Най-добрите доставчици на SSL сертификати през 2019 г. (актуализирано май 2020 г.)

SSL сертификатът не е избор – това е необходимост.


Вие пазите данните на потребителя си защитени.

Ще получите защитен символ „https“ в браузърите.

Още по-добре – Google ще възнагради вашия сайт с по-добри класирания за търсене.

ръководство за SSL

Онлайн сигурността е нещо, което всички сме хипер-наясно с този ден и възраст. В старите дни на интернет не е трябвало да се тревожите твърде много за вируси и зловреден софтуер. В днешно време изглежда, че нещо се дебне във всеки ъгъл на мрежата.

За щастие, докато хакерите се опитват да откраднат нашите данни, има много методи, които можем да използваме, за да предотвратим това да се случи.

Един от най-ефективните и широко използвани методи е използването на SSL сертификати. Днес ще се потопим дълбоко в света на онлайн шифроването и ще видим как запазва интернет безопасно, особено когато се прехвърля чувствителна информация.

Ще направим и сравнение на SSL сертификати, за да ви помогнем да намерите най-добър SSL сертификат и най-добрият доставчик на SSL сертификати за вас.

Какво е SSL сертификат?

Терминът SSL е съкращение, което означава сигурен сокет слой. Това означава, че вашите данни се разбиват на различни парчета или гнезда, така че да се предотврати прехващането им от трета страна, например хакер.

Начинът на работа е, че това е процес в две стъпки. Първо информацията се криптира чрез сокет, а след това уебсайтът, с който общувате, се проверява като истинска сделка.

Например, ако купувате нещо от онлайн магазин, SSL сертификатът е начин да се уверите, че сайтът е проверен и че не е фалшива страница, създадена от хакер.

Защо да купувате SSL сертификат?

Технически погледнато, всеки уебсайт, който иска да се увери, че е безопасно, трябва да използва SSL криптиране.

Това ще гарантира, че страниците не се заразяват или не се нахвърлят от хакер, което ще изложи на риск всеки, който посети сайта..

Има няколко различни типа сертификати, които уебсайтовете могат да получат (в които ще влезем малко), което означава, че не всички страници ще бъдат кодирани по един и същи начин.

Например, някой, който управлява блог, може да избере опростена версия, тъй като не се занимава с никаква чувствителна информация, но всеки вид онлайн магазин трябва да има разширено криптиране, за да се гарантира, че данните на клиентите не са нарушени.

Предимства от използването на SSL сертификати

Ако сте мениджър на уебсайт, има доста причини, поради които трябва да закупите и да използвате SSL сертификати. Освен очевидната полза от опазването на вас и вашите посетители, SSL може да предложи и тези предимства.

 • Професионално: ключово разграничение между любителска страница и професионална е наличието на сертификат. Така че, ако искате да бъдете възприети сериозно като бизнес или онлайн марка, тогава трябва да се активизирате.
 • Намалява степента на отпадане: след като хората разберат, че сайтът ви е опасен, те ще напуснат възможно най-бързо. Така че, за да запазите аудиторията си ангажирана, трябва да сте сигурни, че те имат приятно изживяване.
 • Предотвратява маркирането: ако сайтът ви се хакне, защото нямате SSL сертификат, тогава търсачките могат да ви посочат като опасни, а антивирусните програми могат да забранят на потребителите да посещават вашата страница изобщо. Когато се опитвате да изградите присъствие онлайн, това може да бъде огромно препятствие за вас.
 • Предлага доверие: дори ако клиентите не са запознати с вашата марка, виждайки, че страницата има високи нива на криптиране, им показва, че сте в безопасност и можете да им се доверите на чувствителна информация.
 • Подобрява класирането: вашето място в търсачката може да направи или наруши вашето онлайн присъствие, а наличието на по-високи нива на сигурност ще ви помогне да постигнете по-високи резултати от търсенето, така че да надминете конкуренцията.

 

Видове SSL сертификати

Както споменахме, има няколко различни разновидности на SSL сертификати, като всеки от тях е определен от набор от параметри, които трябва да отговаряте.

