Ulasan HostPapa – Adakah HostPapa Hosting Sesuai untuk Laman Web anda?

Ulasan HostPapa – Adakah HostPapa Hosting Sesuai untuk Laman Web anda?

Ulasan HostPapa – Adakah HostPapa Hosting Sesuai untuk Laman Web anda?

Contents

Apa itu HostPapa?

HostPapa adalah hos web berasaskan Kanada yang ditubuhkan pada tahun 2009. HostPapa adalah salah satu laman web mesra alam termurah di pasaran, yang memberi kuasa kepada pelayan, pusat data, dan pejabat mereka dengan 100% tenaga boleh diperbaharui. Selain rancangan hosting bersama, mereka juga menawarkan layanan VPS dan penjual kembali.


Betapa baiknya HostPapa Hosting?

Untuk syarikat hosting yang peka terhadap alam sekitar, HostPapa sangat berpatutan dan menawarkan semua yang mungkin diperlukan oleh webmaster baru. HostPapa sangat sesuai untuk pelanggan yang berpikiran persekitaran yang ingin membuat laman web sederhana dan tidak menjangkakan banyak keupayaan lalu lintas atau e-mel. Tetapi pelbagai yuran dan had tersembunyi mungkin mengecewakan mana-mana juru web yang merancang untuk lebih memahami laman web mereka. Walaupun mereka menawarkan rancangan yang ditingkatkan yang mungkin dapat dilakukan, harga HostPapa tidak murah, dan rancangan asas meninggalkan banyak yang diinginkan.

Lihat Ulasan HostPapa Laman Web Rasmi 2.9 / 5 Pengulas {{reviewsOverall}} / 5 Pengguna (3 suara) Kelebihan

 1. Jaminan Masa Masa 99.99%
 2. Salah satu Host Hijau Termurah Yang Terdapat
 3. Domain Tanpa Had
 4. Sokongan dalam Bahasa Inggeris, Perancis dan Sepanyol
 5. Pendaftaran Nama Domain Percuma dengan Langganan Satu Tahun

Keburukan

 1. Bayaran Pembatalan Mahal
 2. Pelayan Perlahan
 3. Sokongan 24/7 tidak betul-betul 24/7
 4. Batasan E-mel yang serius
 5. Tiada Pelan Hosting yang Boleh Skalabel

Sokongan2.5Speed3Features3Value3.5Transparency2.5

Ulasan HostPapa Rasmi kami

HostPapa dikemas dalam retorik berpikiran antarabangsa dan mesra alam yang semestinya menarik bagi banyak pelanggan. Dan ini merangkumi semua asas, dengan lebar jalur yang tidak terhad, dan jaminan masa operasi, serta sokongan dalam pelbagai bahasa untuk boot. Tetapi HostPapa kekurangan skalabilitas ketika datang ke rancangan hosting bersama mereka, dengan banyak ciri dan pertimbangan penting yang hilang dari rancangan asas mereka atau hanya dapat diakses dengan membayar yuran tersembunyi. Teruskan membaca untuk menentukan sama ada perkhidmatan mereka sesuai untuk anda.

Ciri-ciri Terbaik HostPapa Hosting

Akhirnya! Sebuah laman web hijau yang sebenarnya berpatutan! Sekiranya anda ingin mempunyai ketenangan tentang jejak karbon halaman web mudah anda, harga HostPapa menjadikan mereka pilihan yang mudah. Pelan paling asas HostPapa berharga hanya $ 6 / bulan, di mana pesaing GreenGeeks berharga $ 10. Syarikat lain seperti A2 Hosting dan Dreamhost mengambil bahagian dalam program pengimbangan karbon, tetapi HostPapa benar-benar hijau dengan harga yang sangat berpatutan.

100% Dikuasakan oleh Sumber Tenaga Boleh Diperbaharui

Akhir-akhir ini lebih banyak syarikat hosting mula membincangkan usaha mereka untuk mempromosikan perkhidmatan yang lebih mesra alam, sama ada dengan memberi pilihan kepada pekerja mereka untuk bekerja dari rumah atau menjual rancangan khas untuk hosting hijau. HostPapa, bagaimanapun, adalah satu-satunya syarikat hosting yang kami ketahui yang benar-benar menggabungkan kelestarian ke dalam misi korporat mereka. Dari komputer riba pekerja mereka ke pelayan di mana laman web anda dihoskan, semuanya dikuasakan oleh 100% sumber tenaga yang boleh diperbaharui. Selain itu, semua pelanggan mereka mempunyai pilihan untuk menampilkan lencana kuasa hijau mereka di laman web mereka. Usaha ini terpuji untuk dipastikan, dan jelas menjadikannya sangat sesuai untuk mana-mana laman web dengan persekitaran.

Jaminan Masa Masa

HostPapa menawarkan jaminan masa upah 99,99 peratus, dan kebanyakan ulasan Hostpapa menunjukkan bahawa ini praktiknya lebih kurang. Namun, mereka sepertinya tidak memiliki proses yang sebenarnya untuk memberi ganti rugi kepada penggunanya ketika waktu operasi turun di bawah kadar yang dijamin. Anda mungkin perlu menghubungi khidmat pelanggan untuk menuntut pengembalian wang jika kadar masa upah anda berada di bawah jaminan.

Domain Tanpa Had & Lebar jalur

Setiap rancangan hosting bersama yang ditawarkan HostPapa mempunyai lebar jalur tanpa had, yang merupakan bonus tambahan yang indah yang akan memberi anda ketenangan sekiranya laman web anda menjadi viral. Pelan termurah hanya menawarkan 2 domain (masih lebih baik daripada banyak hos belanjawan), tetapi rancangan yang ditingkatkan mereka menawarkan domain tanpa had. Anda juga akan mendapat nama domain percuma dengan langganan perkhidmatan mereka selama satu tahun, keuntungan hebat yang mempermudah proses menyiapkan laman web anda dan berjalan.

HostPapa WebMail Termasuk Perlindungan Spam / Virus yang Kuat

Pelan HostPapa yang paling asas merangkumi 100 alamat e-mel, dan rancangan yang ditingkatkan termasuk yang tidak terhad. Ini lebih kurang standard di antara hos web, tetapi HostPapa melakukan pekerjaan yang baik dengan ciri keselamatan e-mel mereka yang disertakan walaupun dengan rancangan asas mereka. Beberapa pesaing dengan nama besar tidak lagi penting dalam hal ini (Kami sedang melihat anda, HostGator!).

Sokongan HostPapa dalam Pelbagai Bahasa

HostPapa menawarkan sokongan pelanggan dalam bahasa Inggeris, Perancis dan Sepanyol. Laman web mereka juga boleh diterjemahkan sepenuhnya ke dalam bahasa Sepanyol. Mungkin ini tidak menjadi masalah bagi anda sekiranya semua kakitangan anda fasih berbahasa Inggeris, tetapi ciri ini boleh menjadi kelebihan bagi perniagaan dengan kehadiran antarabangsa.

VPS berskala & Pilihan Pelan Penjual Semula

Bagi orang yang ingin menaik taraf laman web mereka dan mengembangkan perniagaan mereka, HostPapa menawarkan tiga rancangan VPS berasaskan Linux dan Windows yang boleh diskalakan. Mereka juga menawarkan lima tahap pilihan akaun penjual semula. Setiap rancangan membolehkan domain tanpa had, pangkalan data MySQL, 3 alamat IP, dan harga yang fleksibel bergantung pada jumlah ruang disk yang anda perlukan.

Kelemahan HostPapa Hosting

Harga HostPapa mungkin bagus untuk perkhidmatan hijau seperti itu, tetapi apabila anda membandingkan harganya dengan ciri-ciri yang ditawarkan oleh penyedia hosting lain, mereka kekurangan di banyak bidang. Di samping itu, webmaster harus berhati-hati dengan bayaran tersembunyi.

