9 най-добрите евтини VPS хостинг компании през 2020 г. – Захранване на бюджет

VPS е крачка от споделения хостинг, но можете да намерите солидни сделки, за да поддържате мощното надграждане в рамките на вашия бюджет.


Ако използвате сайт с голям обем или просто се нуждаете от тази допълнителна производителност, VPS хостингът е най-добрият начин.

най-добрият хостинг за малък бизнес

Намирането на евтина VPS хостинг опция е задача, която отнема известно внимание. Текущият курс в индустрията за сделки с VPS е около 30 долара на месец, но евтин VPS сървър може да има, ако знаете къде да търсите.

Също така е разумно да помислите за някои от специфичните изисквания, които имате за хостинг на сайт. Например, струва си да попитате:

 • Имате ли нужда от хостинг на Windows или е достатъчно добра операционна система Linux?
 • Необходимо ли е управление на хостинга или можете да поддържате сървъра самостоятелно?
 • Колко честотна лента се нуждае от вашите сайтове?
 • Какво е общото ви ниво на умения за работа с root достъп, контролен панел, SSH обвивка и конфигурация на FTP клиент / сървър?

Например, може да се намери доставчик на ниска цена на VPS, който включва и управлявана VPS хостинг помощ. Ако не сте много квалифициран като администратор на сървър, ще трябва да го направите като приоритет, когато проверявате VPS планове. С голямо внимание към това, което абсолютно се нуждаете и какво предлага доставчикът на хостинг услуги, трябва да можете да намерите VPS хостинг планове, които няма да пробият бюджета ви.

1. Хостинг на A2

a2 хостинг vps хостинг

Най-ниската цена: $ 5 на месец за напълно неуправляем VPS

Време за реакция: 279 мс

Uptime: 99,66%

Преглед на A2Hosting планове

Подобно на много от опциите в този списък, най-евтиното предлагане на VPS от A2 е насочено директно към хора, които имат техническите умения, необходими за отдалечаване в дадена система и поддръжката й без помощ. Има опции за управлявани услуги, достъпни от A2 хостинг, но струва значително повече, като се обажда на $ 35 на месец.

Предложението от нисък клас е доста ограничено по отношение на производителността. Ще имате достъп само до едно ядро ​​на процесора, но можете да платите малко повече, за да получите допълнителни ресурси, като повече ядра, дисково пространство и RAM памет. Не бихме препоръчали да се използва високоефективен сайт на най-ниския слой от A2, но той представлява твърдо предложение за всеки, който просто трябва да получи статични страници или трябва да използва основни динамични скриптове в PHP.

Това не означава, че изпълнението е ужасно. Ще получите безплатно SSD устройство с вашия план. A2 също предлага достъп до Cloudflare, за да осигури допълнителна стабилност и сигурност. Конфигурацията на сървъра също е супер бърза, отнема само няколко минути. Много функции, като cPanel, също са добавки.

За цената също е много трудно да се оплакваш от скоростта. С времето за реакция под 300 ms, ще трябва да поставите доста натоварена версия на WordPress на сървъра, преди времената ви за зареждане да са дори посредствени. Чекирайки само с $ 5, A2 правилно печели място в горната част на всеки списък с достъпни VPS предложения. Има и гаранция за връщане на парите.

Вижте пълния преглед на A2Hosting

2. iPage

ipage vps хостинг

Най-ниската цена: $ 19,99 на месец

Време за реакция: 708 мс

Uptime: 99,75%

Вижте планове за хостинг на iPage

Хората в iPage не се увличат, като предлагат абсолютно безпроблемни хостинг планове за мръсотия евтино. Вместо това, компанията се съсредоточава върху предоставянето на това, което може да бъде най-добре описано като достатъчно добра опция, която надвишава стандарта за уеб хостинг индустрията от 30 долара на месец за VPS с приличен марж.

Далеч най-големият напредък при използването на iPage е, че предлагат управлявана техническа и поддръжка на клиенти с цената им. Ако се притеснявате да не останете в пустинята със сървър, който не можете да поддържате, това е голяма работа. Поради тази причина iPage може да е идеален за маркетолози, дизайнери и агенции, които се нуждаят от малко помощ, когато технологията започне да действа.

За своите 20 долара получавате едноядрен сървър, 40 GB пространство за съхранение, една TB честотна лента и безплатна инсталация на cPanel. От друга страна, не се предлагат никакви сървъри на Windows и дори предложенията на Linux са ограничени до CentOS. Ще се справите и с някаква инсталация на LAMP стека, която е съсредоточена върху PHP 5.

Това, което предлага iPage, вероятно не е най-добрият вариант за хора, които се нуждаят от предложение за цена-производителност, което е извън класациите. Ако просто трябва да получите основни способности за хостинг и динамични скриптове за разумна цена, не е лошо. Хвърлете поддръжката на безплатни управлявани услуги, а iPage е отличен избор за клиентите, които са наясно с цените, които се нуждаят от малко помощ от време на време.

Вижте пълния преглед на iPage

3. Dreamhost

dreamhost vps хостинг

Най-ниската цена: $ 10 на месец

Време за реакция: 418 мс

Uptime: 100%

Вижте хостинг планове на Dreamhost

Една от големите силни страни на Dreamhost е, че те са доста близки до уеб хостинг компания с пълна услуга. Те продават имена на домейни и предлагат хостинг пакет VPS за 10 долара, който включва напълно нерегламентирана честотна лента. Ако трябва да закупите IP адрес в блока IPv4, те също ще ви покрият.

Тъй като става все по-често, можете също да очаквате сайтът ви да работи на силно отзивчиви SSD дискове. Основният план включва само 10 GB дисково пространство, така че хората с сайтове на heftier, които включват много медии, може да искат да търсят другаде.

Dreamhost също е напълно управляван доставчик на услуги и 10 долара на месец са далеч и далеч от най-евтината цена, която ще намерите за това. Те имат на разположение персонал за поддръжка на клиенти за теренни разговори 24 часа в денонощието също.

Основен плюс е безплатното предлагане от страна на компанията на автоматизирани архиви за сайтове на WordPress. Въпреки това няма да получите Windows сървър. В крайна сметка правят лесно добавянето на RAM за виртуализирани случаи, въпреки че това очевидно идва с разходи.

Времето е твърдо скално. Можете също да очаквате вашата система да е много отзивчива. Ако търсите щастливата среда между управлявани услуги, скорост и цена, Dreamhost постига много приятен баланс.

Вижте пълния преглед на Dreamhost

4. Домакински ветрове

hostwinds vps хостинг

Най-ниската цена: $ 4.49 на месец за неуправляем, базиран на Linux хостинг

Време за реакция: 1,093 ms

Uptime: 100%

Вижте Hostwinds хостинг планове

Друго вписване в много ниския край на ценовата скала са Hostwinds. Компанията предлага ниво от 4.49 долара за неуправляеми услуги, но има и предложение за $ 10.99 за управляван уеб хостинг. Най-долното ниво на системите включва едноядрен процесор с VPS, 30 GB SSD-базиран диск за съхранение, един TB на честотна лента и един GB RAM.

Най-големият ход на Hostwinds е, че освен Linux предлагат и Windows системи. Те осигуряват денонощна поддръжка на клиенти, но компанията предпочита потребителите да преминават към нейната чат система на живо. Можете да правите трансфери безплатно и да получите някаква помощ за това.

Изпълнението е на ръба на неприемливото, като първоначалното време за реакция преминава малко повече от една пълна секунда. Те включват защитна стена за корпоративен клас, а динамичната сценарийна среда е модерна PHP 7 система. Сигурността може да ви отведе до Hostwinds, както би могло да има нужда от управлявани хостинг услуги, но в противен случай смятаме, че клиентите могат да намерят по-добри оферти в същите ценови нива.

Вижте пълния преглед на Hostwinds

5. 1и1 IONOS

1 и 1 ionos vps хостинг

Най-ниската цена: $ 2 на месец за неуправляем, базиран на Linux хостинг

Време за реакция: 918 ms

Uptime: 100%

Изглед 1&1 хостинг планове на IONOS

Цената е толкова евтина, колкото ще намерите в бизнеса и вероятно това се чуди каква може да бъде уловката. Досега най-голямата уловка е, че ще имате достъп само до един виртуален процесор и половин гига RAM. Също така, мястото за съхранение, изненадващо, е само 10 GB, но е поне SSD.

Получавате само списък на обикновени Linux операционни системи за вашите $ 2. Впечатляващо обаче можете да изберете центрове за данни в Америка, Германия или Испания.

Вижте пълния 1&1 IONOS преглед

6. AWS облак

амазонски светлинно платно

Начална цена: $ 3,50 на месец

Време за реакция: 500 мс

Uptime: 99,99%

Преглед на AWS облачни хостинг планове

В най-строгия смисъл, предлагането на Amazon не е истинско VPS хостинг решение. Използвайки обаче масивната облачна архитектура на компанията, AWS Cloud предлага безпроблемно изживяване, което работи почти точно като нормален VPS.

Трудно е да победиш цената от 3,50 долара на месец, въпреки че уловката е, че навлизаш в среда, която е 100% неуправляема. AWS Cloud е създаден за хардкор техници в големи мултинационални компании и настройката е крайно непростима за хората, които са поне на високо ниво на средно ниво на знания, работещи с операционни системи, отдалечен достъп и други компоненти.

Планът за плащане може да бъде много приятен за хора, които се нуждаят от мащабируемост на евтиното. Това означава само да плащате за процесорни цикли и това може да е привлекателно за бизнеса, който се занимава с неща като прибързаните продажби на зимните ваканции. Ако не искате да увеличавате системата си, за да задоволите търсенето и плащате, за да запазите тази скала през извън сезона, тогава AWS си струва дълго да разгледате.

Основната страна е, че можете да инсталирате всичко, което искате на вашия инстанция. Ако искате да стартирате Node.JS вместо PHP, нокаутирайте се. Поради тази причина това е добра опция за висококвалифицирани специалисти, които знаят как да настройват отдалечено сървърите. За всички останали вероятно е разумно да потърсите другаде.

Вижте пълния преглед на AWS Cloud

7. Облачен АКС Alibaba

холибас vps хостинг на Alibaba

Най-ниската цена: 4,50 долара за 1TB трансфер на данни

Време за реакция: 2000 мс

Uptime: 100%

Прегледайте Alibaba Cloud ECS хостинг планове

Alibaba се мисли най-добре като китайската версия на Amazon и не е изненадващо, че компанията също навлиза в подобни предложения с облачен VPS. Цената е евтина мръсотия и е добра отправна точка за плащане за честотна лента само за използване. Потребителите получават един виртуализиран процесор, един GB памет и 40 GB SSD памет за цената. Това е много дисково пространство за долара. Компанията също така се ангажира да използва серията E5 от процесори Intel Xeon.

Времената за реакция извън Азия са видимо лоши. Ако настройвате сървъри за хора в Азия или Австралия, може да се доближите до номера, които виждате с AWS.

Ако настройката на AWS Cloud изглежда неприветлива за потребителя, тогава бъдете готови за правилния потребителски интерфейс от Alibaba. Намирането на точната опция за вашите VPS хостинг нужди може да бъде предизвикателство. Ако търсите алтернатива на AWS Cloud, Alibaba може да си струва да разгледате. Ако нямате технически избори, за да сортирате процеса на настройка самостоятелно, ще искате да продължите да ловите.

Какво е VPS и защо не е винаги евтино?

В сравнение с това, което се опитва да се конкурира, VPS хостингът всъщност е евтин. Въпреки че индустриалният стандарт от 30 долара на месец може да не звучи супер достъпно, особено в сравнение с някои хостинг опции като облачни сървъри и споделен хостинг, това е добра сделка в сравнение с това, което ще видите от специализирани хостинг компании. Напълно посветен сървър може да струва от няколко стотин до няколко хиляди долара на месец, в зависимост от типа машина, която ще извършва хостинг работата.

VPS хостингът е в много отношения продукт, насочен към хора, които искат да разделят разликата. Те се нуждаят от нещо, което е по-евтино от специализиран сървър, но все пак биха искали да имат нещо, което им дава пълен root достъп, възможност за инсталиране на собствен софтуер и широк администраторски контрол.

Какво точно е VPS, тогава?

Виртуализацията е процес, при който една компания разделя ресурсите на физическа машина на серия от виртуални частни сървъри. Всеки от тези виртуализирани инстанции е в състояние да предостави независима и напълно функционална версия на:

 • Операционна система
 • Среда на уеб сървър
 • Пълна файлова система

С други думи, това е напълно работещ компютър, който функционира в рамките на дял на много по-голяма машина. Не са рядкост хост машините да имат стотици процесорни ядра, много терабайти за съхранение и много оперативна памет. Разделянето на тези ресурси до куп виртуализирани сървъри означава, че компания може да предложи сървъри на няколкостотин клиенти, без да се налага да създава специална машина за всеки един.

Може би се чудите защо VPS не винаги е по-евтин. Голямото нещо за компаниите, поддържащи VPS сървъри е, че трябва да предоставят доста техническа и потребителска поддръжка. Евтиният VPS хостинг почти винаги не се управлява и това означава да се хвърли голяма част от поддръжката на уравнението. Компаниите също често отреждат други функции, за да запазят разходите, включително осигурявайки:

 • По-малко ядра на процесора
 • По-малко памет
 • Намалена мащабируемост
 • Лицензи за контролен панел с отворен код или евтини замърсявания
 • Софтуер без лиценз, по-специално стека LAMP

Те могат също така да избягват да предлагат неща като:

 • Windows VPS
 • DDoS защита
 • SSD устройства
 • Специализирани ресурси

Нищо от това не е по своята същност ужасно. Ако хоствате един сайт, който не получава тон трафик или се нуждаете от много мощности за обработка, това е превъзходен начин да спестите пари.

Какво да очаквате от евтин доставчик на VPS

Намирането на достъпна VPS хостинг компания не е невъзможно, но ще трябва да направите някои компромиси. В повечето случаи ще използвате Linux VPS, а не Windows сървъри. Мястото за съхранение също може да бъде доста ограничено, обикновено между 10 и 40 GB. Това няма да е проблем за повечето уебсайтове, но може да представя проблеми с развитието на сайта. Вероятно ще бъдете ограничени до няколко дистрибутора на Linux, като Ubuntu, CentOS или Debian.

Липсата на управлявана помощ с евтини доставчици на хостинг услуги на VPS може да бъде проблем за по-слабо развитите или опитни потребители. Управляваният хостинг е насочен към хора, които се нуждаят от помощ при проблеми с настройката и отстраняването на неизправности. В неуправляема среда, вие сте почти сами, както бихте били с действителна машина, седнала в стая. По-специално, виртуалната машина е на действителна машина, до която трябва да имате достъп от разстояние и това може да представи свой собствен предизвикателство, ако функции като SSH и FTP станат неотговорни.

Обикновено не се препоръчва на хора, които нямат Linux администраторски опит, да купуват евтин VPS сървър. Освен ако не можете да постигнете сделка с убиец на управляван сървър, работата като маркетолог или агенция, която се опитва да управлява сървър, може да се обърка. Най-добрите сделки с VPS не оправдават обесването без да има техническа поддръжка. Освен ако не ви е много удобно да работите с CLI и в интерфейс като PuTTY, абсолютно ще искате да получите напълно управляван хостинг план.

От друга страна, нискотарифният VPS е превъзходен начин да спестите малко пари, ако имате необходимите умения, за да го поддържате. Евтините VPS сървъри може да ви помогнат да реализирате стотици долари спестявания, особено ако трябва да стартирате няколко от тях.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map