14 Shërbimet më të mira të Monitorimit të Uebfaqeve (maj 2020)

Nëse jeni duke menaxhuar një faqe në internet, atëherë doni të siguroheni që audienca juaj të mund të vizitojë dhe bashkëveprojë me të pa ndonjë problem apo vonesë. Këto ditë, koha e vonesës dhe ndërprerjet e serverit mund të shkaktojnë pengesa të rëndësishme për një sit, duke çuar në një përvojë të keqe të përdoruesit fundor.


Por si mund të jeni i sigurt që vizitorët tuaj po marrin rezultatet më të mira? Si mund ta provoni faqen tuaj në një sërë serverash për të parë nëse ka probleme? Për fat të mirë, ju mund të përdorni një shërbim të monitorimit të uebfaqes për të mbajtur në vëmendje faqet tuaja për të siguruar që përmbajtja juaj po shpërndahet ashtu siç duhet.

shërbimet më të mira të monitorimit në uebfaqe

shërbimet më të mira të monitorimit në uebfaqe Përpjekja jonë më e mirë se si do të duket monitorimi i një faqe në internet me një xham zmadhues.

Sot ne do të shikojmë në shërbimet më të mira të monitorimit të faqes në internet dhe t’ju tregojmë se çfarë bëjnë ata dhe si mund ta mbajnë faqen tuaj në performancën kulmore në të gjithë globin, 24/7. Le të zhyten dhe të shohim se çfarë ata kanë për të ofruar.

Farë është një Shërbim i Monitorimit në Uebfaqe?

Në thelb të saj, një kompani që ofron shërbime monitorimi do të bashkëveprojë me faqen tuaj të internetit nga një larmi serverash të ndryshëm. Qëllimi përfundimtar është të vërejmë çdo çështje si kohëzgjatja, ndalimi ose koha e vonesës. Nëse një server zbritet në Britani, për shembull, ju dëshironi të jeni i sigurt që faqja juaj rivotohet në mënyrë që njerëzit në zonë të mos marrin një mesazh gabimi kur vizitojnë faqen tuaj.

Në pjesën më të madhe, këta vëzhgues do t’ju dërgojnë raporte që janë të mbushura me grafikët dhe grafikët e detajuar që përshkruajnë çështjet e ndryshme që mund të ndikojnë në faqen tuaj. Gjithashtu, monitorimi i performancës në kohë reale mund t’ju njoftojë për problemet që ndodhin në mënyrë që ekipi juaj i rrjetit të mund të gjejë një zgjidhje më shpejt. Disa nga të dhënat thelbësore që këto shërbime mbledhin mund të përfshijnë-

 • Performanca e sitit: janë faqe të caktuara ose lidhje që kërkojnë më shumë kohë për t’u ngarkuar se të tjerët? Elementsfarë elementesh po ju ngadalësojnë?
 • Performanca e Rrjetit: si po ndikon rrjeti juaj lokal në kohën dhe shpejtësinë e faqes suaj të internetit? Njohja e këtyre detajeve mund t’ju ndihmojë të rialokoni burimet për të shmangur lëvizjet që mund të rrisin kohën e reagimit.
 • Shëndeti i serverit: a ka pengesa që mund të shkaktojnë probleme në të ardhmen? Cilët serverë kanë probleme dhe cilët janë duke punuar në mënyrë perfekte?

Në disa raste, ju mund të jeni në gjendje të kontrolloni kapacitetet e serverit tuaj dhe të shpërndani burimet tuaja në pjesën e prapme me një shërbim të monitorimit të internetit. Nëse nuk keni një ekip të dedikuar IT në dispozicionin tuaj, mund të jetë e pa vlefshme të keni qasje në këto mjete shtesë të monitorimit, në mënyrë që të mund të veproni në vend që të shikoni faqen tuaj të zbritet pa asnjë rekurs.

Isfarë është Monitorimi i Uptime në Server?

Uptime është norma me të cilën faqja juaj qëndron aktive. Për sa kohë që serverët po funksionojnë pa probleme, nuk duhet të ketë asnjë arsye pse njerëzit nuk mund të hyjnë në faqen tuaj në asnjë vend të botës. Sidoqoftë, pavarësisht se sa të kujdesshëm mund të jenë njerëzit, serverët gjithmonë do të jenë disi me një detyrim.

Me monitorimin në kohë të serverit, do të njoftoheni nëse ka ndonjë ndërprerje në mënyrë që të mund të vini në veprim. Duke marrë parasysh që duhet të mbështeteni në një shumëllojshmëri të serverëve të ndryshëm për të mbajtur në funksionimin e duhur faqen tuaj (d.m.th., serverin e të dhënave, serverin e postës elektronike, serverin FTP, etj.), Është e domosdoshme që të mund të shihni se si ata po performojnë në çdo kohë të caktuar.

Shumë shërbime të monitorimit në uebfaqe do ta ofrojnë këtë si pjesë të paketës tuaj standarde, por nganjëherë do të jetë një shërbim shtesë pasi kërkon reagime dhe njoftime në kohë reale. Sidoqoftë është e parashikuar, duhet të siguroheni që e keni atë, në mënyrë që të mos përjetoni joproduktive që do t’ju kushtojë.

Si të krijoni një shërbim të Monitorimit në Uebfaqe

Për fat të mirë, nuk ka qenë kurrë më e lehtë të përdorësh një shërbim të monitorimit të faqes në internet. Për pjesën më të madhe, gjithçka që duhet të bëni është të abonoheni dhe të dhëna të dhënat e faqes tuaj në mënyrë që ata të mund të kontrollojnë mbi të.

Kur zgjedh shërbimin e duhur për nevojat tuaja, ju ndihmon të siguroheni që ato mund të funksionojnë mirë me madhësinë e faqes tuaj. Nëse keni shumë trafik, për shembull, keni nevojë për raporte më të hollësishme në mënyrë që të mund ta mbani ekipin tuaj të IT të aprovuar për çdo çështje të mundshme.

Për pjesën më të madhe, shumë nga këto programe do të kenë nivele të ndryshme shërbimi për të përmbushur nevojat tuaja. Do të dëshironi të kaloni dhe të shihni se çfarë ka secila mundësi ajo që ju nevojitet, në mënyrë që të mos ju mbetet besueshmëria e veçantë.

Shumica e programeve që do t’ju tregojmë ju ofrojnë prova falas. Sidoqoftë, ajo që është kritike për tu mbajtur mend është se ekziston një ndryshim midis një pajtimi falas dhe një provë falas. Kjo e fundit do të thotë që do të duhet të paguani para për të vazhduar të përdorni të njëjtin shërbim, ndërsa i pari do të jetë gjithmonë falas pa marrë parasysh sa kohë qëndroni aktiv.

Shërbimet më të mira për monitorimin në internet

Nëse faqja juaj është akoma duke gjetur audiencën e saj, mund të jetë e vështirë të justifikoni pagimin e një pagese të madhe mujore për monitorimin e performancës, veçanërisht nëse nuk keni një ton trafiku. Si e tillë, ne duam t’ju ofrojmë disa mundësi falas për t’ju ndihmuar të filloni.

Secila prej këtyre shërbimeve ofron gjithashtu mundësi të paguara, kështu që nëse ju pëlqen ajo që ata kanë për të ofruar, mund të azhurnoni dhe merrni performancë më të mirë në asnjë kohë.

Statuscake

Kur shikoni shërbime të lira të monitorimit, dëshironi të jeni të sigurt që mund të merrni kthime të mira pa pasur nevojë të paguani ekstra. Për pjesën më të madhe, planet e lira do të jenë të kufizuara në mënyrë të konsiderueshme në krahasim me opsionet e primit, do të thotë që thjesht po merrni një dorezë themelore se si po funksionon faqja juaj pa shumë detaje shtesë.

Me Statuscake, opsioni i tyre falas përfshin

 • 10 teste – monitoroni deri në 10 URL
 • Shkalla e kontrollit pesë-minutësh – freskon çdo pesë minuta
 • Vendndodhjet e rastësishme të provës – nuk mund të zgjidhni prej nga provoni
 • Paralajmërime të pakufizuara të postës elektronike – njoftoheni sa herë që faqja juaj ka probleme
 • Raportimi publik i markës – tregojini rezultatet tuaja para audiencës tuaj (raporti ka logon e Statuscake)
 • Kontrolloni etiketat – filtroni testet tuaja për të ilustruar më qartë rezultatet

Në përgjithësi, për një shërbim falas, na pëlqen ajo që duhet të ofrojë Statuscake. Sidoqoftë, nëse keni më shumë se dhjetë faqe për faqen tuaj, atëherë jeni pak nga fat. Për fat të mirë, planet e paguara nuk janë shumë të shtrenjta.

Opsione të paguara

 • Superior: 24,49 $ / muaj – ideale për bizneset e vogla
 • Biznesi: 79,99 $ / muaj – ideale për shumicën e vendeve të mesme / të mëdha

Ata gjithashtu kanë një zgjidhje të monitorimit të ndërmarrjes nëse keni më shumë faqe ose keni nevojë për më shumë kontroll mbi të dhënat tuaja. Plani i biznesit mund të kontrollojë deri në 300 URL dhe ofron një normë rifreskimi 30 sekondash.

Krijimi i statusit gjithashtu ofron më shumë zgjidhje monitorimi, përfshirë

 • Monitorimi i faqeve
 • Monitorimi SSL
 • Skanues i viruseve
 • Monitorimi i Domainit
 • Monitorimi i serverit

Robot Uptime

Filluar në vitin 2010, zhvilluesit e Uptime Robot besojnë në ofrimin e shërbimeve të monitorimit falas për të gjitha faqet. Meqenëse është e domosdoshme që dikush të mbajë faqet e tyre të funksionuara, ata duan të ofrojnë një zgjidhje të thjeshtë dhe efektive për masat.

Me planin e tyre falas, ju mund të merrni deri në 50 teste me një ritëm të rifreskimit pesë-minutësh. Gjithashtu, Uptime Robot do të regjistrojë punën tuaj deri në dy muaj, në mënyrë që të shihni se si faqja juaj ndryshon me kalimin e kohës. E vetmja gabim është se ju nuk keni qasje në vende të ndryshme monitorimi. Shërbimi është i bazuar në Dallas, TX, kështu që vendet e tjera mund të jenë spotty.

Kur krahasohet me shërbime të tjera falas, ky është deri tani opsioni më i mirë. Në disa raste, ju mund të mos keni nevojë për të përmirësuar në versionin e tyre premium. Sidoqoftë, nëse e bëni, atëherë është 48 dollarë në muaj, dhe ofron-

Vende të shumta serverësh jashtë SH.B.A.

 • 1000 monitorë URL
 • Shkalla e rifreskimit një minutësh
 • 12 muaj log
 • 80 sinjalizime SMS në muaj

Në përgjithësi, ne na pëlqen Uptime Robot si një shërbim falas, por i mungojnë shumë karakteristikat shtesë që mund t’i gjeni me kompani të tjera. Për shembull, ata nuk ofrojnë njohuri në faqe, kështu që ju nuk do të mund të shihni se sa shpejt ngarkon faqja juaj. Kështu, nëse do të paguani për një shërbim premium, mund të dëshironi të zgjidhni një tjetër.

Montastic

Edhe pse kjo faqe ofron teknikisht një mundësi falas, nuk duhet të planifikoni ta përdorni rregullisht. Kjo vetëm ju lejon të kontrolloni deri në tre URL, dhe niveli i rifreskimit është 30 minuta. Nëse keni një blog të vogël ose diçka, mund të ndihmojë për të marrë një kontroll të menjëhershëm, por nuk ia vlen të regjistroheni, përveç nëse do të paguani.

Opsioni premium për Montastic është 29 dollarë në muaj, dhe kjo ju lejon të kontrolloni deri në 200 URL me një normë freskimi pesë minutëshe. Ajo ofron vetëm njoftime me email (pa SMS), dhe do t’ju njoftojë të dy kur faqja juaj shkon poshtë dhe kur të kthehet (një bonus i mirë).

Përsëri, nëse po administroni një blog të vogël ose faqe të ngjashme, atëherë Montastic mund të jetë i mjaftueshëm për ju. Sidoqoftë, për shkak se i mungojnë shumë karakteristikat e hollësishme të pranishme në shërbimet e tjera të monitorimit, ne sugjerojmë që të paguani çmimet e primit diku tjetër.

Shërbimet e Monitorimit të Pagesave më të Mirë të Uebsajtit

Siç e përmendëm, shumica e këtyre vendeve do të ofrojnë prova falas. Ne ju rekomandojmë t’i provoni ato para se të regjistroheni për një kontratë, në mënyrë që të jeni të sigurt se nuk do të dilni në probleme.

Pingdom

Gjykimi Falas: 14 ditë

Pricesmimet e Planit: 9,95 $ speciale – 199 $ / muaj

Kontrolloni numrat: 10-250 (opsionet e ndërmarrjes në dispozicion)

Përfitimet e preferuara

 • Monitorimi i Uptime
 • Monitorimi i faqeve
 • Monitorimi i serverit
 • Alertet Aktive
 • Monitorimi i transaksioneve
 • Pasqyrimet e vizitorëve

Përveç monitorimit në kohë dhe faqeve të faqeve, një gjë që ofron Pingdom është Visitor Insights. Këtu, ju merrni të dhëna aktuale nga njerëzit që vizitojnë faqet tuaja për të parë se si performoni në kohë reale. Këto të dhëna mund t’ju ndihmojnë të bëni ndryshime në faqen tuaj bazuar në mënyrën sesi njerëzit i përdorin ato më shumë. Gjithashtu, monitorimi i transaksioneve është i dobishëm nëse funksiononi një dyqan online. Shikoni nëse ndonjë çështje përpunimi mund të çojë në pakënaqësi të klientit.

LogicMonitor

Gjykimi Falas: 14 ditë

Pricesmimet e Planit: duhet të kërkoni një vlerësim (tre opsione të planit)

Kontrolloni numrat: 10-300

Përfitimet e preferuara

 • Monitorimi i rrjetit
 • Monitorimi i serverit
 • Monitorimi i Uebfaqeve
 • Monitorimi në re
 • Monitorimi i Aplikacionit
 • Konfigurimi i rrjetit

Në përgjithësi, LogicMonitor është krijuar për ekipe IT. Ju mund të rregulloni raportimin dhe analitikën tuaj për të përmbushur kriteret tuaja specifike dhe mund të rregulloni çështje në pultin tuaj. Edhe pse numri i kontrolleve të URL-së është i kufizuar, ai duhet të jetë i mjaftueshëm për shumicën e bizneseve.

Relike e re

Gjykimi Falas: 14 ditë

Mimi: 149 $ / muaj

Kontrolloni numrat: Pafund

Përfitimet e preferuara

 • Metrika e performancës së aplikacionit
 • Monitorimi i Infrastrukturës
 • Monitorimi dhe konfigurimi i celularit
 • Pasqyra dhe Analitika
 • Sintetika – Të dhënat dhe sjelljet e sjelljes së klientit
 • Optimizimi i shfletuesit

Ajo që është me të vërtetë e këndshme në lidhje me New Relic është se ofron shumë më tepër zgjidhje sesa shumica e shërbimeve të monitorimit të faqes në internet. Nëse doni më shumë kontroll mbi të dhënat tuaja dhe si mund t’i përdorni, atëherë Relic i Ri është plani për të marrë. Në përgjithësi, është ndërtuar për kompani të mëdha që duan një paketë gjithëpërfshirëse zgjidhjeje, së bashku me njohuri të vlefshme të të dhënave për përdoruesit e tyre. Do të duhet të paguani ekstra për disa nga këto shërbime, por ato mund të ia vlejnë edhe për llojin e analizave dhe kontrollit që merrni.

UpTrends

Provimi falas: 30 ditë

Prmimi i Planit: 11,33 $ – 158,61 $ / muaj

Kontrolloni numrat: 10-250 (zgjidhje ndërmarrje në dispozicion)

Përfitimet e preferuara

 • Monitorimi i Uptime
 • Monitorimi i faqeve
 • Monitorimi i API
 • Monitorimi i Përdoruesit Real (RUM)
 • Monitorimi i serverit
 • Monitorimi i Aplikimit

Ajo që është e ndryshme në lidhje me UpTrends është se ato ofrojnë paketa themelore dhe të avancuara të monitorimit. Me opsionet e përparuara, ju mund të rregulloni gjithçka nga numri i kontrolleve deri në shpejtësinë e intervalit tuaj. Gjithashtu, ju merrni të dhëna të pakufizuara të përdoruesit dhe mund të keni çdo numër operatorësh që hyjnë në sistem.

RapidSpike

Provimi falas: 10 ditë

Prmimi i Planit: 36,95 $ – 106,95 $ / muaj

Kontrolloni numrat: 3-10 monitorues të faqeve (më shumë të disponueshme për tu përmirësuar)

Përfitimet e preferuara

 • Monitorimi i Uptime dhe faqeve të faqeve
 • Monitorimi i SSL dhe Whois
 • Monitorimi dhe Mbrojtja e Sigurisë
 • Monitorimi dhe Monitorimi i SEO
 • RUM

Edhe pse ju merrni vetëm një pjesë të vogël kontrollesh inteligjente të faqeve, RapidSpike gjithashtu siguron teste për RUM, API dhe monitorimin e sigurisë. RapidSpike është i ndryshëm në atë që nuk kontrollon vetëm kohën e duhur dhe faqet e faqeve, por merr një lexim të plotë të performancës së faqes suaj në mënyrë që të mund të përshtateni në përputhje me rrethanat.

Ajo që nuk na pëlqen, sidoqoftë, është që ju duhet të paguani shumë për kontrolle shtesë. Gjithashtu, kohët e intervalit janë zakonisht 10-20 minuta, që është shumë më e ngadaltë se shumica e shërbimeve të tjera. Në përgjithësi, RapidSpike ofron shumë të dhëna dhe analiza të ndryshme, por është shumë më e kushtueshme se sa opsionet e tjera të ngjashme.

Monitis (Më parë Monitor.us)

Gjykimi Falas: 14 ditë

Prmimi i Planit: Custom

Kontrolloni numrat: Custom

Përfitimet e preferuara

 • Plane plotësisht të personalizueshme
 • Monitorimi i Uebfaqeve
 • RUM
 • Monitorimi i serverit
 • Monitorimi i Aplikimit
 • Monitorimi i rrjetit

Moniti ka ofruar Monitor.us si një shërbim falas të veçantë (megjithëse ekzistonte edhe një opsion premium). Tani ata janë bashkuar të dy për të siguruar aftësi më të mira monitorimi. Ajo që është vërtet interesante për Monitin është që ju mund të zgjidhni gjithçka për planin tuaj. Vendosni numrin e monitoruesve që dëshironi në muaj dhe merrni një çmim të personalizuar. Monitordo monitor është i ndarë me klasë (d.m.th., në kohën e duhur kundrejt sigurisë), kështu që ju paguani vetëm atë që ju nevojitet. Monitis gjithashtu ofron zgjidhje ndërmarrje dhe shitëse nëse është e nevojshme.

Site24x7

Provimi falas: 30 ditë

Prmimi i Planit: 9 – 225 $ / muaj

Kontrolloni numrat: 10-100 (më shumë për zgjidhjet e ndërmarrjeve)

Përfitimet e preferuara

 • Monitorimi i Uebfaqeve
 • Monitorimi i serverit
 • Monitorimi i Aplikimit
 • Monitorimi i Përdoruesit Real (RUM)
 • Monitorimi i rrjetit

Në përgjithësi, faqja24x7 është e përballueshme dhe gjithëpërfshirëse. Eachdo zgjidhje monitorimi ju ofron shumë mundësi dhe mbështetje të ndryshme të të dhënave, në mënyrë që të mund të rregulloni problemet që mund të shfaqen. Ne na pëlqen sepse punon për të dy vendet me trafik të ulët dhe të lartë, duke e bërë atë një mundësi të vlefshme dhe të përballueshme për të gjithë.

Host-Tracker

Provimi falas: 30 ditë

Prmimi i Planit: 9,92 $ – 74,92 $ / muaj

Kontrolloni numrat: 10-150 URL

Përfitimet e preferuara

 • Kontrolli i disponueshmërisë
 • Monitorimi i listës së zezë
 • Menaxhimi i AdWords
 • Monitorimi i serverit
 • Monitorimi i faqeve
 • Kontrolli i domenit dhe SSL
 • Raportim i përshtatshëm

Ajo që është e bukur për Host Tracker-in është se ato thjeshtësohen për lehtësinë tuaj. Shtë një proces relativisht i drejtpërdrejtë, thjesht u jepni URL-të tuaj dhe ata do të trajtojnë pjesën tjetër. Nëse preferoni të merrni një qasje më pak intensive për monitorimin e faqes në internet, Host Tracker mund të jetë një opsion i mirë për ju. Gjithashtu, ju merrni disa shërbime shtesë si menaxhimi AdWords, dhe mund të shihni nëse jeni në ndonjë listë të zezë.

SmartBear

Gjykimi Falas: 14 ditë

Prmimi i planit: varet nga shërbimi

Kontrolloni numrat: Ndryshon

Përfitimet e preferuara

 • Programet e ciklit jetësor API
 • Testimi i softverit
 • Monitorimi i Brendshëm dhe i Jashtëm i sitit
 • Bashkëpunimi dhe Optimizimi i Kodit
 • Optimizimi dhe Testimi i Mobile

Kur krahasohet me faqet e tjera të kësaj liste, SmartBear është më shumë sesa një mjet monitorimi i faqes në internet. Ky program është ndërtuar për zhvilluesit dhe programuesit që të bëjnë pothuajse gjithçka që duhet të bëjnë për performancën e faqes së tyre. SmartBear ofron zgjidhje gjithëpërfshirëse për një larmi problemesh. Ka kaq shumë mundësi për të zgjedhur nga ajo që mund të jetë pak mbingarkuese. Në përgjithësi, kjo është menduar për profesionistët. Nëse nuk dini çfarë keni nevojë, atëherë shkoni te një shërbim miqësor për fillestarët.

GeckoBoard

Provimi falas: 30 ditë

Prmimi i Planit: 25 $ – 599 $ / muaj

Kontrolloni numrat: N / A

Përfitimet e preferuara

GeckoBoard është një lloj shërbimi tjetër në atë që ju lejon të ndërtoni pultë për shfaqjen e metrikës së faqes tuaj. Në vend që të ofrojë shërbime monitorimi, ky program integrohet me një shërbim tjetër monitorimi dhe e projekton atë në një ekran për lehtësinë tuaj. Zyrat e TI-së që mund të përfitojnë nga një pult i centralizuar do ta pëlqejnë këtë shërbim, por vetëm ta dish që nuk i teston ose monitoron të dhënat. Përkundrazi, thjesht e mbledh dhe ju lejon të rregulloni mënyrën se si e shfaqni.

ContentKing

Provimi falas: 30 ditë

Prmimi i Planit: 11.26 $ – 342.52 $ / muaj

Kontrolloni numrat: 100-1m faqe

Përfitimet e preferuara

 • Përmbledhje e përmbajtjes
 • Optimizimi i përmbajtjes
 • Monitorimi i përmbajtjes
 • Bashkëpunimi i përmbajtjes

Ky shërbim është ndërtuar për krijuesit e përmbajtjes. Pra, nëse po administroni një blog ose diçka të ngjashme, do t’ju pëlqejë ajo që duhet të ofrojë ContentKing. Ajo që është interesante për strukturën e çmimeve është që ju të zgjidhni numrin e faqeve që keni, dhe pastaj të merrni të gjitha shërbimet që ata ofrojnë bazuar në atë numër.

Ju mund të zgjedhni përmbajtjen tuaj për pajisje të ndryshme, të lejoni bashkëpunim nëpër platforma dhe të monitoroni se si ndryshon përmbajtja juaj me kalimin e kohës.

përfundim

Uebfaqja juaj është një pjesë thelbësore e biznesit tuaj. Sigurohuni që po e monitoroni në mënyrë efektive dhe të qëndroni në krye të problemeve përpara se ato të shfaqen. Me mjetet e duhura të monitorimit të faqes në internet, ju mund ta mbani faqen tuaj të optimizuar për performancën e pikut në faqen e internetit në çdo kohë. Mirësevini në të ardhmen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map