Vrhunski priročnik za selitev spletnega gostovanja – primerjajte cene in načrte – maj 2020

Vrhunski priročnik za selitev spletnega gostovanja – primerjajte cene in načrte – maj 2020

Vrhunski priročnik za selitev spletnega gostovanja – primerjajte cene in načrte – maj 2020

Vzdrževanje internetne prisotnosti je bistven del vašega poslovanja. Vaše spletno mesto služi kot virtualna predstavitev vaše blagovne znamke in deluje na področju povečanja znanja, ki ga imajo vaše stranke in potencialne stranke glede ugodnosti, ki jim jih ponujate. Ker vaše podjetje raste, se bodo vaše potrebe po spletnem gostovanju v procesu verjetno spremenile. Premik spletnega mesta k novemu gostitelju ni tako enostaven kot preprosto pakiranje nekaj škatel in nalaganje premičnega tovornjaka.


V virtualnem svetu morate upoštevati več korakov za premik svojega spletnega mesta iz ene storitve gostovanja v drugo. Končni cilj je, da ne pride do izpadov, ko kupci in potencialne stranke ne morejo dostopati do vašega spletnega mesta. Če sledite tem korakom, bi morali to nalogo opraviti, ne da bi virtualni svet opazil spremembo.

 1. Poiščite ponudnika spletnega gostitelja

Spletno gostovanje je storitev, ki podjetju omogoča, da ima spletno mesto, ki je na voljo vsem, ki imajo internetno povezavo. Zato je ponudnik spletnega gostitelja tisto podjetje, ki vam na njihovi bazi podatkov nudi prostor za parkiranje datotek, potrebnih za zagon vašega spletnega mesta. Izbira ponudnika spletnega gostitelja ni odločitev, ki jo morate sprejemati. Tu je nekaj stvari, ki jih morate upoštevati pri iskanju ponudnika spletnega gostitelja.

 • Ujemanje operacijskega sistema

Eden najpomembnejših elementov, ki ga morate iskati pri novem ponudniku spletnega gostovanja, je vzpostavljeni operacijski sistem. Zagotoviti morate isti sistem, kot ga uporablja vaš stari ponudnik spletnega gostovanja. Ohranjanje istega operacijskega sistema pomaga racionalizirati postopek migracije, ne da bi prišlo do motenj v storitvi.

Večina gostovanj je na strežniku Linux, večina velikih gostiteljev pa samodejno gostuje v tem operacijskem sistemu. Vendar obstajajo gostitelji, ki za svoje strežnike uporabljajo Windows, zato bodite pozorni na to neskladje med prehodom. Večina gostiteljev je na Linuxu, vendar bodite pozorni.

 • Zanesljiva tehnična podpora

Vzdrževanje spletnega mesta je dokaj enostavno, ko je začetna namestitev končana in spletno mesto nemoteno deluje. Včasih se bodo posodabljale informacije o vsebini ali strani, ki obstajajo na vašem spletnem mestu.

Medtem ko posodabljate in vzdržujete vsebino in kodo spletnega mesta na enem mestu je ena stvar, vzdrževanje strežnika in baz podatkov je druga stvar. Skozi bolečino sem nenamerno izbrisal bazo svojega spletnega mesta WordPress in moral sem tesno sodelovati z gostiteljskim podjetjem, da ga obnovim. Prav tako lahko v zastarelo spletno mesto WordPress ali Magento nenamerno dodate zastarele vtičnike ali razširitve, kar povzroči napako v bazi podatkov ali sprednji strani, ki je ne morete odpraviti sami. Za rešitev težave bo verjetno potrebno več tehničnega znanja, kot ga imate. Če poskušate odpraviti težave, lahko traja več ur ali dni, dobra ekipa za podporo gostovanju, kot je ekipa na spletnem mestu, pa jo lahko odpravi v nekaj minutah. Ko se to zgodi, boste želeli ponudnika spletnega gostitelja z zanesljivo tehnično podporo. Življenjepis je zmožen doseči tehnično podporo s klepetom v živo, e-pošto ali telefonom.

 • Razpoložljivost prostora na disku

Vaše spletno mesto zahteva veliko prostora na disku, tako da lahko datoteke in druge bistvene sestavine delujejo v zakulisju. Čeprav morda ne razumete, kako vse deluje, morate izbrati ponudnika spletnega gostitelja, ki ponuja enako količino prostora na disku kot vaš trenutni ponudnik. Spletno mesto ne morete premakniti v račun ponudnika z manj razpoložljivega prostora na disku. To bo povzročilo, da vaše spletno mesto ne bo delovalo pravilno, kar lahko povzroči, da bo vaše spletno mesto trajalo izpadov. To vašim strankam in potencialnim strankam preprečuje dostop do vašega spletnega mesta, dokler ne odpravite težave.

Čeprav nekateri ponudniki spletnega gostovanja ponujajo veliko prostora na disku, je še vedno nekaj skritih datotek, ki vam jih ne povedo vnaprej. Na primer, tudi če gostitelj ponuja 30 GB prostora na disku, mnogi potrebujejo določeno količino tega, da je ves čas na voljo zaradi zmogljivosti.

Drug element s finim tiskom so inode. Inode so “podatkovna zbirka vseh podatkov o datoteki, razen vsebine in imena datoteke”. To je nekaj naprednega izdelka, vendar vam lahko dober gostitelj pomaga očistiti ali upravljati z njimi. So skriti element spletnega gostovanja, o katerem se ne govori preveč pogosto.

 • Razpoložljivost prenosa podatkov

Podatkovni prostor spletnega mesta deluje na enak način kot prostor na disku. Vaše spletno mesto vsebuje določeno število podatkovnih datotek za pravilno delovanje. Ko gledate potencialne ponudnike spletnih ponudnikov, bodite pozorni na količino razpoložljivosti prenosa podatkov, ki vam jo ponuja novi ponudnik. Morate biti sposobni prenesti celotno spletno mesto, ne da bi mu zmanjkalo prostora za prenos.

Nekateri gostitelji bodo ponujali neomejene prenose, nekateri jih bodo omejili. Bodite pozorni na razlike v lastnostih med gostitelji, saj vas pogosto ena omeji na eno funkcijo, ne pa na drugo.

 • Nastavitev baze podatkov

Poznavanje vrste podatkovne baze, ki jo uporablja potencialni ponudnik spletnih ponudnikov, je bistvenega pomena za ugotavljanje, ali bo ustrezala vašemu spletnemu mestu. Večina ponudnikov spletnih gostiteljev uporablja baze podatkov MS SQL, ki se izvajajo v operacijskih programih Windows. Ponudniki, ki delujejo v operacijskem programu na osnovi Linuxa, bodo uporabljali baze podatkov MySQL.

MySQL je zelo priljubljen in večina razvijalcev spletnih mest bo vedela, kako uporabljati bazo podatkov. Preden zamenjate gostitelje, bodite pozorni na to in se prepričajte, da tam ni težav.

 • Jezik skript

Jezik skript je metoda programiranja komunikacije, ki jo vaše spletno mesto uporablja za izvajanje različnih nalog, ki so pogoj za pravilno delovanje. To je nekaj, kar se dogaja v zakulisju in zahteva osnovno razumevanje, v najboljšem primeru na vaši strani.

Zavedati se morate vrste jezika skriptov, ki ga trenutno uporablja vaše spletno mesto. Če vaše spletno mesto zahteva posebno jezikovno zahtevo za skripte, kot so PHP, CGI ali ASP, se boste morali pozanimati pri novem ponudniku spletnega gostitelja, ali bodo ti jeziki na voljo na tem spletnem mestu. Če tega ne storite, potem ko vse premaknete k novemu ponudniku, vaše spletno mesto ne bo delovalo pravilno.

Pazite, kako pogosto bo gostitelj posodobil skript na svojem strežniku. Na primer, za nekatere vtičnike ali platforme, kot je WordPress, boste morali imeti najnovejšo različico PHP-ja. Včasih bo gostitelj zahteval, da jih ročno prosite, da posodobijo PHP. To lahko v prihodnosti povzroči napetost, tako da se morate tega zavedati.

 • Dobro delovanje

Vaše spletno mesto je le dragocen vidik vašega poslovanja, če pravilno deluje. Ponudnik spletnega gostitelja, ki ga izberete, igra pomembno vlogo pri zagotavljanju, da strežniki na njihovem koncu delujejo pravilno. Ko se strežniki spustijo, stranke in potencialne stranke postanejo vaše spletno mesto nedostopno. Preberite ocene strank in spletno mesto ponudnika spletnega gostitelja, če želite videti, kako pogosto se njihovi strežniki spustijo. Večina ponudnikov bo zagotovila odstotek časa, ko so njihovi strežniki zanesljivi.

Če ste resno podjetje za e-trgovino ali blagovna znamka s slovesom, ki ga želite vzdrževati, v tem pogledu ne želite varčevati s cenami. Če gostitelj nima dobrega posodobitve, se mu izognite ali načrtujte presežne delavce. Ni vredno tvegati izgubljene prodaje ali škode za ugled blagovne znamke.

Če se vaše spletno mesto šele začenja ali nimate tone glasnosti, uptime ne bo tako kritičen za vaše delovanje.

 • Zanesljiva storitev

Ključni vidik izbire ponudnika spletnega gostitelja je zanesljiva storitev. Izogniti se želite izbiri ponudnika samo zato, da ugotovite, da ne zagotavljajo funkcij in ugodnosti, ki jih poudarjajo na svojem spletnem mestu. Vaš ponudnik spletnih strežnikov mora biti na voljo in pripravljen, da vam pomaga, ali morate rešiti težavo ali samo postaviti vprašanje.

Preden izberete novega gostitelja, morate iti skozi njihove kanale za storitve strankam in preizkusiti njihov odzivni čas. Preizkusite njihovo podporo v živo in podporo po e-pošti. Če počasi odgovarjajo na prodajna vprašanja, bodo najverjetneje počasi odgovorili na zahteve za podporo strankam.

 • Prilagodljivost

Ko prvič ustvarite spletno mesto, je morda vaše podjetje še vedno v fazi zagona. V tistem trenutku so vaše potrebe po spletnem gostovanju v najboljšem primeru minimalne. Ko pa vaše podjetje raste, se poveča tudi vaše spletno mesto. Iz tega razloga morate izbrati ponudnika spletnega gostitelja, ki vam ponuja vedno več prostora za vaše spletno mesto. Ko gledate razpoložljive možnosti, razmišljajte dolgoročno in si oglejte storitve največjega paketa, ki ga ponuja ponudnik. Poiščite ponudnika spletnega gostitelja, ki vam ponuja razširljivost, kar lahko poveča potrebe vaših spletnih mest.

Številni zagoni in podjetja so se zaradi hitre sposobnosti merjenja preselili na storitve Amazon Web Services (AWS). Če ste ustanovitveno podjetje ali podjetje z visoko rastjo, je to zagotovo ena najpomembnejših lastnosti, ki jo je treba upoštevati, saj lahko pomeni rast ali stagnacijo za vaše podjetje. Nočete se vesti gostiteljske družbe, ki ne dosega obsega.

 • Enostavna migracija mesta

Migracija spletnega mesta je postopek premikanja digitalnih datotek spletnega mesta in lokacije gostitelja z enega ponudnika gostitelja na drugega ponudnika gostitelja. Bodite previdni pri ponudniku spletnega gostovanja, ki vam lahko zaračuna pristojbino za to storitev. Večina uglednih ponudnikov spletnih ponudnikov ponuja to storitev brezplačno kot način, da se vam zahvali, ker ste jih izbrali za potrebe spletnega gostovanja.

 • Sistem nadzorne plošče uporabnika

Večino vašega časa, ko delate na nastavitvi spletnega mesta ali posodabljanju vsebine in strani, potrebujete sistem nadzorne plošče, ki ga vaš ponudnik spletnih ponudnikov oskrbuje z vašim računom. To je področje upravljanja spletnih strani, s katerim se morate seznaniti in imeti dobro znanje o uporabi. Ko gledate potencialne ponudnike spletnih gostiteljev, ugotovite, ali uporabljajo sistem cPanel ali sistem WHM. Želeli boste iskati možnost, ki ustreza sistemu nadzorne plošče vašega trenutnega ponudnika spletnega gostitelja. Tako bo prehod na novega ponudnika lažji za upravljanje.

Nekateri ponudniki gostovanja, kot sta Rackspace in GoDaddy (zapuščina), ne uporabljajo cPanel, ampak imajo svoje sisteme nadzorne plošče. Če že uporabljate cPanel, je lahko boleče, da preklopite in se naučite novega vmesnika.

 1. Potrdite lastništvo svoje domene

Ključni korak za selitev vašega spletnega mesta na novega ponudnika spletnega gostitelja je najprej vzpostavitev ustreznega lastništva domene. Ime domene je naslov spletnega mesta, ki ga stranke in potencialne stranke vnesejo v vrstico brskalnika, da dosežejo vaše spletno mesto. Vsako leto morate ohraniti lastništvo tega imena domene in vseh ustreznih podatkov o registraciji, kot so kontaktni podatki in način plačila..

Ko so na voljo podatki o lastništvu vaše domene, morate ugotoviti, ali boste registracijo domene prenesli na svojega novega ponudnika spletnega gostitelja ali prešli na nov strežnik imen domen. Tu je več informacij o obeh možnostih, ki vam bodo pomagale pri odločanju.

 • Prenos registracije domen

Ko prenesete registracijo domene na novega ponudnika spletnega gostitelja, prestavite vse, kar je pomembno za storitev spletnega gostovanja, v novo podjetje. Gre za postopek, ki traja do nekaj dni časa obdelave, da je končan, čeprav se najpogosteje zgodi v eni uri. Starem ponudniku spletnega gostitelja morate navesti naslednje informacije.

 • Vaši kontaktni podatki
 • Preklic zasebne ali zaščitene nastavitve registracije
 • Pooblastilo za začetek prenosa domene
 • Nove informacije ponudnika spletnega gostitelja

Ko je postopek končan, vam bo vaš prejšnji ponudnik spletnega gostitelja poslal elektronsko potrditev, da je prenos dokončan.

 • Preklopite strežnike domenskih imen

Preklapljanje strežnikov domen je lažja pot, ko delate na selitvi spletnega mesta na novega ponudnika spletnega gostitelja. Registracija domene ostane nedotaknjena in ostane pri izvirnem ponudniku strežnika domenskih imen (DNS). Priljubljena podjetja DNS vključujejo GoDaddy, NameCheap in Network Solutions. Ta podjetja so bolj znana po tem, da so registrarji domen kot gostiteljska podjetja, čeprav počnejo oboje. Z novim računom ponudnika spletnega gostitelja morate strežnike domenskih strežnikov usmeriti iz starega ponudnika gostovanja v novo podjetje za spletno gostovanje.

 1. Odprite nov račun za spletno gostovanje

Za potrebe vašega spletnega gostovanja so na voljo različni ponudniki spletnih gostiteljev. Vsak ponuja v osnovi enake funkcije in ugodnosti, ki jih prejmete ob selitvi spletnega mesta na lokacije njihovih strežnikov. Nekateri pomembnejši ponudniki spletnega gostovanja vključujejo naslednja podjetja.

Seznam začne le praskati po površini možnosti spletnega gostovanja, ki so vam na voljo. Izvedite iskanje spletnih ponudnikov storitev in si oglejte vse možnosti, značilnosti in ugodnosti, ki jih ponuja vsako od njih. S tega seznama izberite podjetje, ki se vam zdi najbolj primerno. Če se želite prijaviti na storitev gostovanja, bodo potrebni osnovni kontaktni podatki, način plačila, ime domene in ali boste prenesli registracijo domene ali preprosto zamenjali strežnik domenskih imen.

Vsaka storitev spletnega gostovanja nastavi svojo ceno, tipični znesek pa je 4,95 do 9,95 USD na mesec za storitve gostovanja. Če ste resno podjetje, ne varčujte s funkcijami za ceno. Če ste brez denarja in šele začnete, je v redu začeti z uglednimi ponudniki nizkih stroškov.

 1. Prenos podatkov s starega gostitelja

Z novim aktivnim računom gostovanja je čas, da začnete vse prenesti s svojega starega računa za spletno gostovanje. Izogibajte se zapiranju starega računa storitve spletnega gostovanja, dokler se vsi vaši podatki in ustrezne informacije ne prenesejo na novo storitev gostovanja. Ko zaprete svoj stari račun, ponudnik gostovanja izbriše vse podatke vašega spletnega mesta in ustrezne informacije s svojih strežnikov. Na tej točki izgubite dostop do vseh informacij, ki lahko še vedno ostanejo na teh strežnikih.

Ob izbrisu teh informacij ni mogoče pridobiti, zaradi česar začnete iz nič in potrebujete novo temelje za spletno mesto. Med postopkom obnove spletnega mesta boste izgubili dragocen čas dostopa do spletnega mesta. Ta izgubljeni čas je enak izgubljenim prihodkom in glavnim generacijam, saj kupci in potencialne stranke ne morejo dostopati do vašega spletnega mesta, ko je v stanju propada.

Glede na to bi morali vedno imeti varnostne kopije svojega spletnega mesta na dan, da tudi v zgornjem scenariju ne bi mogli pridobiti datotek spletnega mesta. Varnostno kopirajte več vtičnikov in storitev, da ohranite vse varno.

 1. Prenesite varnostne datoteke

Preden začnete premikati vse od svojega starega ponudnika spletnega gostovanja do novega ponudnika spletnega gostovanja, morate ustvariti varnostno kopijo vseh trenutnih podatkov spletnega mesta. Če boste začeli postopek prenosa na novo storitev spletnega gostovanja, vam bo preprečil zaščito, če bi šlo kaj narobe.

Postopek varnostne kopije se začne z vpisom v sistem uporabniške nadzorne plošče. Od tega trenutka morate odpreti odsek nadzorne plošče, ki vsebuje oznako “varnostno kopijo” ali kaj podobnega. Natančno ime datoteke se bo spreminjalo glede na vsako posamezno storitev spletnega gostovanja, ki jo uporabljate. V tem razdelku želite izbrati mapo »public_html« in najti možnost za prenos varnostnih kopij.

Ko kliknete na razdelek »nalaganje varnostnih kopij«, boste videli možnosti, ki so vam na voljo. Odločite se lahko, ali želite prenesti vse varnostne kopije datotek spletnega mesta ali odseke datotek varnostnih kopij poddomene. To je lažji postopek za preprosto prenašanje vseh varnostnih kopij datotek spletnega mesta kot celote. Če se osredotočimo na poddomenske datoteke, ustvarja možnost nenamernega spregleda kritične datoteke, ki jo mora vaše spletno mesto pravilno delovati.

Prenesite vse varnostne kopije v stisnjeni obliki, ki jih boste pozneje naložili na obstoječe strežnike na svojem novem spletnem mestu ponudnika spletnega gostovanja. Izogibajte se razklapljanju katere koli od teh datotek, saj bo samodejni ukrep novega strežnika spletnega gostovanja pri nalaganju varnostnih kopij datotek. Ko je prenos končan, shranite datoteke v računalnik, odjavite se iz sistema nadzorne plošče uporabnika in nadaljujte v sistemu uporabniške nadzorne plošče, ki ga uporablja vaš novi ponudnik spletnega gostovanja.

 1. Naložite varnostne datoteke v nov račun

Ko ustvarite nov račun pri ponudniku spletnega gostitelja, boste prejeli e-poštno sporočilo s specifičnimi informacijami o storitvi vašega imena domene. Podatki v tem e-poštnem sporočilu vam bodo zagotovili strežnike domenskih imen in podrobnosti IP naslova za izbrani načrt gostovanja. Te podatke boste potrebovali za nalaganje varnostnih kopij na nove strežnike spletnega gostovanja.

Postopek nalaganja varnostne kopije datotek se začne z vpisom v sistem uporabniške nadzorne plošče na vašem novem računu za spletno gostovanje. Na glavni strani nadzorne plošče poiščite oznako razdelka »varnostno kopijo« ali kaj podobnega. V tem razdelku želite najti polje za prenos datotek za izvajanje celotnega varnostnega kopiranja spletnega mesta. Ko kliknete na ta gumb, boste na trdem disku računalnika poiskali varnostno kopijo datoteke in jo izbrali za prenos.

Ko strežnik začne nalagati varnostne kopije datotek na vašem spletnem mestu, boste na zaslonu začeli videti posodobitev stanja. Strežnik prikaže stanje po vrstici, ko se vsaka datoteka varnostne kopije uspešno premakne na novo mesto strežnika. Običajni postopek nalaganja vsebuje dve strani in veste, da je postopek končan, ko se druga stran naloži. Na zaslonu se prikaže posodobitev stanja, s katero lahko veste, da lahko zdaj začnete delati na prilagoditvah spletnega mesta, za katere menite, da so potrebne.

 1. Preverite funkcijo baze podatkov

Ko sistem deluje za prenos vseh varnostnih kopij datotek vašega spletnega mesta na novo mesto strežnika, samodejno izpusti vse ustrezne podatke o uporabniškem imenu in geslu, ki so del vašega računa My SQL. Zaradi tega boste morali najti ustrezen uporabniški razdelek baze podatkov v sistemu glavne nadzorne plošče uporabnika in te podatke vnesti v sistem.

Prav tako boste morali posodobiti uporabniško ime in druge osnovne podatke v razdelku FTP račun spletnih strežnikov gostovanja. Če želite to doseči, se prijavite v bazo podatkov računa FTP prek informacij o naslovu IP spletnega mesta. Nato lahko spremenite uporabniško ime, geslo, dovoljenja za spletna mesta in druge ustrezne informacije. Preden zapustite ta del sistema nadzorne plošče, shranite spremembe. Spremembe, ki jih vnesete v tem delu postopka, so bistveni elementi operacij v zakulisju vašega spletnega mesta.

 1. Preklopite strežnike svojih domen

Če pravilno delujejo zakulisne informacije, se morate zdaj osredotočiti na predstavitev informacij o spletnem mestu, ki jih stranke in potencialne stranke vidijo, ko dosežejo domačo stran vašega spletnega mesta. V tem delu procesa selitve boste spremenili lokacijo strežnikov domenskih imen. Postopek se začne z vpisom na nadzorno ploščo za registracijo računa vašega ponudnika spletnega gostovanja.

Iščete razdelek »strežniki domenskih imen« ali nekaj podobnega imena. Informacije, ki jih vidite v tem razdelku, bodo videti podobne informacijam.

 • Old-Webhost.com
 • Old-Webhost.com

Te podatke boste nadomestili s podatki strežnika domenskih imen za vaš novi račun za gostovanje spletnega mesta. Informacije o nadomestitvi tega postopka so v potrditvenem e-poštnem sporočilu, ki ga prejmete ob odprtju novega računa storitve spletnega gostovanja pri novem ponudniku. Spremembe spremenite tako, da odsek „old-webhost.com“ v podatkih strežnika domenskih imen zamenjate z informacijami new-webhost.com. Ko končate, lahko spremembe shranite in zapustite sistem uporabniške nadzorne plošče.

 1. Izogibajte se spremembam spletnega mesta

Med prehodnim časom prehoda na nov strežnik domen se izogibajte spremembam vsebine ali postavitve spletnega mesta. Ko strežniki delajo za spremembe, ki jih zahtevate, se lahko nove informacije, ki jih dodate, ne pojavijo na vaši novi lokaciji. Prav tako se lahko vsi podatki, ki jih izbrišete v tem prehodnem obdobju, še vedno prikažejo v vsebini, ko je sprememba strežnika končana.

Potek veljavnosti sprememb strežnika domen lahko traja od 12 do 24 ur. V tem času bodo vaše stranke in potencialne stranke ob prihodu na vašo domačo stran še naprej videvale enako znan videz spletnega mesta. Vaše spletno mesto bo ostalo odprto za ustvarjanje prodaje in potencial za zajemanje svinca, kot je običajno, saj se vsa dela, ki se odvijajo v zakulisju.

 1. Preizkusite spremembe spletnega gostovanja

Ko je sprememba strežnika domenskih imen končana, boste od novega ponudnika spletnega gostovanja prejeli potrditveno e-pošto. Na tej točki lahko storitev spletnega gostovanja prekličete pri starem ponudniku, saj lahko zdaj zagotovite, da je vaše spletno mesto pravilno na svojem novem mestu. Z uradno dokončanimi spremembami boste želeli spletno mesto preizkusiti in se prepričati, ali vse deluje pravilno.

Ko preskušate spletno mesto na novi lokaciji, preverite osnovne funkcije in se prepričajte, da vse vaše zunanje in notranje povezave delujejo pravilno. Pošljite testno e-poštno sporočilo na vaš blog ali storitve naročanja na glasilo. Oglejte si vsako stran in se prepričajte, da je postavitev pravilno prikazana in da je vsa vsebina na svojem mestu.

Končna misel

Postopek selitve spletnega mesta z enega ponudnika spletnega gostitelja na drugega ponudnika spletnega gostitelja je dokaj enostaven, vendar ga je mogoče tudi zapleteno odpraviti. Vsak lastnik podjetja gre vsaj enkrat v svoji karieri, saj podjetje preraste svoje trenutne razmere pri ponudniku gostovanja. Na poti lahko pride do trenutkov frustracije pri popolnem razumevanju, kako spremeniti razdelek, naložiti nove datoteke ali narediti druge ustrezne spremembe.

Zato je koristno imeti zanesljivega ponudnika spletnega gostitelja s popolnoma funkcionalnim sistemom tehnične podpore. Pomembno je, da si morate pri selitvi spletnega mesta na novega ponudnika gostitelja posvetiti nekaj korakov. Naj bo varnostna datoteka na voljo kot ovira zaščite, če bi šlo kaj narobe. Ko je postopek migracije končan, vzdihnite olajšanje in bodite ponosni na svoje nove tehnološke dosežke.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector