Com allotjar un lloc web d’allotjament – Compara preus i plans – Maig 2020

Com allotjar un lloc web d’allotjament – Compara preus i plans – Maig 2020

Com allotjar un lloc web d’allotjament – Compara preus i plans – Maig 2020

Aquests dies sembla que tothom i la seva mare té el seu propi lloc web. Amb tants blocs i llocs nínxols diferents, ha de ser fàcil de crear i gestionar la vostra pròpia pàgina, oi? Bé, això és cert, però el fet és que moltes coses diferents passen a l’allotjament web. Per ajudar-vos a comprendre aquest procés, anirem superant els fonaments bàsics de l’allotjament i el que podeu fer per allotjar el vostre propi lloc web. Tant si voleu iniciar-vos en blogs com si voleu iniciar una empresa en línia, és imprescindible que enteneu tot el que hi ha per saber sobre aquest procés i el seu funcionament.


Què és Web Hosting?

En el seu nucli central, aquest sistema és el lloc on un lloc o servei determinat emmagatzema el vostre lloc web en un servidor perquè es pugui accedir des de qualsevol lloc del món. Essencialment, el que vol dir és que totes les dades del vostre lloc web s’emmagatzemen en un disc dur i es connecten a Internet per tal que vostè o qualsevol altra persona pugueu accedir-hi quan escriviu el domini adequat.

Llavors, en què es diferencia d’emmagatzemar-ho tot a l’ordinador i de saltar el intermediari? Doncs bé, la raó per utilitzar un servei d’allotjament web és que no us haureu de preocupar d’utilitzar el vostre servidor per mantenir el vostre lloc en línia tot el temps. Quan hi penseu, voleu que el vostre públic accedeixi a la vostra pàgina a qualsevol moment del dia, cosa que significa que heu de mantenir una connexió estable i mantenir-la oberta les 24 hores. El cost de fer-ho pot ser elevat si teniu en compte coses com factures elèctriques i capacitats inalàmbriques, de manera que sol ser millor que algú altre s’ocupi de tot això per obtenir resultats professionals..

A més, si no teniu eines o programari per crear un lloc des de zero a l’ordinador, pot ser difícil fer res sense utilitzar un host web. La majoria de vegades tindran programes que podeu utilitzar per crear tots els elements de la vostra pàgina, com ara fons, botons i funcionalitats (correu electrònic, subscripcions, comerç electrònic, etc.)

Què passa amb els noms de domini?

Quan observeu la majoria d’amfitrions web, veureu que molts d’ells ofereixen un domini gratuït o algun tipus d’allotjament de noms de domini també. Si sou nous al món de l’allotjament, potser us confondreu en què consisteix cadascun d’ells, així que permeteu-nos que us expliquem.

Un nom de domini és l’adreça del vostre lloc web. Això és el que escriu la gent a la barra de cerca per trobar la vostra pàgina. Cada domini és únic i cal registrar-lo perquè estigui actiu. Notareu que els dominis tenen finalitats diferents, com ara .com, .net, .org, etc. En gran mesura, aquest sufix és important ja que us indicarà el tipus de lloc web que és i d’on prové. Per exemple, si feu servir .org, probablement és una organització, mentre que .gov significa que és un lloc web del govern. El sufix també pot canviar depenent del país, i molts d’ells utilitzen el seu propi sufix per significar l’origen del lloc. Per exemple, el Regne Unit utilitza co.uk i el Japó utilitza co.jp.

Al final, un domini és simplement l’adreça del vostre lloc i ha de ser únic. Podeu adjuntar diversos dominis a la mateixa ubicació si voleu (com ara mywebsite.com, mycoolwebsite.com, mywebsite.net, etc.). El motiu d’això és si voleu assegurar-vos que la vostra audiència us pot trobar encara més fàcil. Per exemple, si el nom del vostre lloc és millerwebsite, és possible que vulgueu registrar miller.com, millersite.com i millerwebsite.com només per estar segurs. D’aquesta manera, el públic el trobarà encara que no tinguin l’adreça correcta. Això és útil sobretot per a grans empreses que volen assegurar-se que els competidors o detractors no comprin dominis que puguin perjudicar la seva reputació (com ara millerwebsitesucks.com).

Registrador de dominis contra allotjament de llocs web

Molts hostes web ofereixen el registre de nom de domini com a servei, cosa que significa que podeu crear un domini nou a través d’ells o bé transferir-ne un que ja teniu a aquest lloc. Sempre que el domini estigui registrat a Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), és legal tenir-ne l’únic propietari..

El registre del vostre domini és necessari per tenir un lloc web, però l’allotjament web és més que això. Els amfitrions també emmagatzemen totes les dades i imatges del vostre lloc web perquè pugueu crear la pàgina que correspon al vostre domini. Tots dos són necessaris per obtenir línia, però són dos serveis diferents, de manera que no els barregeu.

Tipus d’allotjament

Hi ha quatre maneres d’acollir un lloc web: allotjament compartit, allotjament VPS, hosting al núvol o servidors dedicats. Repassem cada mètode i el seu funcionament.

Hosting compartit

Aquest és, amb molt, el mètode més comú per posar el vostre lloc web en línia, ja que és el més rendible i fàcil d’utilitzar. La forma de funcionar és que totes les vostres dades s’emmagatzemen en un servidor juntament amb un munt d’altres llocs web. El nom “compartit” del nom prové del fet que hi ha desenes, centenars o milers de pàgines totes en un servidor. L’allotjament compartit generalment significa que teniu un espai i un ample de banda limitats, però alguns serveis d’allotjament permeten opcions il·limitades amb la idea que no n’aprofiteu massa.

L’avantatge d’utilitzar allotjament compartit és el preu i la facilitat d’accés, però l’inconvenient és que esteu limitat en la quantitat de trànsit que podeu obtenir alhora. Si el vostre lloc comença a explotar-se i augmentarà, probablement haureu de necessitar el vostre propi servidor per gestionar el desbordament.

Servidor privat virtual de servidor (VPS)

Com el seu nom indica, en aquest cas, obteniu el vostre propi servidor digital per al vostre lloc, la qual cosa significa que teniu un major accés i control sobre el seu funcionament. Tanmateix, com que tot és digital, les vostres dades encara s’emmagatzemen en un disc dur físic amb altres llocs, el que significa que encara esteu limitant quant podeu fer. En general, l’allotjament VPS s’adreça a persones que volen el control d’un servidor dedicat sense el cost ni els recursos il·limitats que hi puguin comportar..

Servidors dedicats

En aquest cas, el vostre lloc es troba en el seu propi servidor, el que significa que podeu processar la quantitat de dades que podeu permetre. Això és útil per a llocs grans que obtenen un munt de trànsit ja que no haureu de compartir espai, disc RAM ni amplada de banda amb ningú. Com us podeu imaginar, tot això té un preu elevat. L’ideal seria que guanyeu diners amb el vostre trànsit elevat per cobrir aquests costos.

Hosting al núvol

Actualment, cada cop s’estan guardant i manipulant més coses al “núvol”. Aquest terme fa referència a una xarxa de servidors que treballen junts per gestionar coses com els problemes de trànsit i l’amplada de banda. Mentre que abans es feia a través d’infraestructures físiques com ara mòdems i cables, ara es pot fer de forma remota a través d’Internet. Aquest servei costa una mica més que l’allotjament compartit i no us permet accedir a root per canviar la configuració del servidor, però pot gestionar llocs web d’alt volum i us permet un millor control que l’allotjament compartit o VPS.

Condicions d’allotjament

Tot i que és imprescindible que coneguis i entenguis els diferents mètodes d’allotjament web, és igualment crucial que et familiaritzis amb tots els termes i el llenguatge que s’exposen en aquest tipus de llocs. Si no sabeu què vol dir alguna cosa, no en podeu aprofitar, ni sabreu si us poden ajudar o fer-vos mal. A continuació, es mostra una visió general dels termes d’allotjament més habituals que heu de memoritzar.

Ample de banda

Aquest terme fa referència a la velocitat de velocitat amb què podeu transferir dades en línia. En aquell moment, es requeria una amplada de banda per enviar fitxers grans com vídeos a Internet, cosa que significava que hauríeu de pagar més per fer-ho. Afortunadament, en aquests dies cada cop és més barat transferir dades en línia (gràcies parcialment al núvol) per la qual cosa l’amplada de banda no és tan important. Normalment, la majoria dels amfitrions web ofereixen un ample de banda il·limitat amb el supòsit que no esteu executant un servei de reproducció de vídeos ni res del mateix..

Espai de disc

Això fa referència a la quantitat d’espai del disc dur que tindreu al servidor. Amb l’allotjament compartit, podeu limitar la quantitat d’espai de disc que rebeu des que esteu emmagatzemat amb altres llocs. Tot i això, alguns hostes tenen una capacitat d’emmagatzematge il·limitada (de nou, amb la suposició que no n’aprofiteu). Aquest espai es mesura en gigabytes (GB). Si el vostre host limita el vostre emmagatzematge, haureu d’actualitzar si heu d’emmagatzemar més fitxers a la vostra pàgina.

Bases de dades

Sempre que utilitzeu un sistema de tercers per crear el vostre lloc web (com WordPress), heu de tenir una base de dades per ajudar-vos a gestionar tot el que feu. Com que no esteu programant tot vosaltres mateixos (com ara botons i funcions de pàgina), la base de dades actua com a cervell del lloc. Normalment, obtindreu tantes bases de dades com tingueu llocs web, amb alguns hostes que ofereixen un subministrament limitat o il·limitat, segons la ruta que feu.

Qui és dades

Sempre que es registra un domini, hi ha una llista d’informació de contacte per mostrar qui el va registrar de manera que qualsevol pugui contactar amb aquesta persona o entitat per qualsevol motiu. Aquestes dades es fan públiques perquè les persones puguin verificar qui és propietari d’un determinat domini. L’objectiu d’aquesta informació és permetre un millor seguiment en línia només en cas de frau, pirateria o qualsevol altra cosa que requereixi responsabilitzar algú del domini..

En general, l’allotjament web és un negoci relativament senzill sempre que saps el que fas. Com que tractem els fonaments bàsics, haureu de comprendre molt bé el funcionament i el funcionament, de manera que no haureu de tenir cap problema per allotjar el vostre propi lloc web. Feliç allotjament!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector