Najbolji davatelji SSL certifikata u 2019. godini (ažurirano svibanj 2020.)

Najbolji davatelji SSL certifikata u 2019. godini (ažurirano svibanj 2020.)

Najbolji davatelji SSL certifikata u 2019. godini (ažurirano svibanj 2020.)

SSL certifikat nije izbor – potrebno je.


Čuvate podatke korisnika.

U preglednicima ćete dobiti sigurni simbol “https”.

Još bolje – Google će vašu web lokaciju nagraditi boljom ocjenom pretraživanja.

vodič za SSL

Internetska sigurnost nešto je čega smo svi hiper-svjesni ovog dana i starosti. U davna vremena interneta niste se trebali previše brinuti zbog virusa i zlonamjernog softvera. U današnje vrijeme čini se da nešto vreba u svakom kutku weba.

Srećom, dok hakeri pokušavaju ukrasti naše podatke, postoji puno metoda koje možemo upotrijebiti da se to ne dogodi.

Jedna od najučinkovitijih i široko korištenih metoda je upotreba SSL certifikata. Danas ćemo zaroniti duboko u svijet internetskog šifriranja i vidjeti kako čuva internet siguran, posebno kada se prenose osjetljive informacije.

Napravit ćemo i usporedbu SSL certifikata kako bismo vam pomogli pronaći najbolji SSL certifikat i najbolji dobavljač SSL certifikata za vas.

Što je SSL certifikat?

Izraz SSL je kratica koja označava siguran sloj utičnice. To znači da se vaši podaci raščlanjuju na različite dijelove ili utičnice kako bi se spriječilo da ih presreće treća strana, poput hakera.

Način rada je da je to proces u dva koraka. Prvo se podaci šifriraju umetanjem, a zatim se provjerava da je stvarna stvar web stranica s kojom komunicirate..

Na primjer, ako kupujete nešto iz internetske trgovine, SSL certifikat je način da provjerite je li web lokacija provjerena i da nije pogrešna stranica koju je postavio haker.

Zašto kupiti SSL certifikat?

Tehnički gledano, svaka web stranica koja želi osigurati da je sigurno treba koristiti SSL enkripciju.

Na taj ćete način osigurati da stranice ne budu zaražene ili oštećene hakerom, što će onda ugroziti sve koji posjete web mjesto.

Postoji nekoliko različitih vrsta certifikata koje web stranice mogu dobiti (u koje ćemo ući i malo), što znači da neće sve stranice biti šifrirane na isti način.

Na primjer, osoba koja vodi blog može odabrati pojednostavljenu verziju jer se ne bave osjetljivim podacima, ali svaka vrsta internetske trgovine trebala bi imati naprednu enkripciju kako bi se osiguralo da podaci o klijentima nisu prekršeni..

Prednosti upotrebe SSL certifikata

Ako ste menadžer web mjesta, postoji nekoliko razloga zbog kojih biste trebali kupiti i koristiti SSL certifikate. Osim očite prednosti čuvanja vas i vaših posjetitelja, SSL može ponuditi i ove prednosti.

  • Profesionalno Ključna razlika između stranice amatera i profesionalne je postojanje certifikata. Dakle, ako želite shvatiti ozbiljno kao poslovni ili internetski brend, tada trebate ubrzati.
  • Smanjuje stopu napuštanja početne stranice: nakon što ljudi shvate da vaša web lokacija nije nesigurna, napustiće ih što je brže moguće. Stoga, da biste zadržali svoju publiku angažiranom, morate se pobrinuti za njihovo ugodno iskustvo.
  • Sprječava označavanje: ako se vaša web lokacija hakuje jer nemate SSL certifikat, onda vas tražilice mogu navesti kao nesigurne, a antivirusni programi mogu zabraniti korisnicima da u potpunosti posjećuju vašu stranicu. Kada pokušavate izgraditi internetsku prisutnost, to može biti velika prepreka za vas.
  • Nudi povjerenje: čak i ako kupci nisu upoznati s vašom robnom markom, vidjevši da stranica ima visoku razinu šifriranja pokazuje da ste sigurni i da im možete vjerovati osjetljivim informacijama.
  • Poboljšava rangiranje: vaše mjesto na tražilici može povećati ili prekinuti vašu internetsku prisutnost, a viša razina sigurnosti pomoći će vam da se povećate u rezultatima pretraživanja kako biste nadmašili konkurenciju.

 

Vrste SSL certifikata

Kao što smo spomenuli, postoji nekoliko različitih sorti SSL certifikata, a svaki je definiran skupom parametara koje morate ispuniti.

Iako svi certifikati pružaju razinu zaštite vaše web stranice, samo određeni (poput EV SSL-a) mogu osigurati da su svi podaci šifrirani i nepristupačni hakeri. Evo najčešćih vrsta certifikata koje možete pronaći.

SSL provjera domene

Ako imate web lokaciju niske razine (poput bloga) i ne obrađujete osjetljive podatke, DV SSL možda bi bila sjajna opcija. Relativno je jeftin i lak za pronalazak, ali ne nudi toliko zaštitu.

Razlog što je ovaj certifikat jedan od najmanje sigurnih je taj što ne zahtijeva provjeru valjanosti od SSL davatelja. To znači da vi, kao vlasnik web lokacije, ne morate provjeravati sve svoje podatke o tvrtki prije nego što ste dobili certifikat.

To je također razlog zašto ih je tako lako dobiti jer je to znatno pojednostavljeni postupak odobravanja.

Provjera SSL organizacije

Sljedeći korak iznad DV SSL je provjera organizacije. Da biste dobili ovu vrstu potvrde, morate navesti provjerljive podatke o svom fizičkom poslovanju, kao što su adresa i telefonski broj.

Ova vrsta certifikata idealna je za organizacije koje imaju mjesto od opeke i maltera, kao i mjesto. No, još uvijek se ne preporučuje u radu s osjetljivim podacima kao što su kreditne kartice.

Proširena SSL provjera valjanosti

To je najviša razina sigurnosti koju možete imati, a ona je potrebna za bilo koju internetsku tvrtku koja se bavi transakcijama pod nazivom “e-trgovina”. Dakle, ako imate internetsku trgovinu ili bankarski sustav, potreban vam je EV SSL. Ova vrsta certifikata zahtijeva strogu procjenu od strane tijela koje vam ga dostavi.

Tek nakon što prođete sve postupke provjere, možete dobiti odobrenje. Drugi bonus za dobivanje statusa EV SSL je da će vaša web stranica biti navedena u zelenoj simboli zaključavanja u adresnoj traci.

To posjetiteljima pokazuje da je vaša web lokacija što je moguće sigurnija i zaštićenija. Na kraju, ovo je najbolji SSL certifikat koji možete kupiti.

Wildcard SSL

Većim dijelom web stranice nemaju istu razinu šifriranja za svaku stranicu. To je zato što to može biti skupo i dugotrajno.

Međutim, jednostavan način da se to zaobiđe jest dobivanje Wildcard SSL certifikata koji vam omogućuje šifriranje svih poddomena s vašeg osnovnog mjesta.

Na primjer, ako je vaša standardna domena www.mysite.com, tada možete dobiti Wildcard certifikat za pokrivanje svih poddomena, poput blog.mysite.com, mail.mysite.com, i tako dalje. Obično morate navesti samo potvrdu da su te poddomene dio vaše ukupne web stranice, ali u nekim će slučajevima možda trebati stvoriti zasebne IP adrese da biste dobili odobrenje.

Sveukupno, onima koji trebaju Wildcard SSL su oni koji upravljaju s puno poddomena i žele sve učiniti što jednostavnijim.

Kako možete dobiti SSL potvrdu?

Prije svega, SSL certifikate daju samo neki davatelji usluga, tako da ih morate pronaći prije nego što započnete s radom. Proći ćemo popis najboljih dobavljača i tamo gdje ih možete pronaći kasnije

Ali važno je znati da certifikat ne možete dobiti bilo gdje.

Tijelo za certifikate obično zahtijeva tri razine informacija s web mjesta koje zahtijevaju SSL šifriranje. Ovisno o vrsti certifikata koji ste dobili, možda ćete morati dati više ili manje podataka da biste ih provjerili.

IP adresa

Iz sigurnosnih razloga, za jednu IP adresu može se generirati samo jedan certifikat. Ponovno Wildcard SSL može pokriti i poddomene, ali i dalje morate imati provjerljiv IP za primarnu domenu. Ako nemate domenu, ne možete dobiti certifikat za nju.

Zahtjev za potvrdom i potpisom (CSR)

Ovo je generički izraz za šifrirani obrazac koji može sadržavati osjetljive informacije. CSR se koriste u razne svrhe, uključujući podnošenje zahtjeva za SSL certifikat. Količina podataka koje dajete ovisit će o nadležnosti i vrsti certifikata koji želite.

Najčešći podaci uključuju fizičku adresu, imena poduzeća, lokalitet i zemlju podrijetla.

U mnogim slučajevima će tijelo za certifikate (CA) imati CSR obrazac koji možete ispuniti, ali ponekad ćete to morati sami izraditi. Sve u svemu, sve dok su navedeni podaci točni i provjerljivi, ne biste trebali imati problema s odobrenjem.

WHOIS zapis

Ako niste upoznati s ovim pojmom, WHOIS podaci odnose se na podatke koji su navedeni za vlasnika određene domene. Kada kupite domenu, morate navesti podatke kao što su ime i podaci za kontakt kako bi svatko tko pokušava pronaći vlasnika web lokacije to mogao učiniti brzo i jednostavno.

Kada se prijavljuje za SSL certifikat, CA će provjeriti podatke na vašem CSR obrascu s WHOIS zapisom kako bi se uvjerili da se podudaraju..

Ako se iz nekog razloga ne podudaraju, tada morate prilagoditi WHOIS podatke tako da odražavaju trenutne podatke navedene na vašem CSR obrascu. U suprotnom nećete biti odobreni.

Što je LetsEncrypt?

Kada dobijete SSL certifikat, obično se ručno prepisuje između vas i pružatelja usluga. No, LetsEncrypt je automatizirana usluga koja sve ovo radi za vas bez ikakve ljudske intervencije.

Čitav je postupak pomalo tehnički, ali korist od korištenja ove vrste sustava je u tome što sve može funkcionirati znatno glađe, a i dalje pruža sve provjere i provjeru autentičnosti bez ikakvih problema.

Budući da program funkcionira samo ako je web mjesto provjereno, ni SSL dobavljač niti podnositelj zahtjeva ne moraju se brinuti o sustavu koji dopušta pogreške ili rupe u sigurnosti.

Tko pruža SSL certifikate?

Postoji dosta CA-a od kojih možete kupiti certifikat, a neki su poznatiji od drugih. Morate biti sigurni da su legitimna tijela kako bi certifikat bio važeći i operativan.

Dvije najveće službe tamo su Comodo SSL i Verisign, pa ih slobodno provjerite želite li dobiti certifikat.

Postoji još jedan način da kupite SSL certifikate i to kroz vaš hosting tvrtku. Većina web-domaćina nudi SSL kao uslugu, što znači da se oni bave svim papirologijom i osiguravaju da sve teče bez problema. Oni su učinkovito posrednik između vas i tijela izdavača.

Ali zašto biste prošli vaš hosting uslugu? Pa, glavna prednost takvog djelovanja je zato što vaš web domaćin ima sve informacije koje su vam potrebne da biste potvrdili svoju web stranicu.

WHOIS podaci, IP adresa i druge pojedinosti mogu se pružiti i provjeriti putem računala, što cijeli proces čini jednostavnijim. U mnogim slučajevima web domaćini nude ovu uslugu besplatno ili po maloj cijeni, tako da se na kraju može isplatiti praktičnost.

Najbolji davatelji SSL certifikata

Da biste vam pomogli da započnete s kupnjom SSL certifikata, evo popisa osam najboljih tijela certifikata na mreži. Svaka vam može dati vrstu SSL zaštite koja vam je potrebna i visoko su ocijenjene zbog sigurnosti.

1. Comodo SSL

Ovaj CA je rangiran kao broj jedan na svijetu, tako da je fantastično mjesto za dobivanje vašeg certifikata. Ono što ovu tvrtku čini tako učinkovitom je da nude 256-bitnu enkripciju i da im svi preglednici vjeruju.

I ne samo to, već i Comodo SSL nudi obilje tehničke podrške i jamstva u iznosu od 250 000 američkih dolara ako je vaša web lokacija hakirana. Godišnja cijena za EV SSL certifikat je 249 dolara.

2. IdenTrust

Ovo je tijelo dobro poznato na mnogim bankarskim web mjestima, tako da znate da je odličan izbor. Ovdje još uvijek dobivate 256-bitnu enkripciju i obilje podrške.

IdenTrust koristi i napredni algoritam da bi dodatno povećao sigurnost. Najbolje od svega, cijene su mnogo razumnije, a većina certifikata košta oko 100 do 150 dolara godišnje.

3. Symantec

Iako su cijene ove usluge mnogo veće od nečega poput IdenTrust-a, dobivate nevjerojatnu zaštitu, kao i uzorno jamstvo.

Većina EV SSL certifikata osigurana je do 1,5 milijuna dolara, ali mogu koštati više od 1000 dolara godišnje. Kao i kod ostalih, i Symantec nudi 256-bitnu enkripciju.

4. GoDaddy

Većina ljudi je svjesna ovog Godaddy-a, ali obično je to zato što žele dobiti domenu ili hostirati web mjesto. Međutim, ova internetska centrala nudi i SSL certifikate, i oni su puno povoljniji od konkurencije. Cijene se kreću od 69 do 300 dolara.

5. GlobalSign

Ako želite dodatnu zaštitu za svoju web stranicu bez plaćanja prekomjernih cijena, GlobalSign je odlična opcija. Nudi 2048-bitnu buduću provjeru šifriranja, kao i programe koji otkrivaju krađu identiteta. Najbolje od svega je što se za jednu domenu možete prijaviti za samo 249 dolara godišnje.

6. Digicert

Digicert je još jedan CA koji nudi 2048-bitnu enkripciju, što znači da je savršen za bilo kakve mrežne poslovne transakcije. Iako ovaj pružatelj nije toliko poznat kao neki drugi, vrijedi ih provjeriti. Cijene variraju od 175 do 595 USD godišnje za Digicert certifikate. Svojim certifikatima pružaju i neograničenu licencu za poslužitelj.

7. Certum

Ako imate proračun i ne trebate visoke razine enkripcije, to bi mogao biti odličan CA za odabir. Iako nudi samo 128-bitne certifikate, to je više nego dovoljno za web-lokacije koje se ne bave osjetljivim podacima. Također, cijene su mnogo pristupačnije, kreću se od 23 do 299 dolara godišnje.

8. Povjerenje

Ovaj CA nudi 2048-bitnu enkripciju, kao i relativno pristupačne cijene. To ga čini izvrsnom opcijom za bilo koje internetske tvrtke koje žele dodatnu zaštitu bez da plaćaju puno više. Cijene se kreću između 180 i 575 dolara godišnje, pri čemu se EV SSL nalazi na donjem kraju spektra.

9. Geotrust

Geotrust nudi oba SSL certifikata koji omogućuju 256-bitnu enkripciju. Također nude potpisivanje koda koja je metoda korištenja digitalnog potpisa utemeljenog na certifikatu za potpisivanje izvršnih datoteka i skripti kako bi se provjerila identitet autora i osiguralo da kôd nije promijenjen ili oštećen otkako ga je potpisao autor, što očito nudi dodatni nivo sigurnosti. SSL certifikati koje nudi Geotrust kreću se u rasponu od 149 do 745 dolara.

10. Brzi SSL

Rapid SSL je podružnica tvrtke Geotrust i definitivno je povoljnija opcija u odnosu na matičnu tvrtku. Imaju dvije mogućnosti svojih RapidSSL certifikata koji obećavaju “Secure a jedna domena s jakom enkripcijom. ” za 59 dolara. Druga je mogućnost RapidSSL certifikat koji označava “Sigurnost neograničeno poddomena s jakom enkripcijom. ” za 249 dolara. Oni nude jamstvo u iznosu od 10 000 američkih dolara i nude do 256-bitnog enkripcije. Još jedna zanimljivost ove web stranice je da vam omogućuje jednostavno uspoređivanje njezine ponude s nekim od drugih čelnika kao što su Godaddy, Globalsign i Comodo SSL ovdje.

11. Thawte

Slično kao i Geotrust Thawte nudi i SSL certifikate i potpisivanje koda. Njihove se mogućnosti kreću u rasponu od 149 do 299 USD godišnje, ali nude i mogućnost dodavanja SSL-a s dodatnim troškovima. Njihova SSL123 opcija počinje od 149 USD, ali kreće se i do 745 USD ako odlučite dodati opciju wildcard. Njihov SSL web poslužitelj započinje od 199 USD, a povećava se na 599 USD uz dodanu zamjensku SSL. Oni nude do 256-bitnu enkripciju i 30-dnevno jamstvo povrata novca. Također se nude njihova jamstva u rasponu od 500.000 do 1.500.000 USD.

12. Mrežna rješenja

Mrežna rješenja su web mjesta koja nude gotovo sve što vam je potrebno za izradu web mjesta, očito uključujući SSL certifikate. Ovaj davatelj ima 5 opcija u rasponu od 59,99 USD sa dvogodišnjim terminom do 579 USD sa dvogodišnjim mandatom. Nude „jamstva“ u rasponu od 10 000 USD, pa sve do 1,000,000 USD.

Ostala razmatranja u vezi s SSL potvrdama

Iako je neophodno da razumijete osnove SSL-a i kako se sve to zbližava. Budući da je to “krajnji vodič”, moramo vam pružiti neke dodatne informacije koje mogu biti korisne kada se pogleda SSL i kako on može funkcionirati za vaše web mjesto. Dakle, imajući to na umu, evo nekoliko drugih stvari o kojima morate razmišljati kada šifrirate svoje podatke.

Sporija brzina opterećenja

Možda ste primijetili da kada idete na odjeljak za odlazak na web stranicu da vam je potrebno malo duže nego na ostalim stranicama. To je zato što je za šifriranje potrebno sekunda ili dvije. Ono što se u biti događa jest da stranica s certifikatom “stisne ruku” s računalom korisnika gosta.

To osigurava da je veza stabilna i sigurna, te neće dopustiti osobama treće strane da preskaču i dohvaćaju osjetljive podatke.

Istek certifikata

Kao što smo spomenuli u našoj listi pružatelja usluga, cijene SSL certifikata navode se svake godine. To znači da svaka web lokacija koja je certificirana mora plaćati svake godine kako bi sve bila ažurirana i aktualna. Što to također znači da ako posjetite web lokaciju kojoj je istekao certifikat, to nije tako sigurno.

Obično će vam preglednik ili antivirusni softver reći da je to slučaj, a na vama je da odlučite želite li nastaviti. Našim novcem ne bismo ni pod kojim uvjetima.

Podaci zelene brave

Kao što smo gore spomenuli, web mjesta koja imaju SSL zaštitu imat će zelenu bravu u adresnoj traci. Web mjesto će također biti navedeno kao https, a ne kao standardni HTTP. Ono što biste također trebali znati je da klikanje na zelenu bravu prikazuje sve javne informacije.

Ove se informacije odnose i na tvrtku koja je vlasnik web stranice, kao i na certifikacijsko tijelo. Ovo je još jedan način da posjetitelji provjere sigurnost bilo koje stranice koju posjete. Dakle, ako web mjesto nema zaključavanje, tada biste trebali paziti.

Instalacija certifikata

Jedna važna stvar koju morate zapamtiti prilikom prijave certifikata je da je morate instalirati na svoju web stranicu. To je još jedan razlog zbog kojeg ljudi vole proći putem svog web domaćina, jer domaćin obično nudi to učiniti za vas.

Također, ako imate web lokaciju koja je na zajedničkom web poslužitelju, ionako nećete imati izravan pristup. To je važno imati na umu da slučajno ne platite nešto što ne možete čak ni upotrijebiti.

Postupak prekida HTTP-a

To se može ili ne dogodi, ali sve je veća ideja da sve mrežne aktivnosti treba osigurati putem SSL-a. To znači da će web lokacije koje nemaju certifikat biti uklonjene s tražilicama ili u potpunosti ukinute.

Razmišljanje iza ovoga je da će zahtijevanjem certifikata za sve web stranice Internet učiniti općenito sigurnijim mjestom, ali činjenica je da je teško primijeniti takvu sveobuhvatnu strategiju, posebno ako se uzme u obzir široki opseg interneta.

Kako sada stoji, lokalni zakoni i propisi određuju za koje se vrste web mjesta moraju nalaziti SSL certifikati. Trenutno samo one koje su klasificirane kao web mjesto s popisom ili bilo koje stranice koje se ne bave podacima o klijentima ne trebaju SSL šifriranje.

Jedno od najvećih pitanja koji zahtijevaju takvu zaštitu jest to što može koštati mnogo novca. Plaćanje nekoliko stotina dolara godišnje može biti zabranjeno na nekim web lokacijama, pogotovo ako moraju upravljati s više domena ili IP adresa.

Možda ako se trošak smanji, bilo bi lakše postupno ukinuti sve nesigurne web lokacije, ali bit će zanimljivo vidjeti kako se sve to zbližava.

Zaključak

Kao što vidite, ima puno stvari koje treba razmotriti kada pogledate SSL certifikate. Sve u svemu, odgovornost je svakoga osigurati sigurno internet. To znači da ako gostujete web mjesto, trebali biste ga što prije šifrirati.

Srećom, trenutna rasprostranjenost SSL certifikata, zajedno s jednostavnom metodom otkrivanja sigurnog web mjesta, znači da većina ljudi može biti na mreži bez ikakvog rizika da se zaraze nekom vrstom zlonamjernog softvera.

Obično se problem pojavljuje kada posjetite ne sigurnu web lokaciju ili preuzmete nešto iz nesigurnog izvora. Kao takav, nema pravog razloga zbog kojeg biste se trebali osjećati nesigurno dok pregledavate web.

Nadamo se da je ovaj vodič odgovorio na sva vaša pitanja vezana za SSL certifikate i nadamo se da vam je pomogao da pronađete najboljeg davatelja SSL certifikata za vas..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector