Gostovanje Dreamhost vs A2: Kaj je bolje? Gostovanje – Primerjajte cene in načrte – maj 2020

Gostovanje Dreamhost vs A2: Kaj je bolje? Gostovanje – Primerjajte cene in načrte – maj 2020

Gostovanje Dreamhost vs A2: Kaj je bolje? Gostovanje – Primerjajte cene in načrte – maj 2020

Imamo nenehno poslanstvo, da vam predstavimo ocene vseh gostovalnih spletnih strani in vam povemo, katera imajo najboljše funkcije in prednosti vseh. V vsakem obroku si ogledamo dva gostitelja in si ogledamo, kako se zlagata na različne načine, tako da lahko vidite, kateri je jasen zmagovalec. V tem primeru si ogledamo Dreamhost in A2 gostovanje. Oba sta specializirana za standardno gostovanje, kar pomeni, da na njihovih strežnikih gradite spletno stran. Tako imajo vsi prednosti in slabosti, zato jih razčlenimo in poglejmo, katera je na vrhu.


Cenitev

Kot pri vsaki vrsti storitev je tudi strošek lahko omejujoč dejavnik. Če si ne morete privoščiti plačila za svoje spletno mesto, potem ni pomembno, kakšne lastnosti ali funkcionalnost dobite, zato to vedno najprej preučimo. Kljub temu lahko vrednost pri odločitvi igra ogromno vlogo, še posebej, če imata dva gostitelja take podobne strukture cen, kot je ta. A2 in Dreamhost sta sorazmerno poceni, zato se vam ne bi bilo treba odločiti glede na skupne stroške. Tukaj je tisto, kar lahko pričakujete od vsakega.

A2 skupno gostovanje

 • Lite: 3,92 USD na mesec (nato postane 7,99 USD)
 • Swift: 4,90 USD na mesec (nato postane 9,99 USD)
 • Turbo: 9,31 USD na mesec (potem postane 18,99 USD)

Skupno gostovanje v Dreamhostu

 • 10,95 USD na mesec
 • 9,95 USD / mesec pri zaračunavanju za celo leto (119,40 USD)
 • 7,95 USD / mesec, ko se obračuna za tri leta (286,20 USD)

Gostovanje A2 VPS

 • Brez upravljanja: 5,00 USD na mesec
 • Upravljan (brez korenskega dostopa): 32,99 USD
 • Jedro (s korenskim dostopom): 32,99 USD

Gostovanje Dreamhost VPS

 • Osnovni načrt: 15 USD / mesec
 • Nadgrajeni načrt: 30 USD / mesec
 • Načrt 4 GB RAM-a: 60 USD na mesec
 • Načrt 8 GB RAM-a: 120 USD na mesec

Gostovanje strežnikov A2

 • Polovično: 9,31 USD / mesec (nato postane 18,99 USD)
 • Brez upravljanja Flex: 99,59 USD / mesec (nato postane 119,99 USD)
 • Upravljani Flex (brez korenskega dostopa): 141,09 USD / mesec (nato postane 169,99 USD)
 • Core Flex (s korenskim dostopom): 141,09 USD / mesec (nato postane 169,99 USD)

Gostovanje strežnika, namenjenega za Dreamhost

 • Štiri temeljni načrt: 149 USD na mesec
 • Dvanajst temeljnih načrtov: 229 USD / mesec

Kot vidite, imajo načrte za gostovanje za kakršne koli potrebe, ki jih imate. Oba ponujata tudi rešitve gostovanja v oblaku, Dreamhost pa ima tudi funkcijo WordPress. Podrobneje se bomo podrobneje seznanili s funkcijami vsakega načrta, toda če pogledamo osnovni paket, ima A2 več možnosti kot Dreamhost. Razlog za to je, da ima Dreamhost samo en načrt, zato dobite vse najboljše lastnosti, ne da bi vam bilo treba naknadno nadgraditi po poti. Kot tak bi bil najboljši način za primerjavo obeh, da bi videli, kako se načrt A2 Turbo postavlja v primerjavi s standardnim načrtom Dreamhosta. V tem primeru se Dreamhost pripelje na vrh.

Zmagovalec: Dreamhost

Garancija za vračilo denarja

Ena stvar, ki bi morala biti priložena vsakemu načrtu gostovanja, je možnost, da odstopite, če se premislite. Ker izdelava spletnega mesta potrebuje nekaj časa in se morate zanesti na različne programe in orodja, da se to zgodi, ne želite, da se zatikate za plačilo za nekaj, kar ne deluje dobro. Če plačujete zanj mesečno, lahko to enostavno prekličete, če pa predplačate za eno leto ali več, je lahko velika težava vrniti ta denar, če se premislite.

Na srečo veliko storitev gostovanja ponuja garancijo za vračilo denarja, tako da vam, če se to sploh kdaj zgodi, ni treba skrbeti, da bi izgubili naložbo. V tem primeru ima A2 precej standardno 30-dnevno garancijo, medtem ko vam Dreamhost daje 97 dni, da si premislite. To je precej impresiven posel, saj prikazuje tudi, koliko Dreamhost verjame v svoj izdelek.

Zmagovalec: Dreamhost, z dolgega strela

Pomoč strankam

Ko govorimo o vrednosti, ne želimo gledati samo številk in podatkov. Razlog za to je, da lahko toliko informacij pridobite le iz stvari, kot so prostor za shranjevanje in čas nadgradnje. Verjamemo, da je eden najboljših ukrepov podjetja to, kako dobro lahko stopite v stik z njimi, če gre kaj narobe in potrebujete pomoč pri odpravljanju. Če želite pridobiti bolj izčrpen pregled ocene uporabnika za vsakega gostitelja, jo razčlenimo na štiri glavne kategorije: telefon, klepet, e-pošta in forumi. Tukaj smo našli.

Telefonska podpora

Tako kot garancija za vračilo denarja mora biti vsako ugledno podjetje vedno na voljo po telefonu. To je najosnovnejša oblika komunikacije v teh dneh, zato je tako moteče, da Dreamhost ne ponuja kot metode za pridobitev podpornega člana. Če želite poklicati nazaj, morate za privilegij plačati dodatnih 14,95 USD na mesec. Za podjetje, ki se ponaša z odličnostjo (vsaj glede na njihovo spletno mesto), bi si mislili, da tovrstne storitve ne bi bile tako nedosegljive.

Zmagovalec: A2

Klepet v živo

Medtem ko je pogovor z nekom po telefonu precej privzeti način komunikacije, je danes veliko lažje in bolj koristno, če namesto tega uporabljate funkcijo klepetanja v živo. Tako vam ni treba čakati na čakanju in še vedno lahko svoje težave rešite v realnem času, namesto da čakate na odgovore po e-pošti. Na srečo obe gostiteljski strani ponujata to funkcijo, čeprav je A2 na splošno boljši, da se vrnemo k vam kot Dreamhost. To pa je odvisno od časa dneva, tako da, če poskušate nekoga doseči ob konicah, boste morali na Dreamhost še malo počakati.

Zmagovalec: A2

E-naslov

To je privzeto skupaj s telefonsko podporo, ki jo morajo imeti vsa spletna mesta. Če bi to manjkalo, bi imeli resne dvome, ali je bila storitev zakonita ali ne. Oba gostitelja imata sistem e-poštnih vozovnic in oba si vzameta isti čas. Vendar pa se Dreamhost ponaša s tem, da je vsak njihov podporni uslužbenec resničen uslužbenec podjetja Dreamhost in ne ljudje, ki delajo v klicnem ali e-poštnem centru. Ne moremo reči, kako veljavna je ta trditev, vendar se zdi, da je resnična. Kljub temu sta obe mesti precej dobri, da se hitro in učinkovito vrnemo na e-pošto.

Zmagovalec: kravata

Forumi

Na koncu pa je za tiste, ki se radi učijo med seboj, koristno imeti dostop do baz znanja, ki se spopadajo s skupnimi težavami in rešitvami, tako da lahko sami razmislite o stvareh, ne pa da se z njimi pogovarjate. Oba gostitelja imata dostojno storitev v forumu, vendar Dreamhost presega dodatne vaje in zaslone za učenje. A2 večinoma pokriva samo osnovno gradivo, medtem ko Dreamhost reši bolj zapletene težave, ki se lahko pojavijo na vašem spletnem mestu. Zato moramo Dreamhostu dati rahlo prednost.

Zmagovalec: Dreamhost

Hitrost

Kar zadeva vrednost, je še nekaj hitrosti, s katero se vaše spletno mesto nalaga. Danes uporabniki ne želijo porabiti več kot nekaj sekund za čakanje na ciljno stran, tako da, če vaš gostitelj ne zagotavlja velikih hitrosti, lahko izgubite veliko poslov.

To je eno prizorišče, kjer uspeva A2, saj se servis ponaša s tem, da je eden najhitrejših gostiteljev tam. Moramo se strinjati, čeprav morate za tako neverjetne rezultate dobiti bolj premium paket. Kljub temu moramo reči, da imata oba gostitelja spodobne izkušnje. To smo ugotovili za oba. Kot opombo, gre za standardne načrte za gostovanje, zato se lahko nekoliko razlikuje glede na druge možnosti, kot so VPS ali namenski strežniki.

A2 gostovanje

 • Najboljši čas: 30 ms
 • Najhujši čas: 10 sek
 • Povprečno: 9 sek

Dreamhost

 • Najboljši čas:24 sek
 • Najhujši čas:34 sek
 • Povprečno:10 sek

Kot lahko vidite, ima A2 očitno prednost s povprečno hitrostjo, ki je precej manjša kot pri Dreamhostu, tudi če pogledamo najboljše obremenitve. Če želite, da je vaše spletno mesto hitro, potem bi moral biti A2 vaša najboljša izbira.

Zmagovalec: A2

Čas mirovanja / obstoj

Hitrost je poleg hitrosti še eno ključno merilo, ki prikazuje zdravje in vitalnost vašega gostitelja. Glede na to, da ne želite, da se vaše spletno mesto zaradi težav s strežnikom ali omrežjem razpusti, želite, da je vaša ocena čim bližja 100%. V nekaterih primerih lahko včasih dobite garancijo s spletnega mesta (na primer pri Dreamhostu), kar pomeni, da če imate izpade, potem ste upravičeni do kredita za vsak dan, ko se zgodi. Dreamhost sicer ponuja tako garancijo, A2 pa ne. Tu je povprečje za oba.

 • A2 gostovanje: 98%
 • Dreamhost:98%

Na splošno ima Dreamhost malce več maha kot A2, vendar glede na to, da spletno mesto ponuja stoodstotno garancijo, pomeni, da jim moramo dati prednost.

Zmagovalec: Dreamhost

Lastnosti

Končno bomo stopili v trmasto korenino vsakega gostitelja in vam pokazali, kaj dobite z možnostmi vašega načrta. Ker smo že pregledali večino pomembnih stvari, jih bomo samo orisali, da boste lahko sami primerjali.

A2 skupno gostovanje

 • Lite načrt: 1 spletno mesto, 5 baz podatkov, neomejeno shranjevanje, brezplačen SSL
 • Swift: Neomejeno spletna mesta, shranjevanje in baze podatkov, brezplačen SSL
 • Turbo: Neomejeno spletna mesta, shramba, baze podatkov in hitrost Turbo (do 20-krat hitrejša)

Skupno gostovanje v Dreamhostu

 • Standardni načrt: brezplačna domena, neomejeno shranjevanje, pasovna širina in baze podatkov, brezplačen SSL

Gostovanje A2 VPS

 • Brez upravljanja: 1 jedro, 20 GB pomnilnika, 512 MB RAM-a
 • Upravljavec: 4 jedro, 75 GB pomnilnika, 4 GB RAM-a
 • Jedro: 4 jedro, 75 GB pomnilnika, 4 GB RAM-a (plus korenski dostop)

Gostovanje Dreamhost VPS

 • Prvi načrt: 1 GB RAM-a, 30 GB Shramba, neomejena pasovna širina in domene
 • Drugi načrt: 2 GB RAM-a, shramba 60 GB, neomejena pasovna širina in domene
 • Tretji načrt: 4 GB RAM-a, shramba 120 GB, neomejena pasovna širina in domene
 • Četrti načrt: 8 GB RAM-a, 240 GB pomnilnika, neomejena pasovna širina in domene

Zaključek

Na splošno, če iščete hitrost in enostavnost uporabe, je A2 gostovanje verjetno boljša možnost. Uporabljate ga lahko tako z Linuxom kot Windowsom (čeprav so cene sistema Windows nekoliko drugačne) in na nadzorni plošči je zelo priljubljen cPanel, medtem ko ima Dreamhost lastniško različico. Če pa iščete nekaj bolj mesnatega ali če želite razviti nekaj visokih spletnih mest, potem je Dreamhost najboljša stava. Na koncu moramo reči, da je spodnja vstopna vrstica A2 na splošno boljša možnost.

Zmagovalec: A2 gostovanje

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector