Ulasan Hostgator Mei 2020: Saya mencubanya, saya menyukainya. Tetapi baca ini terlebih dahulu.

Contents

Apa itu HostGator Web Hosting?

Ditubuhkan pada tahun 2002, HostGator adalah syarikat webhosting yang berpusat di Houston, Texas yang memberi kuasa kepada 950,000+ domain berdaftar di seluruh dunia. Syarikat ini menyediakan web hosting bersama, VPS, reseller, dan berdedikasi. Mereka mempunyai pejabat dan pusat data tambahan di Austin, Texas, India, dan Brazil. HostGator adalah antara kumpulan pertama syarikat hosting web besar yang mengambil bahagian dalam hosting hijau, yang melibatkan penggunaan teknologi mesra alam untuk mengimbangi karbon dan mengurangkan sisa persekitaran.


Ulasan Hostgator

Sekiranya terdapat Wal-Mart hosting web, kami akan menunjukkan GoDaddy. HostGator ketika itu lebih menyerupai Target: mungkin tidak begitu besar atau terkenal, tetapi dengan harga yang rendah dan reputasi yang lebih baik yang berkaitan dengan jenama mereka. HostGator adalah hos diskaun yang sangat baik untuk webmaster baru.

Lihat Laman Web Rasmi

Ulasan HostGator Rasmi kami

HostGator adalah salah satu perkhidmatan hosting yang paling banyak digunakan di dunia, dan untuk alasan yang sangat baik. Harga HostGator adalah yang paling rendah, dan ia merangkumi banyak pilihan alat pembinaan laman web tanpa kos tambahan. Mereka begitu yakin dengan produk mereka sehingga mereka menawarkan jaminan pengembalian wang 45 hari, dan mereka membiarkan anda mencuba cPanel mereka sebelum membeli. Sokongan HostGator tersedia 24/7, termasuk ciri sembang langsung. Tetapi walaupun wakil sokongan selalu ada di hujung jari anda, pasukan sokongan HostGator tidak mempunyai reputasi kerana selalu sangat membantu. Tidak perlu takut, dengan jumlah pelanggan yang begitu banyak, forum sokongan yang dihasilkan pengguna sangat mantap. Dan dengan kos yang rendah, sukar untuk mengeluh. Secara keseluruhan, HostGator mudah digunakan dan mempunyai waktu operasi yang hebat, menjadikannya pilihan yang sangat baik untuk master web pemula.

 

Ciri-ciri Terbaik Pelan HostGator

Sekiranya anda seperti kebanyakan master web, keutamaan utama anda dalam hos web mungkin adalah perkhidmatan yang mudah digunakan, sokongan pelanggan yang tersedia, dan waktu operasi yang cepat – semuanya untuk nilai yang sangat baik. HostGator pasti memenuhi kriteria ini dan kemudian beberapa. Berikut adalah ciri HostGator kegemaran kami:

1. Sokongan HostGator – Sembang Langsung & Lebih banyak lagi

Sebilangan besar syarikat web hosting terkemuka hari ini menawarkan sokongan 24/7, tetapi banyak yang menghadkan saluran sokongan mereka pada waktu tutup. Sokongan HostGator sentiasa tersedia, di mana-mana medium yang anda pilih. Sokongan sembang langsung adalah kegemaran kami dari kaedah ini untuk mendapatkan respons pantas dan cekap yang anda dapat untuk pertanyaan cepat dan situasi kecemasan. Sekiranya anda menjalankan perniagaan, waktu henti mempunyai akibat yang mahal. Apabila anda memerlukan pertolongan dengan segera, mengetahui bahawa anda akan dapat menghubungi orang langsung dalam beberapa saat adalah aspek perkhidmatan sokongan HostGator yang sangat meyakinkan. Sudah tentu, e-mel masih tersedia untuk keadaan bukan kecemasan tersebut. Tetapi kemungkinan anda mungkin dapat mencari jawapan yang anda cari di HostGator yang luas forum pengguna. Lagipun, ada banyak faedah yang dapat anda perolehi dalam menggunakan platform yang sama dengan berjuta-juta orang lain – seseorang mungkin telah menghadapi dan menyelesaikan semua masalah anda.

2. Harga HostGator – Jaminan Wang Dikembalikan

Pada titik harga yang rendah, sukar untuk bahkan webmaster terpilih untuk mendakwa mereka tidak mendapat nilai wang mereka. HostGator cukup yakin untuk menawarkan jaminan wang dikembalikan 45 hari – yang 50% lebih lama daripada standard industri selama 30 hari. HostGator memudahkan anda mencubanya tanpa membuat komitmen yang besar. Di mana syarikat lain, seperti SiteGround, hanya menawarkan kontrak sepanjang tahun yang memerlukan anda membayar lebih banyak wang pada awalnya, rancangan pembayaran rendah dari bulan ke bulan HostGator memberi anda banyak fleksibiliti. Ini adalah persediaan yang sesuai untuk seseorang yang berusaha menguji beberapa projek jangka pendek sekaligus.

3. Keserasian HostGator WordPress

Sekiranya anda sudah mempunyai laman web WordPress, memindahkannya ke HostGator sangat luar biasa. Mereka membina alat penghijrahan manual yang dapat diketahui oleh kebanyakan orang dalam masa beberapa minit. Dan jika anda mahu ia dilakukan dengan lebih pantas, mereka juga mempunyai alat migrasi WordPress 1 klik. Plus, HostGator dilengkapi standard dengan cPanel, yang sering kali diandaikan oleh manual pengguna WordPress yang anda sudah jalankan. Ringkasnya, hubungan HostGator WordPress adalah hubungan yang lancar, sehingga menjadikannya pilihan yang mudah bagi sesiapa yang menggunakan CMS WordPress.

Selain WordPress dan cPanel, HostGator menawarkan pelbagai aplikasi satu klik dan sumber terbuka yang lain yang akan menjadikan reka bentuk dan pembinaan laman web anda mudah. Mereka menawarkan 4.500 templat percuma, perisian blog, keranjang belanja, wiki, CMS, dan banyak lagi. Bahagian terbaiknya ialah semua ciri ini menjadi standard sebagai sebahagian daripada pakej anda. Sekiranya anda tidak mahu membuang masa dan tenaga mental untuk mencari pelbagai plugin dan ciri, HostGator dapat membantu meredakan kerisauan proses membuat keputusan. Jangan lupa kerana mereka telah memilih yang hebat, dan semuanya sudah disatukan.

4. Alamat E-mel Tanpa Had

Sebaik sahaja anda membeli domain, anda boleh menyediakan sebilangan besar alamat e-mel percuma yang anda mahukan. Betul! Sebanyak mana yang anda suka!

5. Percubaan Percuma HostGator cPanel

HostGator membolehkan anda mencuba alat cPanel dan pentadbiran mereka supaya anda dapat mengalaminya sendiri sebelum anda menjadi pelanggan. Di samping itu, anda juga boleh melihat alat bina laman web mereka dan templatnya. Pada masa anda membuat keputusan pembelian, anda akan mempunyai idea yang bagus jika HostGator sesuai untuk anda. Percubaan ini tidak disertakan dengan pakej lengkap yang akan anda dapatkan semasa mendaftar, tetapi cukup murah hati memandangkan beberapa host memberi akses percuma kepada calon pembeli. Tetapi jika anda mencari syarikat hosting yang akan memberi anda percubaan percuma dari SEMUA perkhidmatan mereka, lihat Site5. Mereka akan membiarkan anda memulakan hosting selama 30 hari tanpa pembayaran.

 

Kelemahan HostGator Hosting

Kami telah mengatakannya sebelumnya, dan kami akan mengatakannya lagi – tidak ada syarikat hosting yang sempurna. Malah HostGator mempunyai beberapa kesalahan yang dapat mereka perbaiki sekiranya mereka ingin benar-benar berada di puncak.

1. Sandaran Pelayan yang Tidak Selalunya

Mereka hanya membuat sandaran pelayan mereka seminggu sekali. Memandangkan kebanyakan orang memilih pilihan hosting bersama yang berpatutan, ini mungkin atau mungkin tidak dilakukan untuk anda. Bagi kebanyakan orang, ini mungkin sempurna. Walau bagaimanapun, jika anda perlu membuat sandaran laman web anda lebih kerap daripada itu dengan maklumat penting misi, anda mungkin ingin mencari perkhidmatan pihak ketiga atau pemalam WordPress yang akan berfungsi untuk anda.

2. Cloud Hosting Tidak Ditawarkan

Cloud hosting akan membolehkan syarikat menyediakan rancangan hosting yang jauh lebih besar, dan ini memalukan bahawa ini tidak ditawarkan. Sekiranya mereka menawarkan rancangan hosting awan, anda mempunyai pilihan untuk hanya membayar ruang dan sumber yang anda gunakan dan bukannya dengan harga bulanan yang tetap. Selanjutnya, hosting awan dihargai kerana kelebihannya – maklumat anda disimpan di beberapa pelayan. Sekiranya ada yang salah dengan satu pelayan, mereka mempunyai sandaran yang secara semula jadi dimasukkan ke dalam sistem. Ini sangat berguna kerana HostGator hanya menyandarkan pangkalan data mereka sekali seminggu. Sekiranya anda ingin menyimpan banyak maklumat penting, HostGator mungkin bukan hos yang tepat untuk anda. Ini bukan masalah besar jika anda adalah pemilik perniagaan kecil yang lebih kurang hanya memerlukan maklumat asas dalam talian. Tetapi untuk perniagaan atau syarikat yang memerlukan pangkalan data mereka sendiri, lebih masuk akal untuk membeli rancangan hosting yang merangkumi pilihan untuk hosting bersama dan cloud.

3. Kekurangan Spam & Perlindungan virus

Walaupun kami menghargai kemampuan untuk membuat seberapa banyak alamat e-mel yang anda perlukan, kekurangan serius dari perlindungan spam dan virus dalam perisian e-mel HostGator adalah kekecewaan besar. Pada zaman ketika surat sampah berkembang pesat, dan di mana kita semua sudah terbiasa dengan penapisan program percuma dan mudah seperti GMail, sukar untuk melihat mengapa ada orang yang bersedia keluar dari portal WebMail HostGator. Hosting Pesaing A2 juga menawarkan alamat e-mel tanpa had, tetapi platform mereka termasuk perlindungan spam dan virus yang sudah ada.

Pokoknya:

Dengan yuran bulanan yang rendah, tanpa bayaran persediaan, dan semua alat pembinaan laman web dan pilihan e-mel mereka, anda mungkin tidak perlu mencari lebih jauh daripada HostGator untuk keperluan hosting asas anda. Mereka melakukannya dengan baik dengan perkhidmatan pelanggan, mempunyai banyak pilihan pilihan perkhidmatan, dan memberi anda kemampuan untuk mencubanya sebelum anda membelinya. Sekiranya anda benar-benar berusaha membayar minimum untuk laman web tanpa embel-embel, ada pilihan yang lebih murah seperti WebHostingPad. Walau bagaimanapun, HostGator mungkin merupakan nilai terbaik di pasaran untuk hosting anggaran. Ada sebab HostGator selalu disenaraikan sebagai salah satu syarikat hosting Web teratas.

Lihat Lagi Ciri Ulasan Hostgator 3.8 / 5 Pengulas {{reviewsOverall}} / 5 Pengguna (18 suara) Kelebihan

 1. Jaminan Wang Dikembalikan
 2. Banyak pilihan alat laman web yang hebat
 3. Alamat e-mel tanpa had
 4. Sokongan Sembang 24/7

Keburukan

 1. Tanpa Cloud Hosting
 2. Tiada import WordPress satu langkah
 3. Sandaran Pelayan Yang Tidak Selalunya
 4. Kekurangan spam e-mel & perlindungan virus

SummaryHostGator adalah pilihan terbaik untuk memulakan webmaster mencari rancangan hosting kos rendah dengan ciri yang mudah digunakan. Harga HostGator adalah yang paling rendah di pasaran, dan mereka mempunyai alat membina laman web dan e-mel yang sangat baik yang percuma sebagai sebahagian daripada pakej. Dan dengan jaminan wang dikembalikan 45 hari, anda mempunyai banyak masa untuk mencuba rancangan anda sebelum membuat komitmen. Dan dengan perkhidmatan pelanggan 24/7 melalui pelbagai medium, termasuk sembang langsung, sokongan HostGator pantas untuk menjawab setiap pertanyaan anda. Sokongan3.5Speed4Features3.5Value4.5Transparency3.5

Soalan Lazim HostGator Hosting

Adakah HostGator adalah pilihan yang baik untuk hosting laman WordPress saya?

Ya, HostGator adalah salah satu domain hosting web yang paling biasa digunakan untuk menampung laman web WordPress. Anda akan mendapati proses integrasi berjalan lancar. Keserasian HostGator WordPress sangat mudah, memudahkan anda menyiapkan laman web anda secepat mungkin.

Adakah mungkin untuk memindahkan laman web WordPress saya sekarang ke HostGator?

Ya! HostGator membolehkan anda memindahkan maklumat laman web anda ke akaun HostGator tanpa bayaran tambahan. Rancangan hosting bersama memberi anda satu pemindahan data ini secara percuma. Pelan VPS dan pelayan khusus menerima peluang pemindahan tanpa had.

Adakah HostGator menawarkan program afiliasi?

Ya, HostGator menawarkan program gabungan. Mereka mempunyai program pembayaran komisen penjualan. Pembayaran yang anda terima sama dengan jumlah pendaftaran yang anda ada di akaun anda. Apabila jumlah itu meningkat, pembayaran komisen jualan anda meningkat.

Semasa mendaftar ke HostGator, adakah nama domain termasuk dalam proses itu? Atau membeli domain sebagai transaksi yang berasingan?

HostGator tidak memberikan anda nama domain sebagai sebahagian daripada akaun hosting baru anda. Anda perlu pergi ke tempat lain untuk membeli domain anda jika anda belum memilikinya. Namun, tidak ada bayaran pendaftaran domain untuk memindahkan nama domain ke pelayan HostGator.

Adakah HostGator membenarkan saya membeli pendaftaran domain yang berdiri sendiri? Adakah mereka Menawarkan pendaftaran Privasi WHOIS?

Ya, HostGator memberi anda peluang untuk mempunyai pilihan pengurusan dan pembelian penuh untuk domain yang berdiri sendiri yang anda inginkan, dengan syarat nama domain tersedia. Pendaftaran Privasi WHOIS juga tersedia dengan bayaran nominal.

Adakah HostGator adalah pilihan yang baik untuk laman web e-commerce saya?

HostGator adalah pilihan terbaik untuk laman web e-commerce anda. Mereka menyediakan sijil SSL untuk semua laman web di pelayan hos mereka, menjadikan transaksi laman web anda selamat. Anda juga mempunyai akses ke alamat IP persendirian serta sokongan penuh perkhidmatan pelanggan untuk membantu bila-bila masa anda memerlukan bantuan tambahan. Di samping itu, anda akan mendapat akses ke pustaka ciri dan aplikasi etalase mereka yang dapat meningkatkan kehadiran runcit dalam talian anda.

Adakah HostGator menawarkan hosting Linux atau Windows?

Pengkhususan utama HostGator adalah dalam sistem berasaskan LAMP, seperti Linux, Apache, MySQL dan PHP. Namun, mereka juga menawarkan sistem berasaskan Windows untuk pelanggan akaun peribadi dan perniagaan mereka juga.

Adakah saya dapat menerima perkhidmatan terurus dengan akaun HostGator saya?

HostGator menyediakan pilihan pengurusan penuh untuk pelanggan yang menggunakan hosting bersama, hosting reseller, VPS dan rancangan hosting khusus.

Apa jenis pilihan hosting VPS yang ditawarkan HostGator?

HostGator memberi anda peluang untuk memiliki akaun pelayan VPS yang menggunakan sistem Linux CentOS. Terdapat beberapa pilihan akaun yang boleh anda pilih dan pilihan yang anda pilih bergantung pada jenis kelajuan prestasi dan ciri yang anda inginkan.

Apa bahasa pengembangan yang disokong oleh HostGator?

HostGator menyokong pelbagai bahasa pengembangan, jadi tidak kira bahasa apa yang dijalankan oleh laman web anda, HostGator mungkin merupakan pertaruhan yang selamat. Apabila anda mempunyai VPS atau akaun hosting pelayan khusus, anda bebas menggunakan bahasa pengembangan pilihan anda.

Untuk sistem hosting Linux mereka, mereka menyokong bahasa berikut: MySQL; Pangkalan data dengan akses PHPMyadmin; CGI; CGI pantas; PHP 5; Ruby on Rails; PerL; Python dan SSI

Untuk sistem hosting Windows mereka, mereka menyokong bahasa berikut: ASP, ASP Net 2.0, ASP Net 3.5; ASP Net 4.0; ASP Bersih 4.5; PHP, Python dan SSI.

Bolehkah saya menggunakan HostGator untuk menghoskan satu gambar atau galeri di laman web saya?

HostGator memudahkan anda menggunakan akaun hosting anda untuk menampilkan gambar dan galeri gambar di laman web anda. Anda mempunyai akses ke beberapa jenis aplikasi galeri gambar melalui program Perisian QuickInstall HostGator yang terdapat di bahagian panel kawalan akaun anda. Semua akaun pelan bersama HostGator juga mempunyai ruang penyimpanan gambar tanpa had.

Bagaimana HostGator menyandarkan laman web saya?

HostGator menyediakan program sandaran automatik untuk akaun bersama, penjual semula dan hosting VPS yang di bawah 20GB dan mempunyai 100,000 inod. Cadangan dilakukan seminggu sekali. Mereka tidak menyediakan program sandaran automatik untuk akaun pelayan khusus. Namun, anda mempunyai pilihan yang tersedia untuk membuat rancangan cadangan anda sendiri untuk jenis akaun hosting ini.

Berapa banyak alamat e-mel yang saya dapat dengan akaun HostGator? Adakah keperluan ruang disk untuk alamat e-mel ini?

Sekiranya anda mempunyai rancangan hosting bersama, anda akan menerima jumlah akaun alamat e-mel yang tidak terhad. Anda juga mempunyai ruang cakera tanpa had untuk hosting akaun ini. Sekiranya anda mempunyai VPS atau rancangan hosting pelayan khusus, anda juga akan menerima akaun alamat e-mel tanpa had. Walau bagaimanapun, had ruang cakera sama dengan had ruang cakera khusus untuk rancangan hosting tepat anda.

Mengapa saya menerima pemberitahuan dari HostGator bahawa laman web saya menyalahgunakan sumber pelayan? Apakah tindakan yang perlu saya lakukan untuk menyelesaikan masalah ini?

Pemberitahuan yang anda terima menangani situasi di mana laman web tertentu anda menggunakan lebih banyak daripada bahagian sumber pelayan yang dikongsi oleh HostGator. Ini boleh mengecewakan kerana anda tidak diberitahu ketika anda mulai menghampiri had, hanya setelah anda berlebihan. Tindakan terbaik anda adalah dengan melihat semula syarat had HostGator untuk bidang utama laman web anda, termasuk had akaun, penggunaan sumber CPU dan had hosting alamat e-mel. Semua maklumat ini mudah diakses di portal sokongan HostGator.

Langkah tindakan anda yang seterusnya adalah dengan mengatasi masalah tersebut dan mencari jalan untuk mengurangkan jumlah sumber pelayan yang perlu berfungsi dengan baik oleh laman web anda. Perkhidmatan pelanggan HostGator dengan senang hati akan membantu anda dalam mengenal pasti masalah dan bekerjasama dengan anda untuk menyelesaikan masalah dan membuang akaun anda dari penangguhan.

Mengapa nama domain saya yang baru didaftarkan belum berfungsi? Adakah langkah tambahan yang perlu saya ambil terlebih dahulu sebelum dapat berfungsi dengan laman web saya?

Sekiranya anda membeli nama domain anda bersama dengan akaun hosting pelayan HostGator anda, mungkin memerlukan beberapa minit tambahan untuk menghubungkan kedua-dua item tersebut. Anda perlu menunggu penyebaran DNS berlaku sebelum nama itu muncul di akaun hosting anda. Proses penyebaran DNS boleh memakan masa 24 hingga 48 jam untuk mula berfungsi dengan baik.

Sekiranya nama domain dan akaun hosting pelayan HostGator anda adalah pembelian yang berasingan, anda perlu memastikan bahawa nama domain tersebut dikaitkan dengan pakej akaun hosting dengan betul. Tinjau tetapan nama domain anda di direktori WHOIS untuk melihat bagaimana konfigurasi nama domain anda disiapkan. Anda ingin memastikan pelayan nama menunjuk ke akaun hosting pelayan HostGator baru anda. Pasukan khidmat pelanggan mereka dapat membantu anda menyelesaikan masalah ini jika perlu.

Saya ingin mengkonfigurasi tetapan DNS untuk akaun penjual semula saya. Apa itu pelayan nama peribadi?

Pelayan nama peribadi adalah versi pelayan DNS standard yang kebanyakan laman web perlu berfungsi dengan baik. Pelayan nama peribadi untuk akaun penjual semula anda akan menunjuk ke arah nama hosting domain tertentu yang tidak berkaitan dengan akaun pelayan HostGator. Anda hanya boleh menggunakan pelayan nama peribadi di HostGator VPS, penjual semula atau akaun pelayan khusus. Itu tidak tersedia untuk akaun pelayan hatchling, bayi atau perniagaan pelayan.

Pelan HostGator mana yang terbaik untuk laman web tertentu saya?

HostGator menawarkan empat jenis akaun hosting pelayan utama. Pilihan ini termasuk: hosting bersama, hosting reseller, hosting VPS dan hosting pelayan khusus. Masing-masing dilengkapi dengan kelebihan dan kekurangannya sendiri. Anda hanya perlu memutuskan ciri apa yang paling penting bagi pengalaman hosting laman web anda dan memilih pilihan hosting yang paling sesuai dengan keperluan tersebut.

Berikut adalah sinopsis ringkas mengenai pilihan akaun hosting anda.

 • Dikongsi: Anda boleh mempunyai lebih dari satu laman web operasi pada satu masa. Anda berperanan sebagai pentadbir laman web untuk setiap laman web dengan HostGator tersedia untuk mendapatkan bantuan seperti yang diperlukan.
 • Penjual Semula: Anda berfungsi sebagai syarikat hosting dengan membenarkan orang lain mengehos laman web mereka dari akaun hosting anda. Anda bertanggungjawab atas tindakan dan perlakuan akaun mereka.
 • VPS: Anda mempunyai akses ke lebih banyak pemasangan perisian dengan akaun hos ini. Ini adalah peningkatan dari akaun hosting yang dikongsi atau dijual semula.
 • Berbakti: Anda mempunyai jangkauan bebas mengenai bagaimana laman web anda berfungsi, informasi yang terdapat di dalamnya dan siapa yang memiliki akses ke akaun. Ia popular untuk syarikat besar yang memerlukan hosting laman web.

Wakil perkhidmatan pelanggan HostGator dapat membantu anda menentukan akaun hosting mana yang paling sesuai dengan yang anda perlukan untuk laman web khusus anda.

Apa jenis jaminan masa operasi yang dimiliki HostGator?

HostGator mempunyai jaminan uptime 99.9%, yang bermaksud peruntukan 8.76 jam downtime setiap tahun. Lebih banyak lagi di HostGator.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map