Най-добрите безплатни уеб хостинг сайтове (май 2020 г.)

Най-добрите безплатни уеб хостинг сайтове (май 2020 г.)

Най-добрите безплатни уеб хостинг сайтове (май 2020 г.)

Току-що стартирахте бизнес и искате уебсайт, но не можете да разпределите парите?


За щастие, има някои действително безплатни хостинг опции – въпреки че трябва да сте наясно в какво влизате или може да се окажете по-разочарован от всякога.

хоствайте свой собствен уебсайт от вкъщи

Конфигурирането на уебсайт може да бъде трудна задача и много фактори, които търсят безплатни хостинг сървъри, имат много фактори да направят това..

Има много плюсове и минуси, които вървят заедно с безплатни хостинг сайтове. Ако се интересувате от безплатен хостинг на сървър, добре е да научите малко за това как работи и какви са най-добрите безплатни уеб хостинг компании. Нека разгледаме някои от най-големите в бизнеса, след което ще обсъдим какво трябва да имате предвид при използването на безплатен уеб сървър.

000webhosting

000webhost

Време за реакция: 230 мс

Uptime: 99,75%

Вижте 000webhosting планове

000webhosting спечели репутация на безплатна уеб хостинг компания, която предлага ниво на бързина, което е на ниво с големите кучета в бизнеса. Потребителите получават редица предимства с безплатните си акаунти, включително:

 • 10 Gb на честотна лента
 • Един Gb дисково пространство
 • Достъп до софтуер за форум и чат Discord системи

Както може да очаквате с високоефективен безплатен уеб сървър, да, има някои предупреждения. Голяма за всеки, който създава малък бизнес, е, че не хостват акаунти по имейл. По същия начин можете просто да забравите да получите нещо, наподобяващо поддръжка на клиенти. И има doozie: те също ще отвеждат сайта ви офлайн за един час всеки ден.

Ще можете да настроите MySQL база данни и можете да поставите два уебсайта във вашия акаунт. FTP достъп също е налице. Може би най-впечатляващото е, че те работят на PHP 7.3 и по-нови на своите сървъри. Можете да използвате собственото си име на домейн, а поддомейните са разрешени безплатно. Това включва автоматичните инсталатори, които могат да настройват WordPress, Joomla и други системи за блогове и CMS.

Има и съобщения за „реклами за неактивност“ в сайтове за 000webhosting. Те използват изскачащ стил и това може да не е добре с хората, които търсят безплатен уеб хостинг, без реклами. Очевидно можете да деактивирате тази функция в cPanel, но това не е нещо, което начинаещите ще разберат, докато нямат проблем.

Вижте пълния преглед на 000webhosting

Infinityfree

безкрайно главно

Време за реакция: 1000+ мс

Uptime: 99.9%

Преглеждайте безплатни планове

Голямата стъпка на продажбите от Infinityfree е, че те предлагат както неограничена честотна лента, така и дисково пространство. Трябва да отбележите обаче, че посещенията на уеб страници на ден са с максимална стойност 50 000. Това е повече от достатъчно за всеки, който просто публикува сайт за семейни снимки или личен проект, но не е чудесен за бизнеса. Можете също така да хоствате до 400 бази данни в MySQL.

Едно от по-впечатляващите предложения на компанията са безплатните SSL, DNS и Cloudflare CDN. Ако се опитвате да генерирате трафик в съответствие с настоящите SEO указания на Google, това е много добри неща. Ако искате да създадете прост и безплатен акаунт за хостинг на домейни, това може да бъде много изгодно. По същия начин можете да хоствате неограничени имена на домейни в акаунта си. Потребителите могат също така да използват до 10 имейл акаунта и на всеки им е разрешен един FTP акаунт. Infinityfree сметки, че няма „принудителни реклами“. Малко е неясно какво означават под това, но компанията все пак насърчава подкрепящите потребители да изключат рекламните си блокери.

Скоростта е малко проблем. Времето за зареждане на сайта често се брои в десетки секунди, особено за инсталирането на WordPress. Ако търсите хостинг план с време на зареждане на мълнии, вероятно ще искате да ловите сред други безплатни уеб хостинг услуги. Освен това ограничението за посещения отменя голяма част от стойността на неметрираното дисково пространство и честотна лента.

Wix

Wix

Време за реакция: 400 мс

Uptime: 99.9%

Вижте планове за хостинг на Wix

Може да забележите изграждане на модел. Всички в сектора на безплатните уеб сървъри имат ниша, в която изграждат своите стъпки на продажбите. За Wix не става въпрос за това, че е най-бързият или абсолютният най-надежден. Вместо това те се фокусират върху това, че са компанията, която доставя най-добрия създател на уебсайтове с интерфейс за плъзгане и пускане. Особено за хора, които са нови в уеб дизайна, хостинг доставчиците с добри приложения за изграждане, интегрирани в техните предложения, могат да бъдат изключително привлекателни.

Wix е сред по-добрите компании и по отношение на продължителността и отзивчивостта. Това отнема много от ужилването от получаването на безплатен план. Те осигуряват осезаеми 500 Mb честотна лента на месец и не твърде големи 500 Mb дисково пространство също. Не са налични и имейл акаунти.

Безплатният създател на уебсайтове, както може би си представяте, може да отнеме известно време. За щастие, Wix предоставя и поддръжка на клиенти чрез чат, имейл и телефон. Строителят е в състояние да създаде и онлайн магазини. Ако не знаете много код и се опитвате да създадете сайт за няколко минути, има много добър аргумент за работа с Wix.

x10hosting

x10хостинг основен

Време за реакция: 340 ms

Uptime: 100%

Вижте x10hosting планове

Друг участник в сегмента на неограниченото дисково пространство и честотна лента на пазара е x10hosting. Те използват облачна система, която използва SSD дискове, за да осигури добра отзивчивост. Ще имате достъп до cPanel, PHP и MySQL и това прави предложенията на компанията отличен избор за всеки, който има поне междинен опит в уеб програмирането. Всички софтуерни пакети в стека са настроени на най-новите версии. Те също са в бизнеса повече от десетилетие и пакетът им включва създател на уебсайтове.

Опитвайки се да се разграничи малко, x10hosting цели да бъде компания за инсталиране с едно щракване. Можете да зареждате различни приложения, включително:

 • WordPress
 • Joomla
 • PHPBB
 • Magento

Предложението Magento е приятна добавка, тъй като позволява на начинаещите да започнат бързо с електронната търговия.

Както е обичайно за повечето компании в бизнеса за предоставяне на безплатен уеб хостинг без реклами, можете да очаквате да нямате имейл на вашия сървър. За един акаунт е разрешен и само един домейн и уебсайт.

Голямото раздразнение с x10hosting като една от “безплатните и неограничени със звездичка” уеб хостинг компании е, че те прилагат политика за спиране на акаунти, които използват много ресурси. Това се прави по тяхна преценка и изисква намеса на потребителя за премахване на блока. Някои потребители дори са докладвали за изтриване на уебсайтове.

Отличната скорост и продължителност на работа са изкушаващи. Въпреки това, справянето с политиката за използване на ресурси означава да се справите със ситуация почти толкова лоша, колкото да бъдете депластирани. Това е гадно да инвестирате много работа в изграждането на сайт на хостинг платформа, само за да го видите.

AwardSpace

awardspace

Време за реакция: 800 мс

Uptime: 100%

Вижте планове за хостинг на AwardSpace

AwardSpace излиза на пазара като 100-процентова компания без реклами, която осигурява 27/7 поддръжка на клиенти. Има опции с едно кликване за инсталиране както на Joomla, така и на WordPress, и те осигуряват гаранция за непрекъснато изпълнение от 99%, въпреки че повечето оценки на техните предложения ги привързват със 100% време на работа.

Какви са уловите? Ще получите само един Gb дисково пространство и 5 Gb честотна лента. Това не е ужасно, но нещата стават малко по-мрачни, когато се разровите в условията на услугата на компанията. Погребан в ToS е разрешение за продажба на вашите данни на трети страни.

Скоростта също е проблем с AwardSpace. Въпреки че изглежда, че тестовете показват лошо време на реакция от 800 ms, има съобщения за случаи, които са по-близо до 1500 ms.

Компанията се опитва да ви продаде и до платените им нива. Въпреки че някои от техните цени изглеждат евтини, долар за долар, вероятно можете да намерите хостинг пакет в по-късния ни раздел за почти безплатни уеб хостинг доставчици, които ще се представят много по-добре.

FreeHosting.com

freehosting main

Време за реакция: 948 ms

Uptime: 98,79%

Вижте планове за FreeHosting

По отношение на функциите, FreeHosting.com е една от най-добрите компании за безплатен уеб хостинг. Получавате 10 Gb дисково пространство и немерирана честотна лента в рамките на строго приемлива политика за използване. Потребителите могат също така всеки хоства един имейл акаунт на сайт! Контролният панел също се предлага на няколко езика.

С центровете за данни, разположени в Европа, производителността е сериозен проблем с FreeHosting.com. Времето за престой е неприемливо ниско, доближава се до еквивалента на това да сте офлайн поне половин ден всеки месец. Отзивчивостта също е доста лоша. Времето за зареждане на страницата е по-лошо и очаквате сайтовете, които използват въз основа на PHP системи за управление на съдържанието, да отнемат няколко секунди.

FreeHosting.com е трудно за всеки, който управлява малък бизнес. Истина, дори ако просто искате да хвърлите няколко семейни снимки на страница, вероятно бихте могли да се справите по-добре. Освен ако абсолютно не се нуждаете от наистина непроменена капачка на честотната лента, потърсете безплатно обслужване другаде.

Плюсовете и минусите на безплатните уеб хостинг сайтове

Професионалисти

Доста безопасно е да се каже, че най-големите плюсове на използването на безплатни доставчици е, че те предлагат своите неща безплатно. Това е голяма изненада. Като цяло обаче безплатно е направление, в което трябва да отидете, само ако търсите нещо като безплатен хостинг на домейн, където сте само имена за паркиране за по-късна употреба или продажба. Това също може да бъде добър начин да придобиете известна практика, като използвате софтуерни пакети като PHP и MySQL, но имайте предвид, че ограниченията на файловия мениджър и достъпа до базата данни все още могат да ви попречат да растете като дизайнер на уебсайт или програмист. Хората, които се опитват да се справят с HTML и CSS обаче, трябва да са добре.

Против

Един от минусите е доста очевиден. Свободно рядко означава наистина свободен. Например, неограниченото измерване на честотна лента почти винаги е обект на ограничения за използване, ограничения на ресурсите и дори произволни ограничения за броя посещения на ден, които вашият сайт може да приеме..

Съществува основен проблем, който остава невиждан, ако не сте добре запознати с начина на конфигуриране на средната безплатна хостинг услуга. Безплатен хостинг почти универсално означава споделен хостинг. Това означава, че уебсайтът ви не само използва същите ресурси като други сайтове на сървъра, но има сериозен шанс и вашият сайт да бъде хостван в рамките на една и съща файлова система.

Много уеб сайтове от нисък клас, дори тези, които се плащат, използват този модел, за да намалят разходите си, но това е проблематично от съображения за сигурност. Не можем да подчертаем достатъчно силно, че не трябва да съхранявате чувствителни данни във всеки вид споделена хостинг система. Ако не сте на 100% сигурни, че планът ви включва поне виртуален специализиран сървър, който има собствена разделена памет и пространство за съхранение, абсолютно не трябва да съхранявате нищо, което изисква сигурност във файловата система или в базата данни.

Точковата наличност на функции е проблем. По-специално липсата на безплатен имейл обикновено е досадна. Ще видите и много „безплатни“ оферти, които всъщност не предоставят безплатно пълното нещо. Например, „безплатен SSL“ обикновено е само генериран от потребител сертификат, който не е напълно валидиран.

Всъщност безплатен SSL сертификат няма да има на хостинг план без разходи. Вероятно ще трябва да плащате поне 10 долара на месец, за да получите подходящ безплатен SSL сертификат, който преминава през призната компания за охрана. Същото важи и за получаването на наистина безплатно име на домейн.

За хора, които са доста опитни, особено кодери, безплатно често е много проблематично. Безплатните домакини обикновено се придържат към стария училищен LAMP стек. Можете да забравите за създаването на сайт, който например използва Node.JS или Ruby. По-модерните бази данни, като NoSQL, можете просто да забравите за безплатния слой.

Каква е алтернативата, може да попитате? Да допуснем, че не гледате безплатни хостове, защото искате да разклоните много пари. Имайки това предвид, ето някои почти безплатни алтернативи, които си заслужава да се разгледат.

По-добре от безплатно: Много евтини планове за уеб хостинг

Евтиното е по-добро от безплатно, защото всъщност ще получите без реклами хостинг и реална поддръжка. Безплатният хостинг всъщност не е нещо, те ще ви получат по някакъв начин. Може също така просто да се прекъснеш и да спечелиш няколко долара на месец.

Ipage

Ipage

Начална цена: $ 1,99 на месец

Време за реакция: 780 ms

Uptime: 99,95%

Вижте планове за хостинг на iPage

Преминаването с iPage е най-вече за получаване на неограничено дисково пространство и честотна лента на много ниска цена. Те не са най-мълниеносното от почти безплатните доставчици и имат само два центъра за данни в САЩ. Компанията също е тясно фокусирана върху стека LAMP, така че няма да се измъкнете от най-лошите недостатъци на безплатните хостинг сайтове. Те също така предоставят солидна поддръжка на клиенти чрез чат система, но телефонна поддръжка и имейл поддръжка не са налични.

Можете да получите безплатно име на домейн за първата си година и дори има безплатен SSL сертификат. Цената е отлична, но вероятно можете да намерите по-бързи и по-мощни опции другаде. Предоставянето на малко гаранция за цената също е хубаво и iPage предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Вижте пълния преглед на хостинг на iPage

NameCheap

имена главен юли 19

Начална цена: $ 1,37 на месец

Време за реакция: 535 мс

Uptime: 100%

Преглед на хостинг планове NameCheap

NameCheap е компания, която се занимава с бизнес повече от десетилетие и отдавна се фокусира върху продажбата на домейни и хостинг планове с ниска цена. Голяма търговска точка е, че предлагат безплатна помощ при миграция на уебсайтове. Ако вече сте установили присъствие на сървъри на друга компания, е хубаво да знаете, че там ще има техническа поддръжка, която да ви води през процеса.

Компанията има малко положителна репутация сред търговците на имена на домейни. Ако търсите добра опция за паркиране, където можете да пуснете домейн, е трудно да победите NameCheap.

Поддръжката на клиенти обаче е малко забележима с NameCheap. Дори хора, които са се занимавали с представители от второ ниво, са получили копиране и поставяне на отговори от базата знания.

Ако сте начинаещ, който се страхува, че може да се нуждаете от помощ, NameCheap не е за вас. За по-квалифицирани и опитни хора обаче, NameCheap предлага абсолютно най-ниската цена, която ще намерите за използваем уеб хост без реклами на вашия сайт.

Вижте пълния отзив за хостинг на NameCheap

SiteGround

основна площадка на главния юли 19

Начална цена: $ 3,95 на месец

Време за реакция: 570 ms

Uptime: 99,97%

Вижте хостинг планове на SiteGround

Siteground е компания, която е фокусирана върху осигуряване на производителност на ниво предприятие и повечето от плановете му са съответно ценови. Те обаче не искат да оставят потребители и начинаещи в пустинята в пустинята и там е в сила техният евтин хостинг ниво. Предлагат се безплатни трансфери на уебсайтове и можете да получите 24/7 клиентска и техническа поддръжка чрез телефон, имейл или чат.

Стабилната стабилност е важен фактор, особено след като започнете да плащате на компания, за да поддържа сайта си работещ. За щастие, Siteground предлага широка гама от добавки, които гарантират стабилност. Те включват:

 • Безплатен CDN
 • Безплатни ежедневни архиви
 • Центрове за данни на множество места по целия свят

Не е ясно посочено на хостинг страницата, но честотната лента е без значение. Ще получите и 10 Gb дисково пространство. Пространството за съхранение на MySQL е неограничено и ще имате достъп до cPanel и SSH. SSL и HTTPS също са включени безплатно.

Тези, които искат нещо, близко до бизнес ниво, без да влагат много пари, ще намерят SiteGround за привлекателна опция. Можете също така лесно да надстроите до повече хранилище и ресурси за няколко долара повече. Помощта ще има за вас всяка стъпка по пътя и това прави SiteGround една от по-интересните почти безплатни опции за начинаещи.

Вижте пълния преглед на SiteGround хостинг

AWS облак

амазонски светлинно платно

Начална цена: $ 3,50 на месец

Време за реакция: 500 мс

Uptime: 99,99%

Вижте планове на Amazon

Две неща трябва да бъдат заявени предварително за използването на Amazon Web Services за хостване на сайт. Първо, това изобщо не е за начинаещи. AWS е създаден за организации като Netflix и бейзбол в Major League, които всеки ден трябва да излъчват огромни количества видео и данни. Не е приятелско място за малкото момче да плува.

Второ, ценовата структура може да бъде направо объркваща. Цялото използване на сървърите на Amazon се измерва и таксува въз основа на използваните CPU цикли. Те се опитват да направят някои по-опростени структури за ценообразуване на разположение в евтин ред за $ 3,50 на месец, но това всъщност е доста трудно да се създаде.

Измерването и таксуването в тази форма може да бъде добро нещо. Особено ако се опитвате да поддържате и работи сайт по време на колебанията между пиковите и ниските сезони. Например, малък бизнес, който има сайт за търговия на дребно, който привлича само обилен трафик през сезона на ваканционните пазарувания, вероятно не иска да плаща същото за хостинг през юни, както правят през декември.

AWS позволява автоматично мащабиране, но вие също ще искате да следите страницата за фактуриране, за да сте сигурни, че разходите няма да излязат от контрол. Дори и да използвате малък уебсайт и да го хоствате на AWS, не спите при този проблем. Еднократно неоткрито нападение за отказ на услуга може да изяде ресурси и да ви струва пари.

Едно от основните предимства на AWS е, че можете да хоствате каквото и да дяволите искате на сървърите на Amazon. Няма нищо, което не ви пречи да разделите облачен екземпляр и да инсталирате операционна система по ваш избор върху него. Това е безумно ниво на контрол за този слой.

заключение

Безплатният хостинг обикновено идва с множество струни. Разумно е да помислите какви са вашите приоритети, преди да изберете домакин. Рекламите на страница тревожат ли? Трябва ли да защитите информация? Вие сте начинаещ или опитен професионалист?

Силно препоръчваме на хората да помислят дали да преминат към почти безплатна опция, ако изобщо е възможно. Плановете за безплатен хостинг са чудесни за просто получаване на проекти или публикуване на малко информация за лична страст. Ако се опитвате да запазите малък бизнес или организация в мрежата, може да искате да спечелите малко пари.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector