Ulasan GoDaddy: Adakah Web Hosting GoDaddy Sesuai untuk Anda?

Ulasan GoDaddy: Adakah Web Hosting GoDaddy Sesuai untuk Anda?

Ulasan GoDaddy: Adakah Web Hosting GoDaddy Sesuai untuk Anda?

Contents

Apa itu Web Hosting GoDaddy?

GoDaddy adalah perkhidmatan pendaftaran domain internet terbesar di dunia, menguruskan lebih dari 60 juta domain. Mulai 2018, mereka kini menjadi hos web terbesar di dunia, dengan Bahagian pasaran 6.5%.


Adakah itu menjadikan mereka yang terbaik untuk hosting?

Tidak semestinya.

GoDaddy telah meningkat dengan pesat sejak hari-hari “iklan raunch”, dan mereka adalah operator licin yang sentiasa menyokong.

Walaupun begitu, ada banyak perkara yang ingin anda perhatikan sebelum anda menarik pencetus.

Nota khas: Untuk sisa tahun 2018, GoDaddy menawarkan hosting termurah mereka bermula dari $ 1 sebulan dengan pautan ini.

Betapa Baiknya Hosting GoDaddy?

GoDaddy boleh dikatakan syarikat domain dan hosting yang paling terkenal. Terima kasih kepada iklan TV dan Super Bowl yang provokatif dan tidak dapat dilupakan, GoDaddy dengan cepat membuat nama untuk diri mereka sendiri. Iklan mereka sering kali menampilkan wanita dan lelucon yang berpakaian minim yang digambarkan oleh Parsons sendiri sebagai “tidak sesuai” dan “edgy”. Mereka mungkin satu-satunya syarikat hosting yang boleh dipanggil jenama antarabangsa.

Yang dikatakan, GoDaddy adalah WalMart nama domain dan hosting: takrif, murah, dan tiada siapa yang berkelas. Mereka secara historis bergantung pada harga rendah dan penjenamaan untuk mengumpulkan pelanggan, tetapi kerana banyak tuan rumah baru muncul sejak beberapa tahun kebelakangan ini, mereka telah meningkatkan perkhidmatan pelanggan dan teknologi untuk mengekalkan daya saing mereka.

Mereka berada di era pasca-Parsons di mana mereka bergerak melampaui imej kontroversial mereka menjadi jenama jangka panjang. Sekiranya anda baru bermula, GoDaddy mempunyai semua asas yang mungkin diperlukan oleh webmaster pemula. Tetapi jika anda mencari ciri, sokongan, dan mungkin jenama yang lebih maju untuk disokong, anda mungkin ingin mencari di tempat lain.

Lihat Laman Web Rasmi

Ulasan GoDaddy Rasmi kami

Sangat sedikit orang yang tidak pernah mendengar mengenai GoDaddy. Mereka adalah pemain besar di era dot-com awal 2000-an. Masih ada dan masih merupakan salah satu pemain terkuat di pasaran seluruh dunia, kemudahan dan keunggulan hosting GoDaddy tidak dapat dinafikan.

Ciri-ciri Terbaik GoDaddy Hosting

Banyak yang boleh dikatakan kerana dapat mengurus domain, hosting web, dan e-mel anda semua di satu tempat. Sebahagian daripada sebab mengapa GoDaddy begitu kolosal adalah bahawa mereka membuat proses ini sangat mudah diakses oleh webmaster sehari-hari. Sekiranya anda mencari kaedah termurah dan cepat untuk membina laman web, GoDaddy pasti akan memberikannya.

1) Ciri GoDaddy Melimpah

Hosting GoDaddy menawarkan lebih banyak pilihan peringkat pengguna daripada hampir semua penyedia hosting lain di pasaran. Mereka mempunyai pilihan pelayan bersama, serta pelayan khusus dan rancangan VPS. Terdapat pemasangan satu klik untuk semua nama kegemaran anda seperti WordPress, Joomla, dan Drupal. Mereka adalah syarikat yang cukup besar sehingga mereka dapat menawarkan hampir semua tahap layanan hosting dengan harga yang sangat kompetitif, dan anda dapat bertaruh bahawa tidak ada ciri yang akan hilang. GoDaddy mempunyai rangkaian aplikasi 1 klik yang mereka gunakan untuk melaksanakan beberapa fungsi yang lebih biasa yang mungkin anda perlukan di laman web anda. Sekiranya anda membuat blog, mereka mempunyai aplikasi untuk itu. Perlukan keranjang belanja? Mereka juga ada. Album gambar? Tiada masalah.

2) Masa Pemuatan Cepat & Waktu Padu Pepejal

GoDaddy dulu perlahan dan terdedah kepada kemalangan, tetapi dalam beberapa tahun kebelakangan ini mereka telah membuat peningkatan besar di kedua-dua bidang ini. GoDaddy kini mempunyai rata-rata waktu operasi 99.99% dan kelajuan memuat untuk menyaingi pesaing anggaran mereka. Mereka juga tidak mempunyai had lebar jalur; jika halaman anda akhirnya menjadi viral, kemasukan pengunjung secara tiba-tiba tidak akan merosakkan laman web anda. Walaupun begitu, GoDaddy akan memberikan wang anda kembali untuk waktu henti tersebut. Yang membawa kita ke titik seterusnya …

2) Jaminan Pulangan Wang Tanpa Tarikh Luput

Sebilangan besar perkhidmatan hosting menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. GoDaddy hosting menjadikannya satu langkah lebih jauh dengan menawarkan jaminan pengembalian wang yang tidak akan luput. Untuk setiap pembayaran, anda sentiasa boleh mendapatkan bayaran balik untuk masa yang tidak anda gunakan sekiranya anda memilih untuk membatalkan. Membatalkan dalam 30 hari pertama? GoDaddy akan menghormati anda dengan bayaran balik sepenuhnya.

3) Lebih dari Yang Anda Tawar – Kredit Google AdWords

Untuk membantu pemilik perniagaan baru dengan kos yang sangat tinggi untuk memulakan perniagaan, GoDaddy menawarkan kredit iklan percuma yang merangkumi lebih dari $ 100 untuk Google AdWords untuk setiap $ 25 yang dibelanjakan. Untuk menutupnya, kredit ini juga merangkumi $ 50 dalam iklan Bing dan iklan Facebook. Ini adalah bonus kecil yang bagus untuk memilih hosting GoDaddy; kelebihan pasti untuk tidur dengan syarikat besar.

4) Lebih dari sekadar Templat – Mereka akan Merangka Laman Web Anda (jika anda menginginkannya)

GoDaddy menawarkan pelbagai templat – termasuk templat WordPress. Walau bagaimanapun, jika tidak ada yang benar-benar melakukannya untuk anda, GoDaddy menggunakan sekumpulan pereka laman web profesional yang akan dengan senang hati membantu anda merancang laman web anda dan menjadikannya peribadi untuk anda.

Senang mereka menawarkan untuk merancang laman web anda, dan kedai ibu dan pop yang sangat kecil dapat menggunakannya, tetapi dengan cepat anda ingin mendapatkan profesional di sana. Pada akhirnya, GoDaddy adalah syarikat global dan mereka tidak akan menghabiskan banyak masa dengan anda.

5) Integrasi GoDaddy WordPress

GoDaddy mempunyai import WordPress satu klik untuk laman web yang dikendalikan sendiri, tetapi ia juga menawarkan rancangan hosting WordPress yang dikendalikan. Pelan terurus ini menawarkan peningkatan automatik dan banyak faedah keselamatan antara lain.

6) Keamanan GoDaddy Hebat untuk Harga

GoDaddy telah mendedikasikan banyak sumber untuk menggagalkan penggodam, spammer, dan penipu dari pelbagai jenis. Sebahagian dari ini ada kaitan dengan teknologi terkini mereka, dan sebahagiannya hanyalah usaha wajar mereka sebagai syarikat besar. Namun begitu, sukar untuk mencari penyedia hosting yang lebih selamat dengan harga yang rendah. Walaupun dengan rancangan paling murah, mereka membuat sandaran data anda setiap malam. Di sinilah kami merasakan mereka mengetepikan HostGator, pesaing teratas mereka dalam bidang hosting anggaran, di luar. HostGator hanya membuat sandaran data anda seminggu sekali, dan kekurangan perlindungan spam dan virus yang merisaukan. Dengan harga yang sama dan dengan banyak ciri yang sama untuk ditawarkan, GoDaddy adalah pilihan yang lebih baik untuk webmaster yang mementingkan keselamatan. Kelemahan dari keselamatan ini adalah bahawa GoDaddy mempunyai banyak polisi pembatasan untuk mencegah spam, yang kadang-kadang bermaksud bahawa pemalam, wiki, dan bahkan IMAP tidak selalu berfungsi seperti yang mereka lakukan di tempat lain. Ada kemungkinan untuk melakukan perkara-perkara ini, hanya memerlukan kerja khas yang kadang-kadang dapat menghasilkan lebih banyak pekerjaan untuk anda. Tetapi jika keselamatan sangat penting bagi anda, penyelesaian ini hanyalah sebahagian daripada pertukaran.

Nota khas: Untuk sisa tahun 2018, GoDaddy menawarkan hosting termurah mereka bermula dari $ 1 sebulan dengan pautan ini.

Kelemahan dari Web Hosting GoDaddy

Walaupun anda kerap membeli-belah di WalMart, kemungkinan anda tidak menyukai semuanya. GoDaddy adalah sebuah syarikat, dan kadang-kadang terasa seperti terdapat pencahayaan pendarfluor kasar ini sepanjang keseluruhan pengalaman. Untuk pengalaman hosting yang lebih diperibadikan atau inovatif, cari salah satu lelaki yang lebih kecil seperti SiteGround atau A2 Hosting.

1) Perkhidmatan Pelanggan GoDaddy kurang memberangsangkan

Sebelum saya memperincikan perkhidmatan pelanggan, lihat ini masa menunggu 35 minit yang mengerikan dengan sokongan sembang GoDaddy:

godaddy 35 minit masa menunggu di chate

Itu sungguh mengerikan. Tidak ada sebab saya harus menunggu 35 minit untuk berbual.

Dan 20 minit kemudian …

panjang sembang godaddy

Saya bingung berbual boleh menjadi seburuk ini pada tahun 2018. Saya dapat melalui talian di DMV lebih cepat daripada itu!

Yang dikatakan, GoDaddy adalah secara amnya cukup pantas pada sokongan telefon. Itulah mekanisme lalai mereka untuk mendapatkan sokongan – tetapi jujur, kadang-kadang anda tidak mahu bercakap dengan perkhidmatan pelanggan melalui telefon.

GoDaddy menawarkan sokongan pelanggan 24/7, tetapi sebahagian daripada menjadi syarikat yang begitu besar dengan jumlah pelanggan yang besar bermakna anda mungkin menghadapi kerenah dan formaliti setiap langkah ketika meminta sokongan.

Perwakilan perkhidmatan pelanggan GoDaddy biasanya cepat bertindak balas, tetapi mereka cenderung merujuk anda ke literatur yang ada atau memandu anda melalui semua teknik penyelesaian masalah yang telah anda cuba sebelum mereka benar-benar mula menyiasat.

Taktik dilly-dallying ini benar-benar ditunjukkan ketika anda memanggil untuk menamatkan perkhidmatan anda. Perkhidmatan pelanggan GoDaddy tidak memudahkan anda pergi. Ini bukan perpecahan tanpa rasa sakit atau ramah, dan mungkin meninggalkan rasa tidak enak di mulut anda mengenai keseluruhan pengalaman. Ulasan GoDaddy yang ditinggalkan oleh pelanggan sebenar menceritakan beberapa kisah seram mengenai tiket sokongan.

2) Pelan Hosting Ekonomi Terhad

Mereka mempunyai tiga rancangan – Ekonomi, Deluxe dan Tidak Terbatas. Pelan Ekonomi membolehkan anda mempunyai 90 subdomain yang dikaitkan dengan satu domain. Perkara yang sama berlaku untuk rancangan Deluxe dan Unlimited mereka. Begitu banyak syarikat hosting lain yang membolehkan anda memiliki domain tanpa had – tidak kira apa rancangan yang anda ada. Namun, GoDaddy hanya membolehkan anda memiliki satu domain dengan rancangan Ekonomi mereka. Sekiranya anda ingin melampaui itu, anda terpaksa meningkatkan. Lihat Myhosting.com untuk domain tanpa had.

3) Keprihatinan Etika & Kontroversi Sejarah

Masalah-masalah ini mungkin atau mungkin tidak mengganggu anda, tetapi GoDaddy telah mengalami banyak kontroversi sejak awal. Bob Parsons pernah menyiarkan video dirinya membunuh gajah di safari Afrika. Iklan SuperBowl mereka, walaupun tidak diseksualisasi secara terang-terangan, cenderung mempunyai garis panduan kasar atau tidak sensitif. GoDaddy juga merupakan penyokong korporat yang besar untuk SOPA & PIPA, menjelaskan bahawa privasi internet menyokong keseluruhannya. Mereka hanya menolak untuk menyokong bil setelah banyak pelanggan mereka memboikot perkhidmatan mereka. GoDaddy baru-baru ini telah membersihkan jenama mereka dari banyak bahasa dan gambaran yang tidak senonoh dan seksual yang mereka gunakan untuk pertama kalinya. Penjenamaan baru mereka menjadikan mereka juara perniagaan kecil. Sekiranya semua kontroversi sejarah ini telah mematikan anda dari GoDaddy, cari HostPapa yang mesra alam untuk syarikat hosting web yang dapat membuat anda merasa senang dengan ke mana arah tuju wang anda.

4) Harga yang lebih tinggi untuk Pembaharuan, Nikel dan Diming

“Dapatkan domain anda dengan harga $ 0,99!” 

Itulah bagaimana mereka memikat anda. Mereka membuat anda masuk dengan harga murah di kedua domain dan hosting, dan kemudian bayaran pembaharuan tinggi!

Pembaharuan domain adalah $ 14,99, berbanding sekitar $ 10 untuk NameCheap.

Hosting mungkin murah dengan GoDaddy untuk bermula, tetapi pembaharuan juga akan lebih tinggi. Mereka tahu apabila mereka memasukkan anda ke dalam sistem, mereka dapat membuat anda tidak senang dan tidak tahu!

Sekiranya anda teratur dan menguruskan pembaharuan anda dengan betul, harga murah dapat membuahkan hasil. Atau anda boleh memanfaatkan harga rendah mereka dan menukar pendaftar domain kemudian. Tetapi jika anda tidak teknikal, ini sukar dilakukan.

Ketahuilah bahawa mereka MENGENAI anda.

 

5) PHP pada GoDaddy Linux Hosting sudah ketinggalan zaman

Hosting bersama GoDaddy pada masa ini tidak membenarkan PHP 7. 

Ini adalah masalah dengan beberapa pemalam WordPress, seperti Wordfence:

Ini menunjukkan bahawa hosting bersama GoDaddy adalah ketinggalan zaman, dan bukan pilihan terbaik untuk hosting web yang serius.

Pokoknya:

Melompat di tempat tidur dengan syarikat besar dilengkapi dengan banyak kelebihan: sebahagian besar dengan harga rendah, kemudahan, dan banyak kelebihan untuk boot. Anda boleh menjangkakan bahawa GoDaddy mempunyai penyelesaian yang mudah, murah, dan mencukupi untuk keperluan hosting yang anda miliki. Walau bagaimanapun, sangat sedikit pakar web yang pernah mengesyorkan GoDaddy, jika tidak berdasarkan prinsip, maka sekurang-kurangnya kerana GoDaddy tidak benar-benar dikembangkan untuk pembangun. Ini adalah kedai sehenti yang menghasilkan banyak wang bukan kerana mereka menawarkan perkhidmatan terbaik atau paling inovatif, tetapi kerana harganya murah dan di mana sahaja. Kebetulan lebih daripada 5 juta orang di seluruh dunia mencari sebenarnya.

Lihat Lagi Ciri-ciri Ulasan GoDaddy 3.4 / 5 Pengulas {{reviewsOverall}} / 5 Pengguna (26 suara) Kelebihan

 1. Banyak ciri
 2. Banyak potongan harga
 3. Jaminan wang dikembalikan
 4. Pilihan aplikasi 1-klik

Keburukan

 1. Bukan perkhidmatan pelanggan yang paling membantu
 2. Pelan Hosting Ekonomi Terhad
 3. Sikap politik dan taktik pemasaran yang kontroversial

RingkasanBeberapa orang menyukai GoDaddy, beberapa orang tidak akan menghampirinya dengan tiang 10 kaki. Dari segi sejarah, GoDaddy adalah mengenai domain dan iklan dengan wanita yang berpakaian minim. Namun baru-baru ini, mereka nampaknya fokus untuk meningkatkan ciri dan teknologi mereka. Terdapat beberapa perkara yang disukai seperti banyak ciri dan pilihan hosting dan jaminan wang dikembalikan. Terdapat juga banyak kelemahan seperti sokongan pelanggan yang tidak stabil, rancangan ekonomi yang terhad, dan rasa korporat yang tidak peribadi. Sokongan3Speed3Features4Value3.5Transparency3.5

Soalan Lazim GoDaddy Hosting

Adakah harga pembaharuan GoDaddy lebih tinggi daripada harga masuk?

Ya. Rata-rata harga pengenalan pada rancangan hosting adalah antara 40-50% lebih rendah daripada apa yang akan dikenakan ketika anda memperbaharui. Sudah tentu, diskaun pengenalan lebih besar pada rancangan yang lebih mahal.

Adakah kontrak minimum dan berapa kerap saya perlu membayar?

Terdapat pelbagai jenis kontrak yang ada, antara 3 hingga 60 bulan. Semua pembayaran dilakukan setiap bulan, tidak kira apa rancangan anda.

Bahasa pengembangan apa yang disokong oleh hosting GoDaddy?

GoDaddy menyokong PHP 5.4, 5.3, 5.4 dan 5.5 PHP tersuai.ini, PERL dan Python.

Apakah jaminan masa operasi GoDaddy?

GoDaddy menawarkan jaminan masa upah 99.9%, sehingga 8.76 jam waktu henti yang dibenarkan setiap tahun .. Sekiranya mereka gagal mengekalkan jaminan masa perkhidmatan mereka pada bulan tertentu – perlu diingat bahawa kegagalan mereka untuk mengekalkan perkhidmatan adalah ditentukan oleh mereka – anda boleh menghubungi GoDaddy dan meminta kredit 5% daripada kos hosting bulan anda untuk bulan tersebut. Sekiranya anda berpendapat bahawa laman web anda telah jatuh lebih dari elaun rata-rata, pastikan anda memeriksa syarat perkhidmatan mereka untuk memastikan anda berhak meminta kredit tersebut.

Adakah pelayan GoDaddy diurus atau dikhaskan?

GoDaddy menawarkan kedua-duanya. Terdapat beberapa rancangan untuk mereka yang mencari pelayan yang dikendalikan sepenuhnya secara peribadi, tetapi ada juga rancangan yang menampilkan pelayan Linux. Terdapat beberapa pilihan rancangan untuk setiap jenis konfigurasi pelayan.

Adakah GoDaddy menawarkan rancangan VPS?

Terdapat sebilangan rancangan pelayan peribadi maya yang diuruskan oleh cPanel. Anda juga boleh memilih apakah itu diuruskan sendiri atau diuruskan untuk anda, ketahui yang mana yang ingin anda lakukan ketika memilih rancangan anda.

Di manakah pelayan GoDaddy berada?

GoDaddy berpusat di Amerika Syarikat, dengan ibu pejabatnya terletak di Scottsdale, Arizona. Pusat data utama terletak di Phoenix, Arizona.

Adakah GoDaddy adalah pilihan yang baik untuk hosting banyak gambar?

Sekiranya anda menggunakan rancangan hosting peringkat kemasukan, anda terhad kepada 100GB, tetapi rancangan lain tidak terhad dengan cara yang sama dan banyak yang menawarkan penyimpanan tanpa had. Pembangun laman GoDaddy menawarkan ciri-ciri yang direka khusus dengan mempertimbangkan gambar, seperti galeri foto dan video.

Pakej mana yang harus saya pilih untuk streaming video?

GoDaddy memang menawarkan penstriman video, tetapi ia tidak tersedia pada rancangan bersama. Pelayan bersama dapat digunakan untuk menyematkan video dari sumber lain seperti YouTube, tetapi jika anda ingin menggunakan pelayan GoDaddy untuk streaming video anda, anda memerlukan rancangan pelayan khusus.

Adakah saya benar-benar mempunyai lebar jalur dan storan yang tidak terhad?

Tidak ada yang benar-benar tidak terhad, jadi lebar jalur atau storan anda juga tidak. Anda harus memeriksa terma dan syarat kontrak anda dengan teliti. Seperti hos besar lain, GoDaddy berhak menyemak akaun anda sekiranya lebar jalur atau penggunaan storan yang berlebihan dikesan.

Adakah GoDaddy menawarkan pendaftaran domain? Sekiranya ya, berapa harganya dan bolehkah saya merahsiakan maklumat saya?

Sebagai peneraju industri pendaftar domain, GoDaddy memang menawarkan pendaftaran domain. Harga akan berbeza kerana bergantung pada pilihan yang anda pilih. Namun, GoDaddy memang menawarkan domain percuma dengan rancangan hostingnya. Tawaran berkenaan dengan rancangan 12, 24, 36 bulan, tetapi tidak termasuk bayaran ICANN $ 0.18. Anda akan dikenakan bayaran $ 7.99 per tahun, atau lebih banyak bergantung pada keperluan anda, untuk menjaga kerahsiaan maklumat anda.

Adakah terdapat diskaun GoDaddy untuk pelajar, sekolah atau bukan keuntungan?

Tidak ada potongan khusus yang ditawarkan untuk pelajar, sekolah atau bukan keuntungan, tetapi GoDaddy memang mempunyai beberapa program jangkauan masyarakat yang dirancang untuk membantu organisasi amal. Sekiranya anda fikir anda atau perniagaan anda layak sebagai salah satu organisasi dalam kumpulan ini, anda boleh melihat program GoDaddy Cares untuk maklumat lebih lanjut.

Adakah jaminan wang dikembalikan pada GoDaddy?

GoDaddy menawarkan jaminan wang dikembalikan 45 hari terhad; namun, ini tidak berlaku untuk semua produk dan perkhidmatan. Sekiranya anda bimbang untuk mendapatkan wang anda, anda harus membaca cetakan halus pada setiap pembelian yang anda buat melalui GoDaddy.

Seperti apa sokongan GoDaddy? Adakah mereka menawarkan sokongan dalam pelbagai bahasa?

GoDaddy menawarkan hotline sokongan 24/7, tetapi tidak mempunyai pilihan sokongan sembang dalam talian, yang boleh menjadi masalah bagi sesetengah orang. Sokongan GoDaddy tersedia dalam beberapa bahasa, termasuk: Bahasa Inggeris, Sepanyol, Portugis, Perancis, Sepanyol, Jerman, Turki, Belanda, dan beberapa yang lain.

Saya ingin memindahkan laman web saya ke GoDaddy. Seperti apa proses ini?

GoDaddy menawarkan sokongan terhad ketika datang ke pemindahan laman web dan domain. Sekiranya anda menghadapi masalah, terdapat sejumlah besar dokumentasi komprehensif yang merangkumi kedua-dua proses ini yang tersedia dalam talian. Terdapat juga organisasi pihak ketiga swasta yang akan memandu anda melaluinya atau melakukannya untuk anda.

Akan GoDaddy memindahkan pemasangan Joomla yang ada secara automatik dari hos saya sekarang?

Walaupun tidak ada pilihan pemindahan automatik, GoDaddy menawarkan panduan langkah demi langkah untuk pemasangan yang anda ada di host semasa anda. Sekiranya anda memerlukan bantuan tambahan untuk penghijrahan, dokumentasi tersedia di joomla.org.

Adakah GoDaddy menyokong Magento? Adakah mereka menawarkan sokongan pemindahan untuk laman Magento yang ada?

Walaupun Magento dapat digunakan di GoDaddy, ia tidak digalakkan. Syarikat ini sangat menyarankan agar pelanggan menggunakan VPS atau pelayan khusus untuk menjadi tuan rumah laman Magento mereka. GoDaddy tidak menawarkan apa-apa jenis sokongan migrasi, jadi anda perlu menyelesaikannya sendiri.

Adakah mahal untuk menjadi tuan rumah dan menguruskan lebih daripada satu laman web dengan GoDaddy?

Pelan tahap kemasukan hanya menyokong satu laman web, tetapi rancangan lain dapat menangani lebih banyak. Kos hosting beberapa laman web di GoDaddy sangat bergantung pada rancangannya, dan ciri rancangannya, akhirnya anda memilih.

Adakah GoDaddy menawarkan perisian pembinaan laman web yang mudah? Bagaimana dengan templat yang boleh disesuaikan?

GoDaddy memang menawarkan program pembangun laman web yang mudah digunakan dan mempunyai ratusan tetapan yang boleh disesuaikan. Terdapat tiga peringkat rancangan untuk ciri ini dengan tema yang berbeza dan templat mesra mudah alih yang tersedia bergantung pada rancangan yang anda pilih.

Adakah GoDaddy adalah pilihan yang baik untuk menjadi tuan rumah laman WordPress saya?

GoDaddy memang menawarkan beberapa pakej hosting khusus WordPress, tiga dari rancangan yang tersedia melibatkan hosting yang dikendalikan. Oleh kerana GoDaddy banyak menyokong dan mendorong penggunaan WordPress sebagai sistem pengurusan kandungan, mereka menawarkan penghijrahan bawaan juga untuk memudahkan anda memindahkan hosting laman WordPress anda ke GoDaddy. Seperti yang dijangkakan dengan penyedia hosting yang besar, terdapat beberapa insiden keselamatan yang sangat dipublikasikan yang melibatkan GoDaddy dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Hasilnya, GoDaddy sentiasa mengemas kini dan memperbaiki dasar keselamatan mereka.

Adakah GoDaddy menawarkan sebarang ciri keselamatan khas?

Selain sijil SSL dan sijil penandatanganan kod, GoDaddy juga menawarkan keselamatan laman web Sitelock yang direka untuk mengenal pasti perisian hasad dan memantau laman web anda.

Adakah saya dapat mengehoskan e-dagang di laman web saya di GoDaddy melalui program seperti Prestashop? Adakah saya akan dapat sijil SSL supaya saya dapat menerima kad kredit?

Prestashop boleh dipasang di platform GoDaddy, serta penyelesaian e-dagang alternatif lain bergantung pada rancangan hosting khusus anda. GoDaddy memang menyediakan rancangan sijil SSL bermula dari $ 59,99. Terdapat juga beberapa pilihan lain jika anda ingin menerima pembayaran dengan kad kredit, atau membuat penyelesaian e-dagang lengkap dengan penggunaan rancangan hosting GoDaddy. Kad kredit utama diterima di semua wilayah dan mata wang yang diterima; namun, jika anda berencana menggunakan PayPal atau Skrill, anda harus memeriksa untuk memastikan mata wang yang anda gunakan akan diterima. Terdapat juga pilihan untuk menyediakan perkhidmatan reka bentuk e-dagang profesional untuk anda – sekali lagi, bergantung pada rancangan hosting anda.

Adakah terdapat program penjual semula yang ditawarkan oleh GoDaddy?

GoDaddy memang menawarkan sejumlah pilihan penjual semula. Terdapat dua peringkat yang tersedia, dengan potongan 20-40% daripada harga runcit, etalase e-dagang siap, pemprosesan kad kredit dan sokongan 24/7.

Adakah GoDaddy mempunyai program afiliasi?

GoDaddy mempunyai program afiliasi yang luas. Syarikat ini menawarkan program afiliasi domain dan hosting.

Adakah GoDaddy pernah bekerjasama dengan Google AdWords untuk menawarkan kredit iklan?

GoDaddy secara berkala akan bekerjasama dengan Google untuk menawarkan kredit AdWord kepada pengguna baru.

Apa Sejarah GoDaddy?

Ditubuhkan pada tahun 1997 oleh Bob Parsons, GoDaddy juga merupakan syarikat hosting web dan mereka mengaku menjadi tuan rumah lebih dari 5 juta laman web di seluruh dunia. Syarikat ini beribu pejabat di Scottsdale, Arizona tetapi mempunyai beberapa pejabat di seluruh Negeri dan India. GoDaddy adalah salah satu syarikat hosting dan pendaftaran domain pertama yang menjadikannya besar, dengan segera menjadi nama terbesar di bidang ini apabila Penyelesaian Rangkaian bukan lagi satu-satunya tempat oleh nama domain di web. Lebih banyak lagi di GoDaddy.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector