7 безплатни VPS хостинг доставчици – с огромно предупреждение! (Май 2020 г.)

7 безплатни VPS хостинг доставчици – с огромно предупреждение! (Май 2020 г.)

7 безплатни VPS хостинг доставчици – с огромно предупреждение! (Май 2020 г.)

Нуждаете се от безплатен VPS хостинг, защото реалните планове са извън вашия бюджет?


Чуваме те. 

Дума за предпазливост, обаче, нищо в живота не е наистина безплатно. И това се отнася за тези доставчици на VPS.

Най-добрите домакини за собствениците на сайтове

Използването на виртуален частен сървър (VPS) е случай, при който често можете да получите много удар за вашия долар.

Разбираемо е обаче защо хората могат да търсят безплатен VPS хостинг, въпреки че повечето от уеб хостинг решенията в този сектор вече са доста рентабилни.

Често ще виждате безплатни опции за споделен хостинг и може просто да се чудите колко високи компании са готови да увеличат антената.

В действителност няма хостинг планове, които да се квалифицират като 100% безплатен VPS. Тоест, няма версия на безплатен VPS сървър, където никога да не плащате нищо.

Можете обаче лесно да намерите безплатна пробна версия на VPS, а също така има много почти безплатни хостинг услуги, които също се доближават до предоставянето на безплатно изживяване. Нека да разгледаме някои от опциите, които може да ви накарат да се почувствате като получавате безплатен VPS. В края ще говорим и за някои от потенциалните плюсове и минуси на преминаването на този маршрут.

VPS планове, които са близо до безплатни

1. HostWinds VPS хостинг

hostwinds vps

Най-ниската цена: 5,17 долара на месец

Време за реакция: 640 ms

Uptime: 100%

Вижте HostWinds хостинг планове

В най-стриктния смисъл, плановете с най-ниска цена на HostWinds не представляват действително евтини VPS, тъй като предлагането на нисък клас на компанията е облачен вариант. За огромното мнозинство от хората, които се интересуват от VPS хостинг доставчици, това разграничение дори няма да бъде забележимо. Това е така, защото след като ресурсите на физическия сървър са разделени за създаване на VPS в облака, няма нищо за използване на получения виртуализиран сървър, който се различава от VPS, базиран на една машина. Единственото нещо, което ще забележите е, че системата като цяло е по-отзивчива от традиционните VPS хостинг планове.

В края на уравнението ще имате достъп до:

 • Контролен панел
 • Дисково пространство
 • Функции на ниво операционна система

С други думи, можете да влезете през уеб интерфейса или да използвате отдалечена обвивка, за да получите достъп до него чрез SSH, както и всяка друга настройка на хостинг сървъра.

HostWinds предлага достатъчно стабилно изживяване, че хората, които поддържат технологиите, ще бъдат щастливи. Както може да очаквате в близкия до безплатния ценови диапазон, няма да получите реална степен на поддръжка от HostWinds. Те обаче предлагат много здрава конфигурация на Linux, която ще бъде позната на всеки, който е използвал VPS сървъри преди. Освен това ще откриете, че компанията се радва да продаде свързани продукти, като хостинг на Windows. Впечатляващо, настройката включва и един GB RAM, едно ядро ​​на процесора и 30 GB пространство за съхранение.

Докато хостинг плановете продължават, трудно е да се оплаквате за получаване на подходящо VPS изживяване за близо до безплатно. Просто бъдете готови да свършите някаква технически обоснована работа, за да продължите да работи, защото това е управляван VPS.

Вижте пълния преглед на хостинг InMotion

2. InterServer.net

interserver vps

Най-ниската цена: $ 6 на месец

Време за реакция: 684 мс

Uptime: 99,96%

Вижте хостинг планове на InterServer

Друга компания, която доста се доближава до предоставянето на безплатен VPS хостинг, е InterServer.net. Най-евтиният VPS план на уеб хостинг компанията включва:

 • Едни ядра на процесора
 • Два GB памет
 • Три GB SSD памет
 • Две TB трансфер на месец

Това би било страхотен набор от функции от типичен VPS хост план, който струва около 30 долара на месец. Ако капацитетът за обработка, съхранение и памет не е достатъчно добър за вашите нужди, можете лесно да настроите вашия VPS план до 16 ядра. Освен това все още ще плащате много уважавани 96 долара на месец за това, което е доста висококачествено предложение.

Една стандартна уловка, която ще започнете да забелязвате с почти всички тези VPS хостинг планове, е, че те са базирани на облачни случаи. Отново не е голяма работа за обикновения потребител, но може да бъде преломен момент, ако мислите твърде трудно за сравнително незначителното разграничение между VPS хостинг услугите, работещи директно на една машина и ги изпълнявайте на много машини, предоставящи облачни бази.

Друга тема, която ще видите, е, че много от тези хостинг доставчици с удоволствие предлагат базирани на Linux решения, но не винаги са първите хора, които се грижат да инсталират операционна система като Windows. За щастие, Windows сървърите се предлагат срещу допълнително заплащане. Системите на Linux обаче са доста здрави, включително:

 • MySQL бази данни
 • Python, Ruby, Perl и други среди за създаване на динамично съдържание на уебсайтове
 • Пълна инсталация cPanel за лесно администриране

Има и опции за управлявана поддръжка, които се предлагат безплатно. Може да не е истински VPS сървър, но все пак е много добра стойност за няколко долара на месец.

Вижте пълния преглед на InterServer

3. Хостингер

хостинг vps хостинг

Най-ниската цена: $ 3,95 на месец

Време за реакция: 309 мс

Uptime: 100%

Вижте хостинг планове за хостингер

Да, сега се приближаваме наистина до намирането на наистина безплатен VPS сървър. Впечатляващото при Hostinger е, че те успяват да работят с много отзивчиви сървъри, които имат страхотни времена за работа. Няма да получите тон за съхранение с най-евтиното им предлагане, само 10 Gb, но можете да надстроите плана си до една от многото опции. Всичко е на базата на SSD, така че очаквате супер бързи времена за реакция.

Бизнес моделът на Hostinger е съсредоточен върху продажбата на всички други неща, от които уебсайтът се нуждае, като име на домейн и SSL сертификат. Те включват както IPv4, така и IPv6 специализирани IP адреси безплатно с всеки план, впечатляваща оферта за план, който е по-малък от пет точки.

VPS планове, които отнемат малко от цената

4. хостинг на InMotion

инмоция посветен хостинг

Най-ниската цена: $ 19,99 на месец с 63% отстъпка за първия месец

Време за реакция: 640 ms

Uptime: 100%

Преглед на хостинг планове InMotion

Не е изненадващо, че InMotion хостинг е друг участник с по-евтини предложения, изградени на облачни платформи. Въпреки че цената през целия план на плана не е толкова по-голяма, както при други планове в този списък, има стойност. По-специално InMotion предлага безплатна помощ за основно управление на сървъра. Това означава, че ще се справят с управлението на корекциите и актуализациите, за да поддържат системата ви стабилна и сигурна.

Целият хардуер на InMotion работи на SSD дискове, конфигурирани в RAID-6 масиви. За непосветените това означава, че шансовете за катастрофална повреда, при която не могат да бъдат възстановени данни, са смешно ниски. Всяка инсталация включва корпоративно издание на CentOS и вие също ще можете да администрирате вашия VPS сървър чрез cPanel. Поддържащата инфраструктура също е базирана на облаци, така че можете да бъдете сигурни, че продължителността на работата ще бъде стабилна.

Те също предлагат 90-дневна гаранция за връщане на парите, сделка, която е толкова добра, колкото ще видите в бизнеса. Въпреки че не ви връща труда, който бихте могли да вложите в настройката на сървър, това поне намалява риска, стига да не създадете стабилно присъствие в мрежата веднага.

Вижте пълния преглед на хостинг InMotion

5. AccuWebHosting

Аку уеб хостинг vps хостинг

Най-ниската цена: $ 14,97 на месец с едномесечна безплатна пробна версия

Време за реакция: 1000+ мс

Uptime: 100%

Вижте планове на AccuWebHosting

Решената липса на Windows сървъри в този списък прави AccuWebHosting особено привлекателен избор за феновете на Microsoft и неговата .NET платформа. Докато 15 долара на месец не са най-евтиният избор, той е толкова близо, колкото ще стигнете до безплатен VPS сървър, който използва Windows, в случая Windows 2008 Server.

Можете също да се възползвате от безплатната пробна версия, без да е необходимо да предоставяте кредитна карта. Ако не сте доволни от опита, можете просто да оставите акаунта да изтече, без да подновявате.

Всяка система има поддръжка както за RDP, така и за SSH. Машините са виртуални сървъри, а не VPS-подобни облачни бази. Това означава, че ще работите със специални ресурси на машини с процесори Intel Xeon или от серия E5 или E7. По-важното е за хардкор администраторите на Windows, системата за виртуализация на Microsoft е напълно поддържана.

Ако трябва да имате среда за Windows или .NET съвместимост, AccuWebHosting е най-добрият вариант. Други предлагат Windows за допълнителна цена, но AccuWebHosting го включва в първоначалната цена, тъй като са фокусирани върху осигуряване на най-високо ниво от VPS на най-високо ниво на справедлива цена.

Опции, изградени на бизнес модели без ограничение

6. x10Хостинг

x10хостинг основен

Най-ниската цена: Безплатно, но . . .

Време за реакция: 428 ms

Uptime: 100%

Преглед на x10Хостинг планове

Когато използвате x10Hosting, вие получавате безплатно VPS в облачен екземпляр безплатно, но това е невероятно ограничено за решение решение. Това означава, че администраторите на света ще бъдат безнадеждно изгубени без SSH черупки, cPanel влизания и други функции. Всеки акаунт на x10Hosting може да използва един IP адрес. Не е изненадващо, че вие ​​определено щедрото количество RAM, само 512 MB. Операционната система е само Linux, но ще получите както неограничено пространство за съхранение, така и честотна лента.

Това, което x10Hosting се надявате да направите, е да купувате в upsell по свое време. Те всъщност са компания с ниско налягане, но определено има нужда от продажби, когато решите, че се нуждаете от нещо като root достъп или поддръжка на клиенти. Ако искате да мащабирате бързо и да не се притеснявате за ограниченията за съхранение, x10Hosting е чудесен избор.

7. VPSWALA

vpswala

Най-ниската цена: Безплатно, но има надценка

Време за реакция: 800 мс

Uptime: 100%

Вижте VPSWALA хостинг планове

VPSWALA прави доста прост залог. Те предполагат, че вашият уебсайт ще се разраства в даден момент. В един момент ще трябва да хоствате втори домейн или да използвате втори IP адрес. Може би просто ще ви трябва повече RAM, ядра на процесора, честотна лента или място за съхранение.

Да, безплатно е да започнете, но след като се наложи да се придвижите нагоре, цената нараства до почти 60 долара на месец. Предимството е, че безплатният план е доста здрав, като пакетира две ядра на процесора, 30 GB памет за съхранение, два GB оперативна памет и една TB честотна лента. Можете също така да използвате един IP адрес във вашия безплатен VPS план.

Хората от VPSWALA са доста предни по отношение на продажбите си. По-специално, безплатните планове включват 24/7 технологична поддръжка и поддръжка на клиенти. Това е нещо впечатляващо, дори ако бизнес моделът е нещо като капан за разрастващи се уебсайтове. Ако сте 100% сигурни, че сайтът ви никога няма да надрасне първоначалните 30 GB SSD хранилище, това е добра сделка.

Нищо в живота не е безплатно, но това е доста близо

Независимо дали става въпрос за безплатна пробна версия на VPS, някаква форма на безплатно със звездичка или просто много евтино решение, има много начини да постигнете наистина, наистина близо до това да не плащате. В някои случаи, като например с VPSWALA, ще трябва да следите отблизо вашата консумация на специализирани ресурси. Други случаи, като например с Хостингер, са просто рентабилни до степен да бъдат едва забележими.

Една съвет от съвети е да внимавате за хората, предлагащи безплатни планове, без никакви очевидни декларации какъв е уловът. Фишинг измамите използват ключовата дума „безплатен хостинг“ през цялото време и е разумно да се въздържате от предоставяне на информация за вашата кредитна карта на която и да е компания, за която никой не е чувал.

Какво да очаквам

Дори когато се занимавате с много решения, които прегръщат ценовата точка от 30 долара, която е често срещана в индустрията, можете да очаквате да имате напълно неуправляем опит.

Въпреки че може да има извършено кръпка и актуализиране, това е само хостинг компания, която се защитава от messes на своя хардуер.

Ако инсталирате PHP скрипт и той унищожи вашия уебсайт, няма вероятност да получите безплатна управлявана поддръжка за поправяне на всичко, което може да се е объркало.

Поради тази причина безплатният подход не се препоръчва на всеки, който няма технически избори.

Ако търсите супер евтин план и не знаете много за премахването на сървъри, не забравяйте да намерите такъв, който включва известна степен на управлявана поддръжка. Тези потребители е най-добре да преминат в следващото ниво, където плановете обикновено струват около 30 долара на месец. Дори и тогава обаче ще искате да търсите управляван хостинг, ако не сте запознати със страшни администраторски понятия като „root достъп“ и „SSH“.

За хора, които имат достатъчно солидни технически избори, има какво да се каже за изпробване на безплатно решение или такова, което е по дяволите близо до това, че няма никакви разходи. Дори ако просто се придържате към нещо като немислимо нискотарифните планове на Хостингер, ще намерите изненадващо отзивчива система, която включва стабилна среда за разполагане на уеб страници и уеб приложения. Може би няма да е 100% безплатно, но също така няма да страдате от екзистенциален ужас всеки месец, когато се появи сметката за сървъра.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector