Най-добри сайтове за безплатни блогове май 2020 г.

Ако никога досега не сте го правили, стартирането на блог звучи страшно.


Неувереност, страх да не успее, не знам откъде да започнем. Това са все общи реакции.

Но гледането на известни блогъри, които правят сериозни пари онлайн, е достатъчно, за да продължи.

Откъде дори започвате? Как да изберете най-доброто място за начало? Ще се спрем на някои от тях по-долу.

Преди да говорим за техническите решения, трябва да намалим нагласата и да се уверим, че визията ви е съобразена с практическите идеи.

3 неща, които трябва да направите, преди да започнете

Преди да започнете, трябва да планирате няколко неща от стратегията, които ще ви помогнат в дългосрочен план.

1. Изберете вашата ниша или зона за фокусиране

Newsflash – няма да станете следващият милионер блог за лични финанси за една нощ.

Необходима е песъчинка и постоянство. Един от любимите ми – Г-н Пари Мустаци – часовници в куп пари сега, но той вложи усилената работа с над 100 публикувани страсти блогове от 2011 г. (първият му пост).

Омразна технология? Не започвайте блог за лаптоп, само защото смятате, че е изгодно.

Трябва ли да пишете за русалки? Мислех, че е ужасна идея, която няма да спечели пари, но очевидно работи за Всичко русалка блог.

Затова изберете нещо, за което можете да пишете в продължение на 10 години. Дори и да планирате блогове само за 5.

Няколко примера за ниши, които може да разгледате:

 • пътуване
 • Мама / родителство
 • Храна
 • Здраве
 • фитнес
 • Технологии / Интернет
 • забавление
 • Финанси
 • … списъкът продължава

Това не е категоричен списък и всеки от тях може да бъде разбит още повече!

В действителност е по-добре да започнете с по-малки размери и след това да се издигнете до разширена ниша оттам.

2. Изпишете вашите теми преди времето

Спомнете си как в училище, когато се е появила хартия, ще седите там и гледате в продължение на часове?

Това се случва много с блоговете.

Освен ако сте единственият, който определя крайния срок, ще бъдете толкова предразположени към забавяне, ще погледнете назад и ще разберете, че не сте блогирали след 6 месеца.

Една тактика е да събирате своите процеси и да планирате всичко предварително. Така че вместо да мислите какво да пишете всеки път, когато седнете, в идеалния случай очертанията вече биха били написани.

Преди да започнете блога си, помислете за пет общи теми, които искате да обхванете в своята ниша. Това ще бъдат вашите концепции на високо ниво, за които ще се публикуват вашите публикации.

След това прекарвайте три часа на всеки три месеца в писане на идеи за заглавие на публикацията, които се вписват в една от тези теми. Трябва да напишете около пет добри публикации в блога по всяка тема, преди да създадете нова тема.

След това веднъж месечно, в рамките на една сесия, напишете контур за предстоящите публикации през този месец. Ако през този месец пишете четири публикации, ще направите план за всяка публикация.

Тогава, когато сте готови да пишете – бум – това е супер лесно. Очертанието вече е настроено, просто трябва да попълните празнините за публикацията си.

3. Диференцирайте себе си

Трябва да обичате своята ниша, да имате вашите теми и да сте готови да я размиете за известно време, без заплащане и без похвала.

Но преди да направите всичко това, трябва да знаете индустрията. Вероятно вече сте прочели куп блогове във вашата ниша, но трябва да предприемете тактически подход тук.

Трябва да изберете как ще изпъкнете. Какви стратегии предприемат? Как можете да се научите от най-добрите им стратегии, но и да добавите на свой обрат?

Ако вашият най-добър конкурент се занимава с писането на кратки публикации и социални медии, можете ли да се откроите, като създадете авторитетни ръководства, които движат иглата?

Това са нещата, които първо трябва да разгледаме.

Добре, нека се потопим.

 

Първо: Най-добрите сайтове за безплатни блогове

 

WordPress.com

Знаете ли, че WordPress захранва почти 30% от мрежата?

Еха.

Както можете да си представите, това означава, че тази платформа може да предложи много както за блогърите, така и за бизнеса. Като цяло вие получавате много повече функционалност и производителност с WordPress, отколкото бихте направили с всеки друг сайт за блогове, поради което го класираме като номер едно.

Но защо WordPress е толкова специален? Е, всичко се свежда до персонализиране. Тази платформа е с отворен код, което означава, че всеки може да влезе и да подобри кодирането, за да я направи по-добра. От създаването му има безброй надстройки в системата, което дава възможност на потребителите толкова много повече опции при създаването на блога им.

Като се има предвид, най-вероятно трябва да се самообслужвате блога си чрез WordPress, а не да го хоствате в самия сайт. По-късно ще се възползваме от предимствата на самостоятелния хостинг, но това означава, че трябва да платите за хостинг услуга, за да започнете.

Ако обаче не сте сигурни какво искате да постигнете с блога си, можете да започнете безплатно и след това да отидете от там. Препоръчваме ви да тествате водите и да разберете в каква посока искате да тръгнете, за да намерите хостинг услуга, която да отговаря на вашите нужди и цели.

Резюме на WordPress.com

Професионалисти

 • Лесен за използване – малка крива на обучение
 • Невероятно персонализиране
 • Хиляди шаблони и приставки
 • Идеален за реклама и маркетинг
 • По-лесно да печелите пари от други платформи

Против

 • За да получите всички най-добри функции, трябва да се самообслужвате
 • Има включено кодиране

Blogger

Преди известна като BlogSpot, тази услуга съществува от известно време. Той също е подкрепен от Google, така че това вече е доста впечатляващо родословие. Blogger е перфектна платформа, ако не искате да вложите много време или енергия в бекенда (т.е. кодиране). Тъй като сайтът е супер лесен за използване, той е идеален за ежедневни блогъри или тези, които пишат повече за забавление от него, отколкото парите.

Като се има предвид, можете да използвате Google AdSense, за да опитате и да печелите блога си, ако желаете. Въпреки че не е толкова изчерпателен като WordPress, той ви предоставя възможността да направите някакъв страничен доход с писането си.

Като цяло, ако сте начинаещ и искате да имате блог без никакви усложнения, Blogger е отличен избор. Ако обаче планирате да разширите или да станете по-големи в бъдеще, вместо това можете да решите да преминете към WordPress.

Резюме на Blogger

Професионалисти

 • Проста настройка и качване на борда
 • Потенциал за печелене на пари с AdSense
 • Подкрепено от Google
 • Стабилна и удобна за ползване система

Против

 • Не толкова функционалност
 • Ограничена персонализация
 • По-малко поддръжка в сравнение с други опции

Tumblr 

Технически погледнато, Tumblr е по-скоро платформа за социални медии, отколкото традиционна система за блогове. Вместо да създавате публикации, които можете да свързвате и споделяте в различни профили, публикациите в Tumblr са по-близки до нещо, което бихте намерили във Facebook или Instagram.

Като се има предвид, има малко повече контрол върху съдържанието ви и как е споделено в цялата система. Като цяло, Tumblr е създаден специално за изображения и кратки текстови публикации, а не за дълги форми на блогове.

Едно предимство, което Tumblr има пред другите сайтове за блогове е, че можете да получите достъп до него и да управлявате акаунта си с мобилно устройство. На по-малък екран е много по-удобно за потребителя, което ви позволява да актуализирате блога си, където и да сте.

Като цяло предлагаме да започнете с Tumblr, ако не сте сигурни какво искате да направите с идеите си в блога или като начин да увеличите текущия си сайт. Tumblr може да бъде прост инструмент за споделяне на вашите мнения по интернет, което го прави идеален за повечето начинаещи.

Ако искате да печелите пари от Tumblr, това е малко по-сложно от другите блог платформи. Това не означава, че това не е възможно, но е по-предизвикателно. В крайна сметка препоръчваме да използвате Tumblr за популяризиране на вашите други материали, вместо да се опитвате да го осигурите директно.

Резюме на Tumblr

Професионалисти

 • Лесен за използване – започнете да публикувате за минути
 • Управлявайте лесно няколко блога
 • Подходящо за мобилни изживяване

Против

 • По-трудно да печелите пари
 • Не е чудесен за писане с дълги форми
 • По-трудно се откроява от другите блогове

Wix

Ако искате да извлечете максимума от вашия блог, тогава трябва да го управлявате като свой собствен уебсайт. Това ви позволява да имате персонализиран домейн (т.е. www.myblog.com) и имате повече контрол върху всичко, което се случва на вашия сайт.

Wix е създател на уебсайтове, но предлага безплатна опция за блогъри, които искат да започнат без никаква инвестиция. Като се има предвид, ще искате да надстроите, ако планирате да разширите блога си (да получите повече трафик) или да печелите пари от него. Все пак това е чудесен начин да започнете кариерата си в блогове, тъй като осигурява проста настройка и работа.

Wix предлага различни теми и плъгини, въпреки че ще трябва да преминете към тях. Също така ви дава възможност да популяризирате своя блог с различни маркетингови стратегии, като SEO.

Друго предимство на Wix е, че можете да добавяте приложения към вашия сайт (с премия), така че можете да го използвате като онлайн магазин или да го направите по-интерактивен за вашата аудитория. В крайна сметка обаче, тя все още не предлага толкова функционалност, колкото WordPress, така че имайте това предвид.

Резюме на Wix

Професионалисти

 • Лесно е да започнете
 • Независим домейн
 • Добавена функционалност и персонализиране

Против

 • Трябва да преминете към премиум, за да получите пълния набор от услуги
 • Ограничен избор на теми и приставки

 

Weebly

С други създатели на уебсайтове винаги имате възможност да влезете в кода и да промените нещата наоколо, както сметнете за добре. Въпреки че повечето сайтове за блогове ще изискват да имате премиум достъп, за да направите това, той все още е нещо, което е достъпно за вас, ако е необходимо.

С Weebly обаче тя е строго плъзгане и пускане. Ако току-що започвате и искате лесен начин да изградите блога си, това е много по-лесно, отколкото да се опитвате да го програмирате или да използвате код. Въпреки това, казано, други платформи ви позволяват да плъзгате и пускате, докато все още имате възможност да коригирате нещата от задната страна, така че имайте предвид това.

Като цяло Weebly много прилича на Wix. Той ви предлага възможността да имате уникално име на домейн и можете да изградите вашия сайт, както сметнете за добре. Подобно на Wix, трябва да надстроите до премиум опцията, за да получите пълния набор от услуги, но можете да започнете без никакви инвестиции.

Weebly също предлага мобилна готовност, така че да можете да актуализирате блога си в движение. Някои плъгини или оформления обаче са по-удобни за мобилни устройства от други, така че вземете това предвид.

Weebly Резюме

Професионалисти

 • Лесен за използване
 • Не се изисква кодиране
 • Опция за електронна търговия

Против

 • Ограничена персонализация
 • По-малко контрол от другите опции

Други безплатни блог сайтове

Въпреки че горепосочените сайтове ще предоставят най-добрите решения за вашия блог, това не означава, че те са единствените възможности. Ето още няколко места, където можете да започнете.

 • Среден: този сайт позволява на блогъри от различни дисциплини да споделят работата си. Той е прост и лесен за използване, но има много ограничения. А именно колко контрол и персонализиране предлага.
 • Пензу: функционирайки повече като онлайн журнал, можете да пишете частно или публично. Това е отличен начин да свикнете да пишете редовно, но не и ако искате да печелите пари.
 • Svtble: ако се борите с това как да включите идеите си на страницата, този сайт ще ви помогне да създадете по-добро съдържание. Като такъв, това е добър инструмент, който да използвате за развитието на работата си, който след това можете да преминете към по-удобна за маркетинга платформа.
 • Уебс: това е друг създател на уебсайтове. Лесно е да започнете, но има ограничен брой теми и приставки. Въпреки това, той предлага опция за електронна търговия, ако искате да продавате продукти в своя блог.
 • Квадратно пространство: като цяло този сайт е предназначен за творчески професионалисти. Трябва да платите, за да използвате сайта (въпреки че предлага безплатна пробна версия), но той ви дава много контрол и персонализиране.

Най-доброто място за стартиране на блог: Сам хостинг срещу Blogging сайт

Когато измисляте как да стартирате блога си, едно от първите неща, които ще искате да определите, е дали ще го домакинствате сами или сайтът ще осигури хостинг за вас. Когато сте самостоятелно домакин, това означава, че изберете хостинг услуга, която ще поддържа блога ви онлайн.

Има много различни хостове там и много от тях са наистина достъпни за блогове. Докато не се нуждаете от тон функции за бек-енд (като специален сървър), в някои случаи можете да започнете за едва 3 долара на месец.

Освен това можете да изберете да започнете блог с платформа, която осигурява собствен хостинг. Всеки сайт, който ви показахме, има тази опция, която улеснява ставането и работата.

Ето кратко сравнение на двата варианта.

контрол

Ако искате да поддържате пълен контрол над блога си, тогава трябва да се самоуправлявате. Въпреки че използването на сайт, който прави това за вас е по-лесно от предния край, това означава, че трябва да спазвате техните правила и ограничения.

Лесно използване

В по-голямата си част, самостоятелно хостинг изисква малко компютърно ноу-хау, за да работи. Ако сте напълно неграмотни на компютъра, вероятно не искате да започнете да плащате за нещо, което можете или не можете да използвате. Като цяло хостваните сайтове за блогове са много по-добри за начинаещи и ще ви позволят да видите как протича процесът, преди да заложите пари за него.

Осигуряването

Започвате ли блог, за да печелите пари? Ако е така, тогава само хостингът ще бъде най-добрият ви залог. Въпреки че има платформи, които ви позволяват да се популяризирате и да печелите доходи, те никога няма да осигурят същото ниво на монетизация, което бихте могли да получите, като го хоствате сами. Освен това в много случаи те могат дори да намалят приходите ви.

Как да стартирате блог безплатно

В началото започването на блог може да бъде малко преобладаващо. С толкова много различни опции за стартиране, както и опции за промоция и осигуряване на приходи, може да е трудно да знаете как да започнете на първо място.

Така че, имайки това предвид, искаме да ви предоставим просто ръководство стъпка по стъпка, за да извадите блога си от земята. От там можете да видите къде ви отвежда.

Като цяло може да отнеме години, за да може блогът ви да получи типа трафик, който искате, така че трябва да сте търпеливи. Когато се казва, не се отказвайте само защото отнема повече време, отколкото искате.

Блог сайтове, които плащат

Досега говорихме за това как да създадете свой собствен блог от нулата. Какво обаче, ако искате да създадете съдържание, без да правите цялата трудна работа по изграждането на сайт и популяризирането на вашия материал?

Ако това ви звучи привлекателно, ето няколко места, на които можете да изпратите материали и да ги заплатите. Въпреки че това означава, че нямате творчески контрол върху работата си, това може да бъде чудесен начин да получите някакъв страничен доход и експозиция, които след това можете да използвате, за да създадете свой блог.

 • HubPages: тази платформа ви позволява да пишете за всичко, което ви е страст и да печелите пари. Вашите статии се публикуват, а след това свързани реклами се поставят до нея. Вие запазвате процент от парите, спечелени от тези реклами.
 • ListVerse: ако обичате да пишете статии, базирани на списъци, тук е мястото да ги публикувате. Те плащат фиксирана ставка от 100 долара за бройка, но трябва да имат поне 10 секции, за да бъдат разгледани.
 • ProBlogger: тук можете да намерите борд за работа, който да предоставя съдържание на голямо разнообразие от клиенти.
 • Работа за писане на свободна практика: това е друг сайт, който може да ви свърже с работни места, които се нуждаят от висококачествено съдържание.

Потърсете различни сайтове, които плащат писатели, изпращащи доклади, и изпратете вашите материали за одобрение. В много случаи можете да спечелите до 100 или повече долара на статия, а най-добрите ще предлагат процент въз основа на това колко популярна е вашата статия.

заключение

Сега, когато знаете какво е необходимо, за да започнете блогове, какво ви спира? Излезте и направете тези безплатни сайтове за блогове да работят за вас. Твоята страст е, така че защо да не я превърнеш в нещо истинско?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map