14 най-добри услуги за мониторинг на уебсайтове (май 2020 г.)

Ако управлявате уебсайт, тогава искате да сте сигурни, че аудиторията ви може да посещава и да взаимодейства с него без никакви проблеми или закъснения. В наши дни закъсненията и прекъсванията на сървъра могат да причинят значителни неуспехи на даден сайт, което да доведе до лошо изживяване на крайния потребител.


Но как можете да сте сигурни, че вашите посетители постигат най-добри резултати? Как можете да тествате сайта си на различни сървъри, за да видите дали има проблеми? За щастие можете да използвате услуга за наблюдение на уебсайтове, за да следите страниците си, за да гарантирате, че съдържанието ви се доставя по начина, по който трябва.

най-добрите услуги за мониторинг на уебсайтове

най-добрите услуги за мониторинг на уебсайтове Най-добрият ни опит как да изглежда наблюдението на уебсайт с лупа.

Днес ще разгледаме най-добрите услуги за мониторинг на уебсайтове и ще ви покажем какво правят и как могат да поддържат вашия сайт на върха в целия свят, 24/7. Нека се гмурнем и да видим какво могат да предложат.

Какво е услуга за наблюдение на уебсайтове?

В основата си компания, която предлага услуги за мониторинг, ще взаимодейства с вашия уебсайт от различни сървъри. Крайната цел е да се определят всички проблеми като латентност, скачане или времена на забавяне. Ако сървър се спусне например във Великобритания, искате да сте сигурни, че сайтът ви се пренасочва, така че хората в района да не получават съобщение за грешка при посещение на страницата ви.

В по-голямата си част тези монитори ще ви изпращат отчети, които са пълни с подробни диаграми и графики, очертаващи различните проблеми, които могат да засягат вашия сайт. Също така мониторингът на ефективността в реално време може да ви уведоми за възникнали проблеми, така че вашият екип от мрежи да намери решение по-бързо. Някои от основните данни, които тези услуги събират, могат да включват-

 • Ефективност на сайта: отделянето на определени страници или връзки отнема повече време от другите? Какви елементи ви забавят?
 • Ефективност на мрежата: как локалната ви мрежа влияе върху продължителността и скоростта на вашия уеб сайт Познаването на тези подробности може да ви помогне да пренасочите ресурси, за да избегнете скокове, които могат да увеличат времето за реакция.
 • Здраве на сървъра: има ли тесни места, които могат да създадат проблеми в бъдеще? Кои сървъри имат проблеми и кои от тях работят перфектно?

В някои случаи може да имате възможност да контролирате капацитета на вашия сървър и да разпределяте ресурсите си в задния край с услуга за наблюдение на уебсайтове. Ако нямате на ваше разположение специализиран ИТ екип, може да бъде безценно да имате достъп до тези допълнителни инструменти за мониторинг, така че можете да предприемете действия, вместо да гледате как сайтът ви се спуска без никакво прибягване.

Какво е мониторинг на Uptime на сървъра?

Uptime е степента, с която сайтът ви остава активен. Докато сървърите работят безпроблемно, не трябва да има причина, поради която хората не могат да имат достъп до вашия сайт навсякъде по света. Въпреки това, колкото и внимателни да бъдат хората, сървърите винаги ще бъдат някаква отговорност.

С наблюдението на ъптайма на сървъра ще получите известие, ако има прекъсване, за да можете да започнете да действате. Имайки предвид, че трябва да разчитате на различни различни сървъри, за да поддържате безпроблемно функционирането на сайта си (т.е. сървър за данни, имейл сървър, FTP сървър и т.н.), е наложително да видите как се изпълняват в даден момент.

Много услуги за мониторинг на уебсайтове ще предлагат това като част от стандартния ви пакет, но понякога това ще бъде допълнителна услуга, тъй като изисква обратна връзка и уведомяване в реално време. Въпреки това е предоставено, трябва да сте сигурни, че го имате, за да не изпитате престой, който да ви струва.

Как да настроите услуга за наблюдение на уебсайтове

За щастие никога не е било по-лесно да използвате услуга за наблюдение на уебсайтове. В по-голямата си част всичко, което трябва да направите, е да се абонирате и да въведете данните на вашия сайт, за да могат те да проверяват.

Когато изберете правилната услуга за вашите нужди, тя помага да се уверите, че те могат да работят добре с размера на вашия сайт. Ако имате много трафик, например, имате нужда от по-подробни отчети, така че да можете да информирате своя екип за ИТ за всякакви потенциални проблеми.

В по-голямата си част много от тези програми ще имат различни нива на обслужване, за да отговорят на вашите нужди. Ще искате да преминете през и да видите каква опция има това, от което се нуждаете, за да не останете с надеждност на subpar.

Повечето от програмите, които ще ви покажем, предлагаме безплатни пробни програми. Но най-важното е да запомните, че има разлика между безплатен абонамент и безплатна пробна версия. Последното означава, че ще трябва да плащате пари, за да продължите да използвате една и съща услуга, докато първата ще бъде безплатна, независимо колко дълго ще останете активни.

Най-добрите безплатни услуги за мониторинг на уебсайтове

Ако вашият сайт все още намира своята аудитория, може да е трудно да се оправдае плащането на обилна месечна такса за мониторинг на ефективността, особено ако нямате тон трафик. Като такъв, ние искаме да ви предоставим няколко безплатни опции, които да ви помогнат да започнете.

Всяка от тези услуги предлага и платени опции, така че ако харесвате това, което могат да предложат, можете да надстроите и да получите по-добра производителност за нула време.

Statuscake

Когато гледате безплатни услуги за мониторинг, искате да сте сигурни, че можете да получите прилична доходност, без да се налага да плащате допълнително. В по-голямата си част безплатните планове ще бъдат значително ограничени в сравнение с първокласните опции, което означава, че просто получавате основна справка за ефективността на вашия сайт без много допълнителни подробности.

С Statuscake тяхната безплатна опция включва

 • 10 теста – следете до 10 URL адреса
 • Пет минутна проверка – опреснява на всеки пет минути
 • Случайни тестови местоположения – не можете да изберете откъде да тествате
 • Неограничени известия по имейл – получавайте сигнали винаги, когато вашият сайт има проблеми
 • Маркирано обществено отчитане – покажете резултатите си пред аудиторията си (в отчета има логото на Statuscake)
 • Проверете маркерите – филтрирайте тестовете си, за да илюстрирате резултатите по-ясно

Като цяло, за безплатна услуга ни харесва какво може да предложи Statuscake. Ако обаче имате повече от десет страници за сайта си, значи нямате късмет. За щастие, платените планове не са твърде скъпи.

Платени опции

 • Superior: $ 24.49 / месец – идеален за малки фирми
 • Бизнес: $ 79,99 / месец – идеален за повечето средни / големи сайтове

Те имат и решение за мониторинг на предприятието, ако имате повече страници или се нуждаете от повече контрол върху данните си. Бизнес планът може да провери до 300 URL адреса и предлага 30 секунди честота на опресняване.

Statuscake също предлага повече решения за мониторинг, включително

 • Страничен мониторинг
 • SSL мониторинг
 • Вирус скенер
 • Мониторинг на домейна
 • Мониторинг на сървъра

Uptime Robot

Започнали през 2010 г., разработчиците на Uptime Robot вярват, че предлагат безплатни услуги за мониторинг за всички сайтове. Тъй като е наложително за всеки да поддържа сайтовете си работещи, те искат да осигурят просто и ефективно решение за масите.

С техния безплатен план можете да получите до 50 теста с петминутна честота на опресняване. Също така, Uptime Robot ще регистрира вашата ефективност за период до два месеца, така че да можете да видите как вашият сайт се променя с течение на времето. Единственият недостатък е, че нямате достъп до различни места за наблюдение. Услугата е базирана в Далас, Тексас, така че други страни могат да бъдат забелязани.

В сравнение с други безплатни услуги това далеч не е най-добрият вариант. В някои случаи може да не се наложи да надстроите до тяхната премиум версия. Ако го направите обаче, това е 48 долара на месец и той предлага-

Няколко сървърни местоположения извън САЩ

 • 1000 URL монитора
 • Едноминутна скорост на опресняване
 • 12 месеца трупи
 • 80 SMS сигнала на месец

Като цяло харесваме Uptime Robot като безплатна услуга, но му липсват доста допълнителни функции, които можете да намерите с други компании. Например те не предоставят статистически данни за страници, така че няма да можете да видите колко бързо се зарежда сайтът ви. По този начин, ако ще плащате за премия услуга, може да искате да изберете друга.

Montastic

Въпреки че този сайт технически предлага безплатна опция, не бива да планирате да го използвате редовно. Той ви позволява да проверите до три URL адреса, а честотата на опресняване е 30 минути. Ако провеждате малък блог или нещо подобно, това може да ви помогне да получите незабавен чек, но не си струва да се абонирате, освен ако не плащате.

Премиум опцията за Montastic е $ 29 / месец и ви позволява да проверите до 200 URL адреса с петминутна честота на опресняване. Той предлага само известия по имейл (без SMS) и ще ви уведомява както когато сайтът ви се понижи, така и когато се върне обратно (хубав бонус).

Отново, ако управлявате малък блог или подобен сайт, Montastic може да ви е достатъчен. Въпреки това, тъй като липсват много от подробните функции, присъстващи в други мониторингови услуги, предлагаме да плащате премиум цени някъде другаде.

Най-добри платени услуги за мониторинг на уебсайтове

Както споменахме, по-голямата част от тези сайтове ще предлагат безплатни изпитания. Силно препоръчваме да ги тествате преди да се регистрирате за договор, само за да сте сигурни, че няма да изпаднете в проблеми.

Pingdom

Безплатна пробна версия: 14 дни

Цени на плана: $ 9.95 специални – $ 199 / месец

Проверка на номера: 10-250 (налични са опции за предприятия)

Препоръчани предимства

 • Неотложен мониторинг
 • Страничен мониторинг
 • Мониторинг на сървъра
 • Активни сигнали
 • Мониторинг на транзакциите
 • Посещения на посетителите

В допълнение към мониторинга на време и време, едно от нещата, което Pingdom предлага, е Visights Insights. Тук получавате реални данни от хора, посещаващи страниците ви, за да видите как се представяте в реално време. Тези данни могат да ви помогнат да направите промени в сайта си въз основа на това как хората го използват най-много. Също така мониторингът на транзакциите е полезен, ако използвате онлайн магазин. Вижте дали някакви проблеми с обработката могат да доведат до недоволство на клиентите.

LogicMonitor

Безплатна пробна версия: 14 дни

Цени на плана: трябва да поискате оферта (три варианта на план)

Проверка на номера: 10-300

Препоръчани предимства

 • Мониторинг на мрежата
 • Мониторинг на сървъра
 • Мониторинг на уебсайтове
 • Облачен мониторинг
 • Мониторинг на приложения
 • Конфигурация на мрежата

Като цяло LogicMonitor е предназначен за ИТ екипи. Можете да персонализирате отчетите и анализите си, за да отговарят на вашите конкретни критерии, и можете да коригирате проблеми на таблото си за управление. Въпреки че броят на проверките на URL адреси е ограничен, това би трябвало да е достатъчно за повечето фирми.

Нова реликва

Безплатна пробна версия: 14 дни

Цени: 149 щ.д. / месец

Проверете числата: Неограничени

Препоръчани предимства

 • Показатели за ефективността на приложението
 • Мониторинг на инфраструктурата
 • Мониторинг за мониторинг и конфигуриране
 • Статистика и Google Анализ
 • Синтетика – данни и прогнози за поведението на клиентите
 • Оптимизация на браузъра

Това, което наистина е приятно за New Relic е, че той предлага много повече решения от повечето услуги за мониторинг на уебсайтове. Ако искате повече контрол над вашите данни и как можете да ги използвате, тогава New Relic е планът да получите. Като цяло той е създаден за големи компании, които искат цялостен пакет от решения заедно с ценни данни за своите потребители. Ще трябва да доплатите за някои от тези услуги, но те могат да си заслужават за вида анализ и контрол, който получавате.

UpTrends

Безплатна пробна версия: 30 дни

Ценови план: $ 11,33 – $ 158,61 / месец

Контролни номера: 10-250 (налични решения за предприятия)

Препоръчани предимства

 • Неотложен мониторинг
 • Страничен мониторинг
 • API за мониторинг
 • Мониторинг на реалните потребители (RUM)
 • Мониторинг на сървъра
 • Мониторинг на приложения

Различното в UpTrends е, че те предлагат основни и разширени пакети за наблюдение. С разширените опции можете да персонализирате всичко – от броя на проверките до скоростта на вашите интервали. Освен това получавате неограничени потребителски данни и можете да имате произволен брой оператори, които имат достъп до системата.

RapidSpike

Безплатна пробна версия: 10 дни

Ценови план: 36,95 долара – 106,95 долара / месец

Проверка на числата: 3-10 стр. Монитори (по-достъпни за надстройка)

Препоръчани предимства

 • Мониторинг на време и времетраене
 • SSL и Whois мониторинг
 • Мониторинг и защита на сигурността
 • SEO проследяване и мониторинг
 • РУМ

Въпреки че получавате само шепа интелигентни проверки на страници, RapidSpike предоставя и тестове за RUM, API и наблюдение на сигурността. RapidSpike е различен по това, че той не просто проверява времето за работа и скоростта на страниците, но получава цялостно отчитане на ефективността на вашия сайт, така че да можете да коригирате съответно.

Това, което не ни харесва обаче е, че трябва да плащате много за допълнителни проверки. Също така, интервалните времена обикновено са 10-20 минути, което е много по-бавно от повечето други услуги. Като цяло RapidSpike предлага много различни данни и анализи, но е много по-скъп от други подобни опции.

Monitis (Бивш Monitor.us)

Безплатна пробна версия: 14 дни

Ценови план: Персонализирани

Проверете числата: Персонализирани

Препоръчани предимства

 • Напълно адаптивни планове
 • Мониторинг на уебсайтове
 • РУМ
 • Мониторинг на сървъра
 • Мониторинг на приложения
 • Мониторинг на мрежата

Монитис предлагаше Monitor.us като отделна безплатна услуга (въпреки че имаше и опция за премиум). Сега те са слели двете, за да осигурят по-добри възможности за мониторинг. Това, което наистина е страхотно за Monitis е, че можете да изберете всичко за вашия план. Въведете броя на мониторите, които искате на месец, и вземете персонализирана цена. Всеки монитор е разделен по клас (т.е. ъптайм спрямо сигурността), така че плащате само за това, от което се нуждаете. Monitis предлага също решения за предприятия и дистрибутори, ако е необходимо.

Site24x7

Безплатна пробна версия: 30 дни

Ценови план: $ 9 – $ 225 / месец

Контролни номера: 10-100 (повече за корпоративни решения)

Препоръчани предимства

 • Мониторинг на уебсайтове
 • Мониторинг на сървъра
 • Мониторинг на приложения
 • Мониторинг на реалните потребители (RUM)
 • Мониторинг на мрежата

Като цяло site24x7 е едновременно достъпна и изчерпателна. Всяко решение за мониторинг ви предоставя много различни опции за данни и поддръжка, така че да можете да отстраните всички възникнали проблеми. Харесва ни, защото работи както за сайтове с нисък и висок трафик, което го прави жизнеспособна и достъпна опция за всички.

Водещ-Tracker

Безплатна пробна версия: 30 дни

Ценови план: 9,92 долара – 74,92 долара / месец

Проверете числа: 10-150 URL адреса

Препоръчани предимства

 • Проверка на наличността
 • Мониторинг на черен списък
 • Управление на AdWords
 • Мониторинг на сървъра
 • Страничен мониторинг
 • Проверка на домейн и SSL
 • Персонализирано отчитане

Хубавото на Host Tracker е, че те са опростени за ваше удобство. Това е сравнително лесен процес, просто им дайте своите URL адреси и те ще се справят с останалите. Ако предпочитате да предприемете по-малко интензивен подход за мониторинг на уебсайтове, Host Tracker може да бъде добър вариант за вас. Освен това получавате някои допълнителни услуги като управление на AdWords и можете да видите дали присъствате в черни списъци.

SmartBear

Безплатна пробна версия: 14 дни

Ценови план: Зависи от услугата

Проверете числата: варира

Препоръчани предимства

 • Програми за жизнен цикъл на API
 • Тестване на софтуер
 • Вътрешен и външен мониторинг на сайта
 • Сътрудничество и оптимизация на кодове
 • Мобилна оптимизация и тестване

В сравнение с другите сайтове в този списък, SmartBear е много повече от инструмент за мониторинг на уебсайтове. Тази програма е създадена за разработчици и програмисти да правят почти всичко, което трябва да направят за ефективността на своя сайт. SmartBear предлага цялостни решения на голямо разнообразие от проблеми. Има толкова много възможности за избор, че може да е малко преодоляващо. Като цяло това е предназначено за професионалисти. Ако не знаете от какво се нуждаете, придържайте се към услуга за начинаещи.

GeckoBoard

Безплатна пробна версия: 30 дни

Ценови план: $ 25 – $ 599 / месец

Проверка на номера: N / A

Препоръчани предимства

GeckoBoard е различен вид услуга, тъй като ви позволява да изграждате табла за показване на показателите на вашия сайт. Вместо да предоставя услуги за мониторинг, тази програма се интегрира с друга услуга за наблюдение и я проектира на екран за ваше удобство. ИТ офисите, които могат да се възползват от централизирано табло, ще харесат тази услуга, но просто знайте, че всъщност не тестват и не наблюдават данни. Вместо това той просто го събира и ви позволява да персонализирате начина, по който го показвате.

ContentKing

Безплатна пробна версия: 30 дни

Ценови план: 11,26 долара – 342,52 долара / месец

Проверете числата: 100-1м страници

Препоръчани предимства

 • Преглед на съдържанието
 • Оптимизация на съдържанието
 • Мониторинг на съдържанието
 • Съдействие за съдържание

Тази услуга е създадена за създатели на съдържание. Така че, ако управлявате блог или нещо подобно, ще ви хареса какво може да предложи ContentKing. Хубавото в ценовата структура е, че избирате броя на страниците, които имате, и след това получавате всички услуги, които предлагат, въз основа на този брой.

Можете да оптимизирате съдържанието си за различни устройства, да разрешавате сътрудничество в различни платформи и да наблюдавате как съдържанието ви се променя с течение на времето.

заключение

Вашият уебсайт е решаваща част от вашия бизнес. Бъдете сигурни, че го наблюдавате ефективно и бъдете в течение на проблемите, преди те да се появят. С правилните инструменти за наблюдение на уебсайтове можете да поддържате сайта си оптимизиран за максимална ефективност на уебсайта по всяко време. Добре дошли в бъдещето.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map