Безплатни строители на уебсайтове: Как да създадете уебсайт без разходи? (Май 2020 г.)

Сериозно? Може ли собственик на малък бизнес – без дизайнерски умения и малък или никакъв бюджет – да създаде уебсайт безплатно?


Отговорът е да. И дори не е нужно да сте технически, за да го направите.

Как да създадете уебсайт без разходи?

Много стартиращи компании не са готови да харчат големи пари за създаване на уебсайт. Но тук е проблемът: ако нямате уебсайт, някой ще знае ли, че имате компания? Хората вече не откриват фирми, търсачките намират бизнес уебсайтове.

И така, как започнахте да изграждате безплатния си уебсайт? Ще ви помогнем да направите точно това.

Опции за уебсайт за начина на работа

Наистина има само два начина за изграждане на уебсайт, без да плащате на професионалист, който да ви помогне: Научете се да кодирате или използвате безплатен конструктор на уебсайтове.

Да се ​​научиш да кодираш е чудесен план – ето някои безплатни ресурси за помощ – но това няма да създаде вашия уеб сайт бързо. Онлайн строителите на уебсайтове предлагат много по-бърза и лесна опция.

Те не са перфектни, но за малък бизнес, особено с ограничени умения в мрежата и малък бюджет, могат да ви помогнат да създадете професионален уебсайт бързо и евтино.

Плюсовете и минусите на безплатните уебсайтове

Професионалисти

 • Изградете уебсайт, без да харчите пари
 • Лесен за използване – чудесен за малък бизнес
 • Не са необходими технически или дизайнерски умения
 • Включени шаблони и инструменти
 • Премиум планове са налични с растежа

Против

 • Рекламите се появяват на вашия сайт
 • Опциите за електронна търговия са много ограничени при безплатни планове
 • Не винаги е лесно да персонализирате
 • Настройте да бъдете собственост – по-трудно да преместите вашия сайт
 • Premium планира много по-скъпи от традиционните уеб хостове

Нека да разгледаме причините, поради които смятаме, че създателите на уебсайтове са чудесни за начинаещи, които искат да получат безплатен уебсайт веднага.

Защо да използвате безплатен уебсайт

За да създадете свой собствен уебсайт, когато нямате техническа подготовка, ключовите са правилните инструменти. Ето някои от страхотните инструменти и функции, които са стандартни в повечето от безплатните създатели на сайтове.

Влачите и пускате

Целият смисъл на плъзгане и пускане е да ви позволи да използвате курсора си, за да поставите или преместите елементи на уеб страница. Насочвате и кликвате, плъзгайки изображението или джаджата до мястото, където искате да бъде, а след това просто пускате нагоре.

Лесно е и интуитивно – не се изисква код – и виждате резултатите веднага. Ако не ви харесва, щракнете върху X, за да го изтриете, и плъзнете нещо друго отгоре.

Персонализирано име на домейн

Ако сте мислили за уебсайт, може би вече сте купили вашето име на домейн. Добра новина е, че все още можете да го използвате – вашият собствен домейн улеснява търсещите машини да ви намерят.

След като изберете своя създател, можете да свържете името на вашия домейн към него. Имайте предвид, че по-голямата част от строителите начисляват месечна такса за свързване на домейна към вашия сайт.

Wix

Онлайн магазин (електронна търговия)

Когато можете да създадете онлайн магазин безплатно – това определено е голяма работа. Създателите на сайтове също го правят лесно, но това каза, безплатно тук има своите граници.

Повечето опции за електронна търговия ще определят размера на инвентара си – често ограничен до пет продукта. Те контролират броя на процесорите за плащане, които са склонни към традиционните доставчици като PayPal.

Но те ви дават начин да започнете да продавате онлайн в момента и можете да преминете към платен план, ако се нуждаете от повече ресурси.

Weebly

Безплатен домейн

Повечето строители ви предлагат безплатно име на домейн. НО … това всъщност е поддомейн. Ако сте използвали Wix например, вашият домейн ще бъде: www.mywebsite.wixsite.com. Търсачките не предпочитат този тип настройка.

Обикновено можете да закупите домейн за около $ 12,00. Namecheap е чудесно място да го направите, защото те включват поверителност на домейна безплатно.

ucraft

Уеб хостинг

Безплатен строител на уебсайтове е домакин на вашия домейн – те са вашият хазяин онлайн. В замяна на безплатен хостинг, вашите посетители ще видят реклами.

Тъй като вашият сайт изгражда трафик, може да искате повече честотна лента или функции, без рекламите. Всеки безплатен строител има премиум планове да помогне с това, но те могат да бъдат

Значително по-скъпо от хостинг на сайт при конвенционален доставчик.

webstarts

интуитивен

Безплатните строители са лесни за използване и по-лесно да се разберат. Това е техният бизнес – за да улесним вас и малкия ви бизнес да сте на линия.

jimdo

Адаптивен дизайн

Чувствителният дизайн означава, че вашият уебсайт отговаря на размера на екрана, на който е показан. Около 48% от онлайн активността се осъществява на мобилни устройства, така че отзивчивият дизайн е от съществено значение.

Повечето строители ще предоставят шаблони или теми, които да ви помогнат да изградите вашия сайт. Винаги го проверявайте на устройства с различен размер и в различни браузъри.

mozello

Интеграция на социалните медии

Повечето от създателите на уебсайтове ще включват някои инструменти или джаджи за социални медии. Повечето от тях включват икони за споделяне, за да се показват вашите публикации и страница, така че хората да споделят съдържание, което харесват.

Някои предлагат приспособления за предоставяне на връзки към вашите собствени акаунти или дори за показване на вашите туитове или публикации направо на вашия сайт.

webflow

Оптимизация за търсачки

Безплатните строители на уебсайтове предлагат някои основни поддръжки, за да улеснят търсещите машини да намерят вашия сайт. Това е целият смисъл на SEO.

Тези инструменти обикновено включват формуляри за добавяне на мета данни или SEO заглавия и алт текст за описание на вашите изображения. Въпреки че тези инструменти са полезни, подобряването на позицията ви в резултатите от страницата за търсене (SERPs) изисква много по-широка мрежа.

imcreator

Приятелски за малък бизнес

Начинаещи добре дошли! Отново тези строители са предназначени за собственици на малък бизнес, като им дават шанс бързо да влязат в Интернет, без значителни парични инвестиции.

Zoho

Система за управление на съдържанието

Система за управление на съдържанието (CMS) е интерфейс, който повечето хора намират за познат и лесен за използване. Изглежда подобно на офлайн софтуерни приложения като Microsoft Word, с основни опции за форматиране за добавяне на съдържание.

site123

14 най-добрите безплатни уебсайтове

Кое е подходящо за вашия малък бизнес? Ето как да вземем най-добрите строители днес.

1. Weebly Website Builder

плач за създаване на уебсайтове

Weebly е един от най-популярните безплатни строители. Изключително лесен за използване, CMS включва конструктор за плъзгане и пускане, SEO инструменти и брой приложения за добавяне на повече функционалност. Безплатният план включва име на поддомейни, поддръжка чрез чат и имейл, както и SSL сертификат. (SSL сертификатът е инструмент за проверка на сигурността – промяна на вашия домейн от HTTP на HTTPS.) Можете да използвате тяхното безплатно мобилно приложение за управление на вашия сайт в движение.

Weebly включва стандартни дизайни (шаблони), но изборът е малко ограничен. Доста досадното ограничение е липсата на медийна библиотека – всяко изображение трябва да се качва всеки път, дори ако вече сте го използвали.

Няма опция за онлайн магазин в безплатния план или дори в плана, който свързва вашия потребителски домейн със сайта. Трябва да преминете към техния Pro план, ако искате да стартирате сайт за електронна търговия.

Професионалисти

 • Простата, интуитивна CMS включва конструктор за плъзгане и пускане
 • Безплатният план включва SSL
 • Мобилно приложение за достъп до сайта отвсякъде
 • Поддръжка за чат и имейл за безплатен план

Против

 • Ограничен брой шаблони
 • Без опции за електронна търговия в безплатния план
 • Няма медийна библиотека за изображения

Посетете Weebly тук

2. Wix Website Builder

wix уебсайт строител

Wix е безплатен създател на уебсайт с толкова много опции, че ще накара главата ви да се върти. Те имат множество отзивчиви шаблони за дизайн, които са доста лесни за персонализиране. Вероятно най-добрата функция за начинаещи е Wix ADI – Artificial Design Intelligence. По принцип отговаряте на няколко въпроса и Wix създава персонализиран шаблон за вашия сайт.

Планът за безплатни файлове включва достъп до обширната библиотека с шаблони, безплатен поддомейн и хостинг, както и ограничена опция за електронна търговия. Те не идентифицират ясно кои функции са безплатни и кои са премиум, така че не забравяйте да попитате.

Две неща, които трябва да отбележим. Първо, Wix не е срамежлив, що се отнася до рекламата. Вашият сайт е покрит с банерна реклама. Второ, въпреки че шаблоните са страхотни, те не са взаимозаменяеми. Ако искате да промените, губите всяко направено от вас съдържание или персонализиране.

Професионалисти

 • Тонове отзивчиви шаблони
 • Лесен за използване конструктор за влачене и пускане
 • Интерфейсът за изкуствен дизайн може да създаде персонализиран сайт, който се основава на отговори на въпроси за запасите
 • Разумни опции за малък онлайн магазин в безплатен план
 • Неограничени шрифтове, анимации, видео фонове и паралакс ефекти.

Против

 • SEO въздействие от поддомейна, даден на безплатен план
 • Месечна такса за използване на вашия собствен домейн
 • Агресивно рекламно разположение на безплатен план

Научете повече за Wix

3. WordPress.com

WordPress

WordPress.com стартира като безплатна платформа за блогове с персонализиран CMS. (Същият този CMS е безплатно приложение на платените хостинг доставчици.) ​​WordPress.com е чудесен за основен блог, но може да изисква малко повече усилия за начинаещ, който се опитва да изгради уебсайт за малък бизнес.

WordPress.com предоставя няколко безплатни теми, когато се регистрирате. Получавате поддомейн и някои плъгини, включително Jetpack, което предоставя много допълнителни възможности. Няма конструктор за влачене и пускане, а таблото за управление е по-малко интуитивно за начинаещи. Една отлична характеристика е възможността да експортирате вашето съдържание – така че тази безплатна хостинг платформа е по-лесна за преминаване от повечето други безплатни строители.

За малкия бизнес премиум плановете са около 4 пъти по-скъпи от използването на традиционен хостинг доставчик и същия CMS.

Професионалисти

 • Страхотна блог платформа
 • Лесен за използване конструктор за влачене и пускане
 • Библиотека с изображения, безплатни теми и плъгини
 • Съдържанието може да бъде експортирано в мигриращ сайт
 • Безплатният план е лесен начин да научите основите на WordPress CMS

Против

 • SEO влияе от поддомейн
 • Много скъпи премиум планове
 • Приставки и теми са ограничени и контролирани дори при премиум планове

Посетете WordPress.com

4. Site123 Builder на уебсайтове

Създател на уебсайтове Site123

Site123 използва различен подход от конкурентите си – няма конструктор за плъзгане и пускане. Вместо това просто качвате съдържанието си и то е произведено в отзивчив дизайн. Можете да създадете сайт много бързо.

Сайт 123 се нарежда високо в обслужването на клиентите, с 24/7 поддръжка, чрез чат, имейл и система за билети. Той е включен в безплатния план, заедно с безплатния ви поддомейн, SEO инструменти и достъп до редица отзивчиви шаблони за дизайн. Можете да получите опция за електронна търговия с конкретен производител на магазини, но това изисква премиен план.

Сайт 123 рекламира, че е много SEO оптимизиран, но това наистина не се отнася за всеки сайт с поддомейн. Има единна ставка за премиум планове и 14-дневна гаранция за връщане на парите, ако решите да извървите този маршрут.

Вижте Site123

Професионалисти

 • Добър избор на отзивчиви шаблони за дизайн
 • Не се изисква изграждане – просто качете съдържание
 • Безплатни изображения, включени в съветника за настройка
 • Много положителни отзиви за обслужване на клиенти
 • Премиум планът включва регистрация на домейни

Против

 • Няма опция за електронна търговия за безплатен план
 • Цените за премиум планове не са прозрачни
 • Разместени са пакетни планове, но подробности не са обяснени

5. Поразителен уебсайт

Поразително създател на уебсайт

Поразително е по-нов създател на уебсайтове. С безплатния им план получавате поддомейн, хостинг и опция за онлайн магазин за един продукт. Рекламите им са по-малко натрапчиви от другите, като избират да добавят значка в долния колонтитул на сайта.

Таблото за редактиране е лесно за използване, шаблоните са отзивчиви и адаптивни. Има интересна функция, която автоматично изгражда вашия сайт от вашата LinkedIn страница. Те също не таксуват добавка за транзакции в електронната търговия (все още имате такси на доставчика на плащания.)

Но поразително е създаден да създаде минималистична единична страница, превъртащи се уебсайтове – това е единственият формат, който се предлага безплатно. Можете да създадете многостраничен сайт, но трябва да купите премиум план, за да го направите.

Вижте Удивително

Професионалисти

 • Лесен за използване редактор на сайта
 • Богат избор от красиви и отзивчиви шаблони
 • Минимален стил на една страница много актуален
 • По-малко натрапчива реклама
 • Към транзакционните разходи на доставчика на плащания не се добавят такси

Против

 • Нуждаете се от премиен план, за да имате повече от една страница на сайта
 • Електронна търговия на свободен план, ограничена до 1 продукт
 • Плановете за първокласни цени са платени отпред – много по-скъпи от традиционните домакини

6. Ucraft Website Builder

Ucraft Website Builder

UCraft има някои страхотни функции и сериозни ограничения в своя свободен план. Добрата новина – те ви позволяват да свържете персонализиран домейн към вашия сайт без допълнително заплащане. Това е чудесно за SEO и много по-лесно за запомняне на клиентите си от поддомейн. Можете също така да използвате Google Analytics и получавате SSL.

Лошите новини, персонализирането на безплатния план е наистина ограничено. Ucraft се стреми към целевите страници повече от по-големи опции за много страници. В безплатния план също няма опции за онлайн магазин, но те имат премиум планове с 14-дневна безплатна пробна версия.

Те имат много отзивчиви шаблони, езиково приложение, безплатен производител на лого и създател на целеви страници – което е нещо страхотно. Премиум плановете са почти наравно с останалите строители.

Посетете Ucraft

Професионалисти

 • Свържете персонализиран домейн безплатно
 • Добър избор на отзивчиви шаблони
 • Безплатен производител на лого
 • SSL включени
 • Многоезичен сайт с безплатно приложение за език

Против

 • Персонализиране на шаблона ограничено на безплатен план
 • Няма онлайн магазин за безплатен план
 • Електронната търговия, управлявана чрез Shopify – не най-лесното място

7. Lander Website Builder

Lander Website Builder

Lander прави целеви страници – говори за брандиране. Целевата страница обикновено е самостоятелна уеб страница, която насърчава конкретен призив за действие (CTA.) Всичко, което наистина означава, че искате посетителят да предприеме конкретно действие – да купи нещо, да се присъедини към нещо или да се обади на някого.

От гледна точка на безплатно, Lander разтяга тази концепция твърде далеч. Те ви позволяват да използвате един от техните първокласни планове за 14-дневна безплатна пробна версия. Ако не го купите, сайтът ви продължава да работи, но много от функциите са изключени. Изглежда, че Lander е насочен към компаниите за дигитален маркетинг с известна доза технология.

Вероятно не е най-добрият избор за малки фирми, изграждащи първия си сайт.

Професионалисти

 • Хубав избор на отзивчиви шаблони
 • Актуални и минималистични стилове
 • Насочена към маркетингови специалисти
 • Много интеграции – Facebook, Mailchimp, Zapier
 • A / B сплит тестване

Против

 • Безплатен план – просто безплатна пробна версия
 • Много скъпи премиум планове
 • За по-умели потребители, отколкото за начинаещи

8. Jimdo Website Builder

Строител на уебсайтове на Джимдо

Jimdo е мощен създател на уебсайтове с повечето стандартни предложения в безплатния им план. Безплатен поддомейн, достъп до отзивчиви шаблони и като Wix, те използват изкуствен дизайн, за да създадат персонализиран шаблон за вашия сайт. Но има и някои сериозни ограничения.

Безплатният план изобщо не предлага никаква поддръжка – наричат ​​го своя план „Игра“, което предполага, че не е нещо, което би избрал малък бизнес. Няма SEO инструменти и опции за електронна търговия извън първокласните планове.

Цените на повечето от първокласните планове са в същия диапазон на останалите доставчици, но се накланят много по-скъпо за пълна функционалност.

Професионалисти

 • Изкуствен процес на проектиране за изработка на потребителски сайт
 • Много бърз начин за стартиране и работа на сайта
 • Лесни за използване основни инструменти за SEO
 • Свързвайте лесно акаунти в социалните медии
 • Персонализирайте сайта чрез добавяне или редактиране на съществуващи блокове

Против

 • Без поддръжка на клиенти за безплатен план
 • Без шаблони – само ADI
 • Няма онлайн магазин в безплатен план
 • Скъпи премиум планове

Научете повече за Jimdo

9. Създател на уебсайтове Carrd

Създател на уебсайт Carrd

Carrd е като Strikingly – използвате го за създаване на сайтове с една страница. Това е невероятно достъпно – премиум планът е само 19 долара годишно. Самият уебсайт на Carrd е зашеметяващ сайт с една страница. Някои от шаблоните възпроизвеждат този стил.

Няма реален вариант за многостраничен сайт, но те предлагат секциониран шаблон, който използва бутони за показване на различни блокове съдържание на един и същи фон на едно и също място.

Но буквално можете да започнете да изграждате сайта си в момента онлайн, без кредитна карта – дори нямате създаден акаунт. Това е нещо като лудо. Шаблоните са отзивчиви, той е много лесен за използване и рекламата е ниска.

Честно казано, за $ 19 годишно, премията може да бъде дори по-добра от безплатната. Можете да използвате персонализиран домейн, да добавите опции за плащане, директни списъци с имейли и други страхотни добавки.

Професионалисти

 • Минималистични сайтове с една страница – много актуални
 • Отзивчиви шаблони
 • Удивително достъпен премиен план
 • Ниска ключова реклама на безплатен план
 • Не се изисква акаунт – просто изберете шаблон и започнете

Против

 • Няма многостранични сайтове
 • Без опции за електронна търговия
 • Без подкрепа

Вижте Cardd тук

10. Zoho Sites Website Builder

Zoho Sites Website Builder

Зохо не е безплатен, но има безплатна пробна версия. (Което може да не знаете от целевата им страница.) Zoho има конструктор за плъзгане и пускане, както и визуален конструктор, който ви позволява да работите в браузъра, за да видите промените си незабавно. Те имат отзивчиви шаблони, изградени с помощта на секции, и можете да променяте шаблони, без да губите съдържание.

За повече технически потребители има редактор на кодове и опция за разделно тестване, за да ви помогне да видите какво съдържание работи най-добре. Има цял набор от добавки и много допълнителни приложения за бизнес функции.

Професионалисти

 • Плъзнете и пуснете Builder с помощта на таблото за управление
 • Visual builder за редактиране в браузър
 • Отзивчив избор на шаблон
 • Разделяне на тестове
 • Голям избор от интеграции на приложения на трети страни

Против

 • Безплатен план
 • Поддръжката работи само 5 дни в седмицата
 • Без онлайн магазин без интеграция

Научете повече за сайтовете Zoho

11. Създател на уебсайтове на Google My Business

Създател на уебсайтове на Google My Business

Това е Google, напълно е безплатно и използва информацията, която сте поставили в потребителския си профил на компанията. Излишно е да казвам, че SEO е включено.

Трябва да сте потвърдени в Google My Business, за да се възползвате от тази платформа. Няма платени планове – Google ви позволява да се ангажирате с всички техни услуги – включително отзиви на клиенти, анализи и карти на Google, след като потвърдите бизнеса си. (Изпращат пощенска картичка, за да потвърдят адреса ви.)

След това можете да използвате новия им конструктор на уебсайтове, за да създадете безплатен сайт, който изтегля информация от вашия бизнес акаунт. Можете да добавяте снимки, да актуализирате работното време за сезонни промени, да стартирате промоция, да добавите местоположение. Създателят на уебсайтове е отзивчив, лесен за използване, можете да влезете от телефона си – всичко е Google през целия ден.

Професионалисти

 • Всичко безплатно – без разходен план
 • Безплатен хостинг
 • Интегрирана с информация за Google Business
 • Персонализиран домейн
 • Увеличете ангажираността с клиентите

Против

 • Само за членове на Google Business
 • Изисква се проверка на бизнеса на Google
 • Основният бизнес на Google е продажба на реклама

Научете повече за Google My Business тук

12. About.me

About.me Builder на уебсайтове

About.me е по-скоро създател на уебсайт за физически лица, отколкото малък бизнес. Но ако сте консултант или соло практикуващ, About.me може да е точно това, от което се нуждаете. За съжаление, ако искате да покажете портфолио, имате нужда от премиен план.

Има безплатен план и поддомейнът е по-полезен: about.me/името ви за хората, които се опитват да ви намерят. Също така ви дава възможност да подчертаете конкретна CTA с наслагване и необичайна добавка за прикачване на екранна снимка от вашия сайт, който и да е имейл от домейна.

В противен случай изглежда, че прилича повече на онлайн резюме, отколкото на уебсайт.

Професионалисти

 • Чудесно за индивидуална промоция
 • Безплатен хостинг
 • Отзивчиви шаблони
 • Под-домейн полезен за физически лица

Против

 • Всъщност не е за малкия бизнес
 • Няма портфейл в свободен план
 • Функционалността е ограничена в сравнение с други строители

Отидете вижте About.me

13. Формат

Форматиране на уебсайт

Форматът наистина е по-скоро за създаване на портфейл, отколкото за генеричен уебсайт. Това е чудесен вариант за малки фирми, които искат да показват и продават своята работа. За съжаление не е наистина безплатно, но предлага двуседмична безплатна пробна версия.

Както всички останали, и форматът предлага отзивчиви шаблони (теми) определено е насочен към визуални художници, дизайнери и създатели. Има 3 платени планове, най-евтино с опция за малък онлайн магазин. Ценна характеристика в следващите два нива на ценообразуване е частна зона за клиентите да преглеждат, доказват и одобряват работни образци онлайн.

Форматът е доста готин инструмент в зависимост от това, което правите, но основният план е наистина основен, така че ако не се интересувате от някои по-високи цени за премия – пазарувайте.

Професионалисти

 • Отличен за агенции и визуални дизайнери
 • Свържете собствения си домейн – няма поддомейни
 • Отзивчиви теми
 • Частна зона за показване на доказателства за работа продукт на клиентите
 • Опция за електронна търговия за всички планове

Против

 • Безплатен план
 • Основният план е ограничен за онлайн магазин
 • Ценообразуването е много по-скъпо от традиционния домакин

Отидете да видите формат

14. WordPress + Elementor

wp + елемент или конструктор на уебсайтове

Elementor е безплатен плъгин за създаване на страници, който се добавя към инсталация на WordPress на традиционна хостинг платформа като GoDaddy или Bluehost. Докато самият плъгин е безплатен, ще трябва да плащате за хостинг, обикновено около $ 80,00 годишно или по-малко, ако се ангажирате с тригодишен план.

Включваме тази опция за малки фирми, които вече са закупили хостинг пакет и искат конструктор за плъзгане и пускане с визуален интерфейс. Плъгинът е създател на уебсайтове и когато купувате собствен хостинг – няма реклами и обикновено можете да получите безплатен домейн.

Професионалисти

 • Eliminator плъгинът е безплатен
 • Безплатни отзивчиви теми, предназначени да работят с плъгина
 • Visual builder за извършване на промени в браузъра
 • Изградете блокове за повторно използване
 • Оформления на страници и секции, включени в приставката

Против

 • Изисква се платен хостинг
 • Може да противоречи на теми, които не са предназначени да работят с него
 • Не е толкова лесен за използване като другите строители

Научете за Elementor

Обобщаване

Определено са налични безплатни създатели на уебсайтове. Те са лесни за използване, не изискват никакви дизайнерски или технически умения и работят на различни размери на екрана – от настолни компютри до таблети до смарт телефони.

Как решавате какво е точно за вас?

 1. Помислете колко подкрепа ви трябва.
 2. Колко персонализиране искате да направите?
 3. Ако искате онлайн магазин, не забравяйте да проверите цената на премиум плановете.
 4. Помислете дали да регистрирате свой собствен домейн – това си струва парите дългосрочно.

Най-важното е, че не забравяйте, че уебсайтът ви трябва да помогне за изграждането на вашия бизнес. Помислете какво искат да знаят клиентите ви и какво искате да правят за това.

След това изберете вашия уебсайт и създайте вашия малък бизнес онлайн днес.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map