Ofruesit më të mirë të certifikatave SSL në 2019 (Përditësuar maj 2020)

Një çertifikatë SSL nuk është një zgjedhje – është një domosdoshmëri.


Ju po i ruani të dhënat e përdoruesit tuaj të sigurt.

Do të merrni simbolin e sigurt “https” në shfletues.

Akoma më mirë – Google do të shpërblejë faqen tuaj me renditje më të mirë të kërkimit.

udhëzues për SSL

Siguria në internet është diçka që të gjithë jemi të vetëdijshëm për këtë ditë dhe moshë. Në ditët e vjetra të internetit, ju nuk do të duhet të shqetësoheni shumë për viruset dhe malware. Në ditët e sotme duket sikur diçka po bie në çdo cep të uebit.

Për fat të mirë, ndërsa hakerat po përpiqen të vjedhin të dhënat tona, ka mjaft metoda që mund t’i përdorim për të parandaluar që kjo të ndodhë.

Një nga metodat më efektive dhe të përdorura gjerësisht është përdorimi i certifikatave SSL. Sot ne do të zhyten thellë në botën e kriptimit në internet dhe do të shohim se si po e mban internetin të sigurt, veçanërisht kur transferohen informacione të ndjeshme.

Ne gjithashtu do të bëjmë një krahasim të certifikatës SSL për t’ju ndihmuar të gjeni çertifikata më e mirë SSL dhe ofruesi më i mirë i certifikatës SSL për ju.

Farë është një Certifikatë SSL?

Termi SSL është një akronim që qëndron për një shtresë të sigurt foleje. Whatfarë do të thotë kjo është se të dhënat tuaja janë të ndara në copa të ndryshme, ose bazat, në mënyrë që të parandaloni që ajo të kapet nga një palë e tretë, siç është një haker.

Mënyra se si funksionon është se është një proces me dy hapa. Së pari, informacioni është i koduar duke u futur në internet, dhe pastaj faqja e internetit me të cilën po komunikoni është verifikuar se është marrëveshja e vërtetë.

Për shembull, nëse po blini diçka nga një dyqan në internet, një çertifikatë SSL është një mënyrë për të siguruar që faqja të jetë verifikuar dhe se nuk është një faqe kuzhine e krijuar nga një haker.

Pse të blini Certifikatën SSL?

Duke folur teknikisht, çdo faqe në internet që dëshiron të sigurohet që është e sigurt ka nevojë të përdorë encryption SSL.

Kjo do të sigurojë që faqet të mos infektohen ose spikohen nga një haker, i cili më pas do të vë në rrezik secilin që viziton sitin.

Ekzistojnë disa lloje të ndryshme të çertifikatave që mund të marrin faqet e internetit (të cilat do t’i futim pak), që do të thotë se jo të gjitha faqet do të kodohen në të njëjtën mënyrë.

Për shembull, dikush që drejton një blog mund të zgjedhë një version të thjeshtuar pasi ato nuk kanë të bëjnë me ndonjë informacion të ndjeshëm, por çdo lloj dyqani në internet duhet të ketë kriptim të përparuar për të siguruar që të dhënat e klientit nuk janë shkelur.

Përfitimet e përdorimit të certifikatave SSL

Nëse jeni menaxher në uebfaqe, ka disa arsye që duhet të blini dhe të përdorni certifikata SSL. Përtej përfitimit të dukshëm për të mbajtur ju të sigurt dhe vizitorët tuaj, SSL mund të ofrojë këto avantazhe gjithashtu.

 • E mban atë profesionale: një dallim kryesor midis një faqe amatore dhe asaj profesionale është ekzistenca e një çertifikate. Pra, nëse doni të merreni seriozisht si një biznes apo markë në internet, atëherë duhet të rriteni.
 • Redukton Shkallën e Kthimit: pasi njerëzit të kuptojnë që faqja juaj është e pasigurt, ata do të largohen sa më shpejt që të jetë e mundur. Pra, për ta mbajtur audiencën tuaj të angazhuar, duhet të siguroheni që ata të kenë një përvojë të këndshme.
 • Parandalon flamurin: nëse faqja juaj është hakuar sepse nuk keni një çertifikatë SSL, atëherë motorët e kërkimit mund t’ju rendisin si të pasigurt, dhe programet antivirus mund të ndalojnë përdoruesit të vizitojnë faqen tuaj plotësisht. Kur përpiqeni të ndërtoni një prani në internet, kjo mund të jetë një pengesë e madhe për ju.
 • Besimi i Ofertave: edhe nëse klientët nuk janë të njohur me markën tuaj, duke parë që faqja ka nivele të larta të kriptimit u tregon atyre se jeni të sigurt dhe mund të besoheni me informacion të ndjeshëm.
 • Përmirëson renditjen: vendi juaj në një motor kërkimi mund të bëjë ose prishë praninë tuaj në internet, dhe të keni nivele më të larta të sigurisë do t’ju ndihmojë të merrni më të lartë në rezultatet e kërkimit në mënyrë që të mund të tejkaloni konkurrencën.

 

Llojet e Certifikatës SSL

Siç e përmendëm, ekzistojnë disa lloje të ndryshme të çertifikatave SSL, me secilën të përcaktuar nga një grup i parametrave që duhet të plotësoni.

Ndërsa të gjitha çertifikatat ofrojnë një shtresë mbrojtjeje për sitin tuaj, vetëm disa të tilla (siç është EV SSL) mund të sigurojnë që të gjitha të dhënat janë të koduara dhe të paarritshme për hakerat. Këtu janë llojet më të zakonshme të çertifikatave që mund të gjeni.

Validimi i Domain SSL

Nëse po drejtoni një sit të nivelit të ulët (si blog) dhe nuk merrni ndonjë informacion të ndjeshëm, atëherë DV SSL mund të jetë një mundësi e shkëlqyeshme. Relativelyshtë relativisht e lirë dhe e lehtë për tu gjetur, por nuk ofron aq shumë mbrojtje.

Arsyeja që kjo certifikatë është një nga më pak të sigurta është se nuk kërkon ndonjë vërtetim nga ofruesi SSL. Kjo do të thotë që ju, si pronar i faqes, nuk keni pse të verifikoni të gjitha detajet e biznesit tuaj përpara se të merrni një çertifikatë.

Kjo është edhe arsyeja pse ato janë kaq të lehta për tu marrë pasi është një proces aprovimi shumë më i thjeshtuar.

Validimi i Organizatës SSL

Hapi tjetër mbi DV SSL është vërtetimi i organizatës. Për të marrë këtë lloj çertifikate, ju duhet të jepni detaje të verifikueshme në lidhje me biznesin tuaj fizik, siç janë adresa dhe numri i telefonit.

Ky lloj çertifikate është ideal për organizatat që kanë një vend me tulla dhe llaç si dhe një sit. Sidoqoftë, akoma nuk rekomandohet të merreni me informacione të ndjeshme siç janë kartat e kreditit.

Validimi i Zgjeruar SSL

Ky është niveli më i lartë i sigurisë që mund të keni, dhe është e nevojshme për çdo biznes në internet që merret me transaksione me emrin “e-commerce”. Kështu që, nëse drejtoni një dyqan online ose një sistem bankar, keni nevojë për EV SSL. Ky lloj çertifikate kërkon vlerësim rigoroz nga autoriteti që ju jep atë.

Vetëm pasi të kaloni të gjitha procedurat e verifikimit, mund të merrni miratimin. Bonusi tjetër i marrjes së statusit EV SSL është që faqja juaj të renditet me një simbol të bllokimit të gjelbër në shiritin e adresave.

Kjo tregon vizitorëve që faqja juaj është aq e sigurt dhe e mbrojtur sa të jetë e mundur. Në fund të fundit, kjo është çertifikata më e mirë SSL që mund të blini.

Wildcard SSL

Në pjesën më të madhe, faqet e internetit nuk kanë të njëjtin nivel kriptimi për secilën faqe. Kjo për shkak se mund të jetë e kushtueshme dhe kërkon shumë kohë për ta bërë këtë.

Sidoqoftë, një mënyrë e thjeshtë për të arritur rreth kësaj është të merrni një çertifikatë Wildcard SSL, e cila ju lejon të kriptoni të gjitha nënfushat nga faqja juaj bazë..

Për shembull, nëse domeni juaj standard është www.mysite.com, atëherë mund të merrni një çertifikatë Wildcard për të mbuluar të gjitha nënfushat, të tilla si blog.mysite.com, mail.mysite.com, etj. Zakonisht, duhet të siguroni vetëm verifikimin se këto nënfusha janë pjesë e faqes tuaj të përgjithshme, por në disa raste, ju mund të duhet të krijoni adresa IP të veçantë për të marrë miratimin.

Në përgjithësi, ata që kanë nevojë për Wildcard SSL janë ata që menaxhojnë shumë nënfusha dhe duan të mbajnë gjithçka sa më thjeshtë..

Si mund të merrni një Certifikatë SSL?

Para së gjithash, certifikatat SSL jepen vetëm nga disa ofrues të caktuar, kështu që duhet të gjeni një para se të filloni. Ne do të kalojmë në listën e shitësve më të mirë dhe ku mund t’i gjeni më vonë

Por është e rëndësishme të dini se nuk mund të merrni një certifikatë nga kudo.

Në mënyrë tipike, autoriteti i certifikatës kërkon tre nivele informacioni nga faqja e internetit që kërkon kodimin SSL. Në varësi të llojit të certifikatës që merrni, ju mund të duhet të ofroni më shumë ose më pak informacion për t’u verifikuar.

Adresa IP

Për qëllime të sigurisë, vetëm një certifikatë mund të gjenerohet për një adresë të vetme IP. Përsëri, Wildcard SSL mund të mbulojë edhe nënfushat, por ju ende duhet të keni një IP të verifikueshëm për domenin parësor. Nëse nuk zotëroni domenin, atëherë nuk mund të merrni një çertifikatë për të.

Certifikatë dhe kërkesë për nënshkrim (CSR)

Ky është një term i përgjithshëm për një formë të koduar që mund të përmbajë informacion të ndjeshëm. CSR përdoren për qëllime të ndryshme përfshirë aplikimin për një certifikatë SSL. Sasia e informacionit që ju ofroni do të varet nga autoriteti dhe lloji i certifikatës që dëshironi.

Të dhënat më të zakonshme përfshijnë një adresë fizike, emrat e biznesit, lokalitetin dhe vendin e origjinës.

Në shumë raste, autoriteti i certifikatës (CA) do të ketë një formular CSR që mund të plotësoni, por ndonjëherë ju duhet të krijoni një vetë. Në përgjithësi, për sa kohë që informacionet e listuara janë të sakta dhe të verifikueshme, atëherë nuk duhet të keni ndonjë problem me miratimin.

Regjistri WHOIS

Nëse nuk jeni të njohur me këtë term, të dhënat e WHOIS i referohen informacionit që është renditur për pronarin e një domeni të caktuar. Kur blini domainin, duhet të siguroni të dhëna të tilla si emri dhe detajet e kontaktit, në mënyrë që kushdo që përpiqet të gjejë pronarin e faqes, mund ta bëjë këtë shpejt dhe me lehtësi.

Kur aplikoni për një certifikatë SSL, CA do të kontrollojë të dhënat në formën tuaj CSR me regjistrimin WHOIS për t’u siguruar që ato përputhen.

Nëse për ndonjë arsye, ato nuk përputhen, atëherë duhet të rregulloni të dhënat e WHOIS për të pasqyruar informacionin aktual të listuar në formën tuaj CSR. Përndryshe, nuk do të aprovohesh.

Farë është LetsEncrypt?

Në mënyrë tipike, kur të merrni një çertifikatë SSL, e gjithë letërkëmbimi bëhet manualisht midis jush dhe ofruesit. Sidoqoftë, LetsEncrypt është një shërbim i automatizuar që i bën të gjitha këto për ju pa ndonjë ndërhyrje njerëzore.

I gjithë procesi është pak teknik, por përfitimi i përdorimit të këtij lloj sistemi është se mund të bëjë që gjithçka të funksionojë shumë më mirë, dhe prapë siguron të gjithë verifikimin dhe vërtetimin pa asnjë problem.

Meqenëse programi funksionon vetëm nëse faqja është verifikuar, as ofruesi SSL dhe as kërkuesi nuk duhet të shqetësohen për sistemin që lejon gabime ose vrimat në siguri.

Kush ofron Certifikata SSL?

Ka mjaft CA-të atje nga të cilat mund të blini një çertifikatë, dhe disa janë më të njohura se të tjerët. Ju duhet të siguroheni që ata janë autoritete legjitime në mënyrë që certifikata juaj të jetë e vlefshme dhe funksionuese.

Dy nga autoritetet më të mëdha atje janë Comodo SSL dhe Verisign, kështu që ndjehuni të lirë t’i kontrolloni nëse po kërkoni të certifikoheni.

Ekziston një mënyrë tjetër që të blini certifikatat SSL, dhe kjo do të kalojë nëpër kompaninë tuaj të pritjes. Shumica e pritësve të internetit ofrojnë SSL si një mundësi shërbimi, do të thotë se ato merren me të gjitha dokumentet dhe sigurojnë që gjithçka të funksionojë mirë. Ata në të vërtetë janë ndërmjetësi midis jush dhe autoriteti lëshues.

Por pse do të kalonit në shërbimin tuaj të pritjes? Epo, përfitimi kryesor për të bërë gjëra në atë mënyrë është sepse hosti juaj në internet ka të gjitha informacionet që ju nevojiten për të verifikuar faqen tuaj të internetit.

Të dhënat e WHOIS, adresa IP dhe detajet e tjera mund të sigurohen dhe verifikohen përmes hostit, duke e bërë tërë procesin më të thjeshtë. Në shumë raste, host-et e ofrojnë këtë shërbim falas ose me një çmim të vogël, kështu që mund të vlen edhe për lehtësinë në fund.

Ofruesit më të mirë të certifikatave SSL

Për t’ju ndihmuar të filloni blerjen e një certifikate SSL, këtu është një listë e tetë autoriteteve më të mira të certifikimit në internet. Secila mund të ju jap llojin e mbrojtjes SSL që ju nevojiten, dhe të gjitha vlerësohen shumë për sigurinë.

1. Comodo SSL

Ky CA renditet si numri një në botë, kështu që është një vend fantastik për të marrë certifikatën tuaj. Ajo që e bën këtë kompani kaq të efektshme është se ato ofrojnë kriptim 256-bit dhe atyre u besohet të gjithë shfletuesit.

Jo vetëm kaq, por Comodo SSL ofron shumë mbështetje teknike dhe një garanci prej 250,000 dollarë nëse faqja juaj është e hakuar. Mimi vjetor për një certifikatë EV SSL është 249 dollarë.

2. IdenTrust

Ky autoritet është i njohur në mesin e shumë faqeve të internetit bankare, kështu që ju e dini që është një zgjedhje e shkëlqyeshme. Këtu ju akoma merrni encryption 256-bit dhe shumë mbështetje.

IdenTrust gjithashtu përdor një algoritëm të përparuar për të siguruar një forcim shtesë të sigurisë. Më e mira nga të gjitha, çmimet janë shumë më të arsyeshme, me shumicën e çertifikatave që kushtojnë rreth 100 deri 150 dollarë për një vit.

3. Symantec

Edhe pse pikat e çmimeve për këtë ofrues janë shumë më të larta se diçka si IdenTrust, ju merrni një mbrojtje të jashtëzakonshme, si dhe një garanci shembullore.

Shumica e çertifikatave të EV SSL janë të siguruara deri në 1.5 milion dollarë, por ato mund të kushtojnë mbi 1.000 dollarë në vit. Si me të tjerët, Symantec ofron kriptim 256-bit.

4. GoDaddy

Shumica e njerëzve janë të vetëdijshëm për këtë Godaddy, por zakonisht, kjo është për shkak se ata duan të marrin një domain ose të presin një faqe në internet. Sidoqoftë, ky central elektrik i internetit gjithashtu ofron çertifikata SSL, dhe ato janë shumë më të përballueshme se sa konkurrenca. Mimet variojnë nga 69 deri në 300 dollarë.

5. GlobalSign

Nëse dëshironi një mbrojtje shtesë për uebfaqen tuaj pa pasur nevojë të paguani çmime të tepruara, GlobalSign është një opsion i shkëlqyeshëm. Ajo ofron kriptim të së ardhmes së provës 2048-bit, si dhe programe që zbulojnë phishing. Më e mira nga të gjitha, ju mund të regjistroheni për një domain të vetëm me vetëm 249 dollarë në vit.

6. Digicert

Digicert është një tjetër CA që ofron kriptim 2048 bit, që do të thotë se është e përsosur për çdo transaksion të biznesit në internet. Ndërsa ky ofrues nuk është aq i njohur sa disa nga të tjerët, ata ia vlen të kontrollohen. Mimet ndryshojnë nga 175 në 595 dollarë në vit për certifikatat e Digicert. Ato gjithashtu ofrojnë një licencë të pakufizuar serveri me certifikatat e tyre.

7. Certifikatë

Nëse jeni me buxhet dhe nuk keni nevojë për nivele të larta të kriptimit, atëherë kjo mund të jetë një CA e shkëlqyeshme për të zgjedhur. Edhe pse ofron vetëm çertifikata 128-bitësh, kjo është më se e mjaftueshme për faqet që nuk merren me të dhëna të ndjeshme. Gjithashtu, çmimet janë shumë më të përballueshme, duke filluar nga 23 në 299 dollarë në vit.

8. Besimi

Kjo CA ofron kriptim 2048 bit, si dhe çmime relativisht të përballueshme. Kjo e bën atë një mundësi të shkëlqyeshme për çdo biznes në internet që duan mbrojtje shtesë pa pasur nevojë të paguajnë shumë më tepër. Mimet variojnë nga 180 deri në 575 dollarë në vit, me EV SSL që janë në skajin më të ulët të spektrit.

9. Gjeotrusti

Geotrust ofron të dy certifikatat SSL që mundësojnë kriptim 256-bit. Ata gjithashtu ofrojnë nënshkrimin e kodit i cili është mënyra e përdorimit të një firme dixhitale të bazuar në çertifikatë për të nënshkruar ekzekutuesit dhe skriptet në mënyrë që të verifikohet identiteti i autorit dhe të sigurohet që kodi nuk është ndryshuar ose korruptuar që kur është nënshkruar nga autori, i cili padyshim ofron një nivel shtesë sigurie. Certifikatat SSL të ofruara nga Geotrust shkojnë nga 149 dollarë deri në 745 dollarë.

10. SSL e shpejtë

Rapid SSL është një degë e Geotrust, dhe është padyshim një mundësi më miqësore me buxhetin në krahasim me kompaninë mëmë. Ata kanë dy opsione certifikatat e tyre RapidSSL të cilat premtojnë se “Sigurt a domen i vetëm me kriptim të fortë ”. për 59 dollarë. Mundësia tjetër është çertifikatat e kartave të egra RapidSSL të cilat “Sigurt nënfushat e pakufizuara me kriptim të fortë ”. për 249 dollarë. Ata ofrojnë një garanci prej $ 10,000 dhe ofrojnë gjithashtu shifrim deri në 256-bit. Një tipar tjetër interesant për këtë sit është që ju lejon të krahasoni me lehtësi ofertat e tij me disa nga udhëheqësit e tjerë si Godaddy, Globalsign dhe Comodo SSL këtu.

11. Thawte

Ngjashëm me Geotrust Thawte ofron si certifikata SSL ashtu edhe nënshkrim kodesh. Opsionet e tyre variojnë nga 149 – 299 dollarë në vit, megjithatë ata gjithashtu ofrojnë mundësi për të shtuar kartelat SSL për një tarifë shtesë. Opsioni i tyre SSL123 fillon me 149 dollarë, por shkon deri në 745 dollarë nëse vendosni të shtoni opsionin e kartave të egra. Serveri i tyre SSL i SSL fillon me 199 dollarë, dhe rritet në 599 dollarë me SSL të kartelave të shtuara. Ata ofrojnë shifrim deri në 256-bit dhe një garanci të kthimit të parave 30 ditë. Gjithashtu garancitë e tyre të ofruara variojnë nga $ 500,000 – $ 1,500,000.

12. Zgjidhjet e rrjetit

Zgjidhjet e rrjetit është një sit që ofron pothuajse gjithçka që ju nevojitet kur krijoni një sit, padyshim që përfshin Certifikata SSL. Ky ofrues ka 5 opsione që variojnë nga 59,99 $ me një mandat 2 vjeçar deri në 579 $ me një mandat 2 vjeçar. Ata ofrojnë “garanci” që variojnë nga $ 10,000 deri në $ 1.000,000.

Konsiderata të tjera në lidhje me Certifikatat SSL

Ndërsa është e domosdoshme që të kuptoni bazat e SSL dhe si bashkohen të gjitha. Ky është “udhëzuesi përfundimtar”, ne duhet t’ju ofrojmë disa informacione shtesë që mund të jenë të dobishme kur shikoni SSL dhe si mund të funksionojë për faqen tuaj të internetit. Prandaj, duke pasur parasysh këtë, ja disa gjëra të tjera për të cilat duhet të mendoni kur kriptoni të dhënat tuaja.

Shpejtësia e ngarkesës më të ngadaltë

Ju mund të keni vërejtur se kur shkoni në seksionin e arkëtimit të një faqe në internet që kërkon pak më shumë kohë për të ngarkuar sesa pjesët e tjera të faqeve. Kjo për shkak se kriptimi kërkon një sekondë ose dy për të hyrë në fuqi. Ajo që ndodh në thelb është që faqja me certifikatë të bëjë një “shtrëngim dore” me kompjuterin e përdoruesit vizitues.

Kjo siguron që lidhja të jetë e qëndrueshme dhe e sigurt, dhe nuk do të lejojë asnjë person të palës së tretë të kërkojë dhe të marrë të dhëna të ndjeshme.

Skadimi i Certifikatës

Siç e përmendëm në listën tonë të ofruesve, çmimet për certifikatat SSL renditen çdo vit. Kjo do të thotë që çdo sit i certifikuar duhet të paguajë çdo vit për të mbajtur gjithçka të azhurnuar dhe aktuale. Whatfarë do të thotë gjithashtu është se nëse vizitoni një sit që ka një çertifikatë të skaduar, nuk është aq i sigurt.

Zakonisht, shfletuesi juaj ose programi antivirus do t’ju tregojnë nëse ky është rasti, dhe ju takon juve të vendosni nëse doni të vazhdoni. Për paratë tona, ne nuk do të bënim asnjë rrethanë.

Të dhënat e bllokimit jeshil

Siç e përmendëm më lart, faqet që kanë mbrojtje SSL do të kenë një bllokim të gjelbër në shiritin e adresave. Sajti gjithashtu do të renditet si https sesa si HTTP standarde. Ajo që duhet të dini gjithashtu është se klikimi në bllokimin e gjelbër tregon të gjithë informacionin publik.

Ky informacion ka të bëjë me kompaninë që zotëron faqen e internetit, si dhe autoritetin e certifikatës. Kjo është edhe një mënyrë tjetër që vizitorët të verifikojnë sigurinë e çdo faqe që ata vizitojnë. Pra, nëse një sit nuk ka një bllokim, atëherë duhet të keni kujdes.

Instalimi i certifikatës

Një gjë e rëndësishme që duhet të mbani mend kur aplikoni për një çertifikatë është se duhet ta instaloni në faqen tuaj të internetit. Kjo është një arsye tjetër që njerëzve u pëlqen të kalojnë nëpër hostin e tyre në internet, pasi që hosti zakonisht do të ofrojë ta bëjë këtë për ju.

Gjithashtu, nëse keni një sit që është në një server të përbashkët të internetit, nuk do të keni qasje të drejtpërdrejtë në të gjithsesi. Kjo është e rëndësishme të mbani në mend në mënyrë që të mos paguani aksidentalisht për diçka që nuk mund të përdorni as.

Hapja e fazës HTTP

Kjo mund ose mund të mos ndodhë fare, por ekziston një ide në rritje që të gjithë aktivitetin në internet duhet të sigurohet përmes SSL. Kjo do të thotë që faqet që nuk kanë çertifikim do të hiqen nga motorët e kërkimit ose do të faza tërësisht.

Mendimi që qëndron pas kësaj është se duke kërkuar çertifikata për të gjitha faqet do ta bëjë internetin në përgjithësi një vend shumë më të sigurt, por fakti është se mund të jetë e vështirë të zbatohet një strategji e tillë gjithëpërfshirëse, veçanërisht kur merret parasysh shtrirja e gjerë e internetit.

Siç qëndron, ligjet dhe rregulloret lokale përcaktojnë se cilat lloje të vendeve kërkohet të kenë certifikata SSL. Tani për tani, vetëm ato që klasifikohen si një sit listë, ose ndonjë faqe që nuk merren me informacionin e klientit nuk kanë nevojë për kriptim SSL.

Një nga çështjet më të mëdha për të kërkuar mbrojtje të tillë është se mund të kushtojë shumë para. Pagesa e disa qindra dollarëve në vit mund të jetë ndaluese për disa site, veçanërisht nëse ata duhet të menaxhojnë shumë domene ose adresa IP.

Ndoshta nëse kostoja zvogëlohej, do të ishte më e lehtë të hiqni dorë nga të gjitha vendet jo të sigurta, por do të jetë interesante të shihni se si bëhen të gjitha.

përfundim

Siç mund ta shihni, ka shumë gjëra për t’u marrë parasysh kur shikoni certifikatat SSL. Në përgjithësi, është përgjegjësia e të gjithëve të sigurohemi që interneti është një vend i sigurt. Kjo do të thotë që nëse bëni një uebsajt, duhet ta kodoni sa më shpejt që të jetë e mundur.

Fatmirësisht, përhapja aktuale e çertifikatave SSL, së bashku me metodën e lehtë për të zbuluar një sit të sigurt, do të thotë që shumica e njerëzve mund të jenë në internet pa ndonjë rrezik të infektohen me ndonjë lloj malware.

Zakonisht, problemi paraqitet kur vizitoni një sit jo të sigurt ose shkarkoni diçka nga një burim i pasigurt. Si e tillë, nuk ka asnjë arsye të vërtetë që të ndjeheni të pasigurt kur shfletoni në internet.

Shpresojmë, ky udhëzues u përgjigj të gjitha pyetjeve tuaja në lidhje me çertifikatat SSL, dhe shpresojmë se ju ndihmoi të gjeni ofruesin më të mirë të certifikatave SSL për ju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map