Bluehost срещу HostGator 2020: Сравнете цените, функциите и още

Решението на Bluehost срещу HostGator е трудно. Защо? И двамата са достъпни, начално ниво домакини с много възможности. Те са имена на марки, за които сте чували и може би дори от известен подкастър. И така, кое е най-доброто за вас? Копаем по-долу.

ЦЕНИТЕ  |  СТОЙНОСТПОДДЪРЖА  |  непрекъсната работа  |  SPEED  |  ХАРАКТЕРИСТИКА  |  ЗАКЛЮЧЕНИЕ  


Bluehost е една от най-популярните хостинг компании в целия свят, но дали е точно за вас? С разпознаването на име и подобрената поддръжка на клиенти, това е солиден избор за начинаещи.

4.5

рецензент

4.6

Потребители (12 гласа)

СРЕЩУ

С над 1 милион уебсайтове, хоствани, HostGator е бегемот. HostGator е чудесен стартов хост за тези, които търсят евтин хостинг с някои много разширени функции.

3.8

рецензент

4.2

Потребители (11 гласа)

Ценообразуване

Резултат: 4.5

Bluehost има някои от най-достъпните цени за начално ниво, като споделеният хостинг е най-популярен на най-ниските цени. Отнехме половин точка за ценообразуване поради 3-годишния срок, необходим за най-добрата сделка, но като цяло става въпрос за толкова евтино, колкото се получава:

SharedWordPressVPS
Продажна цена$ 2.95 / месец$ 19.95 / месец$ 18.99 / месец
Нормална цена$ 7.99 / месец$ 29.99 / месец$ 29.99 / месец
Най-доброто заначинаещиWordPressБизнесът

Вижте цените

Резултат: 4.5

HostGator разполага с голям избор от планове, всичко – от споделен хостинг на бин до изгоден хостинг до VPS. HostGator е много агресивен по отношение на цените си, като дава огромни отстъпки, тъй като изглежда да спечели пазарен дял. Тяхната амбиция е ваша полза:

SharedWordPressVPS
Продажна цена$ 2.75 / месец$ 5.95 / месец$ 29.95 / месец
Нормална цена$ 10.95 / месец$ 14.95 / месец$ 89.95 / месец
Най-доброто заначинаещиWordPress сайтовеСайтове за растеж

Вижте цените

стойност

Резултат: 4.5

Според нас Bluehost е огромна ценност. С цените, започващи от едва 2,95 долара на месец (промо цена), вие все още получавате подкрепа на много голяма компания с очакваната поддръжка на клиенти и качество на обслужването. Някои от най-добрите функции, включени в ценообразуването на стартовите дъски, които добавят към стойността, са непроменена честотна лента, безплатен SSL сертификат и 50 SSD в хранилището.

Смятаме, че споделеният хостинг плюс е по-добра сделка неограничен включени уебсайтове, неограничено място за съхранение и неограничен домейн. Преминавайки към други планове, ще видите като цяло страхотна стойност за парите, които харчите. Наистина няма да получите супер премиум функции, но стойността ще бъде много висока. 

Резултат: 4.5

HostGator предлага невероятна стойност за цените си. Истински не е толкова силен като SiteGround, който е най-любимият, но HostGator ще ви вкара във вратата много изгодно.

Като цяло той има много силна стойност, защото за това, което плащате, получавате много функции, като безплатни миграции, нерегламентирана честотна лента и поддръжка 24/7/365.

Там, където не виждаме силна стойност, е, когато те таксуват за екстри, които другите включват безплатно, като архивиране – които са от решаващо значение за здравето на вашия сайт. Те също така искат да таксуват допълнително за още по-добра продължителност, което според нас трябва да бъде основна функция, включена във всички планове, без значение колко евтино.

Поддръжка на клиенти

Резултат: 3.5

Поддръжката на клиентите на Bluehost е смесена чанта. Някои скорошни рецензенти никога не са имали проблем, други имат истории да чакат дълго време и да получават поддръжка на subpar.

С денонощна поддръжка както чрез телефон, така и чрез чат на живо – винаги можете да ги намерите. За разлика от други, по-премиум, поддръжка обаче може да не получите най-висококачествената технология, нито най-бързата услуга.

Повече информация

Резултат: 3

HostGator проверява всички кутии на повърхността с тяхната поддръжка: 24/7 и 365 дни в годината. Чрез чат и по телефон. Но клиентите разказват различна история.

Има много оплаквания от бавни реакции, некомпетентен персонал и цялостна под-номинална поддръжка. Има много хора, които нямат оплаквания, затова ви препоръчваме да изпробвате тяхната подкрепа преди да купите.

Повече информация

Хостинг Uptime

Резултат: 4.5

Отчетите в мрежата показват, че Bluehost ъптайм е доста силен от 99.99% до 100%.

Трудно е обаче да се намери дали предлагат някаква конкретна гаранция за продължаване на времето като HostGator (сестринска компания) прави. Техен страница за споразумение за актуализация на сървъра само обещава неясни обещания за по-малко от 15 минути престой преди да бъде определен. 

Тяхната споделена хостинг страница не прави препратки към конкретно обещание за ъптайм. Така че дори и със страхотни доклади за продължаване на работата с минимален престой, ние ги докосваме половин точка поради липса на прозрачност по този въпрос.

Резултат: 4.5

С над 99,5% време на работа, в зависимост от източника, няма много какво да се оплаквате с HostGator.

В допълнение, HostGator предлага безплатен месец на хостинг, ако те паднат под 99,9% гаранция.

Докирахме ги на половин точка, защото имаше някои случайни оплаквания от потребителите, а също така предпочитаме да виждаме 99,99% време за продължаване за доставчици на най-добри в класа.

скорост

Резултат: 3.5

През последните години Bluehost постигна значителен напредък в скоростта. Имаше редица оплаквания от потребители, но те подобриха хардуера си, за да вземат това сериозно.

Все пак трябва само да се покажете кикотене за да видите тонове оплаквания. Сега много проблеми със скоростта идват от цялостната настройка на уебсайта ви, а не само от хостинга, така че не забравяйте да вземете това предвид. Bluehost също има много клиенти, така че трябва да има оплаквания. 

Bluehost направи почетните споменавания в нашата най-бърза уеб страница за сравнение на уеб хостинг. Проверете тази публикация, ако се нуждаете от максималната скорост на сайта.

Резултат: 3.0 

Споделеният хостинг обикновено има проблеми със скоростта, чисто на базата на по-ниската цена на хостинга. HostGator е твърдо в средата на пакета, що се отнася до скоростта. Когато търсите кикотене, не виждате толкова оплаквания, колкото други споделени хостове като Bluehost, което е добър анекдотичен знак.

Ако търсите по-бърз продукт на HostGator, проверете хостинг HostGator Cloud. Ако искате още по-бърз споделен хостинг, който няма да наруши банката, обаче, силно препоръчваме или A2 хостинг, или SiteGround. Ще бъдете много по-щастливи с тях.

Характеристика

Резултат: 3.5

Bluehost има всички основни функции, които трябва да започнете, и много достъпен начин за стартиране на блогърите. Те включват безплатен SSL от Let’s Encrypt, който е задължителен, както и непроменена честотна лента.

Въпреки това, когато сравнявате с други компании като SiteGround и A2 хостинг, Bluehost липсва някои допълнителни функции, които са много полезни. Едно оплакване е фактът, че трябва да плащате за миграции, което е досадно.

Освен това трябва да надстроите някои от по-скъпите споделени планове като Choice Plus и Pro, за да получите резервни копия на сайта – които са от решаващо значение за всеки сайт.

Вижте всички функции

Резултат: 4.0

HostGator често се сравнява с Bluehost заради ценообразуването и функциите си, а като цяло HostGator наистина печели тук.

Между двете компании е създаден HostGator за повече професионални потребители. И когато сравнявате HostGator с която и да е друга компания за споделен хостинг, трябва да имате това предвид.

Харесва ни фактът, че миграциите са включени, имат инсталиране с едно щракване, са на cPanel и предлагат 99,9% гаранция за продължаване. Все още харесваме други хостове като SiteGround по-добри за функции като цяло, но HostGator има това, което трябва да започнете.

Вижте всички функции

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map