Namecheap vs Godaddy: Кой е най-добрият регистратор на домейни? (Май 2020 г.)

Namecheap vs Godaddy: Кой е най-добрият регистратор на домейни? (Май 2020 г.)

Namecheap vs Godaddy: Кой е най-добрият регистратор на домейни? (Май 2020 г.)

Ако изберете GoDaddy или Namecheap за следващата си покупка на име на домейн?


Чувствам се объркан? Не знам какво да избера?

Не се отчайвайте.

Имаме отговор за вас.

Може да бъде предизвикателно да се получи обективно мнение кой от тези два популярни избора е най-добрият регистратор на домейни. След закупуването на много домейни от двете компании, ние имаме отговор за вас.

Има много фактори, които трябва да се вземат предвид в лицевата част на Namecheap срещу GoDaddy. По отношение на разходите, GoDaddy ценообразуването и ценообразуването на Namecheap са много разумни, особено при редовни промоции, сезонни продажби и значителни отстъпки при масови покупки. И двете компании предлагат голямо разнообразие от услуги като продажби като електронна поща и хостинг на уебсайтове, но за тази статия се фокусираме най-вече върху коя компания е най-добрият регистратор на имена.

GoDaddy, основан за първи път през 1997 г., вероятно е най-известният регистратор на домейни в бранша. Обширните им маркетингови кампании помогнаха за разпространяване на информираността за тяхната марка за потребителите и професионалистите, особено рекламите, пуснати по време на сезонния рекламен блиц Superbowl в САЩ, но дали те са най-доброто място за закупуване на имена на домейни?

Namecheap, основана през 2000 г., е забележим конкурент на GoDaddy. Те получиха подкрепа от много гласове в лобито за защита на личните данни, като излязоха в противовес на Закона за спиране на пиратството онлайн (SOPA). Като един от най-големите регистратори на домейни в бранша, те предлагат разнообразие от TLDs (домейни от най-високо ниво) на своите клиенти.

Ценообразуване

Може би най-важният фактор за клиентите е колко пари ще трябва да платят, за да купят името на домейна си. И GoDaddy, и Namecheap са на конкурентни цени с много отстъпки, достъпни целогодишно, но нека разгледаме текущите цени, за да добиете представа колко ще ви струва да закупите домейн за вашия хоби сайт или бизнес.

Цени на GoDaddy

Цените на GoDaddy варират в зависимост от вида на TLD, който купувате (.com, .net. .Org, домейни на страната и т.н.) и дали купувате година, две години или повече. Също така сезонните разпродажбени и промоционални купони имат тенденция да свалят цената още повече.

Ако искате да купите име на домейн евтино, ще искате да използвате купон или да изчакате промоция или продажба на сайта. Често, ако купувате първия си нов домейн с компанията, ще получите най-добрите оферти. GoDaddy обаче ще ви удари силно при подновяванията, така че бъдете внимателни.

 • .com Домейни: $ 2,99 (но $ 0,99 с тази връзка) за първата година с 2-годишна покупка, като за втората година се таксува на $ 17,99
 • .нетни домейни: $ 13.99 за първата година, като за втората година се таксува $ 19.99
 • .org Домейни: $ 11.99 за първата година, като за втората година се таксува $ 20.99
 • .io Домейни: $ 49.99 за първата година, като за втората година се таксува $ 59.99
 • .xyz Домейни: $ 0.99 за първата година, като за втората година се таксува $ 14.99

Това са само извадка от най-популярните TLD, предлагани от GoDaddy.

Вземете първия нов домейн за $ 0,99 в GoDaddy

Ценообразуване на имена

Вярно на името си, Namecheap е склонен да работи малко по-евтино от GoDaddy. Подобно на техния конкурент, Namecheap има много продажби и сезонни отстъпки през цялата година, както и купони, които могат да помогнат за намаляване на цената на вашата покупка.
За евтина регистрация на имена на домейни, те със сигурност са един от най-добрите възможности за избор.

 • .com Домейни: $ 8.88 годишно
 • .нетни домейни: $ 12,98 годишно
 • .org Домейни: $ 12,98 годишно
 • .io Домейни: $ 32.88 годишно
 • .xyz Домейни: $ 1,38 годишно

Namecheap предлага много TLD от тези възможности, така че си струва да разгледате.

Вижте най-новите намаления на Namecheap (до 46% отстъпка)

Цени за регистрация на частни имена

Всеки, който притежава име на домейн, трябва да се тревожи за своята поверителност. Регистрацията на частни имена е услуга, предлагана от двете компании. Без тази защита всеки може да отиде в публична директория и да попита вашия домейн за информация, която може да включва вашия телефонен номер, име и фамилия и всяка друга лична информация, която предоставяте на регистратора.

Злобните актьори като хакери могат да използват тази информация, за да атакуват вашия бизнес, да търсят вашите лични профили в социалните мрежи онлайн или дори да интегрират тази информация в стратегии, използвани за атака на вашия уебсайт. Крадците за самоличност също могат да поискат вашия домейн за същата информация в опит да ви откраднат самоличността. Хората, които купуват професионално и прехвърлят ценни имена на домейни, също не могат да се свържат с вас в дома или бизнеса ви, за да ви сплашат, за да могат да купят вашия домейн за по-малко от това, което си струва!

Namecheap предлага безплатна регистрация на частни имена, за да скрие вашите идентификационни данни от Whois заявки, докато GoDaddy придава премия към цената на домейна за същата услуга. Namecheap е ясният победител тук.

GoDaddy Discount Domain Club

Ако планирате да купувате домейни в насипно състояние, струва си да помислите GoDaddy за регистрация на евтини имена на домейни. За $ 120 / година получавате .com подновяване само за $ 8,29 / година.
Тъй като Интернет маркетинг, който търси масово купуване на домейни за PBN или дори като глобална марка, която се опитва да заключи всяка възможна пермутация на вашето име на домейн, може да си струва времето да се присъедините към клуба.

Няма пряк еквивалент с Namecheap, въпреки че слухът е, че в момента Namecheap работи върху тяхната версия на същата идея.

Потребителски опит & Поддръжка на клиенти

Цената не е единственото нещо, което трябва да вземете предвид, когато решавате за Namecheap срещу GoDaddy. Потребителското изживяване и поддръжката на клиентите са съществен фактор за вашия избор.
Ако някоя от фирмите има интерфейс, който не ви харесва, или нямате API, съвместим с избрания от вас език за програмиране на уеб разработчика, преминаването с една компания в другата може напълно да прекъсне работния ви процес.

Ето някои причини, поради които някои потребители предпочитат една компания пред другата. Както при всички мнения онлайн, вашият пробег може да варира.

Потребителски опит на GoDaddy

GoDaddy

Претърсвайки Интернет, можете да намерите много мнения за клиентското изживяване на GoDaddy.

Противопоказания на GoDaddy:

 • Изглежда, че настоящата бизнес стратегия на GoDaddy се фокусира върху продажбите, като предоставя на клиента голямо разнообразие от различни опции за добавки към домейна, което забавя процеса на закупуване.
 • Някои потребители намират интерфейса на GoDaddy за объркващ или фрустриращ за използване като цяло. Често срещано оплакване е, че интерфейсът е претрупан и фокусиран върху продажбата на други услуги на клиента, а не да предоставя лесен достъп до критична информация.
 • Поддръжката за електронна поща и чат е разумна, но някои потребители се оплакват, че техниците и агентите за поддръжка използват консервирани отговори и отговарят на въпроси само с общи решения.
 • GoDaddy бе критикуван, че заема позиции срещу неприкосновеността на личния живот и свободата, като излезе в подкрепа на Закона за спиране на пиратството онлайн (SOPA) и забрани клиентските домейни за хостинг на обидно съдържание.
 • Клиентите, които са използвали системата за търгове на домейни на GoDaddy, се оплакват вокално от сенчести бизнес практики, проблеми с търгове и други проблеми.
 • Някои рецензенти подозират, че няколко критични процеса в бекенда на GoDaddy са напълно автоматизирани без надзор или човешки принос, което доведе до проблеми с търговете и други функции на сайта.

Плюсове на GoDaddy:

 • GoDaddy разполага с обширен и добре обучен екип за мрежова и информационна сигурност. Тъй като те работят в бизнеса от 1997 г., те са имали сравнително малко нарушения и проблеми със сигурността.
 • Сайтът е подробно документиран и разполага с богато хранилище от помощни статии и ясни инструкции за клиентите.
 • GoDaddy има отлична поддръжка по телефона с бързи времена за реакция и внимателен персонал. Повечето клиенти изглежда го предпочитат пред по-ниската поддръжка на електронна поща и чат на живо.
 • Що се отнася до TLDs, GoDaddy има по-голямо разнообразие от домейни от най-високо ниво от всяка друга компания. Повечето TLD се пускат първо на GoDaddy, преди да бъдат представени на всички други регистратори.
 • Хостинг пакетите на GoDaddy понякога са по-достъпни от Namecheap, особено като се има предвид, че при всяка покупка на домейн е включен ограничен хостинг пакет.
 • Получавате достъп до денонощна поддръжка на клиенти чрез телефона, както и опции за чат
 • Прилична база от знания за често задавани въпроси, както и за жизнени и здрави форуми

Потребителски опит на Namecheap

namecheap

Като цяло е много добре оценен от клиентите, Namecheap със сигурност не е без някои недостатъци. На Reddit и Stackoverflow често се смята за едно от най-добрите места за закупуване на евтино име на домейн.

Противопоказания за имена:

 • Някои потребители се оплакват от затруднения със системата за автоматично обновяване, въпреки че тези проблеми са отстранени от тази година.
 • Минималистичният дизайн на уебсайта означава, че някои потребители, които предпочитат по-стабилно табло, ще останат да искат оформлението на баребоните на Namecheap.
 • Namecheap отчита малко по-ниска продължителност (99,8% ~) от някои от конкуренцията им.

Плюсове на имена:

 • Namecheap заема позиции за защита на личния живот и за свобода за разлика от GoDaddy, излизайки срещу Закона за спирането на пиратството онлайн (SOPA).
 • Минималистичният дизайн на таблото за управление на Namecheap е лесен за използване, лесен за четене и много отзивчив.
 • Здрав механизъм за предложения, който дава отлични идеи за алтернативни имена на домейни.
 • Лесен процес на плащане, без раздути функции или инвазивни продажби.
 • Впечатляващо, DNS на Namecheap никога не е бил компрометиран от хакери, доколкото знаем.
 • Доста добра цялостна поддръжка на клиенти
 • Прилична база от знания за често задавани въпроси

Допълнителни функции и продажби

И двете компании печелят допълнително от продажбата на други услуги като уеб хостинг пакети и хостинг на електронна поща на своите клиенти. Има някои разлики между двете.

Добавки за GoDaddy

 • Експертни услуги за управление на CMS, одити за сигурност, миграция, управление на VPS, оптимизация на Apache и множество други случаи на използване със 72-часово време за изпълнение.
 • Office 365 от 8,49 долара на месец.
 • SSL сертификати, започващи от $ 63,99 на година.
 • Уеб хостинг, започващ от $ 2,99 на месец.
 • WordPress хостинг, започващ от $ 4,99 на месец.
 • Услуга за регистрация на WHOIS Guard Private Domain Name срещу допълнителна такса въз основа на TLD по избор.
 • Много повече услуги непрекъснато се променят и стават все по-достъпни.

Добавки за имена

 • Безплатен еквивалентен срок на експлоатация на защитния WHOIS на GoDaddy <- това е огромно! Това означава, че получавате защита на поверителността на WHOIS, така че никой не знае вашето име и адрес
 • Безплатно препращане по електронна поща.
 • Безплатни потребителски сървъри за имена.
 • Споделен, дистрибутор, VPS и посветен хостинг пакети.
 • WordPress хостинг за $ 1 за първия месец, започващ от $ 3.88 на месец след това.
 • SSL сертификати, започващи от $ 7,88 годишно.
 • Премиум DNS за $ 4,88 на година.
 • Много повече услуги.

Уеб хостинг

Друго нещо, което трябва да се вземе предвид след закупуване на домейн от една от тези две компании, е тяхното уеб хостинг предложение. Истината е, че можете да свържете един от тези домейни с всеки уеб хост, няма значение къде го купувате. Но има малко предимство по отношение на удобството и обслужването на клиентите при запазване на името на домейна и уеб хостинга в една и съща компания.

GoDaddy хостинг

 • Широко предлагане на хостинг, от много евтина икономия чак до специализирани сървъри
 • Включен хостинг по имейл
 • Управляван хостинг на WordPress, започващ от само 1 долар, но не може да се сравни с нещо като WP Engine
 • SSL се плаща, което е недостатък. Можете да качите свой собствен безплатен SSL, но те затрудняват
 • Хостинг услугите обикновено са удобни за потребителя навсякъде, но не използват cPanel в някои хостинг предложения
 • Прегледайте всички отзиви за хостинг на GoDaddy тук – както и отзивите за GoDaddy Managed WordPress

Хостинг на имена

 • Namecheap има някои нелепо евтини хостинг цени (сега 50% отстъпка)
 • Включен хостинг по имейл
 • Те са по-нови в играта, така че да не са толкова опитни в хостинга
 • Имайте специална оферта за хостинг на WordPress, EasyWP – която има смесени отзиви
 • Лесни за потребителя административни панели като цяло
 • Ако имате прост сайт, добре е да отидете
 • Махнете 50% тук

заключение

В зависимост от размера на вашия проект и бюджета ви варира най-доброто място за закупуване на имена на домейни. Namecheap е ясен победител за повечето клиенти, въпреки че GoDaddy може да е привлекателен избор за клиентите, които искат да закупят масови домейни. И двете компании са много по-добри от конкуренцията, водещи в индустрията в иновациите, стабилността, сигурността и цените.

Вземете оферти за име на имена тук ->

Вземете оферти за GoDaddy тук, $ 0,99 за първи домейн ->

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector