14 Best Website Monitoring Services (mei 2020)

Als u een website beheert, wilt u er zeker van zijn dat uw publiek deze zonder problemen of vertragingen kan bezoeken en ermee kan werken. Tegenwoordig kunnen vertragingen en serverstoringen aanzienlijke tegenslagen voor een site veroorzaken, wat leidt tot een slechte eindgebruikerservaring.


Maar hoe weet u zeker dat uw bezoekers de beste resultaten behalen? Hoe kunt u uw site op verschillende servers testen om te zien of er problemen zijn? Gelukkig kunt u een website-bewakingsservice gebruiken om uw pagina’s in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat uw inhoud wordt geleverd zoals het zou moeten.

beste website monitoring services

beste website monitoring services Onze beste poging om te zien hoe het monitoren van een website met een vergrootglas eruit zou zien.

Vandaag gaan we kijken naar de beste websitemonitoringservices en u laten zien wat ze doen en hoe ze uw site 24/7 topprestaties kunnen leveren. Laten we erin duiken en kijken wat ze te bieden hebben.

Wat is een website monitoring service?

In de kern zal een bedrijf dat bewakingsservices aanbiedt, met uw website communiceren vanaf verschillende servers. Het einddoel is om problemen zoals latentie, hoppen of vertragingstijden aan te wijzen. Als een server bijvoorbeeld in Groot-Brittannië uitvalt, wilt u er zeker van zijn dat uw site omleidt, zodat mensen in de omgeving geen foutmelding krijgen wanneer ze uw pagina bezoeken.

Voor het grootste deel sturen deze monitoren u rapporten die zijn gevuld met gedetailleerde grafieken en grafieken waarin de verschillende problemen worden beschreven die van invloed kunnen zijn op uw site. Realtime prestatiebewaking kan u ook op de hoogte stellen van eventuele problemen, zodat uw netwerkteam sneller een oplossing kan vinden. Enkele van de essentiële gegevens die deze services verzamelen, kunnen bevatten-

 • Siteprestaties: duurt het langer om bepaalde pagina’s of links te laden dan andere? Welke elementen vertragen je?
 • Netwerkprestaties: hoe beïnvloedt uw lokale netwerk de uptime en snelheid van uw website? Als u deze details kent, kunt u bronnen opnieuw toewijzen om pieken te voorkomen die de responstijden kunnen verlengen.
 • Servergezondheid: zijn er knelpunten die in de toekomst problemen kunnen veroorzaken? Welke servers hebben problemen en welke werken perfect?

In sommige gevallen kunt u mogelijk uw servercapaciteiten beheren en uw bronnen aan de back-end toewijzen met een website-bewakingsservice. Als u geen speciaal IT-team tot uw beschikking heeft, kan het van onschatbare waarde zijn om toegang te hebben tot deze extra monitoringtools, zodat u actie kunt ondernemen in plaats van te zien dat uw site zonder enig verhaal naar beneden gaat.

Wat is Server Uptime Monitoring?

Uptime is de snelheid waarmee uw site actief blijft. Zolang de servers soepel werken, mag er geen enkele reden zijn waarom mensen nergens ter wereld toegang hebben tot uw site. Hoe voorzichtig mensen ook zijn, servers zullen altijd een beetje aansprakelijk zijn.

Met uptime-monitoring van de server krijgt u een melding als er een storing is, zodat u in actie kunt komen. Aangezien u op verschillende servers moet vertrouwen om uw site soepel te laten werken (d.w.z. dataserver, e-mailserver, FTP-server, enz.), Is het absoluut noodzakelijk dat u kunt zien hoe ze op elk moment presteren.

Veel websitemonitoringservices bieden dit als onderdeel van uw standaardpakket, maar soms is het een aanvullende service omdat het realtime feedback en melding vereist. Hoe het ook wordt geleverd, u moet ervoor zorgen dat u het heeft, anders ervaart u downtime die u kost.

Hoe u een website monitoring service opzet

Gelukkig is het nog nooit zo eenvoudig geweest om een ​​website-bewakingsservice te gebruiken. Voor het grootste deel hoeft u zich alleen maar te abonneren en uw sitegegevens in te voeren, zodat ze deze kunnen controleren.

Wanneer u de juiste service voor uw behoeften kiest, helpt het om ervoor te zorgen dat ze goed kunnen werken met de grootte van uw site. Als u bijvoorbeeld veel verkeer heeft, heeft u meer gedetailleerde rapporten nodig, zodat u uw IT-team op de hoogte kunt houden van mogelijke problemen.

Voor het grootste deel hebben veel van deze programma’s verschillende serviceniveaus om aan uw behoeften te voldoen. U zult willen doornemen en zien wat elke optie heeft wat u nodig heeft, zodat u niet met een slechte betrouwbaarheid blijft zitten.

De meeste programma’s die we u laten zien, bieden gratis proefversies. Het belangrijkste is echter om te onthouden dat er een verschil is tussen een gratis abonnement en een gratis proefperiode. Dit laatste betekent dat u geld moet betalen om dezelfde dienst te blijven gebruiken, terwijl het eerste altijd gratis is, ongeacht hoe lang u actief blijft.

Beste gratis website monitoring services

Als uw site nog steeds zijn publiek vindt, kan het moeilijk zijn om een ​​fors maandelijks bedrag te betalen voor prestatiebewaking, vooral als u niet veel verkeer heeft. Daarom willen we u een aantal gratis opties bieden om u op weg te helpen.

Elk van deze services biedt ook betaalde opties, dus als u tevreden bent met wat ze te bieden hebben, kunt u in een mum van tijd upgraden en betere prestaties krijgen.

Statuscake

Als u naar gratis bewakingsservices kijkt, wilt u er zeker van zijn dat u een behoorlijk rendement kunt behalen zonder dat u extra hoeft te betalen. Voor het grootste deel zullen gratis abonnementen aanzienlijk beperkt zijn in vergelijking met premium-opties, wat betekent dat u slechts een basiscontrole krijgt over hoe uw site presteert zonder veel extra details.

Met Statuscake omvat hun gratis optie

 • 10 tests – controleer tot 10 URL’s
 • Controletarief van vijf minuten – ververst elke vijf minuten
 • Willekeurige testlocaties – u kunt niet selecteren waar u test
 • Onbeperkte e-mailwaarschuwingen – ontvang een melding wanneer uw site problemen ondervindt
 • Branded public reporting – laat je resultaten zien aan je publiek (rapport heeft het logo van Statuscake)
 • Controleer tags – filter uw tests om de resultaten duidelijker te illustreren

Over het algemeen vinden we voor een gratis service wat Statuscake te bieden heeft. Als je echter meer dan tien pagina’s voor je site hebt, heb je een beetje pech. Gelukkig zijn de betaalde abonnementen niet te duur.

Betaalde opties

 • Superior: $ 24,49 / maand – ideaal voor kleine bedrijven
 • Zakelijk: $ 79,99 / maand – ideaal voor de meeste middelgrote / grote sites

Ze hebben ook een enterprise monitoring-oplossing als u meer pagina’s heeft of meer controle over uw gegevens nodig heeft. Het businessplan kan tot 300 URL’s controleren en biedt een vernieuwingsfrequentie van 30 seconden.

Statuscake biedt ook meer monitoringoplossingen, waaronder

 • Pagespeed Monitoring
 • SSL-bewaking
 • Virusscanner
 • Domeinbewaking
 • Serverbewaking

Uptime Robot

Gestart in 2010, geloven de ontwikkelaars van Uptime Robot in het aanbieden van gratis bewakingsdiensten voor alle sites. Omdat het voor iedereen absoluut noodzakelijk is om hun sites actief te houden, willen ze de massa een eenvoudige en effectieve oplossing bieden.

Met hun gratis abonnement kun je tot 50 tests krijgen met een vernieuwingsfrequentie van vijf minuten. Uptime Robot zal ook uw prestaties gedurende maximaal twee maanden registreren, zodat u kunt zien hoe uw site in de loop van de tijd verandert. Het enige nadeel is dat je geen toegang krijgt tot verschillende monitoringlocaties. De service is gevestigd in Dallas, TX, dus andere landen kunnen onregelmatig zijn.

In vergelijking met andere gratis services is dit veruit de beste optie. In sommige gevallen hoeft u mogelijk niet te upgraden naar hun premium-versie. Als u dat echter doet, kost het $ 48 per maand en biedt het-

Meerdere serverlocaties buiten de Verenigde Staten

 • 1000 URL-monitoren
 • Vernieuwingsfrequentie van één minuut
 • 12 maanden logboeken
 • 80 sms-meldingen per maand

Over het algemeen houden we van Uptime Robot als een gratis service, maar het mist veel van de extra functies die u bij andere bedrijven kunt vinden. Ze bieden bijvoorbeeld geen inzicht in paginasnelheid, dus u kunt niet zien hoe snel uw site wordt geladen. Dus als u voor een premiumservice gaat betalen, wilt u misschien een andere kiezen.

Montastic

Hoewel deze site technisch gezien een gratis optie biedt, is het niet de bedoeling dat u deze regelmatig gebruikt. Hiermee kunt u maximaal drie URL’s controleren en de vernieuwingsfrequentie is 30 minuten. Als je een kleine blog of zo hebt, kan het helpen om meteen een cheque te krijgen, maar het is niet de moeite waard om je te abonneren tenzij je gaat betalen.

De premium-optie voor Montastic is $ 29 / maand en u kunt tot 200 URL’s controleren met een vernieuwingsfrequentie van vijf minuten. Het biedt alleen e-mailwaarschuwingen (geen sms) en het zal u zowel op de hoogte stellen wanneer uw site offline gaat als wanneer deze weer terugkomt (een leuke bonus).

Nogmaals, als u een kleine blog of vergelijkbare site beheert, dan is Montastic misschien genoeg voor u. Omdat het echter veel van de gedetailleerde functies mist die aanwezig zijn in andere bewakingsdiensten, raden we aan ergens anders premium prijzen te betalen.

Best betaalde website monitoring services

Zoals we al zeiden, bieden de meeste van deze sites gratis proefversies. We raden u ten zeerste aan om ze uit te testen voordat u zich aanmeldt voor een contract, zodat u zeker weet dat u geen problemen zult tegenkomen.

Pingdom

Gratis proefperiode: 14 dagen

Planprijzen: $ 9,95 speciaal – $ 199 / maand

Controleer nummers: 10-250 (enterprise-opties beschikbaar)

Aanbevolen voordelen

 • Uptime-bewaking
 • Pagespeed Monitoring
 • Serverbewaking
 • Actieve waarschuwingen
 • Transactiebewaking
 • Insights voor bezoekers

Naast uptime en bewaking van paginasnelheid is één ding dat Pingdom biedt, Visitor Insights. Hier krijgt u actuele gegevens van mensen die uw pagina’s bezoeken om te zien hoe u in realtime presteert. Deze gegevens kunnen u helpen wijzigingen aan te brengen op uw site op basis van hoe mensen deze het meest gebruiken. Transactiemonitoring is ook handig als u een online etalage heeft. Kijk of verwerkingsproblemen kunnen leiden tot ontevreden klanten.

LogicMonitor

Gratis proefperiode: 14 dagen

Planprijzen: moet een offerte aanvragen (drie planopties)

Controleer nummers: 10-300

Aanbevolen voordelen

 • Netwerkbewaking
 • Serverbewaking
 • Website bewaking
 • Cloud Monitoring
 • App-bewaking
 • Netwerk configuratie

Over het algemeen is LogicMonitor ontworpen voor IT-teams. U kunt uw rapportage en analyse aanpassen aan uw specifieke criteria en u kunt problemen op uw dashboard oplossen. Hoewel het aantal URL-controles beperkt is, zou het voor de meeste bedrijven voldoende moeten zijn.

Nieuwe relikwie

Gratis proefperiode: 14 dagen

Prijzen: $ 149 / maand

Controleer nummers: onbeperkt

Aanbevolen voordelen

 • App-prestatiestatistieken
 • Infrastructuurbewaking
 • Mobiele bewaking en configuratie
 • Inzichten en analyse
 • Synthetisch – Klantgedragsgegevens en projecties
 • Browseroptimalisatie

Het leuke aan New Relic is dat het veel meer oplossingen biedt dan de meeste website-bewakingsservices. Als u meer controle wilt over uw gegevens en hoe u deze kunt gebruiken, dan is New Relic het plan om te krijgen. Over het algemeen is het gebouwd voor grote bedrijven die een uitgebreid oplossingspakket willen, samen met waardevolle gegevensinzichten voor hun gebruikers. Voor sommige van deze services moet u extra betalen, maar ze kunnen de moeite waard zijn voor het soort analyse en controle dat u ontvangt.

UpTrends

Gratis proefperiode: 30 dagen

Abonnementsprijzen: $ 11,33 – $ 158,61 / maand

Controleer nummers: 10-250 (enterprise-oplossingen beschikbaar)

Aanbevolen voordelen

 • Uptime-bewaking
 • Pagespeed Monitoring
 • API-bewaking
 • Real User Monitoring (RUM)
 • Serverbewaking
 • Applicatiebewaking

Wat anders is aan UpTrends, is dat ze eenvoudige en geavanceerde monitoringpakketten aanbieden. Met de geavanceerde opties kunt u alles aanpassen, van het aantal controles tot de snelheid van uw intervallen. U krijgt ook onbeperkte gebruikersgegevens en u kunt een onbeperkt aantal operators toegang tot het systeem geven.

RapidSpike

Gratis proefperiode: 10 dagen

Abonnementsprijzen: $ 36,95 – $ 106,95 / maand

Controleer nummers: monitoren van 3-10 pagina’s (meer beschikbaar voor upgrade)

Aanbevolen voordelen

 • Uptime en Pagespeed Monitoring
 • SSL en Whois Monitoring
 • Beveiligingscontrole en bescherming
 • SEO-tracking en -controle
 • RUM

Hoewel u slechts een handvol intelligente paginacontroles krijgt, biedt RapidSpike ook tests voor RUM, API en beveiligingsmonitoring. RapidSpike onderscheidt zich doordat het niet alleen de uptime en paginasnelheden controleert, maar ook een uitgebreide uitlezing van de prestaties van uw site krijgt, zodat u deze dienovereenkomstig kunt aanpassen.

Wat we echter niet leuk vinden, is dat je veel moet betalen voor extra cheques. Ook zijn intervaltijden meestal 10-20 minuten, wat veel langzamer is dan bij de meeste andere services. Over het algemeen biedt RapidSpike veel verschillende gegevens en analyses, maar het is veel duurder dan andere vergelijkbare opties.

Monitis (Voorheen Monitor.us)

Gratis proefperiode: 14 dagen

Plan prijzen: op maat

Controleer nummers: Aangepast

Aanbevolen voordelen

 • Volledig aanpasbare plannen
 • Website bewaking
 • RUM
 • Serverbewaking
 • Applicatiebewaking
 • Netwerkbewaking

Monitis bood Monitor.us aan als een aparte gratis service (hoewel er ook een premium-optie was). Nu hebben ze de twee samengevoegd om betere bewakingsmogelijkheden te bieden. Het leuke aan Monitis is dat je alles kunt kiezen voor je plan. Voer het gewenste aantal monitoren per maand in en ontvang een prijs op maat. Elke monitor is per klasse gescheiden (d.w.z. uptime versus beveiliging), dus u betaalt alleen voor wat u nodig heeft. Monitis biedt indien nodig ook oplossingen voor ondernemingen en wederverkopers.

Site24x7

Gratis proefperiode: 30 dagen

Abonnementsprijzen: $ 9 – $ 225 / maand

Controleer nummers: 10-100 (meer voor bedrijfsoplossingen)

Aanbevolen voordelen

 • Website bewaking
 • Serverbewaking
 • Applicatiebewaking
 • Real User Monitoring (RUM)
 • Netwerkbewaking

Over het algemeen is site24x7 zowel betaalbaar als uitgebreid. Elke bewakingsoplossing biedt u veel verschillende gegevensopties en ondersteuning, zodat u eventuele problemen kunt oplossen. We vinden het leuk omdat het werkt voor sites met weinig en veel verkeer, waardoor het een haalbare en betaalbare optie is voor iedereen.

Host-Tracker

Gratis proefperiode: 30 dagen

Abonnementsprijzen: $ 9,92 – $ 74,92 / maand

Controleer nummers: 10-150 URL’s

Aanbevolen voordelen

 • Beschikbaarheidscontrole
 • Monitoring op zwarte lijst
 • AdWords-beheer
 • Serverbewaking
 • Pagespeed Monitoring
 • Domein en SSL-controle
 • Aanpasbare rapportage

Het leuke aan Host Tracker is dat ze voor uw gemak zijn vereenvoudigd. Het is een relatief eenvoudig proces, geef ze gewoon uw URL’s en zij doen de rest. Als u liever een minder intensieve benadering van website-monitoring kiest, is Host Tracker wellicht een goede optie voor u. U krijgt ook een aantal aanvullende services zoals AdWords-beheer en u kunt zien of u op een zwarte lijst staat.

SmartBear

Gratis proefperiode: 14 dagen

Planprijzen: afhankelijk van service

Controleer nummers: varieert

Aanbevolen voordelen

 • API-levenscyclusprogramma’s
 • Software testen
 • Interne en externe monitoring van de locatie
 • Code samenwerking en optimalisatie
 • Mobiele optimalisatie en testen

In vergelijking met de andere sites op deze lijst is SmartBear veel meer dan alleen een tool voor website-monitoring. Dit programma is ontwikkeld voor ontwikkelaars en programmeurs om bijna alles te doen wat ze moeten doen voor de prestaties van hun site. SmartBear biedt uitgebreide oplossingen voor een breed scala aan problemen. Er zijn zoveel opties om uit te kiezen dat het een beetje overweldigend kan zijn. Over het algemeen is dit bedoeld voor professionals. Als je niet weet wat je nodig hebt, blijf dan bij een beginnersvriendelijke service.

GeckoBoard

Gratis proefperiode: 30 dagen

Abonnementsprijzen: $ 25 – $ 599 / maand

Controleer nummers: n.v.t.

Aanbevolen voordelen

GeckoBoard is een ander soort service waarmee u dashboards kunt bouwen voor het weergeven van uw sitestatistieken. In plaats van monitoringdiensten aan te bieden, integreert dit programma met een andere monitoringdienst en projecteert het voor uw gemak op een scherm. IT-kantoren die kunnen profiteren van een gecentraliseerd dashboard zullen deze service leuk vinden, maar weten gewoon dat het niet echt gegevens test of bewaakt. In plaats daarvan verzamelt het het gewoon en kunt u aanpassen hoe u het weergeeft.

ContentKing

Gratis proefperiode: 30 dagen

Abonnementsprijzen: $ 11,26 – $ 342,52 / maand

Controleer nummers: 100-1m pagina’s

Aanbevolen voordelen

 • Inhoudsoverzicht
 • Contentoptimalisatie
 • Inhoudsbewaking
 • Inhoudelijke samenwerking

Deze service is gebouwd voor makers van inhoud. Dus als je een blog of iets dergelijks beheert, zul je het leuk vinden wat ContentKing te bieden heeft. Het leuke aan de prijsstructuur is dat u het aantal pagina’s kiest dat u heeft en dat u vervolgens alle services krijgt die ze aanbieden op basis van dat aantal.

U kunt uw inhoud optimaliseren voor verschillende apparaten, samenwerking tussen platforms mogelijk maken en volgen hoe uw inhoud in de loop van de tijd verandert.

Conclusie

Uw website is een cruciaal onderdeel van uw bedrijf. Zorg ervoor dat u het effectief bewaakt en blijf op de hoogte van problemen voordat ze zich voordoen. Met de juiste tools voor websitebewaking kunt u uw site te allen tijde geoptimaliseerd houden voor optimale websiteprestaties. Welkom in de toekomst.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map