typisk får du så mange databaser, som du har websteder, hvor nogle værter tilbyder et begrænset udbud på begge eller ubegrænset, afhængigt af den rute, du tager.

WhoIs data

Hver gang et domæne er registreret, er der en liste over kontaktoplysninger, der viser, hvem der har registreret det, så enhver kan kontakte denne person eller enhed af en eller anden grund. Disse data offentliggøres, så folk kan verificere, hvem der ejer et bestemt domæne. Formålet med disse oplysninger er at give mulighed for bedre online sporing, bare i tilfælde af svig, hacking eller noget andet, der kræver, at nogen holdes ansvarlig for domænet.

Generelt er webhosting en relativt ligetil forretning, så længe du ved, hvad du laver. Da vi har dækket det grundlæggende, skal du have en meget bedre forståelse af, hvordan det hele fungerer og samles, hvilket betyder, at du ikke skulle have problemer med at være vært for dit eget websted. God hosting!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map