Namecheap vs GoDaddy Review Hosting – Primerjajte cene in načrte – maj 2020

V današnjem sodobnem svetu nikoli ni bilo lažje izdelati in postaviti spletnega mesta. Ne glede na to, ali ste majhno podjetje, ki želi doseči svoje stranke ali želite ustanoviti poseben blog za zaslužek, ustvarjanje spletnega mesta je nekaj, kar lahko počne skoraj vsakdo, pod pogojem, da ve, kje iskati.


Na žalost, ker je tam veliko zaslepljenosti različnih gostovalnih strani, je težko določiti, katera je najboljša za vaše potrebe. Čeprav jih ne moremo primerjati vseh naenkrat, bomo to storili z dvema najbolj ocenjenima gostiteljema danes; Namecheap in Godaddy.

Ko primerjamo ta dva gostitelja, ju bomo izmerili glede na enake lastnosti in prednosti ter vam pokazali, katera je boljša za vas, odvisno od vaših potreb.

Cenitev

Kar zadeva stroške, je najpomembnejše preveriti, koliko je treba registrirati novo domeno. Čeprav lahko pri izdelavi spletnega mesta obstajajo še druge nadgradnje, če želimo, da bodo stvari preproste, bomo samo pogledali ceno domene in obnovo. Ob predpostavki, da želite svojo spletno stran ohraniti dolgo časa aktivno, jo boste morali vsako leto obnavljati, da bo ostala v živo in dostopna.

Imenik

 • Vrednostni paket: 9,88 dolarjev za postavitev, podaljšanje na 38,88 dolarja po prvem letu
 • Strokovni paket: 19,88 USD za prvo leto in 78,88 USD za podaljšanje
 • Končni paket: 29,88 dolarjev za postavitev in obnovitve stanejo 129,88 dolarja na leto
 • Poslovni Pro: 19,88 USD na mesec

Godaddy

 • Gospodarstvo: 1 USD na mesec / nato 7,99 USD
 • Deluxe: 5,99 USD na mesec / nato 10,99 USD
 • Končno: 9,99 USD na mesec / nato 16,99 USD

Zmagovalec: Namecheap bo sprva morda dražji, toda če načrtujete, da bo vaše spletno mesto urejalo leta, boste s tem gostiteljem prihranili denar..

Pomoč strankam

Tudi če ste tehnološki guru, boste neizogibno prišli v stik s podporo, da odpravite težavo. Glede na to je nujno, da gostitelj zagotovi dovolj kanalov, da jih lahko kontaktirate s kakršnimi koli težavami in da se čim prej vrnete k vam. Obstajajo tri glavne vrste podpore strankam, zato si oglejmo, kaj ponujajo ti gostitelji.

24/7 dostop

V tem primeru vam Namecheap omogoča, da z njimi kontaktirate kakršne koli težave podnevi ali ponoči, vključno z vikendi. Kar zadeva Godaddy, odgovarjajo le na poizvedbe od ponedeljka do petka, kar pomeni, da če naletite na težavo čez vikend, morate počakati, da jo rešite.

Zmagovalec: Namecheap, iz očitnih razlogov.

Klepet v živo

Številni gostitelji vam bodo pomagali rešiti težavo v realnem času in brezplačno klepetalnico, kjer lahko zaprosite za pomoč in takoj dobite odgovor. Tako Namecheap kot Godaddy imata funkcije klepetanja v živo, toda Namecheap je na voljo 24/7 in povezava ne traja dolgo. Z Godaddyjem imate določene ure, ko lahko sodelujete v klepetalnici, kar pomeni, da težav ne boste mogli odpraviti kadar koli.

Zmagovalec: Ponovno poimenovanje

Telefonska podpora

Medtem ko večina ljudi danes raje komunicira po e-pošti ali besedilu, je včasih pogovor z živo osebo najboljši način, da pravočasno rešite svojo težavo. Oba gostitelja imata telefonsko številko, ki jo lahko pokličete, vendar ima Godaddy spet omejene ure, s katerimi lahko vzpostavite stik z njimi, in verjetnost je, da boste morali počakati dlje, da dosežete osebo na drugem koncu.

Zmagovalec: Imenik

Hitrost

Če predpostavljamo, da želite, da je vaše spletno mesto kadar koli dostopno vsem, je ključnega pomena, da si zagotovite gostitelja, ki zagotavlja dovolj hitrosti, da ne boste redno naleteli na zamude. Medtem ko bo skoraj vsak gostitelj trdil, da ponuja 99,99% uptime, v mnogih primerih preprosto ne gre, kar pomeni, da jih morate sami preizkusiti, da ugotovite, katera ima boljšo zmogljivost.

Glede na neodvisni preizkuševalec hitrosti hostbenchmarker.com so tukaj rezultati za obe strani.

Imenik: povprečna hitrost obremenitve je 3,4 sekunde, pri čemer je najhitrejši čas 2,85 sekunde, najpočasnejši pa 72,7 sekunde.

Godaddy: Povprečna hitrost je 3,14 sekunde, najhitrejša je 2,38, najpočasnejša pa 37,97 sekunde.

Zmagovalec: Kot lahko vidite, Godaddy v celoti nadomešča Namecheap, tako s povprečnimi kot počasnimi hitrostmi. Del tega je tudi zato, ker ima Godaddy veliko več uporabnikov in posledično ima hitrejše strežnike, ki jih lahko sprejmejo.

Občasni čas

Kot smo že omenili, bo večina spletnih mest za gostovanje zagotovila skoraj 100-odstotno podaljšanje časa, kar pomeni, da se vaše spletno mesto ne sme zapustiti Ponovno smo pogledali na hostbenchmarker.com in videli, kako so se ti gostitelji postavili drug proti drugemu.

Imenik: Povprečni odstotek uptime je 99,93%, najnižji pa 92,92%.

Godaddy: Povprečna uptime je 99,95%, najnižja pa 94,72%

Zmagovalec: Ponovno, če imamo več uporabnikov, ima Godaddy veliko boljšo infrastrukturo kot Namecheap, kar ima za posledico bolj zanesljiv čas delovanja. Prav tako je treba opozoriti, da oba gostitelja včasih zagotovita 100-odstotno podaljšanje časa, zato upoštevajte tudi to.

Vrednost

Če primerjate dva gostitelja, morate primerjati, kakšno vrednost dobite s svojo naročnino. Ta vrednost je večinoma določena s tem, koliko domen lahko imate, koliko prostora na trdem disku dobite in koliko baz podatkov dobite na splošno.

Imenik

 • Načrt vrednosti: 3 domene, 20 GB diskovnega prostora, 50 baz podatkov in 50 e-poštnih računov.
 • Strokovno: 10 domen, 50 GB prostora na disku, 100 baz podatkov in 100 e-poštnih računov
 • Končno: Do 50 domen, neomejeno prostora na disku in neomejeno pasovno širino
 • Poslovni Pro: Neomejeno število domen, 20 GB diskovnega prostora in 5000 GB pasovne širine

Godaddy

 • Gospodarstvo: 1 domena, neomejena pasovna širina, 100 GB prostora na disku
 • Deluxe: Neomejeno domen, shranjevanja in pasovne širine
 • Končno: Vse od Deluxeja, vključno z orodjem za upravljanje DNS in enoletnim SSL certifikatom

Kot lahko vidite, samo Namecheap vključuje stvari, kot so dodatne domene in e-poštni računi, kar pomeni, da če bodo te dragocene, bo Namecheap boljša izbira. Če pa je uspešnost večje prodajno mesto, je Godaddy lahko najboljša možnost. Čeprav e-poštna sporočila niso priložena načrtom Godaddyja, se jih lahko lotite za samo 5,99 USD na mesec, kar bo celotno ceno še povečalo.

Zmagovalec: Imenik za e-poštna sporočila in domene, Godaddy za hitrost in zmogljivost

Lastnosti

Poleg tega, da veste, kakšno vrednost dobite od svojega spletnega gostitelja, morate razumeti tudi, katere dodatne funkcije vam omogoča, da si nastavitev spletnega mesta še olajšate. Tu je nekaj skupnih funkcij, ki si jih delijo ti gostitelji.

Gostovanje WordPress

WordPress kot storitev hitro postaja graditelj spletnih mest. Tako Godaddy kot Namecheap ponujata ta slog gostovanja, kar pomeni, da mora biti dovolj preprosto, da na svojo spletno stran dodate funkcionalnost, ne da bi se morali naučiti tone programiranja.

cPanel

To je daleč najbolj zaželena nadzorna plošča za katero koli spletno mesto, saj vam daje največ možnosti in nadzor nad svojo vsebino in varnostnimi kopijami. Tako Godaddy kot Namecheap ponujata cPanel za vse svoje pakete.

Dodana varnost

S hekerji okoli vsakega virtualnega vogala je nujno, da je vaše spletno mesto zaščiteno. Godaddy ponuja zaščito SSL (Secure Socket Layer), kot tudi Namecheap. Obe strani imata različne varnostne načrte, iz katerih lahko izbirate, odvisno od vaših potreb.

Trženje

Ena največjih ovir, ki jo boste imeli po izdelavi spletnega mesta, je, da jo morate spodbujati, da poveča promet in poveča vaše številke. Godaddy ponuja različne marketinške načrte, vključno s SEO optimizacijo, trženjem po e-pošti in lokalnim ciljanjem oglasov. Zdi se, da Namecheap še nima uradnih marketinških načrtov.

Spletna plačila

Če gradite spletno mesto, ki bo uporabljalo e-trgovino kot glavno funkcijo, je nujno, da greste z gostiteljem, ki vam lahko ponudi vsa orodja, ki jih boste potrebovali za to. Namecheap vam omogoča uporabo programske opreme, ki zagotavlja načine plačila, kar pomeni, da lahko v nobenem trenutku ustvarite digitalno prodajalno.

Zmagovalec: Na splošno ima Namecheap najboljše lastnosti, čeprav ima Godaddy izrazito prednost pri trženju in spletnem oblikovanju. Pravzaprav lahko Godaddy plačate, da ustvari vaše spletno mesto in blagovno znamko za vas, kar pomeni, da komaj morate dvigniti prst, da se nastavite.

Kdo ima največ koristi

Torej smo videli, kaj lahko ponudita oba gostitelja, kaj pa to pomeni za vas? Ne glede na to, ali ste marketinški strokovnjak ali lastnik majhnega podjetja, kako se ti gostitelji primerjajo, ko vam zagotavljajo potrebne storitve in funkcije? Razčistimo ga.

Razvijalec

Na splošno je raven uspešnosti Godaddy višja od Namecheap, kar pomeni, da če ste razvijalka programske opreme, boste morda želeli uporabiti Godaddy. Kot rečeno, nobeno od teh spletnih mest ni optimizirano za razvoj spleta, zato bi morali poiskati drugje, da bi videli, kaj lahko najdete.

Tržnik

Če poskušate razviti spletna mesta kot način za promocijo dogodkov in podjetij, je lahko koristneje uporabiti Godaddy, saj že imajo mrežo za trženje različnih spletnih mest. Če pa želite boljši nadzor nad tem, kar lahko storite, bi predlagali Namecheap kot boljšo možnost. Ponovno nobeden od teh gostiteljev ni optimiziran za tovrstne stvari, zato to upoštevajte.

Lastnik malih podjetij

Ob predpostavki, da imate majhno podjetje in ga želite promovirati prek svojega spletnega mesta, bo bolje uporabiti tržno gradivo in mrežo Godaddy v svojo korist. Če pa poskušate zmanjšati svojo spodnjo vrstico, vas bo Namecheap dolgoročno stalo manj.

Podjetje za e-trgovino

Ker Namecheap omogoča nastavitev spletnih plačil, je ta možnost idealna za vsa spletna podjetja. Najboljše od vsega je, da stopnja varnosti in podpore, ki jo dobite od Namecheap, pomeni, da lahko takoj rešite vse težave s plačilom.

Kako se GoDaddy primerja z drugimi gostovalnimi mesti? Oglejte si našo primerjalno objavo GoDaddy vs. HostGator.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map