WP Engine vs iPage: Kaj je bolje? Gostovanje – Primerjajte cene in načrte – maj 2020

Ko najdete pravega spletnega gostitelja, lahko ves svoj čas preživite v pogledu na posamezne storitve, zapišete, katere funkcije in prednosti ponujajo, nato pa podrobnosti sami primerjate. Lahko pa se zanesete na nas, da naredimo primerjavo za vas in prihranimo nekaj časa. Imamo nenehno serijo pregledov, ki najboljši gostitelji postavljajo drug proti drugemu, tako da lahko vidite, kako se vrstijo drug ob drugem. V tem obroku si ogledamo WP Engine in iPage gostovanje.


Tu je pomembno opozoriti, da WP Engine ni običajen spletni strežnik. Medtem ko vam večina storitev ponuja številne različne spletne strani, je WP Engine namenjen izključno WordPressu. Če vas tako ne zanima izdelava spletnega mesta WordPress ali želite več možnosti, boste morali iskati drugje.

Ker je WP Engine na voljo samo za WordPress spletna mesta, bomo primerjali oba na podlagi podobnih funkcij. Ne bi bilo pošteno navajati cen in specifikacij iPage-a, ki so povezane s standardnimi spletnimi stranmi, saj na WP Engine ni nič primerljivega. Tako bo naš postopek pregleda nekoliko drugačen, kot je običajno, vendar bodo rezultati bolj enaki.

Cenitev

Kot vedno želimo najprej stroške umakniti. Pri mnogih ljudeh je lahko cena previsoka, zato želimo biti prepričani, da veste, kaj imate, preden se potopimo globlje v vsako spletno mesto. Če pa veste, kakšno ceno želite videti, kakšno vrednost ponuja vsak gostitelj, da boste lahko ugotovili, ali za svoj dolar dobite največ. Tu so standardne cene za obe strani.

WP motor

 • Standardno gostovanje: 29 USD / mesec
 • Profesionalno gostovanje: 99 USD na mesec
 • Poslovno gostovanje: 249 USD na mesec
 • Premium gostovanje: Kontakt za cene

iPage

 • WP Starter Hosting: 3,75 USD / mesec za začetek, nato se premakne do 10,49 USD / mesec
 • WP Bistveno gostovanje: 6,95 USD / mesec za začetek, nato pa gre na 12,49 USD / mesec

Kot vidite, je WP Engine bistveno višji kot iPage, kar pomeni, da boste morda bolj naklonjeni cenejšim možnostim. Kakor bomo pozneje ugotovili, obstaja kritičen razlog za neskladje v cenah, ki je spet povezano z vrednostjo. Na splošno, če resno razmišljate o gradnji visokokakovostnega spletnega mesta WordPress, ima WP Engine na voljo veliko več. Vendar pa ima samo iPage strošek samo stroške.

Zmagovalec: iPage

Garancija za vračilo denarja

V zvezi s cenami je treba še pogledati, ali bo gostitelj ponudil celotno povračilo, če se boste odločili, da vam storitev ni všeč. Ker izdelava spletnega mesta potrebuje nekaj časa in je toliko zapletenih delov, ki jih je treba delati skupaj, težave s storitvijo morda ne bodo jasno vidne, kar pomeni, da boste morda ugotovili, da manjkate pomembne podrobnosti šele, ko je vaše spletno mesto postavljeno in tek. Številni gostitelji zato ponujajo garancijo za vračilo denarja, ki vam omogoča, da najprej preizkusite storitve in se prepričate, ali je vse po vaših standardih. Oba gostitelja ponujata tako garancijo, saj iPage ponuja trideset dni za premislek, WP Engine pa šestdeset.

Ne le, da je bolje imeti več časa za igranje s funkcijami storitve, ampak tudi tako dolgo okno kaže, da je WP Engine prepričan, da vam bo všeč to, kar dobite. To je velik bonus pri primerjavi obeh gostiteljev.

Zmagovalec: WP motor

Pomoč strankam

Kar zadeva vrednost, čeprav je treba vsakega gostitelja presoditi glede na njegove lastnosti, ugotovimo, da je dejansko bolje videti, kako se odzivajo, ko gre kaj narobe. Ne glede na to, kako dobro boste izdelali spletno mesto, se bo neizogibno zgodilo nekaj, kar vas prisili, da se obrnete na stranko, zato je nujno, da so vsakič odzivni in koristni. Kot rečeno, obstajajo štiri različna področja, na katerih gostitelj lahko nudi podporo, zato jih primerjajmo v vsakem pogledu.

Telefonska podpora

Če morate težavo takoj rešiti, je običajno najboljši način, da pokličete nekoga, ki vam pomaga. Ko govorite o gradnji spletnih strani, je vedno bolje, če se lahko obrnete na nekoga ob vseh urah dneva, samo v primeru, da delate pozno ponoči in naletite na težave. Glede na to oba gostitelja zagotavljata 24-urno telefonsko podporo in nobeden od vas ne bo čakal predolgo na čakanju.

Zmagovalec: kravata

Klepet v živo

To je še ena priljubljena možnost, saj vam omogoča takojšnje rezultate, ne da bi morali med čakanjem poslušati dolgočasnega Muzaka. Ponovno je pomembno, da lahko pridete do reprezentativnega dne ali noči, da boste lahko težavo sproti odpravili. Tako kot pri telefonski podpori oba gostitelja zagotavljata 24/7 dostop in hiter odzivni čas.

Zmagovalec: kravata

E-naslov

Če imate težavo, ki ne potrebuje takojšnje pozornosti, vendar še vedno želite vzpostaviti stik z nekom, je odpiranje vozovnice in pošiljanje e-pošte odličen način za njegovo rešitev. Vendar se želite prepričati, da ne čakate na čakanje dni za odgovor; v nasprotnem primeru bo celoten postopek spremenil. Tako iPage kot WP Engine imata sistem vozovnic in odziv lahko pričakujete običajno v istem dnevu ali vsaj v 24 urah, odvisno od tega, kdaj je bila vaša vozovnica odprta.

Zmagovalec: kravata

Forumi / Vadnice

Za konec pa bodo tisti, ki želijo izvedeti več o odpravljanju težav, ne da bi se zanašali na strokovnjaka za tehnično podporo, številni gostitelji zagotovili dostop do forumov, na katerih boste našli odgovore na pogosta vprašanja in izvedeli, kako jih odpraviti, ko se zgodijo. V zvezi s tem imata oba gostitelja obsežne članke in vadnice, ki zajemajo skoraj vse teme, ki bi si jih lahko predstavljali, in obe sta dobro organizirani, tako da ne porabite polovice svojega časa za iskanje pravih informacij.

Zmagovalec: kravata

Kot lahko vidite, ko govorite o podpori, dobite veliko vrednosti tako pri iPage kot tudi pri WP Engine, kar pomeni, da ne glede na to, katerega izbrali, ne boste ostali visi.

Hitrost

Zdaj je čas, da preučimo bolj tehnične vidike gostiteljev. Prva stvar, ki jo pogledamo, je, kako hitro bo vaše spletno mesto, ko bo v živo, saj je to verjetno ena najpomembnejših stvari za vaše občinstvo. Ne glede na to, kako dobro je zasnovana vaša stran ali kako interaktivna je, če se ne naloži hitro, ne boste mogli dobiti dovolj ljudi, da bi na njej porabili čas. Zato je nujno, da so časi nalaganja hitri, kar pomeni, da traja le nekaj sekund ali manj, da se vse pokaže. Če mora vaša publika čakati deset ali dvajset sekund za vašo stran, se ne bo držala, da bi videla, kaj je na njej.

WP motor

 • Najboljši čas nalaganja:69 sekund
 • Najslabši čas nalaganja:94 sekund
 • Povprečno: 48 sekund

iPage

 • Najboljši čas nalaganja: 965 milisekund
 • Najslabši čas nalaganja: 30 sekund
 • Povprečno: 90 sekund

Kot vidite, ima iPage boljše povprečje in hitrost. Vendar to temelji na standardnih spletnih straneh in ne upošteva njegovih WordPress spletnih mest. Tako moramo za boljši občutek uspešnosti WP Engine pogledati samo druge gostitelje programa WordPress. Pri tem je WP Engine boljši od večine, pri nekaterih gostiteljih je potrebnih kar 30 sekund. Na splošno, kolikor gre za gostovanje WordPress-a, je WP Engine proti vrhu.

Zmagovalec: Tehnično iPage, toda WP Engine je boljši, če ga uvrstimo v primerjavi s kolegi

Čas mirovanja / obstoj

Naslednja stvar, ki jo je treba paziti na hitrost, je uptime. To je odstotna stopnja, ki jo vaše spletno mesto ustavi in ​​ne doživi zrušitev ali izpadov. Gostitelji navadno ponudijo garancijo za to oceno, kar pomeni, da če vaš uptime pade pod določen odstotek, potem ste upravičeni do neke vrste nadomestila. WP Engine ponuja 99,95-odstotno garancijo, iPage pa ga nima. Tu so povprečni odstotki za vsakega.

 • WP Engine: 95%
 • iPage: 84%

Čeprav lahko vidite, da je WP Engine nekoliko boljši, saj se razlika meri v odstotkih, lahko rečemo, da so praktično enaki. Vendar pa dejstvo, da WP Engine zagotavlja garancijo, pomeni, da so na splošno boljši.

Zmagovalec: WP motor

Vrednost

Torej, ko smo videli, kako zanesljivi sta oba gostitelja, kako se povezujeta glede funkcij in prednosti? Katere storitve dobite za svojo mesečno ceno? Tu je kratek pregled, kaj lahko pričakujete od obeh podjetij.

WP motor

 • Standardni paket: 1 spletno mesto, 25K obiski na mesec, 10 GB prostora za shranjevanje, neomejeno število podatkov, brezplačni SSL certifikati
 • Strokovni paket: 10 spletnih strani, 100K obiskov mesečno, 20 GB prostora za shranjevanje, neomejeno število podatkov, brezplačni SSL certifikati
 • Poslovni paket: 25 spletnih strani, 400K obiskov na mesec, 30 GB prostora za shranjevanje, neomejeno število podatkov, brezplačni SSL certifikati
 • Premium paket: 150 spletnih strani, milijon obiskov mesečno, shranjevanje 100–300 GB, neomejeno število podatkov, brezplačni SSL certifikati
 • Paket za podjetja: 150 spletnih strani, 5 milijonov obiskov mesečno, 400 GB-1TB prostora za shranjevanje, neomejeno število podatkov, brezplačni SSL certifikati

iPage

 • WP Starter paket: 1 brezplačna domena, neomejeno prostora na disku, neomejeno poštnih računov, prilagojena nadzorna plošča, vnaprej nameščene teme in vtičniki
 • Osnovni paket WP: 1 brezplačna domena, neomejeno prostora na disku, neomejeno poštnih računov, milijoni obiskov na mesec, strokovna podpora, izboljšana varnost

Na žalost je iPage nekoliko nejasen glede vseh podrobnosti, ki jih dobite s svojo naročnino, zato ne moremo zagotoviti več podrobnosti glede tega, kar smo postavili. Vendar, kot vidite, so primerljivi, saj iPage prihaja na prvo mesto z neomejenim pomnilnikom in večjim številom obiskov na mesec. Po drugi strani WP Engine omogoča ustvarjanje več spletnih mest in ima neomejeno pasovno širino, ki sta obe bistveni sestavni deli.

Na koncu se zdi, da je gostovanje iPage WordPress idealno za vsakogar, ki je nov v sistemu in ne želi narediti več kot enega ali dveh spletnih mest. iPage vam pomaga, saj vam ponuja orodja za izdelavo osnovne strani z vtičniki in predlogi, tako da je veliko lažje začeti.

Če pa dobro poznate WordPress in želite narediti veliko več kot le eno spletno mesto, je WP Engine najboljši način. Ne samo, da imate večjo zmogljivost, ampak dobite tudi dodatne funkcije, ki vam bodo pomagale pri izdelavi najsodobnejših spletnih mest. Glede na to, da je vse ostalo približno enako, kar zadeva hitrost, čas delovanja in storitev za stranke, se zdi, da obe mesti ponujata veliko.

Zmagovalec: iPage za začetnike, WP Engine za strokovnjake

Če želite raziskati več možnosti gostovanja, si oglejte, kako se WP Engine drži proti Squarespaceu v naši objavi Squarespace vs. WP Engine. Ali lahko WP Engine nadgradi Bluehost? Poiščite v naši WP Engine vs. Bluehost objavi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map