Hvordan være vert for et nettsted – Sammenlign priser og planer – Mai 2020

I disse dager virker det som alle og moren deres har sin egen hjemmeside. Med så mange forskjellige blogger og nisjesider der ute, må det være enkelt å lage og administrere din egen side, ikke sant? Vel, det er sant, men faktum er at mange forskjellige ting går inn på webhotell. For å hjelpe deg med å forstå denne prosessen, skal vi gå gjennom alt det grunnleggende for hosting, og hva du kan gjøre for å være vert for ditt eget nettsted. Enten du ønsker å blogge eller ønsker å starte en online virksomhet, er det viktig at du forstår alt du trenger å vite om denne prosessen og hvordan den fungerer.


Hva er webhotell?

I kjernen er dette systemet der et bestemt nettsted eller en tjeneste lagrer nettstedet ditt på en server, slik at det kan nås fra hvor som helst i verden. I hovedsak betyr det at alt nettstedet ditt blir lagret på en harddisk og koblet til internett slik at du eller noen andre kan få tilgang til det når du skriver riktig domene.

Så hvordan er dette forskjellig fra å lagre alt på datamaskinen din og hoppe over mellommannen? Vel, grunnen til å bruke en webhotell er at du ikke trenger å bekymre deg for å bruke serveren din til å holde nettstedet ditt online hele tiden. Når du tenker på det, vil du at publikum skal få tilgang til siden din når som helst på døgnet, noe som betyr at du må opprettholde en stabil forbindelse og holde den åpen 24/7. Kostnadene for å gjøre det kan være høye når du vurderer ting som elektriske regninger og trådløse muligheter, så det er vanligvis bedre å ha noen andre til å håndtere alt dette, slik at du får profesjonelle resultater.

Hvis du ikke har verktøyene eller programvaren til å bygge et nettsted fra bunnen av på datamaskinen din, kan det være vanskelig å gjøre noe uten å bruke en webvert. Det meste av tiden vil de ha programmer du kan bruke til å lage alle elementene på siden din, for eksempel bakgrunner, knapper og funksjonalitet (e-post, abonnement, e-handel, etc.)

Hva med domenenavn?

Når du ser på de fleste webverter, vil du se at mange av dem vil tilby et gratis domene eller et slags domenenavnshosting også. Hvis du er ny i vertslandet, kan du bli forvirret over hva hver enkelt av dem er, så la oss forklare.

Et domenenavn er adressen til nettstedet ditt. Dette er hva folk skriver inn i søkefeltet for å finne siden din. Hvert domene er unikt, og det må registreres for at det skal være aktivt. Du vil merke at domener har forskjellige avslutninger, for eksempel .com, .net, .org og så videre. For det meste er dette suffikset viktig, da det vil fortelle deg hvilken type nettsted det er og hvor det kommer fra. For eksempel, hvis du bruker .org, er du sannsynligvis en organisasjon, mens en .gov betyr at det er et nettsted fra myndighetene. Suffikset kan også endre seg avhengig av landet, med mange av dem som bruker sitt eget suffiks for å betegne nettstedets opprinnelse. For eksempel bruker Storbritannia co.uk, og Japan bruker co.jp.

Til slutt er et domene ganske enkelt adressen til nettstedet ditt, og det må være unikt. Du kan knytte flere domener til samme sted hvis du vil (for eksempel mywebsite.com, mycoolwebsite.com, mywebsite.net, og så videre). Årsaken til det er hvis du vil sørge for at publikum kan finne deg enda enklere. Hvis for eksempel navnet ditt er millerwebsite, kan det være lurt å registrere miller.com, millersite.com og millerwebsite.com bare for å være sikker. På den måten vil publikum finne deg selv om de ikke har den nøyaktige adressen. Dette er mest nyttig for store selskaper som ønsker å sikre at konkurrenter eller detractors ikke kjøper domener som kan skade deres omdømme (for eksempel millerwebsitesucks.com).

Domeneregistrator kontra webhotell

Mange webhoteller vil tilby domenenavnsregistrering som en tjeneste, noe som betyr at du enten kan opprette et nytt domene gjennom dem eller overføre det du allerede eier til det nettstedet. Så lenge domenet er registrert hos Internet Corporation for Tildelte navn og nummer (ICANN), er det lovlig å ha det, og du er eneeier av det.

Det er nødvendig å registrere et domene for å ha et nettsted, men webhotell er mer enn bare det. Verter lagrer også alle nettstedets data og bilder slik at du kan bygge siden som tilsvarer domenet ditt. Begge er nødvendige for å komme på nettet, men de er to forskjellige tjenester, så ikke bland dem.

Typer av hosting

Det er fire måter du kan være vert for et nettsted: delt hosting, VPS-hosting, netthosting eller dedikerte servere. La oss gå over hver metode og hvordan de fungerer.

Delt hosting

Dette er den klart vanligste metoden for å sette nettstedet ditt på nettet, da det er den mest kostnadseffektive og enkleste å bruke. Slik det fungerer er at alle dataene dine er lagret på en server sammen med massevis av andre nettsteder. Den “delte” delen av navnet kommer fra det faktum at det er titalls, hundrevis eller tusenvis av sider alle på en server. Delt hosting betyr vanligvis at du har begrenset diskplass og båndbredde, men noen hostingtjenester tillater ubegrensede alternativer med ideen om at du ikke vil dra nytte av det for mye.

Fordelen med å bruke delt hosting er prisen og enkel tilgang, men ulempen er at du er begrenset i hvor mye trafikk du kan få på en gang. Hvis nettstedet ditt begynner å sprenge og bli større, vil du sannsynligvis trenge din egen server for å håndtere overløpet.

Virtual Private Server (VPS) Hosting

Som navnet antyder, i dette tilfellet får du din egen digitale server for nettstedet ditt, noe som betyr at du har større tilgang og kontroll over hvordan det fungerer. Fordi det hele er digitalt, lagres imidlertid dataene dine på en fysisk harddisk med andre nettsteder, noe som betyr at du fremdeles er noe begrenset i hvor mye du kan gjøre. Totalt sett er VPS hosting for folk som ønsker kontroll over en dedikert server uten kostnadene eller ubegrensede ressursene som kan følger med det.

Dedikerte servere

I dette tilfellet er nettstedet ditt på sin egen server, noe som betyr at du kan behandle så mye data du har råd til. Dette er nyttig for store nettsteder som får massevis av trafikk, da du ikke trenger å dele diskplass, RAM eller båndbredde med noen andre. Som du kan forestille deg, kommer alt til en høy pris. Ideelt sett vil du tjene penger på den høye trafikken din for å dekke slike kostnader.

Cloud Hosting

I disse dager blir flere og flere ting lagret og håndtert i “skyen.” Det uttrykket refererer til et nettverk av servere som jobber sammen for å håndtere ting som trafikkpinnar og båndbreddeproblemer. Mens dette før alt ble gjort gjennom fysisk infrastruktur som modemer og kabler, kan det hele nå gjøres eksternt over internett. Denne tjenesten koster litt mer enn delt hosting og gir deg ikke rot tilgang til å endre serverinnstillinger, men den kan håndtere nettsteder med høyt volum og gir deg bedre kontroll enn delt eller VPS-hosting.

Hostingvilkår

Selv om det er viktig at du kjenner og forstår de forskjellige metodene for webhotell, er det like viktig at du blir kjent med alle vilkårene og lingoene som blir kastet rundt på denne typen nettsteder. Hvis du ikke vet hva noe betyr, kan du ikke dra nytte av det, og du vil heller ikke være klar over om det kan hjelpe deg eller skade deg. Her er en oversikt over de vanligste hostingvilkårene du bør huske.

båndbredde

Dette uttrykket refererer til hastighetshastigheten du kan overføre data online. Tilbake på dagen krevde det massevis av båndbredde for å sende store filer som videoer over internett, noe som betydde at du måtte betale ekstra for å få det til. Heldigvis blir det i disse dager billigere å overføre data på nettet (delvis takket være skyen), slik at båndbredden ikke er like viktig. Vanligvis vil de fleste webhotellene tilby ubegrenset båndbredde under forutsetning av at du ikke kjører en videostreamingtjeneste eller noe lignende.

Diskplass

Dette refererer til hvor mye harddiskplass du vil ha på serveren. Med delt hosting kan du være begrenset i hvor mye diskplass du får siden du blir lagret på andre nettsteder. Noen verter har imidlertid ubegrenset lagringskapasitet (igjen, under forutsetning av at du ikke vil dra nytte av det). Dette rommet måles i gigabyte (GB). Hvis verten din begrenser lagringsplassen din, må du oppgradere hvis du trenger å lagre flere filer på siden din.

databaser

Hver gang du bruker et tredjepartssystem for å bygge nettstedet ditt (for eksempel WordPress), må du ha en database for å administrere alt du gjør. Fordi du ikke programmerer alt selv (for eksempel knapper og sidefunksjoner), fungerer databasen som hjernen til nettstedet. Vanligvis vil du få så mange databaser som du har nettsteder, med noen verter som tilbyr et begrenset tilbud på begge eller ubegrenset, avhengig av ruten du tar.

WhoIs Data

Hver gang et domene er registrert, er det en liste over kontaktinformasjon for å vise hvem som har registrert det, slik at hvem som helst kan kontakte den personen eller enheten av en eller annen grunn. Denne informasjonen blir offentliggjort slik at folk kan bekrefte hvem som eier et bestemt domene. Formålet med denne informasjonen er å gi mulighet for bedre online sporing bare i tilfelle svindel, hacking eller annet som vil kreve å holde noen ansvarlige for domenet..

Totalt sett er webhotell en relativt enkel virksomhet så lenge du vet hva du gjør. Når vi har dekket det grunnleggende, bør du ha en mye bedre forståelse av hvordan det hele fungerer og kommer sammen, noe som betyr at du ikke skulle ha noen problemer med å være vert for ditt eget nettsted. Gledelig vert!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map