Хостинг на Amazon Web Services (AWS) срещу сравняване на BlueHost май 2020 г.

Решаване между Bluehost и Уеб услуги на Amazon (AWS) хостинг?


Ако е така, вие сте рядка порода.

Причината е, защото това са два напълно различни подхода към уеб хостинга. Bluehost е по-традиционен хост на ниски цени с основните функции и стандартен интерфейс ControlPanel, с който може да сте свикнали. AWS е създаден за разработчици, със собствени интерфейси и различен модел на ценообразуване.

Като се има предвид, има някои ключови моменти, които трябва да се вземат предвид при избора между тези два хоста. Нека се потопим вътре.

Ако сте нов за уеб хостинг или за смяна на хостинг доставчик за първи път, задачата може да бъде поразителна. Изборът на уеб хостинг услуга е трудно решение. Няколко фактора играят роля в процеса на вземане на решения. Трябва да помислите за неща като структура на цените, престой на услугата и наличните функции, които ви предоставя хостинг услуга.

Поддръжката на клиенти също е важен фактор. Искате техническа поддръжка на разположение незабавно, когато нещо се обърка, независимо дали това се случва в най-натовареното време на деня или посред нощ. Ще разбием както хостинг услугите на Amazon Web Services (AWS), така и компаниите BlueHost, за да определим коя от тях предоставя по-добра опция за нуждите на вашия уеб хостинг.

Бързо настрана: искате перфектен хибрид на AWS цените с поддръжка на Bluehost? Вижте Cloudways – хибридно хостинг решение с мащаб, цени и поддръжка на клиенти.

AWS vs BlueHost сравнителна мрежа

wdt_IDFeatureAmazon Web ServicesBlueHost
1Престой / Uptime99,95%99.9%
2Поддръжка на клиентиСтрахотна услуга24/7 Чат на живо
3Започване на съхранениеВарира50 GB
4Начална цена0,08 $ / часЗапочва от $ 3,95 / месец

Проверете цените на Bluehost

AWS срещу Bluehost A Поддръжка B Скорост C Характеристики D Стойност E ПрозрачностAWS Преглед 4 Рецензент 3.1 8 гласа34.54.54.53.5ABCDEBluehost Review 3.6 Рецензент 3.5 18 гласа3.52.544.53.5ABCDE

Сравняване на основните характеристики на AWS срещу Bluehost

Има толкова много функции за сравнение, когато гледате хостове, че дори не е смешно. Има толкова много жаргон, че може да накара главата ви да се завърти! Тъй като нашият сайт има за цел да разбие хостинг компаниите за вашия среден маркетинг или предприемач – а не за опитните разработчици – искаме да се съсредоточим върху аспектите, които са най-важни за вас.

AWS има толкова много възможности за хостинг, че е невъзможно да се сравнят всичките им продукти в този преглед. Като цяло ще се съсредоточим върху AWS, като предлагаме хостинг предложенията си EC2 и S3, както и техния продукт Amazon Lightsail, който е фокусиран върху малкия бизнес / нетехническия пазар.

Трябва ли дори да сравнявате AWS и Bluehost?

Ето какво е – ако сравнявате тези две компании, може да искате да преосмислите какви са целите ви. Това наистина са две различни зверове.

Трябва да отидете с AWS, ако имате екип за разработка или агенция, която ви помага при настройката на вашия хостинг. AWS осигурява голяма мащабируемост, цени и опции, но техният продукт не е изграден за вашия среден потребител. Поради тази причина сега искам да ви предупредя, за да помислите дали имате ресурси за разработка за управление на AWS или собствените си технически умения. Като се има предвид, те имат сравнително нов продукт на Amazon Lightsail, който е много по-приятен за начинаещия, но това все още е донякъде пригодено за някой с някои основни разработки или технически умения.

Ако не сте супер технически ориентирани и просто искате добър хост с голяма поддръжка, бих препоръчал първо да сравните няколко други хоста. Първо, ако търсите невероятна поддръжка и можете да похарчите около $ 15 на месец, препоръчвам ви да сравнявате Bluehost с SiteGround. Ако търсите солиден домакин със страхотни отзиви, вижте Bluehost срещу A2 хостинг. Ако можете да харчите между 30-100 долара на месец за това, което някои смятат за най-добрия хостинг на WordPress, вижте прегледа Bluehost срещу WP Engine.

Добре – просто трябваше да дадем този контекст, защото тук наистина има голяма разлика между AWS и SiteGround, така че трябва да получите контекст.

Сравнение на време на престой / прекъсване

Когато сравнявате отчетите за времето за престой / актуализация, един от тези хостове го предоставя, а другият – не, което трябва да даде някаква индикация за качество.

AWS предоставя своите сервизно табло за здраве за да може обществеността да го гледа по всяко време. Bluehost не предоставя нищо подобно на това.

Bluehost не предявява никакви претенции за процента си на ъптайм на маркетинговите си страници, въпреки че като цяло обещават отлично качество. Те не спират да предоставят действителен процент от времето, през което е достъпна тяхната услуга. Настоящите клиенти заявяват, че тяхната услуга работи и работи 99,9 процента от времето. Освен това имате възможност да добавяте SSL и SSH криптиране към вашия уебсайт, което ще повиши сигурността и ще помогне да се установи и по-силна връзка. Компанията използва система за резервно захранване на UPS и силна комбинация от сървъри, за да помогнете на услугата да работи и работи максимално ефективно..

Хостингът на Amazon Web Services (AWS) е може би истинският лидер в индустрията по отношение на процента на ъптайм, който предлагат техните сървъри. Компанията използва същата мрежа от сървъри като техния онлайн магазин за търговия на дребно, така че всеки път, когато компанията инвестира в технология за подобряване на Amazon.com, на теория същата технология се свежда до AWS сървърите, които бизнесът може да закупи. Компанията също така предлага пълна резервираност на сайта и автоматични системи за архивиране, които работят, за да гарантират, че сървърите им са работещи и работят по всяко време. За да помогнат при наличието на услуги, те предлагат центрове за данни от цял ​​свят, включително Сао Пауло, Сингапур, Токио и Калифорния. Amazon Lightsail обещава 99,95% време за продължаване в споразумението си за ниво на обслужване (SLA).

Сравнение на функции

Bluehost предоставя богати функции на своите клиенти. Ще се насладите на почти всеки инструмент, който можете да си представите, за да подобрите вашата уеб хостинг услуга. Компанията поддържа изцяло различни видове кодиране, включително PHP, Perl 5, Javascript и Flash. Ще се радвате на неограничено количество дисково пространство и имейл акаунти, които са достъпни за употреба, както сметнете за добре. Можете също да управлявате неограничен брой различни имена на домейни, което е перфектно, ако бизнесът ви бързо се разраства.

Хостингът на Amazon Web Services (AWS) ви предоставя планирани резервни копия и виртуално съхранение в облак, които са полезни, когато нещо се обърка, и трябва да изтеглите информация от времето, когато уебсайтът ви е работил правилно. Тяхната хостинг услуга напълно поддържа различни платформи, включително Joomla, Ruby, WordPress и Magento. Можете също така да използвате опции за хостинг на Windows и Linx, ако предпочитате.

Сравнение с поддръжка на клиенти

Bluehost има място за подобрения в отдела за обслужване на клиенти. Техният уебсайт посочва, че поддръжката за обслужване на клиенти е лесно достъпна чрез 24/7 чатове на живо, имейл билети и телефонни обаждания. Налична е и видеотека, която предоставя помощ за общи проблеми с техническата поддръжка. Липсата на поддръжка на клиенти обаче е често срещано оплакване както с бивши, така и с настоящи клиенти. Има съобщения за дълги времена на чакане и непостоянно качество на поддръжката. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е първо да си поговорите с един от техните търговци, за да определите качеството.

Поддръжката за обслужване на клиенти е малко объркваща с Amazon Web Services (AWS). Отвън те не отправят много претенции за качество на поддръжката на клиенти, но ви подканват да влезете в конзолата, за да започнете. Те също така обсъждат избора на план за поддръжка на клиенти, което не е успокояващо. Като се има предвид, че AWS се стреми към пазара на разработчици, те трябва да адаптират поддръжката на клиенти, за да съответстват на един от многото им продукти. Накратко, качеството на тяхната поддръжка на клиенти е несигурно.

Сравнение на цените

Bluehost има някои доста евтини начални планове да ви вкара във вратата, но цените се повишават след известно време, докато AWS има по-последователни цени, които също са евтини.

Ценовата структура на Bluehost е изградена със стандартните ви многопластови планове, които ви насърчават да изберете средния вариант. Плановете за споделен хостинг започват от $ 3,95 на месец (с отстъпка) и ви предоставят един уебсайт, който разполага с 50Gb пространство. Вие също така получавате пет имейл акаунта, които имат 100MB място за съхранение всеки и стандартна гаранция за ефективност. Следващата структура на цените е за план на VPS, който започва от $ 29,99 на месец. За тази цена получавате 2 CPU ядра, 30GB SAN и 2GB за съхранение.

Bluehost има 30-дневна гаранция за връщане на парите:

„Ако анулирате в рамките на 30 дни, получавате пълно възстановяване само за вашата хостинг услуга. Гаранцията за връщане на пари не се прилага за повечето добавъчни продукти, като например домейни, като се има предвид уникалният характер на техните разходи. “

Това е полезно за тези, които искат да тестват качеството, без да губят пари в крайна сметка.

Хостингът на Amazon Web Services (AWS) има няколко различни хостинг продукта, така че ценообразуването варира значително в зависимост от нуждите. Най-простият план за собствениците на бизнес ще бъде тяхната опция Lightsail, която започва от $ 5 на месец. Това опростява ценообразуването в сравнение с някои от техните други продукти, които се зареждат по минута или час. Ако трябва да превключите или надстроите функции, те предлагат почти всяка възможна функция под слънцето. Lightsail предлага a едномесечен безплатен пробен период също.

Окончателна препоръка AWS срещу Bluehost

Когато сравнявате хостинг на Amazon Web Services (AWS) и Bluehost, това е като сравняването на ябълки с портокали в по-голямата си част.

Bluehost е насочен към първи блогъри и предприемачи, които искат да създадат уебсайт по прост начин. AWS има сложно и объркващо количество опции за начинаещи, въпреки че предлагането на Lightsail е добър прост начин да започнете.

Ако трябваше да избирате между двете, а сте искали евтин и прост хостинг, Bluehost е пътят. Въпреки че това идва със силната препоръка да разгледате някои други хостинг от по-високо ниво на входно ниво като Siteground или A2 хостинг.

AWS е евтин, бърз и много гъвкав и би се препоръчал за начинаещ начинаещ, ако те са донякъде технически здрави. Ако не се сплашите от изучаването на нова система и обикновено Google може да заобикаля проблемите ви, тогава може да намерите техническите иновации на AWS да са привлекателни и силно дългосрочно решение. Ако тепърва започвате, трябва да започнете с Амазонка Lightsail.

Друг вариант? Вижте Cloudways. Те предлагат управляван уеб хостинг на базата на AWS или Google Cloud платформи. Перфектният хибрид на цена и поддръжка. Нашият пълен преглед на Cloudways се потапя във всички подробности.

Преглед на Bluehost Преглед

По-долу е резюмето на пълния ни преглед на Bluehost.

Преглед на Bluehost 3.6 / 5 Рецензент {{reviewsOverall}} / 5 Потребители (18 гласове) Плюсове

 • Някои от най-евтините цени
 • Тонове функции
 • Добър за начинаещи
 • Страхотни функции за сигурност за хостинг на бюджет

Против

 • Скоростта може да бъде проблем
 • Времето не е гарантирано
 • Някои проблеми с поддръжката

Резюме.Защото Bluehost е толкова голям и споделя ресурси със сестрински компании, те могат да предложат някои от най-евтините цени за хостинг. А за невероятно ниските цени плановете на Bluehost обхващат повечето основни положения, като хостинг на WordPress, VPS, солидни функции за сигурност и множество безплатни инструменти за зареждане. Но в края на деня получавате това, което плащате. Липсва обслужване на клиенти на Bluehost, продължителността на труда е трудна, а скоростта им оставя много да се желае. Уеб администратори на бюджет, които не предвиждат много трафик или билети за поддръжка, ще намерят всичко, което търсят с цените на Bluehost. Но ако по-голямата надеждност е важна за вас, струва си да отделите допълнителните пари за по-ориентиран към клиента хост като SiteGround или WP Engine. Support3.5Speed2.5Features4Value4.5Transparency3.5

Преглед на AWS Преглед

По-долу е резюмето на пълния ни преглед на AWS.

Отзиви на Amazon Web Services 4 / 5 Рецензент {{reviewsOverall}} / 5 Потребители (8 гласове) Плюсове

 1. Автоматично мащабируемо съхранение
 2. Предложете модел „Плащане за употреба“ на ниска цена
 3. Отлични възможности за поддръжка
 4. Безплатен план за нови потребители
 5. Големи Terabyte файлове

Против

 1. Стандартните пакети не са налични
 2. Цени варират по местоположение
 3. Трябва да прецените и изчислите употребата си
 4. Подкрепете по-трудно да контактувате

Support3Speed4.5Features4.5Value4.5Transparency3.5

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map