Aanbieders van beste SSL-certificaten in 2019 (bijgewerkt in mei 2020)

Aanbieders van beste SSL-certificaten in 2019 (bijgewerkt in mei 2020)

Aanbieders van beste SSL-certificaten in 2019 (bijgewerkt in mei 2020)

Een SSL-certificaat is geen keuze, het is een noodzaak.


U houdt de gegevens van uw gebruiker veilig.

U krijgt het ‘https’-symbool in browsers.

Beter nog: Google beloont uw site met betere zoekrangschikkingen.

gids voor SSL

Online beveiliging is iets waar we ons allemaal hyperbewust van zijn vandaag. Vroeger hoefde je je niet al te veel zorgen te maken over virussen en malware. Tegenwoordig lijkt het alsof er in elke hoek van het web iets op de loer ligt.

Gelukkig, terwijl hackers onze gegevens proberen te stelen, zijn er tal van methoden die we kunnen gebruiken om dat te voorkomen.

Een van de meest effectieve en meest gebruikte methoden is het gebruik van SSL-certificaten. Vandaag gaan we diep in de wereld van online encryptie duiken en kijken hoe het internet veilig houdt, vooral wanneer gevoelige informatie wordt overgedragen.

We zullen ook een SSL-certificaatvergelijking uitvoeren om u te helpen de beste SSL-certificaat en beste SSL-certificaatprovider voor u.

Wat is een SSL-certificaat?

De term SSL is een acroniem dat staat voor secure socket layer. Dit betekent dat uw gegevens worden opgesplitst in verschillende stukken of sockets, om te voorkomen dat ze worden onderschept door een derde partij, zoals een hacker.

De manier waarop het werkt, is dat het een proces in twee stappen is. Eerst wordt de informatie versleuteld door een socket, en vervolgens wordt geverifieerd dat de website waarmee u communiceert de echte deal is.

Als u bijvoorbeeld iets koopt bij een online winkel, is een SSL-certificaat een manier om ervoor te zorgen dat de site is geverifieerd en dat het geen dummy-pagina is die is ingesteld door een hacker.

Waarom SSL-certificaat kopen?

Technisch gezien moet elke website die ervoor wil zorgen dat deze veilig is, SSL-codering gebruiken.

Dit zorgt ervoor dat de pagina’s niet worden geïnfecteerd of verrijkt door een hacker, waardoor iedereen die de site bezoekt, gevaar loopt.

Er zijn verschillende soorten certificaten die websites kunnen krijgen (waar we later op ingaan), wat betekent dat niet alle pagina’s op dezelfde manier worden versleuteld.

Iemand die een blog beheert, kan bijvoorbeeld een vereenvoudigde versie kiezen omdat hij niet te maken heeft met gevoelige informatie, maar elke vorm van online winkel moet geavanceerde codering hebben om ervoor te zorgen dat klantgegevens niet worden geschonden.

Voordelen van het gebruik van SSL-certificaten

Als u een websitebeheerder bent, zijn er nogal wat redenen waarom u SSL-certificaten moet kopen en gebruiken. Naast het voor de hand liggende voordeel om u en uw bezoekers veilig te houden, kan SSL deze voordelen ook bieden.

  • Houdt het professioneel: een belangrijk onderscheid tussen een amateurpagina en een professionele pagina is het bestaan ​​van een certificaat. Dus als je serieus genomen wilt worden als bedrijf of online merk, dan moet je een stapje verder gaan.
  • Verlaagt het bouncepercentage: Zodra mensen zich realiseren dat uw site onveilig is, zullen ze zo snel mogelijk vertrekken. Dus om je publiek betrokken te houden, moet je ervoor zorgen dat ze een prettige ervaring hebben.
  • Voorkomt markeren: als uw site wordt gehackt omdat u geen SSL-certificaat heeft, kunnen zoekmachines u als onveilig bestempelen en kunnen antivirusprogramma’s gebruikers verbieden uw pagina helemaal te bezoeken. Wanneer u probeert een online aanwezigheid op te bouwen, kan dit een enorme blokkade voor u zijn.
  • Biedt vertrouwen: zelfs als klanten niet bekend zijn met uw merk, laat zien dat de pagina een hoog niveau van codering heeft, hen laat zien dat u veilig bent en kunt worden vertrouwd met gevoelige informatie.
  • Verbetert ranking: uw plek op een zoekmachine kan uw online aanwezigheid maken of breken, en een hoger beveiligingsniveau zal u helpen hoger te komen in de zoekresultaten, zodat u de concurrentie kunt overtreffen.

 

Soorten SSL-certificaten

Zoals we al zeiden, zijn er verschillende soorten SSL-certificaten, die elk worden gedefinieerd door een reeks parameters waaraan u moet voldoen.

Hoewel alle certificaten een beschermingslaag bieden voor uw site, kunnen alleen bepaalde certificaten (zoals EV SSL) ervoor zorgen dat alle gegevens gecodeerd en ontoegankelijk zijn voor hackers. Dit zijn de meest voorkomende soorten certificaten die u kunt vinden.

Domeinvalidatie SSL

Als u een site op laag niveau beheert (zoals een blog) en geen gevoelige informatie verwerkt, dan is DV SSL een goede optie. Het is relatief goedkoop en gemakkelijk te vinden, maar biedt niet zoveel bescherming.

De reden dat dit certificaat een van de minst veilige is, is dat het geen validatie van de SSL-provider vereist. Dit betekent dat u als site-eigenaar niet al uw bedrijfsgegevens hoeft te verifiëren voordat u een certificaat krijgt.

Dit is ook de reden waarom ze zo gemakkelijk te verkrijgen zijn, omdat het een veel vereenvoudigd goedkeuringsproces is.

Organisatie validatie SSL

De volgende stap boven DV SSL is validatie van organisaties. Om dit soort certificaat te krijgen, moet u verifieerbare details over uw fysieke bedrijf verstrekken, zoals adres en telefoonnummer.

Dit type certificaat is ideaal voor organisaties die zowel een fysieke locatie als een locatie hebben. Het wordt echter nog steeds niet aanbevolen voor het omgaan met gevoelige informatie zoals creditcards.

Uitgebreide validatie SSL

Dit is het hoogste beveiligingsniveau dat u kunt hebben en het is nodig voor elk online bedrijf dat zich bezighoudt met transacties, ook wel ‘e-commerce’ genoemd. Dus als u een online winkel of banksysteem heeft, heeft u EV SSL nodig. Dit type certificaat vereist een grondige evaluatie door de autoriteit die het aan u heeft verstrekt.

Pas als u alle verificatieprocedures heeft doorstaan, kunt u goedkeuring krijgen. De andere bonus van het verkrijgen van EV SSL-status is dat uw site wordt vermeld met een groen slotsymbool in de adresbalk.

Dit laat bezoekers zien dat uw site zo veilig en beschermd mogelijk is. Uiteindelijk is dit het beste SSL-certificaat dat u kunt kopen.

Wildcard SSL

Meestal hebben websites niet voor elke pagina hetzelfde versleutelingsniveau. Dit komt omdat het duur en tijdrovend kan zijn om dit te doen.

Een eenvoudige manier om dit te omzeilen, is door een Wildcard SSL-certificaat te krijgen, waarmee u alle subdomeinen vanaf uw basissite kunt versleutelen.

Als uw standaarddomein bijvoorbeeld www.mijnsite.com is, kunt u een jokertekencertificaat krijgen voor alle subdomeinen, zoals blog.mijnsite.com, mail.mijnsite.com, enzovoort. Meestal hoeft u alleen te verifiëren dat deze subdomeinen deel uitmaken van uw algehele website, maar in sommige gevallen moet u mogelijk afzonderlijke IP-adressen maken om goedkeuring te krijgen.

Degenen die Wildcard SSL nodig hebben, zijn degenen die veel subdomeinen beheren en alles zo eenvoudig mogelijk willen houden.

Hoe kunt u een SSL-certificaat krijgen?

Allereerst worden SSL-certificaten alleen verstrekt door bepaalde providers, dus u moet er een vinden voordat u aan de slag kunt. We zullen de lijst met de beste leveranciers bekijken en waar u ze later kunt vinden

Maar het is belangrijk om te weten dat u niet zomaar overal een certificaat kunt krijgen.

Doorgaans vereist de certificeringsinstantie drie informatieniveaus van de website die SSL-codering aanvraagt. Afhankelijk van het type certificaat dat u krijgt, moet u mogelijk meer of minder informatie verstrekken om te worden geverifieerd.

IP adres

Om veiligheidsredenen kan slechts één certificaat worden gegenereerd voor één IP-adres. Nogmaals, Wildcard SSL kan ook subdomeinen dekken, maar u moet nog steeds een verifieerbaar IP-adres hebben voor het primaire domein. Als u niet de eigenaar van het domein bent, kunt u er geen certificaat voor krijgen.

Certificaat en ondertekeningsverzoek (CSR)

Dit is een algemene term voor een versleuteld formulier dat gevoelige informatie kan bevatten. CSR’s worden voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder het aanvragen van een SSL-certificaat. De hoeveelheid informatie die u verstrekt, hangt af van zowel de autoriteit als het type certificaat dat u wilt.

De meest voorkomende gegevens zijn een fysiek adres, bedrijfsnamen, plaats en land van herkomst.

In veel gevallen heeft de certificeringsinstantie (CA) een CSR-formulier dat u kunt invullen, maar soms moet u er zelf een genereren. Over het algemeen geldt dat zolang de vermelde informatie nauwkeurig en verifieerbaar is, u geen problemen zou moeten hebben om goedgekeurd te worden.

WHOIS-record

Als u niet bekend bent met deze term, verwijzen WHOIS-gegevens naar de informatie die wordt vermeld voor de eigenaar van een bepaald domein. Wanneer u het domein koopt, moet u gegevens zoals naam en contactgegevens verstrekken, zodat iedereen die de eigenaar van de site probeert te vinden, dit snel en gemakkelijk kan doen.

Bij het aanvragen van een SSL-certificaat controleert de CA de gegevens op uw CSR-formulier met het WHOIS-record om er zeker van te zijn dat ze overeenkomen.

Als ze om een ​​of andere reden niet overeenkomen, moet u de WHOIS-gegevens aanpassen om de huidige informatie op uw CSR-formulier weer te geven. Anders wordt u niet goedgekeurd.

Wat is LetsEncrypt?

Wanneer u een SSL-certificaat krijgt, wordt typisch alle correspondentie handmatig tussen u en de provider gedaan. LetsEncrypt is echter een geautomatiseerde service die dit allemaal voor u doet zonder enige menselijke tussenkomst.

Het hele proces is een beetje technisch, maar het voordeel van dit soort systeem is dat het alles veel soepeler kan laten verlopen, en het biedt nog steeds alle verificatie en authenticatie zonder problemen.

Aangezien het programma alleen werkt als de site is geverifieerd, hoeven noch de SSL-provider, noch de aanvrager zich zorgen te maken over het systeem dat fouten of gaten in de beveiliging toestaat.

Wie SSL-certificaten levert?

Er zijn nogal wat CA’s van waaruit u een certificaat kunt kopen, en sommige zijn bekender dan andere. U moet ervoor zorgen dat het legitieme autoriteiten zijn, zodat uw certificaat geldig en operationeel is..

Twee van de grootste autoriteiten die er zijn, zijn Comodo SSL en Verisign, dus bekijk ze gerust als je je wilt laten certificeren.

Er is een andere manier waarop u SSL-certificaten koopt, en dat is via uw hostingbedrijf. De meeste webhosts bieden SSL als serviceoptie, wat betekent dat ze al het papierwerk afhandelen en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. Zij zijn in feite de tussenpersoon tussen u en de uitvaardigende autoriteit.

Maar waarom zou u uw hostingservice doornemen? Welnu, het belangrijkste voordeel om dingen op die manier te doen, is omdat uw webhost alle informatie heeft die u nodig heeft om uw website te verifiëren.

WHOIS-gegevens, IP-adres en andere bijzonderheden kunnen via de host worden verstrekt en geverifieerd, waardoor het hele proces eenvoudiger wordt. In veel gevallen bieden webhosts deze service gratis of tegen een kleine prijs aan, dus het kan uiteindelijk het gemak zeker waard zijn.

Beste leveranciers van SSL-certificaten

Om u op weg te helpen bij het kopen van een SSL-certificaat, vindt u hier een lijst met de acht belangrijkste online certificeringsinstanties. Elk kan u het type SSL-bescherming bieden dat u nodig heeft en ze zijn allemaal zeer gewaardeerd voor veiligheid.

1. Comodo SSL

Deze certificeringsinstantie staat op nummer één in de wereld, dus het is een fantastische plek om uw certificaat te halen. Wat dit bedrijf zo effectief maakt, is dat ze 256-bits codering bieden en dat ze door alle browsers worden vertrouwd.

Niet alleen dat, maar Comodo SSL biedt veel technische ondersteuning en een garantie van $ 250.000 als uw site is gehackt. De jaarlijkse prijs voor een EV SSL-certificaat is $ 249.

2. IdenTrust

Deze autoriteit is bekend bij veel bankwebsites, dus u weet dat dit een uitstekende keuze is. Hier krijg je nog steeds 256-bit encryptie en veel ondersteuning.

IdenTrust gebruikt ook een geavanceerd algoritme om een ​​extra boost van beveiliging te bieden. Het beste van alles is dat de prijzen veel redelijker zijn, met de meeste certificaten die ongeveer $ 100 tot $ 150 per jaar kosten.

3. Symantec

Hoewel de prijspunten voor deze provider veel hoger zijn dan zoiets als IdenTrust, krijg je ongelooflijke bescherming en een voorbeeldige garantie.

De meeste EV SSL-certificaten zijn verzekerd tot $ 1,5 miljoen, maar ze kunnen meer dan $ 1.000 per jaar kosten. Net als bij de andere biedt Symantec 256-bits codering.

4. GoDaddy

De meeste mensen zijn op de hoogte van deze Godaddy, maar meestal is dit omdat ze een domein willen krijgen of een website willen hosten. Deze internet-krachtpatser biedt echter ook SSL-certificaten en ze zijn veel betaalbaarder dan de concurrentie. Prijzen variëren van $ 69 tot $ 300.

5. GlobalSign

Als u wat extra bescherming voor uw website wilt zonder exorbitante prijzen te moeten betalen, is GlobalSign een geweldige optie. Het biedt 2048-bits toekomstbestendige codering, evenals programma’s die phishing detecteren. Het beste van alles is dat u zich voor slechts $ 249 per jaar voor één domein kunt aanmelden.

6. Digicert

Digicert is een andere CA die 2048-bits codering biedt, wat betekent dat het perfect is voor alle online zakelijke transacties. Hoewel deze provider niet zo bekend is als sommige van de anderen, zijn ze de moeite van het bekijken waard. Prijzen variëren van $ 175 tot $ 595 per jaar voor Digicert-certificaten. Ze bieden ook een onbeperkte serverlicentie bij hun certificaten.

7. Certum

Als u een beperkt budget heeft en geen hoge coderingsniveaus nodig heeft, kan dit een geweldige CA zijn om uit te kiezen. Hoewel het alleen 128-bits certificaten biedt, is dat meer dan genoeg voor sites die niet met gevoelige gegevens omgaan. Ook zijn de prijzen veel betaalbaarder, variërend van $ 23 tot $ 299 per jaar.

8. Vertrouw toe

Deze CA biedt 2048-bits codering en relatief betaalbare prijzen. Dit maakt het een uitstekende optie voor alle online bedrijven die extra bescherming willen zonder veel meer te moeten betalen. Prijzen variëren tussen $ 180 en $ 575 per jaar, met EV SSL aan de onderkant van het spectrum.

9. Geotrust

Geotrust biedt beide SSL-certificaten die 256-bit encryptie mogelijk maken. Ze bieden ook codeondertekening, wat de methode is om een ​​op certificaten gebaseerde digitale handtekening te gebruiken om uitvoerbare bestanden en scripts te ondertekenen om de identiteit van de auteur te verifiëren en ervoor te zorgen dat de code niet is gewijzigd of beschadigd sinds hij is ondertekend door de auteur, die biedt uiteraard een extra beveiligingsniveau. De door Geotrust aangeboden SSL-certificaten variëren van $ 149 tot $ 745.

10. Snelle SSL

Rapid SSL is een dochteronderneming van Geotrust en is absoluut een meer budgetvriendelijke optie in vergelijking met het moederbedrijf. Ze hebben twee opties: hun RapidSSL-certificaten die beloven om “een enkel domein met sterke encryptie. ‘ voor $ 59. De andere optie is RapidSSL-wildcardcertificaten die “Veilig zijn onbeperkte subdomeinen met sterke encryptie. ‘ voor $ 249. Ze bieden een garantie van $ 10.000 en bieden ook tot 256-bit encryptie. Een andere interessante functie van deze site is dat u hiermee het aanbod van de site gemakkelijk kunt vergelijken met enkele van de andere leiders zoals Godaddy, Globalsign en Comodo SSL hier.

11. Thawte

Net als Geotrust biedt Thawte zowel SSL-certificaten als code-ondertekening. Hun opties variëren van $ 149- $ 299 per jaar, maar ze bieden ook opties om wildcard SSL toe te voegen tegen een extra vergoeding. Hun SSL123-optie begint bij $ 149, maar gaat tot $ 745 als je ervoor kiest om de wildcard-optie toe te voegen. Hun SSL-webserver begint bij $ 199 en deze wordt verhoogd tot $ 599 met de wildcard SSL toegevoegd. Ze bieden tot 256-bit encryptie en een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Ook hun geboden garanties variëren van $ 500.000 – $ 1.500.000.

12. Netwerkoplossingen

Netwerkoplossingen is een site die vrijwel alles biedt wat u nodig heeft bij het maken van een site, uiteraard inclusief SSL-certificaten. Deze aanbieder heeft 5 opties, variërend van $ 59,99 met een looptijd van 2 jaar tot $ 579 met een looptijd van 2 jaar. Ze bieden “garanties”, variërend van $ 10.000 tot $ 1.000.000.

Andere overwegingen met betrekking tot SSL-certificaten

Hoewel het absoluut noodzakelijk is dat u de basis van SSL begrijpt en hoe het allemaal samenkomt. Omdat dit de ‘ultieme gids’ is, moeten we u wat extra informatie geven die nuttig kan zijn bij het onderzoeken van SSL en hoe het voor uw website kan werken. Dus, met dat in gedachten, zijn hier enkele andere dingen om over na te denken bij het versleutelen van uw gegevens.

Langzamere laadsnelheid

Het is u misschien opgevallen dat wanneer u naar het afrekengedeelte van een website gaat, het iets langer duurt voordat het is geladen dan de rest van de pagina’s. Dat komt omdat de codering een paar seconden nodig heeft om van kracht te worden. Wat er in wezen gebeurt, is dat de pagina met het certificaat een “handdruk” geeft met de computer van de bezoekende gebruiker.

Dit zorgt ervoor dat de verbinding stabiel en veilig is en dat derden niet kunnen snuffelen en gevoelige gegevens kunnen ophalen.

Vervaldatum van het certificaat

Zoals we in onze lijst met providers hebben vermeld, worden de prijzen voor SSL-certificaten jaarlijks vermeld. Dit betekent dat elke gecertificeerde site elk jaar moet betalen om alles up-to-date en actueel te houden. Wat dat ook betekent, is dat als je een site bezoekt met een verlopen certificaat, het niet zo veilig is.

Meestal laat uw browser of antivirussoftware u weten of dit het geval is, en het is aan u om te beslissen of u door wilt gaan. Voor ons geld zouden we onder geen enkele omstandigheid.

Groene slotgegevens

Zoals we hierboven vermeldden, hebben sites met SSL-beveiliging een groen slot in de adresbalk. De site wordt ook vermeld als https in plaats van als standaard HTTP. Wat u ook moet weten, is dat klikken op het groene slot alle openbare informatie toont.

Deze informatie betreft zowel het bedrijf dat de website bezit als de certificeringsinstantie. Dit is nog een andere manier voor bezoekers om de veiligheid van elke pagina die ze bezoeken te verifiëren. Dus als een site geen slot heeft, moet u oppassen.

Certificaat installatie

Een belangrijk ding om te onthouden bij het aanvragen van een certificaat is dat je het op je website moet installeren. Dit is een andere reden waarom mensen graag via hun webhost gaan, omdat de host dit meestal voor je zal aanbieden.

Als u een site heeft die zich op een gedeelde webserver bevindt, heeft u er hoe dan ook geen directe toegang toe. Dit is belangrijk om in gedachten te houden, zodat u niet per ongeluk betaalt voor iets dat u niet eens kunt gebruiken.

HTTP-eliminatie

Dit kan al dan niet gebeuren, maar er is een groeiend idee dat alle online activiteiten via SSL moeten worden beveiligd. Dit betekent dat sites die geen certificering hebben, uit zoekmachines worden verwijderd of helemaal worden uitgefaseerd.

De gedachte hierachter is dat het, door certificaten voor alle sites te eisen, het internet in het algemeen een veel veiligere plaats zal maken, maar het feit is dat het moeilijk kan zijn om een ​​dergelijke overkoepelende strategie te implementeren, vooral als je kijkt naar de brede reikwijdte van het internet.

Zoals het er nu uitziet, bepalen de lokale wet- en regelgeving welke soorten sites SSL-certificaten moeten hebben. Op dit moment hebben alleen degenen die zijn geclassificeerd als een vermeldingssite of pagina’s die niet omgaan met klantgegevens geen SSL-codering nodig.

Een van de grootste problemen bij het eisen van een dergelijke bescherming is dat het veel geld kan kosten. Het betalen van honderden dollars per jaar kan voor sommige sites onbetaalbaar zijn, vooral als ze meerdere domeinen of IP-adressen moeten beheren.

Als de kosten zouden dalen, zou het misschien gemakkelijker zijn om alle niet-beveiligde sites uit te faseren, maar het zal interessant zijn om te zien hoe dat allemaal samenkomt.

Conclusie

Zoals je kunt zien, zijn er veel dingen waarmee je rekening moet houden als je naar SSL-certificaten kijkt. Over het algemeen is het ieders verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat internet een veilige plek is. Dit betekent dat als u een website host, u deze zo snel mogelijk moet versleutelen.

Gelukkig betekent de huidige prevalentie van SSL-certificaten, samen met de gemakkelijke methode om een ​​veilige site te vinden, dat de meeste mensen online kunnen zijn zonder het risico te lopen geïnfecteerd te raken met een soort malware.

Meestal doet het probleem zich voor wanneer u een niet-beveiligde site bezoekt of iets downloadt van een onbeveiligde bron. Als zodanig is er geen echte reden waarom u zich onveilig zou moeten voelen tijdens het surfen op internet.

Hopelijk beantwoordde deze gids al uw vragen over SSL-certificaten en we hopen dat het u heeft geholpen om de beste SSL-certificaatprovider voor u te vinden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector