WP Engine vs GoDaddy: Сравнете цените, характеристиките и скоростта – 2020

Ако сравнявате GoDaddy с WP Engine, сравнявате ябълки с портокали.


GoDaddy е свързан с цените за отстъпки, мащабни.

WP Engine е много по-високо качество, специфична за WordPress услуга.

Да, GoDaddy сега предлага своя управляван хостинг на WordPress, но това е по-скоро маркетингово име, отколкото всичко, което се конкурира с това, което WP Engine предлага.

WP Engine vs GoDaddy Ценообразуване

Обикновено повечето хора ще вземат решение въз основа на първоначалната цена, а не на общата стойност.

Ние разбираме, че ценовите точки могат да бъдат ситуация за създаване или прекъсване за много потребители, поради което ние не забравяме да представим тази информация преди всичко друго. Като се има предвид, трябва да споменем, че цената е само един компонент от услугата, която получавате, така че ако можете да похарчите малко повече и да получите по-добра стойност, силно препоръчваме да преминете по този маршрут.

В крайна сметка мантрата „получаваш това, за което плащаш“ е толкова вярна с хостинг услугите, колкото и с всичко друго.

Освен това, за да сме сигурни, че това сравнение е възможно най-равно, ние разглеждаме хостинг пакетите WordPress на GoDaddy, а не техните стандартни хостинг планове. По този начин можете да видите как те се подреждат въз основа на подобни фактори.

GoDaddy Цени за хостинг с един поглед

 • Основен план: 3,99 долара на месец за начало, 7,99 долара на месец за подновяване
 • Делукс план: $ 4.49 на месец за начало, $ 9.99 за подновяване
 • Краен план: $ 7,99 на месец за начало, $ 14,99 за подновяване
 • План за разработчици: $ 13.99 за начало, $ 24.99 за подновяване

Цени на двигателя на WP

 • Лично: $ 34 на месец (отстъпка с нашата връзка)
 • Professional: 99 долара на месец
 • Бизнес: $ 249 на месец
 • Premium: попитайте ги за ценообразуване

Както можете да видите, WP Engine е много повече от GoDaddy, което може да бъде достатъчно за някои хора, за да го избегнат напълно. Както споменахме по-горе обаче, стойността може да бъде много по-добър показател коя опция да изберете, така че не приемайте, че GoDaddy е по-интелигентният избор, защото струва по-малко. Това се казва, когато се сравнява само с цената, Go Daddy е много по-рентабилен.

Победителят: GoDaddy

Гарантирано връщане на парите

Когато става въпрос за изграждането на уебсайт, трябва да отделите време, за да разберете как да програмирате всичко и да се уверите, че всичко се събира. Като такъв, можете да изберете план само, за да разберете, че имате нужда от нещо различно след няколко дни да го изпробвате. За щастие, много хостинг услуги предлагат гаранция, което означава, че ако трябва да отмените услугата си в определен период от време, те ще ви възстановят безпроблемно. В този случай WP Engine ви предоставя до шестдесет дни, за да промените решението си, докато GoDaddy предлага четиридесет и пет.

Победителят: WP двигател

Поддръжка на клиенти

Преди да разделим различните функции и предимства, които получавате с всеки хост, първо искаме да разгледаме колко добри са техните системи за поддръжка. Колкото и да сте добри в изграждането на уебсайтове, в крайна сметка ще трябва да говорите с някой в ​​техническата поддръжка, така че е наложително да имате достъп до тях по всяко време и да получите бързи отговори. Имайки това предвид, има четири основни метода, които хостовете използват за предоставяне на поддръжка, така че нека да видим как всеки хост се подрежда.

Поддръжка по телефона

Когато става въпрос за извикване на гореща линия за поддръжка, не е нужно да чакате задържано завинаги, преди да стигнете до жив човек. Също така е най-добре, ако можете да се обаждате по всяко време ден или нощ, така че ако работите на сайта си посред нощ, пак можете да получите помощ, ако нещо се обърка. И двете услуги предлагат денонощна поддръжка по телефона и двете не ви задържат твърде дълго.

Победителят: вратовръзка

Чат на живо

За повечето хора чакането в режим на задържане е едно от най-лошите неща за правене, поради което функцията за чат на живо обикновено е много по-добър начин. По този начин все още можете да разрешите проблема си в реално време, но не е нужно да се притеснявате от неловко мълчание или лоша асансьорна музика. И двата сайта имат надеждни функции за чат на живо, въпреки че GoDaddy не винаги е онлайн, така че трябва да се уверите, че се опитвате да ги достигнете през редовното работно време. Като се има предвид, че много хора работят на уебсайтовете си по всяко време на нощта, това е един вид съществен недостатък.

Победителят: WP двигател

електронна поща

Що се отнася до системите за поддръжка, не можете да бъдете по-основни от това да имате имейл. Това е така, когато имате проблем, който не е необходимо да се разрешава веднага. Независимо от това, не искате да чакате дни за отговор, така че е наложително услугата да ви се върне незабавно. Отново WP Engine има прилична услуга за електронна поща, но по някаква причина GoDaddy няма функция за електронна поща. Въпреки че можете да се обаждате по всяко време на деня и да чатите през редовното работно време, изглежда странно, че не можете да изпратите имейл, за да разрешите проблема си.

Победителят: WP Engine, очевидно

Форуми

Последният метод за домакините да предоставят подкрепа на своята клиентела е да разполагат с множество уроци и друга информация относно често срещаните проблеми, така че хората да могат да търсят решението на проблема си, без да се налага да говорят с никого или да чакат отговор. Както WP Engine, така и GoDaddy разполагат с такива системи, но GoDaddy разполага с много по-изчерпателен набор от често задавани въпроси и информация за инструкции..

Победителят: GoDaddy

скорост

Когато определяте стойността на хостинг услугата, един от най-добрите начини да направите това е да видите колко добре може да се справи с скоростта на зареждане. В днешното бързо развиващо се общество всичко, което отнема повече от няколко секунди, може да се почувства завинаги, поради което е толкова наложително, че домакинът ви не изостава. Ако има проблеми с зареждането, аудиторията ви ще отскочи от страницата ви и ще получите лоша репутация.

За да сравним скоростта на двата сайта, разгледахме независими тестове, направени от други, за да видим колко добре се подреждат. Ето резултатите.

GoDaddy

 • Най-добра скорост:31 секунди
 • Най-лоша скорост:97 секунди
 • Средно аритметично: 10 секунди

WP двигател

 • Най-добра скорост: 503 милисекунди
 • Най-лоша скорост:58 секунди
 • Средно аритметично: 872 милисекунди

Както можете да видите, WP Engine е много по-надежден и последователен, докато GoDaddy има значително широка граница на грешка. Тъй като не искате да се притеснявате дали хората ще се затруднят да зареждат вашия сайт, изглежда, че WP Engine е по-добрият вариант. Причината за по-добрите резултати изглежда е, че WP Engine е посветен на една услуга, докато GoDaddy прави повече от просто хостинг на WordPress, така че сървърите му трябва да реагират на различни видове данни.

Победителят: WP двигател

Uptime

Заедно с времето за зареждане, вие също искате да сте сигурни, че сайтът ви няма да се срине, поради което повечето хостове предлагат гаранция за продължаване. Това ще ви даде спокойствие, че страницата ви винаги ще бъде достъпна и няма да бъде подложена на проблеми с мрежовата връзка, независимо къде в света хората имат достъп до вашия сайт. Имайки това предвид, WP Engine предлага гаранция, докато GoDaddy не го прави. Това означава, че ако някога имате престой на сървърите на GoDaddy, те няма да ви компенсират, така че това може да бъде прекъсвач на сделката за някои.

Когато сравнявате двете услуги, те са отлични в осигуряването на високи проценти на време на работа, но предимството е на WP Engine. Не само, че този сайт има по-последователни 100% рейтинги за време на работа, но и фактът, че получавате гаранция, е приятно докосване.

Победителят: WP двигател

стойност

Сега, когато видяхме какво можете да очаквате, що се отнася до производителност и надеждност, нека разгледаме основните пакети, които получавате с всяка хостинг услуга. Отново, за да поддържаме нещата справедливи и балансирани, ще сравним двата сайта само за хостинг на WordPress. Това означава, че ако изберете стандартния споделен хостинг в GoDaddy, можете да получите малко по-различни пакети в зависимост от вашите нужди.

GoDaddy

 • Основен: Един уебсайт, 25K посетители на месец, 10 GB хранилище, безплатен домейн, SFTP пакет
 • Deluxe: Един уебсайт, 100K посетители на месец, 15 GB хранилище, безплатен домейн, SEO плъгин
 • Ultimate: Два уебсайта, 400K посетители на месец, 30 GB хранилище, безплатен домейн, един SSL сертификат
 • Разработчик: Пет уебсайта, 800K посетители на месец, 50 GB хранилище, безплатен домейн, един SSL сертификат

WP двигател

 • Лично: Един уебсайт, 25K посетители на месец, 10 GB хранилище, безплатен трансфер на данни, безплатни SSL сертификати
 • Professional: Десет уебсайта, 100 000 посетители на месец, 20 GB хранилище, безплатен трансфер на данни, безплатни SSL сертификати
 • Бизнес: Двадесет и пет уебсайта, 400K посетители на месец, 30 GB хранилище, безплатен трансфер на данни, безплатни SSL сертификати
 • Premium: 150 уебсайта, един милион посетители на месец, 100-300 GB хранилище, безплатен трансфер на данни и SSL сертификати
 • Enterprise: 150 уебсайта, пет милиона посетители на месец, 400 GB-1 TB съхранение, безплатен трансфер на данни и SSL сертификати

Както можете да видите, WP Engine осигурява много повече стойност от GoDaddy.

Както видяхме по-горе, ценовите точки са много по-високи, така че има смисъл, че можете да направите повече. Независимо от това, след като излезете отвъд основните пакети с всяка програма, е лесно да видите, че WP Engine може да предложи много повече. Освен това фактът, че получавате неограничен трансфер на данни и безплатни SSL сертификати за вашите сайтове, независимо от настройката на вашия план, означава, че WP Engine вече е по-добър избор. Единственото основно предимство, което GoDaddy има, е фактът, че можете да получите безплатен домейн с всеки план.

В противен случай вие се ограничавате сериозно, като изберете GoDaddy за свой хост в WordPress.

Победителят: WP двигател

заключение

Така че, що се отнася до хостинг на WordPress, очевидно е, че WP Engine има по-добри функции, по-голяма надеждност и по-добро обслужване на клиентите. Ако обаче не искате или не трябва да използвате WordPress за уебсайта си, тогава GoDaddy има множество други функции и предимства, до които можете да получите достъп, което го прави по-добре закръгленият хост.

Победителят: WP Engine за WordPress, GoDaddy за всичко останало

За да разгледате всички ваши опции за хостинг, вижте нашия WP Engine спрямо HostGator пост за сравнение.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map