11 места за научаване да кодирате онлайн (май 2020 г.)

11 места за научаване да кодирате онлайн (май 2020 г.)

11 места за научаване да кодирате онлайн (май 2020 г.)

Искате да се научите да кодирате, но нямате идея откъде да започнете.


Страшно е, бях там.

Вашата гениална нова идея за уеб приложение просто чака мозъкът ви да го настигне и програмира.

Истината е, че никога не е било по-лесно да се научим да кодираме онлайн от един от много източници – безплатни и платени.

Но откъде започваш?

Разбиваме любимите си източници и ви казваме кое може да е най-доброто за вас.

Учене на код по език

HTML

 

CSS

 

Javascript

 

Питон

 

SQL

 

IOS

 

Data Science

 

Разработка на мобилни приложения

андроид

 

IOS

Най-добрият начин за учене – различен за всички

Повече от всеки друг предмет можете да научите много кодиране онлайн безплатно. Но има пълен смисъл, тъй като целият интернет е изграден на код. Препоръчваме безплатни източници за начинаещи, които не са готови да инвестират пари в платен онлайн курс. След като получите грешка в кодирането, има смисъл да следвате структурирана програма, създадена от опитни разработчици.

1. W3Schools.com

Това място твърди, че е „Най-големият сайт за уеб разработчици в света“. Ако наистина искате да се запознаете с кодове и кодове на кодирането и структурирането на уебсайт отначало, това е чудесен ресурс. Той е просто изложен и включва секции за изучаване на HTML (Hypertext Markup Language) и CSS (Cascading Style Sheets). Този сайт за обучение ще ви запознае с HTML графики, JavaScript, програмиране от страна на сървъра, уеб изграждане и XML (разширим език за маркиране).

Училището предоставя пълен набор от учебни уроци, примери и класове. Можете също така да получавате сертификати на езици за програмиране HTML, HTML5, CSS, JavaScript, JQuery, PHP, XML и Bootstrap. Защо да се притеснявам да се сертифицирате? “документация от вашите умения ви позволява да се придвижите нагоре във вашата организация. ” И като бонус, ако някога излезете извън текущия си проект, тези сертификати и умения са много преносими. Всички предоставени упражнения, уроци и справки са напълно безплатни. Този източник би бил чудесен начин да се научите да кодирате безплатно за някой, който се учи най-добре чрез правене.

2. Udemy

Udemy несъмнено е един от най-добрите начини да се научите да кодирате специално за начинаещи. Този сайт обещава, че вие ​​„Научете как да публикувате собствения си уебсайт на живо в мрежата за нула време с този курс на уеб хостинг за крах.“ Чрез поредица от кратки видеоклипове той ви учи как да проектирате и публикувате сайта си за нула време. Самият сайт е доста разширителен и включва връзки към повече знания и повече начини за научаване на програмиране и кодиране. Най-хубавото е, че уеб хостингът Crash Course е напълно безплатен. Предлагат се повече курсове срещу малка такса. Но този сайт го прави много лесно да започнете.

3. Мрежа за разработчици на Mozilla

Този сайт има редица ръководства, статии, ръководства и др. Той не предлага толкова много опит от колкото други програми в този списък. С това каза, че все още е чудесен начин да се научите да кодирате безплатно и има други големи ресурси за това, когато сте готови да научите да кодирате, което може да ви помогне да научите някои други важни умения, свързани с хостинга. Този конкретен статия навлиза в прости, но страхотни подробности за това как да преследваме няколко лесни варианта за публикуване на вашия сайт.

За пълен контрол на вашия сайт, ще искате да наемете сървър пространство от хостинг компания (SiteGround или BlueHost) и закупете a домейн име, за да сте сигурни, че никой друг не може да вземе вашето име от вас. Използвайте онлайн издателска услуга като GitHub, Google App Engine или Dropbox. Можете също да използвате уеб базиран IDE (интегрирана среда за разработка) като Thimble.

4. Code.Org

Този сайт не предлага собствени класове, но те ви свързват с курсове от различни източници, които обхващат всяко ниво на опит. Сайтът е разбит на три секции, K-5, 6-12 и извън K-12. Курсовете K-5 обещават да ви помогнат „Научете се да правите своя собствена игра, приложение или компютърна рисунка.“ 6-12 състояния ще ви научи да „Изграждате истински работещи приложения, игри и уебсайтове с помощта на блокове, JavaScript, CSS, HTML и други.“ И накрая, отвъд К-12 ви дава възможността да преминете извън Code.org и да вземете университетски курсове онлайн или да научите нов език за програмиране.

Както може да очаквате поради факта, че има курсове, започващи толкова млади, той има доста детски вид. Не оставяйте това да ви заблуждава, на този сайт има фантастично съдържание. Смятам, че това е най-добрият начин да се научите да кодирате дете, но наистина има невероятни безплатни курсове за всички възрасти.

5. Codecademy

Codecademy може да се похвали, че можете „да се научите да кодирате безплатно“. Главната страница е сравнително гола; трябва да се регистрирате в сайта, за да можете да използвате уроците и учебните материали. Едното, което правите, има някои страхотни взаимодействия с учебните материали. Главната страница обаче предлага шепа отзиви от тези, които са използвали сайта, както и от тези, които са преодолели препятствията в преследването на мечтите си. Ще ви научи как да създавате и стартирате уебсайт. Той също така обхваща CSS и Java, както и различни други полезни езици за програмиране.

6. Академия Хан

Това е интерактив общност на разработчиците, които учат заедно. Сайтът насърчава взаимодействието с други потребители и сътрудничеството по проекти и има пространство за споделяне на вашите настоящи или минали проекти с други за обратна връзка и помощ. Тя обхваща рисуването & анимация, HTML / CSS уеб страници, Intro към SQL, разширени JavaScript, python и много други. Този сайт обхваща почти всяка тема, която можете да представите по отношение на компютърните науки и уеб разработката. Това прави с пълни уроци, видеоклипове и пълна общност от интерактивни учители и учащи. Това е идеално за начинаещи.

7. Корсера

Coursera.org е красив сайт, подобен на Khan Academy. Всичко е за учене, учене, учене. Това е друга пълна общност от хиляди учащи се, които взаимодействат и си сътрудничат по проекти и обучение. Той предлага множество курсове на всеки език за програмиране, който евентуално бихте искали да научите. Тя включва курсове, преподавани от университетски преподаватели онлайн. Най-добрият вероятно е HTML, CSS и Javascript за уеб разработчици Разбира се. Тя обхваща всички тези езици за програмиране и как ефективно да ги използвате, за да изградите точно това, от което се нуждаете. 

8. EdX.org

Това е още един сайт за обучение с отворено обучение като Khan Academy и Coursera. Предлага повече от 165 курса по компютърни науки. Така че, в зависимост от това колко задълбочено искате да получите, този сайт е идеален. Можете да намерите толкова много ресурси за изучаване на програмни езици и работа с уеб хостинг и разработка. Тук е кратък списък с курсове за уеб разработка и програмиране, които се предлагат, ако решите да следвате този маршрут. Някои от тези курсове също са доста задълбочени. Но отново, колкото повече се научите, толкова по-търгуеми и преносими умения имате.

9. Обучение на Google за програмисти

Този ресурс има някои много основни обучения за уеб разработка за най-често срещаните езици като HTML, CSS и Javascript. Това, което наистина отличава тази програма освен останалите в този списък, е фокусът върху мобилното програмиране за андроид и собствената мобилна платформа на Google за мобилна платформа. Те ви предоставят „класове за обучение, които описват как да постигнете конкретна задача с проби от код, които можете да използвате повторно във вашето приложение“. Той работи, като ви помага да изграждате по-малки проекти, които могат да бъдат приложени към реално изграждане на приложения. Подобно на някои от тези други сайтове Google Developers Training има някои други страхотни ресурси, които можете да използвате, когато се чувствате комфортно с кодирането и искате да научите повече.

10. Играчът на кодове

Този сайт е поредното събитие за съвместно сътрудничество в общността, той ще ви помогне да „Научете HTML5, CSS3, Javascript и други …“ Той предоставя видео инструкции за това как да създадете всеки проект, който можете да си представите. Преминава ви през реални проекти, които вече са се доказали като успешни, като гарантирате, че знаете какво учат всъщност ще работи.

11. Безплатен код лагер

Този сайт, както може да очаквате от името, е най-добре обобщен като безплатен онлайн кодиращ буткамп. Дава ви възможност да работите със собствено темпо, което е чудесно за всеки, който е зает. Те обхващат подробно HTML, CSS и Javascript. Също така чудесно в този сайт е, когато завършите учебната програма, ще получите сертификат, който показва, че сте завършили курса. Завършвате учебния план чрез завършване на 5 окончателни проекта, което ви позволява да придобиете реален световен опит с уменията, които търсите да научите.

Между всички тези програми се чувствам уверен, че ще намерите най-добрия начин да научите кодирането за вас, независимо дали търсите безплатни курсове, безплатен онлайн кодиращ буткемп, платени курсове, тези източници имат всичко. Те ще бъдат безценни при опит да научите HTML, CSS, Javascript, Python, SQL, iOS и / или Science Science.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector