Cele mai bune furnizori de certificate SSL în 2019 (actualizate mai 2020)

Un certificat SSL nu este o alegere – este o necesitate.


Păstrați datele utilizatorului dvs. în siguranță.

Veți obține simbolul sigur „https” în browsere.

Mai bine – Google va răsplăti site-ul dvs. cu clasamente mai bune de căutare.

ghid către SSL

Securitatea online este ceva despre care suntem cu toții conștienți de această vârstă. Pe vremurile de pe internet, nu trebuia să vă faceți prea multe griji pentru viruși și malware. În zilele noastre se pare că ceva pândește în fiecare colț al web-ului.

Din fericire, în timp ce hackerii încearcă să ne fure datele, există o mulțime de metode pe care le putem folosi pentru a preveni acest lucru.

Una dintre cele mai eficiente și utilizate pe scară largă este utilizarea certificatelor SSL. Astăzi vom urca în adâncime în lumea criptării online și vom vedea cum păstrează internetul în siguranță, în special atunci când informațiile sensibile sunt transferate.

Vom face și o comparație a certificatelor SSL pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun certificat SSL și cel mai bun furnizor de certificate SSL pentru dumneavoastră.

Ce este un certificat SSL?

Termenul SSL este un acronim care înseamnă un strat de soclu securizat. Ceea ce înseamnă asta este că datele dvs. sunt defalcate în diverse bucăți sau prize, astfel încât să împiedicați să fie interceptate de o terță parte, cum ar fi un hacker.

Modul în care funcționează este că este un proces în doi pași. Mai întâi, informațiile sunt criptate prin a fi conectate, iar apoi site-ul web cu care comunicați este verificat ca fiind adevărata afacere.

De exemplu, dacă achiziționați ceva de la un magazin online, un certificat SSL este o modalitate de a vă asigura că site-ul a fost verificat și că nu este o pagină falsă configurată de un hacker.

De ce să cumperi certificat SSL?

Tehnic vorbind, orice site web care dorește să se asigure că este sigur trebuie să utilizeze criptarea SSL.

Acest lucru se va asigura că paginile nu vor fi infectate sau vârfate de un hacker, care va pune în pericol pe oricine vizitează site-ul..

Există mai multe tipuri diferite de certificate pe care le pot obține site-urile web (pe care le vom intra puțin), ceea ce înseamnă că nu toate paginile vor fi criptate la fel.

De exemplu, cineva care rulează un blog poate alege o versiune simplificată, deoarece nu se ocupă de informații sensibile, dar orice fel de magazin online ar trebui să aibă criptare avansată pentru a se asigura că datele clientului nu sunt încălcate.

Beneficiile utilizării certificatelor SSL

Dacă sunteți administrator de site-uri web, există câteva motive pentru care ar trebui să cumpărați și să utilizați certificate SSL. Dincolo de beneficiul evident de a vă păstra în siguranță pe dvs. și vizitatorii dvs., SSL vă poate oferi și aceste avantaje.

 • O menține profesională: o distincție esențială între o pagină de amatori și una profesională este existența unui certificat. Așadar, dacă vrei să fii luat în serios ca o companie sau un brand online, trebuie să intensifici.
 • Reduce rata de respingere: odată ce oamenii își dau seama că site-ul dvs. este nesigur, vor pleca cât mai repede. Deci, pentru a vă menține publicul angajat, trebuie să vă asigurați că au o experiență plăcută.
 • Împiedică semnalizarea: dacă site-ul tău este hacked pentru că nu ai un certificat SSL, motoarele de căutare te pot enumera ca fiind nesigure, iar programele antivirus pot interzice utilizatorilor să acceseze pagina ta în totalitate. Când încercați să construiți o prezență online, acesta poate fi un blocaj rutier imens pentru dvs..
 • Oferte de încredere: chiar dacă clienții nu sunt familiarizați cu marca dvs., văzând că pagina are niveluri ridicate de criptare le arată că sunteți în siguranță și că puteți avea încredere cu informații sensibile.
 • Îmbunătățește clasarea: spotul dvs. pe un motor de căutare vă poate crea sau rupe prezența online, iar un nivel mai mare de securitate vă va ajuta să obțineți un nivel mai ridicat la rezultatele căutării, astfel încât să puteți depăși concurența.

 

Tipuri de certificate SSL

După cum am menționat, există mai multe varietăți diferite de certificate SSL, fiecare fiind definit de un set de parametri pe care trebuie să-i îndepliniți.

În timp ce toate certificatele oferă un strat de protecție site-ului dvs., doar anumite date (cum ar fi EV SSL) vă pot asigura că toate datele sunt criptate și inaccesibile hackerilor. Iată cele mai frecvente tipuri de certificate pe care le puteți găsi.

Validare domeniu SSL

Dacă utilizați un site de nivel scăzut (cum ar fi un blog) și nu gestionați informații sensibile, atunci DV SSL ar putea fi o opțiune excelentă. Este relativ ieftin și ușor de găsit, dar nu oferă atât de multă protecție.

Motivul pentru care acest certificat este unul dintre cele mai puțin sigure este că nu necesită nicio validare de la furnizorul SSL. Aceasta înseamnă că, în calitate de proprietar al site-ului, nu trebuie să verificați toate detaliile companiei înainte de a obține un certificat.

Acesta este și motivul pentru care sunt atât de ușor de obținut, deoarece este un proces de aprobare mult mai simplificat.

Validare organizație SSL

Următorul pas deasupra DV SSL este validarea organizației. Pentru a obține acest tip de certificat, trebuie să furnizați detalii verificabile despre activitatea dvs. fizică, cum ar fi adresa și numărul de telefon.

Acest tip de certificat este ideal pentru organizațiile care au o locație de cărămidă și mortar, precum și un site. Cu toate acestea, nu este încă recomandat să abordați informații sensibile, cum ar fi cărțile de credit.

SSL de validare extinsă

Acesta este cel mai înalt nivel de securitate pe care îl puteți avea și este necesar pentru orice afacere online care se ocupă de tranzacții, cum ar fi „comerț electronic”. Deci, dacă conduci un magazin online sau un sistem bancar, ai nevoie de SS SS. Acest tip de certificat necesită o evaluare riguroasă de către autoritatea care vă oferă.

Numai după ce treceți toate procedurile de verificare, puteți obține aprobarea. Celălalt bonus pentru obținerea statutului EV SSL este că site-ul dvs. va fi listat cu un simbol de blocare verde în bara de adrese.

Acest lucru arată vizitatorilor că site-ul dvs. este cât mai sigur și protejat. În cele din urmă, acesta este cel mai bun certificat SSL pe care îl puteți cumpăra.

Wildcard SSL

În mare parte, site-urile web nu au același nivel de criptare pentru fiecare pagină. Acest lucru se datorează faptului că poate fi costisitor și consumă mult timp în acest sens.

Cu toate acestea, o modalitate simplă de a evita acest lucru este de a obține un certificat SSC Wildcard, care vă permite să criptați toate subdomeniile de pe site-ul de bază..

De exemplu, dacă domeniul dvs. standard este www.mysite.com, atunci puteți obține un certificat Wildcard pentru a acoperi toate subdomeniile, cum ar fi blog.mysite.com, mail.mysite.com și altele. De obicei, trebuie să furnizați numai verificarea faptului că aceste subdomenii fac parte din site-ul dvs. general, dar în unele cazuri, este posibil să fie necesar să creați adrese IP separate pentru a obține aprobarea.

În general, cei care au nevoie de Wildcard SSL sunt cei care gestionează o mulțime de subdomenii și vor să păstreze totul cât mai simplu..

Cum puteți obține un certificat SSL?

În primul rând, certificatele SSL sunt date doar de anumiți furnizori, așa că trebuie să găsiți unul înainte de a începe. Vom trece lista celor mai importanți vânzători și unde le puteți găsi mai târziu

Dar este important să știți că nu puteți obține un certificat doar de oriunde.

De obicei, autoritatea de certificare necesită trei niveluri de informații de pe site-ul web care solicită criptare SSL. În funcție de tipul de certificat pe care îl obțineți, poate fi necesar să furnizați mai multe sau mai puține informații pentru a fi verificate.

Adresa IP

În scopuri de securitate, un singur certificat poate fi generat pentru o singură adresă IP. Din nou, Wildcard SSL poate acoperi și subdomenii, dar trebuie să aveți totuși un IP verificabil pentru domeniul primar. Dacă nu dețineți domeniul, atunci nu puteți obține un certificat pentru acesta.

Cerere de certificare și semnare (CSR)

Acesta este un termen generic pentru o formă criptată care poate conține informații sensibile. CSR-urile sunt utilizate în diverse scopuri, inclusiv cererea pentru un certificat SSL. Cantitatea de informații pe care le furnizați va depinde atât de autoritate, cât și de tipul de certificat dorit.

Cele mai comune date includ o adresă fizică, nume de afaceri, localitate și țara de origine.

În multe cazuri, autoritatea de certificare (CA) va avea un formular CSR pe care îl puteți completa, dar, uneori, poate fi necesar să vă generați unul singur. În general, atât timp cât informațiile enumerate sunt corecte și verificabile, nu ar trebui să aveți nicio problemă cu aprobarea.

Înregistrare WHOIS

Dacă nu cunoașteți acest termen, datele WHOIS se referă la informațiile listate pentru proprietarul unui anumit domeniu. Când achiziționați domeniul, trebuie să furnizați date, cum ar fi numele și datele de contact, astfel încât oricine încearcă să găsească proprietarul site-ului poate face acest lucru rapid și ușor.

Când solicitați un certificat SSL, CA va verifica datele din formularul CSR cu înregistrarea WHOIS pentru a vă asigura că acestea se potrivesc.

Dacă din anumite motive, acestea nu se potrivesc, atunci trebuie să ajustați datele WHOIS pentru a reflecta informațiile curente din formularul CSR. În caz contrar, nu veți fi aprobat.

Ce este LetsEncrypt?

De obicei vorbind, când obțineți un certificat SSL, toate corespondențele se fac manual între dvs. și furnizor. Cu toate acestea, LetsEncrypt este un serviciu automat care face toate acestea pentru tine fără nicio intervenție umană.

Întregul proces este un pic tehnic, dar avantajul utilizării acestui tip de sistem este că poate face ca totul să funcționeze mult mai ușor și totuși oferă toate verificările și autentificarea fără probleme..

Deoarece programul funcționează numai dacă site-ul este verificat, nici furnizorul SSL, nici solicitantul nu trebuie să se îngrijoreze de faptul că sistemul permite greșeli sau găuri în securitate.

Cine furnizează certificate SSL?

Există destul de multe CA-uri de la care puteți cumpăra un certificat, iar unele sunt mai cunoscute decât altele. Trebuie să vă asigurați că sunt autorități legitime pentru ca certificatul dvs. să fie valabil și operațional.

Două dintre cele mai mari autorități de acolo sunt Comodo SSL și Verisign, așa că nu ezitați să le verificați dacă doriți să obțineți certificarea.

Există un alt mod în care cumperi certificate SSL și trebuie să parcurgi compania de găzduire. Majoritatea gazdelor web oferă SSL ca opțiune de serviciu, ceea ce înseamnă că gestionează toate documentele și se asigură că totul funcționează fără probleme. Sunt efectiv mijlocitorul dintre dvs. și autoritatea emitentă.

Dar de ce ai trece prin serviciul tău de găzduire? Ei bine, principalul beneficiu de a face lucrurile în acest fel este că gazda dvs. web are toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă verifica site-ul.

Datele WHOIS, adresa IP și alte informații pot fi furnizate și verificate prin intermediul gazdei, simplificând întregul proces. În multe cazuri, gazdele web oferă acest serviciu fie gratuit, fie la un preț mic, astfel încât poate fi bine să merită comoditatea în cele din urmă.

Cei mai buni furnizori de certificate SSL

Pentru a vă ajuta să începeți să cumpărați un certificat SSL, aici este o listă cu cele mai bune opt autorități de certificare online. Fiecare vă poate oferi tipul de protecție SSL de care aveți nevoie și toate sunt foarte apreciate pentru siguranță.

1. Comodo SSL

Această CA este clasată ca numărul unu în lume, deci este un loc fantastic pentru a vă obține certificatul. Ceea ce face această companie atât de eficientă este că oferă criptare de 256 biți și sunt încredute de toate browserele.

Nu numai asta, dar Comodo SSL oferă o mulțime de asistență tehnică și o garanție de 250.000 USD dacă site-ul dvs. este hacked. Prețul anual pentru un certificat SS SS este de 249 USD.

2. IdenTrust

Această autoritate este bine cunoscută printre multe site-uri web bancare, așa că știți că este o alegere excelentă. Aici beneficiați în continuare de criptare de 256 biți și mult suport.

IdenTrust folosește, de asemenea, un algoritm avansat pentru a oferi un plus de siguranță. Cel mai bine, prețurile sunt mult mai rezonabile, majoritatea certificatelor costând în jur de 100 $ până la 150 $ pe an.

3. Symantec

Deși punctele de preț pentru acest furnizor sunt mult mai mari decât ceva precum IdenTrust, obțineți o protecție incredibilă, precum și o garanție exemplară.

Cele mai multe certificate SSL EV sunt asigurate până la 1,5 milioane USD, dar pot costa peste 1.000 de dolari pe an. Ca și în cazul celorlalte, Symantec oferă criptare de 256 biți.

4. GoDaddy

Majoritatea oamenilor sunt conștienți de acest Godaddy, dar, de obicei, se datorează faptului că vor să obțină un domeniu sau să găzduiască un site web. Cu toate acestea, această centrală de internet oferă și certificate SSL și sunt mult mai accesibile decât concurența. Prețurile sunt cuprinse între 69 și 300 USD.

5. GlobalSign

Dacă doriți o protecție suplimentară pentru site-ul dvs. web, fără a trebui să plătiți prețuri exorbitante, GlobalSign este o opțiune excelentă. Oferă criptare de probă de 2048 biți viitoare, precum și programe care detectează phishing. Cel mai bine, vă puteți înscrie pentru un singur domeniu la doar 249 USD pe an.

6. Digicert

Digicert este o altă CA care oferă criptare 2048 biți, ceea ce înseamnă că este perfectă pentru orice tranzacție de afaceri online. Deși acest furnizor nu este la fel de cunoscut ca unii dintre ceilalți, merită să verificați. Prețurile variază de la 175 la 595 USD anual pentru certificatele Digicert. De asemenea, furnizează o licență de server nelimitată cu certificatele lor.

7. Certum

Dacă aveți un buget și nu aveți nevoie de niveluri ridicate de criptare, atunci acest lucru ar putea fi un CA excelent. Deși oferă numai certificate pe 128 de biți, acest lucru este mai mult decât suficient pentru site-urile care nu se ocupă de date sensibile. De asemenea, prețurile sunt mult mai accesibile, variind între 23 și 299 USD pe an.

8. încredințare

Acest CA oferă criptare 2048 biți, precum și prețuri relativ accesibile. Aceasta face o opțiune excelentă pentru orice companii online care doresc o protecție suplimentară, fără a fi nevoiți să plătească mult mai mult. Prețurile variază între 180 și 575 dolari pe an, EV SSL fiind pe capătul inferior al spectrului.

9. Geotrust

Geotrust oferă atât certificate SSL care permit criptarea de 256 biți. Aceștia oferă, de asemenea, semnarea codului, care este metoda de a utiliza o semnătură digitală bazată pe certificat pentru a semna executabile și scripturi pentru a verifica identitatea autorului și pentru a se asigura că codul nu a fost modificat sau corupt de când a fost semnat de autor, care oferă, evident, un nivel suplimentar de securitate. Certificatele SSL oferite de Geotrust variază între 149 și 745 USD.

10. SSL rapid

Rapid SSL este o filială a Geotrust și este cu siguranță o opțiune mai prietenoasă cu bugetul în comparație cu compania-mamă. Acestea au două opțiuni certificatele RapidSSL care promit să „Secureze a un singur domeniu cu criptare puternică. ” pentru 59 $. Cealaltă opțiune este certificatele wildcard RapidSSL care sunt „Secure subdomenii nelimitate cu criptare puternică. ” pentru 249 USD. Acestea oferă o garanție de 10.000 USD și oferă și criptare de până la 256 biți. O altă caracteristică interesantă pentru acest site este că vă permite să comparați cu ușurință oferta oferită cu unii dintre ceilalți lideri precum Godaddy, Globalsign și Comodo SSL aici.

11. Thawte

În mod similar, Geotrust Thawte oferă atât certificate SSL, cât și semnare de cod. Opțiunile lor variază între 149 și 299 USD pe an, dar oferă și opțiuni pentru a adăuga SSL cu wildcard pentru o taxă suplimentară. Opțiunea lor SSL123 începe de la 149 USD, dar se ridică la 745 dolari dacă alegeți să adăugați opțiunea cu wildcard. Serverul lor SSL începe de la 199 dolari și crește la 599 dolari odată cu adăugarea SSL cu wildcard. Oferă criptare de până la 256 biți și o garanție de returnare a banilor de 30 de zile. De asemenea, garanțiile oferite variază între 500.000 și 1.500.000 USD.

12. Soluții de rețea

Soluțiile de rețea este un site care oferă aproape tot ceea ce ai nevoie atunci când creezi un site, incluzând, evident, certificate SSL. Acest furnizor are 5 opțiuni de la 59,99 USD cu un termen de 2 ani până la 579 USD cu un termen de 2 ani. Acestea oferă „garanții” de la 10.000 USD până la 1.000.000 USD.

Alte considerente privind certificatele SSL

Deși este imperativ să înțelegeți elementele de bază ale SSL-ului și modul în care acestea se reunesc. Acesta este „ghidul final”, trebuie să vă oferim câteva informații suplimentare care vă pot fi de ajutor atunci când privim SSL și cum poate funcționa site-ul dvs. web. Deci, având în vedere acest lucru, iată câteva alte lucruri la care să vă gândiți atunci când criptați datele.

Viteza de încărcare mai mică

Poate ați observat că atunci când accesați secțiunea de verificare a unui site web, este nevoie de puțin timp pentru a se încărca decât restul paginilor. Acest lucru se datorează faptului că criptarea durează două sau două pentru a intra în vigoare. Ceea ce în esență se întâmplă este că pagina cu certificatul face o „strângere de mână” cu computerul utilizatorului vizitator.

Acest lucru asigură că conexiunea este stabilă și sigură și nu va permite niciunui terț să înțeleagă și să recupereze date sensibile.

Expirarea certificatului

După cum am menționat în lista noastră de furnizori, prețurile pentru certificatele SSL sunt listate anual. Acest lucru înseamnă că orice site care este certificat trebuie să plătească în fiecare an pentru a menține totul actualizat și actualizat. Ceea ce înseamnă, de asemenea, este că, dacă vizitați un site care are un certificat expirat, nu este la fel de sigur.

De obicei, browserul dvs. sau software-ul antivirus vă vor spune dacă acesta este cazul, iar dvs. trebuie să decideți dacă doriți să continuați. Pentru banii noștri, nu am fi în niciun caz.

Date de blocare verde

După cum am menționat mai sus, site-urile care au protecție SSL vor avea un blocaj verde în bara de adrese. Site-ul va fi, de asemenea, listat ca un https, mai degrabă decât un HTTP standard. De asemenea, ceea ce ar trebui să știți este că, făcând clic pe blocarea verde apare toate informațiile publice.

Aceste informații se referă atât la compania care deține site-ul web, cât și la autoritatea de certificare. Acesta este încă un mod prin care vizitatorii pot verifica siguranța oricărei pagini pe care o vizitează. Deci, dacă un site nu are un blocaj, ar trebui să fii atent.

Instalarea certificatului

Un lucru important de reținut atunci când solicitați un certificat este că trebuie să îl instalați pe site-ul dvs. web. Acesta este un alt motiv pentru care oamenilor le place să treacă prin gazda lor web, deoarece gazda se va oferi, de obicei, pentru a face acest lucru pentru tine.

De asemenea, dacă aveți un site care se află pe un server web partajat, oricum nu veți avea acces direct la acesta. Este important să țineți cont, astfel încât să nu plătiți accidental pentru ceva pe care nici măcar nu îl puteți folosi.

Fază HTTP

Acest lucru se poate sau nu să se întâmple deloc, dar există o idee din ce în ce mai mare că toată activitatea online trebuie să fie securizată prin SSL. Aceasta înseamnă că site-urile care nu au certificare vor fi eliminate din motoarele de căutare sau eliminate treptat.

Gândul din această cauză este că, necesitând certificate pentru toate site-urile, va face internetul într-un loc mult mai sigur în general, dar faptul este că poate fi greu de implementat o astfel de strategie generală, în special atunci când se ia în considerare domeniul de aplicare larg al internetului.

Așa cum este, legile și reglementările locale stipulează ce tipuri de site-uri sunt necesare pentru a avea certificate SSL. În momentul de față, doar cele care sunt clasificate ca site de listare sau orice pagini care nu se ocupă de informațiile clienților nu au nevoie de criptare SSL.

Una dintre cele mai mari probleme cu necesitatea unei astfel de protecții este aceea că poate costa mulți bani. Plătirea a câteva sute de dolari pe an poate fi prohibitivă pentru unele site-uri, mai ales dacă trebuie să gestioneze mai multe domenii sau adrese IP.

Poate dacă costul ar scădea, ar fi mai ușor să se elimine treptat toate site-urile care nu sunt sigure, dar va fi interesant să vedem cum se reunesc toate acestea.

Concluzie

După cum puteți vedea, există multe lucruri de luat în considerare atunci când priviți la certificatele SSL. În general, este responsabilitatea tuturor să vă asigurați că internetul este un loc sigur. Aceasta înseamnă că, dacă găzduiești un site web, ar trebui să-l criptezi cât mai curând posibil.

Din fericire, prevalența actuală a certificatelor SSL, împreună cu metoda ușoară de a detecta un site sigur, înseamnă că majoritatea oamenilor pot fi online fără niciun risc de a se infecta cu un fel de malware.

De obicei, problema apare atunci când vizitați un site care nu este sigur sau descărcați ceva dintr-o sursă nesecurizată. Ca atare, nu există niciun motiv real pentru care să te simți nesigur când navighezi pe internet.

Sperăm că acest ghid a răspuns tuturor întrebărilor dvs. cu privire la certificatele SSL și sperăm că v-a ajutat să găsiți cel mai bun furnizor de certificate SSL pentru dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map