Въпреки че всички сертификати предлагат слой на защита на вашия сайт, само определени (като EV SSL) могат да гарантират, че всички данни са криптирани и недостъпни за хакерите. Ето най-често срещаните видове сертификати, които можете да намерите.

SSL за валидиране на домейн

Ако използвате сайт с ниско ниво (като блог) и не боравите с никаква чувствителна информация, DV SSL може да е чудесна опция. Той е сравнително евтин и лесен за намиране, но не предлага толкова голяма защита.

Причината този сертификат е един от най-малко защитените е, че той не изисква никаква проверка от доставчика на SSL. Това означава, че вие ​​като собственик на сайта не е нужно да проверявате всичките си данни за бизнеса, преди да получите сертификат.

Ето защо те са толкова лесни за получаване, тъй като това е много по-опростен процес на одобрение.

SSL за валидиране на организацията

Следващата стъпка над DV SSL е валидирането на организацията. За да получите този вид сертификат, трябва да предоставите проверими подробности за вашия физически бизнес, като адрес и телефонен номер.

Този вид сертификат е идеален за организации, които имат местоположение на тухла и хоросан, както и сайт. Въпреки това все още не се препоръчва да боравите с чувствителна информация, като кредитни карти.

Удължен валидиращ SSL

Това е най-високото ниво на сигурност, което можете да имате, и е необходимо за всеки онлайн бизнес, който се занимава с транзакции, известни като „електронна търговия“. Така че, ако използвате онлайн магазин или банкова система, имате нужда от EV SSL. Този вид сертификат изисква строга оценка от органа, който ви го предоставя.

Само след като преминете всички процедури за проверка, можете да получите одобрение. Другият бонус за получаване на статус EV SSL е, че вашият сайт ще бъде изписан със зелен знак за заключване в адресната лента.

Това показва на посетителите, че вашият сайт е възможно най-сигурен и защитен. В крайна сметка това е най-добрият SSL сертификат, който можете да закупите.

Wildcard SSL

В по-голямата си част уебсайтовете нямат същото ниво на криптиране за всяка страница. Това е така, защото това може да бъде скъпо и отнема много време.

Въпреки това, лесен начин да заобиколите това е да получите Wildcard SSL сертификат, който ви позволява да криптирате всички поддомейни от основния си сайт.

Например, ако стандартният ви домейн е www.mysite.com, тогава можете да получите Wildcard сертификат за покриване на всички поддомейни, като blog.mysite.com, mail.mysite.com и т.н. Обикновено трябва да предоставите само потвърждение, че тези поддомейни са част от цялостния ви уебсайт, но в някои случаи може да се наложи да създадете отделни IP адреси, за да получите одобрение.

Като цяло тези, които се нуждаят от Wildcard SSL, са тези, които управляват много поддомейни и искат да поддържат всичко възможно най-просто..

Как можете да получите SSL сертификат?

На първо място, SSL сертификатите се дават само от определени доставчици, така че трябва да намерите такъв, преди да можете да започнете. Ще разгледаме списъка с най-добрите доставчици и къде можете да ги намерите по-късно

Но е важно да знаете, че не можете да получите сертификат отвсякъде.

Обикновено сертифициращият орган изисква три нива информация от уебсайта, изискваща SSL криптиране. В зависимост от вида на сертификата, който получавате, може да се наложи да предоставите повече или по-малко информация, за да бъдете проверени.

IP адрес

За целите на сигурността може да се генерира само един сертификат за един IP адрес. Отново Wildcard SSL може да покрие и поддомейни, но все пак трябва да имате проверим IP за основния домейн. Ако не притежавате домейна, не можете да получите сертификат за него.

Заявка за сертификат и подписване (CSR)

Това е общ термин за криптиран формуляр, който може да съдържа чувствителна информация. CSR се използват за различни цели, включително кандидатстване за SSL сертификат. Количеството информация, което предоставяте, ще зависи както от органа, така и от вида на сертификата, който искате.

Най-често срещаните данни включват физически адрес, имена на фирми, населено място и страна на произход.

В много случаи сертифициращият орган (CA) ще има CSR формуляр, който можете да попълните, но понякога може да се наложи сами да генерирате такъв. Като цяло, стига изброената информация да е точна и проверима, не би трябвало да имате никакви проблеми с одобрението.

WHOIS Запис

Ако не сте запознати с този термин, WHOIS данните се отнасят до информацията, която е посочена за собственика на даден домейн. Когато купувате домейна, трябва да предоставите данни като име и данни за контакт, така че всеки, който се опитва да намери собственика на сайта, може да го направи бързо и лесно.

Когато кандидатства за SSL сертификат, CA ще пресече данните във вашия CSR формуляр със записа на WHOIS, за да се увери, че те съвпадат.

Ако по някаква причина те не съвпадат, тогава трябва да коригирате данните на WHOIS, така че да отразяват текущата информация, посочена във вашия CSR формуляр. В противен случай няма да бъдете одобрени.

Какво е LetsEncrypt?

Обикновено, когато получите SSL сертификат, цялата кореспонденция се извършва ръчно между вас и доставчика. LetsEncrypt обаче е автоматизирана услуга, която прави всичко това за вас без човешка намеса.

Целият процес е малко технически, но ползата от използването на този вид система е, че той може да направи всичко по-гладко и все пак осигурява цялата проверка и удостоверяване без никакви проблеми.

Тъй като програмата работи само ако сайтът е проверен, нито SSL доставчикът, нито заявителят трябва да се притесняват от системата, позволяваща грешки или дупки в сигурността.

Кой предоставя SSL сертификати?

Има доста CA, от които можете да закупите сертификат, а някои са по-известни от други. Трябва да се уверите, че са законни органи, така че вашият сертификат да бъде валиден и действащ.

Два от най-големите власти там са Comodo SSL и Verisign, така че не се колебайте да ги проверите дали искате да се сертифицирате.

Има и друг начин, по който купувате SSL сертификати, и това е да преминете през вашата хостинг компания. Повечето уеб хостове предлагат SSL като опция за услуга, което означава, че те се справят с цялата документация и гарантират, че всичко върви гладко. Те са ефективно посредникът между вас и издаващия орган.

Но защо бихте минали през хостинг услугата? Е, основното предимство да правите нещата по този начин е, защото вашият уеб хост разполага с цялата информация, която ви е необходима, за да потвърдите вашия уебсайт.

Данните WHOIS, IP адресът и други подробности могат да бъдат предоставени и проверени чрез хоста, което прави целия процес по-опростен. В много случаи уеб хостовете предлагат тази услуга безплатно или на малка цена, така че в крайна сметка може да си струва удобството.

Най-добрите доставчици на SSL сертификати

За да ви помогнем да започнете да купувате SSL сертификат, ето списък на осемте най-добри сертификационни органи онлайн. Всеки от тях може да ви даде типа SSL защита, от който се нуждаете, и всички са високо оценени за безопасност.

1. Comodo SSL

Този CA е класиран като номер едно в света, така че е фантастично място за получаване на вашия сертификат. Това, което прави тази компания толкова ефективна е, че предлагат 256-битово криптиране и те се доверяват на всички браузъри.

Не само това, но Comodo SSL предлага изобилие от техническа поддръжка и гаранция от 250 000 долара, ако вашият сайт е хакнат. Годишната цена за EV SSL сертификат е $ 249.

2. IdenTrust

Този орган е добре известен сред много банкови уебсайтове, така че знаете, че е отличен избор. Тук все още получавате 256-битово криптиране и много поддръжка.

IdenTrust също използва усъвършенстван алгоритъм, за да осигури допълнителен тласък на сигурността. Най-хубавото е, че цените са много по-разумни, като повечето сертификати струват около $ 100 до $ 150 за година.

3. Symantec

Въпреки че ценовите точки за този доставчик са много по-високи от нещо като IdenTrust, получавате невероятна защита, както и примерна гаранция.

Повечето EV SSL сертификати са застраховани до 1,5 милиона долара, но могат да струват над 1000 долара годишно. Както и при останалите, Symantec предлага 256-битово криптиране.

4. GoDaddy

Повечето хора са наясно с това Godaddy, но обикновено това е така, защото те искат да получат домейн или хост на уебсайт. Тази електростанция обаче предоставя и SSL сертификати и те са много по-достъпни от конкуренцията. Цените варират от 69 до 300 долара.

5. GlobalSign

Ако искате някаква допълнителна защита за вашия уеб сайт, без да се налага да плащате прекомерни цени, GlobalSign е чудесен вариант. Той предлага 2048-битово бъдещо доказателство за криптиране, както и програми, които откриват фишинг. Най-хубавото е, че можете да се регистрирате за един домейн само на $ 249 годишно.

6. Digicert

Digicert е друг CA, който предлага 2048-битово криптиране, което означава, че е идеален за всякакви бизнес бизнес транзакции. Въпреки че този доставчик не е толкова известен като някои от другите, те си струва да проверите. Цените варират от 175 до 595 долара годишно за сертификатите на Digicert. Те също така предоставят неограничен сървър лиценз със своите сертификати.

7. Certum

Ако сте на бюджет и не се нуждаете от високи нива на криптиране, тогава това може да бъде страхотен CA. Въпреки че предлага само 128-битови сертификати, това е повече от достатъчно за сайтове, които не се занимават с чувствителни данни. Също така цените са много по-достъпни, вариращи от 23 до 299 долара годишно.

8. Поверителност

Този CA предлага 2048-битово криптиране, както и сравнително достъпни цени. Това го прави отличен вариант за всеки онлайн бизнес, който иска допълнителна защита, без да се налага да плаща много повече. Цените варират между $ 180 и $ 575 годишно, като EV SSL е в долния край на спектъра.

9. Geotrust

Geotrust предлага и два SSL сертификата, които позволяват 256-битово криптиране. Те също предлагат подписване на код, който е методът за използване на базиран на сертификат цифров подпис за подписване на изпълними файлове и скриптове, за да се провери самоличността на автора и да се гарантира, че кодът не е променен или повреден, тъй като е подписан от автора, който очевидно предлага допълнително ниво на сигурност. SSL сертификатите, предлагани от Geotrust, варират от $ 149 до $ 745.

10. Бърза SSL

Rapid SSL е дъщерно дружество на Geotrust и определено е по-удобен за бюджета вариант в сравнение с компанията-майка. Те имат две опции своите RapidSSL сертификати, които обещават да „Защитете a един домейн със силно криптиране. ” за $ 59. Другата опция са RapidSSL сертификати за малки букви, които „Защитени неограничен поддомейни със силно криптиране. ” за $ 249. Те предлагат гаранция от 10 000 долара и предлагат до 256-битово криптиране. Друга интересна характеристика на този сайт е, че той ви позволява лесно да сравнявате предлаганото с някои от другите лидери като Godaddy, Globalsign и Comodo SSL тук.

11. Размразяване

Подобно на Geotrust Thawte предлага както SSL сертификати, така и подписване на код. Опциите им варират от $ 149 – $ 299 годишно, но също така предлагат опции за добавяне на wildcard SSL за допълнително заплащане. Тяхната опция за SSL123 започва от $ 149, но стига до $ 745, ако решите да добавите опцията wildcard. Техният SSL уеб сървър започва от 199 долара и се увеличава до 599 долара с добавяне на заместващ SSL. Те предлагат до 256-битно криптиране и 30-дневна гаранция за връщане на парите. Също така предлаганите им гаранции варират от 500 000 до 1,500 000 долара.

12. Мрежови решения

Мрежовите решения са сайт, който предлага почти всичко, от което се нуждаете при създаването на сайт, очевидно включително SSL сертификати. Този доставчик има 5 опции, вариращи от $ 59.99 със срок 2 години до $ 579 със срок 2 години. Те предлагат „гаранции“, вариращи от 10 000 долара, чак до 1 000 000 долара.

Други съображения относно SSL сертификатите

Въпреки че е наложително да разберете основите на SSL и как всичко се събира. Това е „върховното ръководство“, ние трябва да ви предоставим малко допълнителна информация, която може да ви бъде полезна при разглеждането на SSL и как може да работи за вашия уебсайт. И така, имайки това предвид, ето някои други неща, върху които трябва да помислите, когато криптирате данните си.

По-бавна скорост на натоварване

Може би сте забелязали, че когато отидете в секцията за проверка на уебсайт, че се отнема малко повече време, отколкото за останалите страници. Това е така, защото криптирането отнема секунда или две, за да влезе в сила. По същество се случва, че страницата със сертификата прави „ръкостискане“ с компютъра на гостуващия потребител.

Това гарантира, че връзката е стабилна и сигурна и няма да позволи на трети страни да се вмъкнат и да извлекат чувствителни данни.

Срок на валидност на сертификата

Както споменахме в нашия списък с доставчици, цените на SSL сертификатите се посочват всяка година. Това означава, че всеки сайт, който е сертифициран, трябва да плаща всяка година, за да поддържа всичко актуализирано и актуално. Това също означава, че ако посетите сайт с сертификат с изтекъл срок на годност, това не е толкова безопасно.

Обикновено вашият браузър или антивирусен софтуер ще ви кажат дали това е така и зависи от вас да решите дали искате да продължите. За парите си, ние не бихме при никакви обстоятелства.

Данни за зелено заключване

Както споменахме по-горе, сайтовете със SSL защита ще имат зелена ключалка в адресната лента. Сайтът също ще бъде посочен като https, а не като стандартен HTTP. Това, което също трябва да знаете, е, че щракването върху зелената ключалка показва цялата обществена информация.

Тази информация се отнася както за компанията, която е собственик на уебсайта, така и за сертифициращия орган. Това е още един начин посетителите да проверят безопасността на всяка страница, която посещават. Така че, ако сайтът няма заключване, тогава трябва да внимавате.

Инсталиране на сертификат

Едно важно нещо, което трябва да запомните, когато кандидатствате за сертификат, е, че трябва да го инсталирате на вашия уебсайт. Това е още една причина хората да обичат да преминат през своя уеб хост, тъй като хостът обикновено предлага да направи това за вас.

Освен това, ако имате сайт, който е на споделен уеб сървър, няма да имате директен достъп до него. Това е важно да имате предвид, за да не платите случайно за нещо, което дори не можете да използвате.

Постепенно премахване на HTTP

Това може да се случи или да не се случи изобщо, но нараства идеята, че цялата онлайн активност трябва да бъде осигурена чрез SSL. Това означава, че сайтовете, които нямат сертификат, ще бъдат премахнати от търсачките или постепенно премахнати.

Мисленето зад това е, че като изисква сертификати за всички сайтове, това ще направи интернет като цяло много по-безопасно място, но факт е, че може да бъде трудно да се приложи такава всеобхватна стратегия, особено когато се има предвид широкия обхват на интернет.

Досега местните закони и разпоредби предвиждат кои видове сайтове се изискват за SSL сертификати. В момента само тези, които са класифицирани като списък с обяви или всички страници, които не се занимават с информация за клиентите, не се нуждаят от SSL криптиране.

Един от най-големите проблеми при изискването на такава защита е, че това може да струва много пари. Плащането на няколкостотин долара годишно може да бъде прекомерно за някои сайтове, особено ако трябва да управляват множество домейни или IP адреси.

Може би ако цената се понижи, ще бъде по-лесно постепенно да се премахнат всички незащитени сайтове, но ще бъде интересно да се види как всичко се събира.

заключение

Както можете да видите, има много неща, които трябва да имате предвид, когато разглеждате SSL сертификатите. Като цяло, всеки е отговорен да гарантира, че интернет е безопасно място. Това означава, че ако хоствате уебсайт, трябва да го шифровате възможно най-скоро.

За щастие, настоящото разпространение на SSL сертификатите, заедно с лесния метод за откриване на безопасен сайт, означава, че повечето хора могат да бъдат онлайн, без никакъв риск да се заразят с някакъв вид зловреден софтуер.

Обикновено проблемът възниква при посещение на незащитена страница или изтегляне на нещо от необезпечен източник. Поради това няма реална причина да се чувствате несигурни, когато сърфирате в интернет.

Надяваме се, че това ръководство отговори на всичките ви въпроси относно SSL сертификатите и се надяваме да ви помогне да намерите най-добрия доставчик на SSL сертификати за вас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map