Bayaran Pembatalan Mahal

HostPapa menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Walau bagaimanapun, terdapat bayaran tersembunyi yang dilampirkan mengikut Syarat Perkhidmatan mereka. Nampaknya mereka mendapat keuntungan dari pendaftaran nama domain percuma jika anda membatalkan – ia akan dikenakan biaya $ 24.95 untuk pendaftaran nama domain ditambah dengan bayaran penyediaan sekali sahaja sebanyak $ 19.95. Ini bermakna bahawa jika anda membayar selama dua tahun di muka, yang berharga $ 118, anda akan kehilangan lebih dari $ 40 dari kelawar.

Sokongan HostPapa tidak betul-betul 24/7

HostPapa mengiklankan mempunyai sokongan 24/7, tetapi ini tidak sepenuhnya benar. Sokongan adalah 24 jam pada hari kerja, tetapi pada hujung minggu perwakilan perkhidmatan pelanggan hanya tersedia dari jam 6 pagi – 7 malam EST. Selain itu, ada masa kita menunggu lebih dari 10 minit untuk mendapat respons melalui sokongan sembang langsung mereka. Dengan masa respons itu, kami mungkin juga telah menghantar e-mel.

Integrasi WordPress HostPapa – Tiada WordPress Terurus

HostPapa berintegrasi dengan WordPress, Joomla, dan sistem pengurusan kandungan yang lebih popular. Namun, mereka tidak menawarkan rancangan WordPress yang diuruskan. Ini adalah sesuatu yang perlu diingat jika anda merancang untuk membuat skala.

Batasan E-mel yang serius pada Pelan Asas

Pasti, 100 alamat e-mel mungkin banyak untuk perniagaan kecil, tetapi itu seperti nombor kosong apabila kapasiti pelayan e-mel sebenarnya sangat rendah. Pelanggan melaporkan telah mencapai had peti mel mereka setelah menghantar sebanyak 300 e-mel sehari. Dengan topi rendah seperti itu, anda boleh mencuba apa-apa rancangan untuk selamat tinggal senarai mel. Anda mungkin dapat memiliki 100 alamat e-mel untuk perniagaan anda, tetapi pekerja anda perlu menghadkan komunikasi mereka kepada 3 e-mel setiap hari. Untuk mengelakkan had ini, anda perlu membayar pelan yang ditingkatkan. Dengan harga yang hampir sama setiap bulan, Site5 menawarkan kemampuan e-mel yang sangat mantap yang sangat sesuai untuk menguruskan senarai mel anda.

Pokoknya

Di permukaan, HostPapa kelihatan menarik sebagai syarikat hosting. Mereka mempunyai penilaian A + dengan BBB, menganggap tanggungjawab korporat dengan serius, dan mempunyai reputasi yang tidak terkendali secara keseluruhan. Kami mengesyorkan HostPapa dengan sepenuh hati untuk pelanggan yang berfikiran lingkungan yang berhasrat untuk membuat halaman sederhana yang tidak memerlukan banyak pengurusan. Tetapi jika anda mencari ciri yang lebih mantap, terdapat banyak host lain yang dapat menawarkan lebih banyak dengan lebih murah.

Lihat Lagi Ciri

Ciri teratas

 • Sokongan pantas
 • Harga berpatutan
 • Banyak ciri

Lawati laman web rasmi

5 hos teratas

 • Ulasan SiteGround
 • Ulasan Mesin WP
 • Ulasan Hosting A2 (lama)
 • Kajian Bluehost
 • Ulasan WordPress Terurus GoDaddy

Soalan Lazim HostPapa Hosting

Apa jaminan wang dikembalikan HostPapa?

Anda boleh membatalkan pesanan anda dengan HostPapa dalam masa 30 hari dari pembelian anda. Sebilangan bayaran dan pendaftaran domain mungkin tidak akan dikembalikan, kerana polisi. Sekiranya anda tidak memasukkan pemberitahuan yang ingin dibatalkan, anda tidak akan layak menerima bayaran balik untuk pembelian anda.

Bagaimana proses sokongan pelanggan seperti di HostPapa?

HostPapa mempunyai pilihan sembang langsung untuk sokongan pelanggan, yang biasanya merupakan cara terpantas untuk menghubungi seseorang. Anda juga boleh menghantar e-mel atau menelefon untuk membantu anda menghadapi masalah yang anda hadapi dengan laman web anda. Apabila anda meletakkan tiket, anda akan melihat tempat anda berada dalam barisan. Anda boleh memasukkan tiket ke dan anda akan dapat melihat kapan nombor anda masuk melalui laman web. HostPapa menawarkan sokongan dalam bahasa Perancis, Inggeris dan Sepanyol. Walaupun mereka menawarkan sokongan 24/7, masa respons cenderung lebih lama pada waktu cuti.

Adakah HostPapa berfungsi di telefon bimbit?

HostPapa menawarkan aplikasi untuk peranti iOS dan Android. Semasa menggunakan aplikasi, anda tidak perlu log masuk melalui laman web. Paparan pada peranti sedikit menyimpang dari laman web biasa, dan anda perlu masuk ke laman web jika anda memerlukan perkhidmatan terpilih. Jika tidak, anda seharusnya dapat menggunakan aplikasi ini untuk akses asas dalam perjalanan.

Di manakah pelayan HostPapa berada?

Ibu pejabat utama HostPapa berada di Toronto, Kanada. Mereka mempunyai keselamatan mutakhir untuk melindungi harta benda dan keselamatan siber yang sangat baik untuk setiap pelanggan.

Produk apa yang ditawarkan HostPapa?

HostPapa mempunyai rancangan hosting untuk individu dan perniagaan. Mereka menawarkan pelbagai produk dan perkhidmatan, termasuk: web hosting, hosting reseller, layanan website mudah alih, hosting dan pembangun Google Apps, keselamatan dan pensijilan Lock Site, CloudFlare, dan penyelesaian pemasaran e-mel. Anda boleh menyesuaikan perkhidmatan anda dengan keperluan anda untuk menjalankan laman web anda dengan berkesan.

Bagaimana saya boleh memperbaharui domain saya?

Untuk memperbaharui domain anda, anda perlu masuk ke akaun HostPapa anda. Anda boleh memilih pilihan “Domain” dari menu, dan kemudian pilih yang ingin anda perbaharui. Kemudian pilih tab “Renewal Options”, di mana anda boleh mengklik “Renew Now” dan kemudian hantar. Ini akan membawa anda ke halaman di mana anda dapat mengesahkan pilihan anda dan kemudian memproses pembayaran anda.

Adakah saya akan kehilangan domain saya jika saya tidak memperbaharui?

Sekiranya domain anda tamat sebelum anda berpeluang memperbaharui, anda mempunyai beberapa pilihan. Anda mempunyai tempoh lima hari untuk memperbaharui domain anda selepas tarikh luput, selepas itu, sebarang pemberitahuan akan dihentikan. Sekiranya anda tidak memperbaharui domain, domain akan habis masa berlakunya, dan dianggap terbengkalai. Anda mempunyai masa sekurang-kurangnya 31 hari setelah tamat tempoh untuk mencuba menuntut semula dari tempoh penangguhan, tetapi mungkin dibeli oleh pihak ketiga, di mana anda akan kehilangan hak atas domain tersebut. Namun, jika setelah 44 hari, ia belum dibeli, ia akan memasuki Masa Penebusan Grace 30 hari di mana anda dapat membeli domain itu lagi. Lebih mahal untuk pergi ke laluan ini, tetapi mungkin untuk mendapatkan semula domain jika anda tidak memperbaharui domain tersebut.

Apa maksudnya jika domain saya masuk "Penebusan"?

Tempoh penebusan boleh berlangsung 30 hari selepas tempoh rahmat pembaharuan awal. Anda boleh menuntut domain tersebut, dan merangkumi yuran $ 70 dan yuran pembaharuan biasa. Oleh kerana lebih mahal untuk mencuba menuntut semula domain, lebih baik memperbaharuinya sebelum habis. Anda boleh menetapkan pembaharuan automatik untuk memastikan anda tidak pernah terlepas pembayaran.

Adakah terdapat pilihan pembaharuan automatik untuk domain saya?

Ya, ini adalah ciri keselamatan yang hadir sebagai pilihan lalai dengan setiap pembelian domain. Sekiranya anda tidak mahu ciri pembaharuan automatik di domain anda, anda perlu mengubahnya secara manual. Ini menghalang domain daripada berakhir secara tidak sengaja sehingga anda tidak kehilangan laman web anda. 15 hari sebelum domain ditetapkan untuk tamat tempoh, pembaharuan automatik akan dibebankan ke maklumat terpaut yang anda berikan.

12. Bolehkah saya menambahkan lebih banyak CPU, RAM, atau storan ke akaun WordPress saya

Anda boleh melakukannya melalui pautan “Tambah Sumber Daya” di bawah tab “Tambah” di panel kawalan HostPapa. Terdapat kos tambahan untuk produk tertentu yang perlu anda pertimbangkan. Sekiranya anda perlu menurunkan, anda juga dapat melalui jalan itu, terutama jika anda membayar untuk produk yang tidak anda gunakan.

Apa maksud OHWM??

OHWM adalah singkatan untuk Optimized Hosting untuk WordPress. Ia adalah perkhidmatan hosting WordPress yang dikendalikan melalui HostPapa. Sangat sesuai untuk mengoptimumkan pengalaman WordPress dan menawarkan produk yang cepat dan selamat. Ini adalah kaedah terbaik untuk menggunakan WordPress untuk platform blog mana pun.

Apa itu ManageWP?

ManageWP adalah program yang digunakan oleh HostPapa yang membolehkan pengguna mengakses beberapa laman WordPress. Anda boleh mengakses program dari Panel Kawalan, atau laman web ManageWP. Terdapat banyak alat dan ciri untuk meningkatkan pengalaman anda dengan WordPress, dan membawa lebih banyak trafik ke laman web anda.

Sekiranya laman web saya tidak berfungsi, adakah akaun saya akan dipindahkan ke pelayan lain?

Sekiranya pelayan tidak aktif, HostPapa akan berusaha untuk menghidupkan semula dan menjalankan pelayan secepat mungkin. Jarang pelayan turun, dan memindahkan laman web anda ke pelayan lain sebenarnya akan memakan masa lebih lama daripada jika anda hanya menunggu kami memulihkan pelayan. Tambahan pula, jika pelayan sedang dikendalikan, mustahil bagi kami untuk mengakses laman web anda untuk memindahkannya ke pelayan lain. Walaupun HostPapa meminta maaf atas ketidaknyamanan ini, tidak akan lebih mudah atau lebih cepat untuk memindahkan laman web anda ke pelayan lain tepat pada waktunya.

Bilakah kemas kini biasanya dijadualkan?

Apabila kemas kini dijadualkan, HostPapa akan menghantar pemberitahuan melalui e-mel kepada setiap pelanggan. Situasi kecemasan mungkin berlaku pada waktu siang, yang akan mematikan pelayan. HostPapa akan berfungsi dengan cepat dan cekap untuk memastikan pelayan dijaga dengan baik. HostPapa mempertimbangkan jumlah lalu lintas yang berpotensi untuk memastikan ia tidak menghalang jumlah maksimum pengguna ke laman web mana pun.

Apa itu pokok pembinaan semula?

Pohon membina semula adalah pelayan hos web bersama yang mengandungi berjuta-juta fail yang berbeza. Apabila terdapat jumlah lalu lintas yang tinggi ke pelayan bersama, kerosakan boleh berlaku ke laman web ini. Pemeriksaan membina semula sistem fail atau fail memperbaiki kerosakan, dan proses ini boleh memakan masa antara satu hingga empat jam. Dalam kes tertentu, sistem ini boleh memakan masa sehingga lapan.

Lebih banyak lagi di HostPapa.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector