Ulasan Domain.com Mei 2020 – Harga & Rancangan Hosting

Betapa baiknya Hosting Domain.com?

Salah satu penyedia nama domain dan hosting laman web terbesar di dunia, Domain.com menawarkan pelbagai rancangan termasuk hosting VPS, tetapi pakar dalam hosting bersama yang berpatutan. Kelemahannya tidak termasuk jaminan masa operasi, dan dengan ciri asasnya, tambahan akan dikenakan biaya lebih banyak.


Lihat Ulasan Domain.com Laman Web Rasmi 2.7 / 5 Pengulas {{reviewsOverall}} / 5 Pengguna (13 suara) Kelebihan

 1. Masa pemuatan yang cepat
 2. Perkhidmatan pelanggan yang responsif
 3. Penyediaan Laman Web yang Mudah
 4. Ciri-ciri keselamatan
 5. Khidmat Pelanggan Berguna

Keburukan

 1. Tiada Rancangan Bulanan sebaliknya Rancangan Tahunan
 2. Tambahan Akan Membebankan Anda Lebih Banyak
 3. Tiada Jaminan Masa Masa

SummaryDomain.com sangat mirip dengan banyak jenama hosting bersama kos rendah yang lain, dan tidak banyak menawarkan ciri untuk membezakannya daripada yang lain. Walau bagaimanapun, ia boleh menjadi pilihan yang berpatutan yang tepat bagi orang yang mencari perkhidmatan hosting laman web peringkat asas yang memudahkan penyediaan laman web. Sokongan2.5Speed3Features3Value2.5Transparency2.5

Ulasan Hosting Domain.com rasmi kami

Sekiranya anda mencari tujuan web hosting asas, Domain.com dapat memberikan anda penyimpanan, e-mel, dan alat lain untuk memberi anda asas, tetapi kekurangan beberapa ciri dan pilihan harga yang ditawarkan pesaingnya. Mereka berada dalam keluarga yang sama dengan Bluehost dan HostGator, sebahagian daripada Endurance International Group. 

Ciri Terbaik Hosting Domain.com

Domain.com menawarkan ciri-ciri dengan harga rendah yang akan membuat anda memulai dengan host web peringkat permulaan. Mereka tidak mempunyai apa-apa yang menonjol … selain memiliki Domain.com.

1. Perkhidmatan Domain

Perkhidmatan domain yang ditawarkan oleh Domain.com adalah beberapa yang terbaik. Anda bukan sahaja mendapatkan nama domain anda, tetapi anda mendapat banyak ciri untuk memuji laman web anda. Perkara seperti kunci pemindahan, pemajuan URL, pemajuan e-mel, dan pengurusan DNS sangat penting untuk membantu anda menghidupkan dan menjalankan laman web anda dengan cekap. Banyak perkhidmatan hosting web lain yang membuat anda membayar untuk tambahan di laman web anda, yang dapat bertambah, terutama jika anda berencana untuk tinggal bersama perusahaan hosting untuk waktu yang lama. Memiliki semua penambahan yang ada dapat menjadikan laman web anda berjalan dengan lebih berkesan, dan meningkatkan pertumbuhan anda.

2. Penyediaan Laman Web yang Mudah

Domain.com menyediakan pelbagai alat untuk membina laman web, termasuk Weebly yang diberi nilai tinggi. Weebly menggunakan fungsi drag-and-drop yang membolehkan anda membina laman web menarik yang boleh merangkumi borang hubungan, pautan media sosial, dan banyak lagi dalam masa yang singkat. Domain.com juga membolehkan anda menyiapkan laman web bertenaga WordPress dengan mereka. Ini adalah proses yang mudah, dan setelah dipasang, anda boleh membuat catatan dan memasang pemalam seperti biasa. Domain.com dioptimumkan untuk meningkatkan prestasi WordPress dan membolehkan kemas kini perisian dan pemalam automatik. Anda juga dapat membuat akaun e-mel dalam beberapa minit dengan hanya mengunjungi kawasan mel dan membuat nama pengguna dan kata laluan.

3. Harga

Harga untuk rancangan mereka berpatutan, dan disertakan dengan semua yang anda perlukan agar laman web anda berjalan dengan lancar. Kecuali anda merancang untuk memulakan laman web profesional dengan segera, anda tidak perlu mengeluarkan banyak wang untuk menjalankan semuanya. Dengan harga $ 9,99 setahun, seseorang individu boleh membuat laman web peribadi mereka sendiri. Ini sangat sesuai bagi mereka yang ingin memulakan usaha kecil, dan mengubah rancangan anda apabila syarikat anda mula berkembang. Anda tidak akan menemui terlalu banyak syarikat yang menawarkan kurang daripada satu dolar sebulan untuk domain web. Bagus untuk mereka yang baru bermula sehingga mereka bersedia untuk meningkatkan rancangan mereka.

4. Domain Premium

Oleh kerana banyak domain telah digunakan, atau sudah digunakan, mendapatkan domain premium adalah cara terbaik untuk menjadikan laman web anda menonjol. com membolehkan pengguna mencari nama domain premium yang menonjol dari orang ramai. Walaupun tidak semestinya rumit, mereka dapat membantu anda mencari nama domain premium yang akan mendorong lalu lintas ke laman web anda. Sebaik sahaja anda mendapat nama domain premium anda, anda boleh mendaftarkannya dengan segera, yang sangat sesuai bagi mereka yang memerlukan laman web mereka terus beroperasi. Menggunakan nama domain premium sangat penting untuk mendatangkan orang, dan nama yang unik sangat sesuai untuk perniagaan kecil.

5. Perkhidmatan Pemasaran

Apabila perniagaan kecil baru sahaja bermula, mendapatkan lalu lintas mungkin. com menyediakan perkhidmatan pemasaran yang sangat baik untuk membantu perniagaan anda berkembang. Mereka menawarkan perkhidmatan pemasaran premium termasuk reka bentuk perkhidmatan penuh dan pemasaran dan perkhidmatan reka bentuk. Mereka berfungsi dengan Google Apps, Search Engine Optimization, Pemprosesan Kad Kredit, dan Search Engine Marketing. Ini adalah alat yang sempurna bagi mereka yang menghadapi masalah untuk memasarkan laman web mereka. Menggunakan alat ini dapat membantu laman web melompat ke puncak carian Google, yang membolehkan lebih banyak orang mengunjungi laman web tersebut.

6. Perkhidmatan E-mel

Domain.com bekerjasama dengan Google untuk meningkatkan perkhidmatan e-mel melalui Gmail. Domain.com akan memberi anda e-mel khusus untuk laman web anda, dan membolehkan anda menggunakan jenama anda sebagai alamat e-mel anda. Anda boleh bekerjasama dengan Gmail dan Google Drive anda, untuk mempermudah anda semua. Anda boleh membuat pasukan dan berkomunikasi dengan mereka, dan anda tidak perlu terlalu banyak bekerja. Anda perlu log masuk, tetapi setelah masuk, semuanya akan disiapkan dan siap untuk anda pergi. Anda boleh mengakses e-mel dari mana-mana peranti, yang membolehkan anda berhubung dengan sesiapa sahaja dengan menekan butang dengan cepat. Harganya bermula dari $ 4.17 sebulan, menjadikannya berpatutan bagi sesiapa yang ingin menaik taraf sistem e-mel mereka.

7. Ciri-ciri Keselamatan

Pakej hosting web Domain.com dilengkapi dengan sejumlah ciri keselamatan. Anda akan mendapat direktori yang dilindungi kata laluan dan sokongan SSL. Sijil SSL akan melindungi maklumat berharga seperti urus niaga kad kredit dan pendaftaran.

8. Perkhidmatan Pelanggan Berguna

Domain.com mempunyai sokongan telefon yang tersedia 24/7. Mereka juga menawarkan sistem tiket untuk permintaan sokongan. Permintaan mendesak harus dibuat melalui telefon, dan permintaan tiket biasanya ditanggapi dalam waktu 24 jam. Anda akan mendapat akses ke pangkalan pengetahuan, yang merangkumi semua asas hosting akaun, kata laluan, dan akses. Terdapat juga panduan pengguna dan pelbagai tutorial. Kakitangan perkhidmatan pelanggan ramah, mudah difahami, dan cukup berpengetahuan.

Kelemahan Hosting Domain.com

Walaupun Domain.com menawarkan penciptaan laman web yang sederhana dan pasukan sokongan yang membantu, terdapat beberapa kelemahan untuk perkhidmatan ini.

1. Membida Nama Domain

Dunia teknologi berdaya saing, dan dapat difahami bahawa Domain.com tidak dapat memberikan nama domain kiri dan kanan. Anda perlu membuat pra-pendaftaran untuk berpeluang mendapatkan nama domain. Tempoh Akses Awal adalah baik untuk memulakan lompatan, tetapi ia memerlukan kos tambahan. Satu perkara baik untuk tidak mendapatkan domain yang anda mahukan ialah anda akan dikembalikan wang yang anda masukkan untuk pendaftaran. Walaupun bukan sistem yang sempurna, ada baiknya anda mengetahui apa kemungkinan anda mendapatkan nama domain.

2. Isu Masa Respons yang Lebih Cepat

Masalah boleh timbul pada bila-bila masa, dan ada baiknya kita mengetahui bahawa masalah dapat diselesaikan dengan cepat. Walaupun Domain.com melakukan panggilan pada bila-bila masa, mereka dapat mulai kendur dengan beberapa masalah yang mendesak. Sama ada kekurangan pengetahuan mengenai produk, atau lama untuk membalas pertanyaan, beberapa masalah harus diselesaikan dengan cepat. Perkara seperti mematikan nama domain tidak seharusnya berlaku, tetapi kadang kala wayar disilangkan. Ia berlaku, tetapi tidak perlu seminggu untuk menyelesaikan masalah mudah menetapkan semula kata laluan. Mungkin sistem atau latihan tiket yang lebih baik dapat membantu.

3. Panel Pentadbiran Lebih Buruk

Panel pentadbir mereka sepertinya ketinggalan beberapa tahun setelah kemas kini, dan memperbaikinya akan menjadikannya laman web hosting yang lebih efisien. Memerlukan masa untuk memuatkan halaman, yang boleh membuat kekecewaan bagi sesiapa sahaja yang mengunjungi laman web ini. Walaupun mereka menawarkan banyak nama domain, mereka dapat meningkatkan panel pentadbir mereka untuk menjadikan hosting lebih mudah bagi pelanggan mereka. Walaupun mungkin berfungsi untuk beberapa orang, yang lain yang banyak lalu lintas tidak sabar untuk menunggu orang duduk untuk memuatkan halaman.

4. Tiada Privasi

Apabila maklumat peribadi anda didedahkan, maklumat ini akan menimbulkan banyak masalah. Bukan hanya beberapa bahagian mengenai maklumat peribadi anda yang diungkapkan, tetapi sebaliknya, itu adalah segalanya. Sekiranya anda tidak perlu membayar mereka tambahan untuk menyembunyikan maklumat peribadi anda, itu sangat sesuai. Malangnya, melainkan jika anda membayar mereka untuk menyembunyikan maklumat anda, anda akan buntu. Ini boleh menyebabkan banyak masalah, jadi mungkin lebih baik membayarnya dan menyembunyikan maklumat peribadi anda dari orang ramai. Tidak sesuai, tetapi lebih baik daripada meminta semua orang mengetahui maklumat tentang anda.

5. Tiada Perancangan Bulanan

Domain.com tidak menawarkan pilihan hosting web bersama dari bulan ke bulan. Anda mesti memilih rancangan tahunan, dan tidak ada tawaran untuk menjimatkan wang dengan mendaftar untuk rancangan jangka panjang. Contohnya, anda akan membayar yang sama jika anda mendaftar selama satu tahun atau tiga tahun. Ini boleh menjadi masalah bagi orang yang lebih suka tidak membuat komitmen selama setahun, atau yang lebih suka membagi pembayaran mereka selama satu tahun.

6. Tambahan Akan Membebankan Anda Lebih Banyak

Walaupun rancangan asasnya berpatutan, ia tidak menawarkan banyak ciri. Pada saat anda mendapat apa yang anda perlukan dari host web, anda mungkin akan membayar lebih banyak daripada yang anda lakukan dengan perkhidmatan yang berbeza. Domain.com mengenakan yuran pemindahan domain jika anda ingin memasukkan URL dan banyak perkhidmatan hosting lain tidak. Sekiranya anda memerlukan lebih daripada 100 alamat e-mel, anda perlu menaik taraf ke rancangan yang lebih tinggi. E-commerce asas mempunyai had pada halaman dan produk dan tidak mempunyai ciri lain seperti melihat halaman sebelum menerbitkannya. Untuk membuang had ini, anda perlu membayar untuk versi yang ditingkatkan.

7. Tiada Jaminan Masa Masa

Domain.com tidak mempublikasikan jaminan uptime, juga tidak memberikan data mengenai sejarah atau prestasi uptime di laman webnya. Walaupun mereka menyatakan bahawa mereka mengambil sandaran, mereka tidak menjelaskan kapan sandaran diambil atau apakah cadangan itu tersedia untuk klien. Domain.com menyatakan bahawa mereka mempunyai kemudahan Tahap 1 yang menawarkan kelebihan dan pemantauan 24/7. Walau bagaimanapun, banyak ulasan pengguna membicarakan masa penggunaan yang buruk, sementara ulasan lain tidak menghadapi masalah dengannya, jadi ini tidak memberi gambaran jelas mengenai masa penggunaan kepada calon pengguna.

Pokoknya:

Bagi mereka yang mencari perkhidmatan kecil hingga pertengahan yang menawarkan sebahagian besar fungsi yang diperlukan untuk mengehoskan laman web dengan kos yang rendah, maka perlu untuk melihat Domain.com. Dengan fokus utama mereka untuk berkongsi rancangan hosting, hosting, harga, dan sokongan semuanya rata-rata dan akan membantu pengguna asas membina laman web dalam beberapa minit. Walaupun anda akan mendapat sokongan yang baik untuk soalan umum dan masalah yang kurang maju, pengguna yang lebih maju mungkin tidak mendapatkan semua yang mereka inginkan dengan Domain.com kerana mereka cenderung hanya menawarkan asas-asas.

Lihat Lagi Ciri

Soalan Lazim Domain.com

Pengenalan

Domain.com adalah laman web hosting yang mempunyai banyak rancangan. Ini telah dinilai sebagai salah satu laman web hosting teratas yang tersedia, dan mudah dimengerti mengapa begitu banyak pelanggan berduyun-duyun ke mereka. Sekiranya anda memikirkan untuk mendapatkan perkhidmatan hosting, dan belum menjumpainya, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menggunakan Domain.com.

Ulasan ini akan melihat syarikat, perkhidmatan apa yang mereka tawarkan, dan apa yang pelanggan katakan mengenai mereka. Setelah membaca ulasan ini, anda harus memahami apa yang menjadikan Domain.com salah satu laman web hosting terbaik yang ada.

Apa itu Domain.com?

Sejak tahun 2000, Domain.com telah membantu pelanggan mereka mencapai tujuan dalam talian mereka, dan merupakan salah satu pemimpin dalam pendaftaran domain dan web hosting. Produk dan perkhidmatan inovatif mereka mempunyai nilai yang sangat baik, dan mereka berusaha untuk membuat pelanggan mereka gembira. Misi mereka adalah untuk menyampaikan produk berkualiti dengan harga yang berkualiti untuk pelanggan mereka, dan mereka bangga dengan kemampuan ini.

Mereka pakar dalam nama domain yang berpatutan, hosting web, hosting VPS, e-mel, sijil SSL, reka bentuk web, dan perkhidmatan pemasaran dalam talian. Perkhidmatan percuma mereka termasuk pemajuan URL, pemajuan e-mel, kunci transfer, dan alat Pengurusan DNS Total. Produk ini meletakkan pelanggan di tempat pemandu untuk laman web mereka.

Domain.com telah menyaksikan pertumbuhan yang melampau dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dan bukan misteri apa yang menjadikan mereka salah satu laman web hosting terbaik yang tersedia. Mereka mempunyai pengekalan pelanggan yang sangat baik, yang telah membantu orang bergabung dengan Domain.com untuk keperluan hosting mereka.

Apa yang Menjadikan Domain.com Cemerlang?

Domain.com tidak hanya menyediakan rancangan hosting untuk semua orang, tambahan mereka termasuk dalam kebanyakan paket. Perkara seperti kunci pemindahan, pemajuan URL, pemajuan e-mel, dan Pengurusan DNS disertakan dengan sebahagian besar rancangan mereka. Rancangan mereka bermula pada harga hanya $ 9,99, dan merangkumi semua yang disebutkan di atas.

Pelan harga mereka berbeza-beza dengan setiap nama domain. Harga yang ditetapkan pada $ 9,99 merangkumi nama domain dengan .biz, .com, dan .me. Sekiranya anda mencari URL profesional, .aero, .coop, .jobs, .museum, dan .tv tersedia, dan rancangan tersebut berkisar antara $ 29,99-269,99. Walaupun rancangan profesional lebih mahal, mereka menyediakan semua perkhidmatan yang diperlukan seseorang untuk membuat laman web mereka berjaya.

Ringkasan Permulaan

Sekiranya anda memulakan perniagaan, atau ingin mengembangkannya, Domain.com menawarkan banyak rancangan untuk membantu mengembangkan rangkaian anda. Walaupun anda menyiapkan laman web peribadi, mereka menyediakan semua alat yang anda perlukan untuk berjaya. Mereka telah melaksanakan fasa TLD baru yang menjadikannya lebih baik bagi mereka yang baru memulakan laman web.

Walaupun masih ada yang tersisa, Domain.com tampaknya menjadi salah satu laman web hosting terbaik yang tersedia. Anda mendapat semua alat yang anda perlukan untuk memulakannya, dan rancangan mereka merangkumi banyak tambahan bahawa laman web hosting lain akan mengenakan bayaran untuk memasukkannya ke dalam rancangan anda. Sekiranya anda berfikir untuk mendapatkan perkhidmatan hosting web, Domain.com adalah salah satu syarikat terbaik untuk bekerjasama.

Apa Kata Orang Tentang Domain.com

Banyak orang telah bercakap mengenai Domain.com, dan selalu menjadi idea yang baik untuk memeriksa apa yang dikatakan oleh massa. Pada bahagian ini, kita akan memulakan dengan perkara-perkara baik yang diperkatakan orang, dan mengkaji ulasan yang tidak menarik.

Yang Baik

“Ini adalah salah satu perkhidmatan domain termudah yang pernah saya gunakan. Ini adalah perkhidmatan sederhana yang menyediakan alat yang anda perlukan untuk berjaya. Ini menjadikan perkhidmatan hosting lain kelihatan berantakan dan tidak teratur. Saya boleh menggunakan log masuk domain yang sama untuk semua yang saya perlukan di laman web saya. “

“Sejak saya mulai menggunakan Domain.com, saya perhatikan betapa mudahnya penggunaan fitur tersebut. WordPress Penuh, e-mel khusus, dan ciri lain untuk membuat laman web ada di sana. Masa tindak balas mereka terhadap e-mel, dan menyelesaikan masalah cepat dan mudah difahami. Walaupun saya tidak gemar menyembunyikan maklumat peribadi dengan membayar bayaran tambahan, mereka unggul di kawasan lain. “

“Ini adalah salah satu syarikat hosting terbaik. Kelajuan pelayan luar biasa, laman web memuat dengan cepat, dan sokongan teknikal berpengetahuan dan bermanfaat. Harga hebat mereka tidak dapat dikalahkan, dan mereka tahu bagaimana menjaga pelanggan mereka. Saya selalu mengesyorkan Domain.com kepada rakan dan rakan saya, berdasarkan harga dan sokongan pelanggan mereka. “

“Ciri-ciri mereka seperti laman web hosting lain, tetapi mereka tahu bagaimana menjaga semuanya berjalan lancar. Walaupun anda mempunyai banyak domain, mereka dapat memastikan semuanya berjalan lancar. Salah satu perkara kegemaran saya mengenai Domain.com ialah mereka bersedia membantu anda, tidak kira waktunya. Ini sangat penting bagi saya, dan saya menyukai kenyataan bahawa saya boleh menghubungi mereka pada bila-bila masa dan menyelesaikan masalah dengan segera. “

“Walaupun Domain.com tidak memiliki semua fitur yang dimiliki oleh laman web hosting lain, masih merupakan salah satu laman web hosting terbaik yang tersedia. Anda boleh mencuba semua ciri yang mereka sediakan untuk memaksimumkan potensi laman web anda. Domain.com mempunyai semua yang anda perlukan untuk bangun dan berjalan. Anda tidak boleh membuang masa dengan laman web hosting lain ketika Domain.com melakukan segalanya dan kemudian beberapa. “

Yang jahat

“Panel pentadbir meninggalkan banyak yang diinginkan, dan sangat mungkin menggunakan peningkatan. Panel pentadbir mereka yang usang memerlukan masa yang lama untuk dimuat, dan laman web ini kadang-kadang akan ditutup tanpa sebarang provokasi. Walaupun mereka unggul dalam nama domain, jika anda mencari hosting, anda mungkin ingin menuju ke arah lain. Anda harus mempertimbangkan untuk mendapatkan domain dari mereka, dan kemudian menggunakan perkhidmatan yang berbeza untuk hosting. “

“Saya tidak menyukai perkhidmatan pelanggan mereka, dan pendaftar domain mereka memerlukan banyak pekerjaan. Apabila anda mengemukakan soalan yang mudah, anda akan mendapat jawapan. Walaupun anda berhubung dengan seseorang, mereka mungkin tidak tahu apa yang anda bicarakan, dan mungkin perlu beberapa saat untuk keluar dari telefon. Saya mengesyorkan pergi dengan perkhidmatan lain yang mempunyai lebih banyak pengetahuan mengenai produk mereka, dan seberapa baik mereka dapat membantu anda. “

“Saya membuat keputusan untuk mendapatkan nama domain melalui Domain.com. Apabila saya menjumpai yang saya sukai, saya memasukkannya ke dalam keranjang saya, dan ketika saya membuat pembelian, ralat muncul. Saya terkunci dari akaun saya selama dua hari, dan mencuba pelbagai kaedah untuk menghubungi seseorang. Saya menghantar e-mel, tetapi tidak mendapat sambutan. Pada keesokan harinya, saya menelefon, menunggu mereka memeriksa surat saya, tetapi tanpa jawapan. Akhirnya, saya menghubungi seseorang yang menetapkan semula kata laluan saya, dan saya dapat kembali ke laman web saya. Saya tidak mengesyorkan laman web hosting ini untuk mereka yang memerlukan perkhidmatan pelanggan yang baik. “

“Ketika pemilik sebelumnya menjual syarikat mereka ke Domain.com, saya harus mengesahkan pemilikan domain saya sendiri. Saya telah menghubungi mereka untuk memberitahu mereka bahawa saya akan berada di luar bandar tanpa akses internet, dan diyakinkan bahawa domain saya tidak akan digantung. Mereka membuang maklumat dalam pendaftaran DNS, yang tidak menyelesaikan masalah dengan baik. Perlu beberapa jam untuk memperbaikinya dan berjalan. Ini adalah proses yang begitu lama, sehingga saya tidak dapat menggunakan perkhidmatan mereka lagi. “

Keputusan Akhir

Walaupun Domain.com mempunyai beberapa orang yang mengadu tentang layanan dan sokongan pelanggan mereka, mereka memiliki orang yang sangat memuja perkhidmatan tersebut. Setelah mendengar apa yang orang katakan tentang mereka, melihat produk mereka, dan melihat apa yang mereka lakukan dengan baik dan apa yang boleh mereka kerjakan akan membantu anda menentukan apakah Domain.com sesuai untuk anda.

Bagaimana saya boleh memperbaharui domain saya?

Apabila anda sudah bersedia untuk memperbaharui domain anda, anda boleh melalui Domain.com. Anda akan memilih domain yang ingin diperbaharui, dan mengikuti arahannya. Kadar pembaharuan domain akan diposkan, yang membolehkan anda memilih rancangan anda. Ini adalah masa yang tepat untuk menaik taraf jika anda sudah bersedia. Anda boleh mengakses pilihan melalui panel kawalan.

Apa yang berlaku pada domain yang tidak diperbaharui?

Sekiranya anda tidak mahu kehilangan nama domain anda, anda perlu mengambil beberapa langkah untuk melindungi domain anda yang ingin anda simpan. Anda akan mendapat peringatan 30 hari sebelum kadaluarsa, dan jika pembayaran tidak dilakukan, domain akan tamat. Ini akan dinyahaktifkan dan diganti di antara domain lain yang sudah habis masa berlakunya, bersama dengan perkhidmatan yang disertakan dengan rencana. 30 selepas tamat tempoh, nama domain akan masuk ke domain awam, di mana orang lain boleh membeli. Sekiranya berjalan selama 45 hari tanpa dituntut, sebarang caj boleh dikenakan untuk pembaharuan nama domain. Akhirnya, jika tidak ada yang mengklaimnya, nama domain akan kembali ke domain awam untuk dijual.

Apa maksudnya jika domain berada dalam “Penebusan?”

Apabila nama domain dihantar untuk penebusan, ia dapat dibeli oleh pihak lain. Walau bagaimanapun, anda boleh menebus domain sehingga 30 hari. Anda perlu masuk ke akaun anda dan memfailkan tiket di sistem sokongan. Bayaran untuk penebusan adalah $ 99.99, dan bayaran pembaharuan biasa juga perlu dibayar. Apabila Tempoh Penebusan berakhir, terdapat kitaran penghapusan lima hari yang akan membolehkan sesiapa sahaja mendaftar dan menerima nama domain.

Bagaimana jika terdapat kesilapan pada maklumat akaun saya?

Sekiranya terdapat sebarang kesalahan pada akaun anda, anda boleh mengubahnya. Anda boleh membetulkan bidang yang tidak betul melalui “Ubah Maklumat Akaun” dan masukkan maklumat yang betul. Sekiranya anda perlu mengubah alamat e-mel anda, pergi ke “Ubah Alamat E-mel” dan ubah dengan sewajarnya. Anda mungkin menghadapi beberapa masalah jika anda mempunyai lebih daripada satu domain. Anda boleh mengubah setiap satu untuk membantu menyelesaikan perubahan yang dikemas kini.

Apa itu “auto renew”, dan bolehkah saya mengubahnya?

Apabila nama baru didaftarkan, langkah berjaga-jaga keselamatan akan diperbaharui secara automatik. Ini menghalang pembayaran anda luput, menyebabkan anda kehilangan nama domain anda. Anda akan terus terkawal dengan sistem pembaharuan automatik, dan ia akan dikenakan 15 hari sebelum tarikh luput. Sekiranya pembayaran tidak diselesaikan, percubaan kedua akan dilakukan lima hari sebelum tamat. Setiap caj dikenakan pada kad kredit yang ada pada fail semasa anda mendaftar. Anda boleh mengubah maklumat kad anda jika kadaluarsa melalui pilihan “kemas kini maklumat kad kredit” di bawah skrin log masuk anda. Anda boleh menetapkan pembaharuan automatik untuk nama domain anda, jadi anda tidak akan kehilangannya melalui halaman maklumat akaun anda.

Apa yang berlaku sekiranya pembaharuan automatik gagal?

Sebab yang paling mungkin menyebabkan pembaharuan automatik anda gagal, adalah kerana kad kredit yang anda masukkan tidak sah. Anda boleh menyelesaikan masalah ini dengan mengemas kini maklumat kad kredit anda melalui maklumat akaun anda. Sekiranya kurang dari tempoh tamat tempoh 15 hari, anda mungkin juga perlu memperbaharui nama domain anda.

Mengapa saya mendapat notis pembaharuan untuk domain di alamat e-mel yang berbeza?

Penjelasan paling mudah adalah bahawa setiap domain mempunyai alamat e-mel yang berbeza untuk setiap nama domain. Anda boleh menggabungkan semua nama domain menjadi satu alamat e-mel, anda perlu memastikan maklumat anda sama untuk setiap nama domain. Anda boleh log masuk ke akaun anda, dan ikuti arahan untuk setiap domain yang anda miliki. Anda boleh menukar alamat e-mel sehingga hanya mengirim ke alamat yang paling kerap anda gunakan. Anda boleh mengubah suai alamat e-mel anda dan menjadikannya lebih senang untuk anda. Lebih banyak lagi di Domain.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map