25 statistici privind securitatea cibernetică și hacking 2019

25 statistici privind securitatea cibernetică și hacking 2019

25 statistici privind securitatea cibernetică și hacking 2019

Pe măsură ce lumea mută tot mai multe date online, cantitatea de informații demne de exploatat de hackeri crește odată cu aceasta. Firmele de securitate cibernetică găsesc tipuri de atacuri și schimbări de ținte în fiecare an. Un lucru este sigur – această luptă între băieții buni și cei răi va continua. Am scos unele dintre cele mai convingătoare statistici pentru 2019, acoperind totul, de la ransomware la criptocacking.


Statistici privind securitatea cibernetică

Securitatea cibernetică este crucială pentru siguranța digitală a cetățenilor la nivel mondial, precum și a guvernelor și companiilor. Sunt multe în joc – de la confidențialitate la identitate la securitate națională. Aceste numere arată creșterea la nivel mondial a încălcărilor de securitate, a atacurilor și a furtului de identitate.

 1. Numărul mediu de încălcări ale securității între 2017 și 2018 a crescut cu 11%, de la 130 la 145. (Accenture)
 2. Costul mediu global al unei încălcări de date este cu 6,4% față de anul precedent, până la 3,86 milioane dolari. (IBM)
 3. Atacurile web au crescut cu 56% an de la an, din 2017 până în 2018. (Symantec)
  atacuri web symantec
 4. Costul mediu pentru fiecare înregistrare pierdută sau furată care conține informații confidențiale și confidențiale a crescut cu 4,8% an de an până la 148 USD. (IBM)
 5. Au existat o creștere de 67% a încălcărilor de securitate între 2014 și 2019. (Accenture)
 6. În 2018, întreprinderile au reprezentat 81% din toate infecțiile cu ransomware (Symantec)
 7. Costul mediu al infracțiunilor informatice pentru o organizație este de 13,0 milioane USD, aceasta fiind în creștere de la 11,7 milioane USD în 2017 (Accenture)
 8. Riscurile globale de securitate cibernetică sunt calculate la 5,2 miliarde de dolari la nivel global în următorii cinci ani. (Accenture)
 9. Automatizarea, AI și învățarea automată adaugă o economie de costuri de aproximativ 2,09 milioane USD pentru fiecare companie, dar este preluată doar de 38% din companiile respondente. (Accenture)
 10. Costul mediu al unui atac malware în 2018 a fost de 2,6 milioane USD. (Accenture)
 11. Symantec a blocat singur 3,5 milioane de evenimente de criptare în decembrie 2018. (Symantec)

Recunoastere faciala & Statistici biometrice

Software-ul de recunoaștere facială și securitate biometrică crește rapid și îmbunătățește identificarea oamenilor. Este atât un confort cât și un motiv de îngrijorare, deoarece informațiile personale includ acum fețe în bazele de date. Aeroporturile din Statele Unite extrag recunoașterea facială pe site-urile de testare, dar răspunsul este mixt.

 1. Software-ul de recunoaștere facială utilizat de Poliția Metropolitană a Regatului Unit a returnat falsele pozitive în peste 98% din alertele generate. (Independent)
 2. Până în 2021, recunoașterea facială va fi folosită pe primele 20 de aeroporturi din SUA pentru 100% dintre pasagerii internaționali, inclusiv pentru cetățenii americani. Acest lucru este în conformitate cu o ordine executivă. (Forbes)
 3. Un test din iulie 2018 realizat de ACLU folosind tehnologia Amazon Rekognition oferită publicului de către Amazon a descoperit că tehnologia se potrivea incorect cu 28 de membri ai Congresului și i-a identificat ca fiind persoane care au comis infracțiuni. Oamenii de culoare au format 40% din potriviri false, chiar dacă au fost doar 20% din fețele scanate. (ACLU)
 4. 50% dintre persoane sunt nefavorabile software-ului de recunoaștere facială din magazinele cu amănuntul pentru a preveni furtul. (Brookings)
 5. Sondajul de la Brooking a constatat, de asemenea, că 50% dintre oameni cred că ar trebui să existe limite în ceea ce privește utilizarea de către software a programelor de recunoaștere facială. (Brookings)
 6. Potrivit software-ului de recunoaștere facială a Institutului Național de Standarde și Tehnologie (NIST), s-a îmbunătățit de 20 de ori mai bine la căutarea unei baze de date pentru a găsi o fotografie potrivită între 2014 și 2018. Aceasta a fost găsită după o evaluare a majorității software-ului industriei recunoașterii faciale – 127 algoritmi software de la 39 de dezvoltatori. (CBP)

Hacking & Statistici privind încălcările datelor

Potrivit Norton, „o încălcare a datelor este un incident de securitate în care informațiile sunt accesate fără autorizație.” Se pare că ați auzit despre o nouă încălcare a datelor la o corporație mare care expune milioane de informații personale ale consumatorilor. Companiile și guvernele luptă constant împotriva hackerilor pentru a păstra informațiile utilizatorilor și cetățenilor în siguranță. Iată câteva încălcări recente în știri din acest an.

 1. Informațiile personale ale 14,8 milioane de utilizatori 500px au scăpat în încălcarea securității în iulie 2018. Acest lucru a fost anunțat abia în februarie 2019. (Verge)
 2. Extensia Web Clipper Chrome de la Evernote a avut o vulnerabilitate de securitate, dezvăluită pe 12 iunie 2019, lăsând datele celor 4,6 milioane de utilizatori ai săi deschise hackerilor. Compania a corectat vulnerabilitatea, dar nu este clar dacă datele utilizatorului au fost compromise. (Yahoo)
 3. Pe 10 iunie 2019 a fost dezvăluit că baza de date a agenției vamale și pentru protecția frontierelor din SUA a fost compromisă într-un cyberattack. Potrivit agenției, mai puțin de 100.000 de persoane au fost afectate, deoarece acestea erau limitate la un singur punct de intrare la frontieră. (Gardianul)
 4. Quest Diagnostics a înregistrat o încălcare majoră a securității datelor pacientului, cu aproape 12 milioane de persoane afectate, inclusiv date financiare furate, informații despre sănătate și informații despre securitatea socială. Hackerii au accesat unul dintre furnizorii de facturare Quests în perioada august 2018 și martie 2019. Știrile au fost raportate la 3 iunie 2019. (TechCrunch)
 5. Pe 4 mai 2019 a fost anunțat că popularul instrument de design grafic web Canva a fost hacked. Rapoartele afirmă că hackerii au furat date de la 139 de milioane de utilizatori, inclusiv nume și adrese de e-mail. (Lumea computerului)
 6. Ce hohotă. O încălcare a datelor WhatsApp pe 13 mai 2019 a fost descoperită care a lăsat vulnerabili unii dintre cei 1,5 miliarde de utilizatori din întreaga lume. S-a constatat că compania deținută de Facebook are un defect de securitate expus de compania israeliană, Grupul NSO. Grupul NSO este acuzat că a creat tehnologie pentru a spiona jurnaliștii și activiștii pentru drepturile omului și este în prezent trimis în judecată de un avocat londonez, care a fost ținta hackerului. (New York Times)

  Pagina de securitate prezentată pe site-ul WhatsApp.

 7. E timpul să ai încredere pe Facebook și mai puțin? În martie 2019, Facebook a recunoscut că nu a memorat în mod corespunzător parole de până la 600 de milioane de utilizatori. Peste 20.000 de angajați ai companiei au avut acces la conectările utilizatorilor. (Facebook)
 8. Conectat la anunțul din martie 2019, a fost anunțat că și milioane de conturi Instagram au fost lăsate vulnerabile. Rapoartele interne au declarat că nu există compromisuri ale acestor date (Facebook)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector