Най-добрите доставчици на хостинг услуги VPS – Сравнете цените и характеристиките за 2020 г.

Най-добрите доставчици на хостинг услуги VPS – Сравнете цените и характеристиките за 2020 г.

Най-добрите доставчици на хостинг услуги VPS – Сравнете цените и характеристиките за 2020 г.

VPS хостингът е идеалното комбинация от цена и производителност.


С толкова много възможности обаче пейзажът е объркващ.

Разграждаме най-добрия VPS хостинг в света, за да ви помогнем да вземете решение.

най-добрият хостинг за малък бизнес

Постигането на точния баланс между ефективността на разходите и администраторската мощност при плащането на хостинг решение може да бъде предизвикателство.

Една от по-привлекателните опции обаче се обръща към доставчик на VPS.

Какво е VPS хостинг?

VPS означава “виртуален частен сървър.” Идеята на VPS е да имате среда, която е като да имате собствен физически сървър, без да плащате за хардуерните разходи, които идват с получаването на цяла машина за себе си.

Особено за хора и организации, които се нуждаят от настройки с приличен размер, намирането на най-добрата VPS хостинг компания може да доведе до голяма промяна. Тя ви позволява значително повече контрол, отколкото може да получите при много други опции за хостинг, а цената е достатъчно разумна, че повечето хора са удобни с него.

В това сравнение на VPS хостинг ще разгледаме първите десет VPS компании, опциите, които предлагат и техните плюсове и минуси. В края ще разгледаме и някои основи на това какво прави хостинг доставчикът и защо можете или не искате да тръгнете в тази посока. Ще обсъдим и как VPS се сравнява с алтернативи, като споделен хостинг, специализиран сървър и облачен хостинг.

1. хостинг на InMotion – управляван & Облачен VPS

inmotion хостинг управляван vps хостинг

Най-ниската цена: $ 27,99 на месец с двугодишно споразумение

Време за реакция: 635 ms

Uptime: 100%

Вижте хостинг планове на InMotion VPS

Подобно на много компании, които предлагат VPS хостинг планове, InMotion предоставя редица различни услуги. Хубаво е да знаете например, че можете да преминете към специален сървър. Членовете на екипа за поддръжка на компанията са длъжни да завършат повече от 160 часа обучение преди да се занимават с клиенти, така че ще бъдете в добри ръце, когато се обадите на поддръжка на клиенти.

Голямо предимство за хора, които не са толкова технични, е че InMotion предлага както управлявани, така и възможности за самообслужване сред своите VPS планове. Ако сте маркетинг с малко опит в настройването на хостинг услуги или да се занимавате с неща като самата операционна система или root достъп, управлявания план ще гарантира, че някой ще бъде там, за да ви води през целия процес. Те дори предлагат услуги за дизайн на уебсайтове, така че да можете да настроите цялото нещо без прекалено много шум.

Вижте пълния преглед на хостинг InMotion

2. A2 хостинг – управляван & Неуправляем VPS

a2 хостинг vps хостинг

Най-ниската цена: $ 5 на месец за напълно неуправляем VPS

Време за реакция: 279 мс

Uptime: 99,66%

Преглед на хостинг планове A2

Опцията на A2 с най-ниска цена е много привлекателна за конкретен набор от клиенти. Ако разполагате с техническите умения, необходими за самостоятелно справяне със сървъра, разделянето на над 5 долара на месец вероятно е най-добрият избор за хостинг на VPS на база цена-производителност. Евтиното предлагане не е зверски, тъй като ще се справите с едно ядро ​​на процесора, но може да бъде много рентабилно, стига да не планирате да стартирате нищо компютърно интензивно, като FFmpeg за качване на видео и реализации.

Ако всъщност не сте сигурни какво контролен панел е камо ли как да го използвате, има опция за хостинг на управляван VPS сървър, която ще ви помогне да отговорите на тези нужди. Това е доста по-скъпо от предлаганото от тях базово ниво, но при около $ 35 на месец, управляваното решение все още е конкурентно. Освен това ще получите повече ядра на процесора и дисково пространство с тази настройка, така че може да искате да го проверите, дори ако сте хардкор разработчик с администраторски умения на сървъра.

Скоростта също е основен плюс за A2 хостинг. Включвайки се при по-малко от 300 ms във времето за реакция, планът на виртуалния сървър ви дава толкова добро, колкото можете да очаквате от специален хостинг пакет.

Вижте пълния преглед на A2 хостинг

3. Bluehost

bluehost vps хостинг

Най-ниската цена: $ 18.99 на месец уводно и $ 29.99 на месец след

Време за реакция: 2200 ms

Uptime: 99,98%

Преглед на хостинг планове Bluehost

Въпреки че евентуалната цена на пълен работен ден от 30 долара на месец е почти стандарт за индустрията, Bluehost предлага няколко опции, които биха могли да я направят по-привлекателна. По-специално, компанията предоставя безплатен домейн с всеки от своите хостинг планове и това безплатно име на домейн всъщност се придържа към акаунта за целия живот на плана. Това не е просто въвеждащо предложение. Има и гаранционен срок за връщане на парите от 30 дни.

Освен това получавате доста средно място на диска от 30 GB пространство на диска, но компанията предлага SSD съхранение извън кутията. По подобен начин получавате две ядра на процесора на вашия сървър с дори план с най-ниска цена. Използвайки KM хипервизора, компанията също така гарантира, че всяка унция ресурси, за която плащате, е гарантирано, че е предадена на вашия виртуален сървър.

Надолу, времето за реакция на Bluehost е ненужно. Ако търсите да стартирате нещо, което не е известно реагиращо самостоятелно, като WordPress, това прави Bluehost трудно не. Преживяването за крайните потребители ще премине от бавно до направо болезнено.

Поддръжката на клиенти е голям плюс и за Bluehost. Времето за работа е солидно и можете да очаквате помощ винаги, когато може да има проблеми.

Вижте пълния преглед на Bluehost

4. HostGator

хостингс vps хостинг

Най-ниската цена: 29,99 долара на месец

Време за реакция: 1610 ms

Uptime: 100%

Вижте хостинг плановете на Hostgator

Отначало руж, предложенията на HostGator не изглеждат най-лудите като VPS хостинг сравнения. Те са на цена в опаковката, но поне не се опитват да ви подведат с каквито и да било подли въвеждащи оферти. Където HostGator наистина превъзхожда общото дисково пространство, което предлагат. Получавате 120 GB място за съхранение на твърди дискове с най-ниско ниво на плановете, като лесно омаловажавате много от конкурентите.

Ако искате да направите уебсайт с интензивно съхранение, например нещо, което е тежко с фотография или PDF файлове, чудесно е да получите такъв вид дисково пространство. Ще го оцените също, ако се опитвате да настроите свой собствен хостинг на WordPress и трябва да хоствате множество съдържание.

HostGator е VPS услуга, която работи в продължение на почти две десетилетия. Те осигуряват денонощна поддръжка на клиенти през безплатна телефонна линия. С офиси и центрове за данни на четири континента те също така дават на своите клиенти добро разпространение на места с машини за VPS, за да пребивават в.

Недостатък на хардкор DIYers обаче е, че HostGator е най-вече наклонен към продажбата на услуги на своите клиенти. Те с удоволствие ще ви продадат име на домейн, IP адрес и помощ при SEO. Отгоре, това е чудесно за, да речем, маркетингова агенция, която няма тона техническа поддръжка на собствения си персонал.

Вижте пълния преглед на Hostgator

5. iPage

ipage vps хостинг

Най-ниската цена: $ 19,99 на месец

Време за реакция: 708 мс

Uptime: 99,75%

Вижте планове за хостинг на iPage

iPage функционира като добър-не-голям доставчик на VPS сървър, който обслужва определена част от пазара. Те са фокусирани най-вече върху имена на домейни и управляван хостинг на WordPress, но предлагат VPS хостинг услуги, ако знаете къде да търсите. За малко по-ниската от средната цена получавате много стандартни функции, включително:

 • Едно ядро ​​на процесора за вашия VPS
 • 40 GB дисково пространство
 • Една TB на честотна лента
 • Един VPS
 • Безплатен достъп до cPanel

Стандартната им инсталация е дистрибуция на Linux, CentOS, която има солидна репутация. Няма опция за Windows, но ще имате достъп до добре LAMP стека. Версията на PHP е 5 и това, за съжаление, е с дата. Управляваната поддръжка е достъпна, но без допълнително заплащане.

Ако искате да създадете високо сигурен и модерен сайт, който зависи от светкавично бърз код за работа, iPage не е страхотен. За хора, които просто се нуждаят от способността да хоства динамични скриптове, все пак, това е доставчик на уеб хостинг, който си струва да разгледате. Няма да получите високоефективна система, но ще получите прилична такава за цената.

Вижте пълния преглед на хостинг на iPage

6. Течна мрежа

течен уеб vps хостинг

Най-ниската цена: $ 29 на месец

Време за реакция: 603 мс

Uptime: 100%

Преглед на течни планове за уеб хостинг

Liquid Web е друга компания от средата на пакета, която има малък обрат. Тяхната система използва облачна VPS архитектура, а не по-стандартната настройка за управление на сървъра, която използват много компании.

Този подход има своите плюсове и минуси. Основен професионален фактор е, че в облачна система мащабируемостта е много по-проста. Ако трябва да преминете към повече място за съхранение например, можете просто да направите няколко кликвания в контролния панел на вашия акаунт и ще го получите в рамките на няколко минути. При по-традиционна настройка тази задача изисква специалист за поддръжка на управлявани услуги, който да ревизира виртуалния ви сървър и вероятно ще ви е останало, че трябва да преинсталирате всичко.

Това обаче не е истински VPS. Той просто функционира като един. Това разграничение вероятно не е голяма работа за повечето потребители, тъй като облачните VPS и обикновените виртуализирани конфигурации разчитат на една и съща идея, осигуряването на ресурси от по-голяма колекция от хардуерни ресурси. В облака просто ще рисувате от много по-голям басейн.

Liquid Web е напълно управляван доставчик на хостинг услуги. Въпреки че ще имате пълен корен достъп, няма да останете сами в пустинята, ако нещо се обърка. Те предлагат само операционни системи за Linux на най-ниското ниво, но Windows сървърите са налични, ако преместите дори едно ниво.

Вижте пълния преглед на течния уеб

7. GoDaddy

godaddy vps хостинг

Най-ниската цена: $ 19,99 на месец уводно и $ 29,99 на месец след това

Време за реакция: 697 мс

Uptime: 100%

Преглеждайте хостинг планове на GoDaddy

GoDaddy е нещо като досадно повсеместната компания. Някога те са изградили име, което продава евтини имена на домейни, но това се е оттеглило в миналото. В днешно време те просто предлагат малко от всичко, включително както VPS, така и специализирани хостинг сървъри. За съжаление, GD може да бъде доста задвижван от продажбите и можете да очаквате много заявки на екрана за проверка, предлагащи да ви продадат SEO услуги, SSL сертификат и почти всичко, което е с човешки бъбрек.

Компанията има един основен напредък за това. Цялата честотна лента е напълно без значение. Ако вашият VPS може да се справи с товара, не им пука колко трафик ще го ударите. Освен това получавате три специални IP адреса, включени във всеки акаунт на VPs сървър. Особено, когато хоствате много домейни в една система, това може да бъде хубаво.

Бъдете предупредени обаче, че неуправлявания акаунт с GoDaddy е случай на оставяне да умре в пустинята. Те с радост ще ви таксуват за помощ, но не трябва да преминавате с неуправляем акаунт през тях, освен ако не сте напълно уверени в своите администраторски умения. Компанията включва стандарт cPanel.

Всеки хост сървър използва два процесора с по 6 ядра всеки. Това означава, че ще споделяте своята процесорна мощ с други машини.

GoDaddy не е любим на никого, но може да бъде много удобен, ако имате много елементи, които искате да запазите в един акаунт. Например, ако хоствате 100 имена на домейни и всички те изискват свои собствени SSL сертификати, хубаво е това да е на едно място.

Вижте пълния преглед на GoDaddy

8. Dreamhost

dreamhost vps хостинг

Най-ниската цена: $ 10 на месец

Време за реакция: 418 мс

Uptime: 100%

Вижте хостинг планове на Dreamhost

Ако търсите подобна настройка на тази, която предлага GoDaddy, за Dreamhost може да се каже много. Цената е много по-ниска, а минималният пакет има 10 GB по-малко дисково пространство. Всичко работи на SSD дискове, а вие все още получавате неограничена и неограничена честотна лента. Ще получите и безплатен SSL сертификат.

Екипът за поддръжка на клиенти на компанията е на разположение за телефонни обаждания 24/7. Един от основните бонуси е те да хвърлят в автоматизирани архиви за хора, които управляват WordPress сайтове. Това също е напълно управлявано решение и 10 долара на месец са лесно най-евтините, за които ще получите управлявана помощ. RAM паметта също може да бъде увеличена бързо. От друга страна, Dreamhost не прави Windows.

Скоростта на Dreamhost е много бърза, особено за този ценови клас. По същия начин е трудно да се оплаквате от 100% продължаване.

Вижте пълния преглед на Dreamhost

9. Домакински ветрове

hostwinds vps хостинг

Най-ниската цена: $ 4.49 на месец за неуправляем, базиран на Linux хостинг

Време за реакция: 1,093 ms

Uptime: 100%

Вижте Hostwinds хостинг планове

Hostwinds предлага както управлявани, така и неуправляеми решения. Най-евтината управлявана система започва от $ 5.17 на месец, но това стига до $ 10.99 на месец след края на въвеждащия период. Ще получите сравнително стандартното предлагане на:

 • Едно ядро ​​на процесора
 • 30 GB SSD съхранение
 • Един TB за пренос на данни
 • Един GB RAM

Налични са и управлявани опции за Windows.

Поддръжката на клиентите е налична 24.7, но компанията се опитва да притисне потребителите към опашката си за чат на живо. Прехвърлянето на уебсайтове е безплатно, а Hostwinds поддържа няколко центъра за данни. Също така е инсталирана защитна стена за корпоративен клас.

Като цяло, предложението за цена-изпълнение не е голямо за Hostwinds. Това е, поради липса на по-добър начин да го поставите, вариант, който е там, ако искате някъде другаде да погледнете.

Вижте пълния преглед на Hostwinds

10. 1и1 IONOS

1 и 1 ionos vps хостинг

Най-ниската цена: $ 2 на месец за неуправляем, базиран на Linux хостинг

Време за реакция: 918 ms

Uptime: 100%

Изглед 1&1 хостинг планове на IONOS

Ако искате абсолютната най-евтина и най-нескрита VPS хостинг опция, IONOS вероятно е пътят. Започвайки само от $ 2 на месец, получавате едно виртуализирано ядро ​​на процесора и само половин мег RAM. Има и само 10 GB SSD пространство, но отново, това е евтината мръсотия, която осигурява минимално жизнеспособен сървър за хостинг на уебсайтове.

Не е изненадващо, че на този етап ще имате само избор на базирана на Linux операционна система. Можете обаче да вземете центрове за данни в:

 • Съединените Щати
 • Германия
 • Испания

Потребителите могат също да изберат от Ubuntu, Debian или CentOS.

Едно интересно е, че ако искате да плащате стандартните за индустрията 30 долара на месец, можете да получите доста средна настройка. На това ниво получавате избор на cPanel или Plesk за контролни панели, а също така получавате добавянето на Archlinux и OpenSUSE. За още $ 20 на месец можете да добавите Windows. Най-интригуващото обаче е, че планът с по-високо ниво включва четири виртуални ядра на процесора, 160 GB SSD памет и 8 GB RAM. Това е доста добър пакет за ценовия диапазон. Включено е и управление на защитната стена.

Вижте пълния 1&1 IONOS преглед

Разбиране на VPS хостинг

Сканирайки през десетте най-добри VPS фирми, получавате доста добро усещане за това как изглежда индустрията. Повечето компании струпват около 30 долара на месец със своите предложения. Обикновено таксуват повече за управляван хостинг, а Windows обикновено също е допълнително.

Голямото нещо, което трябва да разберете за VPS хостовете е, че те са почти толкова близки до използването на специален сървър, колкото можете да получите, без да плащате за една машина. Виртуализацията е процес, при който ресурсите на един компютър или колекция от компютри, използващи облачен софтуер, се разделят сред потребителите. В интерфейса за виртуализация техник от компанията осигурява ресурси само за вашия сървър.

Например, една компания може да използва машина с четири процесора, всеки от които има 56 ядра. Всяко ядро ​​поддържа две нишки. Запазвайки няколко ядра за справяне с административните нужди, това им дава възможност да предоставят на потребителите еквивалент от около 400 виртуални ядра, без никой да се припокрива. Те могат също така да използват нещо като 500 TB за съхранение в RAID масив и да го предоставят по подобен начин.

Всеки един от посочените сървъри се държи така, сякаш това е собствена машина. Можете да инсталирате операционна система на всеки един и какъвто софтуер желаете, и това е голямото предимство на VPS. Вие получавате:

 • Близо до едно машинно изживяване
 • Общ административен контрол над ОС
 • Достъп до пълен екземпляр на сървър за много по-малко от цената на една машина

Операционните системи имат голямо значение. Ако не сте запознати с Linux, е добра идея да проучите това, особено ако не желаете да плащате премията за Windows на сървър. Може да искате да наемете или сключите договор с някой, който е запознат с Linux, за да гарантира, че имате помощ, когато имате нужда от това.

Най-важното е, че няма да бъдете ограничени в конфигурирането на вашата система. Например, на уебсайт за хостинг на изображения може да се наложи да инсталира GD, за да позволи безпроблемно управление на типовете файлове. При споделено решение няма да можете да направите това.

Недостатъци на VPS хостинг

Недостатъкът при използването на VPS е, че има ограничения за количеството ресурси, които можете да освободите. Специализирани сървъри и дори огромни облачни случаи могат да стигнат до хилядите долари. Те обаче често позволяват на потребителите да разположат където и да е от две до 96 ядра за сървър. Повечето хора не се нуждаят от толкова много огнева мощ и затова VPS е чудесен избор за клиентите, които имат нужда от разходи и се нуждаят от среда, която те изцяло контролират.

заключение

VPS хостингът е популярен вариант, защото често позволява на хората да получат най-доброто от двата свята. Ценообразуването е разумно, обикновено под $ 50 за план за начално ниво. В същото време вие ​​получавате това, което функционално е един единствен сървър. Ако искате да се възползвате максимално от персонализацията, без да се налага да разбивате банката, доставчик на VPS си струва дълго да разгледате.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector