Ulasan Awan Google Mei 2020 – Harga & Rancangan Hosting

Ulasan Awan Google Mei 2020 – Harga & Rancangan Hosting

Ulasan Awan Google Mei 2020 – Harga & Rancangan Hosting

Betapa baiknya Google Cloud Hosting?


Ulasan Awan Google 3.3 / 5 Pengulas {{reviewsOverall}} / 5 Pengguna (5 suara) Kelebihan

 1. Persembahan Cemerlang
 2. Bil dalam Kenaikan Tahap Minit
 3. Rangkaian Pusat Data Dalaman yang Cemerlang
 4. Analisis Data Besar yang mudah digunakan dengan BigQuery

Keburukan

 1. Hanya Tiga Pusat Data
 2. Lebih sedikit Pilihan Perisian Daripada AWS
 3. Bukan untuk Pemula

Sokongan3Speed3Features3.5Value4Transparency3

Ulasan Pengehosan Awan Google Rasmi kami

Hosting Google Cloud lebih kepada perkhidmatan IAAS – Infrastruktur Sebagai Perkhidmatan. Google, konglomerat besar Lembah Silikon yang kita semua suka dan ketahui juga menyediakan perkhidmatan hosting.

Pada peringkat asas, Google memanggil Laman Google ini. Telah lama digunakan oleh sektor pendidikan dan pemerintah untuk membuat laman web sederhana dan intranet yang lebih sederhana. Pada masa ini, mereka tidak berusaha bersaing dengan platform dan penyedia hosting Web lain. Sebaliknya, mereka berusaha dalam industri IAAS.

Ciri Terbaik Pengehosan Awan Google

Dua pesaing utama Google merangkumi Amazon Web Services (AWS) dan RackSpace hosting. Mereka sangat dipengaruhi oleh Linux – terutamanya varian Google Linux. Ya – Google mempunyai varian Linux sendiri.

Persembahan Cemerlang

Platform Google Cloud mempunyai prestasi yang sangat baik. Untuk menguji ini, kami harus membandingkan minimum dua perkhidmatan yang berbeza. Kami menggunakan RackSpace dalam ujian kami kerana RackSpace cenderung mengalahkan pesaingnya dari segi prestasi. Dalam kes ini, Google Cloud mengatasi RackSpace. Semasa kami menguji Google Cloud terhadap RackSpace, kami dapat mencapai nombor penanda aras dengan satu vCPU dari platform Google Cloud, sementara RackSpace memerlukan dua vCPU untuk mencapai nombor yang sama.

Bil dalam Kenaikan Tahap Minit

Google mempunyai kalkulator harga yang sangat canggih, dan mereka bahkan membuat algoritma pengiraan mereka menjadi umum – hingga ke kod JSON yang kosong. Dengan semua algoritma ini berjalan, Google akan menagih anda dalam kenaikan tahap minit. Mereka menetapkan bulan sebagai 720 minit, dan untuk tujuan penandaarasan, jika anda menghabiskan penanda aras sepanjang bulan, anda akan dikenakan bayaran selama 720 minit.

Apabila anda membeli pakej IAAS mereka, harga bermula dari $ 6092 per tahun dan bermula dengan pakej aplikasi Web lapan pelayan mereka.

Rangkaian Pusat Data Dalaman yang Cemerlang

Ini tidak seharusnya mengejutkan, tetapi standard rangkaian Google adalah yang terbaik. Semasa anda menyediakan VM, anda boleh membuat rangkaian peribadi maya dengan mudah dan pantas. Ini termasuk subnet awam dan peribadi untuk mengatur VM anda. Anda juga akan mendapat akses ke firewall, gateway dan router. Anda akan dapati bahawa ini mudah disediakan – jika anda tahu baris arahan Linux. Menelusuri platform Google Cloud tidak memerlukan latar belakang dalam IT. Walau bagaimanapun, jika anda ingin memanfaatkan sepenuhnya perkhidmatan ini, kemungkinan besar pertaruhan terbaik anda adalah memilikinya.

Analisis Data Besar yang mudah digunakan dengan BigQuery

Pemirsa sasaran untuk platform Google Cloud bukan hanya pengguna kuasa. Mereka menggunakan antara muka baris perintah untuk bersaing dengan pesaing lain dalam industri IAAS. Ini termasuk Microsoft Azure, Amazon Web Services, RackSpace Managed Cloud dan IBM / SoftLayer, yang semuanya mensasarkan orang yang mempunyai pengalaman pentadbiran IT – bukan hanya pengguna kuasa.

Sekiranya anda tergolong dalam kategori ini, platform Google Cloud menjadikannya mudah untuk melakukan tugas seharian seperti menetapkan alamat IP sementara untuk menempah alamat IP.

Kelemahan Pengehosan Awan Google

Terdapat beberapa perkara yang kami dapati Google Cloud dapat dilakukan dengan lebih baik. Inilah yang kami dapati.

Hanya Tiga Pusat Data

Google Cloud hanya mempunyai tiga pusat data – secara global. Mereka mempunyai satu di Iowa di Amerika Syarikat, satu di Belgia, Jerman dan satu di Taiwan. Tidak kira seberapa baik Google Cloud melakukan ujian penanda aras mereka, laman web dan data anda hanya akan berjalan sepantas pautan paling lemah. Itu fizik asas. Sekiranya saya mempunyai pemain Blu-ray yang disambungkan ke HDTV melalui kabel RCA, saya tidak akan mendapat definisi tinggi. Memaksa video melalui kabel RCA, kabel yang tidak dapat menangani definisi tinggi akan membuatnya sehingga video saya tidak akan dimainkan pada definisi tinggi. Pautan yang lemah adalah kabel RCA. Untuk mendapatkan HDTV dari pemain Blu-ray, saya harus mempunyai pemain Blu-ray, kabel HDMI dan HDTV. Setiap pautan mesti dapat mengendalikan lebar jalur.

Prinsip yang sama berlaku untuk Internet. Apabila Google Cloud hanya mempunyai tiga pusat data, rangkaian yang didasarkan oleh Internet mungkin akan melambatkan laman web anda. Siapa sahaja pautan paling lambat anda adalah antara anda dan sumber anda menentukan pengalaman pengguna.

Saya akan mengatakan ini untuk platform Google Cloud. Mereka baru-baru ini membuka pusat data di South Carolina di Amerika Syarikat.

Lebih sedikit Pilihan Perisian Daripada AWS

Sekiranya anda melakukan perbandingan secara bersebelahan dengan Perkhidmatan Web Amazon dan platform Google Cloud, anda akan mendapati bahawa platform Google Cloud sangat kurang. Perkhidmatan Web Amazon menawarkan lebih banyak pilihan dan pakej perkhidmatan berbanding platform Google Cloud.

Bukan untuk Pemula

Platform Google Cloud bukan untuk pemula. Saya menyebutnya di sini kerana ia berpotensi negatif dan akan menjauhkan orang – walaupun Google telah melakukan ini dengan sengaja. Untuk bersaing dengan pemain terbesar di lapangan permainan IAAS, anda akan mendapat penggunaan terbaik dari perkhidmatan ini jika anda mempunyai latar belakang pentadbiran IT.

Pokoknya

Apabila anda membandingkan platform Google Cloud dengan semua pesaingnya, kedudukannya hampir sama dengan Microsoft Azure. Sekiranya mesin maya pilihan saya berdasarkan kernel Linux, saya pasti akan memilih platform Google Cloud untuk keserasiannya. Begitu juga, saya akan memilih platform Microsoft Azure sekiranya Windows menjadi pilihan VM saya. Kedua-duanya adalah perkhidmatan yang sangat baik, dan dinilai berdampingan, platform Google Cloud mengatasi Microsoft Azure.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector