WP Engine vs Hostgator: Kaj je bolje? Gostovanje – Primerjajte cene in načrte – maj 2020

WP Engine vs Hostgator: Kaj je bolje? Gostovanje – Primerjajte cene in načrte – maj 2020

WP Engine vs Hostgator: Kaj je bolje? Gostovanje – Primerjajte cene in načrte – maj 2020

Naše stalno poslanstvo je, da vam ponudimo najboljše primerjave gostovanja na spletu, naslednji obrok pa nam ponuja najljubši gostitelj WordPress z enim izmed najboljših spletnih mest v industriji: Hostgator. Preden pa se bomo lahko poglobili v naš pregled, moramo nekaj razkriti o tem članku. WP Engine je storitev, ki se ukvarja izključno z WordPressom, kar pomeni, da če želite zgraditi spletno mesto zunaj tega sistema, ne boste mogli z njimi. Nasprotno pa Hostgator ponuja široko paleto možnosti gostovanja, zato so odlična izbira za vse, ki jim WordPress ni všeč ali jim je vseeno. Tako bomo, da bo ta pregled čim bolj objektiven, primerjali le dva gostitelja na podlagi njihovih WordPress načrtov. Medtem ko Hostgator ponuja tudi druge rešitve gostovanja, kot so namenski strežniki ali načrti VPS, bi bilo primerjanje obeh v tem pogledu zavajajoče. Namesto tega se osredotočimo le na gostovanje WordPress-a za Hostgator, da bi zagotovili boljšo predstavo o tem, kako se združujejo drug z drugim.


Cenitev Kot pri vseh naših pregledih tudi pri nas začnemo s stroški. Številni novi uporabniki spletnih strani se večinoma ukvarjajo s tem dejavnikom, saj lahko naredijo ali prekinejo svojo sposobnost, da začnejo s spletom. Glede na to sta oba gostitelja dobro znana iz različnih razlogov, zato bo pri modelih s cenami veliko razhajanj. Ker Hostgator večinoma skrbi za novorojenčke, nimajo toliko funkcionalnosti kot WP Engine. Podrobneje se bomo pozanimali pozneje, vendar je treba upoštevati te številke.

Hostgator

 • Začetni načrt: 5,95 USD na mesec
 • Standardni načrt: 7,95 USD na mesec
 • Poslovni načrt: 9,95 USD na mesec

WP motor

 • Osebni načrt: 29 USD na mesec
 • Strokovni načrt: 99 USD na mesec
 • Poslovni načrt: 249 dolarjev na mesec

Kot vidite, je med obema stranema velika razlika. Ponovno obstaja razlog za to, koliko lahko z WordPressom storite pri vsaki storitvi, če pa ste nov v sistemu ali ne nameravate izvesti niti več dodatnih programov, je očitno, da je Hostgator jasen zmagovalec.

Zmagovalec: Hostgator

Garancija za vračilo denarja Medtem ko so začetni stroški delovanja spletnega mesta ključni sestavni del vašega odločitvenega procesa, vam pomaga tudi vedeti, da lahko odstopite, če se stvari ne bodo odvijale po načrtih. Mnoge storitve gostovanja ponujajo nekakšno možnost vračila, tako da niste zajeti v pogodbi s storitvijo, ki ne zagotavlja vsega, kar potrebujete. Tukajšnji industrijski standard je trideset dni, vendar oba gostitelja zagotavljata veliko več kot to. Hostgator vam daje petinštirideset dni, WP Engine pa šestdeset. To ne pomeni samo, da imate več časa, da vse preverite in se prepričate, da ste se pravilno odločili, ampak tudi dokazuje, koliko vsaka storitev stoji za svojimi izdelki. Če vam boste zahtevali povračilo celotnega povračila v enem mesecu, vam pove, da sta na svojih področjih oba izjemna. Kljub temu v tem pogledu WP Engine zmaga z miljo.

Zmagovalec: WP motor

Pomoč strankam Ker je Hostgator zasnovan za delo s spletnimi začetniki in ima WP Engine toliko različnih funkcij, je neizogibno, da se boste morali obrniti na podporo v katerem koli sistemu. Ne glede na to, ali gre za težave z nadzorno ploščo ali imate vprašanje, kako na svoji strani nekaj nastaviti, je nujno, da se lahko z nekom pogovorite in takoj dobite odgovor. Konec koncev, če se soočate s krizo na svojem spletnem mestu, vam ni treba čakati ure ali dni, da se težava reši. Glede na to si oglejmo različne načine, na katere lahko vzpostavite stik s podporo in si oglejte, kako zagotavlja vsaka storitev.

Telefonska podpora Za takojšnje težave je vedno lepo poklicati nekoga po telefonu, ki vam lahko pomaga takoj rešiti težavo. Če rečem, če klicanje linije za podporo le toliko ur zadržujete, je njen namen porazen, zato želite, da bi lahko v kratkem času prišli do osebe. Na srečo imata obe mesti odlične odzivne čase in vas ne bodo čakali zelo dolgo.

Zmagovalec: kravata

Klepet v živo

V teh dneh je veliko boljše govoriti z nekom prek storitve klepeta kot po telefonu, tako da lahko svoje misli natančno zgostite, hkrati pa dobivate takojšnje povratne informacije in odpravljanje težav. Še enkrat, tukaj želite dobiti hiter odgovor, tako da vam ne bo ostalo, da bi palce trzali, medtem ko čakate na odgovor. Pomembno je tudi, da se lahko z nekom obrnete ves čas dneva, če delate na svojem spletnem mestu pozno ponoči. Spet oba gostitelja tu nastopata čudovito in ponujata rešitve 24/7/365. Nikoli vam ni treba čakati več kot nekaj minut na katerem koli spletnem mestu in svoje težave lahko rešite hitro in učinkovito.

Zmagovalec: kravata

E-naslov

Ko se obrnete na podporo, je včasih potrebno hitro e-poštno sporočilo, da odpravite težavo. Če težava ni takojšnja ali ne potrebuje takojšnje pozornosti, je to odličen način. Glede na to, na odgovor še vedno ne bi smeli čakati več kot en dan. V zvezi s tem se oba gostitelja hitro vrneta na e-poštne poizvedbe, večina čakalnih dob pa je krajša od osem ur.

Zmagovalec: kravata

Forumi Če ste tip osebe, ki bi raje raziskovala in sama poiskala odgovore na vprašanja, je koristno imeti dostop do podrobnih vadnic in strani s pogostimi vprašanji, če želite najti tisto, kar potrebujete. Oba gostitelja imata na dosegu roke obsežne informacije, vendar WP Engine vse to objavi v veliko lažji obliki za branje. Kot takšni so nekoliko boljši v zagotavljanju enostavnega dostopa do tehnik reševanja problemov.

Zmagovalec: WP Engine, vendar le rahlo

Hitrost

Ko govorimo o vrednosti spletnega mesta, je velik del tega v tem, kako dobro gostitelj lahko doseže rezultate za vaše občinstvo. Hitrost je glavna sestavina ugleda vašega spletnega mesta, počasnejše strani pa imajo višjo stopnjo obiskov. Preprosto povedano, morate poskrbeti, da bo vaš gostitelj nemoteno izvajal svoje spletno mesto, ne glede na to, kje so gledalci, da ne čakajo minut, da se vaše strani naložijo. V teh dneh potrpljenje ni vrlina, ki jo ima veliko ljudi, zlasti na spletu. To so rezultati neodvisnih hitrostnih testov za obe storitvi.

Hostgator

 • Ocena: 75/100
 • Hitrost nalaganja: 916 ms
 • Povprečna hitrost: 5 sek

WP motor

 • Ocena: 73/100
 • Hitrost nalaganja:86 sek
 • Povprečna hitrost: 2 sek

Kot vidite, med obema ni velike razlike, toda rob gre v Hostgator. Del razloga je v tem, da ima Hostgator več strežnikov in lahko učinkovito prenaša več podatkov, ampak tudi zato, ker vaša spletna mesta WordPress ne bodo imela toliko funkcionalnosti kot WP Engine. Na koncu bi ga lahko imenovali pranje, vendar bomo to zmago dali Hostgatorju ne glede na to.

Zmagovalec: Hostgator

Čas mirovanja / obstoj

Poleg hitrosti strani in časa nalaganja želite biti tudi prepričani, da se vaše spletno mesto ne bo zrušilo iz kakršnega koli razloga. Številni gostitelji ponujajo “jamstvo za sprotno delo”, kar pomeni, da če vaša stran propade za katero koli pomembno obdobje, imate pravico do neke vrste nadomestila. WP Engine ponuja tako garancijo, medtem ko Hostgator ne. Kljub temu je med primerjavo obeh težko videti jasnega zmagovalca.

Hostgator

 • Najboljši rezultati: 100%
 • Najslabši rezultati: 97%
 • Povprečno:99%

WP motor

 • Najboljši rezultati: 100%
 • Najslabši rezultati:51%
 • Povprečno:98%

Kot vidite, je pri WP Engine nekoliko več razhajanj, a povprečja so približno enaka. Tudi pri WP Engine, ki ponuja garancijo, to pomeni, da vas lahko tudi v nizkih obdobjih nagradijo zaradi tehničnih težav. Spet bi lahko šlo za pranje, vendar bomo še vedno trdili, da je Hostgator kot zmagovalec.

Zmagovalec: Hostgator

Lastnosti V redu, zato smo videli, kaj lahko oba gostitelja ponudita v smislu širokih udarcev, ampak kako se postavljata drug ob drugem? Da bi bolje spoznali vrednost, ki jo dobite od vsake storitve, bomo videli, katere možnosti in funkcije so na voljo za vsak načrt. Ponovno gledamo samo gostovanje v WordPressu, čeprav Hostgator ponuja veliko drugih možnosti.

Hostgator

 • Začetni načrt: eno spletno mesto, 25K obiskovalcev na mesec, 50 GB prostora za shranjevanje, neomejen e-poštni naslov
 • Standardni načrt: dve spletni strani, 200K obiskovalcev na mesec, 150 GB prostora za shranjevanje, neomejen e-poštni naslov
 • Poslovni načrt: tri spletne strani, 500 tisoč obiskovalcev na mesec, neomejeno prostora za shranjevanje in e-poštne naslove

WP motor

 • Osebni načrt: eno spletno mesto, 25K obiskovalcev na mesec, 10 GB prostora za shranjevanje, neomejeno število podatkov, varnost SSL
 • Strokovni načrt: deset spletnih mest, 100K obiskovalcev na mesec, 20 GB prostora za shranjevanje, neomejeno število podatkov, varnost SSL
 • Poslovni načrt: 25 spletnih strani, 400K obiskovalcev na mesec, 30 GB prostora za shranjevanje, neomejeno število podatkov, varnost SSL

Pri tem je treba upoštevati tudi to, da ima WP Engine tudi načrte Premium in Enterprise, ki omogočajo več milijonov obiskovalcev na mesec in do 150 spletnih strani. Kot lahko vidite, ima Hostgator pri primerjavi teh dveh storitev veliko več za shranjevanje in obiskovalce. Ko gledate osnovne načrte vsake storitve, dosežete boljše rezultate s skupnim Hostgatorjem. Čeprav ne zagotavlja tako celovite varnosti in podatkov, kot je WP Engine, s svojim načrtom še vedno dobite dodatne varnostne funkcije. Največja razlika med obema je, koliko spletnih mest lahko delujete in koliko obiskovalcev lahko pride na vašo stran. Ko se začnete premikati v WP Engine, lahko vidite, da so načrti zasnovani za mesta z velikim prometom, kjer tam zasijejo. Če pa ne načrtujete več milijonov obiskovalcev na mesec, morda ne boste potrebovali toliko storitev.

Zmagovalec: Hostgator za osnovne načrte, WP Engine za napredne

Zaključek Konec koncev, ko gre za gostovanje v WordPressu, je Hostgator najboljša možnost za vse, ki na svojih straneh ne potrebujejo tone programiranja in funkcionalnosti. Če ne boste trdi uporabnik WordPress-a, bi vam storitev morala ponuditi vse, kar potrebujete za uspeh. Verjamemo, da je na splošno boljša izbira.

Skupni zmagovalec: Hostgator Oglejte si naš WP Engine vs. GoDaddy in preverite, ali lahko WP Engine premaga GoDaddy. Ali lahko A2 gostova top HostGator? Ugotovite tako, da preberete našo objavo o gostovanju A2 v primerjavi z HostGatorjem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector