Squarespace vs WP Engine: Kaj je bolje? Gostovanje – Primerjajte cene in načrte – maj 2020

Nenehno si prizadevamo za kakovostne preglede spletnih mest z najboljšimi gostovanji in to je naš zadnji obrok. Danes si bomo ogledali dva gostitelja, ki imata zelo različne pristope k zagotavljanju vsebine svojim uporabnikom, zato moramo še preden začnemo z odpovedjo odgovornosti. WP Engine je storitev, ki se ukvarja izključno z WordPressom, Squarespace pa je zasnovan za začetnike in ustvarjalce, ki se želijo bolj osredotočiti na vsebino kot na spletno gradnjo. Gre za dva različna segmenta uporabnikov, tako da boste glede na to, katere vrste ste, nagnjeni k enemu ali drugemu.


Potem pa si poglejmo, kako se postavljajo drug proti drugemu in kje se prekrivajo, da boste lahko vedeli, kaj ponujajo. Še ena odklonitev odgovornosti je, da je težko ugotoviti, katera je najboljša, ker zadovolji dve različni potrebi, zato bomo poskušali ohraniti stvari čim bolj objektivne..

Cenitev

Kot pri vseh naših pregledih, vam želimo najprej sporočiti, kaj lahko pričakujete glede stroškov. Običajno bodo ljudje to postavili kot svojo glavno prednostno nalogo, zato se zavedamo, da je lahko prepovedna funkcija katere koli storitve, gostovanja ali kako drugače. V tem primeru pa, če boste svojo odločitev utemeljevali samo na ceni, bo to izziv, saj vsaka storitev ponuja toliko za to, kar počnejo. Kot boste videli, je WP Engine precej dražji od Squarespacea, vendar lahko z višino pridobljene vrednosti dodatno nadomestilo splačate. Na to se bomo pozneje pozanimali, vendar želimo, da veste, zakaj prihaja do takega neskladja.

Kvadratni prostor

 • Osebni paket: 16 USD na mesec, 12 USD, če se zaračunajo letno
 • Poslovni paket: 26 USD na mesec, 18 USD, če jih letno zaračunamo
 • Osnovna spletna trgovina: 30 USD na mesec, 24 USD, če jih letno zaračunamo
 • Napredna spletna trgovina: 46 USD na mesec, 40 USD, če jih letno zaračunamo

WP motor

 • Osebni načrt: 29 USD / mesec
 • Strokovni načrt: 99 USD na mesec
 • Poslovni načrt: 249 USD na mesec
 • Premium načrt: Vprašajte za ponudbo

Jasno je, da ima Squarespace prednost v oddelku za oblikovanje cen, predvsem zato, ker imate več možnosti v istem relativnem območju. To pomeni, da če želite spletno mesto z golimi kostmi, ne plačate več tistega, kar potrebujete. Na splošno moramo zmago dati Squarespaceu, če pa iščete več funkcionalnosti, bo WP Engine boljša izbira.

Zmagovalec: Kvadratni prostor

Garancija za vračilo denarja

Drug vidik stroškov storitve gostovanja je, kako dolgo se vam odločijo, da si premislite. Izdelava spletnega mesta ni nekaj, kar bi bilo mogoče hitro (relativno gledano), zato želite imeti priložnost, da raziskujete in se igrate s svojimi funkcijami in prednostmi, preden sprejmete končno odločitev. V tem primeru vam Squarespace omogoča brezplačno preizkusiti njihove storitve do štirinajst dni, WP Engine pa šestdeset, da zahtevate povračilo v celoti. Kot ste verjetno opazili, obstaja velika razlika med obema v tem, da Squarespace ne zahteva denarja vnaprej, vendar imeti samo dva tedna ni dovolj časa, če želite videti vse, kar lahko ponudi. Na splošno ima WP Engine boljšo ponudbo.

Zmagovalec: WP motor

Pomoč strankam

O pomembnosti vrednosti nad stroški smo že razpravljali in eden najboljših načinov, kako ugotoviti, koliko vrednosti dobite od storitve, je, kako dobro ravnajo s strankami. V tem primeru imata tako Squarespace kot WP Engine odlične odzivne čase, vendar o tem govorita nekoliko drugače.

Telefonska podpora

Za številne ljudi je pogovor z nekom po telefonu najboljši način, da rešite svojo težavo, saj lahko ostanete na vrsti, dokler se ne prepričate, da so stvari popravljene. Edina slaba stran je čakanje na čakanju, vendar je WP Engine precej dober glede omejitve čakalnih dob za svoje stranke. Na drugi strani kvadrat kvadrata nima telefonske številke, zato jih niti ne poskušajte poklicati. To ne pomeni, da niso dosegljivi, vendar ne boste mogli govoriti z nikomer.

Zmagovalec: WP motor

Klepet v živo

To je naslednja najboljša stvar telefonskega klica, saj zagotavlja enako raven neposrednosti, brez Muzaka ali nerodne tišine. Oba gostitelja imata odlične storitve za klepet, ki se hitro odzovejo in bodo pomagale rešiti vsako težavo v rekordnem času.

Zmagovalec: kravata

E-naslov

Ko zložite ta dva gostitelja, tukaj Squarespace sije nad WP Engine. Odvisno od časa dneva, vam lahko WP takoj po e-pošti ne pride nazaj. Odprti morate vozovnico in čakati na odgovor. Medtem ko ne trajajo pretirano dolgo (običajno nekaj ur ali več), se Squarespace zavezuje, da bo na e-pošto odgovarjal v eni uri, ne glede na uro dneva. Tako vam nikoli ne bo treba čakati predolgo, da dobite odgovor na karkoli.

Zmagovalec: Kvadratni prostor

Forumi

Če ste tip osebe, ki si rada omisli stvari zase, potem so forumi in pogosta vprašanja najboljši način, saj vam omogoča, da se naučite dohodkov in storitev, ne da bi se morali s katerim koli obrniti. Oba gostitelja imata na razpolago takšne vire, toda ker je Squarespace bolj omejen v vrsti stvari, ki jih lahko počne, informacije niso tako poglobljene kot tiste, ki jih najdete v WP Engine.

Zmagovalec: WP motor

Na koncu imata oba gostitelja odlične evidence o službi za stranke in izkušnje, tako da ne glede na to, katerega ste izbrali, boste svoje težave hitro in učinkovito rešili, kar je odličen znak dobrega gostitelja.

Hitrost

Zdaj bomo preučili podrobnosti vsakega gostitelja in videli, kaj lahko ponudijo glede učinkovitosti. Nočete, da se vaša spletna stran zruši, niti ne želite, da se tudi za vedno naloži. V tem primeru želimo videti, kako te storitve zagotavljajo najboljše rezultate za vaše spletno mesto, tako da bo vaše občinstvo vsakič obiskalo vašo stran fantastično izkušnjo. Da bi to naredili, smo si ogledali povprečne ocene obeh mest, da bi videli, katera je boljša. Ker Squarespace samodejno optimizira tudi za mobilne naprave, imamo za to tudi oceno. Poglejmo, kako so se odrezali.

Kvadratni prostor

 • Ocena namizja: 70
 • Ocena mobilne telefonije: 40

WP motor

 • Ocena namizja: 95
 • Ocena mobilne telefonije: N / A

Nismo našli zanesljivih podatkov, ki bi pokazali, kako hiter je WP Engine na mobilni napravi, vendar glede na to, kako dobro deluje na namizju, si moramo predstavljati, da je še vedno boljši od Squarespace. Del razlogov, da je WP Engine toliko boljši, je ta, da se osredotočajo na obliko in delovanje, medtem ko je Squarespace večinoma zgrajen zaradi estetske vrednosti. Kot takšna ni ena najboljših storitev za hitrost.

Zmagovalec: WP motor

Čas mirovanja / obstoj

Druga stran funkcionalnosti spletnega mesta je, ali se zruši ali ne. Tako WP Engine kot Squarespace uporabljata gostovanje v oblaku, da zmanjšata čas izpadov, kar pomeni, da imata oba izjemne izkušnje. V resnici je razlika zanemarljivih 0,01%, tako da so praktično vezani.

Kvadratni prostor: 99,99% podaljška

WP Engine: 99,98% podaljška

Kot vidite, vam iz kakršnega koli razloga ne bo treba skrbeti, da bi se vaše spletno mesto zrušilo, zaradi česar sta v tem pogledu oba kakovostna gostitelja..

Zmagovalec: kravata

Lastnosti

Povedali smo vam, da se bomo sčasoma osredotočili na lastnosti in vrednost vsakega gostitelja, zato je zdaj čas, da se potopimo v različne stvari, ki jih ponujajo. Pogovarjali smo se tudi o dejstvu, da je vsaka storitev namenjena različnim vrstam uporabnikov, zato boste to morali upoštevati pri pregledu funkcij in koristi, ki jih dobite pri vsakem gostitelju.

Kvadratni prostor

 • Osebni paket: brezplačna domena, 20 strani, neomejeno število podatkov in pasovne širine, varnost SSL, omogočena e-trgovina
 • Poslovni paket: brezplačna domena, neomejene strani, pasovna širina in podatki, varnost SSL, e-poštni računi, e-trgovina
 • Osnovna spletna trgovina: brezplačna domena, neomejene strani, pasovna širina in podatki, varnost SSL, brez transakcijskih stroškov, sledenje zalogom
 • Napredna spletna trgovina: brezplačna domena, neomejene strani, pasovna širina in podatki, varnost SSL, brez transakcijskih stroškov, sledenje zalog, računovodske storitve, ladijske storitve

Navsezadnje so ti paketi zasnovani tako, da vam pomagajo enostavno in brez omejitev zagnati trgovino ali blog e-trgovine. Če opravljate transakcije za osebne ali poslovne pakete, potem Squarespace zaračuna pristojbino, zato upoštevajte to. Kljub temu omogočajo čim preprostejše odpiranje spletne trgovine.

WP motor

 • Osebni načrt: eno spletno mesto, 25K obiskovalcev na mesec, 10 GB prostora za shranjevanje, neomejeno število podatkov, varnost SSL
 • Strokovni načrt: 10 spletnih strani, 100 tisoč obiskovalcev na mesec, 20 GB prostora za shranjevanje, neomejeno število podatkov, varnost SSL
 • Poslovni načrt: 25 spletnih strani, 400K obiskovalcev na mesec, 30 GB prostora za shranjevanje, neomejeno število podatkov, varnost SSL
 • Premium načrt: 150 spletnih strani, milijon obiskovalcev, 100-300 GB prostora za shranjevanje, neomejeno število podatkov, varnost SSL
 • Načrt podjetja: 150 spletnih strani, 5 milijonov obiskovalcev, 400 GB-1TB prostora za shranjevanje, neomejeno število podatkov, varnost SSL

Vidite, da ti načrti vsebujejo več funkcionalnosti in prometa. Z WP Engine dobivate tudi dostop do vseh programov in predlog WordPressa, kar pomeni, da lahko s svojimi spletnimi mesti naredite toliko več, kot se vam je zdelo mogoče. Poleg tega je na njih enostavno dodati možnosti e-trgovine, s čimer je ta gostitelj še ena idealna izbira za spletne trgovine.

Težko je reči, katero spletno mesto je boljše od drugega, ker sta tako različna. Po eni strani Squarespace ustvarjalcem in začetnikom olajša postavitev lepega spletnega mesta, na drugi strani pa vam WP Engine omogoča večjo funkcionalnost. Vendar je ena meritev, na katero moramo biti najbolj pozorni, zmogljivost in WP Engine lahko kroži po Squarespaceu. Na koncu bo vaše spletno mesto morda videti čudovito, vendar se ne bo naložilo tako hitro. Kot tak moramo podeliti naziv WP Engine.

Zmagovalec: WP motor

Če si želite ogledati, kako se WP Engine drži proti drugim storitvam gostovanja, si oglejte našo objavo WP Engine v primerjavi z GoDaddy ali našo WP Engine vs HostGator Post.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map